Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Οικονομικό & χειροποίητο cosplay: κατασκευές και αγορά υλικών

tutorial iron man foam

• Please log in to reply
321 replies to this topic

#226 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 22 December 2010 - 13:43

Σε gothoμάγαζα έχεις δοκιμάσει;

Όχι, μιας και πιστεύω πως εκεί θα είναι ακόμα πιο ακριβά (αν υπάρχει κάτι χωρίς λουριά), αλλά υποθέτω θα κάνω μια γύρα και από εκεί την επόμενη φορά ~

#227 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 posts

Posted 22 December 2010 - 21:18

Όχι, μιας και πιστεύω πως εκεί θα είναι ακόμα πιο ακριβά (αν υπάρχει κάτι χωρίς λουριά), αλλά υποθέτω θα κάνω μια γύρα και από εκεί την επόμενη φορά ~

Είπες ότι κοίταξες ebay αλλά just in case, στο αγγλικό ebay κάνοντας ένα search με keyword wellies, βρίσκεις διάφορα παρόμοια με αυτό που έδειξες.

Posted Image

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#228 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 22 December 2010 - 21:55

Είπες ότι κοίταξες ebay αλλά just in case, στο αγγλικό ebay κάνοντας ένα search με keyword wellies, βρίσκεις διάφορα παρόμοια με αυτό που έδειξες.

Μμμ βασικά δεν γνώριζα το παραπάνω keyword :hot: Ώρα για εκτενέστερο e-bay lurking!
Ευχαριστώ πολύ!

#229 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 23 December 2010 - 00:44

Γιόκα μ', (τον Six Winged λέω)

Όπως είδα στην εικόνα, ειναι εντελώς απλό & σκέτο το ντιζάιν τους. Δηλαδή δεν εχουνε τίποτα ακράφες, πριτσίνια και αλλα τζέρτζελα να σου χαλαν τη μανέστρα.
Γι αυτό, λέω, δε βγαίνεις καμιά κοντόβολτα-ποδαράτη σε τίποτα τριτο-δευτερα, χωμένα μαγαζάκια στο κέντρο (πχ. Αιόλου, εχω βρει εγώ εκεί, σε κάτι τρούπες κάτι παπούτσια και μποτες για cosplay με 10 ευρώ), ή στον Πειραιά?
Επειδή ειναι πάρα πολύ απλό το σχεδιο που ζητάς, εχω την εντύπωση πως δεν θ' αργήσεις να το βρεις...

#230 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 23 December 2010 - 02:13

Ευχαριστώ για τη συμβουλή μάνα XP
Μιας και θα πήγαινα έτσι και αλλιώς προς αιόλου μεριά στο γνωστό μαγαζάκι για υφάσματα, θα χωθώ μπας και σταθώ τυχερός. Πράγματι δεν θέλω τίποτα λεπτομέριες πάνω στην μπότα, το μόνο δύσκολο είναι να την πετύχω εφαρμοστή στη γάμπα σε αντρικό νούμερο, που σπανίζει.. θα δείξει :P

#231 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 23 December 2010 - 02:29

Παντως, οταν τη βρεις και ειναι ΟΚ, απλως πιο φαρδιά στη γάμπα, στα τσαγκάρικα κάνουνε στενεμα σε μποτες, να ξέρεις. Ποσο μάλλον σε αυτες που ψαχνεις να κανεις δουλειά σου, που θα 'ναι τίποτα συνθετικές δερματίνες του *ώλου, θα σου τις γαζωσουν-στενεμα πι&φι!

Κεντρο-Αθήνα (και προς Αγ. Κωνσταντίνου κοντα στην Ομονοια, εκτός από Αιόλου, εχει κάτι τελειωμενα μαγαζιά με κάτι χειρόγραφες ταμπέλες που γραφουνε 5-10 ευρω με παπούτσια "ένα κι ένα" (μεταφορικά το λέω, όχι κυριολεκτικά, γιατι τα παπουτσια πρεπει να ειναι παντα "δυο και δυο") για να κανεις δουλειά....

#232 IzayaNeko

IzayaNeko

Starting...

• Members
  • 7 posts

Posted 23 January 2011 - 13:20

Ρε παιδιά,έψαχνα εδώ στο φόρουμ για το πώς μπορούμαι να φτείξουμαι χειροποίητο κάτανα.Κάτι είχα βρεί εδώ αλλά δεν μου δείνει πολλές οδηγίες.Μήπως μπορεί να με βοηθήσει παρακαλώ???:hot:

#233 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 28 January 2011 - 20:39

Ρε παιδιά,έψαχνα εδώ στο φόρουμ για το πώς μπορούμαι να φτείξουμαι χειροποίητο κάτανα.Κάτι είχα βρεί εδώ αλλά δεν μου δείνει πολλές οδηγίες.Μήπως μπορεί να με βοηθήσει παρακαλώ???:hot:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ShON6ptVJr8[/youtube]

Αυτές εδώ οι βιντεο-οδηγίες ειναι σε 5 parts.

Στο youtube αν πληκτρολογήσεις how to make katana for cosplay (για παραδειγμα), θα σου βγάλει μια τεραστια λιστα με βιντεο, φτιαγμενα απο μερακλήδες που θα σου δειξουν βημα-βήμα πώς να το φτιάξεις.

Τα video tutorials ειναι οι καλύτεροι φίλοι μας! :riiight: Παρακολούθησέ τα. Υπάρχουν διάφορα, που δειχνουν αρκετές διαφορετικές τεχνικές ή υλικά να χρησιμοποιήσεις. Διάλεξε τον τρόπο που ταιριάζει καλύτερα, συμφωνα με τις δικές σου δυνατότητες.

#234 Γοδεφρίκος

Γοδεφρίκος

Ηθοποιός "υπο εκπαίδευση"

• Members
  • 3 posts

Posted 29 January 2011 - 07:02

Γεια σας!
Σκέφτομαι να πάρω μέρος στο Marvel Ultimate Gathering σαν Symbiote Spiderman.
Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι που μπορώ να βρω μια ολόσωμη στολή(Μαύρη) όπου να μπορώ να σχεδιάσω πάνω της. Σκέφτηκα ότι μπορεί να βρω σε sex-shop(Μην ανησυχείτε είμαι ήδη 18 και οδεύω περήφανα στα 19) στολή σε μορφή είτε lycra, είτε spandex. Δεν ξέρω όμως τι υλικά είναι αυτά και αν μπορώ άνετα να κάνω μετατροπές σε αυτά. Αν κάποιος ξέρει θα το εκτιμούσα πάαααρα πολύ να μου δώσει κανα tip.
Τώρα σχετικά με τη μάσκα(Μαύρη και αυτή) που μπορώ να βρω και να ταιριάζει με τη στολή???
Επίσης πως μπορώ μα φτιάξω τα lenses και να φαίνονται εντάξει και να μπορώ να βλέπω κιόλας όσο το δυνατόν καλύτερα και πώς θα κάνω αυτές τις μετατροπές χωρίς να καταστρέψω τη μάσκα π.χ κόβοντας τα κομμάτια για κάνω τις τρύπες για τα lenses??
Έχω βρει ένα βίντεο στο youtube που δείχνει πώς αλλά δεν έχω καταλάβει που θα βρω τα υλικά που χρησιμοποίησε...
Ορίστε και το link http://www.youtube.com/watch?v=-pZlSqVO-r0&feature=related
Και το τελευταίο, παρατήρησα στο internet αυτούς που κατάφεραν να φτιάξουν μια δική τους στολή μόνοι τους, ότι στα πόδια ράψανε ή κολλήσανε σόλα για να μην φθείρεται το ύφασμα στη πατούσα.
Πως μπορώ εγώ να φτιάξω κάτι τέτοιο ίδιου υλικού με τη στολή και να είναι σαν ένα είδος κάλτσας με σόλα(δηλαδή να μπορώ να το βγάζω, ειδάλλως ας το κάνω full body)???

#235 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 29 January 2011 - 21:26

Γοδεφρίκος....

Το βίντεο που βρήκες ειναι αρκετά χρησιμο. Σου προτεινει το υλικό, ακριβώς που θα σου πρότεινα κι εγώ: μαλακή ζελατίνα με όψη-καθρεπτη στην έξω στρώση, κατάλληλη να μπορεις να βλέπεις μεσα απ αυτή. Κάτι σαν τα γυαλιά ηλιου-καθρέπτες ή τα τζαμια με εξωτερική οψη-καθρέπτη.

Που μπορεις να βρεις αυτό το υλικό? Νομιζω στα εξής μέρη: σε μαγαζί με ήδη χόμπυ-κατασκευές, ή σε praktiker, Leroy Merlin, AlexPak ή σε καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτων-ή τζαμάδικα (στα 2 τελευταία διατηρώ μια επιφύλαξη, καθως εχω την εντυπωση ότι το ειδος της ζελατίνας που μπορει να πουλάν εκει είναι-μαλλον, αυτοκόλλητη, όποτε αν τη βρεις, θα χρειαστει να την κολλήσεις παρα πολύ προσεχτικά επάνω σε απλή διάφανη ζελατίνα).

Ειναι πολύ σημαντικό να μην επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις κόλλα για να τη στερεώσεις επάνω στο υφασμα της κουκούλας! Η κολλα περιεχει χημικά, θα ερθει σε επαφή με το προσωπο και τα ματια σου, μη το ρισκάρεις!

Ο καλύτερος τρόπος να στερεωσεις τη ζελατίνα στο υφασμα, σταθερά και με ασφαλεια, ειναι να τη γαζώσεις. Θα ζητήσεις βοήθεια απο οποιαδήποτε μοδίστρα (απ αυτες που κανουν επιδιορθώσεις ρούχων) της γειτονιάς και αυτή θα σου τη γαζώσει με το ύφασμα.

Αυτό που θα σε "προγκήξει" στα sex-shop ειναι οι τιμές! Ειναι ακριβά τα κοστούμια εκει. Ασε που εχω την αισθηση οτι δεν θα βρεις αυτό ακριβώς το κοστούμι εκει. Κι αν το βρεις, θα ειναι σκετο μαύρο, αρα θα χρειαστει να προσθέσεις εσυ το λευκό σχεδιο-ιστο και την αράχνη. Κι εχε υποψη πως το αποτελεσμα "ζωγραφικής" με απλούς μαρκαδόρους (ειδικούς για υφασματα) δεν δινει καλο αποτελεσμα σε ρουχα λύκρα ή ελαστικα, γιατί "τεντώνει".

Λογω ότι ειναι ήδη αποκριάτικη σεζόν, υπάρχζει μια μικρή πιθανότητα να τη βρεις ετοιμη σε καποιο μεγαλο καταστημα με αποκριάτικα. Αλλα νομιζω πως ειναι μια μικρή πιθανότητα. Πολύ πιο ευκολα θα βρεις τη μπλέ-κοκκινη, παρά αυτή.

Η τελευταία σου λύση για τη φόρμα, ειναι η αγορά απο ιντερνετ. Θα σε γλιτωσει κι απ τον κόπο της κατασκευης μερικών από τα πραγματα της στολής. Παράγγειλε με express shipping αμα σε πιεζει ο χρόνος.

Για την κουκούλα, θα σε βοηθήσει παρα πολύ μια μοδίστρα. Κυριως θα σε βοηθήσει γιατι εχει και ξερει να χρησιμοποιει ραπτομηχανή, που ειναι βασικό γι αυτό το κοστούμι που ΄ναι ζωρικο να το ραψεις στο χέρι. Η μοδίστρα θα καταφέρει να σου ενώσει 2 απλές κουκούλες, να της φερει ακριβώς στα μέτρα του κεφαλιού σου και να τις γαζώσει σωστά.

Και πάμε στο πατούμενο....
Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι σε ενα οποιοδήποτε κατάστημα-τσαγγάρικο μπορούν να σου "κοψουν" μια σόλα ακριβώς στα μέτρα σου και να τη ραψουν ή να την κολήσουν κάτω απο το υφασμα, πιστευοντας οτι θα πετυχει ετσι η απολύτως ομοιόμορφη οψη, ειμαι μαλλον σιγουρη πως δεν θα πετύχει αυτή η τεχνική! Δεν θα εχει αντοχή και πιστευω μεσα σε λιγη ώρα "θα σε προδωσει" και θα μεινεις ενας Σπάϊντερμαν-της οικονομικής κρίσης με ξηλωμα και το μεγαλο δαχτυλο του ποδιού-όξω!

Οριστε, λοιπόν, τι προτεινω να κάνεις. Υπάρχουν κατι παπουτσάκια, πάνινα, εντελώς μαύρα, με πολύ λεπτη σολίτσα και βγαινουν και σε αντρικά νουμερα. Θα κοιτάξεις να βρεις τα πιο λεπτοκαμωμένα και τα πιο "σκέτα". Αν το υφασμα τους δεν ειναι μαυρο, μη πτοεισαι! Γιατί το πάνω μέρος τους θα καλυφθεί απο το υφασμα της φόρμας. Το υφασμα της φόρμας θα γαζωθεί επάνω στο υφασμα του παπουτσιου στο σημειο που αρχιζει να φαινεται η σόλα. Αυτού του ειδους το γάζωμα, πιστευω μπορει να γινει σε τσαγκάρικο-γιατί αυτοί εχουνε κάτι ραπτομηχανές πολύ-μποκού, ό,τι πρεπει για παπούτσια.

Αν θελεις να ρωτήσεις και κάτι άλλο ή θελεις καποια διευκρίνηση, εδώ ειμαστε όλοι εμεις!!!

#236 Γοδεφρίκος

Γοδεφρίκος

Ηθοποιός "υπο εκπαίδευση"

• Members
  • 3 posts

Posted 29 January 2011 - 21:52

Σε ευχαριστώ πολύ "μάνα" :P
Ελπίζω να καταφέρω να φτιάξω τη στολή, γιατί θα είναι και η "πρώτη":hot: μου....
Άμα δεν τα καταφέρω μπορώ πάντα να ντυθώ τζάμπα Peter Parker xD

#237 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 30 January 2011 - 10:58

Υπάρχει και αυτή η επιλογή (που θα πρότεινα)

http://cgi.ebay.com/Sexy-Lycra-Zentai-spandex-Unisex-catsuit-Black-Remove-/400191696722?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d2d48af52

μπορείς να τους πεις και αν θα είναι τα γάντια/μπότες/μάσκα χωριστά ή κολλητά με το υπόλοιπο. Παίρνεις και μια λάτεξ μπογιά και φτιάχνεις την αράχνη και τα μάτια-

#238 BoredForLife

BoredForLife

Monster Hunter

• Members
  • 503 posts
  • LocationPokke Village

Posted 31 January 2011 - 21:20

Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για να φτιάξω δικά μου κατάνα ξέρει κανείς που μπορώ να βρώ ξύλινα και φθηνά κοντά στα βόρεια προάστια? (και κέντρο βασικά απλα είναι λίγο δύσκολο :/)

v4kFmx.png

#239 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 posts

Posted 01 February 2011 - 00:21

BoredForLife....

κάνε κάνα google search: σελίδες από Ελλάδα, αγορά ξύλινων σπαθιών katana, να δεις μπας και σου βγουν διευθύνσεις καταστημάτων.

Μακαρι να σταθεις τυχερός, αν κι εγω αμφιβάλλω για το αν θα βρεις. Μεταλλικές ρεπλικες υπάρχουν πολλές, για ξύλινο...δε νομιζω. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

#240 cathyjones

cathyjones

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 03 February 2011 - 03:47

8elw ligh boh8eia gia thn stolh tis "nyu apo to elfen lied" pwsmporw n thn ftia3w
?