Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

The Adventure Corner


  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#16 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 15 July 2008 - 01:46

Ωραίο thread, τα adventure ήταν η αδυναμία μου, μέχρι που σταμάτησαν να βγαίνουν καινούρια αξιόλογα. Μόνο indie τίτλοι αξίζουν πια.

Τα αγαπημένα μου είναι τα:


  • The Secret Of Monkey Island
  • Gabriel Knight Trilogy
  • Grim Fandago
  • Broken Sword: Shadow Of Templars
  • Day Of The Tentacle
  • Shadow Of The Comet
  • The Last Express
  • The Longest Journey
  • Indiana Jones And The Fate Of Atlantis
  • Discworld Noir
  • Sanitarium
  • Full Throttle
  • Blade Runner
  • I Have No Mouth And I Must Scream
  • The Lost Files Of Sherlock Holmes


#17 Leon

Leon

    Manga Oldbie

  • Members
  • 303 posts

Posted 15 July 2008 - 02:10

Πρέπει να κανουμε group "Adventurers" αφού είμαστε αρκετοί εδώ μέσα:drink:
Μην πω πάλι τα ίδια για Monkey Island, Longest Journey κτλ...:congrats:
Κάποια άλλα που χω παίξει και δεν τα πήρε το μάτι μου εδώ είναι:

Για αυτούς που τους αρέσουν τα ατμοσφαιρικά προτείνω Still Life, Darkfall και Scratches.
Επίσης οι σειρές τις Agatha Christie: Έγκλημα στο Orient Express και το And then there was none
Τις σειρές Sherlock Holmes δεν τις έχω παίξει αλλά πρέπει να ναι καλούτσκικες

Επίσης δοκιμάστε και μια ισπανικη προσπάθεια, το Runaway: A road adventure.

Καλά ρε Korkofilaki έβγαλες τα Monkey Island χωρίς walkthrough?:dazed: Ειδικά το 4 είχε ένα σημείο που έλεγα "αυτό πώς να το περάσεις χωρίς οδηγό". Βασικά για να μαι ειλικρινής δεν έχω τερματίσει adv game χωρίς walkthrough απ' ότι θυμάμαι:tensai:

Και έκανα και τ' άλλο. Έχω ξεκινήσει άπειρα adv games και χω τερματίσει ελάχιστα. Δεν ξέρω, κάπου στην πορεία βαριέμαι. Βασικά αυτό μου συμβαίνει με όλα τα videogames.

Κατά τι γνώμη μου πάντως οι πιο ωραίοι γρίφοι από πολλές απόψεις είναι της Lucasarts
PS: Δεν έχω παίξει το Day of the tentacle αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα. Τι λέτε;
Posted Image

#18 TotalOblivion

TotalOblivion

    Anime Amateur

  • Members
  • 106 posts

Posted 15 July 2008 - 02:18

Εγώ πάντως με το "Adventurers" group συμφωνώ
[URL="http://sig.anidb.net/redirect/18901/DuLLw/"]Posted Image[/URL]
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...

#19 BarbasSs

BarbasSs

    NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

  • Members
  • 783 posts

Posted 15 July 2008 - 08:28

The end of an era

While most adventure games by LucasArts were lauded by critiques and fans alike, often winning awards in the process and developing a cult following, over the years, the sales for these games started diminishing, most notably for Grim Fandango. This would prove fateful for the future of eventual sequels, which were planned or in production at the time.
It is believed that after the cancellation of Sam & Max 2 and Full Throttle 2, the adventure game era of LucasArts had officially ended, as there is no intention of returning to the genre until the next decade. This would also coincide with a large layoff at the company, although representatives would insist on it being a "major restructuring". Some people who have been working on former LucasArts adventure games have successfully continued on other projects: Tim Schafer became the mind behind Psychonauts, while a number of LucasArts employees formed Telltale Games and with Steve Purcell went on to create Sam & Max Season One.
To this day, there are video game critics, who view the company's decision of dropping the adventure games in favor of Star Wars and Indiana Jones titles as a decision of quantity over quality

απο wikipedia...
η Lukas Arts εχει να βγαλει adventure 7 me 8 χρονια
το τελευταιο παιχνιδι που κυκλοφορισε ηταν το Escape from Monkey Island που βγηκε το 2002
πολυ κριμα μιας και τα adventure που εχουν βγαλει ειναι αριστουργηματα και χιλιοβραβευμενα


Επίσης οι σειρές τις Agatha Christie: Έγκλημα στο Orient Express και το And then there was none
Τις σειρές Sherlock Holmes δεν τις έχω παίξει αλλά πρέπει να ναι καλούτσκικες

Επίσης δοκιμάστε και μια ισπανικη προσπάθεια, το Runaway: A road adventure.


τα παιχνιδια της σειρας Agatha Christie τα λατρεψα...
ειναι βασισμενα πανω στο βιβλιο αλλα εχουν παραλαχτει λιγο ετσι ωστε να μην χερεις παντα τι θα γινει αν εχεις διαβασει το βιβλιο
ειχα φαει κολλημα με μυστηριου τετοου ειδους
απο την σειρα Sherlock Holmes εχω παιξει μονο το The Mystery Of The Mummy καλο αλλα με κουρασε γιατι επρεπε να μαζευεις αντικειμενα και καποια ηταν πολυ δυδκολο να τα βρεις
παιζει να ηταν το adv που ειδα τοσες φορες walkthrough...

Runaway fan here...
waiting for the third

Edited by BarbasSs, 15 July 2008 - 08:41.

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr


#20 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 15 July 2008 - 14:48

Μολονοτι δεν ειμαι φαν των adventures, ο αδελφος μου ειναι και επειδη αυτος εφερνε τα παιχνιδια στο σπιτι μεχρι που ενηληκιωθηκα εχω παιξει παρα πολλα. Ντροπη και ονειδος σε ολους οσους απαντησαν που δεν εχει ακομα αναφερθει το αποκορυφωμα των videogames, το Loom! Ποσο μεγαλοφυιες ηταν οι ανθρωποι που το εκαναν;;

Κατα τ'αλλα ειχα ξεσκισει τις βασικες σειρες της Sierra, κυριως τα θρυλικα King's Quest απο τα οποια εχω πολυ ευχαριστες αναμνησεις. Slumber henceforth!

Τα πιο προσφατα που επαιξα ειναι το Longest Journey του οποιου το σεναριο μου αρεσε παρα πολυ και το Syberia το οποιο θεωρω ενα απο τα χειροτερα παιχνιδια που εχω παιξει. Η πρωταγωνιστρια ειναι σαν μαριονετα χωρις προσωπικοτητα ή μυαλο που δε νοιαζεται ή σκεφτεται ποτέ για το τι συμβαινει γυρω της και την ακολουθουμε ενω ταξιδευει με ενα τρενακι χωρις λογο και αιτια (για μια υπογραφη ολοκληρη αναζητηση, ελεος, τι ειναι, ντετεκτιβ; Και ποιος της ειπε οτι με το τρενο θα τον βρει δηλαδη; ).

Η αγαπημενη μου σειρα ever ειναι το adventure-RPG Quest for Glory. Εχω λιωσει να τα παιζω και καθε τοσο τα ξαναβγαζω :nod2:

Απο Monkey Island εχω παιξει το 3 (τρελο γελιο) και το 4

Monkey Island 3:The Curse of Monkey Island (τα δύο πρώτα δεν τα έχω παίξει και το τέταρτο...)

Αν σας αρεσαν αυτα τοτε σας εκλιπαρω να παιξετε και τα δυο πρωτα, μιλαμε για θρυλικα παιχνιδια με εξισου καλους γριφους και πλοκη και ακομα καλυτερο χιουμορ!

Αυτον τον καιρο προσπαθω το Indiana Jones and the Fate of Atlantis (εχω κολλησει στην Κνωσσο, α ρε Ελλαδα ολο μας βασανιζεις).

Κι αυτο ενα απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια, ειδικα αφου ηταν η πρωτη εγχρωμη εικονα που ειδα ποτε σε υπολογιστη :wooi2: Περιττο να πω οτι το εβγαλα και με τα τρια paths :riiight:

Μια σειρα που κατα τη γνωμη μου δεν βγαινει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ χωρις οδηγο: Discworld. Ολα εκει μεσα ειναι η απολυτη παρανοια.:dazed: Μερικες φορες εβλεπα την λυση και εμενα:erk:"Τα νυχια μου επρεπε να μυρισω; Τι θελει να πει ο ποιητης;"

+1. ειχα δοκιμασει να το παιξω και το παρατησα μεσα σε λιγες ωρες:uhh:

πιο πολύ κόλλησα με το Simon the sorcerer! Είναι έξυπνο και αστείο!!!

Αν σας αρέσει να υπάρχει και μυστήριο δοκιμάστε το Laura Bow (in the Dagger of Amon Ra)
Θέλει dos για να τρέξει και τα γραφικά είναι παλιά αλλά είναι καλό.

Simon the Sorcereρ, ω ρε φιλε, τι μου θυμησες ρε Himawarinosekai! Ειχα φαει πολυ μεγαλο κολημα με το πρωτο παιχνιδι, σε σημειο που καμια φορα εβαζα αντικειμενα στο καπελο μου! :wooi2: Το δευτερο δε με ξετρελανε βεβαια γιατι καποιοι γριφοι παραηταν ελεος (Pick Up dog ειπατε;;;;;; ) και το τριτο το εχω εδω και ποσο καιρο και ολο ξεχναω να το παιξω (ευκαιρια τωρα που το θυμηθηκα!).

Το Laura Bow : The Dagger of Amon-Ra επισης κορυφαιο, το ειχα βγαλει με οδηγο μικρος και το ξαναεπαιξα προσφατα για να το καταλαβω καλυτερα. Καποτε πρεπει να κανω το ιδιο και για το prequel του, Laura bow : The colonel's bequest. Παντως πολυ ατμοσφαρικο και σιγουρα πολλοι θα το βρουν τρομακτικο!

Edited by Adventurer, 15 July 2008 - 14:54.

Posted Image

#21 denCorg

denCorg

    Anime Fan

  • Members
  • 211 posts

Posted 15 July 2008 - 15:09

adventure fan here^^

και το Syberia το οποιο θεωρω ενα απο τα χειροτερα παιχνιδια που εχω παιξει. Η πρωταγωνιστρια ειναι σαν μαριονετα χωρις προσωπικοτητα ή μυαλο που δε νοιαζεται ή σκεφτεται ποτέ για το τι συμβαινει γυρω της και την ακολουθουμε ενω ταξιδευει με ενα τρενακι χωρις λογο και αιτια (για μια υπογραφη ολοκληρη αναζητηση, ελεος, τι ειναι, ντετεκτιβ; Και ποιος της ειπε οτι με το τρενο θα τον βρει δηλαδη; ).


Επετρεψε μου να διαφωνήσω καθώς θεωρώ την kate από τους καλύτερους ή ρεαλιστικούς αν θες adventure χαρακτήρες. Η μεταστροφή της προσωπικότητας της στο παιχνίδι είναι μοναδική. Απο το σύγχρονο/υλιστικό τρόπο σκέψης γίνεται θιασωτής του ρομαντισμού του παρελθόντος και της περιπέτειας.Ιδιαίτερα η απόφαση της στο τέλος είναι καθοριστική. Δυστυχώς το δεύτερο παιχνίδι της σειράς δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του πρώτου.
Ο Oscar είναι και αυτός τρομερός και αγαπημένος χαρακτήρας (αυτοι που εχουν παίξει τα παιχνίδια καταλαβαίνουν)

Από τα πιο σύγχρονα adventures που έχω ασχοληθεί μερικά που θα πρότεινα ειναι τα Post Mortem/Still Life (αστυνομικά), το Runway (που μεταφέρει λίγη από τη τρέλα των παλαιότερων παιχνιδιών του είδους), το Black mirror (θριλερ ψυχολογικό και μη) .Το tunguska αν και πήρε καλές κριτικές το βρίκα απλά συμπαθητικό χωρίς να έχει κατι το ιδιαίτερο.
Μιας που αναφέρθηκε το Sinking island (το πρόσφατο adventure του Sokal) βασίζεται πιστεύω σε μια συνιθισμένη αστυνομική ιστορία με αρκετή καλή εξέλιξη που είναι ικανή να σε κρατήσει. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά έχει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία στο gameplay του ιδιαίτερα στο τρόπο που καταλήγεις στα συμπεράσματα. Δε είναι το game που θα σου μείνει και λείπουν τα στοιχεία που θα το έκαναν αριστούργημα αλλά πιστέυω οτι όποιος ενδιαφέρεται καλο είναι να του ρίξει μια ματιά.

Οσο για το τελευταίο broken sword μη κάνετε το κόπο να ασχοληθείται μαζί του. Μου φάνηκε χειρότερο και απο το 3. Μείνετε καλύτερα με τις αναμνήσεις απο τα παλιότερα...

Edited by denCorg, 15 July 2008 - 19:26.

Go figure...
Posted Image

#22 BarbasSs

BarbasSs

    NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

  • Members
  • 783 posts

Posted 15 July 2008 - 15:12

φοβερα adventure εχουν βγει και απο την The Adventure Company
εχω παιξε αρκετα και Adventurer διαφονω με αυτα που λες για το Syberia
τα επαιξες και τα 2??
οπως ειπα πιο πανω ειχε υπεροχη μουσικη ωραιο σεναριο καταπληκτικους γριφους και ωραια πρωταγονιστρια τι ακριβως σε χαλασε???

edit:denCorg my mate
χαιρομαι που συμφονουμε

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr


#23 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 15 July 2008 - 22:05

Για το syberia είμαι μαζί με τον adventurer. Πέρα από τα όμορφα γραφικά , το παιχνίδι είχε μια ιστορία γεμάτη τρύπες και οι γρίφοι ήταν διάσπαρτα puzzlegames χωρίς συνοχή με την πλοκή. Ίσως γενικά να μην γουστάρω το στυλ του Benoit Sokal. Προσπαθεί να παντρέψει τον μύθο με την πραγματικότητα αλλά χωρίς να έχει κάνει την έρευνα που χρειάζεται. Θυμάμαι στο Syberia είχε εμφανίσει έναν ιδιωτικό σιδηρόδρομο από το πουθενά που διέσχιζε όλη την ανατολική Ευρώπη και κάτι περιοχές και πόλεις ανύπαρκτες. Αυτός είναι ο εύκολος δρόμος, το δύσκολο και το πραγματικά ενδιαφέρον είναι να χρησιμοποιήσεις ήδη υπάρχουσες τοποθεσίες και τις εμπλουτίσεις με το μυθικό στοιχείο.

/rant over :uhh:

#24 Korkofilaki

Korkofilaki

    Anime Freak

  • Members
  • 423 posts

Posted 18 July 2008 - 00:22

Αν σας αρεσαν αυτα τοτε σας εκλιπαρω να παιξετε και τα δυο πρωτα, μιλαμε για θρυλικα παιχνιδια με εξισου καλους γριφους και πλοκη και ακομα καλυτερο χιουμορ!


Το δουλευω ηδη αυτο το θεμα... :congrats: Κατσε να δω αν μπορω να τελειωσω τον Indy πρωτα.


Επίσης οι σειρές τις Agatha Christie: Έγκλημα στο Orient Express και το And then there was none
Τις σειρές Sherlock Holmes δεν τις έχω παίξει αλλά πρέπει να ναι καλούτσκικες

Επίσης δοκιμάστε και μια ισπανικη προσπάθεια, το Runaway: A road adventure.

Καλά ρε Korkofilaki έβγαλες τα Monkey Island χωρίς walkthrough?:dazed: Ειδικά το 4 είχε ένα σημείο που έλεγα "αυτό πώς να το περάσεις χωρίς οδηγό".



Εχω παιξει το And There Was None αλλα μονο με οδηγο το καταφερα (αντε π.χ. να καταλαβω πως στο καλο μπορεις να φτιαξεις καπνιστηρι για τις μελισσες αλα Μαγκαϊβερ) και εχω δοκιμασει και κανα δυο Sherlock Holmes (αυτο με τη μουμια ειναι ΠΟΛΥ λουκι, πρεπει να τα ψειριζεις ΟΛΑ - Και στο πως-το-λενε-Earring παιζεις και τον μικρο χημικο CSI).

Ποιο σημειο ηταν αυτο αν επιτρεπεται (ηταν πολλα τα ζορικα σημεια, ειδικα στο ερημονησι με τον ναυαγο - δεν τα θυμαμαι βεβαια και καλα, δεν μου αρεσε και τοσο σαν παιχνιδι και δε μου εμεινε). Παντως το 3 το εβγαλα τοσο χαλαρα (και στις 2 δυσκολιες) που σκεφτομουν να βγαλω και δικο μου walkthrough αλλα μετα βαρεθηκα:nosey:

#25 Leon

Leon

    Manga Oldbie

  • Members
  • 303 posts

Posted 18 July 2008 - 02:11

Ποιο σημειο ηταν αυτο αν επιτρεπεται (ηταν πολλα τα ζορικα σημεια, ειδικα στο ερημονησι με τον ναυαγο - δεν τα θυμαμαι βεβαια και καλα, δεν μου αρεσε και τοσο σαν παιχνιδι και δε μου εμεινε). Παντως το 3 το εβγαλα τοσο χαλαρα (και στις 2 δυσκολιες) που σκεφτομουν να βγαλω και δικο μου walkthrough αλλα μετα βαρεθηκα:nosey:

Το σημείο στο μαγαζί με τα προσθετικά μέλη που έπρεπε να συνδιάσεις τα αρχικά ενός ονόματος με εκείνο που έμοιαζε με κουλοχέρι για να σου φέρι ο "μεταφορέας" τα κατάλληλα αντικείμενα. Ανάθεμα μην κατάλαβες τι σου λέω τώρα έ;:emptyonexg1:
Posted Image

#26 TotalOblivion

TotalOblivion

    Anime Amateur

  • Members
  • 106 posts

Posted 18 July 2008 - 03:12

Καλά αυτό ήταν όντως άκυρο σημείο! Και εγώ που νόμιζα ότι το κάλυμμα υπονόμου δεν θα χρησίμευε πουθενά!!! Την πρώτη φορά είχα καθήσει και είχα πάρει μία μία ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις!!
[URL="http://sig.anidb.net/redirect/18901/DuLLw/"]Posted Image[/URL]
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...

#27 Korkofilaki

Korkofilaki

    Anime Freak

  • Members
  • 423 posts

Posted 19 July 2008 - 01:39

Το σημείο στο μαγαζί με τα προσθετικά μέλη που έπρεπε να συνδιάσεις τα αρχικά ενός ονόματος με εκείνο που έμοιαζε με κουλοχέρι για να σου φέρι ο "μεταφορέας" τα κατάλληλα αντικείμενα. Ανάθεμα μην κατάλαβες τι σου λέω τώρα έ;:emptyonexg1:


Εγω εκει εκανα γελιο που μπορουσες να τα ενωσεις ολα μαζι στο τελος κι εφτιαχνες ενα πραγμα σκετο εκτρωμα.

#28 The Tragic Prince

The Tragic Prince

    心消えたこのせかいに 

  • Members
  • 1,344 posts

Posted 19 July 2008 - 02:51

Έχει παίξει κανείς σας τα ''Riddle of the sphinx ''και τη συνεχεία του το ''The omega stone''? Προσωπικά τα θεωρώ΄πολύ καλά αν και πολύ δύσκολα κατά τη γνώμη μου...

#29 BarbasSs

BarbasSs

    NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

  • Members
  • 783 posts

Posted 19 July 2008 - 09:14

πωωω το riddle of the sphinx απο τον πρωτο γριφο κολλας ειναι αρκετα παλουκι....
αλλα ειναι πολυ ενδιαφερων
το omega stine δεν το εχω παιξει θα το ψαξω...

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr


#30 zade

zade

    23/11/2016

  • Members
  • 759 posts

Posted 19 July 2008 - 10:00

Adventures ! Μόνο αυτά και τα FPS παίζω .

Λοιπόοον ,για να δούμε . Προτιμώ κυρίως τα horror αδβέντσουρς αλλά ποτέ δεν λέω όχι και σε κάτι διαφορετικής θεματολογίας . Τα τρία καλύτερα adventures που έχω παίξει είναι με τυχαία σειρά ,το Πρώτο Myst ,το Grim Fandango και το Fahrentheit .

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτά τα έπη .
Για το πρώτο myst δε ,είχαμε μαζευτεί στο σπίτι μου 5 άτομα και πάιζαμε ασταμάτητα επί 48 ώρες μέχρι να το τερματίσουμε πλήρως (χωρίς ύπνο εννοείται ,αγνό κάψιμο) .
Το Grim Fandango από την άλλη μου πήρα γύρω στους δύο μήνες να το τελειώσω . Ηθελα να παολαμ΄βανω κάθε στιγμή του ανεπανάληπτου αυτού διαμαντιού.
Το Fahrenheit το έπαιξα μαζί με τον ξαδερφό μου μιας και δεν παλευόταν ο χειρισμός του μόνο με δύο χέρια . Φανταστείτε 3 χέρια πάνω σε ένα πληκτρολόγιο ... και άλλο ένα πάνω στο ποντίκι . Τι να πρωτοπεί κανείς για το fahreneheit .Ξεπερνάει τα όρια του Adventure ,είναι κάτι σαν slice of life .

Αλλα παιχνίδια που μου άρεσαν είναι το Penumbra (και τα δύο επεισόδεια) ,το Barrow Hill που πραγματευόταν ένα πολύ καλό θέμα,τις εορτες των παγανιστών ,το τρομερό Scratches (παίξτε την director's cut εάν σας δοθεί η ευκαιρία ,είναι πολύ καλύτερη από την απλή ) και φυσικά την παρανοΐκή πρώτη season του Sam & Max .

Τώρα παίζω το Overclocked : a history of violence και μετά θα αρχίσω το Reprobates

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.