Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 2 votes

One Piece - Γενική συζήτηση

• Please log in to reply
2509 replies to this topic

#976 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 07 December 2009 - 21:18

Πάρτε αυτό http://apforums.net/showthread.php?t=21353 από το μεγαλύτερο "αντικειμενικό :hahaha:" site του One Piece έτσι για να σας σπάσω τα νεύρα :P
Posted Image

#977 Tsunade-sama

Tsunade-sama

Special Attack: Chombo

• Members
  • 309 posts

Posted 07 December 2009 - 21:21

Πάρτε αυτό από το μεγαλύτερο "αντικειμενικό :hahaha:" site του One Piece έτσι για να σας σπάσω τα νεύρα :P http://apforums.net/showthread.php?t=21353

Απλά...δεν την παλεύεις!:hahaha:

x51y7-cover2_zpsaec145a1.jpg

#978 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 07 December 2009 - 21:34

Iristella σε αυτό αναφέρομαι όταν λέω ότι εξήγησε το λόγο για τον οποίο γίνεται γενικότερα η σύγκριση

Θα τολμήσω να παρομοιάσω έναν φιλικό καβγά μεταξύ φίλων-οπαδών των δύο ή τριών μεγάλων shounen anime/manga με έναν φιλικό καβγά μεταξύ φίλων-οπαδών των δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων.Στην πρώτη περίπτωση ο ένας την «λέει» στον άλλον με βάση τις πωλήσεις, στην δεύτερη με βάση πόσα γκολ «έφαγε» μια ομάδα ή πόσες νίκες/ήττες έχουνε μέχρι τώρα.Καμιά καρδιά δεν χαλάστηκε πόσο μάλλον μια φιλία με τέτοιου είδους καβγάδες.Γιατί δηλαδή να γίνονται εχθρικοί μεταξύ τους δυο fans διαφορετικών shounen?Τι έχουν να διαχωρίσουν?Μόνο τις απόψεις τους.Τίποτα άλλο.Άμα δεν υπήρχαν κ οι διαφωνίες για το ποιο είναι το καλύτερο shounen τότε θα γινόμασταν πολύ βαρετοί.Όπως παράλληλα υπάρχουν διαφωνίες σε ένα shounen για το ποιος είναι ο super_duper_μαμάω_κ_δέρνω χαρακτήρας.

Γιατί, λοιπόν, να μην μπορεί να γίνει αυτό κ με τις shounen σειρές?Κ γιατί αυτοί που κάνουν αυτή την συζήτηση να θεωρούνται ανώριμοι?Δηλαδή όταν βλέπεις μαντραχλάδες, οικογενειάρχες, αφεντικά στις δουλείες τους να τσακώνονται «φιλικά» για το πόσα γκολάκια έφαγε χθες η ομάδα τους είναι αυτομάτως ανώριμοι?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη νοοτροπία όταν μοιράζεσαι το πάθος σου με άλλους είτε είναι από την δική σου μεριά είτε είναι αντίπαλοι.Κ αν κερδίζεις κάτι από αυτό?Απολύτως τίποτα πάλι, όπως κ με τις πωλήσεις των manga.Ικανοποίηση κερδίζεις.Δεν είναι απαραίτητο να κερδίζεις κάτι σε υλική μορφή για να μιλήσεις για κάτι.Κ προφανώς δεν το κάνεις για να πείσεις τον άλλον ότι αυτό που λες είναι το καλύτερο κ το σωστό.
Α!Κ το τέλειο σύμπαν βρίσκεται σε αυτό που εγώ, εσύ αγαπάμε.Είτε λέγεται manga, είτε λέγεται anime, είτε λέγεται χορός, είτε λέγεται συλλογή από γραμματόσημα.

Στα υπόλοιπα χωρίς να θέλω να μιλήσω για τον Kenny δεν έγιναν γενικεύσεις για όλους τους φαν της σειράς. Σχολίαζε συγκεκριμένη συμπεριφορά. Και θα ρωτήσω σε αυτό το σημείο το εξής. Έστω ότι για την σύγκριση δεν χρησιμοποιούσε την λέξη που χρησιμοποίησε, θα άλλαζε το περιεχόμενο και η αλήθεια αυτού που είπε? Η παρομοίωση ήταν αυτό που πείραξε?

Ναι εμένα με πείραξε (inb4 butthurt κλπ,κλπ).

aboumonkey δεν υπεργενικεύω. Μιλάμε για είδη anime. Απλά εκεί που ήταν πριν shonen και ειπώθηκε μια άποψη έβαλα ένα άλλο είδος, πιο ακραίο μεν αλλά αρκετό για να αποδείξει αυτό που θέλω να πω

Για αυτό λέω ότι υπεργενικεύεις. Δε συγκρίνονται μεταξύ τους τα συγκεκριμένα είδη όπως και να το κάνουμε. Αν κολλάμε στις λέξεις και τις ορολογίες ναι συγκρίνονται αλλά τότε δεν κάνουμε ουσιατική συζήτηση.

Γιατί δε βλέπω loli rape anime:Πρώτον δε μου αρέσουν τα lolis. Δεύτερον δεν μου αρέσει να βλέπω βιασμούς. Άρα δεν θα δω rape loli hentai. Απλά πράγματα.
Γιατί θα δώσω μια ευκαιρία στα fighting shonen:Mου αρέσει το ξύλο. Μου αρέσει η φαντασία. Μου αρέσει το concept και ο κόσμος της εκάστοτε σειράς. Mου αρέσει το γέλιο. Μου αρέσει η περιπέτεια. Mου αρέσουν οι ιστορίες, στις οποίες ένα παιδί προσπαθεί να εκπληρώσει τα όνειρά του. Δε μου αρέσει που τραβάνε το σενάριο. Δε μου αρέσουν τα filler......
Συμπλωρώστε τον κατάλληλο αριθμό "δεν" ώστε να είναι ίδια με τα "μου αρέσει" και να έχουν περίπου την ίδια βαρύτητα με τα "μου αρέσει".
Άρα εφόσον μου αρέσουν κάποια στοιχεία του genre των fighting shonen, θα ψάξω να δω ένα fighting shonen που έχει τα στοιχεία που δε μου αρέσουν σε μικρότερο βαθμό (με αποτέλεσμα να παοκτήσουν μικρότερη βαρύτητα), ώστε να απολαύσω τα στοιχεία που μου αρέσουν.

#979 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 07 December 2009 - 22:47

@ ιριστελλα
Πρωτον δεν διαβασες το βασικο κριτηριο κατηγοριοποιησης το οποιο ειναι η εκδοση κατα εβδομαδα.Αμα παρεις τα νουμερα του των 3 μανγκα που εβαλα και τα συγκρινεις με αλλα αντιστοιχα της ιδιας κατηγοριας θα δεις οτι αυτο που ειπα ειναι σωστο καθοτι πανω απο το 50% της αγορας ανστιτοιχει σε αυτα τα 3.Numbers dont lie
Αρα το γεγονος οτι ειναι αυθαιρετος ο συλλογισμος αυτοματα καταριπτεται.(1 ετος μα8ηματικη λογικη-Αμα δεν δωσεις σωστα τις παραμετρους το αποτελεσμα θα ειναι λαθος)

Numbers dont lie πάνω σε τι? Στο ότι σε μια λίστα που δείχνει την ετήσια χρηματική απόδοση των manga volumes επιλέγεις τα τρία εβδομαδιαία (με την λογική του ότι είναι εβδομαδιαία) λες ότι μεταξύ τους ισχύει το "ποιοτικα ειναι ανωτερο απο τα αλλα και αυτο φαινεται και στις πωλήσεις" αλλά αυτό δεν ισχύει και για τα υπόλοιπα μηνιαία του ίδιου είδους επειδή είναι μηνιαία? Δηλαδή το κριτήριο της θεωρίας σου με βάση το οποίο περιορίζεις τα manga που λαμβάνεις υπόψιν στην σύγκριση, βασίζεται στο κάθε πότε βγαίνει στο περιοδικό που εκδίδεται? Γιατί νόμιζα ότι οι πωλήσεις των volumes δεν σχετίζονται με αυτό τουλάχιστον όχι με την έννοια που θές να δείξεις... Aν θες να τις συσχετίσεις κάπως θα το πάρεις ότι τα εβδομαδιαία έχουν περισσότερους τόμους άρα και περισσότερο υλικό για αγόρασμα. Θα πεις λοιπόν ότι είναι λογικό το One Piece με μεγαλύτερο αριθμό τόμων (55) να έχει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε ετήσια βάση από το Naruto (48) και το Bleach (41) και τα υπόλοιπα manga που δεν είναι το ίδιο μακροσκελή. Για να τα συγκρίνεις με απόλυτους όρους και να σφυγμομετρήσεις με ακρίβεια την προτίμηση του κόσμου θα πρέπει να ακολουθήσεις τελείως διαφορετικό σκεπτικό από το να συγκρίνεις ξερά νούμερα. Και που ξέρεις ίσως σου βγεί οτι ένα manga με 10 volumes που δεν πούλησε τόσο σε απόλυτα νούμερα είχε ουσιαστικά μεγαλύτερη απήχηση από τις συνολικές πωλήσεις του manga με τους 55.

Είχα επίσης την εντύπωση ότι στην μαθηματική λογική πέρα από τους αριθμούς παίζουν ρόλο και αυτά τα περίεργα γράμματα που δείχνουν και το τι περιγράφουν αυτοί οι αριθμοί και μας εμποδίζουν να συγκρίνουμε πορτοκάλια και μανταρίνια με κριτήριο το τι βρακί φόραγε ο αγρότης που τα καλλιεργούσε.

Οσο για το δευτερο μαλλον παλι δεν καταλαβες.Εγω ποτε δεν ειπα οτι επειδη ειναι δημοφιλες το οπ ειναι καλυτερο.Ειπα οτι ποιοτικα ειναι ανωτερο απο τα αλλα και αυτο φαινεται και στις πωλησεις και οχι το αναποδο.(Αυτο λεγεται λαθος αντιληψης προηγουμενων ποστ).

Kαταρχάς περιγράφω και κατάλαβα μια χαρά αυτό που λες...μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις αυτό που σου λέω εγώ. Ξαναquotarw

(ουσιαστικά λες: ισχύει ότι το one piece είναι δημοφιλές επειδή πιστεύω είναι καλύτερο από bleach και Naruto μιας και το αγοράζουν πολλοί άνθρωποι)

το "μιας και το αγοράζουν πολλοί άνθρωποι" πάει στο δημοφιλές προσδιοριστικά :P Και είτε οι πωλήσεις είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη είτε όχι για την ποιότητα μιας σειράς δεν αλλάζει ότι τις θεωρείς συνθήκες ανάλογες και ότι το ένα επιδρά στο άλλο πράγμα το οποίο παραδέχεσαι και εσύ αλλού ότι δεν ισχύει γενικά. Οι πωλήσεις δεν δείχνουν ότι είναι ποιοτικά ανώτερο δείχνουν ότι είναι δημοφιλές. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Αν θες κάτι που να αποδεικνύει ποιότητα πάρε τη λίστα με τα Shogakukan awards (αλλά εκεί θα βρείτε τον kubo και όχι τον Kishimoto και τον Oda <lol kubo>).

Οντως αυτο βασιζεται σε προσωπικη αντιληψη αλλα καθοτι δεν υπαρχουν καθαυτου αντικειμενικα και απολυτα κριτηρια για την πορεια ενος μανγκα η ταση που δειχνει το καταναλωτικο κοινο σε συγκεκριμενες χρονικες περιοδους μπορει να χρησιμοποιηθει ως κριτηριο για να δειξει το ποσο καλη ειναι η πορεια του ειδικα μαλιστα οταν αυτη επιβεβαιωνεται σε τοσα forums και blogs.

Seriously you did not just use the "others like it" arguement. Κοίτα και τον Hitler για ένα πολύ μεγάλο διάστημα (μεγαλύτερο ενδεχομένως από το πόσο υπάρχει το One piece σαν manga) τον θεωρούσαν καλόν ηγέτη (και πολλοί εξακολουθούν να το κάνουν) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για την ηγεσία της Γερμανίας. Αυτά στο πόσο ακριβής είναι και η κρίση της μάζας ώρες ώρες. Όχι ότι το One Piece είναι ανάλογο με τον Hitler αλλά αν σκεφτείς ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι κυρίως το 13-18 τότε δεν θα βιαζόμουν να το βάλω ως δείκτη ποιότητας στον τομέα των manga (δεν το λέω υποτιμητικά για τους νεότερους απλά πιστεύω ότι λόγω έλλειψης εμπειριών στις νεαρές ηλικίες κάποια πράγματα τα εκτιμούν αργότερα).

Όπως το είπες μιλάμε για προσωπικές αντιλήψεις. Και από την στιγμή που εσένα σαν Kelborn σου αρέσει το One Piece είσαι σίγουρος για την αξία του ποιός ο λόγος να ασχολείσαι ανταγωνιστικά με άλλα manga? Ποιός ο λόγος να τσαντίζεσαι επειδή κάποιος δεν πάει το One Piece και τα shonen γενικά? Το εξήγησα και πριν ότι δεν είναι το ότι γιορτάζουν οι fans τις πωλήσεις το ενοχλητικό (τουλάχιστον για μένα). Ψιλοάκυρο και χωρίς λόγο μου φαίνεται. Εκεί που κόλλησα ήταν ότι αφενός πήγε να αναχθεί σε κάτι που δεν είναι, απόδειξη ποιότητας δηλαδή, αφετέρου το "να ψοφήσει ο mangaka του γείτονα" κλίμα που εισέπραξα.

Για το θεμα του gerne που εθεσες δεκτη η αποψη σου.Δικαιωμα και γουστο σου να μην σου αρεσει κατι.Το να ερχεσαι να μιλας ομως για κατι συγκεκριμενο εχοντας ελλειπη γνωση του θεματος και να το παιζεις ειδημων και αρχοντας οπως εκανε ο αγαπητος kenny ειναι τουλαχιστον προκλητικο μην πω τπ αλλο.

Στο τελευταίο απαντάω και στον aboumonkey. Παιδιά για ποιά ελλιπή γνώση μιλάμε? 100+ επεισόδια από Shonen είναι ελλιπής γνώση? Δεν είναι αρκετά για να καταλάβεις την νοοτροπία της σειράς και να δεις πράγματα που δεν σου αρέσουΝ? Όπως μπορεί σε εμένα να μην αρέσει να βλέπω rape, shotas και Lolis να ξεπουπουλιάζονται έτσι μπορεί σε κάποιον άλλο να προκαλείται η ίδια απέχθεια για τα cliches των shonen που λίγο πολύ παρουσιάζονται σε πολλά,το πόσο τραβάνε την υπόθεση και φυσικά τα fillers. Δεν βαραίνουν σε όλους το ίδιο τα ίδια πράγματα. Δεν υπάρχει λόγος να θεωρείται ως πρόκληση ένα post που αφενός έγινε μία φορά και όχι συνέχεια για να σας πρήζει τα συκώτια αφετέρου αλλού ήταν το νόημά του και αφετρίτου η ποιότητα του One piece δεν επηρεάζεται από ένα bashing.

Για το post της Tsunade θα πω ότι αφενός για χάρη ποδοσφαιρικών καυγάδων όχι μόνο έχουν χαλάσει καρδιές, αλλά εχουν πεθάνει και άνθρωποι. Θα σχολιάσω επίσης ότι τα manga δεν είναι ανταγωνιστικό άθλημα. Τουλάχιστον όχι στο μέτρο που αφορά τους αναγνώστες.

Και κάπου εδώ i rest my case.... (ήδη είχα πει ότι δεν ξαναμιλάω).

#980 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2,054 posts

Posted 07 December 2009 - 23:12

Βαριεμαι να quotarw συνεχεια οποτε θα απαντησω συνοπτικα.Για τα 2 πρωτα μερη ουτε λογως να γινεται εγινα.Εγινα απολυτως σαφης ως προς το συγκεκριμενο γεγονος.Δεν χρειαζομαι να επαναλαμβανομαι.
Οσο για το γεγονος οτι χρησιμοποιεις τον hitler για να προσδιορισεις ενα πραδειγμα για ενα shounen ι seriously lol....No further comment....
Ως φαν θιγομαι γτ δεν πηγα να πουλησω μαγκια σε κανενα και δεν πηγα σε αλλα subforum να πω οτι το οπ σας μαμησε και να το παινευτω αλλα δεν ανεχομαι να ερχεται κανενας με υφακι να μου την πει για το γεγονος οτι χαιρομαι που το σουνεν μου πουλαει και δη με υφακι.Ιδιαιτερα οταν εγω αναφερθηκα για συγκεκριμενη χρονικη πορεια του μανγκα την στιγμη που ο αλλος εχει να το διαβασει η να το κοιταξει προ αμνημονευτων χρονων και λογικως δεν ξερει τι γινεται και δεν μπορει να το κρινει αντικειμενικα.

Posted Image

#981 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 07 December 2009 - 23:20

Παιδιά για ποιά ελλιπή γνώση μιλάμε? 100+ επεισόδια από Shonen είναι ελλιπής γνώση? Δεν είναι αρκετά για να καταλάβεις την νοοτροπία της σειράς και να δεις πράγματα που δεν σου αρέσουΝ?

Όχι, αρκεί για να κρίνεις αυτά τα 100 επεισόδια, όχι όλη την σειρά... που το γνωρίζεις ότι πιο κει δεν γίνεται oscar material, ειδικά δεδομένου ότι το κοινό της όλο και μεγαλώνει;

Επίσης OK να θες να κρίνεις όλη την σειρά γιατί έχεις πιάσει ένα γενικό της κλίμα, αλλά να λες είναι όλο μάχες και power ups και καθόλου σενάριο; Based on what το γνωρίζεις αυτό, από την στιγμή που τόσα άτομα (που το έχουν δει) υποστηρίζουν το αντίθετο;

Αν 100 eps = τα υπόλοιπα eps δεν θα καθόμασταν να χαλάμε τις καρδιές μας για μια τόσο μεγάλη σειρά, ο λόγος που μας αρέσει είναι ότι όλο και βελτιώνεται (για δεδομένα shonen πάντα).

Προσωπικά δεν κρίνω ποτέ τπτ αν δεν το έχω δει.

Δεν υπάρχει λόγος να θεωρείται ως πρόκληση ένα post που αφενός έγινε μία φορά και όχι συνέχεια για να σας πρήζει τα συκώτια αφετέρου αλλού ήταν το νόημά του και αφετρίτου η ποιότητα του One piece δεν επηρεάζεται από ένα bashing.

Έλα που βρισκόμαστε σε ένα forum όπου μέλη που προσβάλλουν άλλους τρώνε ban όμως... δεν έννοω την περίπτωση του Kenny εδώ, καθώς δεν πρόσβαλλε κάποιον ευθέως και πιστεύω ότι η Tsunade το παράκανε λίγο λέγοντας ότι άλλο μέλος που μιλούσε έτσι θα μπορούσε να είχε φάει ban (ok για warning)... είμαι σίγουρος ωστόσο ότι αν το είχε κάνει (άλλο μέλος) όλο και κάποιος mod θα είχε πεταχτεί να πει να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Επίσης οι mods νόμιζα υποτίθεται δίνουν το καλό παράδειγμα, ειδικά την στιγμή που κανένα από τα μέλη δεν έχει μιλήσει με απρέπειες.

Sorry κιόλας, αλλά δεν θα καθίσουμε να αναζητάμε την φιλοσοφία πίσω από τα σκατά και τις ψωλ€ς (που btw μέλη όπως ο aboumonkey σου έχουν εξηγήσει ότι έχουν καταλάβει τι λέει ο Kenny, απλά δεν μας αρέσουν οι απρέπειες στα posts, από την στιγμή που δεν δείξαμε ανάλογη συμπεριφορά). Κι εγώ προσωπικά δεν είναι ότι δεν πιάνω τι λέει, αλλά δεν μου αρέσει ο τόνος, με όσες καλές προθέσεις κι αν το πε, ειδικά από την στιγμή που οι ίδιες λέξεις μπορούσαν να είναι "δεν μου αρέσει κανένα από τα 3 shonen" και "δεν συμφωνώ με το να κάνετε συγκρίσεις (ή δεν μου αρέσει προσωπικά)".

Για το post της Tsunade θα πω ότι αφενός για χάρη ποδοσφαιρικών καυγάδων όχι μόνο έχουν χαλάσει καρδιές, αλλά εχουν πεθάνει και άνθρωποι.

Πέραν του ότι, αντίστοιχα, με τους συναγωνισμούς αυτούς έχουν δημιουργηθεί και φιλίες και πολλοί άνθρωποι ξεσκάνε έτσι, this is the net, κανείς δεν πρόκειται να πεθάνει πίσω από μια οθόνη... οπότε no worries για το καλό μας.

Θα σχολιάσω επίσης ότι τα manga δεν είναι ανταγωνιστικό άθλημα. Τουλάχιστον όχι στο μέτρο που αφορά τους αναγνώστες.

Tell it to the rest of the internet, έτσι μας αρέσει και μας.

Από την στιγμή που κάναμε μια shonen συζήτηση σε shonen subforum, δεν προσβάλαμε κανέναν, δεν σπαμάραμε, δεν σπάσαμε κανόνα και οι μόνες διαμάχες που λες μπορεί να δημιουργηθούν μεταξύ μας βλέπω είναι μόνο με τους μη υποστηρικτές της συζήτησης, let us stay in our bubble, προφανώς εμάς μας αρέσει αυτή η συζήτηση. Οι απόψεις που ήταν να ανταλλαχτούν στο θέμα ανταλλάχτηκαν άλλωστε, απ' όλες τις μεριές.

Και να πεις γίνεται συχνά, μια στις τόσες γίνεται και καθαρά και μόνο επειδή αυτές οι σειρές συνεχίζονται ακόμη... αν είχαν τελειώσει, όπως τόσες άλλες σειρές, οι συγκρίσεις θα ήταν πολύ πιο περιορισμένες. Αυτή είναι και η διαφορά με τις endless ongoing σειρές.

Edited by Zoro, 08 December 2009 - 00:09.

#982 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 08 December 2009 - 09:28

Όχι, αρκεί για να κρίνεις αυτά τα 100 επεισόδια, όχι όλη την σειρά... που το γνωρίζεις ότι πιο κει δεν γίνεται oscar material, ειδικά δεδομένου ότι το κοινό της όλο και μεγαλώνει;

Συμφωνώ σ' αυτό, το έχουμε ξανασυζητήσει μαζί άλλωστε, και όχι μόνο για το one piece αλλά και για οτιδήποτε.
Βέβαια αν κάποιος έχει δει μέχρι το 100 στο one piece και δεν του έχει αρέσει δεν νομίζω να αλλάξει γνώμη μετά. Έχει δικαίωμα να πει ότι δεν του αρέσει. Δεν έχει δικαίωμα να την συγκρίνει όμως με άλλες σειρές.
Αυτό έρχεται όμως μπούμερανγκ σε όλους όσους παρακολουθούν μόνο one piece (ή naruto ή bleach) και βγαίνουν και παραέξω και πετάνε χαρακτηρισμούς του τύπου "Tο One piece είναι the best anime ever". Δεν λένε "λατρεύω το One piece" αλλά γενικεύουν. Όταν λοιπόν σε αυτό το subforum που αν και για τους fan του one piece δεν είναι "κλειστό" αφού μπορεί να μπει ο καθένας, και βγαίνει μια λίστα πωλήσεων που περιλαμβάνει τίτλους κατα πολύ ανώτερους του one piece κατα κοινής ομολογίας και υπάρχει μια διάθεση ποδοσφαιρική "Σας φάγαμε" και έχοντας υπόψιν την αντίληψη που έχει η πλειοψηφία των fan της σειράς όπως είπα παραπάνω (...και βγαίνουν και παραέξω και πετάνε χαρακτηρισμούς του τύπου "Tο One piece είναι the best anime ever". Δεν λένε "λατρεύω το One piece" αλλά γενικεύουν.) είναι λογικό να ακολουθήσει αυτό που ακολούθησε. Ειδικά από την στιγμή που η λίστα αυτή είναι φουλ ανακριβής ως προς το συμπέρασμα της ανωτερότητας όπως προσπάθησανε να πούνε άλλοι και εγώ σε ένα προηγούμενο ποστ μου. Προσωπικά πιστεύω ότι το one piece μπορεί να συγκριθεί μόνο με endless shounen με power ups. Νaruto, Bleach, Dragonball... Υπάρχουν πολύ καλύτερα shounen που δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. (Δεν το συγκρίνω καν με seinen γιατί θα το φάει η μαρμάγκα.)

Ωραία αυτά που λέτε για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας mod και συμφωνώ στην θεωρία. Ο mod ενός φόρουμ όμως δεν είναι ούτε θεός ούτε άγιος ούτε έχει ατσάλινα νεύρα. Και να έχει όμως, κάποια στιγμή θα του σπάσουν μ' αυτά που διαβάζει. Δεν αναφέρομαι σ' αυτό το θέμα αλλά γενικότερα, αυτά αθροιστικά πάνε. Με το moderating γίνεσαι 2 φορές αποδέκτης αυτών που θα δεχόσουν ως απλός χρήστης. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι με το που γίνεσαι mod "πετάς" από πάνω σου την ταυτότητα και το είδος σου (άνθρωπος). Ότι μπορούμε κάνουμε στα ανθρώπινα πλαίσια.

Posted Image

Posted Image

#983 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 08 December 2009 - 13:50

"Look Dave, I can see you're really upset about this. I honestly think you ought to sit down calmly, take a stress pill, and think things over."

Όταν ο έρημος έγραφα "θεωρώ και τα 3 ακριβώς τα ίδια σκατά", κάτω από εκείνη τη ρημάδα την παράγραφο, τόνιζα:

Αποδεικνύω κάτι με τα παραπάνω; Πολύ θα το ήθελα, αλλά όχι.

Έχει η άποψή μου επίδραση στα δικά σου γούστα; Και πάλι, πολύ θα το ήθελα, αλλά όχι.

(Άσε που αυτό δεν ήταν καν το κεντρικό σημείο του post μου. Ανέφερα την προσωπική μου γνώμη για τα μεγάλα 3 περισσότερο για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, αυτό που πραγματικά με απασχολούσε ήταν η μανία ορισμένων από εσάς με τις πωλήσεις.)

Γυρνώ εδώ και τί βλέπω; Βλέπω διάφορους δε-σηκώνω-μύγα-στο-σπαθί-μου One Piece fans να ωρύονται για τον τρόπο με τον οποίον εκφράστηκα, και να με κατηγορούν ότι παίρνω δασκαλίστικο υφάκι προσπαθώντας να σας πείσω ότι το Οne Piece είναι σκατά.

Δε μου λέτε... με δουλεύετε; Πρέπει να το κάνω 5άρι bold για να καταλάβετε ότι είστε λανθασμένοι; Δεν με ενδιαφέρει που σας αρέσει το One Piece, και ούτε εσάς θα έπρεπε να σας απασχολεί ιδιαίτερα η δική μου γνώμη για το One Piece. Τέλος μ' αυτό το θέμα.

Επίσης...

aboumonkey, όταν έχεις πρόβλημα με τις εκφράσεις μου, ζήτα το λόγο ευθέως από μένα σε παρακαλώ, και όχι από την iristella. Να πω επίσης ότι δεν ανακαλώ ούτε λέξη. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεις, στο post μου δεν παίρνω παραμάζωμα όλους τους One Piece fans. Υπάρχουν ώριμοι και ανώριμοι One Piece fans, κι εγώ απευθύνομαι στους δεύτερους, όποιοι είναι αυτοί. Με άλλα λόγια, ακολουθώ γενικευμένη προσέγγιση. Αν, διαβάζοντάς το post μου, κάποιος αισθάνεται ότι απευθύνεται και σ' αυτόν, τότε πιθανότατα έχει δίκιο, κι αν έχει δίκιο, τότε του αξίζει να τα διαβάζει. Αφού εσύ είσαι ώριμος fan (όπως κρίνω από τα posts σου), μπορείς κάλλιστα να τα προσπεράσεις, δεν απευθύνονται σε σένα. Και μη μου πεις ότι θεωρείς τη λέξη "σκατά" βαριά και απρεπή κουβέντα, γιατί δεν πρόκειται να το πιστέψω με τίποτα.

Tsunade-sama, λες για την "καλή iristella" και τον "κακό Kenny", αλλά δεν συνειδητοποιείς ότι η Ειρήνη στα posts της είναι πιο καυστική και αυστηρή μαζί σας απ' ότι εγώ. Φταίει ότι εγώ τα γράφω χύμα ενώ η Ειρήνη σας σφάζει με το βαμβάκι; Φταίει ότι την Ειρήνη την βλέπετε συχνά σ' αυτό το subforum ενώ εμένα όχι; Φταίει ότι εγώ είμαι global και de facto έλκω περισσότερο μίσος; I guess I'll never know...

Διαχωριστική γραμμή. Όποιος πάει να επαναφέρει το θέμα "τι απαράδεκτη γνώμη έχει ο Kenny για το One Piece", και "τι λόγια ήταν αυτά που χρησιμοποίησε" κάτω από αυτή τη γραμμή, θα τον θεωρήσω troll και θα λάβει την ανάλογη μεταχείρηση. Εξηγήθηκα παραπάνω. Δεν είναι αυτό το θέμα της συζήτησης, move on, people.

Το θέμα μας είναι γιατί είναι ανόητο να κάνουν οι fans θέμα τις πωλήσεις, λες και αυτές αλλάζουν κάτι για τους ίδιους. Κι ελπίζω να μη χρειαστεί να το εξηγήσω κι άλλη φορά, γιατί δεν ξέρω πόσο πιο φραγκοδίφραγκα να το κάνω.

Το Οne Piece, πέρα από την όποια αξία έχει το ίδιο σαν fighting shounen (αυτό εσείς το ξέρετε), έχει και ολόκληρα τα marketing departments της Shueisha, της Toei, της FUJI TV, της Viz, της Funimation και άλλων εταιριών που δεν ξέρω, να το υποστηρίζουν, να το διαφημίζουν και να το προωθούν σε περισσότερο κοινό. Διαφημίσεις για το One Piece θα βρει κανείς σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε μέσα που δεν ασχολούνται με τα anime/manga. Και υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι για τους οποίους το One Piece είναι η μία και μοναδική τους επαφή με τα anime/manga. Με λίγα λόγια, το One Piece είναι ένα επιχειρηματικά επιτυχημένο προϊόν.

Το αξίζει όλο αυτό το promotion το One Piece; Ενδεχομένως.

Το άξιζαν κι άλλα manga που θεωρούνται ευρέως αριστουργήματα, αλλά ποτέ δεν το έλαβαν; Σίγουρα.

Επομένως, γιατί αναφέρετε τις πωλήσεις και τις κάνετε θέμα, λες και αυτά τα νούμερα σημαίνουν οτιδήποτε παραπάνω από το ότι το One Piece είναι ένα επιχειρηματικά επιτυχημένο προϊόν;

Με βλέπετε και επιμένω πάνω σ' αυτό γιατί ακολουθείτε λάθος mindset. Νομίζετε ότι το One Piece πουλάει περισσότερο γιατί περισσότερος κόσμος το προτιμά. Στην πραγματικότητα, πολύς κόσμος δεν ξέρει καν τι άλλο υπάρχει εκεί έξω πέρα από το One Piece. Απλά αγοράζει αυτό που του έχουν διαφημίσει, και δεν ψάχνει παραπέρα. Και να πως προκύπτουν αυτά τα νούμερα.

Κι ένα παρεμφερές θέμα. Ανέφερε κάποιος (ο D.Dragon νομίζω) ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν mangaka να διατηρείται για 12 χρόνια στην κορυφή. Θα διαφωνήσω. Είναι πολύ δύσκολο για έναν mangaka να φτάσει το manga του στα επίπεδα επιχειρηματικής επιτυχίας που έχουν τα μεγάλα 3, αλλά άπαξ και φτάσει εκεί, δεν πέφτει. Αμφιβάλλετε γι' αυτό; Πάρτε για παράδειγμα το Bleach. Ο Kubo είναι προφανές ότι δεν προσπαθεί πλέον (for fuck's sake, από εικόνες που είδα από το τελευταίο chapter, σχεδιάζει τους χαρακτήρες σαν stick figures). Κι όμως...

Πέφτει καθόλου από την 3η θέση στα ratings; Σχεδόν ποτέ.

Συνεχίζει να πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι; Και βέβαια.

Έχετε αναρωτηθεί γιατί; Επειδή τον συντηρεί το hype.

Αυτό ακριβώς. Όταν έχεις φτάσει σε τέτοιο επίπεδο επιχειρηματικής επιτυχίας (γιατί φυσικά και σ' αυτόν κάνουν τρελό promotion η Shueisha και άλλοι), μπορείς να κάνεις του κεφαλιού σου, και όχι μόνο οι fans σου θα συνεχίζουν να σε διαβάζουν, αλλά λόγω excessive marketing θα συνεχίσεις να αποκτάς περισσότερους.

Είμαι διατεθειμένος να πιστέψω ότι ο Oda παίρνει στα σοβαρά αυτό που κάνει και προσέχει πως γράφει το One Piece (γι' αυτό άλλωστε βρίσκεται πρώτος στα ratings και όχι τρίτος), αλλά αυτό δεν τον κάνει την συγγραφική διάνοια που νομίζετε ότι είναι. Καταλάβετε αυτό το απλό πράγμα και βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας, κι αυτή η κουραστική συζήτηση θα λάβει τέλος.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#984 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 02 January 2010 - 10:56

Δεν εχει σημερα επεισοδιο? :roar:

Posted Image

#985 S.T.P.K.

S.T.P.K.

.

• Members
  • 156 posts

Posted 02 January 2010 - 20:50

λοιπον,για τις πωλεισεις εχει απολυτο δικιο ο κενι...και να σας πω και κατι αλλο απειρη που βλεπουν και αγοραζουν πολλοι op δεν εχουν καμια επαφη με manga anime και δεν ξερουν καν τι ειναι αυτο...α και μια ερωτηση διακοπη για χριστουγεννα και στα επεισοδεια???

#986 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 03 January 2010 - 00:25

Δεν εχει σημερα επεισοδιο? :roar:

Ρε συ. Πάλι τα ίδια θα λέμε; Τα είπαμε στο Naruto thread. Δεν έχει καινούργια επεισόδια γενικά από σειρές anime (και υποθέτω και λοιπών προγραμμάτων) αυτήν την βδομάδα.

Posted Image

Posted Image

#987 Valentine

Valentine

Starting...

• Members
  • 16 posts

Posted 03 January 2010 - 17:38

Sorry ο το θετω εδω το ερωτημα μου αλλα δεν ηξερα σε ποιο section να το θεσω.
Θελω να μου στειλετε αν μπορει καποιος link με διαφορα manga shops στην αθηνα γτ θελω ενα πορτοφολι OP και μονο μεσω e-bay εχω βρει αλλα δεν εχω καρτα ^^ αν εχω θεσει την απορια μου σε πααααααρα πολθ ακυρο thread παρακαλω καποιον moderator να το αλλαξει.
Ευχαριστω!

και κατι αλλο...[media]http://www.youtube.com/watch?v=yNMSuqzS-cI&feature=related[/media]
ειναι η μαχη luffy vs luccy
subs δεν γνωριζω γλωσσα αλλα εχει βαλει να παιζουνε 2 ops του ΟP και μ αρεσε πολυ και σκεφτικα να το δειτε και εσεις

Edited by iristella, 03 January 2010 - 18:07.
double posts

#988 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 05 January 2010 - 11:58

Ενα ριαλιτι που εχει αποκλειστικα οπ απαντησεις, Yattaaaaaaaaaaaa!!!
[media]http://www.youtube.com/watch?v=9DE-lYD8LjI&feature=related[/media]
Big spoiler :P μην το δειτε αν δεν θελεται να μαθεται τι θα γινει στην ταινια!
Spoiler:

Btw αν αυτα τα βιντεο δεν αντιστοιχουν εδω, παρακαλω να τα μεταφερεται η να τα διαγραψεται.

Posted Image

#989 Nessaj

Nessaj

Chaos lord

• Members
  • 110 posts

Posted 05 January 2010 - 17:36

στο γιουτιουμπ εχει βιντεο που εξηγει γιατι
Spoiler: movie

Edited by Nighteyes, 05 January 2010 - 22:06.
spoiler tag added

#990 Valentine

Valentine

Starting...

• Members
  • 16 posts

Posted 06 January 2010 - 02:53

Ενα ριαλιτι που εχει αποκλειστικα οπ απαντησεις, Yattaaaaaaaaaaaa!!!
[media]http://www.youtube.com/watch?v=9DE-lYD8LjI&feature=related[/media]Big spoiler :P μην το δειτε αν δεν θελεται να μαθεται τι θα γινει στην ταινια!

Btw αν αυτα τα βιντεο δεν αντιστοιχουν εδω, παρακαλω να τα μεταφερεται η να τα διαγραψεται.

δεν ξερουμε ολοι ιαπωνικα :)
αλλα φενεται ωραιο