Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Οικονομικό & χειροποίητο cosplay: κατασκευές και αγορά υλικών
Καταχωρήθηκε 03 Φεβρουάριος 2011 - 03:51

Καταχωρήθηκε 03 Φεβρουάριος 2011 - 12:02
Θα μας βοηθούσες πολύ σημαντικά, αν μας έλεγες σε ποιο ακριβως part του cosplay (για το χαρακτήρα που διάλεξες) χρειάζεσαι βοήθεια. Για να περιορίσουμε λίγο το πεδίο, ωστε οι συμβουλές να ειναι ακριβώς εκεινες που χρειάζεσαι. Για να μη μιλάμε "πολύ γενικά".
Για παράδειγμα, χρειάζεσαι μια συμβουλή για τον τρόπο που θα φτιάζεις "τα κερατάκια" για το κεφάλι? Δες στο παρακάτω λίνκ.
http://anime.gr/forums/showpost.php?p=444295&postcount=234
Περούκα (για παραδειγμα) θα ειναι πολύ ευκολο να βρεις αυτή την εποχή σε μαγαζιά, μιας και ειναι απόκριες.
Θα μας βοηθούσες πάρα πολύ, αν μας εβαζες μια εικόνα που να μας δειχνει ακριβώς το ρούχο που φοραει ο χαρακτηρας, ωστε να σου πούμε αυτά ακριβως που χρειάζεσαι να ξερεις για να το φτιάξεις...
"Δες το λίγο" και πες μας. Εδώ ειμαστε 'μεις.

Καταχωρήθηκε 03 Φεβρουάριος 2011 - 19:52

Είμαι noob στο cosplay και θα ήθελα να με βοηθήσετε να κάνω κοστούμι Nico Robin από one piece ..! Όσο για τα υλικά μένω Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί που θα με βοηθούσε...

Καταχωρήθηκε 03 Φεβρουάριος 2011 - 21:21

Εχει διάφορες "αμφιέσεις" αυτός ο χαρακτήρας.
Θα μπορούσες να βάλεις μια εικόνα, για να δούμε ποιά ακριβώς αμφίεση σε ενδιαφέρει να φτιάξεις??
Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2011 - 12:26
Που μπορω να βρω καταλληλη περουκα? Μιας που ειναι η πρωτη μου φορα και δεν εχω ιδεα, παιζει να φαινονται τα δικα μου μαλλια απο κατω? (Πισω ειναι λιγο μακρια)
Επισης (για να μην κανω rewatch το DN) θυμαται κανεις τι shoes φοραγε? Αθλητικα etc
Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2011 - 14:50
Δεν χρειάζεται να κάνεις rewatch το DN. Απλώς θα κάνεις ενα search να βρεις εικόνες.
Ειδικά οι εικόνες από cosplayers που το εχουν ήδη κάνει, ειναι οι καλύτερες. Δεν χρειαζεται να εξηγήσω το "γιατί", όταν δεις μερικές, θα καταλάβεις αμεσως. Ο cosplayer που το έχει ήδη κανει, ειναι ο καλυτερος φίλος μας.
Δεν θα φανει καθόλου το φυσικό μαλλι κατω απ την περούκα, αν μαζεψεις τα μαλλιά με ενα διχτάκι ή τη βάση από ενα καλσόν.
Ο στανταρ τρόπος να φορεθεί μια περούκα, ειναι να χεις το κεφάλι σκυμμένο, την περουκα στραμμένη με τα μαλλιά προς τα κάτω και ξεκινάς να τη φοράς από το μετωπο προς τα πίσω. Μετά διορθώνεις μπροστά απο καθρέπτη.
Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2011 - 14:53
Και ξερεις μηπως που μπορω να βρω μια περουκα που να μοιαζει περιπου? <--------Ασχετος
Και ποσο θα παει το "μαλλι" (λολ, επρεπε να το πω

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2011 - 15:27
Ευχαριστω!
Και ξερεις μηπως που μπορω να βρω μια περουκα που να μοιαζει περιπου? <--------Ασχετος
Και ποσο θα παει το "μαλλι" (λολ, επρεπε να το πω)
Δυστυχώς, οι "τελειες-ήδη χτενισμένες-ετοιμες" περούκες γι αυτό το χαρακτήρα, υπάρχουν μόνο στο ιντερνετ...
Στο χρωμα της περούκας, υπαρχει μια μικρή λεπτομερεια που ΔΕΝ ειναι όμως τόσο σημαντική όσο νομιζουν καποιοι. Το χρώμα μπορει κάλλιστα να ειναι μαύρο, αντι για το ανοιχτό καστανό που βλέπουμε στο ανιμε.
Αν το στυλ του χτενίσματος, η εκφραση και η πόζα του cosplayer (βασικότατα πραγματα, από κει ξεχωρίζει ο "παρα πολυ καλός cosplayer" από εκεινον που απλώς εχει κανει ενα καλό κοστούμι) ειναι σωστά, το μαυρο χρώμα στα μαλλιά δεν εχει καμια απολύτως σημασία!
Αλλωστε, σε πολλά ανιμε υπαρχουν χαρακτήρες όπου δε μπορούμε ν' αποσαφηνίσουμε ποια ειναι τελικα η σωστή αποχρωση. Εκτος από τις στάνταρ, μπλέ-πρασινο-ξανθό κλπ.
Αν ψαξεις για περουκα στα αποκριατικα, εχε στο νου σου ότι πρεπει να βρεις μια που να μην εχει χοντρή τρίχα και υπερβολικό ογκο, γιατι αυτες ειναι παρα πολύ δυσκολο να χτενιστουν-κουρευτούν-διαμορφωθούν όπως θελουμε.
Το καλυτερο που χεις να κανεις για το χτενισμα-κουρεμα, αν χρειαστει, ειναι να ζητησεις βοήθεια απο καμια κοπέλα γνωστή σου. Συνήθως οι κοπέλες τα καταφερνουν καλυτερα σ αυτά.

Η τελευταια, πολυ καλη λυση, ειναι να πας την περούκα σε μια κομμώτρια. Δεν κανω καθόλου πλάκα! Να παρεις μαζί σου και να της δειξεις εικόνες, για να ξερει τι να κάνει.
Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2011 - 15:48
Σε ενα αλλο θεμα τωρα, εχω μια γνωστη που σκεφτεται να κανει την Amy απο Soul Calibur.
Arigato btw
Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2011 - 18:37
Να της δωσεις πολλά "kudos" από εμένα, για την επιλογή!

Λεπτομεριες εβαλά σε αυτό εδώ το λίνκ (thread: "Ναι, αλλά τι να ντυθώ?")
http://www.anime.gr/forums/showthread.php?p=469837#post469837
Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2011 - 22:49

Καταχωρήθηκε 05 Φεβρουάριος 2011 - 22:56

Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 10:20

Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω πόσο επώδυνο είναι να τους φοράς πάνω από ήδη υπάρχοντες φακούς μυωπίας και αν το έχει δοκιμάσει κανείς!
Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 10:58
I can't stop from just smiling
When that damn sun is shining on
Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2011 - 11:19
(αν και το συγκεκριμένο νομίζω οτί είναι ΠΑΝάκριβοοο!LOL)
Καμμιά ιδέα κανείς άλλος?