Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Revolutionary Girl Utena


  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#1 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 22 August 2008 - 12:49

Κριτική έτος 2010

Το Revolutionary Girl Utena είναι μεταφορά του ομώνυμου manga και αποτελεί μια από τις πιο αξιοπερίεργες και ελκυστικές σειρές που έχω παρακολουθήσει, έχοντας εντελώς παλιομοδίτικη (σήμερα έμαθα ότι είναι σειρά της δεκαετίας του 90 και φρίκαρα) αλλά ιδιαίτερα καλλιτεχνική και προσεγμένη αισθητική.

Η ιστορία περιγράφει τη ζωή ενός κοριτσιού ονόματι Utena (στα ιαπωνικά σημαίνει ''κορίτσι με ροζ μαλλιά''), η οποία στη παιδική της ηλικία έχασε τους γονείς της. Ένας πρίγκιπας όμως, της έδωσε δύναμη για να ξεφύγει από τη θλίψη της. Φεύγοντας της αφήνει ένα δαχτυλίδι, λέγοντας της ότι ''αν η καρδιά σου παραμείνει αγνή, μια μέρα αυτό θα σε οδηγήσει σε εμένα. '' Καλά όλα αυτά, αλλά η μικρή Utena αποφάσισε να γίνει η ίδια πρίγκιπας και να προστατεύει τις πριγκίπισσες του κόσμου της. Ήταν όμως τελικά αυτό μια τόσο καλή ιδέα; Χρόνια αργότερα χάρη στο δαχτυλίδι του πρίγκιπα της, η Utena θα βρεθεί να μονομαχεί σε μια σχολή γεμάτη ίντριγκες, ανθρώπους με πάθη κάθε είδους, προδότες και φυσικά φίλους με σκοπό να σώσει την Anthy Himenya, μια κοπέλα η οποία γίνεται το τρόπαιο όποιου μέλους του Rose Council (ένα συμβούλιο των καλύτερων μαθητών της σχολής) καταφέρει και κερδίσει μια ξιφομαχία από τον τωρινό κάτοχο της Anthy. Όποιος καταφέρει να κόψει το τριαντάφυλλο από το στήθος του αντιπάλου του, κερδίζει τη μονομαχία και την Anthy.

Σας ακούγεται παραμυθένιο σενάριο; Είναι, όμως η ιστορία απέχει πολύ από το να είναι ένα απλό παραμυθάκι. Στο σύνολο της η υπόθεση εξελίσσει όσα στοιχεία δίνει η αρχική ιδέα και σχολιάζει πολλά θέματα που με τρόπο απρόσμενο για μια σειρά αυτού του είδους (εννοώ shoujo, αν και προσωπικώς δεν πιστεύω ότι το RGU μπορεί να ενταχθεί σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία).

Το ισχυρότερο σημείο της σειράς είναι οι χαρακτήρες της. Είναι όλοι τους ιδιαίτεροι, όμως έχει ο καθένας το δικό του λόγο για τις πράξεις του και για αυτό οι επιλογές τους στη διάρκεια της σειράς δικαιολογούνται απόλυτα όσο παράλογες και αν μπορεί να φαίνονται. Από τη δυναμική μα και συναισθηματική Jury, στον ήσυχο και μελαγχολικό Mickey που ψάχνει να βρει τη μελωδία που έχει χάσει από το αγαπημένο του μουσικό κομμάτι, μέχρι τους ολίγον τι ξιπασμένους Touga και Saionji και βέβαια το βασικό δίδυμο που πρωταγωνιστεί, Utena και Anthy, οι χαρακτήρες είναι μοναδικοί και προσωπικώς λατρεύω κάθε ένα από αυτούς, με εξαίρεση 1-2. Αυτό που προσωπικά λατρεύω στη συγκεκριμένη σειρά είναι ότι μέσα στα 39 επισόδεια της, οι "δευτερεύοντες" πρωταγωνιστές δίνουν το δικό τους στίγμα και έτσι όταν τελειώνει η ιστορία δεν μπορεί να πεί κανείς ότι υπάρχουν χαρακτήρες που δεν αναπτύχθηκαν, τους οποίους δεν γνωρίσαμε αρκετά.

Για τους περισσότερους η σειρά αυτή έχει μείνει στη μνήμη ως yuri, κυρίως λόγω των λεσβιακών υπονοούμενων μεταξύ Utena/Anthy (όπως και για τη ξεκάθαρη έλξη της Jury προς τη Shiori), αλλά διαφωνώ με αυτή την άποψη. Ναι, η σειρά είναι γεμάτη ερωτισμό και σεξουαλικότητα, τόσο έτερο όσο και ομοφυλική, το ευνοεί άλλωστε και η αισθητική της, δεν μένει όμως εκεί ούτε είναι τόσο ξεκάρφωτη όσο αρκετοί αφήνουν να εννοηθεί. Ίσα ίσα, τα συναισθήματα κάθε χαρακτήρα παρουσιάζονται έμμεσα και συνήθως αποτελούν αφορμή για να σχολιαστεί μια κρυφή πτυχή του κάθε ήρωα, είτε μιλάμε για ανασφάλεια είτε για παιδικά τραύματα, κτλ.

Αρκετοί οπαδοί της σειράς θεωρούν τα πιο χιουμοριστικά επισόδεια (αν θέλετε πείτε τα και fillers) ως χάσιμο χρόνου, αλλά εγώ τα λάτρεψα και πιστεύω ότι ξεκουράζουν το θεατή ενώ δίνουν ένα πιο ανάλαφρο τόνο στη κατά τα άλλα πολύ σκοτεινή ιστορία. Ειδικά το επισόδειο με το καγκουρό δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ, ήταν το επισόδειο που με έκανε να καταλάβω ότι έβλεπα το καλύτερο anime της ζωής μου.

Περί σκίτσου: για εμένα η σειρά κερδίζει το άριστα και σε αυτό το τομέα, μιάς και έχουμε ισορροπία ανάμεσα στη λεπτομέρεια και την απλότητα. Κάθε ήρωας συνήθως συνδέεται με ένα δικό του χρώμα, και αυτό μπορείτε αν θέλετε να το επιβεβαιώσετε μελετώντας τα artwork της σειράς. Να σημειώσω εδώ πως σε περίπτωση που έχετε ήδη δεί και τα 39 επισόδεια, αξίζει να ερευνήσετε και να δώσετε τη δική σας ερμηνεία στις εικόνες που βγήκαν αφότου η σειρά τελείωσε. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε forum και σελίδες αφιερωμένες αποκλειστικά στην ερμηνία κάθε τέτοιας εικόνας.

Στο σκηνοθετικό κομμάτι, έχουμε μεγάλη χρήση της λεγόμενης τεχνικής των ''επανάληψης σκηνών'', δηλαδή όσο προχωράει η πλοκή τόσο η σειρά να ανατρέχει σε παλιότερες σκηνές, είναι όμως από τις λίγες φορές που αυτό γίνεται τόσο φυσικά και βοηθάει το θεατή να καταλάβει το τι γίνεται. Επιπλέον, αυτό δεν αφήνει στον θεατή τη δυνατότητα να μπερδευτεί, να χάσει επαφή με το σενάριο, κάτι θετικότατο και αναγκαίο για σειρά 39 επισοδείων.

Για τη μουσική ό,τι και να πω είναι λίγο. Εδώ και δύο χρόνια απλά δεν μπορώ να σταματήσω να ακούω κάθε τραγούδι με την ίδια προσήλωση και ενθουσιασμό. Αξίζει να δοκιμάσετε και τα λινκ τα οποία και έχω βάλει σε άλλα ποστ, αλλά προτείνω αυτό να γίνει αφότου τελειώσετε τη σειρά, έτσι κάθε κομμάτι θα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Συμπερασματικά, σας προτείνω το Revolutionary Girl Utena ως must watch, ειδικά αν σας αρέσουν τα shoujo και yuri. Ξεκίνησα αρκετά καχύποπτος απέναντι του και με κέρδισε κατά κράτος, με έκανε να το λατρέψω, γέλασα με αυτό, έκλαψα, τρελάθηκα, και μάλλον κέρδισε τη θέση του καλύτερου anime που έχω δει. Καλλιτεχνικό, ερωτικό, ιδιαίτερο, έξυπνο, λυπηρό, χιουμοριστικό, δραματικό και ένας θεός ξέρει με πόσες λέξεις θα μπορούσα να προσδώσω σε αυτό το έπος. Δείτε το με τη πρώτη ευκαιρία. Αν όχι εσείς χάνετε.


υ.γ. Δύο χρόνια έχουν περάσει από όταν τελείωσα, ακόμη δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Τι μας έκανες βρε Utena!


υ.γ. 2: Παρακάτω έχω αφήσει το αρχικό ποστ του τόπικ το οποίο όμως ήταν κάπως ασύνδετο και γεμάτο ορθογραφικά, οπότε μάλλον είναι καλύτερα να μείνει ως συμπληρωματικό στοιχείο.



Παλιά κριτική (2008)

Spoiler:

Edited by red pyramid, 17 September 2010 - 14:32.
Καινούργια κριτική

Posted Image

#2 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 22 August 2008 - 13:26

Πολύ παράξενη σειρά αλλά πραγματικά αξίζει. Είναι περισσότερο ποίηση και βουτιά στην ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων παρά εφέ και μάχες. Οι σκηνές δράσης είναι για τα μπάζα από άποψη αληθοφάνειας και έχουμε σε κάθε επεισόδιο επαναλαμβανόμενες σκηνές προετοιμασίας πριν την μάχη. Αρτιστικά αν το δεις όμως, είναι καταπληκτική σειρά που αφήνει αρκετό υλικό για να σκεφτείς. Και ναι, είναι τίγκα στις σεξουαλικές ανωμαλίες.

#3 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 22 August 2008 - 19:29

Πολύ καλή σειρά που καταφέρνει να περάσει και μερικά μηνύματα στον θεατή. Χωρίς να τον πιάσει από την μύτη να τον κουβαλάει.

Good watch.

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#4 ayame

ayame

    chance encounter

  • Members
  • 142 posts

Posted 23 August 2008 - 11:00

είναι must. Όντως ανιμε σαν κι αυτό είναι anti-drug γιατί πολύ απλά μαστουρώνεσαι με το ίδιο το ανιμε. Πόσα υπονοούμενα κρύβει δεν φαντάζεστε, αναλύσεις τρελές, ώρες να χεις να διαβάζεις. Τσεκάρετε αυτό εδώ το site:
In the Rose Garden / Tenjou Utena: Bigger, Longer, and Uncut

και για tis shadow girls:
http://www.geocities.com/juniperealm/kashira.html
Spoiler:


"A bunny that gets eaten by the wolf every night, surely knows the wolf well..."

#5 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 23 August 2008 - 12:14

Οι σκηνές δράσης είναι για τα μπάζα από άποψη αληθοφάνειας και έχουμε σε κάθε επεισόδιο επαναλαμβανόμενες σκηνές προετοιμασίας πριν την μάχη. .


Ναι, αλλά η αληθοφάνεια έτσι και αλλιώς απο την αρχή δεν είναι στους στόχους της σειράς. Για το άλλο που αναφέρεις, πιστεύω ότι αυτό είναι απο τα θετικά της σειράς, μιάς και χρησιμοποιεί τέτοιου είδους σκηνές και κλισέ προς ώφελος της χωρίς αυτά να φαίνονται ''κάπως''.


είναι must. Όντως ανιμε σαν κι αυτό είναι anti-drug γιατί πολύ απλά μαστουρώνεσαι με το ίδιο το ανιμε. Πόσα υπονοούμενα κρύβει δεν φαντάζεστε, αναλύσεις τρελές, ώρες να χεις να διαβάζεις. Τσεκάρετε αυτό εδώ το site:
In the Rose Garden / Tenjou Utena: Bigger, Longer, and Uncut

και για tis shadow girls:
Kashira: The Shadow Girls


Άψογο ποστ και τέλεια τα λίνκς. +1 rep απο εμένα

υ.γ. btw, τελικά θα το ξαναδώ διαβάζοντας ταυτόχρονα και σχόλια άλλων. άψογη σειρά, πραγματικά άψογη.
Posted Image

#6 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 17 September 2008 - 10:21

Συφνώμη για το double post, απλά επειδή τώρα το ανακάλυψα και έχει περάσει καιρός

Youtube Video


Oh my god, έχει βγεί και mysical για τη σειρά :fromabove: must watch must watch must watch, δείχνει απλά τέλειο
Posted Image

#7 aboumonkey

aboumonkey

    I love monkeys

  • Members
  • 1,385 posts

Posted 16 September 2010 - 14:18

Έχοντας τελειώσει πρόσφατα τη σειρά (καμιά ώρα πριν), απορώ γιατί το thread δεν έχει περισσότερες απαντήσεις. Στα όσα γράφει ο red pyramid θα πω απλά ένα +1 και στις κοπέλες του forum θα πω απλά αφήστε τα "χαζά" anime που το μόνο που έχουν να προσφερούν είναι bishonen και δείτε Utena, που και bishonen έχει και άμυαλο δεν είναι.

Να 'ναι καλά το trailer του Stardriver που με έκανε να την ξεκινήσω.
Πάω να δω κανένα επεισόδιο Fist of the North Star τώρα... :hihi2:

#8 Daz

Daz

    私は新幹線になりたい

  • Members
  • 771 posts

Posted 17 September 2010 - 04:53

προσπαθησα να το δω πριν λιγο καιρο, δεν αντεχα με την καμια το σχεδιο. δεν μου αρεσουν τα παλιου στυλ ανιμε.
δεν μπορω να σχολιασω κατι αλλο καθως δεν ειδα ουτε ενα επισοδειο, το διεγραψα πολυ γρηγορα.

επειδη εχω ακουσει καλες κριτικες (οχι μονο απο εδω), για οποιου του αρεσουν τα παλιου στυλ ανιμε (80s, early 90s) φαινεται καλη επιλογη.

Posted Image
Posted Image

ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.


#9 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 17 September 2010 - 08:12

Και εγώ δεν το έχω δει δυστυχώς το Utena και αν και από τη μια φοβάμαι ότι έχω χάσει ένα διαμαντάκι, από την άλλη πιστεύω ότι μάλλον είναι κάπως υπερεκτιμημένο.
Δεν τα λέω αυτά στα εντελώς τυφλά, μια φορά και έναν καιρό πριν μου σουφρώσουν όλα τα επεισόδια με την ταινία στις ωραίες ροζ θήκες που τα είχα ~σνιφ~, είχα καταφέρει να δω τα πρώτα 4 επεισόδια και να διαβάσω κάποια σκόρπια από τα πρώτα volumes του μανγκα. Ίσως να φταίει το ότι τότε ήμουν 15 χρονών και δεν είχα δει και πολλά ανιμέ, ίσως να φταίει και η μνήμη μου που είναι σα χρυσόψαρου αλλά πραγματικά δεν μου είχε κάνει καθόλου κουκου. Ούτε σαν πλοκή, ούτε σαν χαρακτήρες, ούτε η λίγη ανάπτυξη που είχα δει.

Διαβάζω τα comments εδώ όμως και το ξανασκεύτομαι, μάλλον θα το ξανακατεβάσω και θα επανέλθω στο θρεντ, να δω τελικά τι στο πεπόνι παίζει με αυτή τη σειρά.

Posted Image


#10 eyl

eyl

    Elite Yuri Lover

  • Members
  • 312 posts

Posted 17 September 2010 - 09:56

η σειρά τελείωσε (την είδα φέτος στην αρχή του χρόνου) κ δεν ήξερα αν μου άρεσε ή όχι. ακόμη κ τώρα δεν ξέρω πώς να να την κρίνω. δεν μετανίωνω που την είδα, όχι για να έχω να λέω ότι είδα utena, αλλα επειδή είναι κάτι διαφορετικό κ σε κάνει να θέλεις να δουλέψεις τον νου σου. έχει τόσους συμβολισμούς μαζεμένους, τόσα υπονοούμενα που πρέπει να κάνεις ένα pause να τα χωνέψεις λίγο.

επίσης αν κ yuri freak (που μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου), δεν μπορώ ούτε εγώ να κατατάξω την σειρά ώς yuri, μιας υπονοούμενα υπάρχουν κ για πολλά άλλα πράγματα.

αν κ έχει αρκετά επεισόδια που κουράζουν. μπορεί καν να μην είναι πολλά τα κουραστικά επεισόδια, αλλά μπορεί να φεύγουν 5 επεισόδια έτσι επειδή προχωρά η υπόθεση, αλλά το 1 το οποίο δεν φαίνεται να έχει υπόθεση να σε κάνει να νομίζει ότι είδες άλλα 5.
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#11 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 01 July 2011 - 14:00

Είμαι περίπου στο 1/3 της σειράς, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω συνολικά, αλλά πρέπει να πω ότι πλέον μου κάνει πολύ κουκου!

Βέβαια θα έπρεπε να μετονομαστεί σε "Slap-a-bitch" με τις θύελλες από χαστούκια που πέφτουν. Ειδικά αυτή η Άνθη. Μου θυμίζει βραζιλιάνικη σαπουνόπερα, από τις βρώμικες τις παλιές τύπου Μαριμάρ.
Ήμουν πολύ τυχερή που είδα πρόσφατα το Princess Tutu, το οποίο μου φαίνεται σαν μια soft εκδοχή της Utena. Γενικά δεν είχα δει σειρές αυτού του στυλ, οπότε με βοήθησε λίγο να προσαρμοστώ.
Θα προτιμούσα λιγότερα fillers, το 1ο μέρος άνετα θα μπορούσε να είχε τελειώσει στα 10 αντί 13 επεισόδια. Και το manga είναι μόνο 5 volumes..πολύ τράβηγμα.

αν κ έχει αρκετά επεισόδια που κουράζουν. μπορεί καν να μην είναι πολλά τα κουραστικά επεισόδια, αλλά μπορεί να φεύγουν 5 επεισόδια έτσι επειδή προχωρά η υπόθεση, αλλά το 1 το οποίο δεν φαίνεται να έχει υπόθεση να σε κάνει να νομίζει ότι είδες άλλα 5.

Αυτό είναι τόσο αλήθεια, αλλά όχι μόνο στο Utena, γενικότερα στα anime.

Posted Image


#12 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 04 July 2011 - 16:40

*bump*

Μόλις τελείωσα τη σειρά. Έχω μείνει άναυδη. Είναι σχεδόν το καλύτερο τέλος που έχω δει σε σειρά.
Λοιπά σχόλια και εντυπώσεις θα γράψω αργότερα, όταν χωνέψω αυτό που είδα. Προς το παρόν έχω μια απλή ερώτηση.

Θέλω να δω την ταινία με κάτι φίλους που δεν έχουν δει τη σειρά. Θα την καταλάβουν ή καλύτερα να τη δω μόνη μου; Δεν θέλω να τους βάλω να δουν κάτι ακαταλαβίστικο (όπως όταν παλιά με είχαν βάλει να δω το death and rebirth of evangelion χωρίς να έχω δει ποτέ τη σειρά ~ πόνος~!! ).
Για ρίξτε μου τα φώτα σας πλιζ!

Posted Image


#13 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 04 July 2011 - 17:25

δυστηχως ειναι σαν το τελος του Ευαγγελιου, δηλ πρεπει να εχουν δει και τη σειρα. αλλιως δε θα καταλαβουν γρι. Απο την αλλη υπαρχουν σκηνες που δεν βλεπεις στη σειρα, παρα στο μανγκα (πχ φιλιά μεταξυ των πρωταγωνιστριών) και το ανιματιον είναι αρκετα καλό. Χρησιμοποιησαν εναν υπερυπολογιστη ειδικά για αυτή τη ταινία στις δυσκολες σκηνες.

Περαν του τεχνικου και καλλιτεχνικου τομεα και της τελευταιας σκηνης δρασης, δεν αξιζει. Οι χαρακτηρες απο τους πολυεπιπεδους της σειρας κατανταν επιπεδοι σα κοντρα πλακέ.

Ειναι ομως αρκετα σουρρεαλιστικη ταινια και ο συμβολισμος πεφτει βροχη. Δες τη με παρεα αν θες βεβαια, αλλα οι αλλοι θα μεινουν αναυδοι, να σαι σιγουρη

#14 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 04 July 2011 - 18:50

*bump*

Μόλις τελείωσα τη σειρά. Έχω μείνει άναυδη. Είναι σχεδόν το καλύτερο τέλος που έχω δει σε σειρά.
Λοιπά σχόλια και εντυπώσεις θα γράψω αργότερα, όταν χωνέψω αυτό που είδα. Προς το παρόν έχω μια απλή ερώτηση.

Θέλω να δω την ταινία με κάτι φίλους που δεν έχουν δει τη σειρά. Θα την καταλάβουν ή καλύτερα να τη δω μόνη μου; Δεν θέλω να τους βάλω να δουν κάτι ακαταλαβίστικο (όπως όταν παλιά με είχαν βάλει να δω το death and rebirth of evangelion χωρίς να έχω δει ποτέ τη σειρά ~ πόνος~!! ).
Για ρίξτε μου τα φώτα σας πλιζ!


Δες την μόνη σου καλύτερα, εκτός και αν έχεις τη συνήθεια να χαίρεσαι να βλέπεις τους φίλους σου με ανοιχτό το στόμα :P Στο θέμα σενάριο πάντως προτιμώ το manga, τόσο όσο αφορά τη ταινία όσο και τη σειρά. Έχε υπόψιν σου ότι μιλάμε σχεδόν για τέσσερις διαφορετικές ιστορίες (άλλη αυτή της σειράς, άλλη της ταινίας, άλλη του manga της σειράς και άλλη αυτή του one shot της ταινίας). Προσωπικά πιστεύω πως αξίζει να δοκιμάσεις και τα τέσσερα.

Διαφωνώ επίσης στο θέμα fillers. Προσωπικά μονάχα με το ζόρι ένα-δυο θεωρώ αχρείαστα επισόδεια, τα υπόλοιπα είναι απίστευτα.
Posted Image

#15 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 04 July 2011 - 20:02

δυστηχως ειναι σαν το τελος του Ευαγγελιου

Χαχαχα. Οκ το έπιασα το νόημα, αυτή η πρόταση τα λέει όλα!

Έχω ακούσει για το σουρεαλισμό της, και περιμένω πώς και πώς να βρω χρόνο να τη δω με την ησυχία μου. Πολύ κρίμα όμως αυτό που λες για τους χαρακτήρες. Ελπίζω να μην ενοχλεί πολύ.

Πυραμίδα το έχω υπ' όψιν και αυτό (ότι είναι 4εις διαφορετικές ιστορίες). Ξεκίνησα το manga πριν πιάσω τη σειρά, αλλά το άφησα μετά τον 1ο τόμο για να μη το μπερδέψω. Μέχρι να δω την ταινία θα πιάσω αυτό.

Στα fillers τώρα. Συνολικά είναι 5-6 το πολύ (όταν το έγραψα είχα πέσει στα αρχικά μόνο), και ειλικρινά αν και σαν ξεχωριστές ιστορίες, και σαν αστεία και σα συμβολισμός μου άρεσαν, πραγματικά το επεισόδιο με το κάρυ και τους ελέφαντες, με την κουδούνα της αγελάδας, και με το αυγό δεν είχαν θέση στην εξέλιξη της σειράς και κούραζαν. Θα τα προτιμούσα ως extras του dvd.

Posted Image