Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 1 votes

Yuri


  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#1 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 09 July 2008 - 00:31

Όπως υπάρχουν τα Yaoi, έτσι υπάρχουν και τα yuri, το αντίστοιχο είδος που έχει ως κεντρικό θέμα τον έρωτα μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, σε αυτή τη περίπτωση ανάμεσα σε γυναίκες. Συνήθως ως yuri αναφερόμαστε στα πιο σκλυροπυρινικά anime του είδους ενώ τα shojo-ai είναι μια σαφώς πιο δημοφιλής και αν θέλετε πιο mainstream κατηγορία.

Πρώτο yuri manga που κυκλοφόρησε ποτέ είναι το
Shiroi Heya no Futari

Shiroi Heya no Futari - Wikipedia, the free encyclopedia

μερικά πράγματα για τα yuri/shojoai:

μια παρεξήγηση που υπάρχει για το είδος είναι ότι, όπως τα yaoi απευθύνονται σε γυναίκες (τουλάχιστον αυτές είναι το κύριο target group) έτσι και τα yuri προσπαθούν να πλησιάσουν το αντρικό κοινό, κάτι το οποίο δεν υσχίει. Ως πρώτο επιχήρημα θα ήθελα να περαθέσω αυτό το κομμάτι απο το ποστ της Glanstenen εδώ

http://www.anime.gr/forums/82899-post34.html

και λέγω: yaoi και yuri αμφότερα γράφονται και διαβάζονται αποκλειστικά από γυναίκες και μάλιστα σε συντριπτική πλειονότητα ετεροφιλόφυλες. μιλάμε για την Ιαπωνία πάντα. το αν στον δυτικό κόσμο το λεσβιακό πορνό έχει ανδρικό κοινό είναι άλλο κεφαλαίο. εντελώς.

επισημαίνω εν ολίγοις ότι οι άντρες (οποιασδήποτε σεξουαλικότητας) στην δύση που διαβάζουν/βλέπουν yaoi/yuri είναι η απόκλιση από το κοινωνικό φαινόμενο και όχι η νόρμα, κι ας μας φαίνεται εμάς φυσιολογικό. στην Ιαπωνία το gay και λεσβιακό κοινό έχει τελείως άλλα αναγνώσματα, προσανατολισμένα καθαρά προς τους ίδιους.


το ότι τα πράγματα είναι έτσι μπορείτε να το καταλάβετε και απο τη πλοκή που έχουν συνήθως οι σειρές του είδους. Όποιος έχει δεί π.χ. Kasimasi ή Kannazuki no miko μπορεί να καταλάβει ότι αν το κεντρικό target group ήταν το αντρικό, και αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς που θα βλέπαν τις σειρές όχι για το ρομάντζο αλλά για τυχόν ''πονηρές'' σκηνές, τότε οι σειρές αυτές θα επέλεγαν απόλυτα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης απο αυτό το πολύ γλυκό/ αργό και ρομαντικό στυλ που έχουν. Για να μη μιλήσει κανείς για σειρές όπως το Utena.

Επίσης, ακόμη και τα πιο σκληροπυρινικά yuri δεν συγκρίνονται με κανένα τρόπο με yaoi τύπου Sensitive Pronograph/ my sexual harrasment στο περιεχώμενο σεξουαλικού είδους. Αντίθετα απο αυτά που ξέρω τείνουν να είναι πιο ψυχολογικά και να μιλάνε πιο πολύ για τις σχέσεις μεταξύ γυναικών, που πολλές φορές μπορεί να μην έχουν καν σεξουαλική προέκταση, παρόλα αυτά έχουν σίγουρα ένα ερωτικό στοιχείο.

Δυστηχώς, το είδος στη Δύση έχει πέσει στη παγίδα να θεωρίται προέκταση των yaoi (το γιατί είναι πολύ μεγάλη ιστορία) και ως αποτέλεσμα έχουμε λίγες κυκλοφορίες manga του είδους, ενώ για anime πέρα απο τα πολύ ελαφριά και ευκολοχώνευτα δύσκολα βρίσκει κανείς κάτι.

Απο εκεί και πέρα, μπορεί κανείς να βρεί στοιχεία του είδους σε διάφορες σειρές (π.χ. Azumanga Daioh) αλλά αυτό δεν κάνει τις σειρές αυτές με κανένα τρόπο κομμάτι των yuri/shojoai (το αναφέρω αυτό επειδή στη wikipedia αναφέρονται ως yuri πολλές σειρές οι οποίες δεν ανήκουν στο είδος).

Εδώ λοιπόν μπορείτε να πείτε την άποψη σας για το είδος, τι έχετε δεί και τι όχι, σειρές και OVA που θα μας προτείνατε, κτλ.

Go yuri people:wooi2:


Posted Image

#2 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 09 July 2008 - 00:51

Πριν γράψω οτιδήποτε θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι φαν του είδους yuri για διάφορους λόγους που δεν έχουν θέση σε ένα δημόσιο φόρουμ. Παρόλ' αυτά, ως θεατής άνιμε έχω κάποιες απορίες και ευελπιστώ να μου τις λύσεις.:blingeye2:


Πρώτο yuri manga που κυκλοφόρησε ποτέ είναι το
Shiroi Heya no Futari

Shiroi Heya no Futari - Wikipedia, the free encyclopedia


Είναι αλήθεια ότι το πρώτο yuri anime είναι το oniisama e? Έχω ακούσει ότι είναι πολύ παράξενο και σκληρό άνιμε. Η δημιουργός του (Riyoko Ikeda) είναι και δημιουργός του Rose of Versailles, το οποίο επίσης έχει πολλά υποβόσκοντα yuri στοιχεία, καθώς η πρωταγωνίστρια έχει τρομερή επιτυχία όχι μόνο σε άντρες αλλά και γυναίκες...:uhh:


Όποιος έχει δεί π.χ. Kasimasi ή Kannazuki no miko μπορεί να καταλάβει ότι αν το κεντρικό target group ήταν το αντρικό, και αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς που θα βλέπαν τις σειρές όχι για το ρομάντζο αλλά για τυχόν ''πονηρές'' σκηνές, τότε οι σειρές αυτές θα επέλεγαν απόλυτα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης απο αυτό το πολύ γλυκό/ αργό και ρομαντικό στυλ που έχουν. Για να μη μιλήσει κανείς για σειρές όπως το Utena.


Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό; Δηλαδή και τα δυο ήδη (yaoi-yuri) έχουν ως βασικό στόχο τις γυναικες;; Και το θέμα των yaoi το αναλύσαμε. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τί θα αποκομίσει μια straight γυναίκα από ένα yuri. (εκτός και αν δεν είναι οι straight γυναίκες το target group)
:hmmm:

#3 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 09 July 2008 - 01:00

Ανυπομονώ κι εγώ για προτάσεις καθώς πολύ πιθανόν να είμαι αναπτυσσόμενος φαν του είδους αν και έχω δει μόνο shoujo ai και κυρίως για το romance στοιχείο(ειδάλλως υπάρχουν τα ecchi στην τελική...:smokingg:)
Yuri στοιχεία έχω παρατηρήσει στο strawberry panic που ταυτόχρονα δεν παύει να είναι απο τις πιο συναισθηματικές shoujo ai σειρές,μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ευαισθησία της σειράς,αλλά παρολ'αυτά μόνο οριακά εμπίπτει στην κατηγορία yuri αφού όλες οι σκηνες είναι σε ιδιαιτέρως light επίπεδο.Στην τελική αυτό που διαχωρίζει απ'ότι εγώ κτλβα τiς yuri με τις shoujo ai σειρές είναι το 18 restricted στοιχείο των πρώτων...Λυπηρό επίσης το βρίσκω ότι όποια σειρά του είδους και να ανακάλυψα στο anidb δυστυχώς ήταν καθαρά hentai κάτι που έριξε το ενδιαφέρον μου...
Γι αυτό περιμένω προτάσεις και btw great thread dude!:riiight:
Posted Image

#4 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 09 July 2008 - 01:02

Δεν ήξερα ότι στην Ιαπωνία διαβάζονται από γυναίκες τα yuri αλλά who cares; :wooi2:
Yuri=good.

Και shoujo-ai too :drink: Άντε ας πέσουν μερικές καλές προτάσεις από τους ειδικούς το είδους :congrats:
phmava.php

#5 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 09 July 2008 - 01:03

@himaworinosekai: Χμ, όσο αφορά το πρώτο yuri το έγραψα με επιφύλαξη, καθότι δεν το έχω ψάξει τόσο το θέμα και δεν έχω διαβάσει τη σειρά. Πιθανό να έχω και άδικο.

Τώρα για το δεύτερο σκέλος της παραγράφου: πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή μέσω αυτών των σχέσεων μπορούν να σχολιαστούν πιο εύκολα και διάφορα στερεότυπα των ετεροφυλικών σχέσεων χωρίς άμμεση αναφορά (π.χ. σχέσεις seme - uke ) και αυτά είναι θέματα που απο ότι έχω καταλάβει αφορούν πολύ τις γυναίκες εκεί (βασικά τις γυναίκες σε όλο το κόσμο). Απο εκεί και πέρα, και οι ομοφυλόφιλες γυναίκες θεωρούνται ένα κομμάτι γυναικών που παλεύει έντονα για το ρόλο του στη κοινωνία και πιθανώς αυτό να σημαίνει πολλά και για τις ιαπωνέζες, να τις εμπνέει με κάθε τρόπο. That would be my best guess.

Όσο αφορά αυτό:

Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τί θα αποκομίσει μια straight γυναίκα από ένα yuri. (εκτός και αν δεν είναι οι straight γυναίκες το target group)
Posted Image


θα σου απαντήσω με τη προσωπική μου άποψη και μόνο: απο μια ιστορία αγάπης, ειδικά αν είναι καλογραμμένη και σοβαρή, όλοι έχουν να κερδίσουν κάτι, ασχέτως φύλου και προτιμήσεων. Είναι θέματα που αφοράν όλους μας και όσο πιο πολλές οπτικές/ απόψεις έχουμε για το θέμα τόσο το καλύτερο.. Εγώ προσωπικός, δεν βρίσκω τι θα μπορούσε να χάσει μια straight γυναίκα απο ένα yuri. Και ναι, κυρίως straight γυναίκες διαβάζουν yuri. Ελπίζω να σε κάλυψα :)

Α, ξέχασα να πώ, το τόπικ είναι αφιερωμένο σε γνωστό μοδεράτορα :P
Posted Image

#6 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 09 July 2008 - 01:04

Δεν ήξερα ότι στην Ιαπωνία διαβάζονται από γυναίκες τα yuri αλλά who cares; :wooi2:
Yuri=good.

Και shoujo-ai too :drink: Άντε ας πέσουν μερικές καλές προτάσεις από τους ειδικούς το είδους :congrats:

:sigh2:
Και περίμενα ότι ειδικά μετά τη σημερινή συζήτηση στο msn οτι εσύ θα ξέρεις καμία...
Δεν πειράζει έχουμε ελπίδες!!:drink:

Α, ξέχασα να πώ, το τόπικ είναι αφιερωμένο σε γνωστό μοδεράτορα Posted Image

Έχω ένα μικρό προαίσθημα ότι περιμένουμε έναν αγαπητό συμφοιτητή μου να μας διαφωτίσει!:tensai:
If i'm right,σώσε μας μαν!

Edited by Me loves Neliel, 09 July 2008 - 01:10.

Posted Image

#7 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 09 July 2008 - 01:11

Ξεκινώ εγώ τις προτάσεις αν είναι:

Kasimasi για αρχή

http://www.anime.gr/forums/%D3%E5%E9%F1%DD%F2-anime/3856-kasimasi-girl-meets-girl.html

ενώ πιστεύω μου άρεσε ιδιαίτερα μια ταινία μικρού μήκους που είχα βρεί, το Candy boy.

Επίσης, ένα απο τα πολύ αγαπημένα μου

Yami to boshi to Hon no Tabibito
Posted Image

σειρά με έντονα στοιχεία fantasy, προέρχεται απο H-game και τουλάχιστον εγώ τη βρίσκω απο τα καλύτερα πράγματα που έχω δεί. Ιδιαίτερα χαρούμενη, αν και εμένα με έπιασαν οι μελαγχολίες μου βλέποντας την. Πολύ ωραίο σκίτσο, έξυπνοι χαρακτήρες, υπέροχη μουσικούλα, όλα στη θέση τους.
Posted Image

#8 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 09 July 2008 - 01:13

Αχα!Kashimashi βλέπω αυτή ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε το 8ο επ και candy boy το έχω.
I'll check the other one.Thanx again!
Posted Image

#9 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 09 July 2008 - 01:16

Αχα!Kashimashi βλέπω αυτή ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε το 8ο επ και candy boy το έχω.
I'll check the other one.Thanx again!


Τίποτα καλέ, για αυτό είμαστε εδώ. :)

Δές και το Yami, the hat and the travellers of books όμως, οπωσδήποτε όμως.

Όσο για το μοδεράτορα, δεν είναι τόσο δύσκολο να μαντέψεις :P
Posted Image

#10 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 09 July 2008 - 01:17

Χμ, όσο αφορά το πρώτο yuri το έγραψα με επιφύλαξη, καθότι δεν το έχω ψάξει τόσο το θέμα και δεν έχω διαβάσει τη σειρά. Πιθανό να έχω και άδικο.


Οχι εσύ είπες για το πρώτο μάνγκα ε;;; Εγώ ρώτησα για το πρώτο άνιμε :rolleyes:


θα σου απαντήσω με τη προσωπική μου άποψη και μόνο: απο μια ιστορία αγάπης, ειδικά αν είναι καλογραμμένη και σοβαρή, όλοι έχουν να κερδίσουν κάτι, ασχέτως φύλου και προτιμήσεων. Είναι θέματα που αφοράν όλους μας και όσο πιο πολλές οπτικές/ απόψεις έχουμε για το θέμα τόσο το καλύτερο.. Εγώ προσωπικός, δεν βρίσκω τι θα μπορούσε να χάσει μια straight γυναίκα απο ένα yuri. Και ναι, κυρίως straight γυναίκες διαβάζουν yuri. Ελπίζω να σε κάλυψα :)



Nαι συμφωνώ απόλυτα. Aλλά όταν υπάρχουν τόσες χιλιάδες ιστορίες με ετεροφυλόφιλα ζευγάρια για να δει κανείς, και πάλι αδυνατώ να βρω το λόγο μιας straight γυναίκας να δει yuri. Μάλλον είμαι κλειστόμυαλη ακομα στο θέμα...Σε κάθε περίπτωση φαντάζομαι ότι αυτές που θα βλέπουν yaoi δε θα βλεπουν και yuri, είναι πολύ μεγάλη η μετάπτωση απ' το ένα είδος στο άλλο:orly: Με κάλυψες και σ' ευχαριστώ:congrats:


Επίσης. Αναφέρεις το Candy Boy. Το οποίο είναι πια on going σειρα. Αλλά σ' αυτό οι πρωταγωνίστριες είναι αδελφές μεταξύ τους....Είναι yuri αυτο???:terror2:

Όσο για τον μοντερέτορα, beware η γιαγιά από χθες παραμονεύει!!:hiding_something::kill4u::hahaha:

#11 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 09 July 2008 - 01:18

Α, ξέχασα να πώ, το τόπικ είναι αφιερωμένο σε γνωστό μοδεράτορα :P

lol ο οποίος είχε υποσχεθεί καρότσι με shoujo-ai. Άντε περιμένουμε με ανυπομονησία :try:

Και ναι εγώ είμαι n00b στην πράξη, lol. Εχω δει μόνο το Kashimashi (άντε και το otome που δεν είναι καθαρό shoujo-ai).

@Me loves Neliel
Πάντως τα lucky star yuri δεν νομίζω να σε χάλασαν :hahaha:
phmava.php

#12 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 09 July 2008 - 01:28

Οχι εσύ είπες για το πρώτο μάνγκα ε;;; Εγώ ρώτησα για το πρώτο άνιμε :rolleyes:


Ναι, μάλλον μπερδευτίκαμε για το τίποτα. :P



Επίσης. Αναφέρεις το Candy Boy. Το οποίο είναι πια on going σειρα. Αλλά σ' αυτό οι πρωταγωνίστριες είναι αδελφές μεταξύ τους....Είναι yuri αυτο???:terror2:


Τώρα μου έκανες τρομερή ζημιά :o:O Έγινε σειρά? Απίστευτο, πρέπει να το δώ όπως και δήποτε. Το σκίτσο του είναι εξαιρετικό, ειδικά η κοπελιά που έχει δέσει τη τούφα απο μαλλιά είναι απλά θεά.

Ναι, yuri είναι (ή shojoai). Και το Papa to kiss in the dark είχε αιμομιξία, αλλά αυτό δεν το έκανε λιγότερο yaoi. Πάντως, όταν μιλάει για έρωτα η σειρά, πιθανό είναι να αφορά τη ''πλατωνική'' εκδοχή του, μην το συνδέεις με το σεξουαλικό κατ' ανάγκη.



Όσο για τον μοντερέτορα, beware η γιαγιά από χθες παραμονεύει!!:hiding_something::kill4u::hahaha:


Άχου το παλικάρι, το έκαψα φαίνετες :hahaha::wooi2:
Posted Image

#13 BarbasSs

BarbasSs

    NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

  • Members
  • 783 posts

Posted 09 July 2008 - 08:00

τα περισσοτερα yuri ειναι hentai???
ετσι ειδα να αναφερεται πιο πανω....
βασικα soft erotic νομιζω θεωρουνται αλλο επικεντρώνονται πιο πολυ στο συνεσθηματικο κομματι της σχεσης...

Posted Image

Spoiler: yarrr,yarrr


#14 Warchief

Warchief

  • Members
  • 2,042 posts

Posted 09 July 2008 - 10:07

Το Lililicious ασχολείται με scanlations shoujo-ai και yuri. Κάνουν καλή δουλειά, αν και μερικές σειρές που φιλοξενούν είναι αμφιβόλου ποιότητας. Παρ'όλα αυτά υπάρχουν διαμαντάκια και αν αφιερώσετε λίγο χρόνο ψάχνοντας δε θα χάσετε.

Από anime είχα ξεκινήσει το Maria-sama ga Miteru αλλά το παράτησα καθώς ήταν πιο αργό κι από το θάνατο.

Edited by Nighteyes, 14 September 2010 - 13:14.
link removed


#15 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 09 July 2008 - 22:51

Important info on the above:Maria sama ga miteru=>shoujo ai=>not exactly yuri
;)
Posted Image