Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Ναι, αλλά τι να ντυθώ??

• Please log in to reply
301 replies to this topic

#166 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2009 - 00:20

Awww, σας ευχαριστώ πολύ για τα suggestions. Είναι όλα πολύ του στύλ μου νομίζω!!!

Spoiler:

Εχω ήδη προτείνει Bernkastel στη Μικαέλα, αλλά δε μου εχει απαντήσει ακόμα (Η Μικαέλα εχει "γεννηθεί" γι αυτό το ρόλο κι ευχομαι να πει ναι)...

Η LamdaDelta δεν είναι δύσκολη. Αν το αποφασίσεις και το ανακοινώσεις, πες μου να σου πω οδηγίες....

Πάλι από Umineko σου εχω κι άλλη μάγισσα: Eva/Beatrice

Posted Image

...και γ*&#μώ τα κοστούμια! Κι επιτέλους μια ευκαιρία να κάνεις ενα κακό κορίτσι...

Την Maria Ushiromiya ξέχασέ την! Δεν γίνεται να βγάλεις τετοια παράνοια στη φάτσα....
Δεν το επιτρέπω!

#167 Asaph

Asaph

Okama's way

• Members
  • 158 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2009 - 12:31

Δεν μπορω αν καταλαβω γιατι να μην ξαναγινει ενα κοσπλεη αν τυχον το εχει κανει αλλος... Το θεμα ειναι να περασουμε καλα και να φτιαξουμε μια στολη απο χαρακτηρα που να μας αρεσει, οχι σωνει και καλα να κανουμε κατι που δεν εχει ξαναγινει :S

Σορρυ για την παρενθεση, απλως δεν μπορω να καταλαβω αυτη τη λογικη

#168 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2009 - 16:00

Δεν μπορω αν καταλαβω γιατι να μην ξαναγινει ενα κοσπλεη αν τυχον το εχει κανει αλλος... Το θεμα ειναι να περασουμε καλα και να φτιαξουμε μια στολη απο χαρακτηρα που να μας αρεσει, οχι σωνει και καλα να κανουμε κατι που δεν εχει ξαναγινει :S

Σορρυ για την παρενθεση, απλως δεν μπορω να καταλαβω αυτη τη λογικη

Θα σου φέρω ενα παράδειγμα. Εμένα μου αρέσει να φτάνω πάντα νωρίς στα πάρτυ-χωρίς εντυπωσιακή είσοδο και πάντα να ανακοινώνω μερες πριν τι cosplay θα κάνω.
Αυτή την τακτική ομως δεν την ακολουθούν οι περισσότεροι. Υπάρχει πολύς κόσμος που προτιμά να μην ανακοινώνει ποτε τι cosplay θα κάνει, ωστε στο πάρτυ να κανει εκπληξη.
Με μια τετοια εννοια, υπάρχει και κόσμος που δεν θα ήθελε να κανει ενα cosplay που εχει ήδη γίνει. Γι αυτούς τετοια πράγματα εχουν σημασία κι ενδεικτικά θα σου πω πως υπάρχουν φορές που πριν από κάθε πάρτυ τα pm. που δεχομαι για συμβουλές είναι περισσότερα από τα πόστς στο φόρουμ για συμβουλές.

Για μενα από την άλλη, καμια σημασία δεν εχει αν καποιο cosplay εχει ξαναγίνει. Αν μου αρέσει εμένα, θα το κάνω. Μιας και δεν υπάρχει περίπτωση αυτό που θα κάνω να μοιάζει με αυτό που εχει ήδη παρουσιαστεί. Στα παρακάτω σχεδιά μου, υπάρχει cosplay που εχει ήδη γίνει...

Σχετικά με την πρόταση στη wabbit να μη διαλέξει τη Bernakstel εχει να κανει με αυτό που εχουμε παρατηρήσει όλοι μας να γινεται στα cosplay από το 2008 και μετά: ο κόσμος πια διαλέγει cosplay με βάση τα φυσικά του χαρακτηριστικά και τον τύπο του χαρακτήρα. Ο κοσμος πια δίνει πολύ βάση στο φυζίκ και είναι-κατά τη γνώμη μου, ο βασικότερος λόγος που η ποιότητα των cosplay εχει απογειωθεί.
Η Wabbit λοιπόν, μπορεί να είναι ενα πολύ όμορφο κορίτσι, όμως για να βγάλει ενα σωστό feeling Bernkastel δεν αρκεί αυτό. Η Μικαέλα μπορεί ευκολότερα να σχηματίσει στο πρόσωπό της μια παγερή εκφραση, απάθεια και μυστηριώδη πρόθεση. Ουτε η Shannon θα της ταίριαζε τόσο.
Ειναι απλώς θέμα φυζίκ.

#169 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2009 - 16:11

Λοιπόν τελικά θα κάνω Lamdadelta από Umineko no naku koro ni! Μου αρέσει αρκετά η συγκεκριμένη σειρά και ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έχει ενδιαφέρον! Ελπίζω να τα καταφέρω με το απαιτητικό αυτό cosplay γιατί δεν θα ήθελα να καταφύγω σαν τελευταία λύση στο να το αγοράσω έτοιμο από ebay!

Posted Image

Ευχαριστώ πολύ τον Tolis Izumi για τις προτάσεις του:wooi2:, όταν δώ το Rosen Maiden θα το έχω υπόψην για cosplay, και την Tomodachi για την ιδέα! Την παρακαλώ επίσης εάν έχει όπως είπε tips για το cosplay, να μου πεί onegai shimasu!:nod:

Δημοσιευμένη  εικόνα

I Will Follow You into the Dark

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=7809

#170 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Οκτώβριος 2009 - 17:12

Γιούπιι!
Λοιπόν Wabbit ακου προσεχτικά.

Η αρχή του παντός στο LamdaDelta cosplay (που εχει και σημαντική γκάμα εκφράσεων: χαριτωμένη, επιτιδευμένη, παμπόνηρη, ευέξαπτη) ειναι να βρεις το φόρεμα απάνω στο οποιο θα βασίσεις όλη την κατασκευή. Γιατί βάσει του χρώματός και της ποιότητας του θα διαλέξεις τα υπόλοιπα υλικά.

Θα είναι το δυσκολότερο κομμάτι, καθώς πρεπει να βρεις ενα ροζ φόρεμα, σε μετριο μήκος (μεχρι το γόνατο-για να τροποποιηθεί μετά) και σε πολύ κλασσική γραμμή. Με στενή μέση, φαρδύ σε στυλ Α στο κάτω μέρος. Μην αγχωθείς για το αρχικό στυλ που μπορεί να εχουν τα μανίκια. Μας ενδιαφέρει απλώς να είναι φαρδιά, ωστε να σηκώνουν μετά μετατροπές.
Θα ρίξεις πολύ ποδαρόδρομο σε όλα τα μαγαζια-φτηνές μαρκες και κυρίως στα κινέζικα (γιατί πολλές φορές είναι ευκολότερο να βρουμε εκει κάτι που δεν θελουμε να είναι τελευταία λέξη της μόδας).

Αφού βρεις το σωστό φόρεμα, πας βουρ στην Αιόλου για υφασμα. Ειναι απαραίτητο να εχεις μαζί σου το φόρεμα όταν ψωνίζεις υφασμα, γιατί θα είναι ο οδηγος σου ως προς τι ποιότητα και τι ακριβώς απόχρωση υφάσματος ψάχνεις. Θα υπολογίσεις ανάλλογα με τις διαστάσεις σου και του φορέματος υφασμα για να κανεις την επέκταση στο πίσω μέρος του φουστανιού, τη γιρλάντα που εχει στο τελειωμα του φουστανιού, την κατασκευή του καπέλου και λίγο παραπάνω για την περίπτωση που χρειαστεί να τροποποιήσεις τα μανίκια.
Επίσης να αγοράσεις και λίγη λευκή φόδρα, που θα τη χρησιμοποιήσεις ως επένδυση για το εσωτερικό μερος της πίσω πλευράς του φουστανιού.

Στο επόμενο στάδιο, θα χρειαστείς μια μοδίστρα. Μπορείς να απευθυνθείς σε οποιαδήποτε μοδίστρα της γειτονιάς. Θα της εξηγήσεις τι ακριβώς θέλεις, δειχνοντας της και εικόνες.
Τα βασικότερα σημεία είναι:
*Μανίκια (εφόσον χρειάζονται φούσκωμα και σούρα στο κάτω μέρος).
*Κοντυμα του μπροστινού μερους του φουστανιού βασει της εικόνας και επέκταση του πίσω μέρους για να μοιάζει μακρύτερο, με στρογγυλεμένο τελειωμα και στις πίσω όψεις.
*Προσθήκη διακοσμητικής σούρας στα στριφώματα του φουστανιού, από το ίδιο ύφασμα.
*Τροποποίηση του γιακά (αφού τον κόψει στο σωστό σχήμα, ζήτα της να σου γαζώσει γύρω-γύρω λίγη λεπτή διακοσμητική σούρα από το ίδιο υφασμα.
*Τοποθέτηση της φόδρας.

Φυλαξε αυτή την εικόνα και εκτυπωσε τη για να τη δείξεις στη μοδίστρα.

Posted Image

Το καπέλο θα το κατασκευάσεις ολομόναχη! Θα χρειαστείς λίγο από το ροζ ύφασμα, ενα πιάτο και κιμωλία για μαρκάρισμα υφασμάτων. Θα υπολογίσεις με βάση το πιάτο πόσο μεγάλο πρεπει να κοπεί το πάνω μέρος του καπέλου (παντα υπολογίζεις λιγο παραπάνω ως περιθώριο για ραφή). Για την εσωτερική πλευρά, πάλι με βάση το πιάτο θα κόψεις ροζ υφασμα σε σχημα δαχτυλίου και θα ενωσεις τα 2 κομματια ραβοντας απο την ανάποδη μεριά. Ολα αυτά βεβαια στην περίπτωση που δεν βρεις εναν κατάλληλο ροζ μπερέ στα μαγαζιά με αξεσουάρ, στα οποια θα καταφύγεις για να βρεις και μαυρα μακριά υφασμάτινα γάντια.
Τις λεπτομεριες στο πάνω μέρος των γαντιών θα τις κάνεις με ψαλίδι, ραβοντας στο τελος τις ακρες για να μη ξεφεύγουν ξεφτια.

Για το κολιεδάκι, πας στα χαντράδικα στο μοναστηράκι και παίρνεις χαντρούλες για να το φτιάξεις. Από κει επίσης θα πάρεις και κορδέλες για να κανεις τα φιογκάκια για το φορεμα και το καπέλο.

Για κάλτσες πας πρώτα στα calzedonia ή στα crazy wool (τα περισσότερα απ αυτά είναι μαζεμένα στην Ερμού και γυρω από την Αιόλου).
Με λίγο από το ροζ ύφασμα που σου περίσεψε και λιγη κόκκινη κορδέλα θα φτιάξεις την καλτσοδέτα και θα τη ράψεις πρόχειρα επάνω στις κάλτσες για να είναι σταθερή.

Θα βρεις στα φτηνά μαγαζιά με παπούτσια την πιο απλή κόκκινη μπαλαρίνα που υπάρχει (αν πετύχεις και απλο παπουτσάκι με μπαρέτα, ακόμα καλύτερα. Θα προσθέσεις λίγη κορδέλα στο πάνω μέρος και το φιογκάκι στο κάτω μέρος θα το κολήσεις ή με ζεστη σιλικόνη ή με ειδική κόλα που πουλάνε σε όλα τα τσαγκάρικα.

Δε νομίζω να χρειαστείς περούκα. Απλώς καλό ίσιωμα.

Αυτά για την ωρα. Ο,τι απορια εχεις, ρώτα! :thatsit:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Tomodachi2: 18 Οκτώβριος 2009 - 17:17

#171 Fireroses

Fireroses

Zura janai. Katsura da!

• Members
  • 60 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 02:30

Επιτέλους ανέβασα φωτογραφίες για να δείτε την φάτσα μου κ να μου πείτε αν έχετε καμιά καλή ιδέα για το τι να ντυθώ... Έχουμε κάποιες ιδέες αλλά θέλω να ζητήσω και τη γνώμη των ειδικών στα cosplays. Οπότε εδώ είναι

Spoiler:
Σαν Haruhi Suzumiya εδώ

Spoiler:
Σαν λαγός από την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
Anata no negai kanaemashou...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#172 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 12:12

Fireroses....

Αρχικά, ρίξε μια ματιά σε όλο αυτό το thread από την πρώτη σελίδα καθώς και στο Easy Cosplay. Ισως κάτι από όλα αυτά που εχουν προταθεί να σε ενδιαφέρει.

Εγώ θα προτείνω κοστούμια από Sailor Moon:

Posted Image

Η εικόνα είναι από το live action και προτείνω να διαλέξεις ανάμεσα σε Usagi (Sailor Moon), Minako (Sailor Venus) & Ami (Sailor Mercury). Ειδικά Sailor Mercury που σου πάει καλύτερα από όλες.

Η Sailor Mercury είναι ο πιο αδικημένος χαρακτήρας στο ανιμε. Όμως στο live action κρατά εναν πολύ δυνατό ρόλο, όταν οι συνθήκες την αναγκάζουν να κανει join το Dark Kingdom. Η Dark version της Sailor Mercury ειναι αυτή εδώ.

Posted Image

Αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά και "να τα σπάσεις", υπάρχει η κλασσική Chibiusa

Posted Image

Ομως μακράν η πιο συγκλονιστική Chibiusa που εχει εμφανιστεί ποτέ, είναι αυτή της 2ης σεζόν. Posessed by Dark Moon:

Posted Image

:nod:

Aν σ αρέσουν οι χαριτομενιές, ρίξε μια ματιά στη Luna, ετσι όπως εμφανίζεται στο live action

Posted Image

Για το τέλος αφησα το απόλυτο. Την Hotaru (Sailor Saturn) της 3ης σεζόν.

Posted Image

Posted Image

Αν επελεγες αυτό θα επρεπε να σαι προσεχτική σε ενα πράγμα. Στην εκφραση. Αν παρεις γλυκιά εκφραση ή χαμογελάσεις, το κατέστρεψες!
Θλίψη και μελαγχολία. Μιλάμε για την απόλυτη Sailor του Θανάτου....

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Tomodachi2: 19 Οκτώβριος 2009 - 13:14

#173 Fireroses

Fireroses

Zura janai. Katsura da!

• Members
  • 60 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 12:22

Πολύ ενδιαφέρων σκέψη Tomodachi2! Δε μου είχε περάσει καν από το μυαλό η Sailor Moon. Η ιδέα της Dark Moon Chibiusa μ'αρέσει αρκετά. Καθώς επίσης και η Hotaru. Την Dark Mizuno Ami ομολογώ πως δεν την ήξερα...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#174 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 12:54

Ναι, δεν είναι δυσκολα κοστούμια. Και είναι χαρακτήρες αναγνωρίσιμοι που εμφανίζονται και με εναλλακτικές βερσιόν για να κανουν τη διαφορά και να εντυπωσιαζουν τους ψαγμένους.

Οι επικρατέστερες είναι: Dark Mizuno Mercury και Dark Moon Chibiusa (από πλευράς μου). Εσύ τι διαλέγεις τελικά ? (για να προχωρήσουμε και στα tips)....

#175 Fireroses

Fireroses

Zura janai. Katsura da!

• Members
  • 60 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 13:56

Προτιμώ Dark Moοn Chibiusa. Είναι και πιο εύκολο και δε θα χρειαστεί να το αγοράσω από το ebay(αν υπάρχει καν). Και μ'αρέσει σαν χαρακτήρας γιατί είναι Dark. Όχι πως η Dark Mizuno Ami δεν είναι, απλά όπως είπα δεν την ξέρω καθόλου, την συμπεριφορά της και τις εκφράσεις της.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#176 Lucy-Nyu

Lucy-Nyu

*Don't be like me*

• Banned
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 14:20

να δηλωσω πως θα κανουμε lucky star προς φεβρουαριο μιας και για δεκεμβρη κλεισαμε!μετα απο πολλες ωρες εξασκησης στο χωρευτικο κατεληξα σε konata
Posted Image

oποτε οποια κοπελια θελει λακι σταααρ ειμαι μεσαα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#177 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 14:35

@ Fireroses: Dark ChibiUsa δεν υπάρχει στο ebay πάντως, έψαξα. Ακούγεται πολύ καλή επιλογή για cos! ^^ Ganbate ne

Δημοσιευμένη  εικόνα

#178 Tomodachi2

Tomodachi2

Repairer of Reputation

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 15:05

Fireroses πολύ χαίρομαι που κατέληξες τελικά στη Dark Moon Chibiusa :riiight: που το λατρεύω! Με το φόρεμα μπορείς να αυτοσχεδιάσεις. Δε χρειάζεται να είναι κάτι απολύτως ίδιο. Αρκεί να είναι κατι μακρύ με αέρινες λεπτομεριες από λεπτό υφασμα. Το βασικότερο είναι η περούκα και το μακιγιάζ. Για περούκα θα καταφύγεις στο e-bay κι αν βρεις ακριβώς την ίδια, ακόμα καλύτερα-γιατί εχει ζόρι στο χτένισμα.

Lucy-Nyu, για Lucky star εγώ είμαι μέσα! Και οχι απλώς λόγια, εχω και το κοστούμι ετοιμο καιρό τώρα:
Kogami Akira-Lucky Channel
Posted Image

και εχουμε και Matu-san στο ρόλο του Shiraishi Minoru.

Wabbit πως σου φάνηκαν τα LamdaDelta tips? Όλα ΟΚ?

#179 Wabbit

Wabbit

Candy addict

• Members
  • 339 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 15:23

@Τomodachi: Ναι ήταν όλα άκρως επεξηγηματικά, ευχαριστώ πάρα πολύ! :blingeye2: Θα αρχίσω το κυνήγι για το ροζ φόρεμα σιγά σιγά! Όσο για τα παπούτσια, θα χρησιμοποιήσω κόκκινα loli, που παρήγγειλα πρόσφατα! Το μαλλί παίζει να το κόψω κιόλας μέχρι τον ώμο οπότε θα φέρνει πιο πολύ. Μην με παρεξηγήσετε, δεν κόβω το μαλλί μου μόνο και μόνο για ένα cosplay...:hihi2:Θα το έκανα έτσι κι αλλιώς.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#180 Fireroses

Fireroses

Zura janai. Katsura da!

• Members
  • 60 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Οκτώβριος 2009 - 15:45

Μια άλλη απορία. Ξέρει κανείς μαγαζί με σχετικά φτηνές περούκες στην Αθήνα? και με extreme περούκες ακόμα καλύτερα, δηλαδή μακριές, ροζ, τέτοια.
Δημοσιευμένη  εικόνα