Oυφ,μετα απο πολυ ωρα,τελειωσα κι αλλο ενα "εργακι" μου!
Ευχομαι πραγματικα να ξεπερναει και το προηγουμενο μου σε εκταση,αλλα πριν το δω δεν μπορω να ειμαι σιγουρος

{edit:το δα...μαλλον το ξεπερναει!!!ειναι πραγματικα χιλιομετρικο,το μεγαλυτερο μου...beware,you who will read!

}
Οσα δεν σχολιαζω οπως παντα ειναι ειτε επειδη δεν ειχα τι να πω ειτε επειδη συμφωνουσα...εκοψα μερικα σημεια οπου επαναλαμβανοταν το ιδιο νοημα και μπορουσε να ειπωθει περιεκτικα με μικροτερο χωρο..
Επισης να σημειωσω,για να μην το πω πολλες φορες,οτι μιλαμε για μια σειρα ανιμε...οι χαρακτηρες και οι ιδεες τους προσπαθουν να αποδωθουν οσο πιο ρεαλιστικα γινονται,αλλα απο ενα σημειο και μετα θα ειχαμε εντελως διαφορετικες κατασταεις στην πραγματικη ζωη,αν υπηρχαν τα τετραδιακια...
Οπως πχ το οτι ο Light πηγε να ψαξει τον L ή και γενικος οτι υπαρχει ατομο σαν τον L....
Aν τα DN υπηρχαν πραγματικα,μια αντιδραση σαν του Light ειναι σιγουρα σπανια,(πιθανον να χρησιμοποιουνταν για προσωπικο ωφελος απο καποιους ή να καιγοταν/κρυβοταν απο καποιον που το φοβοταν)αλλα οχι αδυνατη.
Το εργο του και η ολη ιδεα δεν ειναι κατι το οποιο απουσιαζει απο το ανθρωπινο μυαλο,μιας και ο καθενας εχει την δικη του αισθηση δικαιοσυνης και αυτος την δικη του.
Μ'αυτο θελω να πω οτι ορισμενες καταστασεις ειναι αληθοφανεις κι αλλες οχι στο ανιμε....αρα οταν φτανουμε στην περιπτωση μας[γκουχ Misa γκουχ]ολο αυτο που συζηταμε ειναι αν μπορει να βρεθει μια λογικη στις πραξεις της αλλα οπως και να το κανουμε αληθοφανης συμπεριφορα δεν ηταν και σχεδον σιγουρα δεν θα παρατηρουνταν σε κανενα ατομο που ειχε βιωσει την ιδια εμπειρια...
Αρα ας κανουμε την συζητηση δεν λεω,αλλα οσο και να το ψαξουμε,μιας και δεν ηταν και ο πιο τελεια ψυχολογιμενος χαρακτηρας,μπορει να γινει μονο μια προσεγγιση στο γιατι επραξε ετσι....μια προσεγγιση που εχει να κανει με τα πρωσοπικα πιστευω του καθενος....
Ας ξεκινησω λοιπον!
[Αυτο ειναι το μεγαλυτερο ποστ που εχω κανει ποτε μου:hahaha:,enjoy it then!]
{iri,you got what you asked!

}
Οποτε απορω πως παραγνωριζεις τοσο ευκολα το γεγονος οτι η Misa σκοτωνε κοσμο και λες οτι παρολαυτα την συμπαθεις. Και θες να σου πω και κατι αλλο? Εν τελει αμφιβαλλω για το κατα ποσο θυμα ητανε.... Η μονη επιλογη η οποια εκανε σε αυτην την σειρα (she was bound to make at least one at somepoint) ηταν να υπακουει τυφλα τον Light. Kαι σε ξαναρωτω. Σου εδωσε την εντυπωση οτι σκεφτηκε πολυ αυτο που εκανε? Μην της δινεις συγχωροχαρτι λογω θυματοποιησης και βλακειας. Ελαχιστα ειναι τα θυματα που αξιζουν τον οικτο μας και αυτο γιατι ενας νορμαλ ανθρωπος εχει την στοιχειωδη αξιοπρεπεια να θελει να αποφυγει την θυματοποιηση οπως ο διαβολος το λιβανι.
Απλα εμενα αυτο το αφελης που ακουω αναφορικα με την Misa μου φαινεται οτι δεν ισχυει καθολου.... Η πλεκτανη που εστησε για να συναντησει τον Light ηταν δειγμα αφελειας? Η η ευκολια με την οποια παγιδευσε το στελεχος της πολυεθνικης ηταν και αυτη δειγμα αφελειας.... Μην ξεγελιεσαι απο το χαμογελο. Δεν ηταν αφελης η Misa αμοραλιστρια ηταν και μαλιστα απο το ειδος εκεινο που νοιαζονται μονο για την παρτη τους και το πως θα ειναι αυτοι καλα. Και επαναλαμβανω για αλλη μια φορα. Οτι η βλακεια δεν αποτελει ελαφρυντικο..... Ουτε η αγαπη της για τον Light. Δλδ πως οταν ο Light της ειπε οτι επρεπε για ξεκαρφωμα να βγαινει και με αλλες εκει ξαφνικα ορθωσε αναστημα και αρνηθηκε?
Εκανα 2πλο quote Μιας και πανω κατω γινοταν συζητηση για το ιδιο πραγμα!
Λοιπον...οπως εχω ξαναπει η Misa χαζη ηταν,αλλα δεν ηταν τοσο χαζη οσο φαινοταν!
Αν ηθελε ειχε μυαλα για συγκεκριμενες καταστασεις τις ζωης...
Παρ ολα αυτα στην περιπτωση του Light και την ελλειψη εγκεφαλικης λειτουργιας προς αυτον,θα απαντησω αμεσως πιο κατω...
Παιδια μην μπερδευετε τον ερωτα με την αγαπη. Ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα. Ο ερωτας ειναι οντως ορμητικος παραφορος κτλ κτλ κτλ αλλα αν δεν ειναι χτισμενος πανω σε σωστες βασεις καταρρεει. Μπορει να μην ξερεις τι ακριβως ερωτευεσαι πανω σε καποιον αλλα παντα ξερεις γιατι τον αγαπας.
Ε μηπως ηταν απλα ερωτευμενη λοιπον?

{για τους δικους της λογους...}
Το αλλο προυποθετει και λιγη σκεψη,που προφανως αυτη δεν ειχε την ικανοτητα να πραξει και "τυφλωθηκε"....
Αλλα εδω κατω,ομως..
Οταν απαρνειται το Death Note της ξεχναει οτι ο Light ειναι ο Kira και σε ερωτηση που της γινεται απαντα οτι το μονο που θυμαται ειναι οτι απο την πρωτη στιγμη που τον ειδε τον ερωτευτηκε...
Aκομη και να θαυμαζει καποιος το εργο ενος ανθρωπου δεν παει να πει οτι ειναι ερωτευμενος μαζι του... Ενας ανθρωπος ειναι ενα συνολο Ιδιοτητες, εμφανιση και χαρακτηρας γι αυτο και δεν μπορεις ουσιαστικα να πεις ειμαι ερωτευμενος με καποιον που δεν εχω γνωρισει.... Πχ εναν ηθοποιο στην τηλεοραση τον θαυμαζεις....δεν εισαι ερωτευμενος μαζι του απο την στιγμη που δεν ξερεις τι ανθρωπος ειναι.... Η Misa θαυμαζε το εργο του Kira γι αυτο επεδιωξε να τον συναντησει ]
Ποιος το λεει αυτο?
Το εμποδιο ειναι οτι δεν τους βρισκεις παντου(τους ηθοποιους)αλλα εφ οσων ηταν ευκολοι να βρεθουν,που ξερεις τι τρεχει στην καρδια της καθε fangirl??
[μιας και ξερω μια!:nanana:ενταξει αν και το κανει στην πλακα!!]
Κατι παρομοιο επαθε και η Misa(βεβαια μιλαμε και για ανιμε),οπως ειπες κι εσυ:
Ο ερωτας ειναι οντως ορμητικος παραφορος κτλ κτλ κτλ αλλα αν δεν ειναι χτισμενος πανω σε σωστες βασεις καταρρεει.
Πιθανως ηταν η περιπτωση χτισμενος σε λαθος βασεις!

Δεν αντιλεγω,αλλα ηταν ερωτας,που λες κι εσυ!
@ Doulis Αυτο που λες ειναι αληθεια οτι η αγαπη δεν βρισκει παντα ανταποκριση. Αλλα στην περιπτωση αυτη το ξεπερνας. Η Misa εξηγησε μου μια ποτε προλαβε να αγαπησει τοσο βαθια τον Light Που να μην μπορει να ζησει χωρις αυτον? Γιατι εμενα περισσοτερο σαν εμμονη μου φανηκε.... Δλδ το θεωρεις λογικο που μια τον ειδε και μια ηταν ετοιμη να πεθανει γι αυτον? Με βαση τι δλδ εγινε αυτο? Και δεν την αντιπαθω επειδη αγαπησε τον Light μονο... Την αντιπαθω σαν συνολο επειδη θεωρω οτι δεν ειχε ιχνος αυτοσεβασμου επανω της, επειδη ηταν ηλιθια και θυμα απο επιλογη. Την αντιπαθω επισης γιατι οι πραξεις τις δεν ειχαν ουσιαστικο λογο και αιτια παρα μονο το οτι ακολουθουσε εντολες. Εμενα αυτο το ακολουθω εντολες μου γυρνα τα ματια αναποδα για να ειμαι ειλικρινης. Το μυαλο το εχουμε για να σκεφτομαστε και να κρινουμε και να κανουμε αυτο το οποιο πιστευουμε εμεις οτι ειναι σωστο.
Και οταν τον γνωρισε οπως λες καλυτερα πανω σε ποια βαση τον ερωτευτηκε ακριβως??? Γιατι εγω θυμαμαι εναν Light μονιμως με εναν L αγκαλια να συζητανε μονο για την υποθεση του Kira Και την Misa Να την εχουν γραμμενη.Η μηπως η γενικοτερη αδιαφορη συμπεριφορα του αποτελει εναυσμα για την γεννηση βαθιων συναισθηματων αγαπης? Μηπως να σου θυμησω και τι εγινε αργοτερα με την Takada?
Ισως οντως στην αρχη να ηταν εμμονη..
[...]
Οταν αγαπας δεν προσπαθεις να κανεις τον αλλο ευτιχιμενο με οποιοδηποτε κοστος;;;Μηπως αυτη τα εκανε ολα για να ειναι ο Light χαρουμενος κ ισως ετσι να την αγαπησει κ εκεινος;;;
Εως ενα σημειο με καλυψε ο δουλης!
Απο ενα σημειο και μετα,οπως ειπα,ειχε να κανει με το πως εβλεπε αυτον και το εργο του..
Οταν ειδε και το εργο λοιπον που προσφερε στην ανθρωποτητα και εχοντας ηδη "απογοητευτει" απο την ανθρωπινη δικαιοσυνη,που ουτε τον δολοφωνο των γονιων της δεν μπορουσε να "πιασει",βρηκε σ'αυτον το τελειο ατομο για να φερει εις περας την δικαιοσυνη στον κοσμο..
Της εγινε εμμονη/τον ερωτευτικε οπως ηδη αναφερθηκε και αν συνδιαστει με το οτι ηδη δεν ηταν και το πιο εξυπνο ατομο(κοριτσια/celebrity σε τετοια ηλικια δεν νομιζω να σκεφτονται πολλα αλλα εκτος απο μοδα και αγορια στο μυαλο τους

ειναι αρκετα φυσιολογικο νομιζω)...
Συνδιαζοντας λοιπον...
-το οτι απεκτησε δικο της αισθημα δικαιοσυνης απο το χασιμο των γονιων της και οτι μισησε το "γηινο" και ατελες συστημα δικαιοσυνης ενω βρηκε ενα ατομο που μπορουσε να το επιφερει πιο τελεια απο ποτε,εξαφανιζοντας για παντα την εγκληματικοτητα απο το πρωσοπο της γης
-Το ιδιο ατομο που εκτελουσε το εργο αυτο δεν ηταν καποιος 60αρης παππους με parkinson αλλα ενα ομορφο παλικαρι κοντα στην ηλικια της...ε,οσο και να την κρινουμε,σε ενα κοριτσι αυτης της ηλικιας αν το ατομο που θαυμαζει πιο πολυ απ ολα τυχαινει να ειναι και ωραιος εμφανισιακα δεν βλεπω που ειναι το παραξενο!

-Και το οτι τυφλωθηκε απο τα απο πανω,εχουμε σιγουρα μια παραξενη κατασταση και μη ρεαλιστηκη[συνδιασμο απο ολα αυτα στην πραγματικη ζωη δεν θα ειχαμε ουδεποτε!]αλλα οπως και να το κανουμε δεν ειναι τελειως μη δικαιολογιμενη..
Ας μην ξεχναμε οτι μιλαμε για μια σειρα και οχι για μια real life κατασταση επομενως αν με 2-3 τροπους μπορει να εξηγηθει η κατασταση,οσο κι αν αποκλινει απο την πραγματικη συμπεροφορα ενος πραγματικου κοριτσιου,πιστευω μπορουμε να δεχτουμε το γιατι επραξε ετσι...
Ναι,δεν ηταν η πιο αληθοφανης απεικονιση ενος χαρακτηρα.
Ναι,μπορει να εξηγηθει με βασει τα κριτηρια ενος χαρακτηρα μιας ανιμε σειρας...δεν ειναι η πρωτη παραξενη συμπεριφορα που βλεπουμε.
Σιγουρα η συγκριση γινετε με real life καταστασεις,δεν μπορει να αποφευχθει μιας και εκει ζουμε,στον πραγματικο κοσμο,αλλα οπως και να το κανουμε μιλαμε για μια σειρα φαντασιας...
Το να πραττει παραξενα ενας χαρακτηρας[οπως αυτη με τον Light]μπορει να εξηγηθει με την λογικη του ανιμε[οι 3 περιπτωσεις που εγραψα απο πανω] η οποια δεν πρεπει απαραιτηως να συμπιπτει με την ιδια κατασταση στην πραγματικη ζωη.
Ανιμε ειναι και οι χαρακτηρες εχουν εναν τροπο σκεψης δικο τους,που δεν ταυτιζεται παντα ή συχνα με τον πραγματικα ανθρωπινο στις ιδιες συνθηκες.
Παρ ολα αυτα αυτο δεν σημαινει κι οτι δεν πρεπει να την σκεφτομαστε και με τα δεδομενα της κοινωνιας μας..
{απλως τετοιοι χαρακτηρες σχεδιαζονται ειδικα για να διαφερουν απο τον μεσω ανθρωπο...αλλα τεσπα,εννοεται οτι μια αναλυση της πρεπει να γινει...}
Aλλα και περα απο αυτα εχεις σκεφτει οτι η Misa στην ουσια δεν ηξερε τιποτα για τον χαρακτηρα του Light? Ειχε πλασει μια εικονα στο μυαλο της και εμενε εκει οτι και να γινοταν? Αυτο δεν ειναι εμμονη??? Γιατι μια φορα εμενα για αγαπη δεν μου φαινεται... Οσο γι αυτο που λες ευτυχισμενο με οποιοδηποτε κοστος.... Οταν θες να δεις καποιον ευτυχισμενο μπορεις να βαλεις τις αναγκες του πανω απο τις δικες σου εστω και αν αυτο σημαινει οτι δεν θα ειστε πια μαζι. Η Misa δεν διστασε να κοντεψει να γκρεμισει το σχεδιο του Light με την ξαφνικη της εμφανιση στο πανεπιστημιο του για να κανει ελεγχο παρα το οτι της ειχε εξηγηθει και απαγορευτει ρητα κατι τετοιο. Αυτο δεν ειναι πολυ εγωιστικο για σενα??? Δεν δειχνει οτι δεν αντιλαμβανεται σε τι κινδυνο φερνει τον ανθρωπο που λεει οτι αγαπα για να καθησυχασει την δικη της ανασφαλεια?
Αλλο ενδιαφερον θεμα...
Σιγουρα εφ οσων τον αγαπουσε δεν επρεπε να πραξει ετσι,δεν αντιλεγω..
Αλλα εδω μιλαμε για ενα ατομο πυ ηταν ετοιμο να κανει τα παντα για το αλλο,εκτος απο το να αντεξει μακρια του!
Εφ οσως ειχε την ευκαιρια να παει κοντα του δεν αντεξε και το κανε...
Ενταξει ηταν πιο εξυπνη απ οσο φαινοταν αλλα ιδιοφυυια δεν ηταν,ενα νεο κοριτσι ηταν και δεν ειχε αντιληφθει πληρως την κατασταση...
Παντα μιλωντας με την λογικη οτι αναφερομαστε σε ενα ανιμε δεν μου φαινετε και τοσο παραξενη/διαφορετικη συμπεριφορα...
Αν την συγκρινουμε με την πραγματικοτητα ενω ναι,τετοια κατασταση δεν θα παρατηρουνταν ποτε πιστευω.
Ο λογος που μας αρεσει η Misa {και οχι μονο εξωτερικα οπως νομιζουν αρκετοι}ειναι οτι αναφερομαστε σε ενα τελειως φανταστικο/μη υπαρκτο πρωσοπο το οποιο δεδομενου των συνθηκων γυρω της επραξε με τον δικο της τροπο...οσο χαζος κι αν ηταν...
Για τα δεδομενα οτι αναφερομαστε σε ενα ανιμε και οπως ειπα ηδη "παραξενες" συμπεριφορες ειναι αποδεκτες,δεν μου φαινονται τοσο αδικαιολογιτες οι πραξεις της...[που ανεφερα πιο πανω]
It's fiction,not reality.
Αλλα και παλι δεν υποστηριζουμε τις πραξεις της,απλως συμπονουμε το ατομο μιας και δεν θεωρουμε οτι επραξε με κακια στην ψυχη αλλα με βλακεια και ασυνειδισια..
Και αυτο παλι δεν συγχωρειται βεβαια,αλλα οπως και να το κανουμε,δεν μας δημιουργει μισος...
[και δεν ειναι χαμογελα και χαχανιτα και απο πισω ο σατανας...αν ηταν αυτο ας ειχε καθαρισει τον Light οταν μπορουσε και ας εκανε του κεφαλιου της με το DN...το οτι δεν τον καθαρισε οταν μπορουσε,δειχνει και αρκετα νομιζω οτι ενδιαφεροταν γι αυτον....
Και ναι ειναι ηλιθιοτητα να δωσεις την ζωη σου στα χερια αλλου και να μην εχεις καθολου ελεγχο,αλλα λογος για να την μισησεις δεν νομιζω να ειναι..[παντα κατα την αποψη μου]
Μπορεις να μην συμφωνεις μαζι της αλλα αυτο δεν την καθιστα με τπτ κακια πιστευω..ηλιθια/ερωτευμενη αναλογα με το πως το βλεπει κανεις...
Σημειωσε οτι οπως ανεφερες κι εσυ:ερωτας=/=αγαπη]
Και εν παση περιπτωση το θεμα δεν ειναι κατα ποσο η Misa ερωτευτηκε τον Light τοσο..... Που για μενα ηταν τελειως θεμα εγωισμου και εμμονης. Το θεμα για μενα ειναι δεν παει να πει οτι επειδη ερωτευτηκε τον Light παιρνει απαραιτητα λευκη καρτα για να σκοτωνει οποιον θελει........ Τι παει να πει αυτο. Οτι αν αυριο καποις ερωτευτει εναν μανιακο δολοφονο εχει το ελευθερο να σκοτωνει κοσμο? Τελευταια φορα που ελεγξα ο ερωτας και η αγαπη δεν ηταν συνωνυμα της λοβοτομης.........
Οχι βεβαια και φυσικα οφειλε να σκεφτει περισσοτερο το μελλον/πραξεις/ζωη της αλλα οπως και να το κανουμε δεν την καθιστα κακο ατομο οπως ειπα...μονο χαζο...
Και οσο για την βλακεια ειναι το χειροτερο εγκλημα στον συγχρονο κοσμο. Πισω απο καθε μεγαλη τραγωδια κρυβεται ενας ακομη μεγαλυτερος Βλακας......Ολα τα κακα απο την ελλειψη σκεψης ξεκινανε. Στο κατω κατω ολοι αντιμετωπιζουν δυσκολιες στην ζωη και δεν λαμβανουν πολλες φορες βοηθεια και παρολαυτα τις ξεπερνουν.
Διαφωνω εδω...[εκτος κι αν το πες με αστειο τονο]
Οσο κακο αποτελεσμα κι αν μπορεις να παρεις απο την ανθρωπινη βλακεια,δεν συγκρινεται με τπτ με το αποτελεσμα που σου δινει η σκεψη!
[και μην μου βαλεις την ατακα του einstein,την εχω δει τοσες φορες που την βαρεθηκα..ειναι αλλο θεμα εκεινο!]
Oπως και στην περιπτωση μας,αυτο που εκανε η Misa,οχι μονο δεν συγκρινεται,αλλα δεν θα ειχε γινει καν εξαρχης αν δεν υπηρχε πρωτα η οργανωμενη σκεψη του Light και το σχεδιο του!
Παρομοιοως τα μεγαλυτερα κακα στην ανθρωποτητα,οπως η ατομικη βομβα ή τα πολυβολα δημιουργηθηκαν κατοπην ανθρωπινης σκεψης.
{αν και σε πολλες περιπτωσεις παιζει και η βλακεια τον ρολο της γκουχ hitler γκουχ πιστευω οτι απο την οργανωμενη σκεψη ξεκινανε ολα}
Και το να εισαι βλακας δεν ειναι εγλημα,κακοτυχια ειναι!
Εξηγησε μου γιατι να λυπηθω την Misa περισσοτερο απο τον L για παραδειγμα? Τον οποιο L (Και εκει να δεις την διαφορα) παρα το οτι ηταν ορφανος και απο οτι εννοηθηκε δεν ειχε και την πιο ευκολη παιδικη ηλικια αντι να τον λυπαμαι τον θαυμαζω γιατι αξιοποιησε στο επακρο ολες τις ευκαιριες που του δοθηκαν και ανεπτυξε πληρως τα ταλεντα του και εν ολιγοις παρα τα τραυματα του ελαχιστες
φορες τον ειδα να ξεφευγει (και ας εκανε και αυτος λαθη τα εκανε με βαση εναν συγκεκριμενο συλλογισμο και με στοχο την σωτηρια περισσοτερων ζωων)
Αυτο ηταν πραγματικα το μοναδικο quote που δεν καταλαβα τον σκοπο...τι σχεση εχει ο L??
Κι εγω τον λυπαμαι και τον συμπαθω περισσοτερο σαν χαρακτηρα απο την Misa,δεν αντιλεγω εκει...
Παρ ολα αυτα δεν σημαινει οτι την μισω κιωλας...
Αυτα τα οποια μπορεις να κανεις για ενα αλλο ατομο . Εχουν καποια ορια. Απο εκει και περα πρεπε να αναλαβει ο ιδιος πρωτοβουλια. Το να λυπασαι καποιον ο οποιος σπαταλα ευκαιριες και την καλοσυνη των αλλων για μενα ειναι ανωφελο. Στο κατω κατω ολοι αντιμετωπιζουν δυσκολιες στην ζωη και δεν λαμβανουν πολλες φορες βοηθεια και παρολαυτα τις ξεπερνουν.Αυτο που σου λεω ειναι η παγια τακτικη η οποια ακολουθειται απο ολα τα ιδρυματα απεξαρτησης. Κανεις δεν λυπαται κανεναν. Ο εξαρτημενος μπορει να ξεφυγει αν θελει. Αν δεν θελει με γεια του με χαρα του δεν θα κατσεις να αναλωθεις σε μια χαμενη υποθεση. Το ιδιο συμβαινει και με τη Misa κατα καποιον τροπο. Δεν ειναι δικαιολογια το θελει μεγαλη δυναμη για να ξεφυγεις απο μια θεση εξαρτησης. Να την εβρισκε. Να ορθωνε αναστημα και να αντιδρουσε εκει που επρεπε ωστε να μην την μεταχειριζονται σαν αντικειμενο. Ακομη περισσοτερο να ειχε κριτικο πνευμα και να μην σκοτωνε αθωους ανθρωπους που δεν εφταιγαν σε τπτ.
Καταρχας οπως ειπα μιλαμε για ανιμε και οχι πραγματικη κατασταση,κατι τετοιο σχεδον σιγουρα δεν θα παρατηρηθει εκει.
Εχουμε λοιπον εναν χαρακτηρα που ειναι διατεθειμενος να κανει τα παντα για εναν αλλο[και ανεφερα ηδη τους λογους],σε οποιεσδηποτε συνθηκες.
Ασυνηδεισια πες το,βλακεια πες το,ερωτα πες το και γενικα αναλογα με το πως το βλεπει κανεις ετσι το λεει...
Την κακια στην πραξη που την ειδες??
It's Fiction,not Reality,οπως ειπα....
Και αυτο πιστευω αρεσει και σε ολους τους fans,το οτι ηταν διατεθειμενη να κανει τα παντα γι αυτον...ασχετα απο την ανταποκριση....
Αλλα οπως ειπα{ξανα και ξανα}μιλαμε για χαρακτηρα φαντασιας....αλλα δεν σημαινει οτι δεν μπορει να μας αρεσει...
Και πανω απο ολα να αγαπουσε λιγο περισσοτερο και τον ιδιο της τον εαυτο και να μην εθετε επανηλλειμενα την ζωη της σε κινδυνο για ενα ατομο το οποιο της ειχε δηλωσει ξεκαθαρα οτι δεν την αγαπαει. Θα μου πεις μα αυτη τον αγαπουσε.... Και θα σου πω. Τι προλαβε να αγαπησει που του διακηρυσσει τον ερωτα της 10 λεπτα μετα την πρωτη τους συναντηση?
Θα το ειχα κανει merge με τους 3 λογους που ειπα πριν{και εξηγησα} αλλα βαριεμαι να το μετακινησω...sry,ειναι κι αργα!

Zoro δεν ειναι μονο γουστο και προσωπικη αποψη ειναι και ορθολογικος τροπος σκεψης και συναισθηματικος. Αν λειτουργεις χωρις να παιρνεις αρκετα βαση τον πρωτο τομεα κινδυνευεις σοβαρα να μην μπορεις να αιτιολογησεις ουσιαστικα τις πραξεις σου και στην ουσια να μην ξερεις ποιος εισαι. Η αυτογνωσια ειναι απαραιτητη για καθε σταδιο στην ζωη ενος ατομου.
Χμμ,αν μιλουσαμε για τον δικο μου χαρακτηρα και πιθανον γι αυτον καθε μελους του site σιγουρα εχεις δικιο...
Αλλα{και παλι

}εφ οσων αναφερομαστε σε χαρακτηρα σειρας ανιμε,οι οποιοι εχουν παραδωση στο να ειναι "εκκεντρικοι" και παραξενοι,μπορεις μεν να της φωρτοσεις αυτα που λες...[οτι δλδ της χρειαζοταν η αυτογνωσια],αλλα δεν νομιζω να μπορεις να την μισησεις για αυτο...
Και οπως ηδη ειπα δεν την θεωρω προτυπο γυναικας...απλος οτι για το πως ηταν,δεν σου δημιουργουσε λογους για να την μισησεις...
Δεν ειναι αναγκη να ταυτιζεσαι μαζι της και να λες "σιγα μην σκεφτομαι ποτε εγω ετσι" ή να την βλεπεις ως καποια που δινει κακο ονομα στις γυναικες{και μαλιστα ξανθιες!},αλλα απο μονη της....γι αυτο που ηταν...χωρις να κανουμε υποθεσεις "πως θα ηταν" και "πως θα ημουν"...να την κρινεις...
Για τα ολα δεδομενα που ανεφερα μεχρι τωρα θεωρω οτι το να της δειξεις μια συμπαθεια δεν ειναι κατι το παραξενο...
[οπως και αντιπαθεια βεβαια...ας το ξαναναφερω οτι απλα λεω την αποψη μου...ολες δεκτες μετα!:P]
Και ερχομαστε παλι στο αγαπημενο μας θεμα. Στο εχω εξηγησει απειρες φορες αλλα επειδη η επαναληψη εστι μητηρ πασης μαθησεως παμε για αλλη μια. Τον Light ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΩ. Προσφατα αναλυσαμε και στο DN thread τα σημεια στα οποια τον θεωρω υποκριτη οπως επισης και την γενικοτερη θεση μου απεναντι στην θανατικη ποινη.
Εδω δεν ξερω αν δεν το κανα σαφες ή αν δεν το καταλαβες αλλα απο τα λογια μου που quotaro:
[μην στηριζεις τον αλλον λογω της προσωπικης σου συμπαθειας προς το εργο του:yellowcard:]
Καταρχας το εγραψα με κλιμα μισου inside joke{και ξερεις τι εννοω

}αλλα απο την αλλη ειπα
προσωπικης συμπαθειας προς το εργο του και οχι προς τον Light!
Εσυ απο πανω καθισες και μου εγραψες την παραγραφο σαν να αναφερθηκα στο ατομο,ενω εγω μιλουσα για το εργο,το αρχικο του δλδ και οχι αυτο που κατεληξε να κανει...
Νομιζω το ιδιο πραγμα λεγαμε...

Παρολαυτα τον σεβομαι κατι που δεν μπορω να πω για την Misa. O Light ξερει ποιος ειναι, ξερει τι σκοπο εχει, τι πρεπει να κανει για να τον πετυχει και το κανει χωις κανεναν δισταγμο. Επιπλεον και μονο η φιλοδοξια του να μην αλλαξει μονο την δικη του ζωη αλλα και ολοκληρο τον κοσμο εκ των πραγματων απο μενα παιρνει ενα + γιατι αποτελει την βαση του ιδεαλισμου. Το που τον οδηγησε ειναι αλλο θεμα, αλλα και μονο το οτι θελησε και προσπαθησε να αλλαξει μια κατασταση υρω του που τον δυσαρεστουσε δειχνει αποφασιστικοτητα και δυναμη χαρακτηρα. Η Misa δεν ειχε κανενα απο αυτα. Γιατι ειναι πιο δικαιολογημενη? Την εμποδισε κανεις να καθισει και να σκεφτει εστω μεσα στις περιορισμενες τις δυνατοτητες τι ακριβως κανει? Γιατι σκοτωνει κοσμο? Οχι. Την ειδες να προβληματιζεται ? Παλι οχι.
Κι ομως διαφωνω...
Δες απο που ξεκινησε ο Light και δες που κατεληξε με την "ιδεα" του και δες που ξεκινησε η Μisa και δες που κατεληξε!
Θα δεις οτι η Μisa ξεκινησε με εναν τροπο και παρεμεινε σταθερη τουλαχιστον στο "πιστευω" της αυτο,ενω ο Light μεταφερηκε απο μια κατασταση στην αλλη και κατεληξε στο να ειναι υποκριτης οπως ειπες...
Η Misa τουλαχιστον μια ιδεα ειχε στο μυλαο της και δεν την προδωσε...
Οσο για το ποσο διακιολογειται η πραξη της και το τι ειναι καλυτερο μεταξυ βλακειας και εξυπναδας τα ανελυσα ηδη...
[και δεν τα ξαναγραφω:hahaha:]
Η σκεψη και η λογικη ειναι το μεγαλυτερο προσον του ανθρωπινου ειδους και μου λες να συμπαθησω ενα ατομο το οποιο σκοτωνει καθαρα απο ενστικτο και χωρις καποια ουσιαστικη ιδεολογια? Τα σκυλια τα οποια δαγκωνουν χωρις λογο zoro ξερεις τι τα κανουν? Τα στελνουν για ευθανασια, κατι το οποιο επρεπε να γινει και με την συγκεκριμενη απο το πρωτο κιολας επεισοδιο που εμφανιστηκε.
Ωραιος ο παραλληλισμος σου{τον φχαριστηθηκες ε?

}αλλα δεν νομιζω οτι μπορεις να συγκρινεις ενα ζωο με εναν ανθρωπο...οσο χαζος κι αν ειναι...
Μιλαμε καθαρα για 2 διαφορετικες περιπτωσεις και δεν γινετε η συγκριση πιστευω...
Βεβαια σαν γενικη μεταφορα ας την δεχτω

Καταρχήν τι θα πει είχε ψυχικά τραύματα. Ε ναι βέβαια, το μάθαμε, είχε ψυχικά τραύματα η κοπελίτσα και για αυτό έσφαζε δεν έφταιγε αυτή
Αν είχε τόσο χοντρά ψυχικά τραύματα στην τελική τότε τουλάχιστον έπρεπε να την κλείσουν σε ψυχιατρική κλινική, αν και εμένα δεν μου φάνηκε να έχει τέτοια προβλήματα
Απλά είναι η κλασσική άνιωθη κοπέλα που δεν ξέρει ούτε από ηθικές ούτε τίποτα, λειτουργεί τελείως με κίνητρο το συναίσθημα και κάνει ότι χρειάζεται για να ευχαριστήσει τα γούστα της.
Είναι καλή κοπέλα; Είναι καλή γκόμενα όπως προαναφέρθηκε, όχι καλή κοπέλα. Το να είσαι απλός και αγνός άλλωστε δεν σε κάνει καλό άνθρωπο
Αν πήγαινε κάποιος και τις έλεγε, ο Light είναι κακός για αυτόν και για αυτόν τον λόγο και ότι αυτό που κάνει είναι κακό, υπήρχε περίπτωση να νιώσει άσχημα και να πει, "αχ τι έκανα τόσο καιρό, μπορεί να μου αρέσει ο Light αλλά αυτό που κάνει δεν είναι καλό οπότε δεν θα τον βοηθήσω άλλο";
Αφου σε εκφραζει ας το σχολιασω λοιπον...
Καταρχας ειναι ακριβως οπως αυτα που μαυρησα απο πανω...το πε και μονος του...
Οσο για τα απο κατω,δλδ τα περι τι θα εκανε αν καποιος της ελεγε οτι ο Light ειναι κακος,με ποιο κριτηριο κατατασσεις καποιον σαν κακο και καλο??
Ο καθενας εχει τον δικο του τροπο να βλεπει τα πραγματα και απο την δικη της μερια ο Light ηταν το απολυτο καλο,η δικαιοσυνη!
Πιο κει που εκτροχιαστηκε,σιγουρα ωφειλε να κοιταξει κατα ποσο ηταν σωστο το εργο του πια,αλλα οπως και να το κανουμε δεν μας εγινε αισθητα εμφανες το γιατι δεν το κανε...
Θα μπορουσαμε να υποθεσουμε οτι δεν το παρατηρησε λογω απαθειας ή οτι ελεγε ψεματα στον εαυτο της...
Κατι τετοιες περιπτωσεις οταν δεν γινετε απολυτα εμφανης μια κατασταση μενει στον τροπο που το βλεπει ο καθενας...
@ Zoro: (καλα δεν υπηρχε καμια περιπτωση να κανω quoteXD) σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι μπορεις να χαρακτηρισεις τον Light κακο πριν αποκτησει το Deathnote. Ειναι λαθος να πιστευεις οτι υπαρχει ενα συγκεκριμενο ποσοστο καλοσυνης η κακιας μεσα μας. Ο καθε ανθρωπος διαμορφωνεται με βαση τις πραξεις του και τα κινητρα που κρυβονται πισω απο αυτες. Ουτε οταν ειχε πρωτοπαρει το DN θα τον χαρακτηριζα κακο γιατι απο την δικη μου οπτικη γωνια τουλαχιστον Α) εσωσε την ζωη μιας κοπελας Β) οι πραξεις του εξυπηρετουσαν ενα Α η Β ιδανικο.
Καταρχας δεν νομιζω να ειπα ποτε οτι ο Light ηταν κακος πριν παρει το DN..
Μετα,επισης παλι δεν νομιζω να ειπα οτι ο καθενας μας εχει ενα συγκεκριμενο ποσοστο κακιας και καλοσυνης μεσα μας...
Ολες οι κακες πραξεις γινονται γιατι αυτοι που τις εκτελουν τις βλεπουν σαν καλες...ή της βλεπουν κακες αλλα καλες για την πλειοψηφια...
[πραγματικα μονο στις ταινιες/ανιμε,γενικα μιλωντας και οχι στην περιπτωση του DN,ενας χαρακτηρας μπορει να ειναι κακος μονο και μονο για να ειναι κακος....σαδιστης μπορει να ναι,αλλα να το κανει μονο και μονο για να εχει σταμπαρισμενο στην πλατη ενα "I'm the Villain Here" μονο εκει γινετε...]
Οσο για τους λογους που αναφερεις,αναφερονται στον "αρχικο" light ,τον "καλο" Light και ειναι σιγουρο οτι μεχρι εκει,πριν εκτροχιαστει,ηταν πιο "δικαιολογιμενος" απο την Misa,αλλα απο εκει και μετα που χαλασε η ιδεολογια του δεν θεωρω οτι δικαιολογουνταν πια...
Ηξερε που βαδιζε και συνεχισε να περπατα...η Misa ξεκινησε με εναν σκοπο{που εμας αρεσε} και τον κρατησε μεχρι το τελος...
Ιδιως το τελευταιο δεν το βρισκω σε καμια πραξη της Μisa. Περα απο το οτι δεν δινει καμια σημασια στην εννοια ανθρωπινη ζωη - ουτε καν στην δικη της αν ειναι δυνατον - στην ουσια δεν εχει καποιον ευρυτερο στοχο (ουτε καν της περνα απο το μυαλο) περα απο το να βρεθει στο πλευρο του Light.
Οπως ξαναπα δεν νομιζω οτι ειναι λογοι για να την μισησουμε...ουτε να την θαυμασουμε βεβαια...
Αναλογα με το ατομο ο καθενας δικαιολογει περισσοτερο η λιγοτερο την πραξη...
Αυτο που διαχωριζει την misa απο την αντιπαραθεση light - L ειναι οτι στην περιπτωση των δυο προηγουμενων ακριβως επειδη οι πραξεις τους ειχαν και μια ηθικη νομιμοποιηση ο καλος η ο κακος θα καθοριζονταν απο το ποιος ειναι ο νικητης. Οταν πεθανε ο L ο Kira ηταν πραγματικα ο Θεος του νεου κοσμου ο οποιος νικησε τον "κακο L" που προσπαθουσε να προστατεψει τους αχρειους παρα το γεγονος οτι δεν δισταζε να τους θυσιασει οταν τον βολευε (ψευτικος L στην τηλεοραση, τελευταιο σχεδιο L)
Οταν πεθανε ο Light o Κιra στα ματια της κοινης γνωμης εγινε ενας παρανοικος εγκληματιας που θεριζε ανθρωπους με υπερφυσικες δυναμεις
Στην περιπτωση της Misa δεν υπηρχε καμια μα καμια περιπτωση να προσδωσεις ηθικη νομιμοποιηση στις πραξεις της η στην καλυτερη περιπτωση να την χαρακτηρισεις κατι περισσοτερο απο ενα απλο οργανο. Και αυτος ειναι ο λογος για τον οποιο την αντιπαθω και την θεωρω κακο χαρακτηρα. Το οτι ειναι γλυκια δεν εχει καμια σχεση , σε διαβεβαιω οτι με το χαμογελο στα χειλη τους εγραφα ολους στα μαυρα τα καταστιχα.
Δεν διαφωνω οτι ηταν ενα απλο οργανο πουθενα{ετσι χρησιμοποιηθηκε δλδ},αλλα μαζι με το ολο χαμογελο στα χειλη που λες,δεν παρατηρησα πουθενα να εκδηλωνεται κακια απο μεσα της...
Ενω τον Light τον ειδαμε να γελα χαιρεκακα πολλες φορες απο μονος του και να χαιρεται με τον
...
Η Misa δεν νομιζω να εδωσε πουθενα παρομοια συμπεριφορα....οτι εκανε το κανε γιατι πιστευε σε κατι οπως και γιατι δεν ηταν και πολυ εξυπνη....
Κοιτα δεν νομιζω οτι μπορεις να μιλας ως συνολο με τους 43 που την συμπαθησαν γιατι ο καθενας την ψηφισε για τους δικους του λογους εκτος και αν πιστευεις οτι την ιδια απαντηση πρεπει να δωσω σε εσενα που μου μιλας σοβαρα και το ιδιο σοβαρα να μιλησω με καποιον που την υποστηριζει επειδη εχει ωραια εμφανση. Ολες οι γνωμες ειναι το ιδιο σεβαστες αλλα αντιμετωπιζονται με διαφορετικης φυσεως επιχειρηματα.Ουτε και εγω μπορω να μιλησω για ολους οσους την αντιπαθησαν για τον ιδιο λογο. Μπορω να συμφωνησω με καποιους απο αυτους σε καποια σημεια.
Για 2η φορα γινετε μπερδεμα μεταξυ μας...δες τι εγραψα στην παρενθεση και το υπογραμμισες κιωλας...
Στην συγκεκριμενη εγω και η Franklin[και 43 ατομα:Pαν και δεν ξερω κατα ποσο βασιστηκαν στο γενικο συνολο της και οχι στην εμφανιση της] θεωρουμε οτι σαν συνολο η Misa σιγουρα δεν εκανε κατι μικρο και αθωο αλλα δειχνουμε μια εμπαθεια προς το ατομο της...
Οπως το κανα εμφανες κι εγω{ή τουλαχιστον αυτο προσπαθησα να κανω} τα 43 ατομα δεν αντιπροσωπευουν την δικη μου αποψη και τροπο που βλεπω τα πραγματα...ο καθενας με βαση τα δικα του πιστευω ψηφισε,τα οποια σιγουρα δεν συμφωνουν ολα με τα δικα μου....
Αντιστοιχα και οι αρνητικες ψηφοι οπως ειπες...
Δεν νομιζω να το ειπα διαφορετικα απο το πως το πες εσυ

Για μενα μιλωντας λοιπον η misa ηξερε παρα πολυ καλα τι εκανε.... Ηλιθια ηταν αλλα τις βασικες εννοιες ζωη θανατος τις αντιλαμβανοταν.Πολυ απλα δεν την ενοιαζε ομως.....
Ακομη και ο Light τον οποιο θεωρεις χειροτερο υπηρξαν στιγμες που ειτε διστασε ειτε με μεγαλη δυσκολια σκοτωσε ενα ατομο. Η Misa Ποτε δεν εδειξε καποιου ειδους συναισθηματικη αντιδραση σε κατι το οποιο δεν αφορουσε αμεσα εκεινη.
Για τον Light μονο με την Sayu διστασε δεν νομιζω να το ξανακανε...{και την αρχη αρχη οταν πρωτοπηρε το DN}....no big deal η συμπονοια του δλδ...
Για την Misa το λες σωστα μεν,αλλα απο την αλλη γιατι να διστασει να σκοτωσει καποιον απο την στιγμη:
-Που {φαινομενικα τουλαχιστον} ολα τα ατομα που την εβαζε να "γραφει" ο Light ηταν μεγαλοι εγκληματιες..
-Ασπαζοταν τον τροπο σκεψης του και τον αγαπουσε..
Δεν βλεπω για ποιο λογο θα πρεπε να διστασει λοιπον,μιας και επραττε με βαση αυτα που πιστευε..
Αν μη τι αλλο τον Light μπορουμε να τον κατηγορησουμε για παρα πολλα αλλα οχι οτι δεν εξηγησε απο την πρωτη στιγμη στην misa οτι δεν προκειται να την αγαπησει. Με λιγα λογια ηξερε που εμπλεκε ηξερε οτι δεν την αγαπουσε και δεν την ενοιαζε. Ηθελε να ειναι μαζι του με καθε τροπο. Δεν ξερω για σενα αλλα για μενα αυτο δεν ειναι ο ορισμος της αγαπης αλλα της εμμονης και του μαζοχισμου.
Δεκτο...ειναι λογος να γινει τοσο μισητη ομως??^^
H μεταξυ τους διαφορα ειναι οτι ο μεν Light μου προκαλει παραλληλα και εναν θαυμασμο η ενα δεος για τον τροπο σκεψης του και την ολη δομη του ως χαρακτηρας ενω η μεν Misa για την απουσια ολων των παραπανω μου δινει την αισθηση οτι χαλαει ολη την σειρα και οτι γενικα μου προκαλουσε ενα συναισθημα περιφρονησης....
Και τελειωνω απαντωντας εδω....

Μα δεν γινετε σε μια σειρα με ηδη 2 ιδιοφυιες να εχουμε και μια 3η στην ομαδα!

Ηταν απαραιτητη και η υπαρξη ενος sidekick χαρακτηρα,που βοηθαει εναν αλλο χαρακτηρα με καποιον τροπο...στην περιπτωση
Mας με τα ματια!

{δεν νομιζω να διαφωνεις εκει

}
Και γενικως,αν και προφανως δεν λες αυτο,αυτος δεν ειναι λογος για να μισειτε καποιος χαρακτηρας!
Αυταααααα

Κλεινω λεγοντας...
Θα λειψω μια μικρη περιοδο απο το το forum αυτες τις μερες αρα πιστευω οτι οταν γυρισω το post αυτο θα χει θαφτει απο ενα εξισου μεγαλο πολυ πιθανον....και ξερω ποιος/α θα το γραψει!

{οπως ξερω ποιος θα κανει ενα αλλο ακομη μεγαλυτερο οταν επιστρεψει!
θα το αναγαγουμε σε τεχνη στο τελος!!

}
(Douli-kun,Franklin-chan,ελπιζω να σας ικανοποιησε κι εσας!!!Αν επιζησατε δλδ μεχρι εδω!

Το αποχαιρετηστηριο δωρο μου!!)
Και τελος,iri-chan,σου βγαζω το καπελο

...τοση δυσκολια σε debate πρωτη φορα ειχα σε τετοιο επιπεδο....σε πολλα σημεια μου πηρε ωρα να σκεφτω τι ηθελα να πω{προσθεσε και οτι ειναι πρωι},οπως και μου πηρε πολυ ωρα να συνδιασω ολα τα quotes μαζι στα σημεια που ηθελα!
[4 tabs ανοιχτα χρειαστηκα για να τα καταφερω!!:nanana:]
Πραγματικα,ησουν φοβερη!
Εως την επομενη συζητηση μας λοιπον!!
Ευχομαι να περασεις σε μεγεθος και αυτο το post μου

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 16 Ιούλιος 2008 - 08:10