Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Naruto latest episode discussion [επιτρέπονται spoilers ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΙΜΕ]

• Please log in to reply
3282 replies to this topic

#2116 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 04 November 2009 - 01:32

Για Jiraiya θα πω ότι η ζωή για μένα δεν μετριέται μόνο από τις επιτυχίες και αποτυχίες που είχε κάποιος κατά την διάρκειά της, αλλά και από τις επιλογές που έκανε βάσει τον καταστάσεων/προκλήσεων που του παρουσιάστηκαν... και αυτός έκανε κάποιες πολύ καλές imo (πχ άφησε Yahiko, Konan και Nagato να ζήσουν και του βγήκε σε κακό, still έκανε το σωστό βάση της κατάστασης, πιθανώς κι εγώ το ίδιο θα είχα κάνει).

Για τις αποτυχίες που ανέφερε αυτός πάλι, θα πω ότι δεν ήταν πραγματικές αποτυχίες, πέρα από τον 3rd που είχε πράγματι την ευκαιρία να τον σώσει από τον Orochimaru ενώ "καθόταν", αλλά πιο πολύ βάρη στην συνείδηση του, μιας και:

- το να μην τα φτιάξει με την Tsunade νομίζω είναι petty deal, δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους,

- το να μην σώσει τον Orochimaru είναι υπαίτιος όσο και ο Naruto για τον Sasuke, δλδ καθόλου μιας και αυτή ήταν η θέλησή τους και ίσα ίσα ο Jiraiya δεν το κούρασε, όπως τον Naruto που ακόμη τρέχει πίσω του (από τον Sasuke), αλλά συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση δεν μπορούσε να αλλάξει από χεριού του (εκτός κι αν είσαι πρωταγωνιστής shonen γχουχ γκουχ και ο mangaka θέλει να σε προωθήσει, κάνοντάς σε κουραστικό) και τέλος

- οπωσδήποτε και δεν έφταιγε για τον Minato, μιας και πέθανε με την θέλησή του και μάλιστα έγινε ήρωας.

Αυτό νομίζω ανακεφαλαιώνει αυτό που θέλω να πω στο θέμα (μιας κι από κάτω θα γράψω πολλά :hot:)!

Σε άλλη νότα να πω ότι, βλέποντας το 133, με απογοήτευσε σε διάφορα σημεία, αν και όχι εντελώς βέβαια.

Καταρχάς ο θάνατός του Jiraiya δεν με συγκίνησε όπως τους περισσότερους εδώ μέσα και φυσικά όχι όσο στόχευε ο Kishi με την κίνηση αυτή. Ο λόγος είναι ότι τον βρήκα "forced", ακριβώς όπως αυτόν του Asuma (όταν λέω forced εννοώ ότι ο χαρακτήρας μπορούσε άνετα να σωθεί αλλά, για "καπρίτσιο" του mangaka και να δώσει δραματικό τόνο στην σειρά, πέθανε).

Το ίδιο μοτίβο χρησιμοποιήθηκε και στους 2: ο χαρακτήρας πεθαίνει, αλλά οι πληροφορίες που μάζεψε δεν πάνε χαμένες και πιθανώς και εδώ ο Naruto (όπως ο Shikamaru με τον Hidan), θα εκδικηθεί τον δάσκαλό του στα επόμενα, σκοτώνοντας τον Pein και αξιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές.

Έτσι όπως ο Asuma μπορούσε να σωθεί λοιπόν, αν η ομάδα του δεν άφηνε τον Kakuzu να ενώσει το κεφάλι στο σώμα του Hidan (αφού θα τον πολεμούσαν ούτως ή άλλος, καλύτερα ένας αντίπαλος παρά 2, και μετά από λίγο θα ερχόταν η ομάδα διάσωσης), έτσι κι εδώ ο Jiraiya μπορούσε εύκολα να γλιτώσει, από την στιγμή που είχε κρυφτεί μέσα στο barrier του βατράχου του. Είχε αποκτήσει ένα σώμα του Pein, με ένα χέρι λιγότερο δεν θα πέθαινε και είχε επαρκείς πληροφορίες πια για να επιστρέψει... ο mangaka τι πάει και κάνει όμως;

Μας το πασάρει ότι και καλά χρειαζόταν να δει όλες τις υπόλοιπες φάτσες, να επιβεβαιώσει ότι ήταν άτομα που ήξερε και μετά να πεθάνει, δίνοντας τις πληροφορίες στον Fukasaku πρώτα... χρειαζόταν τόσο να βγει και να θυσιαστεί, από την στιγμή που ήδη είχε αναγνωρίσει Yahiko και τον ninja με την σχισμή στο κεφάλι, ενώ είχε ρίξει κοντινές ματιές και σε αρκετούς υπόλοιπους;

Και αφού θυμόταν τους ninja αυτούς μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορούσε να θυμηθεί τις φάτσες που μόλις πριν λίγο είδε; Άξιζε την θυσία του αυτό, ενώ είχε επαρκείς πληροφορίες;

Εγώ λέω όχι, ήταν ένα άλλο plot no jutsu στην σειρά και μου μείωσε την συγκίνηση της σκηνής. :canthelp: Στα μείον βάζω και όλο το θέμα με την προφητεία, πέραν του ότι τα ξανάδαμε και στο Star Wars (ένα άτομο θα φέρει την ισορροπία) και Harry Potter, απ' όπου προφανώς επηρεάστηκε ο Kishi, μου φάνηκε πολύ βολικός τρόπος για να μας πει ότι όλα είναι ήδη προκαθορισμένα και φυσικά, τι άλλο, ο πρωταγωνιστής Naruto είναι ο chosen one και όσα δεν κατάφερε ο Jiraiya θα τα κάνει αυτός. :sadist: Σαν να μην έφτανε η προσοχή που ήδη έχει για να γίνει hokage, αυτόν έχουν όλοι ανάγκη...

Επίσης, δεν βρήκα τόσο ρεαλιστικό ότι και τα 6 σώματα του Pein ήταν άτομα που είχε συναντήσει ο Jiraiya... μου φάνηκε πολύ βολικό για να καταλάβει τι παίζει με τον Pein, 1-2 να ήξερε ήδη ήταν υπεραρκετοί.

Τέλος, το dying message που άφησε δεν ήταν ανάγκη να είναι κωδικό imo, αφού, από την στιγμή που θα ξέφευγε ο βάτραχος, ο Pein θα ήταν ούτως ή άλλως aware ότι το μυστικό του είχε "ξεφύγει". Πέραν του ότι θα χάσουν χρόνο να το αποκρυπτογραφήσουν τώρα, ελπίζω να μην σκέφτηκε τίποτα θεόκουφο, μιας και μιλάμε για τις τελευταίες σκέψεις ενός ετοιμοθάνατου.

Στα θετικά τώρα, η σκηνή που ξανασηκώθηκε, αφού θεωρούνταν νεκρός! :blingeye2: Ομολογώ ότι, παρ' όλα τα αρνητικά που ανέφερα από πάνω, έγινε καλά και ήταν δύσκολο να μην συγκινήσει και τον πιο δύσκολο fan! Είμαι κι εγώ τις απόψεως ότι ακόμη κι ένας ετοιμοθάνατος μπορεί να διατηρηθεί προσωρινά στην ζωή με willpower, εφ' όσον έχει ακόμη κάποιο σκοπό να εκπληρώσει (πριν πεθάνει)! :if:
Πολύ ωραία και η μουσική που επέλεξαν καθώς ξαναγύρισε στην ζωή και σηκώθηκε... εκεί τους παραδέχομαι! :thatsit:

Κατά τ' άλλα ανυπομονώ να δω Sasuke vs. Itachi!

Edited by Zoro, 04 November 2009 - 02:51.
manga spoilers removed. No manga spoilers please light or heavy

#2117 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 November 2009 - 01:50

veg3ta Θα έπρεπε να κοιτάξεις λίγο καλύτερα (τυχαίο παράδειγμα) τότε γιατί και στον Orochimaru εκεί που χρειάζεται του έχω σύρει τα χίλια δύο :hihi2:. Απλά έχω αναλύσει κάποια πράγματα περισσότερο στο latest chapter thread..

Εντούτοις το θέμα με τον Orochimaru είναι, ότι πέρα από τον Sarutobi, σκότωσε και τον Kazekage της ίδιας περιόδου (aka τον πατέρα του Gaara), οργάνωσε μια εισβολή που κυριολεκτικά γονάτισε το Konoha, κατόρθωσε να δημιουργήσει δικό του hidden village,την αθανασία ως έναν βαθμό την είχε πετύχει, είχε ολόκληρο δίκτυο από υποτακτικούς, αντιμετώπισε αξιοπρεπέστατα τους άλλους δύο Sannin χωρίς χέρια και κατόρθωσε να αναθρέψει ένα μαθητή που δεν ήταν κινητή καταστροφή. Κοινώς ναι απέτυχε να πάρει στα χέρια του το Sharingan αλλά ο τυπάς δικαιολογεί το να τον θεωρείς επικίνδυνο.

Και πάνω από όλα δεν κοροιδευόμαστε με την πεποίθηση του ότι πρόκειται για την Μητέρα Τερέζα του κόσμου των Shinobi ενώ οι πράξεις του αν τις εξετάσεις δείχνουν άλλα. (Από την άλλη βέβαια και ο Madara αυτό έκανε αλλά τουλαχιστον το έκανε συνειδητά.)

Η σύγκριση Naruto - Sasuke είναι μια χαρά υπό ίσους όρους. Και οι δύο έχουν τα δικά τους ξεχωριστά πλεονεκτήματα, ξεκίνησαν από σχεδόν ίση βάση, είχαν το ίδιο χρονικό δίάστημα εκπαίδευσης δύο διαφορετικούς Sannin και εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Το να συγκρίνεις τον Sasuke με τον Minato δεν οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα to be honest, γιατί δεν ξέρουμε ούτε για τi χρονικό διάστημα εκπαίδευσης μιλάμε, ούτε και έχουν πολεμήσει ποτέ μεταξύ τους για να συγκρίνουμε αποτελέσματα. Στο κάτω κάτω ο Kakashi σε πολύ μικρότερο χρόνο από τον Jiraiya έκανε τον Naruto ξεφτέρι. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση αν μπορούσε να γίνει όμως.

Σε όσα ειπωθηκαν για τον Pain, δεν νομίζω ότι ο Pain θέλησε ποτέ να απαρνηθεί τον ενδεχόμενο ρόλο του σε πιθανή αιματοχυσία που θα προκαλούταν από το υπερόπλο και την διανομή του στα κράτη. Απλά τους αφήνει το περιθώριο της ελεύθερης βούλησης (αν και ουσιαστικά έχει προδικάσει το αποτέλεσμα). Είναι σαν να βάζω το πιστόλι στο χέρι κάποιου που θα ξέρω ότι θα πυροβολήσει κάποιον άλλο, να του δώσω το ελεύθερο να πυροβολήσει αν θέλει και μετά να πω όλο υπερηφάνεια ότι ναι ο θάνατος του θύματος είναι δικό μου έργο. Θα είμαι άρρωστη? Ενδεχομένως. Αλλά υποκρίτρια μια φορά δεν θα είμαι.

Btw the killing me joke.... Not appreciated. Θα σας φτιάξω αργότερα. :smokingg:

Edited by iristella, 04 November 2009 - 02:37.

#2118 Hyuuga_Nikorasu

Hyuuga_Nikorasu

Cine Iubeste Si Lasa

• Members
  • 374 posts
  • LocationΠάτρα

Posted 04 November 2009 - 16:54

Πολλες αναλυσεις για ενα mainstream anime/manga, που ουτε ο producer/author μπαινουν στον κοπο να σκεφτουν τοσο βαθια

Αλλωστε αποψη μου ειναι οτι ο Κισιμοτο αλλαζει αποψη σχεδον σε καθε chapter

Α και κατι τελευταιο...

Εισαι 100% λαθος.
Ο pein δεν ειπε πουθενα οτι θα επιβαλει την ειρηνη με ενα υπεροπλο.Ειπε οτι θα δωσει το οπλο στα αντιμαχομενα εθνη και θα τους αφησει να το χρησιμοποιησουν αυτοι.Αυτος μονο τα μεσα θα τους δωσει, οι ανθρωποι θα μαμησουν τον κοσμο με αυτο.

Εγω δεν ειπα οτι "αυτο λεει" ο Pein, εγω ειπα οτι "αυτη ειναι η γνωμη μου" για "αυτο που κανει" ο Pein, και αυτο ειναι 100% Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ...

Αν διαφωνεις δεν σημαινει οτι ειμαι 100% ΛΑΘΟΣ

Edited by Hyuuga_Nikorasu, 04 November 2009 - 17:29.

Posted Image

#2119 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 04 November 2009 - 19:48

Δεν εκρινα τις αποψεις σου, και ουτε προκειτε ποτε να το κανω.

Αυτο που κανει ο Pein δεν ειναι ειρηνη, ειναι τρομοκρατια υπο την απειλη ενος υπεροπλου

Απο αυτο μου φανηκε οτι δεν ειχες καταλαβει το σχεδιο του, για αυτο σε διορθωσα.
Gomen αν δεν καταλαβα καλα.

Σε όσα ειπωθηκαν για τον Pain, δεν νομίζω ότι ο Pain θέλησε ποτέ να απαρνηθεί τον ενδεχόμενο ρόλο του σε πιθανή αιματοχυσία που θα προκαλούταν από το υπερόπλο και την διανομή του στα κράτη. Απλά τους αφήνει το περιθώριο της ελεύθερης βούλησης (αν και ουσιαστικά έχει προδικάσει το αποτέλεσμα). Είναι σαν να βάζω το πιστόλι στο χέρι κάποιου που θα ξέρω ότι θα πυροβολήσει κάποιον άλλο, να του δώσω το ελεύθερο να πυροβολήσει αν θέλει και μετά να πω όλο υπερηφάνεια ότι ναι ο θάνατος του θύματος είναι δικό μου έργο. Θα είμαι άρρωστη? Ενδεχομένως. Αλλά υποκρίτρια μια φορά δεν θα είμαι.

Οπως ειπε, οι ανθρωποι θα τα κανουν ολλα αυτος θα τους δωσει μονο τα μεσα να ικανοποιησουν την απληστια τους, και θα μαθουν με το δυσκολο τροπο.Εχει φταιξιμο σε ολλο αυτο?Ναι, αλλα σιγουρα μικροτερο απο αυτους που θα τραβηξουν τη σκανδαλη.

qzMHWHd.png

#2120 Mr Sandman

Mr Sandman

Ronin

• Members
  • 4 posts

Posted 04 November 2009 - 20:13

Εισαι 100% λαθος.
Ο pein δεν ειπε πουθενα οτι θα επιβαλει την ειρηνη με ενα υπεροπλο.Ειπε οτι θα δωσει το οπλο στα αντιμαχομενα εθνη και θα τους αφησει να το χρησιμοποιησουν αυτοι.Αυτος μονο τα μεσα θα τους δωσει, οι ανθρωποι θα μαμησουν τον κοσμο με αυτο.

O Nikorasu έχει δίκιο. Ο Pain είπε ότι θα δώσει ένα όπλο το οποίο όταν το χρησιμοποιήσουν, θα σκοτωθούν χιλιάδες οπότε με αυτόν τον τρόπο θα δείξει "the true meaning of pain". Έτσι όλοι θα φοβηθούν αυτήν την τεχνική του (τρομοκρατία) οπότε θα σταματήσουν τις εχθροπραξίες (ειρήνη). Βέβαια την δική του διεστραμμένη έκδοση της ειρήνης, but meh.....

Just to clarify things :)

#2121 Lucy Heartfilia

Lucy Heartfilia

apathy syndrome

• Members
  • 676 posts

Posted 05 November 2009 - 19:30

Το καινουργιο επεισοδιο βγηκε,... ωραια δεν θα δω Naruto κανα δυο μηνες,...
Spoiler:

Edited by Jiji, 05 November 2009 - 20:39.

#2122 croco~boy

croco~boy

Dark Banquet

• Members
  • 895 posts

Posted 05 November 2009 - 20:54

Τελειες οι φωνες του zetsu ...πιο καλυτερη κ απο τον ιδιο των πειν:himitsu:.

Posted Image

#2123 sefiroth

sefiroth

Anime Professional

• Members
  • 537 posts

Posted 05 November 2009 - 20:58

133: Πολυ ωραιο επεισοδιο, κριμα που ο J μας αφησε χρόνους, ωραια και η προφητεια και πως το εδεσε ολο αυτο ο Mangaka.Οχι δεν ειναι plot no jutsu ουτε ο θανατος του Ασουμα ουτε ο θανατος του Jiraiya.Μπορει καποιος να προτιμουσε να πεθανουν αλλιως αυτοι οι δυο αλλα plot no jutsu δεν ηταν.To μονο απογοητευτικο κενό στην ιστορια ως τωρα ειναι το ποσο μουφα γλιτωσε ο sasuke απο τον Deidara.

Kαταπληκτικη μουσικη επενδυση την στιγμη που ο Jiraiya αντιλαμβανεται τι συμβαινει και η εικονα περιστρεφεται γυρω του.Σε πριζωνε για τα καλα η μουσικη εκει περα.

Αντε να δουμε και την πολυαναμενομενη μαχη του Sasuke με τον Itachi τωρα.
Posted Image

#2124 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 05 November 2009 - 21:06

134 Αρκετά καλό . O Tobi όλα τα λεφτά ! τους ownare όλους για πλάκα :hihi2:.
Posted Image

#2125 Sacrous

Sacrous

Ghost Hunter

• Members
  • 231 posts

Posted 07 November 2009 - 03:02

Τρελό γέλιο με Tobi αυτή η φωνή είναι όλα τα λεφτά!!

Posted Image

#2126 sledgehammer_999

sledgehammer_999

Anime Newbie

• Members
  • 57 posts

Posted 07 November 2009 - 03:03

ένα έχω να πω: ninpu: whack-a-mole jutsu XAXAXAXAXAXA

#2127 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

I'm just one hell of a butler :)

• Members
  • 1,306 posts

Posted 07 November 2009 - 03:54

Aθλιο animation το 134 αλλα...

Ειχαμε:
Hinata-maid (omake!!!)

Sakura: Cha! Cha!

Tobi: OLEEEEE!!!

Tobi: whack-a-mole jutsu!!!!!

OMGGGGG!!!!

EPIC PWNAGE!

Edited by °•πίΟu-πίΟu•°™, 07 November 2009 - 03:59.

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#2128 LCF89

LCF89

..::Unfightable::..

• Members
  • 323 posts

Posted 07 November 2009 - 22:29

134: Τους τρελανε ο Tobi. Τρομερο jutsu που δεν νικιεται.:kakaka: Κι επιτελους, ο Sasuke συναντησε τον Itachi... αντε να μπαινουν ολα σε μια σειρα....

Posted Image

#2129 Kakashinote

Kakashinote

.:: Yawn ::.

• Members
  • 444 posts

Posted 07 November 2009 - 23:17

ρε παιδια αν θυμαμαι καλα δεν εγινε ακριβως ετσι η συναντηση με τον τομπι στο αντιστοιχο τσαπτερ. παντως ενα δεν εγινε σιγουρα: το κλαδι που κουναγε ο τομπι μπροστα απο οσους τηλεμεταφεροταν.....απλα ελεος...κουνησε το κλαδι και τι? δεν μπορουν να κουνηθουν να φυγουν? ηταν σαν να βλεπω τον χαρι ποτερ να κουναει το ραβδι και να κανει petrificus totalus στους αντιπαλους του.(για οσους δεν ξερουν το ξορκι αυτο κανει τον αντιπαλο να πετρωσει). ηταν ελεεινο και τρισαθλιο............τσουπ το κλαδι...srsly... wtf?.....παντως αντε ανυπομονω να δω την επερχομενη μαχη.....

Edited by Kakashinote, 07 November 2009 - 23:28.

Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

#2130 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 07 November 2009 - 23:42

Ωραίο το επεισόδιο just as expected! Μου άρεσε η φάση με τον tobi, φυσικά η συνάντηση με τον Itachi καθώς και το λίγο από την μάχη με τον Suigetsu που μας έδει3ε σαν extra, από τα πολύ καλά επς και ας μην είχε το τέλειο animation (....που θα έχει το επόμενο!!! Θα γίνει χαμός!! XD)