Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 1 votes

Akira

summer 1988 anime review katsuhiro otomo action military sci-fi adventure

  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#16 Cursed blade keeper

Cursed blade keeper

    a man of mystery

  • Members
  • 97 posts

Posted 14 September 2008 - 23:32

Η ταινία είναι αρκετά ωραία.
Αυτή η cyber chaos ατμόσφαιρα μ' αρέσει πολύ προσωπικά
Ο σχεδιασμός τα έχει όμως τα χρονάκια του και φαίνεται
χωρίς να σημαίνει πως είναι πρόχειρος ή κάτι τέτοιο
Γενικά δείτε την και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα
:hero:

#17 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 15 September 2008 - 13:54

σε σχέση με το manga θα μου επιτρέψετε να πω ότι το σκότωσαν, καθώς ενώ είχα διαβάσει τους 6 καταπληκτικους αυτους τόμους είδα μια ταινία που έκανε μια υπερσυμπίεση αλλά και μικρή παραλλαγή της πλοκής που με χάλασε.

Ομως μιλάμε για μια ανεξάρτητη ταινια. Και πιστεύω ότι αντικειμενικά και ανεξάρτητα σαν anime ταινία ειναι ένα φοβερό δημιούργημα για την εποχή του. Πολυ πιο προχωρημένο σε σκέψη για τότε. Ήταν σαν να βλέπεις την γέννηση ενός "Blade Runner" σε μορφή anime το 1988. Καθαρά επαναστατική παραγωγή.

#18 Guest-67807

Guest-67807

    Anime Freak

  • Members
  • 451 posts

Posted 09 October 2008 - 12:21

Αρκετα καλο, δεν μπορω να πω και τπτ αλλο ! (για την εποχη του παντα)

Edited by Hellkeeper, 16 October 2008 - 12:01.


#19 Ptomahawk

Ptomahawk

    Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

  • Members
  • 700 posts

Posted 09 October 2008 - 23:47

Ναι τα γραφικά του είναι ακόμα και σήμερα κορυφή.
Ναι μια μουσική που είναι μέτρια προς καλή.
Ναι μια ιστορία που έχει όλα τα φόντα να γίνει κάτι καλό, όμως κάπου χάνει κάτι, εκεί που περιμένεις την λογική ή έστω την παράνοια στις πράξεις των χαρακτήρων. Αλλά ούτε παρανοϊκοί δείχνουν, ούτε ότι έχουν κάποιο τρομερό λόγο πλην της εκδίκησης. Ακούμε για έναν που μπορεί να εξαφανίσει όλα, αλλά γιατί να θέλει να το κάνει δεν προβάλεται αξιόλογα.
Οι χαρακτήρες αναπτύσσονται, αλλά κάπου ξεχνάνε να συνεχίσουν την ανάπτυξη. Ναι θα μπορούσε να είναι αρκετά ώριμοι οπότε να μην χρίζουν ανάπτυξης, όμως μόνο ώριμοι δεν μπορούν να θεωρηθούν.
Ναι μπορεί να το ξαναδείς, έχει καλή δράση, είναι μια ταινία που μπορείς να δεις και καμιά παρέα. Αλλά και να μην το δεις, δεν θα σου λήψει ιδιαίτερα.
Ναι στην αρχή περνάς ευχάριστα, λες ωραίο είναι, φτάνει το τέλος και συνηδειτοποιείς ότι έχασες τον χρόνο σου, ότι θα μπορούσες να είχες δει κάτι καλύτερο.


Είναι μέτριο προςκαλό,ΑΛΛΑ όταν έχεις δει άλλα Cyberpunk μπορείς να το ξεπεράσεις.
Posted Image

#20 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

    Παρλιακό του Σατανά.

  • Members
  • 815 posts

Posted 14 October 2008 - 03:36

στοιχειον 1ον.
αν δεν το δεις 5 φορες ,δεν καταλαβαινεις τι γινεται.
οχι γιατι εισαι βλακας.οχι γιατι ειναι τοσο φοβερο that you cant have enough.
απλως ειναι τοσο ρηχο και προχειρογραμμενο το σεναριο που δεν βγαζει ακρη.

στοιχειον 2ον.
το σχεδιο.
την ταινια την ειδα το 1994-1995 αν θυμαμαι καλα.(μπαμπας ναυτικος)
9-10 ετων τοτε,λογικα θα επρεπε να μου κανει εντυπωση.
ομως δεν μου εκανε.μου φαινοταν τοσο ηλιθια μογγολοειδη τα προσωπα τους που γελαγα καθε φορα που τους εβλεπα.
ασε που εμοιαζαν/μοιαζουν με κατι τυπους που πανε στην Αννιτα Πανια.
Την ξαναειδα 1 φορα καπου στο 2001-2002.τοτε απλως καταβροχθιζα οτι animu κυκλοφορουσε.
dragonball.gr βλεπεις.και παλι μονο η μουσικη-που οντως ειναι καλη -και με αυτον τον επαναλαμβανομενο ηχο θυμιζει Shining η CVLT σπλαττεριες.και που λες μονο το scrolling εκανε εντυπωση και αυτο ΜΟΝΟ αν βαλεις στο μυαλο σου"ρε μαλακα το φτιαξαν το 88."αλλιως πολυ απλα σου φαινετα Η Λ Ι Θ Ι Ο.
και το ξαναειδα στην προβολη πριν 2 χρονακια που απλως πηγα για την παρεα και οχι για να δω αυτο καθαυτο.
στοιχειον 3ο
οι χαρακτηρες και η ιστορια ειναι για γελια.
κλασικοι κομπλεξαρες ιαπωνες προσπαθοντας να κανουν μια καταστροφολογικη "ταινια" κααληγουν παντα να θυμιζουν τον παλιο ενδοξο Gojira.



Οχι δεν ειναι animu που θα ξαναδω.οχι δεν ειναι καλο.οχι επειδη ντε και καλα ειναι πασιγνωστο και το ξερει και ο πιο ασχετος με το χωρο.

Posted Image


#21 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 14 October 2008 - 03:49

Πωπω δεν μπορώ τις υπερβολές, πολύ love or hate κατάσταση έγινε το Akira.
Δε παίρνω κανενός μέρος, προσωπικά στη ταινία βρήκα τόσο θετικά στοιχεία όσο και αρνητικά.
Είναι 2 παράγοντες που πρέπει να σκεφτεί κανείς. Το τι προωθούσε η ταινία για την εποχή της και γενικά πόσο προχωρημένη ήταν για τότε, αλλά και πως ήταν "απλά" μια ταινία. Δλδ όλο κι όλο 2 ώρες χάνεις απ'τη ζωή σου.

Για όσους γυρνάνε και θάβουν σαν τέρμα υπερβολικοί μια ταινία που για κάποιον λόγο δε τους έκανε κλικ, ενώ έχασαν μόνο 2 ώρες για να την δούν, ας κάτσουν καλύτερα να αναλογιστούν πόσα 8ωρα και 10ωρα χάσανε για να βλέπουν κάτι πατατοσειρές είτε με ecchi/pantsu/χαρουμενιές ή σειρές απλα για διασκέδαση χωρίς σενάριο, που πραγματικά αναρωτιέμαι αν τους προσέφερε κάτι παραπάνω που το θυμούνται για όλη τη ζωή τους κι αν ο χρόνος τους "έκανε απόσβεση" να το πω κι έτσι.

Ούτε εγώ ξετρελάθηκα με τη ταινία, ναι έχει τα χρόνια της και είναι και overrated,
αλλά σιγά μη πάω και στο άλλο άκρο και να μην αναγνωρίσω πως κάποιοι άνθρωποι κοπιάσαν για αυτό το 2ωρο και δείξαν κάτι καινούριο και μοναδικό για το 88.

Επίσης όσοι της έχουν βάλει υπερβολικά υψηλή βαθμολογία απλά δεν έχουν δει αρκετά συνολικά anime για να συγκρίνουν και να γίνουν αυστηρότεροι.

Ωραίο review btw. :)

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#22 Daiotakou

Daiotakou

    Feel my bite baby

  • Members
  • 43 posts

Posted 10 June 2009 - 10:51

Διαφωνώ ως προς το γεγενός ότι ο Katsuhiro θεωρεί μοναδική σωτηρία της ανθρωπότητας έναν πιθανό " μεσσία" . Μάλλον το αντίθετο προσπαθεί να τονίσει. σκιαγραφώντας μια δυστοπία με τα πιο μελανά χρώματα. Δεν θα διαφωνήσω ότι ο μισανθρωπισμός σε κάποια σημεία είναι ολοφάνερος, ωστόσο το νόημα το αντιλαμβάνομαι ως εξής: η ανθρώπότητα διέλυσε τον κόσμο που ζούμε, ωστόσο ο καθένας, όσο ταπεινός και να είναι, μπορεί να κάνει την διαφορά. Στό σκίτσο και στον ήχο δεν χρειάζεται να αναφερθώ, το θέμα το καλύψατε με τον καλύτερο τρόπο guys. Απλά διαφωνώ ως προς το γεγονός ότι ο δημιουργός της ταινίας θέλησε να περάσει το μύνημα ότι η ανθρωπότητα χρειάζεται έναν βοσκό. Άλωστε μέχρι στιγμής οι βοσκοί της ανθρώπινης ιστορίας μάλλον λύκοι έχουν αποδειχτεί...
OH MY GOD !!!!! THEY KILLED KENNY!!!!:cry5::cry5::cry5:

#23 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 12 February 2010 - 19:04

Το Akira είχε πολύ καλά γραφικά για την εποχή του που ακόμα στέκονται με αξιώσεις. Αρκετά καλή κι η μουσική επένδυση. Η ιστορία του για να την εκτιμήσεις πρέπει να το ξαναδείς μερικές φορές, αλλά οι χαρακτήρες θα μπορούσαν κατ' εμέ να είχαν πιο πολύ βάθος. Αν ήταν και λίγο μικρότερη θα την ευχαριστιόμουν πιο πολύ. Αντί για 2 ώρες πιστεύω θα έπρεπε να είναι 80 με 90 λεπτά για να μην σε κουράζει κάτι φορές.
Posted Image

Posted Image

#24 BlipBlop

BlipBlop

    Starting...

  • Members
  • 5 posts

Posted 17 February 2010 - 15:40

Αρκετά καλό story... αλλά όχι τόσο "εύκολο" (όπως ήδη είπαν και άλλοι)

Ο ήχος με χάλασε λίγο.... αλλά όχι τόσο. Θα μπορούσε να ήταν λίγο
πιο δημιουργικός.

Όπως και να έχει... είναι ένα ορόσημο!

#25 cocoblocos

cocoblocos

    Starting...

  • Members
  • 11 posts

Posted 24 June 2011 - 22:11

χμμ την ειδα με το ζορι,απο το πολυ μπαχαλο που γινοτανε στο τελος με επιασε πονοκεφαλος:blurah5:.Από ένα σημειο και μετα ειχα την εντυπωση οτι ο σκηνοθέτης σκέφτηκε:''Ωραία έχουμε μια ολοκαίνουργια πολη.Για να δουμε τι μπορουμε να κάνουμε για να τη διαλύσουμε σε σε 1 ώρα:hihi2::hihi2:
Δεν έγινα χορτοφάγος επειδή αγαπώ τα ζώα αλλά επειδή μισώ τα φυτά

#26 specialistas4

specialistas4

    Tech Guru

  • Banned
  • 2,153 posts
  • LocationAthens

Posted 29 December 2011 - 16:33

Αν έπρεπε να αποφασίσω αν κέρδισα ή έχασα με τις 2 ώρες που αφιέρωσα πέρσι σε αυτήν την ταινία(και άλλες 2 για rewatch),θα έλεγα ότι κέρδισα.Θαύμασα ένα animation που θα ζήλευαν πολλές καρικατούρες anime της σύγχρονης εποχής και αποτέλεσε σημείο τομής για τον χώρο.Το όλο δημιούργημα ήταν δοσμένο με ικανοποιητική μουσική και προσπάθησε να θίξει καταστάσεις και πράγματα.Το αποτέλεσμα όμως ήταν άλλο.Μία διασκεδαστική ταινία που προσπαθεί να περάσει κάποια μηνύματα αλλά εώς ένα σημείο αδυνατεί,καταλήγοντας σε μία ταινία δράσης που είναι μεν ευχάριστη αλλά έχει πολλά μειονεκτήματα.Οι χαρακτήρες βγάζουν προς τα έξω την κακιά πλευρά τους που κάθε άνθρωπος προσπαθεί να κρύψει και η κοινωνία ξεχειλίζει σαθρότητα.Η ανάπτυξη όμως των χαρακτήρων είναι κάκιστη,η μεταστροφές στην προσωπικότητά τους συχνές και απότομες και το κατά τα άλλα υποσχόμενο σενάριο με πολλές προοπτικές εξέλιξης,δεν βγάζει καλά-καλά νόημα και είναι πρόχειρα δοσμένο.Η ταινία σαν σύνολο μου άρεσε και για την εποχή την οποία δημιουργήθηκε είναι ακόμα καλύτερη.Δεν οδηγούμε σε ακρότητες αλλά δεν μπορώ να πω ότι την λάτρεψα κιόλας.

Ωραίο review!;)

Edited by specialistas4, 29 December 2011 - 16:42.

Posted Image



Also tagged with one or more of these keywords: summer 1988, anime review, katsuhiro otomo, action, military, sci-fi, adventure