Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Οικονομικό & χειροποίητο cosplay: κατασκευές και αγορά υλικών

tutorial iron man foam

  • Please log in to reply
321 replies to this topic

#1 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 25 August 2008 - 14:20

:drink: Ο "ιερός όρος" για αρκετούς cosplayers ή wannabe cosplayers για όλους εμάς:

Πως επιτυγχάνεται ένα Οικονομικό και χειροποίητο cosplay?

Αρκετοί από εμάς, που έχουμε ήδη επιχειρήσει cosplay, έχουμε καταφύγει σε πολύ οικονομικές λύσεις και χειροποιητο cosplay.

*Από που αγοράσαμε τα υλικά μας και που μπορείετε να ψάξετε για υλικά (σε Αθήνα και Θεσαλοννίκη)?
*Πώς μορφοποιούνται κάποια υλικά (πχ. περούκες)? Πως ζωγραφίζονται (πχ. υφάσματα) και που υπάρχουν ασφαλή χρώματα για μαλλιά και δέρμα?

Συμβουλές για cosplay shopping και κατασκευές, όλα εδώ!

#2 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 26 August 2008 - 14:35

*Λίγη βοήθεια στην QueenofHearts σχετικά με το χειροποίητο Sephiroth cosplay της* :thatsit:

*Οι επωμίδες του Sephiroth στην πραγματικότητα δεν είναι μεταλλικές, αλλά δερμάτινες, σε ωχρό λευκό ή πολύ ανοιχτό γκρί χρώμα.
Να μια ιδέα, για να φτιαχτούν more true επωμίδες για οποιονδήποτε θέλει να κάνει κοστούμι Sephiroth ή Shinra soldier

*Στα μεγάλα καταστήματα που πουλάν υφάσματα, υπάρχει ένα ύφασμα που λέγεται "δερματίνη". Είναι συνθετικό, η όψη του μοιάζει με δέρμα και υπάρχει σε πολλές ποιότητες, χρώματα, είτε μαλακό είτε πιο σκληρό.
Στην περίπτωση των επωμίδων, διαλέξτε μια δερματίνη που να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ματ στην επιφάνεια, σε χρώμα ανοιχτό γκρί για Sephiroth, καφέ ή μαύρο για Shinra soldier.

*Βρειτε 2 κομμάτια χαρτόνι μεσαίου πάχους και σχεδιάστε επάνω τους το σχήμα των επωμίδων, αφήνοντας τα απαραίτητα περιθώρια, εφόσον θα πρεπει το τελικό σχήμα της επωμίδας επάνω στο χαρτόνι, να μοιάζει καμπυλωτό και τρισδιάστατο. Στερεώνετε με συρραπτικό.

*Αφού το χαρτόνι εχει ήδη πάρει το σχήμα της επωμίδας, τεντώστε επάνω του τη δερματίνη και κολήστε με ισχυρή κόλλα. Προσέξτε να μην πάει κόλλα στην επιφάνεια της δερματίνης, γιατί χαλάει. Κόψτε όση δερματίνη περισσέυει.

*Σχεδιάστε τις τελευταίες λεπτομεριες επάνω στη δερματίνη, με ανεξίτιλο μαρκαδόρο, στο χρώμα που χρειάζεται.

*Μια ιδέα για το Φτερό του One Winged Angel :thatsit:*

H QueenofHearts χρησιμοποίησε πυκνό μαυρο τούλι.
Εγώ εχω μια ιδέα για να μοιάζει πιο πλούσιο και να έχει περισσότερη κίνηση.

*Θα βρειτε στα βιβλιοπωλεία, μαύρο γκοφρέ χαρτί. Είναι λεπτό και όταν το κόψετε λεπτό κι έχει αρκετό μήκος, αποκτά κίνηση.

*Αφού έχετε χρησιμοποιήσει ένα κομμάτι σύρμα, που θα δώσει το περιγραμμα της ραχης του φτερού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 2 ακόμα κομμάτια σύρμα, κοντύτερα σε μήκος, τα οποία θα τοποθετήσετε (σε μικρή απόσταση) ακριβώς από κάτω από το βασικό σύρμα.

*Κόψτε πολλές λωρίδες από μαύρο γκοφρε χαρτί σε διάφορα μήκη. Προσέξτε οι ακρες τους να εχουν κοπεί στρογγυλεμένες. Κρεμμάστε τις λωρίδες από τα σύρματα και στερεώστε με συρραπτικό (μη ξεχάσετε στο τέλος να περάσετε τους συνδετήρες του συρραπτικού με μαυρο μαρκαδορο για να μη φαίνονται)

*Πρεπει να είστε προσεκτικοί στην τοποθέτηση των λωριδων στο συρμα, ως προς το μήκος τους. Επιλέξτε προσεκτικά τι μήκος λωρίδα θα κρεμάσετε επάνω στο σύρμα. Να θυμάστε πως αυτό που θέλουμε να πετυχουμε τελικά, είναι κάτι που πρεπει να μοιάζει με φτερό. Προσοχή, στρογγυλεμένες άκρες!

*Αφού εχουμε επιλέξει και κρεμμάσει τις βασικές λωρίδες, με το σωστό μήκος διαδοχικά, επάνω στο σύρμα, προσθέτουμε επιπλέων λωρίδες επάνω στις ήδη υπάρχουσες, που να έχουν όμως πιο κοντό μήκος

*Ως τελική πινελιά, όποιος θέλει μπορεί να ρίξει επάνω στο φτερό, μαύρο πολύ λεπτό τούλι.

Η φωτό παρακάτω μας δίνει μια ιδέα του πως θα μπορούσε να βγεί μια χειροποίητη επωμίδα

Posted Image

#3 Nerethil

Nerethil

    Lvl 1 Inhuman

  • Members
  • 139 posts

Posted 27 August 2008 - 18:48

Respect στον γνώστη :nod2::nod2:. Θα εκτιμούσα σαν noob και wanna-be cosplayer μερικές έξτρα πληρόφορίε όπως: απο που μπορούμε να προμηθευτούμε φθηνά υφάσματα, η καμμιά βασική τεχνική στο πως να ράψουμε τα δικά μας ρούχα(παντελόνια, γιλέκα, κτλ).

#4 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 27 August 2008 - 23:03

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :kawaii:

Λοιπόν, σχετικά με αυτά που ρώτησες....

Το να ράψει κανείς μόνος του παντελόνια και γιλέκα:
Το παντελόνι και το γιλέκο (όπως και όλα τα ρούχα) χρειάζονται πατρόν. Πατρόν είναι το ίχνος των κομματιών του ρούχου, σχεδιασμένα επάνω σε ειδικό χαρτί, επάνω στο οποιο κόβεται το ύφασμα κι έπειτα τα κομμάτια ράβονται μεταξύ τους. Το πατρόν είναι κάτι τραγικά δύσκολο, για κάποιον που δεν έχει ιδέα από ραπτική, άρα πολύ δύσκολα φτάχνει κάποιος παντελόνι ή γιλέκο μόνος του.

Ομως υπάρχει λύση.
Όλες οι μοδίστρες γνωρίζουν να σου ράψουν ένα γιλέκο ή παντελόνι. Αρκεί να τους πας το υφασμα και να τους δόσεις τα μέτρα και τις οδηγιες που θέλεις.

Στο Solaris φέρνουν ένα περιοδικό (Gothic lolita πρέπει να το λένε-δεν είμαι σίγουρη), το οποιο αφορά το cosplay. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως το περιοδικό έχει μέσα πατρόν για διάφορες στολές! Πχ. για maid.

Να ξέρετε, πως όταν εχετε στα χέρια σας το πατρόν του κοστουμιού που σας ενδιαφέρει, έχετε γλιτώσει το μισό κόπο. Επειτα, δεν εχετε παρα να πάτε σε οποιαδήποτε μοδίστρα και να της ζητήσετε να σας ράψει το κοστούμι. Το κόστος δεν είναι μεγάλο. Ειδικά αν η μοδίστρα είναι και γνωστή σας (καιρός να κάνετε ότι πεθυμήσατε να ξαναδείτε εκείνη τη θεία της μαμας σας, που είχε ραπτομηχανή στο σπίτι!)

Φθηνά υφάσματα μπορείς να βρεις στα μαγαζιά γύρω από την ομόνοια και στην Αιόλου. Οι τιμές εξαρτώνται από την ποιότητα και το μέτρο.

*Φτιάξτε μόνοι σας ναυτικό γιακά για sailor fuku*

Φαντάζομαι, αρκετά κορίτσια, ενώ έχουν καταφέρει να βρούν φούστα και μπλούζα για να κάνουν sailor fuku (σχολική στολή με ναυτικό γιακά), σκαλώνουν στο θέμα του ναυτικού γιακά.
Επάνω σ αυτό έχω να προτείνω κάτι.

Εχω κάνει ένα (πολύ πρόχειρο) σχέδιο, για να έχει κάποιος μια ιδέα για το σχήμα που πρέπει να έχει ενας τετοιος γιακάς, ωστε να κόψετε έτσι το υφασμα.

Spoiler:


Στα καταστήματα με υφάσματα, να ξέρετε ότι υπάρχει ειδικό ύφασμα, κατάλληλο για ναυτικούς γιακάδες. Επίσης στα μαγαζιά με είδη ραπτικής πωλούν ειδικό κορδονι το οποιο θα ραφτεί περιμετρικά του γιακά. Επίσης πωλούν και ειδικό πλεχτό κορδόνι που περνιέται ακριβώς από κάτω από το γιακά και βοηθά να τον στερεώνουμε.

Αφού κόψετε το ύφασμα στο σωστό σχήμα (προσοχη στις διαστάσεις!) θα πρέπει να γυρίσετε λίγο τις άκρες και να τις γαζώσετε γυρω γύρω για να μη γίνουν ξέφτια.

Αν ολο αυτό σας φαινεται δύσκολο, απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε μοδίστρα της γειτονιάς. Ολες ξέρουν να σας φτιάξουν ένα ναυτικό γιακά.
Και καμιά δε θα σας πάρει πάνω από 5-10ευρώ γι αυτό...

Edited by Tomodachi2, 27 August 2008 - 23:08.


#5 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 04 September 2008 - 10:00

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :kawaii:

Στο Solaris φέρνουν ένα περιοδικό (Gothic lolita πρέπει να το λένε-δεν είμαι σίγουρη), το οποιο αφορά το cosplay. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως το περιοδικό έχει μέσα πατρόν για διάφορες στολές! Πχ. για maid.


To Gothic&Lolita Bible πρέπει να λες! 'Έχω μερικά αλλά τα πατρόν που έχουν μέσα είναι συνήθως για αξεσουάρ!

Πιο καλά είναι να ψάξει κανείς online για πατρόν.

Το πλησιέστερο που μου έρχεται είναι το site του Metamorphose Temps de Fille που όμως έχει τελειωμένα σχέδια που θα βγουν την επόμενη σεζόν και όχι πατρόν και είναι και gothic lolita.

Aν βρω κάτι σχετικό θα σπέυσω!

#6 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 03 October 2008 - 09:16

εχτές όρμησα και γω για το παρθενικό μου κοσπλεϊκό σόπινγκ υπό την καθοδήγηση της Τρισμέγιστης, Τριαδικής, Παναγαθοτάτης (Άγια Άγια Άγια Κυρία Σαββαώθ :terror2: ) Τόμο-τσάμα!!!!!!

έχουμε και λέμε:

Στάση πρώτη: Μεταξουργείο

Στο σταθμό μόλις βγείτε από την έξοδο για την πλατεία θα αντικρύσετε φάτσα-μπάτσα μια γιγάντια αφίσσα περί περουκών. Ανεβείτε εις όροφον πρώτον (παρακάμψτε τυχόν πρεζόνια στο κατώφλι) και φθάστε στον....παράδεισο της περούκας!!!! Περούκες από φυσική τρίχα (στα 150Ε) ΥΠΕΡΟΧΕΣ, από συνθετική όμοια της φυσικής (στα 90-100Ε) επίσης ρεαλιστικότατες, και από συνθετική εξαίρετης ποιότητος (στα 30Ε) σε ό,τι κουρέματα και χρώματα ποθεί το αντεράκι σας. Οι ιδιοκτήτες είναι πολύ φιλικοί, κάνουν και δωράκια ^^

Στάση δεύτερη: Ερμού

Εις αναζήτησιν κουστουμιού. Το δικό μου δεν χρειαζόταν κάποιο επιπλέον ράψιμο ή κάτι το περίπλοκο, απλά έμενε να βρούμε το σωστό ακριβώς outfit. Παίρνουμε σβάρνα ΤΑ ΠΑΝΤΑ και ελπίζουμε. Παιδευτήκαμε λίγο γιατί το κόψιμό του ήταν εκτός μόδας, αλλά τελικά βρήκαμε το ΤΕΛΕΙΟ στα Ζαρα, τρέξαμε λίγο για το παντελόνι (δεν υπήρχαν νούμερα) αλλά εν τέλει νιώσαμε :Blissfull:

Σημαντικό: σχεδόν απέναντι απ'τα Γούδις Μοναστηρακίου, παρατηρήστε το μαγαζί Χρήστος Ντέτσικας. Είναι ο παράδεισος του κιτς, θα βρείτε από λαμέ σακάκι (για κοσπλέι Μορίτα με μικρόφωνο) μέχρι φούξια γουναρικό. Έχει καλτ αξία, ποτέ δεν ξέρετε τι θα βρείτε αν ετοιμάζετε κάποιο πολύπλοκο κοσπλέι.

Στάση τρίτη: Μοναστηράκι

Ο παράδεισος του Αθηναίου κοσπλέιερ!!! Από αξεσουάρ, μπιχλιμπιδάκια, καπέλα, τσάντες ό,τι τραβά η όρεξή σας. Εκεί ψωνίσαμε τις μικρές λεπτομέρειες, αν ψάξετε θα βρείτε διαμάντια.

Στάση Τέταρτη: Πειραιώς


Κοντά στην Ομόνοια θα βρείτε διάφορα στοκ γυαλάδικων από μάρκες τύπου Γκόλφω. Ιδανικό για διοπτροφόρους χαρακτήρες, εμείς βρήκαμε ΑΚΡΙΒΩΣ το σχέδιο που ψάχναμε. Απλά ζητάτε σε οπτικό να σας βάλει σκέτο πλαστικό και voila!

Αυτά για την ώρα, θα επανέλθω κατόπιν του ηβέντ για τις γαργαλιστικότατες λεφτομέρειες :tensai:

Posted Image


#7 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 03 October 2008 - 12:42

*καλά....στου "Ντέτσικας και σια" πρεπει να πάτε όπωσδήποτε! :hahaha: Με το που μπήκαμε μέσα με τη Glastenen....προσκυνήσαμε!!:nod: Εχει καταπληκτικά ρούχα για cosplay! Από μακριές τουαλέτες τίγκα στην παγιέτα μεχρι...θεΙκά νυφικά, να κάνεις Ayame από Fruits Basket και να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο όρθιο.... Ναός! Ναός!!!

*Με την Glastenen ξεκινήσαμε το..."σαφάρι" στις 11 το πρωϊ και τελειώσαμε στις 4 το μεσημέρι. Και μας πήρε μόνο τόσες ώρες, γιατί ήξερα που να την πάω να βρουμε αυτά που ακριβώς χρειαζόταν για το cosplay της.
Είναι πολύ πολύ σημαντικό να εχουμε καποιον να μας βοηθήσει.
Είναι σημαντικότατο να ξέρουμε τι ακριβώς ψάχνουμε, αλλά και σε ποια περιοχή βρίσκεται.

Το cosplay που δεν είναι στάνταρ παραγγελία από το ιντερνετ, θα απαιτησει ψάξιμο, ποδαρόδρομο, χρόνο.

Οταν βρισκόμαστε σ' ενα καταστημα το οποιο πιθανότατα εχει αυτό που χρειαζόμαστε, ζητάμε βοήθεια από τον πωλητή. Μπορεί να πεσουμε σε πωλητή, που αν του εξηγήσουμε τι ακριβώς θέλουμε, να μας δώσει λύση εκεί που δεν το περιμένουμε! Σ' ενα "χαντράδικο" στην Ηφαίστου, εψαχνα με την Glastenen για ροζάριο με μεταλλικό σταυρό στην άκρη. Ειχαν μόνο με ξύλινο. Τελικά η πωλήρια μου δωσε λύση σε κάτι που δεν είχα σκεφτει εκεινη τη στιγμή! Δηλαδή να κολλήσω εναν μεταλλικό σταυρό επάνω στο ξύλινο.

Τα μερη που ανεφερε η Glastenen παραπάνω, σημειώστε τα γιατί ειναι must!!
Και θα σας πω και καποια επιπλέον...

*Praktiker. Το καταλληλότερο σημείο για όσους ψάχνουν υλικά αλλά και εργαλεία για κατασκευές. Αν καποιος πχ. θελει ν' αγοράσει ενα πιστόλι ζεστής σιλικόνης (απαραίτητο για να κολλούν καποια αντικειμενα όσοι κανουν κατασκευές αντικειμένων για cosplay), να το αγοράσει από εκεί. Οχι από το random-κινέζικο που θα βρει στο δρόμο του, γιατί δεν παίζουμε με την ασφάλεια μας σχετικά με πράγματα που χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα.

*Βεστιάριο. Δεν είναι όνομα καταστήματος. Όταν ψάχνετε για καποια στολή (πχ. για να κανετε cosplay από Rose of Versallies) αλλα δεν θέλετε να το παραγγείλετε απ το νετ, ξεκινάτε την ερευνά σας με βάση καταστήματα-βεστιάριο. Νοικιάζουν κοστούμια και αξεσουάρ. Υπάρχουν πολλα στην Αθήνα και μπορείτε να κάνετε μια ερευνα και να συγκρίνετε τιμές.

*Καταστήματα με είδη για θεατρικό μακιγιάζ & body painting. Το λεει η ίδια η φράση: χρώματα και υλικά, ασφαλή και φιλικά προς το δέρμα (πάντα όμως alergy test! Δεν παίζουμε με την ασφάλεια μας!) κατάλληλα ακριβώς για καλό cosplay. Πιθανότατα να βρείτε εκεί μέχρι και σπρέυ για να βάψετε προσωρινά τα μαλλιά σας. Επίσης, προσθετικά (πχ. για να φτιάξετε ουλές). Και το σημαντικότερο: καποιον ανθρωπο εκεί, να σας δώσει συμβουλές για το πως να το κάνετε σωστά.

Ανοιγετε εναν χρυσό οδηγό ή το google-αναζήτηση: σελίδες από Ελλάδα και ψάχνετε διευθύνσεις και τηλέφωνα, ωστε να βρειτε αυτό που σας βολευει περισσότερο....

#8 AristidisK

AristidisK

    The white power magician

  • Members
  • 159 posts

Posted 14 November 2008 - 14:15

:hmmm:Ξέρει κανείς από πού μπορώ να αγοράσω φτηνά,καλά και γρήγορα με πικιλία στολές από ANIME στην Θασαλλονίκη;:hmmm:
[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:A8OX73M6xu8g-M:http://www.justanimeltd.com/images/FullMetalAlchemistEng.jpg[/IMG]:king:THE BEST ALCHEMIST EVER.:chigau:
:mador2:Don't forget it:hehehe::kill4u::head:

#9 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 15 November 2008 - 22:59

Aristidisk....τετοιο μαγαζί, που να τα χει όλα-και να συμφέρει, δεν υπάρχει, δυστυχώς. Άρα, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι έλληνες cosplayers επί των παρόντων των ημερών, είναι α) να ερευνούν στο ιντερνετ για αγορές κοστουμιών και υλικών, β) να βολτάρουν στην πόλη, ψάχνοντας για μαγαζιά που πωλούν τα απαραίτητα υλικά για να κατασκευάσουν ή να βελτιώσουν το cosplay τους.

Χάρη στην Άννα-san :nod2: :congrats: (πολλά-πολλά ευχαριστώ), ΙΔΟΥ φρέσκες οδηγίες για το που υπάρχουν μαγαζιά στην Αθήνα, με χρήσιμα πράγματα!

*Magic Shop. Spray για αλλαγή χρώματος μαλλιών, περούκες, makeup, γυαλιά, μέχρι και ψέυτικα μουστάκια!
Οδός Πατούσα, κοντα στο solaris.

*Top Man. Gothic & alternative ρουχα και κυρίως, βαφές μαλλιών σε...εξαιρετικά αφύσικα χρώματα!.
Μοναστηράκι, εξώ από το σταθμό του μετρό.

*Black n' Rose. Gothic-ρούχα, κορσέδες :nanana:, extensions, makeup.
Πάνω από το solaris, προς πλατεία εξαρχείων κοντά στο AnClub.

#10 AristidisK

AristidisK

    The white power magician

  • Members
  • 159 posts

Posted 17 November 2008 - 16:33

:tensai:Δυστιχός μένω στην Θεσαλλονίκη.:emptyonexg1:
[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:A8OX73M6xu8g-M:http://www.justanimeltd.com/images/FullMetalAlchemistEng.jpg[/IMG]:king:THE BEST ALCHEMIST EVER.:chigau:
:mador2:Don't forget it:hehehe::kill4u::head:

#11 Kirenahana

Kirenahana

    Not-so-hardworking Youth

  • Members
  • 272 posts

Posted 22 December 2008 - 06:37

τώρα ξέρω που θα πάω για ψώνια την επόμενη φορά που θα κατέβω! :Blissfull:ευχαστώ για το info.

Posted Image


#12 Atridis

Atridis

    Anime Fan

  • Members
  • 172 posts

Posted 12 April 2009 - 00:34

gia sas pedia ime kenourgios sto forum kai tha ithela na me voithisete sxetika me ena cosplay p tha ithela na kano. to xaraktiras p exo epileksi ine o goku apo to dragon ball,plzzzz an mpori kapios as m pi p tha mporousa na vro i pos tha mporousa na ftiakso stoli kai perouka goku....:canthelp:

#13 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 13 April 2009 - 11:22

Καλώς τον! :congrats:

Λοιπόν, εαν έδοσες λίγο χρόνο να ρίξεις μια ματιά σε όλο το cosplay-sub forum θα έκανες μια διαπίστωση. Όλοι όσοι εχουμε ήδη επιχερήσει cosplay εχουμε καταφύγει σε οικονομικές λύσεις και το μεγαλύτερο μέρος του κοστουμιου το εχουμε κατασκευάσει μόνοι μας.

Για να είμαστε, τόσο εντός του θέματος αυτού του thread, όσο και μέσα στο ερώτημα που έθεσες, θα μιλήσουμε για τα μαγαζιά με φθηνά ρούχα που υπάρχουν παντού στο κέντρο και στις γειτονιές μας. Αυτά τα μαγαζάκια είναι ιδιεταίρως χρήσιμα, γιατί μπορούν να μας παρέχουν ρούχα (παντελόνια, μπλούζες, σακάκια, πουκάμισα, παπούτσια κλπ.) που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όπως είναι ή να τους κάνουμε ελάχιστες μετατροπές.

Στη δική σου περίπτωση (Goku) δεν εχεις παρά να καταναλώσεις λίγο χρόνο ώστε να κάνεις μια βόλτα στο κέντρο ή στη γειτονιά σου στα μαγαζιά με φτηνά ρούχα. Δεν θα σου κοστίσει τόσο σε χρήμα, όσο σε χρόνο. Ο παράγοντας χρόνος έρευνας στο cosplay είναι το σημαντικότερο κομμάτι του κόστους. Αλλά μαζί με τον χρόνο κατασκευής είναι συνάμα και η μεγαλύτερη διασκέδαση.

Βρες σ' εκείνα τα μαγαζιά ενα πουκάμισο κι ένα παντελόνι φαρδύ στα χρώματα που πρέπει. Επειτα κάνε μερικές μετατροπές. Κόψε τα μανίκια, ξήλωσε μερικές τσέπες κλπ.

Κάποιες λεπτομεριες, όπως σήματα επάνω στη στολή που είναι απαραίτητα διακριτικά για τον Goku, φτιάχτα στο χέρι, χρησιμοποιώντας ελάχιστο ύφασμα και μαρκαδόρους. Επειτα ράψε τα στο χέρι επάνω στα ρούχα.

Περούκα: Θυμήσου μήπως εχεις καμιά που να σου περίσεψε από τις απόκριες και εχει το σωστό χρώμα ή ρωτα κανέναν φίλο σου αν μπορεί να σου δόσει καποια. Ευτυχώς ο Gogu εχει ελάχιστες απαιτήσεις ως προς το κούρεμα. Κόβεις κοντές ασύμετρες τούφες. Το κλού είναι να της σηκώσεις προς τα επάνω, χρησιμοποιώντας ενα προιόν styling (gel κλπ.) που μπορεί να τα κρατήσει κοκαλλωμένα ακριβώς στο σημείο που πρέπει.

Ο Goku ειναι απλό cosplay. Δεν νομίζω να σε παιδέψει ιδιέταιρα.
Αν εχεις αλλες απορίες, ρώτα....

#14 Atridis

Atridis

    Anime Fan

  • Members
  • 172 posts

Posted 13 April 2009 - 19:02

se efxaristo poli gia tois simvoules s to mono p tha ithela na rotiso tora ine to pou tha vro sto kedro tis athinas ((gt eki koda meno)) ena magazi me kapos ikonomikes peroukes??:nod2:

#15 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 13 April 2009 - 23:11

Απέξω από το σταθμό μετρό στο Μεταξουργείο υπάρχει το Wings.gr στο δεύτερο όροφο (θα δεις ταμπέλα). Εκτός από τις φυσικές και τις πολύ καλής ποιότητας (τις ακριβές δηλαδή) εχει και αποκριάτικες. Οι πιο φθηνές ξεκινούν από 16 ευρώ.