Για τις αποτυχίες που ανέφερε αυτός πάλι, θα πω ότι δεν ήταν πραγματικές αποτυχίες, πέρα από τον 3rd που είχε πράγματι την ευκαιρία να τον σώσει από τον Orochimaru ενώ "καθόταν", αλλά πιο πολύ βάρη στην συνείδηση του, μιας και:
- το να μην τα φτιάξει με την Tsunade νομίζω είναι petty deal, δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους,
- το να μην σώσει τον Orochimaru είναι υπαίτιος όσο και ο Naruto για τον Sasuke, δλδ καθόλου μιας και αυτή ήταν η θέλησή τους και ίσα ίσα ο Jiraiya δεν το κούρασε, όπως τον Naruto που ακόμη τρέχει πίσω του (από τον Sasuke), αλλά συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση δεν μπορούσε να αλλάξει από χεριού του (εκτός κι αν είσαι πρωταγωνιστής shonen γχουχ γκουχ και ο mangaka θέλει να σε προωθήσει, κάνοντάς σε κουραστικό) και τέλος
- οπωσδήποτε και δεν έφταιγε για τον Minato, μιας και πέθανε με την θέλησή του και μάλιστα έγινε ήρωας.
Αυτό νομίζω ανακεφαλαιώνει αυτό που θέλω να πω στο θέμα (μιας κι από κάτω θα γράψω πολλά
Σε άλλη νότα να πω ότι, βλέποντας το 133, με απογοήτευσε σε διάφορα σημεία, αν και όχι εντελώς βέβαια.
Καταρχάς ο θάνατός του Jiraiya δεν με συγκίνησε όπως τους περισσότερους εδώ μέσα και φυσικά όχι όσο στόχευε ο Kishi με την κίνηση αυτή. Ο λόγος είναι ότι τον βρήκα "forced", ακριβώς όπως αυτόν του Asuma (όταν λέω forced εννοώ ότι ο χαρακτήρας μπορούσε άνετα να σωθεί αλλά, για "καπρίτσιο" του mangaka και να δώσει δραματικό τόνο στην σειρά, πέθανε).
Το ίδιο μοτίβο χρησιμοποιήθηκε και στους 2: ο χαρακτήρας πεθαίνει, αλλά οι πληροφορίες που μάζεψε δεν πάνε χαμένες και πιθανώς και εδώ ο Naruto (όπως ο Shikamaru με τον Hidan), θα εκδικηθεί τον δάσκαλό του στα επόμενα, σκοτώνοντας τον Pein και αξιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές.
Έτσι όπως ο Asuma μπορούσε να σωθεί λοιπόν, αν η ομάδα του δεν άφηνε τον Kakuzu να ενώσει το κεφάλι στο σώμα του Hidan (αφού θα τον πολεμούσαν ούτως ή άλλος, καλύτερα ένας αντίπαλος παρά 2, και μετά από λίγο θα ερχόταν η ομάδα διάσωσης), έτσι κι εδώ ο Jiraiya μπορούσε εύκολα να γλιτώσει, από την στιγμή που είχε κρυφτεί μέσα στο barrier του βατράχου του. Είχε αποκτήσει ένα σώμα του Pein, με ένα χέρι λιγότερο δεν θα πέθαινε και είχε επαρκείς πληροφορίες πια για να επιστρέψει... ο mangaka τι πάει και κάνει όμως;
Μας το πασάρει ότι και καλά χρειαζόταν να δει όλες τις υπόλοιπες φάτσες, να επιβεβαιώσει ότι ήταν άτομα που ήξερε και μετά να πεθάνει, δίνοντας τις πληροφορίες στον Fukasaku πρώτα... χρειαζόταν τόσο να βγει και να θυσιαστεί, από την στιγμή που ήδη είχε αναγνωρίσει Yahiko και τον ninja με την σχισμή στο κεφάλι, ενώ είχε ρίξει κοντινές ματιές και σε αρκετούς υπόλοιπους;
Και αφού θυμόταν τους ninja αυτούς μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορούσε να θυμηθεί τις φάτσες που μόλις πριν λίγο είδε; Άξιζε την θυσία του αυτό, ενώ είχε επαρκείς πληροφορίες;
Εγώ λέω όχι, ήταν ένα άλλο plot no jutsu στην σειρά και μου μείωσε την συγκίνηση της σκηνής.
Επίσης, δεν βρήκα τόσο ρεαλιστικό ότι και τα 6 σώματα του Pein ήταν άτομα που είχε συναντήσει ο Jiraiya... μου φάνηκε πολύ βολικό για να καταλάβει τι παίζει με τον Pein, 1-2 να ήξερε ήδη ήταν υπεραρκετοί.
Τέλος, το dying message που άφησε δεν ήταν ανάγκη να είναι κωδικό imo, αφού, από την στιγμή που θα ξέφευγε ο βάτραχος, ο Pein θα ήταν ούτως ή άλλως aware ότι το μυστικό του είχε "ξεφύγει". Πέραν του ότι θα χάσουν χρόνο να το αποκρυπτογραφήσουν τώρα, ελπίζω να μην σκέφτηκε τίποτα θεόκουφο, μιας και μιλάμε για τις τελευταίες σκέψεις ενός ετοιμοθάνατου.
Στα θετικά τώρα, η σκηνή που ξανασηκώθηκε, αφού θεωρούνταν νεκρός!
Πολύ ωραία και η μουσική που επέλεξαν καθώς ξαναγύρισε στην ζωή και σηκώθηκε... εκεί τους παραδέχομαι!
Κατά τ' άλλα ανυπομονώ να δω Sasuke vs. Itachi!
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 04 Νοέμβριος 2009 - 02:51
manga spoilers removed. No manga spoilers please light or heavy