Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Revolutionary Girl Utena


  • Please log in to reply
83 replies to this topic

#46 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 09 March 2012 - 15:04

Κλασομπανιέρας να γράφει σε stream of consciousness δολοφονώντας κανόνες γραπτού λόγου και ευπρέπειας, παρακάτω αναλύσεις από iristella και Luffy με ευγενικό ύφος και Πετράν με το "Επαναστατικό κορίτσι ουτ'ένα".

Ίσως το καλύτερο νήμα αυτή τη στιγμή στο forum.

Κλασομπανιέρα, να ξέρεις πάντως ότι τη σειρά την έχει δημιουργήσει άντρας. Δεν ξέρω αν αυτό σε κάνει να τη δεις με διαφορετικό μάτι...

#47 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 09 March 2012 - 16:07

Κίνηση στο τόπικ της Utena. Oh yeah <3

1.Συνεχή flashbacks είχε και το Mawaru. Επίσης έπαιξε πολύ με την προοικονομία ενώνοντας έτσι τα επεισόδια της σειράς αμφίδρομα (από το παρελθόν προς το μέλλον και τούμπαλιν). Το πώς τελειώνει δε είναι σε άμεση αντιστοιχία με το πώς ξεκινά η σειρά, επιτελώντας έτσι έναν πλήρη κύκλο.

2.Δεν θεωρώ ότι η συνοχή καθορίζεται από τις πανομοιότυπες σεκάνς οι οποίες πιστευω ότι στο Utena κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλονταν και στην οικονομία πόρων και κακά τα ψέμματα θα μπορούσαν εύκολα να κουράσουν αν δεν ήταν τόσο επιβλητικές. Πιο σημαντική imo είναι η συνοχή στους χαρακτήρες, την ροή της υπόθεσης και τις εξελίξεις και σε αυτά το MpD ήταν πολύ πιο διαδραστικό από την Utena..

3.Η Utena δεν είναι γαμάτη επειδή είναι γυναίκα απλά. Ειναι γαμάτη γιατί είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ιδανικά και αρχές και θάρρος και ζει με βάση αυτά. Eίναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα υπερασπιστεί τους φίλους του, και το άδικο όταν το βλέπει δεν το θέλει. Νομίζω αυτές είναι αρετές οι οποίες εκτιμούνται στον καθένα ανεξαρτήτως φύλου.


1. Όντως, μόνο που ο τρόπος και η συχνότητα με την οποία παρουσιάζονται στο Mawaru τα καθιστά στα αρνητικά, όχι στα θετικά της σειράς. Ειδικά στα τελευταία επεισόδια ένιωσα πως η μπάλα χάθηκε εντελώς και αν δεν βοηθούσαν οι διάφορες συζητήσεις στο διαδίκτυο δεν νομίζω να είχα βγάλει νόημα. Βέβαια αυτό μπορείς να πεις πως οφείλεται στο ότι το παρακολουθούσα ongoing;

2. Νομίζω πως η επαναλαμβανόμενες σκηνές είναι το μέσο με το οποίο η Utena δημιουργεί μια συνοχή ανάμεσα στα επεισόδια. Δεν διαφωνώ πως η οικονομία ήταν ο κύριος λόγος για τη χρήση τους, το αποτέλεσμα όμως δικαίωσε τη δημιουργική ομάδα. Δεν έχω συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα με άλλους βέβαια, αλλά τουλάχιστον εμένα με βοήθησε πολύ να καταλάβω πως εξελισσόταν η ιστορία.

Προσπαθώ να θυμηθώ κάτι αντίστοιχο στο MWP με τις συγκεκριμένες σκηνές ή τα Shadow Girls που με πολύ όμορφο τρόπο παρουσίαζαν τη δομή κάθε επεισοδίου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Και αυτό είναι το κύριο παράπονο μου από αυτή τη σειρά σε σχέση με το RGU. Πολλές ιδέες, δοσμένες πολύ γρήγορα και απότομα. Και πολύ δράμα στους διαλόγους το οποίο έλειπε από την Utena.

3. Bows with respect.
Posted Image

#48 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 11 March 2012 - 05:35

1 Ότι προς το τέλος του Utena θες να πεις ότι έβγαζες νόημα;:hihi2: Γιατί εγώ ήμουν σε φάση "Da fuq is this? Da fuq is that? o.O AKIOOOOOOOO" με τα μυαλά χυμένα στο πάτωμα. Ikuhara είναι αυτός , ανέκαθεν την είχε την τάση για το Sureal.

2. Δεν είναι το μόνο το οποίο δημιουργεί συνοχή. Δεν θα διαφωνήσω ότι το MpD ήταν rollercoaster σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την Utena πράγμα το οποίο έχει να κάνει με τον αριθμό των επεισοδιων και το πόσο ηρεμούσε ο θεατής ανάμεσα σε κάθε σημαντικό γεγονός. Αλλά δεν βρήκα κάτι στο MpD που να πω ότι φαίνεται εντελώς παράτερο. Plus στο MPD είχαμε το Survival Strategy το οποίο προς τιμήν του δεν μας κούρασε.

Also πέτυχα το παρακάτω και έχω ψοφήσει στο γέλιο ( I swear σε μερικές φάσεις ταιριάζουν και τα χείλια με το πώς κουνιούνται)... :hihi2:

Youtube Video


Spoiler: το δίδυμο της συμφοράς


5 η ώρα τα χαράματα και εγω χαίρομαι με χιουμοριστικά Utena related items. Καλά πάμε.

#49 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 11 March 2012 - 11:43

1. Αν με το "προς το τέλος" εννοείς τα τελευταία 2-3 επισόδεια, όντως δυσκολεύτηκα. Αλλά με το MWP αυτό το feeling υπήρχε πολύ νωρίτερα. Νομίζω κιόλας το είχε αναφέρει μια κοινή μας φίλη ότι ενώ σε κάθε επισόδειο περίμενες να βγάλεις κάποια άκρη με το τι συμβαίνει, πάντοτε μας έμενε ένα ακόμη cliffhanger.

Σημείωσε πάντως ότι η Utena κατά ένα τρόπο κατάφερε να δημιουργήσει συνοχή έχοντας περισσότερους χαρακτήρες από ότι το Mawaru. ;)

2. Indeed, it was amazingly cool. Αλλά ποτέ δεν θα βρω κομμάτι σε ανιμε που να με ανατριχιάζει όσο αυτό

Youtube Video


Θυμάμαι παλιότερα είχα πέσει σε παρωδίες της συγκεκριμένης σκηνής, όπου η Utena ήταν σε φάση "oh my god, not AGAIN!" όταν έπρεπε να ανέβει τα σκαλοπάτια. Όπως πολύ όμορφα λέει και το πρώτο σχόλιο στο video

Spoiler:

Posted Image

#50 klasobaniera

klasobaniera

    .........................

  • Members
  • 156 posts

Posted 13 March 2012 - 02:38

τελικα μ αρεσει απο το 10 κατι κ μετα φτιαχνει κ με φτιαχνε ι η πλοκη γαμωτο δεν γινεται μετα απο τοσα σονεν στα χιλιομετρα δεν γινεται soul eater,naruto,bleach,one piece,nge,samurai x,samurai deeper kyo,flcl,tengen toppa,gundam00,dbz,trigun,cowboy bepop,ghost in the shell,shaman king,zettai karen children,elfen lied,gantz,monster,durarara,air gear,code breaker,eureka 7,death note,fma,mangaka san to assistan san to ,serial experiment lain,black lagoon,detroit metal city,dead leaves,katekyo hitman reborn,bartender,alive the final evolution,ikigami:the ultimate limit,nhk,historys strongest disciple kenichi,toriko,battle angel alitta,code breaker,hajime no ippo,hunterxhunter,ao no exprcist,the breaker,unbalance x unbalance,kurokami,psyren,fairy tail,rave,deadman wonderland,code:breaker,code geass,gamaran,psyren,black rock shooter kai alla na m aresoun ta shojo NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
[media]http://media.photobucket.com/image/impossibru/jjholt_2009/Memes/impossibru.jpg[/media]

#51 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 16 May 2012 - 23:25

*bump*

για επικό male cover του ending.

Youtube Video


Είδα και την ταινία πριν από αρκετό καιρό αλλά δεν είχε τύχει να ποστάρω. Πολύ συνοπτικά δεν κατάλαβα τον Χριστό μου. :hahaha: Είχε κάποιες πολύ ωραίες σκηνές, η Anthe επιτέλους φερόταν σαν άνθρωπος,ο Akio ήταν τελείως αποτυχία, το animation και η μουσική ήταν εξαιρετικά και είναι το ιδανικό υποκατάστατο για LSD. Καις τα ίδια εγκεφαλικά κύτταρα και ίσως λίγα περισσότερα.

Θεωρητικά πρέπει ταινία και σειρά να αλληλοσυμπληρώνονται αλλά από κάποιο σημείο και μετά παραιτήθηκα από το να προσπαθώ να εκλογικεύσω κάποια πράγματα και να καταλάβω τι θέλει ακριβώς να πει ο ποιητής και απλά απολάμβανα το awsomness.

Θέλω απαραιτήτως να την ξαναδώ, κατά προτίμηση με παρέα και σύνδεση στο internet μπας και βγάλουμε καμια άκρη ομαδικώς.

#52 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 May 2012 - 21:31

με το βιντεο Τρα Λα Λα δε γελασα καθολου. Ισα ισα το βρηκα σα μια απο τις καλυτερες και σοβαροτερες αναλυσεις της σειρας!

#53 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 May 2012 - 13:10

α δειτε και αυτο


http://aninomiyako.wordpress.com/2011/11/13/ikuhara-school-directors-utenas-legacy/

http://aninomiyako.wordpress.com/2012/04/06/just-a-few-observations/#comments

#54 digitaltracker

digitaltracker

    i live on ABINGDON Road

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 20 June 2012 - 19:16

εχω φτασει τη σειρα μεχρι το 21 και θελω να ρωτησω κατι. η utena θα πολεμεησει με ολο το σχολειο? δηλαδη μεχρι το τελος ετσι θα συνεχιστει η σειρα ή θα αλλαξει λιγο το μοτιβο... γιατι καπου εχει γινει βαρετο.

και μια προσωπικη αποψη. η utena παιζει να ειναι η πιο μεγαλη λεσβια ever. legit.
Posted Image

#55 noname

noname

    Fade away

  • Members
  • 479 posts

Posted 09 July 2012 - 23:21

Από τεχνικής άποψης είναι υπέροχο, χρώμα, σχέδιο , μουσική πραγματικά ξεχωρίζουν.
Αλλά o ρυθμός , ο τρόπος με τον οποίων εξελίσσονται τα πράματα είναι σχεδόν χειρότερος και από ότι στο Key the Metal Idol, έχω δει τα πρώτα 30 επεισόδια και νιώθω ότι έχω δει τα 10 πρώτα 3 φορές ένα πράμα.
Οι χαρακτήρες τώρα αν και στην αρχή φαίνονται συμπαθητικοί, μετά από λίγο καταντάνε βαρετοί λόγο της μηδενικής εξέλιξης τους (στα πρώτα 30 επεισόδια τουλάχιστον ).
Επίσης όλοι λένε για το πόσο “συμβολικό” είναι … ε λοιπόν μάλλον παρά είναι συμβολικό για να ασχοληθεί κανείς με τους “συμβολισμούς” όταν έχεις ένα μάτσο στατικούς χαρακτήρες.
Το μόνο που με κρατάει ως το τέλος είναι ότι έχω ακούσει πως τα τελευταία επεισόδια αξίζουν
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#56 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 10 July 2012 - 13:09

Επίσης όλοι λένε για το πόσο “συμβολικό” είναι … ε λοιπόν μάλλον παρά είναι συμβολικό για να ασχοληθεί κανείς με τους “συμβολισμούς” όταν έχεις ένα μάτσο στατικούς χαρακτήρες.

Οι χαρακτήρες δεν είναι στατικοί, απλά αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένα πρότυπα, είναι δηλαδή και οι ίδιοι σύμβολα που επαναλαμβάνουν, μέχρι ένα σημείο, τις αντίστοιχες συμπεριφορές του προτύπου τους διηγούμενοι έτσι μια αλληγορική ιστορία.
Ναι έχει προβλήματα και το μήκος του θα μπορούσε να είναι μικρότεροι γιατί υπάρχουν στιγμές όπου και οι χαρακτήρες αλλά και η ιστορία φαίνονται να είναι επίπεδοι. Πιστεύω όμως πως δεν είναι στο σύνολό τους έτσι.

Posted Image


#57 digitaltracker

digitaltracker

    i live on ABINGDON Road

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 July 2012 - 08:42

Από τεχνικής άποψης είναι υπέροχο, χρώμα, σχέδιο , μουσική πραγματικά ξεχωρίζουν.
Αλλά o ρυθμός , ο τρόπος με τον οποίων εξελίσσονται τα πράματα είναι σχεδόν χειρότερος και από ότι στο Key the Metal Idol, έχω δει τα πρώτα 30 επεισόδια και νιώθω ότι έχω δει τα 10 πρώτα 3 φορές ένα πράμα.
Οι χαρακτήρες τώρα αν και στην αρχή φαίνονται συμπαθητικοί, μετά από λίγο καταντάνε βαρετοί λόγο της μηδενικής εξέλιξης τους (στα πρώτα 30 επεισόδια τουλάχιστον ).
Επίσης όλοι λένε για το πόσο “συμβολικό” είναι … ε λοιπόν μάλλον παρά είναι συμβολικό για να ασχοληθεί κανείς με τους “συμβολισμούς” όταν έχεις ένα μάτσο στατικούς χαρακτήρες.
Το μόνο που με κρατάει ως το τέλος είναι ότι έχω ακούσει πως τα τελευταία επεισόδια αξίζουν


συμφωνω 100%... μετα κοπων και βασανων εφτασα στο 31 και θα το δω ως το τελος γιατι ειμαι περιεργος να δω τι γινεται. ειναι κριμα γιατι μου αρεσει πολυ το σχεδιο και γενικα το feeling της σειρας, αλλα η ροη του ειναι πραγματικα κουραστικη.
Posted Image

#58 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 July 2012 - 11:57

Από τεχνικής άποψης είναι υπέροχο, χρώμα, σχέδιο , μουσική πραγματικά ξεχωρίζουν.
Αλλά o ρυθμός , ο τρόπος με τον οποίων εξελίσσονται τα πράματα είναι σχεδόν χειρότερος και από ότι στο Key the Metal Idol, έχω δει τα πρώτα 30 επεισόδια και νιώθω ότι έχω δει τα 10 πρώτα 3 φορές ένα πράμα.


χειροτερο δεν θα το ελεγα. γιατι στην Key, αφου παιζουν με την υπομονη σου για 13 επεισοδια για το τι θα γινει, σου εξηγουν με τις δυο ταινιες τι σημαιναν ολα αυτα που εβλεπες. πραγμα που καταστρεφει τη σειρα, γιατι οποιες προσωπικες ιδεες ειχες σχηματισει, αναγκαζεσαι να τις πεταξεις στον καδο των αχρηστων. αν ηταν μονο η σειρα χωρις τις ταινιες θα μου αρεσε περισσοτερο. συνιστω να μην δειτε τις ταινιες και να αρκεστειτε μονο στα 13 επεισοδια.

επισης τιποτα δεν συγκρινεται με τον αργο ρυθμο αυτων των δυο ταινιων.

η Utena ομως δεν κανει κατι τετοιο. αφηνει τα παντα ελευθερα.προσωπικα το προτιμω αυτο.

τωρα για τους στατικους χαρακτηρες, μια ερωτηση: σας αρεσουν τα shojo των 70ς/80ς; εχετε δει κανενα; αν ναι, θα βρειτε τους χαρακτηρες υπεροχους και θα εκτιμησετε καλυτερα τι παει να κανει η σειρα με τα στερεοτυπα αυτα. τα φτανει σε επιπεδα Evangelion και Lain. αλλα και πιο περα αν πατε:
κατι σαν τη σειρα X-TV και RG Veda και αλλα των CLAMP, απλα με πιο σουρρεαλιστικες σκηνες

γιατι shojo δεν ειναι μονο Sailor Moon.

#59 noname

noname

    Fade away

  • Members
  • 479 posts

Posted 12 July 2012 - 00:14

Πριν λίγο τελείωσα ^^
Λοιπόν μετά το 31-2 η σειρά φτιάχνει και αποκτά ξανά ενδιαφέρον φτάνοντας σε ένα “ωραίο” τέλος. Στα τελευταία αυτά λοιπόν επεισόδια μου παγιώθηκε η εντύπωση πως εάν το anime δεν επικεντρωνόταν στα Duals άλλα σε αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο θα είχαμε ένα πρωτοκλασάτο hentai :P

Αφήνοντας αυτή την χαμένη ευκαιρία πίσω (καθώς και τις ποίο gay πόζες που έχω δει σε anime ) να πω πως αυτή η “εικόνα” του κόσμου ως ενός αυγού που πρέπει να σπάσει δεν έπαψε να μου θυμίζει τον Demian του Hermann Hesse στον οποίον υπήρχε κάτι παρόμοιο ...αλλά πάλη ίσος να το σκέφτομαι περισσότερο από όσο χρειάζεται ΧXD
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#60 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 July 2012 - 09:03

καλα, απο 30 βαρετα επεισοδια, εγινε ξαφνικα ωραια; απλα αργησες να μπεις στο ρυθμο της σειρας.