yare yare. Τι σου εκανα και με τιμωρεις με posts-μεγαθηρια? 
anyway quote δεν θα κανω γιατι θα μου παρει ωρες και βαριεμαι
.
Εισαι misa misa fan....Αυτο αρκει....
Εγω παλι επειδη γραφω εξαιρετικα γρηγορα οπότε δεν βαριεμαι καθολου....

(μην μου πεις οτι αφησα σημειο που δεν σου απαντησα κιολας

)
Καταρχας οι χαρακτηρες με τους οποιους την συγκρινεις δεν ειχαν ουτε καν αναλογη τραγικοτητα με την μισα.Αλλα και να την ειχαν πιος ο λογος να μην υπαρχει ποικιλια χαρακτηρων?Τωρα το ποσοστο κωμικοτητας ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα (σε αλλους αρεσε και σε αλλους οχι) επομενως δεν θα το αναλυσω.
Δεν ειπα ποτε οτι η Misa δεν εχει τραγικοτητα ως χαρακτηρας (με περισσοτερες απο μια σημασιες για να ειμαι ειλικρινης)...... Αλλα σε αυτο
που λες διαφωνω καθετα. Υπηρχαν και αλλοι χαρακτηρες οι οποιοι απλα δεν αναδειχθηκαν λογω του οτι δεν ηταν οι πρωταγωνιστικοι... Σιγουρα το παρελθον με τους γονεις της και η επιθεση που δεχθηκε ηταν σκληρα χτυπηματα αλλα υπαρχουν πολλοι χαρακτηρες στην σειρα με αναλογα βιωματα... Δεν θα θεωρησω την συμπεριφορα που της εδειξε ο Light και την μετεπειτα μοιρα της ως τραγικη γιατι ηταν κατι το οποιο η ιδια δεχτηκε για τον εαυτο της και μπορουσε να κανει πισω απο αυτο οποια ωρα ηθελε, τουλαχιστον ως ενα σημειο. Θες να χρησιμοποιησουμε ως παραδειγμα την τραγικοτητα του πατερα του Light, Soichiro Yagami? Ο Soichiro Yagami ο αρχηγος της ομαδας αστυνομικων ηταν ισως απο τους πιο δυνατους χαρακτηρες στην σειρα. Ενας νομοταγης ανθρωπος με δυνατο αισθημα δικαιοσυνης και τιμης. Δεν δισταζει να στραφει εναντια στο ιδιο του το παιδι οταν υποπτευεται οτι μπορει να ειναι ο Kira παρα το γεγονος οτι οι ψυχολογικες επιπτωσεις ειναι παραπανω απο εμφανεις
Η συλληψη του Kira γινεται σκοπος της ζωης του πραγμα που εχει αρνητικη επιδραση επανω του (με το περασμα της σειρας φαινεται αδυνατισμενος και υπερβολικα γερασμενος απο τις κακουχιες)...
Επισης να σου θυμησω την αρραβωνιαστικια του Rey Penbar , Naomi Misora και την πορεια της.... ή μηπως και την Rem της οποιας τα αισθηματα ουδεποτε αναγνωριστηκαν απο την misa? Υπαρχει ακομη και η Τakada.... Η Misa ηταν απο τους κυριους χαρακτηρες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ηταν και απο τους πιο τραγικους.
Οσο για το spoiler
Και πας ξανα στην ομορφια που οπως σου ειπα ΔΕΝ επαιξε κανενα απολυτως ρολο. Απλα αφου τον εψαχνε και ηταν ηδη ερωτευμενη μαζι του(με τον ΚΙΡΑ και οχι τον λαητ δηλαδη), οταν τον βρηκε ειπε στην ρεμ : τι ομορφος που ειναι !! (or something like that). Ηταν ενα συμπερασμα και οχι ο λογος για τον οποιον τον ερωτευτηκε.
Αμα δεν ηταν ερωτευμενη μαζι του και το εργο του , απλα θα τον σκοτωνε οταν ειχε την ευκαιρια
.
Eπεισοδιο 13 (11.55-12.00)... Misa to Rem..." I d never guessed that Kira would be so young an hansome...(blush)... Everything s far better than i Imagined it would be".... Αργοτερα στο ιδιο επεισοδιο (18,00 μεχρι τελος)
"no matter what i wanted to meet you ...I wanted to say thank you" ...που σημαινει οτι αρχικα ηθελε απλα να τον ευχαριστησει και να συνεργαστει μαζι του και καπου στην πορεια (που αραγε?) αλλαξε γνωμη και περασε στο I want to be your girlfriend..... Η Misa ενιωθε ευγνωμοσυνη και συμφωνουσε με τον Kira αλλα αλλο αυτο και αλλο το να ειναι ερωτευμενη με καποιον... Μεχρι την στιγμη που προτεινει στον Light το να γινει το κοριτσι του ηξερε γι αυτον Α)οτι ειναι ο Kira Β)τις σχολικες του επιδοσεις Γ) το πως ειναι εμφανισιακα....
Οταν απαρνειται το Death Note της ξεχναει οτι ο Light ειναι ο Kira και σε ερωτηση που της γινεται απαντα οτι το μονο που θυμαται ειναι οτι απο την πρωτη στιγμη που τον ειδε τον ερωτευτηκε...
Aκομη και να θαυμαζει καποιος το εργο ενος ανθρωπου δεν παει να πει οτι ειναι ερωτευμενος μαζι του... Ενας ανθρωπος ειναι ενα συνολο Ιδιοτητες, εμφανιση και χαρακτηρας γι αυτο και δεν μπορεις ουσιαστικα να πεις ειμαι ερωτευμενος με καποιον που δεν εχω γνωρισει.... Πχ εναν ηθοποιο στην τηλεοραση τον θαυμαζεις....δεν εισαι ερωτευμενος μαζι του απο την στιγμη που δεν ξερεις τι ανθρωπος ειναι.... Η Misa θαυμαζε το εργο του Kira γι αυτο επεδιωξε να τον συναντησει και δεν τον σκοτωσε.....
για το πιονι ναι , για το αβουλο οχι .Η ιδεολογια που ασπαστηκε ηταν αυτη του ΚΙΡΑ και θελοντας να την ενισχυσει εγινε πιονι στα χερια αυτου.Αλλα οχι γιατι δεν ειχε προσωπικοτητα.Ας πουμε ο στρατιωτης που υπακουει τις λογικες προτασεις του ανωτερου του (λογικες γιαυτον ,δηλαδη να τις ασπαζεται) γιατι ξερει οτι ο ανωτερος του γνωριζει καποιους παραπανω παραγοντες , δεν θα το ελεγα αβουλη υποταγη.Οταν ομως φτανει να υπακουει σε εντολες που του δημιουργουν ηθικους ενδιασμους τοτε υπαρχει προβλημα.Και φαινετε οτι ακολουθουσε την ιδια ιδεολογια πριν γνωρισει τον ΚΙΡΑ αφου αναζητουσε εκδικηση για τον δολοφονο των γονιων της.
Τωρα αμα την βρισκεις τοσο χαζη τι να σου πω ,εμενα τουλαχιστον τα λαθη της μου φανηκαν ανθρωπινα, και μην ξεχνας οτι και τα μεγαλα μυαλα καναν ζωωδη λαθη ασχετα αμα το ανιμε εδινε ιδανικη πλοκη που τα εξουδετερωνε.(πχ οταν τον πρωτοειδε η μισα τον λαητ ,ο λαητ ειχε βρει λυση για την περιπτωση που ειναι εχθρικος ο κιρα , να πανε σε μπουλουκι, λες και ο 2ος κιρα δεν ειχε τα κοτσια να ξεκληρησει ολοκληρο το μπουλουκι )
και οι χαρακτηρες με τους οποιους την συγκρινεις ζητημα να ειχαν να παρουν 1-2 αποφασεις σε ολο το ανιμε.Επομενως δεν υπαρχει συγκριση 
.
Το λογικο και το νορμαλ ειναι ακομη και οταν ασπαζεσαι την ιδεολογια καποιου να εξεταζεις διαρκως τις πραξεις του και το αν εναρμονιζονται με τα δικα του πιστευω... Ο στρατιωτης ο οποιος ακολουθει τις λογικες γι αυτον διαταγες του ανωτερου του ειναι το ιδιο υπολογος με αυτον για τις πραξεις του δεν παιρνει συγχωροχαρτι επειδη ακολουθουσε διαταγες....Σε παραπεμπω στην νομολογια του Διεθνους Ποινικου Δικαστηριου σχετικα με τα εγκληματα πολεμου.... και στο post που εχει κανει ο Kenny δυο σελιδες πιο πριν.... Επεισοδιο 13 παλι 18.00 μεχρι τελος Misa to Light "Ι dont mind
if I really am just used by you" λιγο πιο μετα " If I become useless to you you can kill me" αν αυτα κι πολλα αλλα δεν ειναι ο ορισμος του ειμαι πιονι τοτε τι ειναι? H Misa γενικα δεν ειχε και τις ιδιαιτερες ηθικοφιλοσοφικες αναζητησεις και ειχε αφεθει τελειως στον Light οποτε οτι της ελεγε το δεχοταν ακριτα. Ειχε παρει μια γενικη γραμμη και απο εκει και περα δεν εξεταζε τιποτα... Αλλα για να δεις οτι οντως υπαρχει προβλημα....θα σε παω με τα δικα σου κριτηρια... Η Misa αναγκαστηκε να συμβιβαστει με την ιδεα οτι ο Light θα εβλεπε αλλες κοπελες (με την οποια ιδεα διαφωνουσε καργα - μην το αρνηθεις

:hahaha:

)...κατι σε ποιο βαθια ηθικοφιλοσοφικη αναζητηση δεν διεκρινα στην συγκεκριμενη. Μεχρι και οταν ο Light επαιζε παραλληλα με την Takada ελαχιστη αντιδραση ειδαμε.
Σιγουρα ολοι οι χαρακτηρες εκαναν λαθη στο anime... Συγκεριμενα για την σκηνη που περιγραφεις ομως ο Light ειχε το ελαφρυντικο οτι δεν γνωριζε τις ακριβεις ιδιοτητες των Shinigami eyes και οτι μπορουν να διακρινουν εναν χρηστη DN απο το οτι εν φαινεται το Lifespan του (ουτε ο ιδιος ο Ryuk καλα καλα δεν το ειχε εξετασει)....Το μπουλουκι δεν το εφερε τοσο ως καλυψη για τον Kira Νο 2 για καλυψη προς την αστυνομια σε περιπτωση που τον πλησιασει κανας ασχετος να μπορει να ισχυριστει οτι τον ξερουν και οι αλλοι και για να αποσπασει την προσοχη του αστυνομικου που τον συνοδευε εν μερει.... Τωρα για την γενικοτερη νοημοσυνη της Misa περα απο κανα δυο αναλαμπες (μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου) που ειχε οι βλακειες της ηταν αναριθμητες... Ενδεικτικα θα αναφερω το εξης...Απο ολα τα ατομα και τα Lifespan που εχει δει σε ολοκληρη την ζωη της γνωρισει εκεινο το ατομο του οποιου το ονομα που της δινεται δεν συμπιπτει με εκεινο που βλεπει...και δεν της κανει αρκετη εντυπωση για να το συγκρατησει (μεχρι και η ιδια παραδεχεται το ποσο ηλιθια ειναι σε αυτο το σημειο)...Δλδ ελεος 1 ονομα ηταν δεν ηταν το καταστατικο του ΠΟΕ.....
Για τις αποφασεις τον χαρακτηρων....
Τωρα για το 3ο quote δεν αναφερομουν στην εξωτερικη εμφανιση αλλα στην απλοτητα.Κατα τα αλλα καθαρα υποκειμενικο θεμα επομενως το περναω.
Συμφωνω θα προσπερασω επισης σε αυτην την περιπτωση....
αλλα στο μονο που διαφωνω ΚΑΘΕΤΑ (τοσο πολυ που το κανω και quote:P):
ρεσυ .Η λεξη κακος σε προταση που εχει σχεση με το death note ειναι τσιιζζζζζ. Δεν υπαρχει κακος και καλος σε αυτο το ανιμε ,υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και μεσα τα οποια προσπαθει ο καθενας να τα επιβαλει. Απο εκει και περα εσυ ως θεατης κρινεις( ο δημιουργος του ανιμε πχ εχει ηδη αποφασισει) πιος κατα την αποψη σου εχει δικιο η αδικο ,η ειχε δικιο και το εχασε με το τροπο που προσπαθησε να το επιβαλει.Γιαυτο βλεπεις συνηθως τετοια κοντρα μεταξυ κιρα και Λ φανς.
.
Βασικα εδω παρεξηγησες μου φαινεται.... Ειμαι ισως το μονο ατομο στο οποιο οι L και Light αρεσουν σχεδον το ιδιο ως χαρακτηρες (οχι ως προσωπικοτητες εχει διαφορα) ακριβως για τον λογο τον οποιο λες...Ασχετα με την προσωπικη συμπαθεια η αντιπαθεια που μπορει να εχω πχ στον Light σαν χαρακτηρας μου αρεσε παρα πολυ στο εργο.Ηταν πολυ καλα δομημενος τα κινητρα και οι πραξεις του εξηγουνταν πολυ καλα και η ολη του συμπεριφορα σου απεπνεε αν οχι συμπαθεια (λιγο δυσκολο αν σκεφτεις τις δολοφονικες του τασεις και την ελλειψη αφοσιωσης)τουλαχιστον σεβασμο και θαυμασμο.Απλα η ατακα που σχολιαζες πηγαινε στον Zoro (παλι σε ανεφερα ειδες??Δεν κανω χωρις εσενα

) ο οποιος εχει μονιμη ατακα οτι η Misa ειναι ΚΑΛΗ.....με την λογικη του οτι απλως ακολουθουσε διαταγες. Και του απαντω λογικα οτι εαν ηταν να κανουμε διακριση καλου κακου στο DN η Μisa μια φορα καλη δεν ειναι (το εχω αναλυσει πιο πανω δεν το ξαναγραφω). Αλλα αν το καλοσκεφτεις ομως περα απο την αποχρωση καλου κακου η Misa δεν ειχε καποια προσωπικη ηθικοφιλοσοφικη αποψη ζωης.... Τοσο ο L οσο και ο Light ειχαν τα δικα τους πιστευω την δικη τους ιδεολογια...Το αν ηταν καλοι η κακοι ειναι κατ εμε ζητημα δευτερευον. Εκει που μενω ειναι οτι ζουσαν με βαση εναν σκοπο ο οποιος ξεφευγει απο το συνηθισμενο και εντελως προσωπικο οφελος. Η Misa παρα αυτο που ειπε αρχικα οτι συμμεριζεται το εργο του Kira και θελει να βοηθησει στην ουσια τα κινητρα της απο ενα σημειο και περα ειναι αποκλειστικα το να ειναι μαζι με τον Light και το να βρισκεται στο πλευρο του. Αν οντως ηταν τοσο ανιδιοτελης και πιστη οπαδος του Kira θα δεχοταν αμεσως ολες τις παραινεσεις για υπομονη και συγκρατηση που της εκανε προκειμενου να μην αποκαλυφθει η ταυτοτητα τους. Δεν θα πεταγοταν μπροστα του σε ανυποπτο χρονο για να κανει ελεγχο. Ουτε θα σκοτωνε ανθρωπους που ουδεμια σχεση εχουν με τον σκοπο του Kira Προκειμενου να τον συναντησει....Αν μη τι αλλο μπορε να μην την χαρακτηριζουμε κακια η σταση της ομως πολλες φορες μπορει να χαρακτηριστει καιροσκοπικη,ανευθυνη και εγωιστικη..... Οτι "θυσια" εκανε δεν πιστευω οτι την εκανε για τον σκοπο του Kira καθως δεν παιρνω την αισθηση απο την Misa οτι ειχε κατανοησει πληρως αυτο το οποιο ηθελε να δημιουργησει ο Light...To εκανε για να ειναι διπλα του για να του ειναι απαραιτητη...Υπαρχει τεραστια διαφορα.... Και κατι τελευταιο...παρατηρησες ποτε στην Misa καποιο ιχνος θλιψης για ανθρωπους που επρεπε να πεθανουν και οι οποιοι δεν ηταν εγκληματιες??? (μεχρι και ο light βρεθηκε μπροστα σε επιλογες που Δεν ηθελε αν και τις εκανε στο τελος) Η Misa περα απο τον Light δεν εδινε δεκαρα για κανεναν.... Τον οποιο Light Οπως εχω αναφερει επανηλλειμενα τον αντιλαμβανοταν με βαση μια εικονα που ειχε αυθαιρετα πλασει απο μονη της..........
@ Melkor1431 ....Απαιχτη η ατακα by the way ...
Οσον αφορα την πενα , αμα ποτε σκεφτεις να την χρησιμοποιησεις εναντιον μου να ξερεις οτι εκεινη την στιγμη εντελως τυχαια ασπαζομαι καθε αποψη σου στο θεμα :
:nod:
Πολυ αργα....Εισαι ηδη στην λιστα...Μονο και μονο επειδη με αναγκασες να γραψω τοσο (οχι τπτ αλλο χαιρεται και ο zoro που τον πλησιαζω πλεον - μην σου πω οτι με το τελευταιο τον ξεπερασα κιολας - στο μεγεθος των post)... Ι shall pass judgement on you when I see that the time is right...muahahahahahhaa:hahaha:
Aνυπομονω για να ακουσω νεα σου ως τοτε (απαντησεις κατω των 400 λεξεων δεν γινονται δεκτες οπως ειχε πει μια ψυχη σε ενα αλλο παρεμφερες thread)