Το One Piece είναι ένα πολύ καλό endless shounen (αν όχι το καλύτερο atm) όπως έχω πει, για τα δεδομένα του καταφέρνει πολύ καλά στην δουλειά του αυτή. Αλλά that's it, nothing more, ο Oda δεν είναι ο Μεσσίας μας no worries, τον έχω βρίσει αρκετά όταν δεν γράφει κάτι καλό κι εγώ (όπως πχ ότι δεν πεθαίνει σχεδόν κανένας χαρακτήρας ποτέ στην σειρά, λόγω δικής του ιδεολογίας).
Τώρα η αλήθεια είναι ότι ο D.Dragon και όσοι έχουν στηρίξει την σύγκριση ήδη από πριν πίστευαν ότι OP>Naruto + Bleach, δεν είναι ότι αυτό ήταν το απόλυτο επιχείρημά τους. Γιατί; Γιατί παρακολουθούν ακόμη και ως σήμερα και τις 3 σειρές και έχουν κάθε δικαίωμα να τις κρίνουν επομένως, συγκριτικά με διάφορους άλλους που έχω παρατηρήσει βλέπουν μόνο τα άλλα 1-2 πχ και θάβουν το OP μην έχοντας το παρακολουθήσει, για λόγους που αναφέρω παρακάτω σε quote μου. Τώρα το αν οι πωλήσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τέτοιο επιχείρημα είναι άλλο ζήτημα, απλώς ήθελα να πω ότι από πριν το πίστευαν αυτό και πάω να εξηγήσω γιατί έκαναν έτσι.
Θα πω μόνο ότι παρακολουθώντας 2/3 από τα shonen manga αυτά και έχοντας κοιτάξει αρκετές συζητήσεις/spoilers για το 3ο, η διαφορά που έχει το OP στην ποιότητα συγκριτικά με τα άλλα 2 atm είναι τεράστια και γι' αυτό δικαιολογούνται τα αποτελέσματα των πωλήσεων, αλλά μόνο κάποιος που τα παρακολουθεί και τα 3 μπορεί να το καταλάβει αυτό, όπως είπα.
Και πάλι, αυτό είναι διαφορετικό από το να χρησιμοποιήσεις τις πωλήσεις σαν επιχείρημα, απλά ήθελα να πω ότι τα άτομα που στήριξαν αυτό παρακολουθούν και τις 3 σειρές και απλά έδειχναν ότι και η πλειοψηφία του κόσμου το βλέπει όπως αυτούς (πράγμα που δείχνει και την βελτίωση της σειράς).
Αυτά είναι μόνο η άποψή μου βέβαια, όπως και όσων το βλέπουν έτσι, εννοείται πως αν κάποιος παρακολουθεί και τα 3 και still προτιμάει κάποιο από τα άλλα 2 δεν θα τον κρεμάσουμε, απλά μου αρέσει να βλέπω επιχειρήματα για όλα (και να τα παρακολουθεί κανονικά όταν λέει καλά λόγια ή θάβει κάποιο).
Τα υπόλοιπα τα έχω ξαναπεί πριν:
Επίσης το post του D.Dragon θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν έτσι:
... καθώς δεν έγινε ποτέ σύγκριση με τις άλλες σειρές, αλλά ξεκάθαρα μεταξύ των 3 μεγάλων shonen. Αυτό γίνεται γιατί συγκρίνουμε όμοιο με όμοιο και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όντας και τα 3 πολύ δημοφιλή και με μεγάλο κοινό, δεν αποδεικνύει αυτά που λέω από πάνω το γεγονός ότι το OP πουλάει πιο πολύ, ενώ στην αρχή περνούσε για εντελώς παιδική σειρά;Μια ακόμη λίστα με τις συνολικές πωλήσεις.
One Piece > Naruto + Bleach μαζί
Series by series
*1, 14,721,241 One Piece
*2, *6,836,494 Naruto
*3, *6,471,021 Bleach
Οι άλλες σειρές δεν έχουν θέση εδώ και κανείς δεν μίλησε γι' αυτές, απ' όσους υποστηρίζουν την σύγκριση. Γιατί δεν συγκρίνεις seinen με shonen και δεν συγκρίνεις λιγότερο δημοφιλές shonen με πολύ δημοφιλές shonen με τέτοια επιχειρήματα. Για τα πολύ δημοφιλή shonen και με μεγάλο αριθμό επεισοδίων/chapters/κοινού νομίζω είναι σημείο όπου πιάνει η σύγκριση όμως, όπως έγινε και εδώ.
Από την στιγμή που έχω και έχουμε δει άπειρα άτομα να υποτιμάνε την σειρά καθαρά και μόνο επειδή άκουσαν ότι είναι παιδική της τάξης pokemon, λόγω σχεδίου ή επειδή είδαν το 1/8 των επεισοδίων και την ντρόπαραν, νομίζοντας ότι τα είδαν όλα και μπορούν να κρίνουν (καθώς η αρχή του OP είναι κάπως αδύναμη, όσο προχωράει παίρνει τα πάνω του) μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό οι fans της να χαίρονται με τον αριθμό πωλήσεων.
Btw το ότι υπάρχουν υπερδυνάμεις και μαγεία δεν σημαίνει πως αυτές οι σειρές δεν έχουν σενάριο. Η κάθε σειρά κρίνεται βάσει των όσων προσφέρει, το ΟP είναι απλά μια πολύ καλή σειρά για δεδομένα endless shonen, αν όχι το καλύτερο, nothing more, δεν παρουσιάστηκε σαν η απόλυτη σειρά όλων των εποχών. Δεν είναι και για πέταμα όμως.
Πέραν αυτών συμφωνώ κι εγώ με τα όσα έχει πει ο aboumonkey.

Ιδίως:
P.S. Αυτός που βλέπει/διαβάζει fighting shonen και του αρέσουν πολύ =/= Δε βλέπει/διαβάζει τίποτα άλλο πέρα από fighting shonen.
Edited by Zoro, 06 December 2009 - 21:11.