Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Revolutionary Girl Utena


  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#16 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 04 July 2011 - 20:10

Στα fillers τώρα. Συνολικά είναι 5-6 το πολύ (όταν το έγραψα είχα πέσει στα αρχικά μόνο), και ειλικρινά αν και σαν ξεχωριστές ιστορίες, και σαν αστεία και σα συμβολισμός μου άρεσαν, πραγματικά το επεισόδιο με το κάρυ και τους ελέφαντες, με την κουδούνα της αγελάδας, και με το αυγό δεν είχαν θέση στην εξέλιξη της σειράς και κούραζαν. Θα τα προτιμούσα ως extras του dvd.


Ας πούμε τότε πως διαφωνούμε, γιατί προσωπικά θεωρώ τέτοιες στιγμές ως σύμβολο της Utena και για εμένα η σειρά θα ήταν πολύ πιο βαρετή δίχως αυτές τις ενέσεις χιούμορ. Ειδικά τα επεισόδια που αναφέρεις τα λατρεύω, αν και όχι τόσο όσο

Spoiler:

Posted Image

#17 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 04 July 2011 - 20:15

Α Θεοί, το είχα διαγράψει από τη μνήμη μου το καγκουρό!!!

Ναι σίγουρα διαφωνούμε εδώ, γιατί τη σειρά (ειδικά χωρίς αυτά) μόνο βαρετή δεν θα μπορούσα να την πω! Ίσα ίσα που ένιωσα ότι μας καθυστερούν από την κυρίως πλοκή, όχι για να κάνουν character development, αλλά για να γεμίσουν τη σεζόν.
Μου φαίνεται πολύ περίεργο που υπάρχει κόσμος που το βλέπει όπως εσύ. Θα φροντίσω στο rewatch που θα πέσει σε κανά μήνα να το έχω υπ' όψιν μου αυτό που λες, μπας και το δω με διαφορετικό τρόπο. :3

Posted Image


#18 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 04 July 2011 - 20:21

Αν και ψιλοσπαμμάρω, μια διόρθωση: δεν είπα πως η σειρά είναι βαρετή δίχως αυτά. Είπα πως θα ήταν πιο βαρετή, αν θέλεις λιγότερο ψυχαγωγική, αν δεν μπορούσες να πάρεις λίγη ανάσα από την αγωνία που κυριαρχούσε. Πως να το εξηγήσω, θα είχε μεν περισσότερη συνοχή, αλλά από όσο θυμάμαι παρουσιάζονται στα επεισόδια αυτά πτυχές του κάθε χαρακτήρα με ένα τόσο ανάλαφρο τρόπο, που προσωπικά τα κατα-ευχαριστήθηκα. Αλλά οκ, πρέπει να κάνω και εγώ ένα rewatch για να μπορώ να σχολιάσω καλύτερα.
Posted Image

#19 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 04 July 2011 - 20:25

Κ εγώ δε θα σπάμαρα άλλο, αλλά χρειάζεται και αγάπη αυτό το θρεντ, είναι λίγο δύσκολο να συγκρατηθώ.
Αλλά τα επεισόδια όλα έκαναν φόκους στη Νανάμι και ό,τι έδειχναν από άλλους χαρακτήρες το ξέραμε ήδη, και δεν είχε βάθος.
Πάντως πλάκα πλάκα
Spoiler:

Posted Image


#20 eyl

eyl

    Elite Yuri Lover

  • Members
  • 312 posts

Posted 04 July 2011 - 20:45

λάτρεψα την nanami απο την αρχή (οκ, ήταν σπαστική, δεν αντιλέγω)! αυτή που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν η anthy. αλλά όταν προχώρησε η ιστορία κ κατάφερα να δω όλες τις βασανιστικές πτυχές στη ιστορία της δεν μπόρεσα παρά να την συμπονέσω (όχι οικτο, συμπόνια).

edit: τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να την αντιπάθησα στην κ στην αρχή. πάει καιρός που το είδα.
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#21 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 23 August 2011 - 15:14

Κάτι η τελειότητα του Mawaru Penguin Drum, κάτι η ενθουσιώδης κριτική και τα ενθαρρυντικά σχόλια στο thread, το είδα κι αυτό.

Πολλές φορές, σειρές που ξεφεύγουν πολύ από τους παραδοσιακούς κανόνες της αφήγησης τις βαριέμαι ή τις σιχαίνομαι, όπως το Cossette. Όχι επειδή είμαι κατά αυτού του τρόπου της έκφρασης, αλλά γιατί μου αρέσει να υπάρχουν έστω κάποιοι κανόνες, και αυτοί να λειτουργούν. Για παράδειγμα το Tatami Galaxy λειτουργούσε με τους δικούς του κανόνες και είναι σίγουρα από τα καλύτερα anime που έχω δει, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα σε εγκεφαλικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Για μένα το Utena δεν αγγίζει έναν τέτοιον θρίαμβο, αλλά είναι σίγουρα ένα αυθεντικό και προσωπικό έργο, οπότε τουλάχιστον αξίζει κάποιον σεβασμό.

Όσο το έβλεπα το απολάμβανα αρκετά (συνήθως), αλλά σαν σύνολο δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε σε πολλά επίπεδα. Μάλλον προτιμώ τα επεισόδια των δύο πρώτων arc που ασχολούνταν περισσότερο με τους χαρακτήρες παρά με το σενάριο. Αγαπημένοι μου ήταν ο Saionji και η Nanami επειδή και οι δύο έβγαζαν πολύ γέλιο. Η Anthy ήταν εκνευριστική σχεδόν μέχρι το τέλος (ούτε τώρα πετάω τη σκούφια μου), και η Utena μου άρεζε πολύ, αλλά μου τα χάλασε λίγο στα τελευταία επεισόδια. Οι επαναλήψεις στις σκηνές ήταν απολαυστικές και ενίσχυαν το αίσθημα της ρουτίνας που μου άρεσε στη σειρά.

Θα μπορούσε να υπάρχει spin-off του Utena, με τους ίδιους χαρακτήρες, σε αποκλειστικά slice of life/comedy στιγμές. Ας πούμε ένα επεισόδιο που ο Saionji προσπαθεί να πιάσει γκόμενα και τρώει από όλες άκυρο, ή ένα baseball επεισόδιο με την Utena pitcher και την Wakaba catcher. Αυτό θα ήταν το αγαπημένο μου anime όλων των εποχών.
Δε νομίζω πως είναι τυχαίο, αυτoύ του είδους τα επεισόδια ήταν που μου άρεσαν περισσότερο όταν έβλεπα το Sailor Moon που σκηνοθετούσε ο Ikuhara. Στα "δραματικά" επεισόδια τα έκαναν σαλάτα εκεί. Όχι ότι τα κάνουν σαλάτα στο Utena, απλά προτιμώ τα άλλα.
Spoiler:
Γενικά ήταν μια σειρά που με μπέρδεψε σε πολλούς τομείς. Το σίγουρο είναι ότι ήταν κατά κύριο λόγο απολαυστική, αλλά δε θα της έβαζα πάνω απο 8. Είναι νωρίς ακόμη, αλλά το Penguin που μοιράζεται και τα themes του Utena μέχρι τώρα μου φαίνεται πολύ πιο στρωμένο.

#22 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 26 August 2011 - 11:52

μπορει οι πιγκουινοι να ειναι πιο συμμαζεμενοι, αλλα στη μουσικη η Utena ειναι ανεπαναληπτη και ακομα και αν εχουν περασει χρονια δεν μπορω να ξεχασω τα κομματια

#23 DoB

DoB

    Gintamaniac

  • Members
  • 875 posts

Posted 05 September 2011 - 23:37

Επηρεασμένη κι εγώ από το ενδιαφέρον Mawaru Penguin Drum κι έχοντας ακούσει πάρα πολλά για την ποιότητα της Utena, της έδωσα μια ευκαιρία και ειλικρινά χαίρομαι που το έκανα. Στην αρχή την είχα απορρίψει ως yuri - ο καθένας με τα γούστα του, εγώ το yuri και το incest δεν τα μπορώ. Κι όμως αυτή η σειρά είχε κι απ' τα δύο και τα παρουσίασε μ' ένα τρόπο που έδενε απόλυτα και καθόλου δε μου κακοφάνηκε. Περνούσε ωραία και σημαντικά μηνύματα, αισθητικά και μουσικά ήταν άψογο, χρησιμοποιούσε πολλούς συμβολισμούς και μεγάλες δόσεις απενοχοποιημένης σεξουαλικότητας, μ' ένα πανέμορφο τέλος ν' αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Από μένα παίρνει 8,5/10 - τον 1,5 πόντο τον έχασe για το mindfuck που αναγκαζόμουν να υποστώ κάθε φορά που το έβλεπα. :P Γιατί όσο και να πούμε, η κυρίως αντίδραση ήταν: "Μα τι στον κόρακα γίνεται εκεί μέσα;;;:terror2:" Αυτός ο Akio ειδικά
Spoiler:


But all in all, ήταν μια must σειρά που πρέπει να ιδωθεί απ' τους περισσότερους λάτρεις των anime ασυζητητί.

#24 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 September 2011 - 10:14

για αυτο λενε για αυτη τη σειρα:

τα αγορια εχουν το Evangelion, τα κοριτσια εχουν την Utena

#25 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 06 September 2011 - 12:04

για αυτο λενε για αυτη τη σειρα:

τα αγορια εχουν το Evangelion, τα κοριτσια εχουν την Utena

Δεν ξέρω ποιός το λέει αυτό, μιας και δεν το έχω ξανακούσει, αλλά το θεωρώ λάθος και υπονοεί έναν διαχωρισμό, με τον οποίο επίσης δεν συμφωνώ.

@DiamondsofBlood

"Μα τι στον κόρακα γίνεται εκεί μέσα;;;:terror2:"

Ι loled!
Spoiler:


Πάντως εξεπλάγην ευχάριστα από το πώς παρουσίασαν το θέμα της σεξουαλικότητας. Εμφανίστηκε δειλά δειλά και στο τέλος έκανε την τρελή έκρηξη, λογικό μιας και είναι ένα από τα βασικά θέματα της εφηβείας (που ήταν ουσιαστικά ένα από τα κέντρα γύρω από τα οποία τριγύριζε η σειρά.)

Posted Image


#26 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 06 September 2011 - 12:09

Το ξεκίνησα και γω χτες, οπότε όταν το τελειώσω θα επανέλθω να πω γνώμη..

Η αρχή δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση από πλευράς σεναρίου, αλλά από αρτιστικής και μουσικής πλευράς ήδη δείχνει πολλά υποσχόμενο και το βασικό είναι ότι δεν είναι σε καμιά περίπτωση βαρετός ο ρυθμός του, παρόλα τα shoujo του στοιχεία. Όσο αφορά αυτό το κομμάτι, θυμήθηκα αμέσως Princess Tutu αν και εκεί υπήρχε πολύ πιο γρήγορος ρυθμός. Ήδη αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο αν και είμαι σίγουρος πως το concept εδώ θα το πάει τελείως αλλού το πράγμα...

Είδωμεν. :)

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#27 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 September 2011 - 23:57

Δεν ξέρω ποιός το λέει αυτό, μιας και δεν το έχω ξανακούσει, αλλά το θεωρώ λάθος και υπονοεί έναν διαχωρισμό, με τον οποίο επίσης δεν συμφωνώ.



βασικα λεγαν τοτε πως ειναι Evangelion for girls. δηλ το ιδιο Mind fuck εχουν απλα το ειδος διαφερει.

#28 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 November 2011 - 22:25

*bump*

Youtube Video

(το έχω ξαναποστάρει το video πρόσφατα αλλά νομίζω επιβάλλεται να υπάρχει και στο thread xD)
*mind the spoilers*

Το τελείωσα πριν από λίγο και το μυαλό μου έχει γίνει πουρές. Ο Utenathon μου παράπεσε βαρύς και στο τέλος άρχισα να έχω το ευχάριστο συναίσθημα που είχα στο Ergo Proxy που απλά είχα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και ήθελα απλά να βάλω τα κλάμματα. Συμφωνώ στο ότι ήταν πάρα πολύ ωραίο κλείσιμο της σειράς αλλά παράλληλα ήταν και εξαιρετικά ψυχοφθόρο σαν διαδικασία.

Spoiler:


Παρά τις επιμέρους λεπτομέρειες που ίσως να ήταν λιγότερο από τέλειες το Utena το θεωρώ πάρα πολύ καλή σειρά η οποία έθεσε γερές βάσεις για τα μεταγενέστερα anime του είδους και όχι μόνο. Για μένα δικαιολογείται η αγάπη την οποία παίρνει εδώ και 15χρόνια σχεδόν. Πιστεύω ότι όπως και στο Penguindrum αξίζει να αφιερώσει χρόνο κανείς για να διαβάσει τις αναλύσεις που έχουν γραφτεί.



#29 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 14 November 2011 - 18:41

το ξερα πως θα ειχες αυτες τις εντυπωσεις.

Και πολυ αργησες.....

#30 Pirate Luffy

Pirate Luffy

    Mein König

  • Members
  • 331 posts

Posted 06 February 2012 - 15:15

Posted Image
''Murunfuffuffu, think I'm manly enough or what..?''

Πάνε κάποιοι μήνες από την ολοκλήρωση της σειράς. Προηγήθηκε η ταινία, ακολούθησαν τα επεισόδια, εθεάθη εν τέλει το Adolescence σε επανάληψη.
Εξαιρετικές εντυπώσεις! Ευχαριστήθηκα την σειρά και παρακολούθησα πάλι το πρώτο επεισόδιο τα ξημερώματα γιατί... έτσι. Ίσως τα δω όλα για δεύτερη φορά.
Μου άρεσε πρωτίστως η αισθητική, το όλο κλίμα του anime. Τα χρώματα, το σχέδιο, τα ιντελεκτουάλ λογύδρια(we are the chick, the world is our egg.. for the revolution of the world), οι συνεχείς συμβολισμοί(έπαιζε πολύ με τα φύλα, στοιχεία από ελληνική μυθοπλασία, κα.), και φυσικά οι μουσική με τους ανυπέρβλητους στίχους...
Spoiler:


Αναφέρω ακόμη ότι αγαπημένος χαρακτήρας ανάμεσα στο φοβερό cast είναι η Jury με τα σούπερ μαλλιά και το μελαγχολικό πρόσωπο. Ωραίο στυλ, διεκδικεί επάξια θέση σε μια fantasy εκδοχή του The L Word.

Αυτά για την ώρα. Θαρρώ η ταινία αποτελεί συνδετικό κρίκο στο όλο σύμπαν της Utena οπότε δεν απαιτεί ξεχωριστό thread... ε; :P
Posted Image