Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Γάτες και γάτοι!!!!


  • Please log in to reply
279 replies to this topic

#46 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 25 June 2008 - 23:48

Neko ga daisuki!!!!!!:wooi2::wooi2::wooi2::wooi2:

Αυτό είναι ένα ιαπωνικό παιδικό γατο-τραγουδάκι, διασκευή γνωστού τανγκό. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει στα ιταλικά αλλά το πήραν και οι Ιάπωνες και το διασκεύασαν. kawaii deshou!

[media]http://www.youtube.com/watch?v=lQBRAK1-F5A[/media]

#47 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 25 June 2008 - 23:56

Περα απο την πλακα που εκανα πριν το παραπανω ειναι ψεμα το αλληλοσεβασμος αλλαξε το σε ''αλληλοεξαρτηση'' καλυτερα...

Οι γατες ειναι εγωιστικα πλασματα και το πρωταρχικο τους αιτημα ειναι η αυτοσυντηριση με καθε μεσο.

Εχετε δει καμια γατα να μαραζονει επειδη εχασε τον ''ιδιοκτητη'' της ;
Εγω παλια ειχα δει εναν σκυλο που ανηκε σε ενα γερο ζητιανο και οταν αυτος πεθανε ο σκυλος πηγεναι καθε μερα στο παγκακι του...τι λεμε τωρα

Η πραγματικη αγαπη που μπορει να εχουν δυο πλασματα της φυσης για μενα, ειτε μιλαμε για ανθρωπους ,ειτε για κατοικιδια βασιζεται στο γεγονος οτι δινεις και εμπιστευεσαι τον αλλον διχως να περιμενεις καμια ανταποδοση.

Μην το λες αυτό γιατί όταν πέθανε η γιαγιά μου και το σπίτι στο χωριό έμεινε άδειο δεν μπορούσε κανείς να φροντίσει το γατάκι οπότε το δώσαμε σε μια γειτόνισσα...Αργότερα,μετά από κανα μήνα που πήγαμε στο χωριό ρωτήσαμε τη γειτόνισσα και μας είπε ότι το γατί ανέβαινε κάθε μέρα προς το σπίτι μας και νιαούριζε δυνατά και πένθιμα...Αν αυτό δεν το ές συναίσθημα τότε τι?Πιστεύω ότι δν είναι το είδος του ζώου που καθορίζει τη συμπεριφορά του αλλά όπως όλα τα πλάσματα έχουν κι αυτές χαρακτήρα...Και δεν είναι πάντα ίδιος αυτός ο χαρακτήρας...Ούτε λοιπόν όλες οι γάτες είναι αχάριστες...
Posted Image

#48 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 26 June 2008 - 07:39

Και γω πιστεύω ότι όλα τα ζώα μπορούν να αναπτύξουν (έχουν) συναισθήματα. Δηλαδή όταν χαϊδεύεις κάποιο, και το άλλο τρέχει να το χαϊδέψεις και εκείνο, δεν είναι ζήλια αυτό;
Με γατούλες δεν έχω πολύ μεγάλη εμπειρία. Μόνο στη δουλεία είναι ένα μεγάλος γάτος, που είναι πολύ χαδιάρης. Ακόμα και ξαπλωμένος να είναι, μόλις πας κοντά, σηκώνεται να τον χαιδέψεις! Και κλείνει και τα ματάκια του, καταλαβαίνει ότι το ευχαριστίεται. Είναι σχεδόν σαν να σου χαμογελάει.
Και μια φίλη της αδερφής μου είχε το Γιώργο, που δυστυχώς πέθανε πριν κανένα εξάμηνο. Το γατί μπορούσε να ξεχωρίσει ποιος το αγαπάει και ποιός όχι. Όταν πήγαινε σπίτι η αδερφή μου, καθόταν κοντά της και ζητούσε χάδια. Όταν πήγαινε κάποιος άλλος, σηκωνόταν και έφευγε.
Και έχω και άλλη μια θλιβερή ιστορία. Μένω σε πολυκατοικία, και δεν θέλω να πάρω ζώο, επειδή θα το έχω πολύ περιορισμένο. Όμως στον ακάλυπτο (που συνορεύει με τους ακάλυπτους των άλλων πολυκατοικιών και κάνουν μια μεγάλη "αυλή") ζουν πολλά γατία. Κάποια στιγμή λοιπόν, ένα από τα γατάκια έπεσε από ύψος πάνω των 10 μέτρων, και έσπασε την σπονδιλική του στήλη. Κατέβηκα και το έπισα. Ήταν πάρα πολύ τρομαγμένο, αλλά ατίθασο. Και είχε και κάτι πανέμορφα λαμπερά ματάκια. Δεν ξέρω αν πήραμε τη σωστή απόφαση. Η πρώτη σκέψη ήταν να το πάμε στον κτηνίατρο. Όμως είμασταν σίγουροι πως θα μας έλεγε να του κάνουμε ευθανασία. Έτσι το πήρα και το πήγα πίσω στη μανά και τα αδερφάκια του. Για κάποιον καιρό έζησε. Όμως δεν μπορούσε να κινηθεί καλά. Του πηγαίναμε κάθε μέρα φαγητό και νεράκι, ώσπου κάποια μέρα βρήκαμε το άψυχο κορμάκι του. Έκλαψα σαν να είχα χάσει κάποιον δικό μου άνθρωπο εκείνη τη μέρα (και δεν υπερβάλω), αλλά τουλάχιστον ήξερα ότι το γατάκι δεν θα υπέφερε πλέον. Είχε περάσει τις τελευταίες μέρες του με τη φροντίδα της μάνας του, μαζί με τα αδερφάκια του. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν πιο ευτυχισμένο έτσι, παρά αν του κάναμε ευθανασία. Αυτή η γατοοικογενεία ζούσε σε ένα σπίτι που δεν μπορούσαμε να μπούμε για να πάρουμε το σώμα, έτσι κάποια στιγμή οι ιδιοκτήτες απλός το πέταξαν. Θα ήθελα, αυτό το γατάκι, όταν το έπιασα να μου έκανε μια βαθιά πληγή, για να την κουβαλάω πάντα μαζί μου, σαν υπενθύμηση του πόσο κακό μπορούμε να κάνουμε οι άνθρωποι στα ζώα



#49 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 June 2008 - 09:30

Περα απο την πλακα που εκανα πριν το παραπανω ειναι ψεμα το αλληλοσεβασμος αλλαξε το σε ''αλληλοεξαρτηση'' καλυτερα...

Οι γατες ειναι εγωιστικα πλασματα και το πρωταρχικο τους αιτημα ειναι η αυτοσυντηριση με καθε μεσο.

Εχετε δει καμια γατα να μαραζονει επειδη εχασε τον ''ιδιοκτητη'' της ;
Εγω παλια ειχα δει εναν σκυλο που ανηκε σε ενα γερο ζητιανο και οταν αυτος πεθανε ο σκυλος πηγεναι καθε μερα στο παγκακι του...τι λεμε τωρα

Η πραγματικη αγαπη που μπορει να εχουν δυο πλασματα της φυσης για μενα, ειτε μιλαμε για ανθρωπους ,ειτε για κατοικιδια βασιζεται στο γεγονος οτι δινεις και εμπιστευεσαι τον αλλον διχως να περιμενεις καμια ανταποδοση.



To γατι μου ειναι το μοναδικο μελος της οικογενειας που δεν ησυχαζει μεχρι να μπω σπιτι.Οτι ωρα και να ειναι οσο και να αργησω με περιμενει πισω απο την πορτα. Οταν τυχαινει και λειπω περισσοτερο απο το συνηθισμενο δε αρχιζει και ρωταει. Και με το ρωταει εννοω οτι νιαουριζει ασταματητα στους γονεις μου - κανονικη γκρινια.Μετα οταν γυρισω τα χωνει και σε μενα εννοειται..... Εχει μαθει και ξεχωριζει δε τον ηχο του αυτοκινητου και απο οποιο δωματιο και αν ειναι πεταγεται σαν το διαολι για να ερθει στην πορτα και να με υποδεχτει. Κοιμομαστε αγκαλια χειμωνα καλοκαιρι (το καλοκαιρι εστω περιοριζεται στην γωνια του κρεβατιου)... Οσο και να την μαλωσω οχι απλα δεν εχει γρατζουνισει ΠΟΤΕ αλλα ουτε χου δεν κανει. Οταν ειμαι στενοχωρημενη ερχεται να με παρηγορησει με φιλια και χαδια. Και πανω απο ολα δεχτηκε αδιαμαρτυρητα να της κολλησω ασημι φιογκο στο κουτελο τα χριστουγεννα για να την βαλω κατω απο τον δεντρο (καμαρωνε κιολας το ηλιθιο)............
Η εννοια εξαρτηση ταιριαζει περισσοτερο στην φυση του σκυλου πχ που ειναι αγελαιο και κοινωνικο ζωο απο ενστικτο και χρειαζεται την συντροφια παρα στην γατα η οποια ερχεται επειδη της γουσταρει η παρεα σου και μονο και αν οχι σε εχει χεσμενο πατωκορφα (σορρυ για το λεξιλογιο αλλα το γραμμενος μου φανηκε ελαφρυ για την γατισια ιδιοσυγκρασια).... Αν ενα γατι θελησει να φυγει φευγει και δεν λογαριαζει την βολη του. Περισσοτερο μετραει γι αυτα η ελευθερια.
Συγγνωμη αλλα δεν δεχομαι οτι αυτο το πλασμα δεν με αγαπαει. Πρωτα απο ολα γιατι οντως μπορω και το βλεπω στα ματια του. Δεν ειναι σωστο να μπερδευουμε την φυσικη ανεξαρτησια της γατας με αδιαφορια και αναισθησια.Δεν ειναι αναγκη να ειναι κολλημενο επανω σου σαν τσιμπουρι το κατοικιδιο για να δειχνει οτι σε αγαπαει. Και ουτε θα ηθελα εαν παθαινα κατι (χτυπα ξυλο) να μαραζωσει το γατι απο τον καημο του. Ουτε κριτηριο αγαπης αποτελει αυτο και οποιος θελει κατι τετοιο απο το ζωο του ειναι για μενα εγωιστης.Δεν το λεω για σενα ειδικα εννοειται, δεν εχω κατι μαζι σου προς θεου...γενικα μιλαω , απλα απανταω στο ποστ σου (μην ξεκινησει κανα flame απο το τπτ):hahaha:

#50 Liberty19

Liberty19

    Anime Fan

  • Members
  • 213 posts

Posted 26 June 2008 - 09:35

Σιγουρα οι γατες ειναι πιο ευκολο να προσαρμοστουν αν θες στη σκληρη αληθεια οτι καποιοι που στην αρχη το επαιζαν ζωοφιλοι αποφασισαν οτι δε θελουν το κατοικιδιο και τα παρατανε. Μπορουν να επιβιωσουν πιο ευκολα. Ομως αυτο δε σημαινει οτι ειναι αδιαφορες ή οτιδηποτε αλλο.
Οι γατες ειναι ισως τα μοναδικα ζωα που εχω δει ποσο πολυ ζηλευουν οταν νιωσουν οτι καποιο αλλο ζωο "διεκδικει" τα χαδια του αφεντικου τους. Μια φορα ετυχε να χαιδεψω μια αλλη γατα και μολις το ειδε η δικια μου με "εγραφε" κανονικοτατα για την υπολοιπη μερα. Μεχρι που της περασε. Οι γατες σιγουρα εχουν εναν πολυ πιο περιεργο χαρακτηρα απο τα σκυλια. Για παραδειγμα μπορει να επιλεγουν εκεινες την ωρα που θελουν να τις χαιδεψεις, ομως σε καμια περιπτωση δε σε θελουν μονο για να τους δινεις φαγητο ή κατι τετοιο.
Τουλαχιστον η συμβιωση με τη δικη μου γατα αυτο μου εχει δειξει.
Posted Image
Kaname-kuuun:wooi2:

#51 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 June 2008 - 09:39

Liberty chan η γατα μου με ειδε να χαιδευω μικρο παιδι (σαν κατοικιδια τα αντιμετωπιζω και αυτα) και περιμενε να φυγω πηγε μετα οταν νομιζε οτι δεν την εβλεπα και αλλαξε τα φωτα στο πιτσιρικι... Λωριδες το εκανε το μικρο απο την ζηλια της..(σ εμενα 5 χρονια τωρα δεν εχει τολμησει καν να με στραβοκοιταξει)

#52 Matsu

Matsu

    Certified Dorama Queen

  • Members
  • 754 posts

Posted 26 June 2008 - 09:50

Και το σκυλι δειχνει συναισθηματα ρε παιδια...δεν ειπε κανενας οτι οι γατες ειναι αναισθητες, απλα ειναι ανεξαρτητες. Το δικο μου το σκυλι πηγαινε στην αρχη και κατουραγε την μερια του πατερα μου στο διπλο κρεβατι, γιατι ειναι υποτιθεται το αρσενικο στο σπιτι που τον ανταγωνιζεται...ο γατος της αδερφης μου επειδη ζηλευε το σκυλι, πηγαινε οταν δεν βλεπαμε, πειραζε το σκυλι, το σκυλι αντιδρουσε και το μαλωναμε, και μετα ο γατος εκανε παρτυ, οταν βαζαμε το σκυλι τιμωρια. Ολα τα ζωα δειχνουν συναισθηματα, απλα σε μενα και στον ανασφαλη χαρακτηρα μου ταιριαζει πιο πολυ το σκυλι, γιατι θελω παντα παντα να βλεπω τι νιωθει για μενα. Το γατι θα σου δειξει μονο οταν θελει και ΑΝ θελει..αυτο μου τη δινει...παρεξηγειται ευκολα και εκλαμβανεται σαν αχαριστια, ενω αντιθετως απλα τα ωραρια μιας γατας δεν συμβαδιζουν με τα δικα μας...
Με το σκυλι μου ξερω, οτι ακομα και αν το μαλωσω, ή δεν του δωσω σημασια οταν θελει αυτο, οταν το φωναξω θα ερθει, και αν του κανω χαρες και παιχνιδια θα ανταποδωσει. Απο την αλλη, το σκυλι την εχει δει "φυλακας"...οταν κατι απειλησει εμενα ή το σπιτι, αντιδρα..εκ του ασφαλους παντα..το γατι δεν το εχει αυτο..δεν δειχνει να καιγεται να προστατεψει το χωρο που ζει και τους ανθρωπους που το φροντιζουν...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm


#53 sgouver

sgouver

    One Piece Maniac

  • Members
  • 540 posts

Posted 26 June 2008 - 11:36

Me loves Neliel
Και δεν είναι πάντα ίδιος αυτός ο χαρακτήρας

Σιγουρα δεν ειναι ολα τα ιδια ,καθε ενα διαφερει
π.χ.Εμεις στην πολυκατοικια μας εχουμε ενα σκυλι το οποιο φοβατε την σκια του και το κυνηγανε διαρκως οι γατες...

Αλλα οπως ειπαν και τα παιδια πιο πανω υπαρχουν γνωρισματα του χαρακτηρα που ειναι κοινα και στα σκυλια και στις γατες.

Matsu
ο γατος της αδερφης μου επειδη ζηλευε το σκυλι

Εχετε και γατα και σκυλο μεσα στο σπιτι σας ;;;!!!!:oo:
Η συνταγη της καταστροφης...:deadga6:

#54 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 26 June 2008 - 12:00

εμένα ο σκύλος μου είχε ερωτευτεί έναν απ'τους γάτους μας...και όταν πέθανε είχε πέσει σε κατάθλιψη...ναι, και όμως...:hahaha:

Posted Image


#55 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 26 June 2008 - 12:21

@sgouver
Ναι,απλά αυτό που εννοούσα είναι ότι τα ζώα μπορεί να έχουν κάποια γνωρίσματα που είναι χαρακτηριστικά για το είδος τους ως προς τις συμπεριφορές που εκδηλώνουν,αλλά απο κει και πέρα στα συναισθήματα και τις γενικές συμπεριφορές και αλληλεπιδράσεις που εκδηλώνουν το κύριο στοιχείο είναι ο χαρακτήρας του κάθε ζώου που δεν καθορίζεται από το είδος του ζώου αλλά περισσότερο απο το τι έχει ζήσει κτλ όπως ακριβώς ο άνθρωπος...Και όσο για τις ενστικτώδεις συμπεριφορές να τονίσουμε ότι τα αιλουροειδή με την εξαίρεση των λιονταριών ίσως είναι μοναχικά ζώα που δεν έχουν μέσα τους ενσταλαγμένη την έννοια της κοινωνικότητας therefore και της πειθαρχίας...Αντίθετα τα σκυλιά κτλ κυνοειδή σχηματίζουν αγέλες γενικότερα με αποτέλεσμα να δείχνουν υπακοή σε μεγαλύτερο βαθμό και να έχουν διαφορετική "ενστικτώδη" ψυχολογία!(μμμ ζωοψυχανάλυση...Πως και δεν το σκέφτηκα νωρίτερα και κάθομαι και παιδεύομαι με κυκλώματα? Ο_ο )
Posted Image

#56 Matsu

Matsu

    Certified Dorama Queen

  • Members
  • 754 posts

Posted 26 June 2008 - 12:36



Εχετε και γατα και σκυλο μεσα στο σπιτι σας ;;;!!!!:oo:
Η συνταγη της καταστροφης...:deadga6:


Το πως τα αποκτησαμε ειναι αστειο...ο γατος ενταξει, ηρθε πακετο απο γαλλια μαζι με την αδερφη μου που σπουδαζε εκει...για 2 χρονια λοιπον ηταν το κυριαρχο pet του σπιτιου...τον παμε λοιπον μια μερα στον κτηνιατρο κι εκει βλεπουμε μια κοπελα με τον σκυλο μου αγκαλια, 2 μηνων, κουταβος φοβισμενος. Το βλεπω το παιρνω..τελος...το γατι εντωμεταξυ τραβηξε σοκ...γιατι εκεινη τη μερα εσκασε απο πατρα και ενας θειος να τον φιλοξενησουμε μια δυο μερες...σκανε λοιπον για τη γατα 2 αγνωστα μελη...ο γατος σοκ...ειχε μπει σε μια γλαστρα και δεν εβγαινε για κανενα λογο...φευγει ο θειος, βλεπει η γατα οτι φευγει ο θειος, και βγαινει απο τη γλαστρα μεσα στην τρελη χαρα..και βλεπει το σκυλι...καταθλιψη...
χαρηκε το γατι οτι ο σκυλος θα φυγει οπως ηρθε..παρεα με το θειο δλδ, αλλα που...
Στην αρχη οπως ειπα, ο γατος πειραζε συνεχεια το σκυλι, το σκυλι λογω μεγεθους ατσουμπαλο οσο δεν παει (τωρα ακομα χειροτερα), το μαλωναμε μην ξεροντας οτι ο γατος παει και τον τσιγκλαει...ηταν αλλωστε ακομα σε φαση προσαρμογης..
παρτυ καθε μερα το γατι..με το που μαλωναμε το σκυλι, ξεκινουσε και ετρεχε και σαλταρε ο γατος σε ολο το σπιτι..καποια στιγμη τον ειδαμε, και τον μαλωσαμε...μετα τους μαλωναμε και τους δυο, τον μεν γιατι πειραζει το σκυλι, τον δε επειδη αντιδρα...ε, συνηθισανε και καθονταν και παρεουλα..βεβαια το σκυλι ακομα και τωρα, ειναι περιορισμενο τις ωρες που λειπουμε, γιατι θα τα κανει ολα λιμπα...ποσο μαλλον τοτε που δεν ειχαμε εμπιστοσυνη να τους αφησουμε μαζι και μονους τους, που θα βρισκαμε το σκυλι με τη μουρη κατεβασμενη απο νυχιες και καπου πιο περα ενα κομματι γουνα, που θα ηταν ο γατος και το υπολοιπο σπιτι βομβαρδισμενο τοπιο.Το σκυλι μου πλεον ειναι αρκετα μεγαλοσωμο...δεν γινεται να τον εχουμε συνεχεια αμολητο, γιατι ειναι ατσουμπαλος και κανει ζημιες..αθελα του, γιατι οταν χαιρεται δεν ελεγχει τις κινησεις του..αλλα κατα τ'αλλα οταν του περασει ο ενθουσιασμος, καθεται ησυχος.
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm


#57 kazmir

kazmir

    Clan of Malkavian

  • Members
  • 184 posts

Posted 26 June 2008 - 12:43

Πάντως για να προσθέσω και κάτι πάνω στο θέμα του χαρακτήρα των ζώων. Όλα τα ζώα, μα όλα παίρνουν πολλά στοιχεία του χαρακτήρα των ανθρώπων που τα περιτριγυρίζουν σε καθημερινή βάση και προσαρμόζονται στον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Κοινώς τα ζωάκια που ζουν σε μια νευρική οικογένεια θα βγουν νευρικά. Εκείνα πάλι που ζουν σε μια οικογένεια που ασχολείται με αυτά θα γίνουν πιο υπάκουα και παιχνιδιάρικα. Δηλαδή αν ας πούμε βαριούνται να παίξουν μαζί τους και απλά τα ταΐζουν και τα ποτίζουν τότε κι εκείνα θα αδιαφορούν παντελώς για τους ανθρώπους. Αν πάλι κρατάν μια δύσπιστη στάση και απλά τα ανέχονται τότε κι εκείνα γίνονται καχύποπτα κοκ. Αυτό γενικά ισχύει και στα σκυλιά και στα γατιά με μερικές μικρές διαφοροποιήσεις για το κάθε είδος.

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image


#58 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 26 June 2008 - 13:46

Κάνω τη εισαγωγή μου λέγοντας πως ναι, θα ήθελα να έχουμε ένα ΣΓΑ, αν και μόνο αν αυτό δεν συνεπαγόταν με αντιπαλότητα με τους σκύλους. Είμαι πάνω απ'όλα ζωόφιλη και χαρούμενη ιδιοκτήτης (μισό να κάνω τον υπολογισμό) 5 γατιών, 3 σκύλων, 1 καναρινιού και 3 χρυσόψαρων. Όλα μα όλα αυτά τα ζωάκια είναι ζώα που βρήκα εγώ ή ο σκύλος μου στο δρόμο ή που αν δεν τα έπαιρνα το αφεντικό τους θα τα άφηνε στο δρόμο/στη λίμνη. Έχω χάσει φυσικά τον αριθμό των ζώων που έχουν περάσει απ'τα χέρια μου μέσα στα χρόνια και αν έπρεπε να γράψω για όλες τις ιστορίες που έχω ζήσει μαζί τους, οι 3 τόμοι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών θα φαινόντουσαν μικροσκοπικοί.

Αυτό που όμως έχω καταλάβει είναι πως τα στερεότυπα τύπου "γάτες=ψυχρές εκμεταλλεύτριες που δεν αναγνωρίζουν αφεντικά, σκύλοι= δουλική συμπεριφορά" είναι όπως όλα τα στερεότυπα. Μια γενίκευση που καταρρέει όταν εξετάζεις ξεχωριστές περιπτώσεις. Είχα γάτα που μου ήταν πιο πιστή κι από σκύλο και φρόντιζα αδέσποτο σκύλο που ενώ μου με αγάπαγε και με συνόδευε παντού, ποτέ του δεν δέχτηκε να του βάλω λουρί ή να μπει στο σπίτι μου. Ήταν πλάσμα ελεύθερο και ανεξάρτητο.

Κάθε ζώο είναι και ένας υπέροχος νέος χαρακτήρας και σου ανήκει όσο του ανήκεις κι εσύ. Καταλαβαίνουν πως αισθανόμαστε όμως πολύ πιο πολύ απ'ότι καταλαβαίνουμε εμείς και σίγουρα φέρονται πιο "ανθρώπινα" απ'ότι εμείς. Τα ζώα είναι οι καλύτεροι φιλάνθρωποι και όσο κι αν έχω πονέσει που έχω "χάσει" ζώα (και αυτός ο πόνος προκαλεί είναι πληγή που δεν κλείνει), ξέρω πως κέρδισα πολύ περισσότερο από την παρουσία τους στη ζωή μου απ'ότι έχασα απ' αυτόν τον πόνο.

Για να μην μας πιάσει μαζική μελαγχολία όμως σας παραθέτω φωτογραφίες του γατούλη μου με τους διάσημους φίλους του.
Posted ImagePosted Image

#59 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 26 June 2008 - 14:01

Και ο Kenny κάνει την αρχή: .aNiMe//GR Forums - Cat lovers :3 :wooi2:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#60 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 26 June 2008 - 14:02

Για να μην μας πιάσει μαζική μελαγχολία όμως σας παραθέτω φωτογραφίες του γατούλη μου με τους διάσημους φίλους του.
Posted Image




:bike::bike::bike::bike::bike::bike::bike:
GEOOOOOOOOOOOOOORGE!!!!

Συμφωνώ απόλυτα με τη βασίλισσα. Έχω γνωρίσει κακά γατιά, τρυφερά γατιά, τεμπέλικα γατιά, ευαίσθητα γατιά κλπ κλπ κλπ. Είναι αλήθεια επισης ότι οι γάτες είναι απ' τη φύση τους ανεξάρτητες, και αυτό είναι πολύ γοητευτικό χαρακτηριστικό κατά τη γνώμη μου (και ακόμα περισσότερο για έναν άνθρωπο) αλλά και πολύ χρήσιμο για την επιβίωσή τους! :stubborn:

νιάου