Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 1 votes

Yuri


  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#46 eyl

eyl

    Elite Yuri Lover

  • Members
  • 312 posts

Posted 27 June 2010 - 16:28

Λοιπόν, να η λίστα που είπα. Περιλαμβάνει ΜΟΝΟ anime που είδα, άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη. επίσης τα extra στοιχεία που δίνω είναι προσωπική άποψη. κάνω link κάθε σειρά με την σελίδα της στο anime news network.

anime που έχουν ώςmain theme μεταξύ άλλων κ το yuri στοιχείο:

- simoun : όλοι οι yuri fans το έχουν δεί, είναι ένα πολύ ώραίο anime, κ βρήκα το soundtrack υπέροχο.

- kannazuki no miko : αν κ κύριως στόχος της είναι αντρικό κοινό, είναι κοινός αποδεκτο ότι είναι ένα must see yuri anime. (μην ξεχνάτε το ed)

- strawberry panic : καθαρό yuri, που διαδραματίζεται σε all girl school (πού αλλου). το προτείνω!

- blue drop : νομίζω αν πώ κάτι θα είναι spoiler.

- sasameki koto : :D love it! (θα σας συνιστούσα να το συνεχίσετε στο manga)

- aoi hana : ( είτε manga είτε anime δεν εξελίσσετε αααα! -οχι οπως θα ήθελα δλδ- υπομονή)

- candy boy : γυρίστηκε στην αρχή για την προώθηση ενός τραγουδίου, κ μετά είπαν να το συνεχίσουν. είναι 7 επεισόδια των 10 λεπτών. δεν μετάνιωσα που το είδα. (κ μετά είπαν να το συνεχίσουν σε manga )

- kasimasi - girl meets girl: απο την στιγμή που αυτός έγινε full girl, κ δεν είναι απλός crossdresser, εγώ το θεωρώ yuri.

- project ice : 3 oav επεισόδια. καλή αρχική ιδέα, χάλια εκτέλεση, σενάριο, voice actresses, ολα χάλια. αποφύγετέ το αν το βρείτε μπροστά σας. :redcard2:

- oniisama e ... : twisted, cruel etc. αν θέλετε να του ρίξετε μια ματία, θα σας προτείνω καλύτερα να ασχοληθείτε με το manga.

- revolutionary girl utena : είναι love it or hate it. η σειρά με τους περισσότερους συμβολισμούς. η σειρά που οι yuri fans την εχουν ως σημαία, ακόμη κ αν κάποιοι θεωρήσουν ότι δεν έχει yuri. (αφού δείτε την σειρά, δείτε κ την ταινία, κ μετά πάρτε 2 παυσίπονα για πονοκέφαλο) -> "for the Revolution of the World"

- miyuki-chan in wonderland : 2 oav επεισόδια. δεν κατάλαβα ποτέ τον λόγο ύπαρξης αυτού του anime. για το animation ίσως?

- yami to boushin to hon no tabibito: είναι το μόνο που δεν είδα. το αναφέρω εδώ επειδή λένε είναι ωραίο.

- maria-sama ga miteru : the bread and butter των yuri fans. το αμφιλεγόμενο yuri anime. yuri καθαρό υπάρχει για 2-3 επεισόδια στην 1η ή 2η season (συγχωρέστε την μνήμη μου). απο εκεί κ πέρα φανταστείτε ό,τι θέλετε. μαλλον περισσότερο shoujo ai, που αυτό θα φτάσετε στην 3η κ 4η season για να σας ικανοποιήσει. δεν με χάλασε καθόλου που το είδα. μάλιστα όταν τελείωσε η 4η ήθελα περισσότερο.

- shoujo sect : yuri adult. με υπόθεση! :P

animes στα οποία υπάρχει subtext κ απλά τα αναφέρω διότι μου άρεσαν ως anime γενικοτερα (ξέρω ότι είναι για yuri το thread, αλλά όλοι οι yuri fans τα έχουν δεί, κ το thread είναι για να δημιουργήσει yuri fans που θα συζητούν το yuri element στα animes :D μην φοβάστε (!!!) δεν θα αναφέρω κάθε σειρά στην οποία εμφανίζεται yuri couple)

- kanamemo : ένα απο τα 2 animes (το άλλο είναι το sasameki) που ξέρω που έχει ένα happy together yuri couple. το προτείνω σε όλους μιας κ δεν σταμάτησα να γελάω σε κάθε επεισόδιο!!! μικρό διαμαντάκι που δημιουργήθηκε για να γεμίζει απλά τις ώρες στην tv, αλλά σε ξεκουράζει. χωρίς καθαρή υπόθεση, slice of life.

- mai hime : για τις φοβερές μάχες κ τις ανατροπές. μπορεί για 3 επεισόδια να σε σέρνει, αλλά για τα επόμενα 5 σε έχει στην τσίτα. όσο για το yuri, εεε, κάτι θα βρείτε. :')
Spoiler:
. (Kajiura Yuki στο soundtrack)

- saki : subtext all over the place! άντε να μάθετε κ mahjong. (απαιτώ 2η season!)

- el cazador de la bruja : girl with gun. μέσα στην top 5 λίστα μου. το βρήκα πολύ όμορφο. στα τελευταία επεισόδια φαίνεται να εμφανίζεται το subtext που βασικά η μια πλευρά το έχει ξεκαθαρισμένο. σε κάποιους δεν άρεσε το τέλος. (επίσης μέσα στην top 5 list μου για soundtrack σε anime - Kajiura Yuki)

τελικά η λίστα δεν είναι μικρή ... gomen. αλλά είναι μόνο η αρχή, ας προσθέσει όποιος θέλει.
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#47 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 27 June 2010 - 17:01

Thanks για τη λίστα αν και θα προτιμούσα anidb links... down είναι τώρα ε;

Το Maria-sama ga miteru το λάτρεψα με τη δεύτερη θέαση. Απλώς αν θελήσει να το δει κάποιος ας μην περιμένει yuri, γιατί όντως υπάρχει μόνο σε 2-3 επεισόδια στην πρώτη season. Εμένα είναι από τα αγαπημένα μου anime γενικότερα.

Το Strawberry Panic, από τα λίγα επεισόδια που είδα, μου φάνηκε ότι βγήκε μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το yuri fandom. Δε ξέρω αν γίνεται πιο σοβαρό μετά, αλλά αυτή την εντύπωση μου έδωσε από την αρχή.

Για το Onii-sama e γιατί προτείνεις το manga; Σκεφτόμουν να δω το anime τώρα που βγήκε σε καλή ποιότητα. Επίσης, για πόσο shoujo ai ή yuri μιλάμε σε αυτό;

#48 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 27 June 2010 - 17:02

warchief αν θες τέτοια λινκ πρόσθεσε τα μόνος σου.

καλή δουλειά τώρα μόνο να τα βάλει κάποιος στο πρώτο ποστ αν γίνετε.

#49 ma_foteini

ma_foteini

    definately busy

  • Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 27 June 2010 - 18:16

Bέβαια, σετ με το Μai Hime πάει το My Otome και τα αντίστοιχα OVA.
Spoiler:
Δεν ξέρω αν μπορούμε να βάλουμε και το Bakuretsu Tenshi.Έχει subtext αλλά θα μπορούσε να είχε και canon καταστάσεις.:emptyonexg1:
Ή το Otome wa boku ni koishiteru που είναι trap; (δεν έβαλα το trap σε σπόιλερ γιατί το λέει στην περιγραφή του άνιμε)

#50 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 27 June 2010 - 19:05

evyl: Η Utena δεν είναι love it or hate it. Love it or die είναι και αυτό είναι κανόνας απαράβατος :P Yami to boushin αξίζει να το δείς, ενώ συμφωνώ περί Strawberry Panic, αλλά διαφωνώ για το Simoun. Τουλάχιστον εγώ, αν και μου αρέσει το ίδιο, έδωσα αγώνα για να το παρακολουθήσω και δεν άντεξα τελικά τη βαρεμάρα.
Posted Image

#51 eyl

eyl

    Elite Yuri Lover

  • Members
  • 312 posts

Posted 27 June 2010 - 20:08

@ Warchief : Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρουν οι live - action movies βασισμένες σε anime, αλλά θα βγεί το maria-sama ga miteru μέσα στο φθινόπωρο αν δεν κάνω λάθος. μάλλον θα του ρίξω μια ματία (οοοοταν βγούν κ υπότιτλοι).

όσο για το oniisame e... γενικά έχω την παραξενία, να μην μου αρέσουν όταν αλλάζουν τα γεγονότα όταν μεταφέρουν στην tv τα manga. επίσης το manga είναι πιο σύντομο. αλλά αρκετές διαφορές με το anime. αν το έχεις στα χέρια σου, κ φυσικά να το δείς, θεωρείτε κλασσικό. φοβάμαι να πώ ότιδήποτε μην σου το χαλάσω. μιλάμε για affection. συναισθηματικό yuri. mild yuri. το τέλος ίσως σε χαλάσει.

για το strawberry, επειδή δεν έχουμε πολλά ίδια δείγματα παρόμοιων anime το θεωρώ αρκετά καλό. δεν είναι κακό να φτιαχτεί κ κάτι για διασκέδαση. :D κ εκτός απο τους κεντρικούς ήρωες υπάρχουν κ άλλοι άξιοι προσοχής. δεν ξέρω τί θα άλλαζα αν ήταν στο χέρι μου, μιας κ δεν μπορεις να του δώσεις push σε μάχες κλπ. είναι school life.

@ma_foteini : ναι, δεν ανάφερα το mai otome κ το mai otome zwei (μην ψάξετε yuri σκηνές). υπέθεσα ότι όποιος δεί το mai hime, θα τα δεί κ αυτά, που να προειδοποιήσω ότι ούτε sequel, ούτε prequel, ούτε spin off είναι του mai hime. κ δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι είναι αποτυχία μιας κ προσωπικά το βρήκα εξίσου ενδιαφέρον κ διασκεδαστικό. κ δεν έχει τις κοιλίες που κάποιες φορές κάνει το mai hime.

το burst angel, δεν το συμπεριέλαβα μιας κ δεν είδα το anime. προσπάθησα δλδ, αλλά online streaming ήταν όλα dubbed όσα βρήκα κ το παράτησα. αλλά αν συνεχίζει απο εκεί που αφήνει το manga, όπως λέγετε, φανταζομαι πρέπει να είναι κ αυτό στα anime με subtext.

το otoboku το ξέρω (δεν το έχω δεί), αλλά μπορείς μπορείς να μετρήσεις για yuri κάτι που δεν είναι αληθινά girl x girl κατάσταση?

@red pyramid : στην utena, θα ήθελα αληθινά να καταλάβω, όλες τις προεκτάσεις, συμβολισμούς του anime. η ταινία ήταν λίγο πιο κατανοητή για εμένα, κ απ'οτι κατάλαβα, μόνο στην γενική-γενική ιδέα μοιάζουν. είναι καθαρό το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των δύο, κ το έβαλα εδώ διότι όπως είπα είναι κανόνας στα yuri anime, αλλά ίσως στην ταινία να υπήρχε λόγος να βαθύνουν την σχέση, στην σειρά όμως? αααα! πονοκέφαλος! τελικά είναι ή δεν είναι yuri anime? όλα μοιαζει να μπαίνουν για κάποιο λόγο (έχει κ επεισόδια που κουράζουν πολύ όμως).

στο simoun, μου άρεσε το πώς σκιαγραφούν τις σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών. ωριμάζει τους χαρακτήρες σιγά-σιγά. μπορεί να ήταν αργό, αλλά εκτός των άλλων είναι κ σειρά με αντιπολεμικό μύνημα, δεν περίμενα μάχες κλπ.
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#52 papp0us

papp0us

    Clean-Up Batter

  • Members
  • 515 posts

Posted 14 September 2010 - 12:11

Τρέχετε όλοι για Kuttsukiboshi(anidb) ..OAV μεν, epic stuff δε. Δεν ξέρω βέβαια για πότε προβλέπετε το 2ο και έχω σκάσει..

Edited by Nighteyes, 14 September 2010 - 12:28.
link removed

Angroid.gr Android à la Ελληνικά


#53 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 14 September 2010 - 12:29

Aφαίρεσα το link. Όποιος θέλει να το βρει μπορεί και με το όνομα του group.
Δεν ξέρω κατα πόσο το συγκεκριμένο ova έχει adult περιεχόμενο, μπορεί να μην γραφει yuri στο anidb αλλά shoujo ai, δεν σημαίνει αυτό όμως τίποτα. Στα shounen ai αντίστοιχα που γνωρίζω, έχουν δηλωμένα στην ίδια κατηγορία κανονικότατα yaoi και άλλα που περιέχουν ένα φιλί κι αν. Οπότε, καλύτερα safe than sorry.:canthelp:

Posted Image

Posted Image


#54 eyl

eyl

    Elite Yuri Lover

  • Members
  • 312 posts

Posted 14 September 2010 - 21:21

Τρέχετε όλοι για Kuttsukiboshi(anidb) ..OAV μεν, epic stuff δε. Δεν ξέρω βέβαια για πότε προβλέπετε το 2ο και έχω σκάσει..



epic? δηλαδή?

το 2ο προβλέπετε για ακριβώς ένα χρόνο μετά.

adult δεν είναι, δεν δείχνει κ τπτ (μέχρι το φιλί), αλλα σε αφήνει να καταλάβεις κάποια πράγματα χωρίς να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει.
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#55 ma_foteini

ma_foteini

    definately busy

  • Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 16 September 2010 - 00:07

Τhanks για την ενημέρωση pappous! Καλό ήταν, μου θύμισε Strawberry panic με όλο αυτό το σκηνικό smooching-on-camera-και-τα-υπόλοιπα-φαντάσου-τα. Με χάλασε όμως η τελευταία σκηνή...omg what were they thinking???? (αυτοί που έγραψαν τη σκηνή)

Edited by ma_foteini, 16 September 2010 - 00:27.
grrrr...typo...


#56 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 16 September 2010 - 02:37

eyl, το Yami to boushin to hon no tabibito αξίζει. :riiight: Και σε περίπτωση που το δεις και σ' αρέσει τότε δες και το Touka Gettan που είναι στο ίδιο σύμπαν:
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=4971

Όσο αφορά το Kannazuki no Miko ως must see yuri...θα διαφωνήσω καθέτα μιας και πρόκειται από τα χειρότερα anime που 'χω δει ποτέ μου. :puke:
Πέρι Μiyuki-chan in Wonderland προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου OVA anime κυρίως επειδή βασίζεται στο ομώνυμο manga της CLAMP της οποίας και είμαι φανατικός οπαδός (αν και θα προτιμούσα να έχει περισσότερα επεισόδια για να καλύπτει όλο το manga). Επίσης, το απόλαυσα για την yuri ψυχεδέλιά του που είναι αρκετά ασυνήθιστη για anime...κι αρκετά απολαυστική. :awww:

Το Kuttsukiboshi φαίνεται ενδιαφέρον (το 'χα στα υπόψην μου πριν δω το post του pappOus) αλλά περιμένω να ολοκληρωθεί με το καλό για να του ρίξω μια ματιά.

#57 ma_foteini

ma_foteini

    definately busy

  • Members
  • 240 posts
  • Location2.09km off the City Walls

Posted 16 September 2010 - 20:11

Nα ρωτήσω, αναφέρουμε και τα 18+ / almost hentai που βρίσκουμε; Γιατί βρήκα άλλο ένα ΟVA και δεν ξέρω αν γίνεται να το αναφέρω.. (αν και έχουμε ξανα-αναφέρει τέτοιο στυλ ova...)

Το εν λόγω ova είναι το Sono Hanabira ni Kuchizuke και είναι yuri, seriously 18+.

Υ.Γ.: Το Μiyuki ήταν φεύγα!

Edited by ma_foteini, 16 September 2010 - 21:06.
added ova


#58 eyl

eyl

    Elite Yuri Lover

  • Members
  • 312 posts

Posted 23 January 2011 - 15:45

Yuri seijin Naoko-san : απο την περιγραφή κ μόνο περίμενα να έχει κάτι, αλλά μπααα. (στην αναβροχία καλό κ το χαλάζι)

το βάζω όμως στο yuri section.

6 λεπτάκια αβίαστου γέλιου.

link: http://www.mediafire.com/?8rl14xog11c1lc6
Posted Image
girls with guns - babes with blades κ βεβαίως βεβαίως tenshi!

#59 VampireGirlization

VampireGirlization

    VampireGirlization

  • Members
  • 64 posts

Posted 12 March 2011 - 19:02

γεια σας..... εχω δει καποια yaoi και τωρα θελω να δω και yuri για να συγκρινω βεβαια μια φιλη μου, μου ειπε πως ο ερωτας μεταξυ κοριτσιων ειναι πιο αηδιαστικος απο οτι με αγορια.... δεν ειναι θεμα ρατσισμου, απλα το εννοει πως πανω στην πραξη τα κοριτσια ειναι πιο ιου απο οτι τα αγορια...... λετε πως αξιζει να δω κανενα yuri???
Posted Image
The Dream Has Ended....

#60 Kotatsu

Kotatsu

    ~de arimasu

  • Members
  • 9 posts

Posted 12 March 2011 - 19:15

γεια σας..... εχω δει καποια yaoi και τωρα θελω να δω και yuri για να συγκρινω βεβαια μια φιλη μου, μου ειπε πως ο ερωτας μεταξυ κοριτσιων ειναι πιο αηδιαστικος απο οτι με αγορια.... δεν ειναι θεμα ρατσισμου, απλα το εννοει πως πανω στην πραξη τα κοριτσια ειναι πιο ιου απο οτι τα αγορια...... λετε πως αξιζει να δω κανενα yuri???


Ίου όπως λέμε? :hihi2:

Από τα να λέει τέτοια λόγια του αέρα η φίλη σου καλύτερα να δεις από μόνη σου να διαμορφώσεις δικιά σου άποψη.

Posted Image