/\Μα πώς αφού έχουμε την οικιακή οικονομία στο γυμνάσιο ?
Εάν πάντως εισαχθεί ένα τέτοιο μάθημα στα σχολεία σαφώς και το επίπεδο της παρεχόμενης παιδείας από αυτά θα αναβαθμιστεί.
Πάντως για να πω την αλήθεια ασχολούμαστε με τρίχες κυριολεκτικά.
Το πρώτο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία μας και στο οποίο κυριολεκτικά είμαστε άστα να πάνε είναι η αξία της κριτικής σκέψης,της γόνιμης 'ανυπακοής' και της δημοκρατίας.Γιατί κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι το ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό μας σύστημα προάγει τίποτα παραπάνω από την αποστήθιση.Άντι για κριτική αντιμετώπιση αυτό που τρώμε στη μάπα πόσα χρόνια είναι ''ότι το τριαδικό δόγμα είναι μία κοινωνία αγάπης τρίων αγαπητικών προσόπων'' και κουφά του στυλ ''Η ανυπαρξία αποδείξεων για την ύπαρξη του Θεού δεν αποτελεί απόδειξη της ανυπαρξίας του."Παρουσίασε μου με στρωτό λόγο χωρίς ηλίθια παραδείγματα και γλυκανάλτες μεταφορές,αστείες ιστορίες με χαζοχαρούμενα παιδάκια και μπερδεμένο,μακροπερίοδο λόγο τις αρχές της χριστιανικής πίστης.Περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκε ο χριστιανισμος,την ιστορία του,τα διαφορετικά του δόγματα,τις διαφορές τους όχι όμως μονόπλευρα,μη μου λες ότι η εξομολόγηση απελευθερώνει τον ανθρωπο πες μου για ποιο λόγο να δαπανήσω χρόνο ώστε να εξομολογηθώ αλλά χωρίς να βαθαίνεις ανούσια τα πράγματα(πράγμα δύσκολο γιατί την πίστη αυτή την έχει ή δεν την έχεις ,στη δεύτερη περίπτωση οτιδήποτε άλλο θα σου φανεί αστείο).
Αν το μάθημα των θρησκευτικών παραμείνει ως έχει καλύτερο είναι να καταργηθεί και για εμένα προσωπικά η θρησκειολογία δεν είναι πανάκεια.Κάλλιστα μπορεί να καταλήξει σε κατήχηση και προσυλητισμό.
Δυστυχώς όμως όσο υπάρχουν θεολόγοι άνεργοι και δεν υφίσταται ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους και όσο υπάρχει η άποψη ότι η πλειοψηφία πρέπει να επιβάλεται πάντα αβασάνιστα και χωρίς κρίση στη μειοψηφία ,α και εάν οι συγραφεις πληρώνονται με τη σελίδα αναβάθμιση στο μάθημα αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει.
Αυτο που λες προυποθετει τον ανθρωπο μορφωμενο .
Τοτε ο πιο πολυς κοσμος ηταν αμορφωτος , δεν θα καταλαβαινανε τι τους λεγανε .Αλλωστε η καρδια ειναι αποδεκτης , τα απλα λογια ειναι αρκετα , δεν χρειαζεται εοιστημονικη διατριβη , πιστη χρειαζεται , θεληση . Και οχι ποιητικοτητα στην Κ.Δ. δεν υπαρχει ( αν εξαιρεσουμε την αποκαλυψη ).
Αν σε ενδιεφερε παντως το θεμα εψαχνες και μονος σου , υπαρχουν τετοια βιβλια .
Ακομα και αν σου τα πει ομως καποιος δεν τα δεχεσαι γιατι περιμενεις αποδειξη σε στυλ εξισωσης , τετοιο πραγμα δεν υπαρχει , αυτα πανε σχετικα με την ελευθερια επιλογης ( δηλαδη για να μην αναγκαστει καποιος να επιλεξει κατι που δεν θελει , πχ την την λυση της εξισωσης κανεις δεν την αμφισβητει , αν το κανει καποιος τον λενε τρελο , οποτε το δεχεται αναγκαστηκα ) .