Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 2 Ψήφοι

One Piece - Γενική συζήτηση

• Please log in to reply
2509 replies to this topic

#946 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 03:53

Οπότε αφού δε χρειάζεσαι επιβεβαίωση για αυτό που γουστάρεις τότε γιατί σε ενοχλεί που κάποιος γουστάρει τρελά One Piece/Naruto/Bleach; Εφόσον δε γίνονται ενοχλητικοί οι tards, παραβαίνοντας κανόνες του forum τότε γιατί να σε πειράζουν σχόλια του τύπου το "One Piece τα σπάει/είναι το καλύτερο" κλπ. Δηλαδή εάν για κάποιον υπάρχουν μόνο αυτά τα τρία anime εσένα τι σε ενοχλεί; Καλό για σένα που ξέρεις τα υπόλοιπα 4997(υποθετικό νούμερο) και τα απολαμβάνεις και κακό για αυτούς που μένουν στην άγνοια.
Anime forum είναι, ελεύθερο στην εγγραφή. Οπότε θα υπάρχουν και οι tards και οι ελιτιστές και όλοι. Εκτός και αν κατά τη διαδικασία εγγραφής στο forum υπάρχει ερωτηματολόγιο για το πόσες σειρές έχει δει κανείς και δεν το έχω πάρει χαμπάρι.
Εδώ θα συμφωνήσω με τον Kenny ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα γούστα κανενός.

Προσωπικά θα πω ότι για όλες τις σειρές υπάρχει η κατάλληλη περίοδος για να τις απολαύσεις ανάλογα με το τί ζητάς κάθε φορά.

Αυτό πάλι από που το έβγαλες; Και τι σχέση έχει το αν χρειάζομαι επιβεβαίωση με το αν γουστάρει κάποιος το one piece ή οποιοδήποτε άλλο. Does not compute.:blurah5:

Eγώ προσπαθώ να εξηγήσω γιατί είναι κάποιοι εχθρικοί απέναντι στους -tards. Δεν ήταν: Έγιναν. Ο φανατισμός και ο τρόπος που συμπεριφέρονται ένα μεγάλο μέρος των οπαδών των σειρών αυτών τους έκανε να είναι εχθρικοί. Και φυσικά έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν στο φόρουμ όπως όλοι αλλά όσον αφορά αυτό που λες με το αν γίνονται ενοχλητικοί, ναι γίνονται.
Γιατί καταντάει κουραστικό να βλέπεις poll με ανακριβή αποτελέσματα και με ασκοπη θεματολογία. Γιατί παραβαίνουν πολύ συχνότερα τους κανόνες απ' ότι οι υπόλοιποι όσο κι αν νομίζεις ότι δεν το κάνουν: Το τι spoiler/spam βλέπουμε/σβήνουμε δεν το φαντάζεσαι. Γιατί όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει μόνο γι αυτά τα 3 anime και περιορίζει τον εαυτό του σ' αυτά και δεν βλέπει τίποτα άλλο οπότε πως να μιλήσει για κάτι άλλο; Το μισό φόρουμ αράχνες κοντεύει να βγάλει.
Πως θα σε ενοχλούσε να άκουγες την μάνα σου να γκρινιάζει για κάθε λεπτομέρεια του τι τρως, φοράς, κάνεις; Ε πάρτο από την ανάποδη και θα καταλάβεις τι ενοχλεί τους "elite" όπως τους λες. Σε λίγο καιρό δεν θα λεγόμαστε anime.gr αλλά NarutoBleachOnePiece.gr.

Για μένα τέτοιες διακρίσεις σε tards κτλ δεν υπάρχουν και όλα τα anime είναι anime και βλέπω σχεδόν τα πάντα. Αλλα καταλαβαίνω τι εννοούν όσοι μιλάνε αρνητικά για αυτα τα 3 anime και τους φανατικούς οπαδούς τους. Και btw κατα πόσο θεωρείται anime otaku κάποιος που δεν βλέπει ή δεν μπορεί να δει τίποτα πέρα απο 2-3 anime; Μήπως είναι όσο otaku είναι ένας που βλέπει μόνο hentai; Το αναφέρω γιατί έχω ακούσει πολλούς να υπερηφανεύονται "Εμείς οι otaku".

Εdit
@Kenny, εντάξει αν είδες 100 επεισόδια One piece και δεν σου άρεσε, λογικά δεν θα σ' αρέσει ούτε μετά αν και έχει πιο ενδιαφέρον. Μήπως έπεσες πάνω σε τίποτα fillers πριν το κάνεις drop; Βέβαια απ' όσο θυμάμαι εμένα άρχισε να μου αρέσει κάπου γύρω στο 30 ή καλύτερα θα έλεγα ότι άρχισα να το εκτιμώ από το Nami arc και μετά. (Τα fillers δεν τα έχω δει: Παραήταν "χαρούμενα" όσα καταλάθος έχω δει.)
Δεν πιστεύω ότι ο χαρακτηρισμός σου ως "σκατά" είναι γενικός, ότι δηλαδή το θεωρείς το χειρότερο anime εκεί έξω(υπάρχουν πολύ χειρότερα), απλά ότι δεν αντέχεις αυτό το είδος με τα power ups και που δεν τελειώνουν ποτέ. Βέβαια για να συγκρίνει κάποιος ένα endless shounen με ένα άλλο endless shounen θα πρέπει να τα έχει δει και τα δύο, αλλά εσύ δεν βλέπεις καθόλου οπότε δεν σε αφορά.:P

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 06 Δεκέμβριος 2009 - 08:26
Όσον αφορά το παρακάτω ποστ του Kenny

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#947 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 03:58

Σε λίγο καιρό δεν θα λεγόμαστε anime.gr αλλά NarutoBleachOnePiece.gr.

Αφου δε θα λεγομαστε offtopic.gr η blackhole.gr, ειμαστε ok.

qzMHWHd.png

#948 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 04:16

aboumonkey νομίζω κάπου παρεξήγησες. Δεν είπε κανείς ότι είναι κατακριτέο το να γουστάρει κανείς One piece/naruto/bleach. Αυτό που τέθηκε ως θέμα είναι το ότι είναι πραγματικά άσχημο να χρησιμοποιεί κανείς σαν μέσο για να δείξει το πόσο ωραία ειναι η αγαπημένη του σειρά έμμεση και άμεση υποβάθμιση τρίτων σειρών και το επιχείρημα "δημοφιλές = καλύτερο" (είτε αυτό πάει παντού είτε μόνο στην σύγκριση Naruto-bleach-one piece Lol!).

Δεν νομίζω ότι είναι ελιτισμός το να πω ότι μπορείτε να στηρίξετε την σειρά σας τονίζοντας τα θετικά της και επιχειρηματολογώντας πάνω σε αυτά και όχι σε συνάρτηση με άλλες σειρές.

Για να το πω πιο ωμά εμένα ως σκεπτικό θεατή του One Piece που το παρακολουθώ και δεν με τρελαίνει, δεν με πείθει κανείς για την αξία της σειράς με το να μου λέει συνέχεια το πόσο καλύτερο είναι από το Naruto και το Βleach -"τα οποία είναι χάλια"- αντί να μου πει τα θετικά της. Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν με νοιάζει η άποψη του καθενός για το Naruto και το Bleach στο συγκεκριμένο thread, δεν με νοιάζει αν ο Χ χρήστης ξεκίνησε ως naruto fan και κατέληξε ως Op fan, δεν μου λέει κάτι το σε τι θέση βγήκε σε πωλήσεις (γιατί έχω δεί manga διαμάντια κάθε είδους που καλά καλά δεν τα ξέρει η μάνα τους).

Δεν είναι επίσης ελιτισμός το να πω ότι οι παραπάνω συμπεριφορές δεν είναι δείγμα ώριμου και εποικοδομητικού διαλόγου αλλά αυτό που κάνουν είναι να δημιουργούν μια κόντρα μεταξύ fandom η οποία ξεκινά χωρίς λόγο και με μια κατηγοριοποίηση εντελώς αβάσιμη. Δεν είναι μόνο τα One piece - bleach - Naruto τα shonen με μεγάλο κοινό και μακρά ιστορία (βλ Gintama, FMA, Fairy Tail, D. Gray-man,). Οπότε προς τι αυτή η νοοτροπία?

Το γεγονός ότι η συζήτηση ξεκίνησε από μία νύξη για το αυτονόητο "ότι παιδιά η δημοτικότητα μιας σειράς δεν σημαίνει ότι είναι και καλή (oύτε και κακή βέβαια)" και κατέληξε εκεί που κατέληξε (aka leave one piece alone, it s been through so much!) νομίζω είναι απόδειξη ότι κάπου η προσέγγιση πολλών δεν είναι σωστή.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 06 Δεκέμβριος 2009 - 06:10

#949 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 06:56

Από ποια άποψη είναι και τα 3 τα ίδια σκατά; Έχεις δει κανένα από αυτά ολόκληρο ή σε ικανοποιητικό βαθμό και κρίνεις;

Από την άποψη ενός ανθρώπου που δύσκολα ενθουσιάζεται με fighting shounen, τη δική μου άποψη. Ποια άποψη ήθελες να σου γράψω; :bleh:

Και η ειρωνία είναι ότι το One Piece είναι αυτό εκ των τριών από το οποίο έχω δει τα περισσότερα επεισόδια. Which brings us to this:

Πληροφοριακά τα 100 επεισόδια του One Piece που έχεις δει =/= One Piece. Πέραν του ότι η σειρά βελτιώνεται κατά πολύ στην συνέχεια (κι εγώ παραδέχομαι πως είναι αδύναμο στην αρχή), δικαίωμά σου να μην σου αρέσουν τα shonen, αλλά δεν μπορείς να τα κρίνεις χωρίς να τα έχεις δει σε καλό βαθμό και τι πρόσφεραν ως σύνολο, στην καλύτερη μπορείς να πεις ότι τα 100 επεισόδια του OP που είδες είναι σκατά. Και όχι, τα shonen δεν είναι μόνο μάχες και power ups, προσφέρουν περισσότερα, τα οποία δεν θα δεις και εκτιμήσεις αν δεν παρακολουθήσεις την κάθε σειρά στο σύνολό της.

Ρε Zoro, αγόρι μου, ειλικρινά... που να το πω ότι 100 επεισόδια μιας σειράς δεν είναι αρκετά για να την κρίνεις και να μη με πάρουν με τις πέτρες... :hahaha: Το καταλαβαίνω ότι αγαπάς τη σειρά και θες να μου δείξεις Πόσο Υπέροχη Γίνεται Αργότερα™, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια... trust me, δοκίμασα, και "δεν τραβάει"...

Αλοίμονο αν έπρεπε να ολοκληρώνουμε με το ζόρι οτιδήποτε ξεκινάμε και διαπιστώνουμε ότι δεν μας αρέσει, μόνο και μόνο για να έχουμε το αναθεματισμένο το δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας άρεσε (χώρια ότι τα endless shounen εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να τα ολοκληρώσεις). Which brings us to this:

Προσωπικά το One Piece με τρελαίνει για 1002 λόγους πρώτα και μετά για τις μάχες του, που δεν βρίσκω τόσο πορωτικές (όχι όλες, most of them) όσο άλλων shonen όπως Naruto και Dragon Ball. Επίσης προσωπικά, δεν με τρελαίνουν καθόλου μερικά ecchi που έχω δει ότι παρακολουθούνται στο forum και τα θεωρώ ηλίθια και όχι σε καλύτερο επίπεδο από μια teen comedy με γκόμενες και βρακάκια... το έχω πει αυτό πουθενά; Όχι βέβαια, γιατί δεν έχω δει ούτε ένα και δεν το δένω και κόμπο ότι αν ποτέ παρακολουθήσω κάποιο δεν θα μου αρέσει.

Και καλά κάνεις που δεν το λες, αφού δεν έχεις δει ούτε μία ecchi σειρά. Αν όμως προσπαθήσεις να δεις μία, κι ας μην καταφέρεις να την ολοκληρώσεις, έχεις το δικαίωμα να γράψεις γιατί δεν σου άρεσε... κι ας είναι θέμα που έχει να κάνει με τα ecchi γενικότερα και όχι με την εκάστοτε σειρά.

Γενικά, δεν καταλαβαίνω γιατί you go all defensive απέναντι σε έναν άνθρωπο που ξέρεις ότι δεν τα πάει καλά με τα fighting shounen, που ξέρεις ότι παρ' όλα αυτά έκατσε και είδε πολλά eps One Piece, και τολμάει (:o) να το χαρακτηρίσει "σκατά"... και σπεύδεις να αντιπαραθέσεις τα ecchi που βλέπω... προφανώς και ξέρω ότι ΚΑΙ τα ecchi είναι ηλίθια, αλλά εγώ τα βλέπω γιατί είμαι ένας ανώμαλος και μισός και τα ευχαριστιέμαι. Και λοιπόν; :hahaha:

Δεν ζήτησα από κανέναν σας να νιώθει άσχημα που του αρέσει το One Piece... σας ζήτησα να μην καμαρώνετε για τις πωλήσεις του, λες και τα λεφτά που παίρνει ο Oda μπαίνουν στη δική σας τσέπη. Ή ακόμα χειρότερα, να χρησιμοποιείτε το "επιχείρημα" των πωλήσεων για να κάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου "το One Piece είναι το καλύτερο (shounen ή γενικά) manga της εποχής μας". Take it easy, folks, βάλτε νερό στο κρασί σας, και μιλήστε για τους εαυτούς σας. Και κυρίως, διαβάστε περισσότερα manga, γιατί για τους περισσότερους από εσάς το ξέρω ότι δεν το έχετε κάνει.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#950 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2.833 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 10:43

To cut a long story short, αυτό περί άποψης το είπα επειδή τα χαρακτήρισες ως σκατά και τα 3, ενώ έχεις δεν μόνο ένα μικρό κομμάτι ενός αυτών. Το έχω καταλάβει ότι δεν χωνεύεις τα shonen (πόσο μάλλον τα endless :P) και σε όλη αυτή την συζήτηση δεν προσπάθησα να αλλάξω άποψη τόσο σε σένα όσο και οποιονδήποτε άλλο δεν συμφωνούσε, απλά δεν μου κάθεται καλά να βρίζεις μια ή περισσότερες σειρές χωρίς να τις έχεις δει ή έχοντας τες δει τόσο λίγο, που δεν είναι αντιπροσωπευτικά τα επεισόδια... πες δεν μου αρέσουν τα shonen και δεν θα τα δω γιατί ξέρω ότι, όσο και να βελτιωθούν πιο κει, δεν θα μου αλλάξουν γνώμη. Αυτό είναι OK πχ, δεν το θεωρώ σωστό από την άλλη να μειώνεις μια σειρά ή να λες ότι προσφέρει μόνο ξύλο και power ups χωρίς να την έχεις δει ολόκληρη ή σε καλό βαθμό. Αλλά that was just me. :calm:

Τώρα όσο αφορά την ανωτερότητα στις πωλήσεις εγώ προσωπικά, και θέλω να πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι που συμφώνησαν, χάρηκα όχι τόσο επειδή δείχνει άμεσα και την ανωτερότητα της σειράς απέναντι στις άλλες 2, αλλά την βελτίωση που δέχτηκε η ίδια, νομίζω είναι αδιαμφισβήτητο αυτό. Μια σειρά που περνάει για παιδική και έχει σχετικά περιορισμένο κοινό στην αρχή και ξαφνικά ξεπερνάει και τις 2 ανταγωνιστικές μαζί (σε πωλήσεις) ε, σίγουρα δείχνει ότι κάτι ενδιαφέρον το έχει (ή το απέκτησε), για να τραβάει τόσο κόσμο συγκριτικά με παλιά. Με αυτό χάρηκα, το γεγονός ότι παίρνει μεγαλύτερη αναγνώριση από πριν, μετά το πόσα λεφτά βάζει ο Oda στην τσέπη του όσο εγώ συζητάω δεν με νοιάζει καθόλου. :P

Είχα κι άλλα που ήθελα να πω αλλά παρατήρησα ότι σε διάφορα σημεία και posts άρχισε να εκδηλώνεται η περιβόητη επανάληψη, οπότε το σταματάω εδώ... πρέπει και να δικαιώσω την φράση με την οποία ξεκίνησα το post άλλωστε. :hot:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 06 Δεκέμβριος 2009 - 10:56

#951 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2.054 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 13:47

Kαι εγω σε γενικες γραμμες θα συμφωνησω με τον ζορο.Απλα σε ενα τελευταιο κομματι να προσθεσω.

Δεν ζήτησα από κανέναν σας να νιώθει άσχημα που του αρέσει το One Piece... σας ζήτησα να μην καμαρώνετε για τις πωλήσεις του, λες και τα λεφτά που παίρνει ο Oda μπαίνουν στη δική σας τσέπη. Ή ακόμα χειρότερα, να χρησιμοποιείτε το "επιχείρημα" των πωλήσεων για να κάνετε βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου "το One Piece είναι το καλύτερο (shounen ή γενικά) manga της εποχής μας". Take it easy, folks, βάλτε νερό στο κρασί σας, και μιλήστε για τους εαυτούς σας. Και κυρίως, διαβάστε περισσότερα manga, γιατί για τους περισσότερους από εσάς το ξέρω ότι δεν το έχετε κάνει.

Δλδ με λιγα λογια ενας φαν μιας σειρας δεν θα πρεπει να ειναι χαρουμενος που η αγαπημενη του σειρα πουλαει και ειναι διαδεδομενη στο ευρυ κοινο......και γι αυτο δεν πρεπει να το ποσταρει και πουθενα αλλωστε.Ετσι ενας φαν δεν ειναι να χαιρεται και να ειναι υπερηφανος που το βιβλιο που διαβαζει εχει περαση σε πολυ κοσμο και προς Θεου δεν πρεπει να το κανει θεμα συζητησης με αλλους φαν.
Οσο για το δευτερο κανενας δεν υπερηφανευτηκε κατι τετοιο.Η μονη συγκριση εγινε με βαση τις πωλησεις των 3 endless shounen συγκριση που αντικατροπτιζει αμεσα την τωρινη τους πορεια και την διαθεση του κοινου απεναντι τους.Σχολια τυπου το op ειναι το καλυτερο shounen ever δεν ειδα να γινονται πουθενα.Αντιθετα σχολια που θεωρουν οτι ειπω8ηκαν τετοια πραγματα χωρις να εχουν καποια βαση ειναι αυτα που χρηζουν ιδιαιτερης προσοχης.
Αντε και με το καλο την επομενη φορα που θα βγουν πωλησεις και ειναι το op παλι πρωτο εδω θαμαστε να μας ξαναθυμηθειτε και να μας τιμησετε ξανα με την παρουσια σας:byejg9:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#952 Serestrum

Serestrum

have to kill fast and bullets too slow

• Members
  • 1.763 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 14:04

ελπιζω να ειστε περηφανοι τωρα που τις μετρησατε...

Spoiler: rainbows, bunnies and fluffy things

#953 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 14:08

τις πωλήσεις θα εννοείς μάλλον, ε;

#954 Tsunade-sama

Tsunade-sama

Special Attack: Chombo

• Members
  • 309 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 15:53

Θα τολμήσω να παρομοιάσω έναν φιλικό καβγά μεταξύ φίλων-οπαδών των δύο ή τριών μεγάλων shounen anime/manga με έναν φιλικό καβγά μεταξύ φίλων-οπαδών των δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων.Στην πρώτη περίπτωση ο ένας την «λέει» στον άλλον με βάση τις πωλήσεις, στην δεύτερη με βάση πόσα γκολ «έφαγε» μια ομάδα ή πόσες νίκες/ήττες έχουνε μέχρι τώρα.Καμιά καρδιά δεν χαλάστηκε πόσο μάλλον μια φιλία με τέτοιου είδους καβγάδες.Γιατί δηλαδή να γίνονται εχθρικοί μεταξύ τους δυο fans διαφορετικών shounen?Τι έχουν να διαχωρίσουν?Μόνο τις απόψεις τους.Τίποτα άλλο.Άμα δεν υπήρχαν κ οι διαφωνίες για το ποιο είναι το καλύτερο shounen τότε θα γινόμασταν πολύ βαρετοί.Όπως παράλληλα υπάρχουν διαφωνίες σε ένα shounen για το ποιος είναι ο super_duper_μαμάω_κ_δέρνω χαρακτήρας.

Για του λόγου το αληθές σας παραπέμπω στο Latest episode στο subforum του Naruto όπου πρόσφατα υπήρξε μια διαμάχη μεταξύ μας (των μελών δηλαδή) με θέμα JirayaVsOrochimaru.Όλοι οι uber κ μη fans πήραν μέρος (μαζί κ η μοδερατόρισσα…αχ αχ τον έφαγες, ξέρεις ποιον :P) κάναμε τις συζητήσεις μας, την λέγαμε ο ένας στον άλλον κ τέλος.Σκοτώθηκε κανένας?Όχι!Μόνο γέλιο ρίξαμε.

Γιατί, λοιπόν, να μην μπορεί να γίνει αυτό κ με τις shounen σειρές?Κ γιατί αυτοί που κάνουν αυτή την συζήτηση να θεωρούνται ανώριμοι?Δηλαδή όταν βλέπεις μαντραχλάδες, οικογενειάρχες, αφεντικά στις δουλείες τους να τσακώνονται «φιλικά» για το πόσα γκολάκια έφαγε χθες η ομάδα τους είναι αυτομάτως ανώριμοι?

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη νοοτροπία όταν μοιράζεσαι το πάθος σου με άλλους είτε είναι από την δική σου μεριά είτε είναι αντίπαλοι.Κ αν κερδίζεις κάτι από αυτό?Απολύτως τίποτα πάλι, όπως κ με τις πωλήσεις των manga.Ικανοποίηση κερδίζεις.Δεν είναι απαραίτητο να κερδίζεις κάτι σε υλική μορφή για να μιλήσεις για κάτι.Κ προφανώς δεν το κάνεις για να πείσεις τον άλλον ότι αυτό που λες είναι το καλύτερο κ το σωστό.
Α!Κ το τέλειο σύμπαν βρίσκεται σε αυτό που εγώ, εσύ αγαπάμε.Είτε λέγεται manga, είτε λέγεται anime, είτε λέγεται χορός, είτε λέγεται συλλογή από γραμματόσημα.

Εγώ δεν είδα πουθενά να ξεκινά καβγάς μεταξύ των fans των 3 shounen.Η ένταση εμφανίστηκε όταν δημιουργήθηκαν posts οπου οι χρήστες τους βλέπουν/διαβάζουν το ένα από τα τρία ή ακόμα χειρότερα κανένα από τα 3.Φυσικό είναι…Για μένα είναι ανώριμο να έχεις άποψη για όλα παρά να μιλάς ακόμα κ για συγκρίσεις πωλήσεων manga.

x51y7-cover2_zpsaec145a1.jpg

#955 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 16:27

Tsunade μου ο καυγάς ξεκίνησε από την στιγμή σε κάποιους δείχνουν το φεγγάρι και αυτοί κοιτάνε το δάχτυλο.

Διαφωνείς στο ότι οι fans ανεξαρτήτως σειράς δεν πρέπει να φανατίζονται και να βλέπουν τις άλλες δυο σειρές ως αντίπαλους σε κούρσα με δεν ξέρω και εγώ τι έπαθλο? Διαφωνείς στο ότι είναι διαφορετικό να χαίρεται κανείς επειδή τα πάει καλά η σειρά του και διαφορετικό το να προσπαθεί να την βγάλει ανώτερη υποβαθμίζοντας άλλες? Και σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που αναφέρεις που ήταν συγκριτική η συζήτηση εδώ είναι το subforum του One piece όχι το One piece vs bleach vs Naruto thread. Λογικά δεν θα περίμενε κανείς τόσο συχνή αναφορά άλλων σειρών σε αυτό. Είναι σαν να ανοίγω thread για το Sazae san και αντί να με απασχολει το Sazae san σαν σειρά να νοιάζομαι μόνο για το πόσο νικάει το One piece σε tv ratings και με βάση αυτό να το αναγάγω σε καλύτερη σειρά όχι μονο από το one piece αλλά και όλες τις υπόλοιπες που προβάλλονται στην ιαπωνική τηλεόραση.

Τώρα το ότι κάποιος προσπαθεί να πει "παιδιά η συμπεριφορά αυτή δεν σας τιμά, και το λέω όχι σαν φαν κάποιας σειράς που μου θίξατε (γιατί δεν μου αρέσει το είδος) αλλά σαν αντικειμενικός τρίτος παρατηρητής" και όλοι κολλήσανε στο ότι δεν του αρέσει το One Piece, και γιατί , και πως μπορεί να το πει εφόσον δεν έχει δει όλα τα επεισόδια etc. συγγνώμη αλλά αυτό επιβεβαιώνει τα όλα όσα έλεγε πριν. Σοβαρά παιδιά αν σας αρέσει εσάς η σειρά, ποιός νοιάζεται για το αν αρέσει στον Kenny και πόσα επεισόδια έχει δει? Άλλο σχολίασε και αυτό το αγνόησε η πλειοψηφία παντελώς.

Κανείς δεν είπε ποτέ μην υποστηρίξετε την σειρά που σας αρέσει. Απλά σχολιάστηκε ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν πολλοί συνέχεια είναι το λιγότερο αβάσιμο και ότι μια συγκεκριμένη νοοτροπία μη κολακευτική για όσους διακατεχονται από αυτήν.

Όλες οι παραινέσεις έγιναν σε πολύ ήπιο και συζητήσιμο τόνο και σε προσπάθεια στο να δωθεί μια καλύτερη τροπή σε μια συζήτηση. Τώρα το γιατί κάποιοι ένιωσαν να θίγονται και γιατί αντέδρασαν με post σε πιο τεταμμένο ύφος είναι κάτι το οποίο αφήνω στην κρίση του καθενός.

Η συζήτηση γίνεται όντως κάπως επαναλαμβανόμενη οπότε κάπου εδώ λήγει από πλευράς μου.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 06 Δεκέμβριος 2009 - 16:35

#956 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 17:13

Για να το πω πιο ωμά εμένα ως σκεπτικό θεατή του One Piece που το παρακολουθώ και δεν με τρελαίνει, δεν με πείθει κανείς για την αξία της σειράς με το να μου λέει συνέχεια το πόσο καλύτερο είναι από το Naruto και το Βleach -"τα οποία είναι χάλια"- αντί να μου πει τα θετικά της. Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν με νοιάζει η άποψη του καθενός για το Naruto και το Bleach στο συγκεκριμένο thread, δεν με νοιάζει αν ο Χ χρήστης ξεκίνησε ως naruto fan και κατέληξε ως Op fan, δεν μου λέει κάτι το σε τι θέση βγήκε σε πωλήσεις (γιατί έχω δεί manga διαμάντια κάθε είδους που καλά καλά δεν τα ξέρει η μάνα τους).

Οσο αφορα τις συγκρισεις, και το αν οι πωλησεις ειναι κριτηριο για να κρινεις την ανωτεροτητα ενος manga, επειδη ημουν ο πρωτος που εθεσε τη συγκριση με το naruto με ειρωνικο τροπο (πριν Postarιστει ακομα το Op>naruto + bleach), να πω οτι ποτε δεν ειχα ως σκοπο να πεισω καποιον οτι op>naruto, και αν το ηθελα σιγουρα δε θα επελεγα τις πωλησεις, τον kishimoto Ηθελα να ειρωνευτω που δε γραφει σοβαρα πραγματα.Ανωριμο, ναι, But i felt like writing it, so......

Back on topic Συγκρισεις του στυλ Op vs naruto, οσφπ vs παο, sasuke is gay/he is not θα γινονται παντου και παντα και καθε αφορμη για διαλογο ειναι καλη αρκει να μη μπει στη μεση ο φανατισμος, το οποιο ειναι ανωριμο.Και επειδη παρακολουθω τα topic του OP απο τον Γενναρη ποτε δεν ειδα το μισος για μα σειρα να μπαινει στη μεση του διαλογου, και ποτε δεν υπηρχαν συχνες αναφορες στα αλλα 2 shonen με σκοπο να ανακυρηξουμε το Op σε καλυτερη σειρα εκει εξω.

qzMHWHd.png

#957 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 18:05

Ο καθένας μπορεί να έχει την δική του "υποκειμενική" άποψη για το πιο είναι το καλύτερο από τα 3. Δεν επιβάλλεται σε κανέναν το One Piece > Naruto κτλ. "Beauty is in the eye of the beholder Dattebayo "
Η αλήθεια όμως είναι ότι σε ψηφοφορίες ανάμεσα σε αυτούς που διαβάζουν και τα 3 και στις πωλήσεις μπορεί να δημιουργηθεί μια αντικειμενικότητα. Γιατί δεν είναι δυνατόν το One Piece να πούλησε περισσότερα από το Bleach και το Naruto μαζί, επειδή το "πειρατικό concept" πουλάει περισσότερο από το concept με τους ninja και με τους shinigami... όυτε είναι δυνατόν να ξεπερνάει σε όλες τις ψηφοφορίες με μεγάλη διαφορά τους 2 αντιπάλους του για αυτόν τον λόγο.

Αυτά από μένα φιλικά, για να μην τα πολυλογώ...

Και γιατί να μην χαίρεται κανείς εάν η αποψή του για την τριάδα, αντικατοπτρίζεται στο τελικό αποτέλεσμα...?

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από D.Dragon: 06 Δεκέμβριος 2009 - 18:19

Δημοσιευμένη  εικόνα

#958 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 18:11

Δλδ με λιγα λογια ενας φαν μιας σειρας δεν θα πρεπει να ειναι χαρουμενος που η αγαπημενη του σειρα πουλαει και ειναι διαδεδομενη στο ευρυ κοινο......και γι αυτο δεν πρεπει να το ποσταρει και πουθενα αλλωστε.Ετσι ενας φαν δεν ειναι να χαιρεται και να ειναι υπερηφανος που το βιβλιο που διαβαζει εχει περαση σε πολυ κοσμο και προς Θεου δεν πρεπει να το κανει θεμα συζητησης με αλλους φαν.

Ακριβώς. Γιατί είναι ανόητο.

Και μιας και σου είναι τόσο αδύνατο να το πιστέψεις, να σε βοηθήσω ενημερώνοντάς σε ότι αυτό το φαινόμενο δεν συναντάται σε κανένα άλλο genre/demographic. Ω ναι. Μόνο στα fighting shounen αισθάνονται οι fans την ανάγκη να ανατρέξουν σε νούμερα πωλήσεων για λόγους καμαριού και Ταπώματος Του Αντιπάλου™. Ούτε σε shoujo manga fans το έχω δει να συμβαίνει ποτέ, ούτε σε seinen/josei fans. Δεν σε προβληματίζει αυτό λιγάκι; Να γιατί επιμένω τόσο πολύ ότι αυτό το φαινόμενο είναι ισοδύναμο με τα αγοράκια που μετράνε τις ψωλ€ς τους. Κόντρα για την κόντρα και στις δύο περιπτώσεις, δίχως νόημα, μόνο για bullying.

Και σε περιίπτωση που δεν είναι ακόμα προφανές: Είναι γελοίο να ασχολείστε εσείς οι fans με τα νούμερα αυτά, απλά για την κόντρα. Συγγνώμη για τα σκληρά λόγια, αλλά πρέπει να τα ακούσετε. Η μόνη περίπτωση που είναι φυσιολογικό να ασχολείστε με τα νούμερα αυτά είναι αν είστε επιχειρηματικός σύμβουλος των Εκδόσεων Anubis, και σκέφτεστε τα οικονομικά ωφέλη από την εκμετάλλευση του One Piece στην Ελλάδα. Ειδάλλως, είναι κάτι που δεν σημαίνει τίποτα για εσάς.

Οσο για το δευτερο κανενας δεν υπερηφανευτηκε κατι τετοιο.Η μονη συγκριση εγινε με βαση τις πωλησεις των 3 endless shounen συγκριση που αντικατροπτιζει αμεσα την τωρινη τους πορεια και την διαθεση του κοινου απεναντι τους.Σχολια τυπου το op ειναι το καλυτερο shounen ever δεν ειδα να γινονται πουθενα.Αντιθετα σχολια που θεωρουν οτι ειπω8ηκαν τετοια πραγματα χωρις να εχουν καποια βαση ειναι αυτα που χρηζουν ιδιαιτερης προσοχης.

*COUGH*

Αντε και με το καλο την επομενη φορα που θα βγουν πωλησεις και ειναι το op παλι πρωτο εδω θαμαστε να μας ξαναθυμηθειτε και να μας τιμησετε ξανα με την παρουσια σας:byejg9:

Γελιέσαι αν νομίζεις ότι με ξεφορτώθηκες. Θα είμαι πάντα εδώ όποτε σας πετυχαίνω να γράφετε βλακείες.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 06 Δεκέμβριος 2009 - 18:20

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#959 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 19:24

Τώρα όσο αφορά την ανωτερότητα στις πωλήσεις εγώ προσωπικά, και θέλω να πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι που συμφώνησαν, χάρηκα όχι τόσο επειδή δείχνει άμεσα και την ανωτερότητα της σειράς απέναντι στις άλλες 2

Οκ έστω οτι το Οne Piece ειναι καλύτερο απο Naruto kai Bleach Ας αφήσουμε τις άλλες 2, η μάλλον ας τις πάρουμε κι αυτές, ειλικρινά απαντήστε μου, το ότι οι εν λόγο σειρές είχαν τις 3 πρώτες θέσεις με το One Piece 1o, σημαίνει ότι είναι ανώτερες από κάποιες άλλες σειρες που είχαν λιγότερες πωλήσεις?
Απαντήστε αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά παρακαλώ γιατι πραγματικά το έχω απορία.

(δεν απευθυνομαι μονο στον zoro απλα εκανα quote τη συγκεκριμένη φρση που ειπε για να θέσω ερώτημά μου.)

#960 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1.385 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Δεκέμβριος 2009 - 19:53

Tragic Prince: Όχι από τα λίγα manga που έχω διαβάσει, το One Piece δεν είναι το καλύτερο imo. Απλά κάθε εβδομάδα όταν το διαβάζω, παίρνω τη δόση μου από πειρατική περιπέτεια, hotbloodness, ξύλο και βλέπω σε δράση στυλάτους και αγαπημένους χαρακτήρες, ενώ ξετυλίσσεται μπροστά μου η προσπάθεια ενός ατόμου να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Εφόσον δεν ξεχυλώσει το σενάριο δε με πειράζει να το διαβάζω για την επόμενη δεκαετία.
Iristella: Αντικειμενικά τώρα σου φαίνονται τα παρακάτω ως παραινέσεις που έγιναν σε πολύ ήπιο και συζητήσιμο τόνο και σε προσπάθεια στο να δωθεί μια καλύτερη τροπή σε μια συζήτηση;

Γελιέσαι αν νομίζεις ότι με ξεφορτώθηκες. Θα είμαι πάντα εδώ όποτε σας πετυχαίνω να γράφετε βλακείες.

Εγώ, ας πούμε, που τα fighting shounen δεν είναι του γούστου μου, θεωρώ και τα 3 ακριβώς τα ίδια σκατά.

Because, όπως τα ανώριμα αγοράκια συγκρίνουν τις ψωλ€ς τους για να δουν ποιο έχει τη μακρύτερη, έτσι και οι ανώριμοι manga fans συγκρίνουν τις πωλήσεις των αγαπημένων τους manga, για να δουν ποιο έχει τη μεγαλύτερη.