Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * * 1 votes

Amane Misa,την αγαπάμε ή την μισούμε??

• Please log in to reply
446 replies to this topic

Poll: Σας άρεσε η Misa σαν χαρακτήρας στο Death Note? (274 member(s) have cast votes)

Σας άρεσε η Misa σαν χαρακτήρας στο Death Note?

1. Ναι,την βρήκα συμπαθητική και ενδιαφέρουσα (129 votes [13.96%] - View)

Percentage of vote: 13.96%

2. Όχι,καλύτερα να μην υπήρχε καθόλου στην σειρά (55 votes [5.95%] - View)

Percentage of vote: 5.95%

3. Δεν με απασχόλησε (53 votes [5.74%] - View)

Percentage of vote: 5.74%

4. Θα την προτιμούσα σε ένα hentai (687 votes [74.35%] - View)

Percentage of vote: 74.35%

Vote Guests cannot vote

#196 sintar

sintar

*~_Ultra Baka_~*

• Members
  • 186 posts

Posted 08 June 2008 - 22:00

Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας εισαι ηδη στην μαυρη λιστα με τους Misa Supporters....:hahaha:

damn!!!αντε να γλυτωσω τωρα...(Hisatsu Ketchap no Boshi!):deadga6::deadga6:
Affected by "I~must~not~stop~watching~Anime" disease!

Spoiler:

#197 NineTailsNaruto

NineTailsNaruto

Anime Fan

• Members
  • 204 posts

Posted 08 June 2008 - 22:54

Είμαι ακριβός όπως την Misa......Ηλίθιος οπως την σχολιάζεται..

When I Fall In love I Do anything......Οφείλω να συμφωνήσω με τις απόψεις του Zoro γιατι αγνοι ανθρώποι στην Κοινωνία μας λείπουν

καλά μιλάμε Ο Light δεν είχε ίχνος απο emotions...Σκεφτητε πως θα ήταν το DN αν ο light είχε συναισθηματα......

Edited by NineTailsNaruto, 08 June 2008 - 23:01.

Posted Image

#198 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 08 June 2008 - 23:00

Είμαι ακριβός όπως την Misa......Ηλίθιος οπως την σχολιάζεται..

When I Fall In love I Do anything......Οφείλω να συμφωνήσω με τις απόψεις του Zoro γιατι αγνοι ανθρώποι στην Κοινωνία μας λείπουν

You just made my day!!!:blingeye2:

Κατι τετοια σχολια χρειαζομουν οταν ξεκινησε η συζητηση...

Ας δουμε ομως και τι εχουν να πουν καποιες....:evil::laugh:

#199 Gaijin Bosozoku

Gaijin Bosozoku

Digitalbrother

• Members
  • 284 posts

Posted 09 June 2008 - 10:12

@ Gaijin Bosozoku .... 1)Για να ξεκαθαρισω και εγω την θεση μου τον zoro τον πειραζω...για την Misa εχουμε κανει ολοκληρες συζητησεις on και off stage οποτε τα λογια του ουτε προφητικα ηταν (η απαντηση μου στα λεγομενα σου ηταν κατι παραπανω απο σιγουρη) ουτε κινδυνευει καθολου απο μερους μου.....

2) Αν σε εναν λογικο ανθρωπο του πει καποιος πηδα απο το μπαλκονι θα το κανει μονο και μονο επειδη τον αγαπαει? Δεν το πιστευω....Ακομα και οταν ο ανθρωπος που αγαπας σου ζητα κατι εχεις παντα την επιλογη να αρνηθεις.. Και ακομα και ο ιδιος ο Light στον οποιο διακρινω οτι εχεις μια συμπαθεια πιο πολυ σεβοταν τον Mikami Που επαιρνε καποιες πρωτοβουλιες παρα την Misa που ηταν τελειως "σκυλακι" φαση. Γενικα το οτι απλως υπακουγε εντολες δεν την δικαιολογει καθολου. Και αυτο που το κανει ακομη χειροτερο ειναι οτι δεν ενιωθε καν ενοχες να στερησει την ζωη οχι απλως απο ενοχους αλλα και απο αστυνομικους για παραδειγμα...Δλδ μιλαμε ουτε ιχνος ανθρωπιας whatsoever!!!Kαι επμενω το οτι τους σκοτωνε με αθωο υφακι και χαμογελο και παιδικη σχεδον συμπεριφορα δεν της στερει την ιδιοτητα της miss <biiiiippp> of dn universe.

"θελω να με παντρευτεις, να κανουμε παιδια και να μετακομισουμε στην εξοχη..." ή "εχω την αισθηση οτι δεν με αγαπας" ή "δεν ειναι το τι ειπες, ειναι το πως το ειπες" ή αλλα πολλα και διαφορα... Το αν φωναζε ομως και συμπεριφεροταν σαν παιδι, ειναι θεμα του ανωριμου χαρακτηρα της και αυτο εχω την αισθηση οτι ειναι αλλου Kira ευαγγελιο...

Αν για σενα αυτη η συμπεριφορα απο μια γυναικα μοιαζει ενοχλητικη πως θα σου φαινοταν αν ενα ωραιο πρωι(βραδυ για την συγκεκριμενη περιπτωση) σου φορτωνοταν μια αγνωστη (την οποια σημειωτεον δεν πας ουτε με σφαιρες) και σε αναγκαζε να την υπομενεις για τα επομενα 6-7 χρονια της ζωης σου. Και παραλληλα σου εφερνε οτι εμποδιο μπορεις να φανταστεις για να εκπληρωσεις τους στοχους σου?Και η συμπεριφορα που αποδοκιμαζεις οντως παρατηρηθηκε απο την misa με τον Light (με το ζορι τον αναγκαζε να βγουν ραντεβου) και γκρινια παρατηρηθηκε (γιατι δεν μενουμε ποτε μονοι μας) και οχι τπτ αλλο την πληρωνε και ο κακομοιρης ο L την νυφη....Και η ανωριμοτητα και η ψηλη φωνη στα πλαισια της κλαψας εντασσονται....

Spoiler:

Επειτα απο ενα διαγωνισμα Χημεια Κατ., ηρθε επιτελους η στιγμη που υποσχεθηκα, να χτυπησει το καμπανακι για το...
2ο γυρο!!!

Λοιπον, iristella-hime, για την αδικημενη misa-chan εχω να πω:

Η misa δεν ηταν σ*****, η καημενη εκανε τα παντα για το μοναδικο ανθρωπο που αγαπουσε... Αυτο που ειπες οτι δεν ειχε ιχνος ανθρωπιας σημαινει οτι για εκεινον ξεχνουσε οποιαδηποτε ανθρωπια και ελεος...

Now, I wonder, isn't that what we define as devotion???:orly:

"I was just following orders" has historically worked rather poorly as an excuse.
Το ότι η αγάπη της για τον Light την έκανε στρατιωτάκι του θα έπρεπε να σας κάνει να την σιχαίνεστε, όχι να την συμπαθείτε. Αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό, σας εύχομαι να μην ασκήσετε ποτέ νομικό επάγγελμα.

Και ακομη κι αν λετε οτι το να μην εχει δικη της θεληση ειναι αρνητικο στοιχειο, εντουτοις για αυτο και μενα μου φανηκε συμπαθητικη, γιατι ξεχνουσε και τον ιδιο της τον εαυτο.... My poor misa....

Και για τα πορτοκαλι:

Η αληθεια ειναι πως ακομη κι αν ρωτας αν θα με πειραζε να μου φορτωθει μια κοπελα ενα πρωι για περιπου 6-7 χρονια... Εγω εχω να απαντησω το εξης:

Αν μου κολλουσε μια ομορφια σαν και αυτην για 6-7 χρονια.............................................
Posted Image

Spoiler:

How'd you like me now???:hahaha:

Edited by Gaijin Bosozoku, 09 June 2008 - 12:53.

#200 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 09 June 2008 - 11:29

[...] αλλα και επειδη αυτη με τον Matsuda ηταν οι μονες πιο ευχαριστες-οχι τοσο σοβαρες παρουσιες του anime που εκανε μια καλη αντιθεση με την ολη σοβαροτητα που το διακατηχε η οποια νομιζω λιγο πολυ χρειαζοταν!!

For the love of Haruhi, no. :bahhh:

Αν το Death Note ήταν 100% serious, θα ήταν καλύτερο. Αυτό το anime είναι μονομαχία ιδιοφυών. Δεν θέλω comedic relief στο μέσο της πόρωσης, ρε, με ξενερώνει. Αρκεί να πω ότι η Misa και ο Matsuda είναι οι λόγοι που το Death Note δεν μπήκε στο top 10 μου. I was like "GTFO of the screen, you dipshit" κάθε φορά που εμφανίζονταν. :nosey:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#201 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 09 June 2008 - 13:22

Spoiler:

Εγραψεεεεςςςς.....να δουμε τι θα δουμε απο την αντεπιθεση....

Μιας και υπαρχει ενα ελαφρυ κλιμα υποστηριξης απο τους fans να πω κι εγω κατι που σκεφτηκα χτες...

Κανεις δεν εχει αναγνωρησει απο την Misa(και την παρουσιαζετε σαν κακια:df13952b:)οτι απο την αρχη αρχη ειχε "ανετα" τον Light απο τοτε που ειδε το ονομα του εξω απο το ξενοδοχειο...

Μπορουσε ευκολα να τον σκοτωσει και να παρει το Death Note του(ασχετα απο το οτι μπορει να την επιαναν,αλλα αυτη δεν το ξερε αυτο)ενω:

-του εδωσε το DN της,δινοντας του το δικαιωμα να γραψει ακομη και το ονομα της αν την θεωρει βαρος

-πηρε "υπο την υπηρεσια" του την Rem λογω της συμπαθειας προς την Misa

-πηρε 2 πολυ χρησιμα shinigami eyes

-του τυχε μια ομορφη κοπελα(αν και χαζη)

Τωρα ξερω οτι μπορειτε να μου βρειτε 1002 λογους να μου πειτε και ποσα εχασε ο Light εξαιτιας της(τον υποπτευτηκε ο L,ηταν κολλιτσιδα η Misa κλπ)...

Ενταξει,δεν θα διαφωνησω οτι στο σχεδιο του Κira τα χαλασε λιγο,αλλα απο μονη της ομως,δειτε ποσα εκανε γι αυτον,ενω μπορουσε να τον εχει ξεφορτωθει ανετα...

Αν αυτο δεν ειναι αγαπη τι ειναι τοτε??

(συμφερον δεν ειναι,κι αυτη αν ηθελε καθαριζε κοσμο απο μονη της,δεν υπηρχε περιπτωση να την πιασει κανεις,αν δεν πηγαινε κοντρα στον L....που δεν θα το κανε)

Αυτα απο μενα..

#202 sintar

sintar

*~_Ultra Baka_~*

• Members
  • 186 posts

Posted 09 June 2008 - 13:27

For the love of Haruhi, no. :bahhh:

Αν το Death Note ήταν 100% serious, θα ήταν καλύτερο. Αυτό το anime είναι μονομαχία ιδιοφυών. Δεν θέλω comedic relief στο μέσο της πόρωσης, ρε, με ξενερώνει. Αρκεί να πω ότι η Misa και ο Matsuda είναι οι λόγοι που το Death Note δεν μπήκε στο top 10 μου. I was like "GTFO of the screen, you dipshit" κάθε φορά που εμφανίζονταν. :nosey:

different opinions i'd say!!!

Edited by Kenny, 09 June 2008 - 13:44.
double post

Affected by "I~must~not~stop~watching~Anime" disease!

Spoiler:

#203 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 09 June 2008 - 14:19

Παντως αν και δεν την μισησα,αυτην και τον Matsuda,μαλιστα το αντιθετο,οντως (κατα καποιον τροπο θα συμφωνησω με τον Κenny)αν δεν τους ειχαμε ισως και να παιρναμε ενα καλυτερο Death Note,βασιζομενο πιο πολυ στην εξυπναδα...

Αν οχι,τουλαχιστον ισαξιο θα λεγα τοτε...

#204 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 09 June 2008 - 15:06

Επειτα απο ενα διαγωνισμα Χημεια Κατ., ηρθε επιτελους η στιγμη που υποσχεθηκα, να χτυπησει το καμπανακι για το...
2ο γυρο!!!

Λοιπον, iristella-hime, για την αδικημενη misa-chan εχω να πω:

Η misa δεν ηταν σ*****, η καημενη εκανε τα παντα για το μοναδικο ανθρωπο που αγαπουσε... Αυτο που ειπες οτι δεν ειχε ιχνος ανθρωπιας σημαινει οτι για εκεινον ξεχνουσε οποιαδηποτε ανθρωπια και ελεος...

Now, I wonder, isn't that what we define as devotion???:orly:

[/color]
Και ακομη κι αν λετε οτι το να μην εχει δικη της θεληση ειναι αρνητικο στοιχειο, εντουτοις για αυτο και μενα μου φανηκε συμπαθητικη, γιατι ξεχνουσε και τον ιδιο της τον εαυτο.... My poor misa....

Και για τα πορτοκαλι:

Η αληθεια ειναι πως ακομη κι αν ρωτας αν θα με πειραζε να μου φορτωθει μια κοπελα ενα πρωι για περιπου 6-7 χρονια... Εγω εχω να απαντησω το εξης:

Αν μου κολλουσε μια ομορφια σαν και αυτην για 6-7 χρονια.............................................
Posted Image

Spoiler:

@ ΝineTailsNaruto..... Η Misa ερωτευθηκε τον Light πριν καν τον συναντησει με το μοναδικο κριτηριο οτι ηταν ο Kira και οτι της φανηκε ομορφος εμφανισιακα. Αυτο και η ολη της συμπεριφορα δεν δειχνει ουτε πραγματικη αγαπη ουτε αγνοτητα δειχνει ρηχοτητα χαρακτηρα και ελλειψη οποιουδηποτε ψυχικου βαθους ωστε να εκτιμησει εννοιες οπως η ανθρωπινη ζωη και η πραγματικη αγαπη.....Αν καποιος ερωτευεται με αυτα τα κριτηρια και διχως οποιεσδηποτε αμυνες νομιζω οτι διατρεχει αρκετα σοβαρο κινδυνο να πεσει θυμα εκμεταλλευσης.

@ Gaijin.... Καταρχας λαβε υποψιν σου και αυτα που ειπα πιο πανω...Οταν αγαπας καποιον τον αγαπας γι αυτο που ειναι..Στην περιπτωση τoυ Light μια ιδιοφυης προσωπικοτητα με κρισεις μεγαλειου σε ανησυχητικο βαθμο και αυξημενο αισθημα (κατ αυτον)δικαιοσυνης....Η Misa αρχισε να διακηρυσσει την αγαπη της με το που τον ειδε χωρις καννα τον γνωρισει ως ανθρωπος. Ναι ηταν αφοσιωμενη δεν αντιλεγω...αλλα αναθεμα αν και η ιδια ειχε συναισθηση του τι κανει και για ποιον ακριβως τα κανει ολα αυτα...Προσωπικα εχω αλλεργια στα "προβατα"....
Για μενα προσωπικα ηταν ενας κακογραμμενος χαρακτηρας που χαλαγε την συνολικη εικονα του anime για τον εξης απλουστατο λογο. Ολοι οι κυριοι χαρακτηρες ακομη και ο Matsuda καποια στιγμη εναρμονιζονται απολυτα με τον ορισμο του ηρωα δλδ βρισκονται σε μια κατασταση στην οποια πρεπει να κανουν μια δυσκολη επιλογη αναμεσα σε δυο ενδεχομενα...Οποια επιλογη και να κανουν ειτε ειναι η ευκολη η η δυσκολη θα χασουν κατι...Εντουτοις επιλεγουν να πραξουν συμφωνα με την συνειδηση τους και για το γενικοτερο κατ αυτους καλο και οχι συμφωνα με το προσωπικο τους συμφερον η αισθηματα. Και αυτο ειναι που στην λογοτεχνια αποκαλειται η υπερβαση του ηρωα (le depassement du hero)... η Misa ηταν η μονη σχεδον η οποια δεν ειχε τετοια εξελιξη για τον απλουστατο λογο οτι δεν ειχε προσωπικη ηθικη what so ever. Moναδικο της κινητρο ηταν το να ειναι διπλα στον Light με οποιοδηποτε μεσο και για τον σκοπο αυτο ηταν ετοιμη να θυσιασει και τον ιδιο τον Light (οταν τον απειλησε οτι αν συνεχισει να βλεπει αλλες γυναικες θα εκνευριστει, οταν εμφανιστηκε απροειδοποητα στο πανεπιστημιο για να κανει ελεγχο.....). Οποια θυσια και αν εκανε δεν την εκανε τοσο για τον Light οσο για τον εαυτο της, για να μπορει να εξακολουθησει να ειναι διπλα του. Η εννοια της θυσιας απαιτει να εχεις αυτογνωσια και συνειδηση του γιατι η για ποιον υποφερεις. Η Misa δεν ειχε τπτ απο αυτα γιατι οπως ειπες και εσυ ηταν ενας ανωριμος χαρακτηρας.
Και κατι τελευταιο...Μην παραπλανεισαι απο το γεγονος οτι η Misa ηταν ομορφη εξωτερικα.....Δεν αποτελει ουτε τεκμηριο καλου χαρακτηρα, αθωοτητας ουτε εξασφαλιζει μια ευχαριστη συμβιωση με τον αλλο. Η εξωτερικη εμφανιση ειναι κατι το οποιο φθειρεται και συνηθιζεται πολυ ευκολα. Οσο και αν ακουγεται κλισε ειναι αληθεια αυτο (μπορω να στο δωσω και σε υπευθυνη δηλωση Ε5 αν θες). Οσο ομορφος και να ειναι ο αλλος αν δεν εχει κατι να σου πει σαν χαρακτηρας οχι 6-7 χρονια δεν μπορεις να κατσεις μαζιτου ουτε 6-7 ωρες. Ιδιαιτερα αν εισαι ανθρωπος με ισχυρο χαρακτηρα τοτε αποζητας ανθρωπους με τους οποιους μπορεις να μιλησεις ισοτιμα και να συζητησεις και για κατι περα απο το χρωμα του μανο που αγορασες σημερα....

#205 PreToRiaN

PreToRiaN

Make love, NOT warcraft

• Members
  • 81 posts

Posted 14 June 2008 - 12:25

@ ΝineTailsNaruto..... Η Misa ερωτευθηκε τον Light πριν καν τον συναντησει με το μοναδικο κριτηριο οτι ηταν ο Kira και οτι της φανηκε ομορφος εμφανισιακα. Αυτο και η ολη της συμπεριφορα δεν δειχνει ουτε πραγματικη αγαπη ουτε αγνοτητα δειχνει ρηχοτητα χαρακτηρα και ελλειψη οποιουδηποτε ψυχικου βαθους ωστε να εκτιμησει εννοιες οπως η ανθρωπινη ζωη και η πραγματικη αγαπη.....Αν καποιος ερωτευεται με αυτα τα κριτηρια και διχως οποιεσδηποτε αμυνες νομιζω οτι διατρεχει αρκετα σοβαρο κινδυνο να πεσει θυμα εκμεταλλευσης.

@ Gaijin.... Καταρχας λαβε υποψιν σου και αυτα που ειπα πιο πανω...Οταν αγαπας καποιον τον αγαπας γι αυτο που ειναι..Στην περιπτωση τoυ Light μια ιδιοφυης προσωπικοτητα με κρισεις μεγαλειου σε ανησυχητικο βαθμο και αυξημενο αισθημα (κατ αυτον)δικαιοσυνης....Η Misa αρχισε να διακηρυσσει την αγαπη της με το που τον ειδε χωρις καννα τον γνωρισει ως ανθρωπος. Ναι ηταν αφοσιωμενη δεν αντιλεγω...αλλα αναθεμα αν και η ιδια ειχε συναισθηση του τι κανει και για ποιον ακριβως τα κανει ολα αυτα...Προσωπικα εχω αλλεργια στα "προβατα"....
Για μενα προσωπικα ηταν ενας κακογραμμενος χαρακτηρας που χαλαγε την συνολικη εικονα του anime για τον εξης απλουστατο λογο. Ολοι οι κυριοι χαρακτηρες ακομη και ο Matsuda καποια στιγμη εναρμονιζονται απολυτα με τον ορισμο του ηρωα δλδ βρισκονται σε μια κατασταση στην οποια πρεπει να κανουν μια δυσκολη επιλογη αναμεσα σε δυο ενδεχομενα...Οποια επιλογη και να κανουν ειτε ειναι η ευκολη η η δυσκολη θα χασουν κατι...Εντουτοις επιλεγουν να πραξουν συμφωνα με την συνειδηση τους και για το γενικοτερο κατ αυτους καλο και οχι συμφωνα με το προσωπικο τους συμφερον η αισθηματα. Και αυτο ειναι που στην λογοτεχνια αποκαλειται η υπερβαση του ηρωα (le depassement du hero)... η Misa ηταν η μονη σχεδον η οποια δεν ειχε τετοια εξελιξη για τον απλουστατο λογο οτι δεν ειχε προσωπικη ηθικη what so ever. Moναδικο της κινητρο ηταν το να ειναι διπλα στον Light με οποιοδηποτε μεσο και για τον σκοπο αυτο ηταν ετοιμη να θυσιασει και τον ιδιο τον Light (οταν τον απειλησε οτι αν συνεχισει να βλεπει αλλες γυναικες θα εκνευριστει, οταν εμφανιστηκε απροειδοποητα στο πανεπιστημιο για να κανει ελεγχο.....). Οποια θυσια και αν εκανε δεν την εκανε τοσο για τον Light οσο για τον εαυτο της, για να μπορει να εξακολουθησει να ειναι διπλα του. Η εννοια της θυσιας απαιτει να εχεις αυτογνωσια και συνειδηση του γιατι η για ποιον υποφερεις. Η Misa δεν ειχε τπτ απο αυτα γιατι οπως ειπες και εσυ ηταν ενας ανωριμος χαρακτηρας.
Και κατι τελευταιο...Μην παραπλανεισαι απο το γεγονος οτι η Misa ηταν ομορφη εξωτερικα.....Δεν αποτελει ουτε τεκμηριο καλου χαρακτηρα, αθωοτητας ουτε εξασφαλιζει μια ευχαριστη συμβιωση με τον αλλο. Η εξωτερικη εμφανιση ειναι κατι το οποιο φθειρεται και συνηθιζεται πολυ ευκολα. Οσο και αν ακουγεται κλισε ειναι αληθεια αυτο (μπορω να στο δωσω και σε υπευθυνη δηλωση Ε5 αν θες). Οσο ομορφος και να ειναι ο αλλος αν δεν εχει κατι να σου πει σαν χαρακτηρας οχι 6-7 χρονια δεν μπορεις να κατσεις μαζιτου ουτε 6-7 ωρες. Ιδιαιτερα αν εισαι ανθρωπος με ισχυρο χαρακτηρα τοτε αποζητας ανθρωπους με τους οποιους μπορεις να μιλησεις ισοτιμα και να συζητησεις και για κατι περα απο το χρωμα του μανο που αγορασες σημερα....

Με τετοια εκταση του θεματος μαλλον οτι θα πω θα εχει υποθει αλλα nvm.

Καταρχας για μενα προσωπικα η misa ηταν σημαντικο και αναποσπαστο κομματι του ανιμε και χωρις αυτην ισως και να μην με ενθουσιαζε και τοσο. Το οτι η μισα δεν ηταν αναλογικα εξυπνη με ολο το concept του ανιμε δεν σημαινει οτι δεν ανηκει στο ανιμε.Απο ποτε οι νορμαλ χαρακτηρες θεωρουνται κομπαρσοι?(γιατι ολα τα λαθη της ηταν ανθρωπινα).Ισα ισα η μισα σαν χαρακτηρας πλησιαζει πιο πολυ τον θεατη παρα τα 2 τερατα νοημοσυνης.

Τωρα η αγαπη της ηταν καθαρα σε μορφη ευγνωμοσυνης και θαυμασμου ως προς τον κιρα , και οχι η εξωτερικη του εμφανιση οπως ειπες (δηλαδη τον αγαπησε για τις πραξεις του).Δεν νομιζω να υπαρχει πιο αγνη αγαπη (correct me if i am wrong).

Και οσον αφορα την υπερβαση προφανως δεν παρατηρησες οτι σε πολλα σημεια η μισα αντιμετωπιζει τετοιου ειδους δειληματα , απλα επιλεγει με διαφορετικα κριτηρια και συνηθως χωρις ιδιαιτερη αναλυση αυτων.
Spoiler:

Τωρα η επιλογη που αντιπροσωπευει το γενικο καλο ειναι καθαρα υποκειμενικη.Και μην ξεχνας οτι ο ανθρωπος,ως εγωιστικο ον , δεν επιλεγει παντα το κατα εσενα γενικο καλο αλλα σκεφτεται και τα δικα του συμφεροντα(το να υπαρχουν τετοιου ειδους χαρακτηρες πιστευω κανει το ανιμε πιο ρεαλιστικο).

Και για να υπαρχει επικοινωνια δεν ειναι απαραιτητη η προυποθεση τα θεματα συζητησης να ειναι επιπεδου πυρινικης φυσικης και πανω.(Παλιοτερα ισως να συμφωνουσα μαζι σου αλλα απο προσωπικη εμπειρια εχω αλλαξει γνωμη :) )

Αnyway διακρινω μια μικρη προκαταληψη κατα της μισα , αλλα μην μπερδευεσε.Δεν αποτελει ουτε αντιπροσωπευτικο δειγμα γυναικας ,ουτε καποιος που τελειωσε το ανιμε ειπε μεσα του '' α ετσι ειναι ολες οι γυναικες''.
Eπομενως μπορεις να βαλεις το κατανα πισω στην θηκη ;););)
Spoiler:
Αυτή η υπογραφή δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 250 pixels ύψος.( who am i kidding : :. my beautiful and intelligent sign is ruined ).

#206 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 14 June 2008 - 18:36

Με τετοια εκταση του θεματος μαλλον οτι θα πω θα εχει υποθει αλλα nvm.

Καταρχας για μενα προσωπικα η misa ηταν σημαντικο και αναποσπαστο κομματι του ανιμε και χωρις αυτην ισως και να μην με ενθουσιαζε και τοσο. Το οτι η μισα δεν ηταν αναλογικα εξυπνη με ολο το concept του ανιμε δεν σημαινει οτι δεν ανηκει στο ανιμε.Απο ποτε οι νορμαλ χαρακτηρες θεωρουνται κομπαρσοι?(γιατι ολα τα λαθη της ηταν ανθρωπινα).Ισα ισα η μισα σαν χαρακτηρας πλησιαζει πιο πολυ τον θεατη παρα τα 2 τερατα νοημοσυνης.

Δεν ηταν μονο η Misa κοντα στον μεσο θεατη οπως αναφερεις....Υπηρχαν και πολλοι αλλοι χαρακτηρες μεσης νοημοσυνης οπως η Τakada ο πατερας του Light, η υπολοιπη ομαδα αστυνομικων.... Δεν ηταν μονο το οτι ηταν παντελως ηλιθια αυτο που προσωπικα με εκνευριζε (αν ειναι ετσι η πλειοψηφια των ανθρωπων ωστε να θεωρειται οτι συγγενευει η Misa με τον μεσο θεατη then somebody fetch me my DN I have work to do)... Πιστευω οτι αν δεν υπηρχε a) η ατμοσφαιρα του anime θα αποδιδοταν ακομη πιο ωραια καθοτι προσωπικα με εκνευριζαν παρα πολυ οι σε στυλ "διακοπες για διαφημισεις" παρεμβασεις της... Το Dn ειχε ενα συγκεκριμενο στυλακι το οποιο αν και ενιοτε ειχε το κωμικο στοιχειο μεσα τις περισσο-τερες αλλες φορες ηταν πολυ διακριτικο σε σχεση με την κραυγαλεα Misa
....Παρε παραδειγμα καθε δευτερη ατακα του L η και τον ιδιο τον χαρακτηρα του L....
b) Θα προτιμουσα η πλοκη να ειχε εξελιχθει χωρις το συγκεκριμενο plot devise....ωστε να εχουμε μια πιο αμεση αντιπαραθεση L - Light.
Spoiler:

Τωρα η αγαπη της ηταν καθαρα σε μορφη ευγνωμοσυνης και θαυμασμου ως προς τον κιρα , και οχι η εξωτερικη του εμφανιση οπως ειπες (δηλαδη τον αγαπησε για τις πραξεις του).Δεν νομιζω να υπαρχει πιο αγνη αγαπη (correct me if i am wrong).

Αν και ο ορισμος της αγαπης ειναι καθαρα υποκειμενικος...εχω να παρατηρησω το εξης. Η ευγνωμοσυνη και ο θαυμασμος μπορει να ειναι αναγκαια για την αγνη αγαπη αλλα δεν ειναι αγαπη αυτη καθεαυτη... Ο Light δεν υπηρχε μονο σαν Kira. Παρα το γεγονος οτι ενστερνιστηκε πληρως αυτον τον ρολο μεγαλο μερος της προσωπικοτητας του παραμενει εξω απο αυτο το πλαισιο. Για να πεις αγαπαω καποιον παει να πει οτι τουλαχιστον εχεις καποια ιδεα για το συνολο της προσωπικοτητας του. Η Misa δηλωσε την αγαπη της με 2 κριτηρια Ι) ηταν ο Kira II) ηταν χαριτωμενος εμφανισιακα (το αναφερει και στο επεισοδιο οπου τον πρωτοβλεπει μεταμφιεσμενη και αργοτερα - οταν βρω που ακριβως θα το κανω edit) Προσωπικα το βρισκο λιγο ρηχο και ελλιπες.... Αλλα οπως ειπα και πριν ειναι τελειως υποκειμενικο το ζητημα....Δεν θα μπω στην διαδικασια να κρινω ηθικα τις πραξεις του Light οσον αφορα την κριση εγκληματιων, αυτο το οποιο θα σημειωσω ωστοσο ειναι οτι δεν σκοτωνε μονο εγκληματιες.... Πολλοι απο τους ανθρωπους που σκοτωσε ηταν ανθρωποι που υπερασπιζονταν την δικη τους αντιληψη περι δικαιοσυνης. Αυτο σιγουρα αποτελει μια αντιφαση τοσο στα λεγομενα του Light οσο και στα λεγομενα και τις πραξεις της Misa... Σιγουρα παντωςδεν λες καλοσυνατο και γλυκο εναν ανθρωπο που σκοτωνει μονο και μονο για να ικανοποιησει την επιθυμια του να γνωρισει το ινδαλμα του (αν θες υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις καταδικασμενων δολοφονων που στηριζουν την θεωρια αυτη)....

Και οσον αφορα την υπερβαση προφανως δεν παρατηρησες οτι σε πολλα σημεια η μισα αντιμετωπιζει τετοιου ειδους δειληματα , απλα επιλεγει με διαφορετικα κριτηρια και συνηθως χωρις ιδιαιτερη αναλυση αυτων.

Spoiler:
Τωρα η επιλογη που αντιπροσωπευει το γενικο καλο ειναι καθαρα υποκειμενικη.Και μην ξεχνας οτι ο ανθρωπος,ως εγωιστικο ον , δεν επιλεγει παντα το κατα εσενα γενικο καλο αλλα σκεφτεται και τα δικα του συμφεροντα(το να υπαρχουν τετοιου ειδους χαρακτηρες πιστευω κανει το ανιμε πιο ρεαλιστικο).

Η υπερβαση οπως νομιζω προανεφερα προυποθετει δυο στοιχεια... Αυτογνωσια και επισης γνωση και κατανοηση του λογου για τον οποιο πασχεις.... Η Misa γενικα δεν ηταν ενας χαρακτηρας ο οποιος καθοταν να σκεφτει πραγματα και να συλλογιστει πανω σε καταστασεις...Τα κινητρα των πραξεων της οταν δεν ηταν απολυτη υπακοη στις διαταγες του Light, ηταν ως επι το πλειστον ενστικτωδη. Με αλλα λογια δεν ειχε καποιου ειδους απωτερο στοχο, σκοπο, ιδεολογια....
Αν ενας πολεμιστης ορμησει σε μαχη επειδη καποιος τον διεταξε χωρις να λαβει υποψην του τους κινδυνους δεν τον λες ηρωα τον λες ηλιθιο. Ηρωα λες αυτον ο οποιος θα πολεμησει με βαση την προσωπικη του ηθικη (οχι υπο τις διαταγες αλλου) εχοντας πληρη επιγνωση του τι ρισκαρει και για ποιον σκοπο διακινδυνευει.
Η Misa σε ολη την διαρκεια του anime ηταν ενα πιονι....Απο την πρωτη στιγμη εμφανισης της εκχωρει καθε προσωπικη ελευθερια και περιθωριο αποφασης στον Light. Ως εναν βαθμο συμφωνω με το οτι ο ανθρωπος ειναι εγωιστικο ον. Σιγουρα αυτο το οποιο συζηταμε ως υπερβαση ειναι κατι το εξαιρετικα σπανιο και γι αυτο το ηρωοποιουμε και το κατατασσουμε ως κατι το αξιοπροσεχτο. Απο την αλλη ομως ουτε συμπεριφορες σαν της Misa ειναι εξαιρετικα διαδεδομενες. Για τον ιδιο ακριβως λογο. Δεν υπαρχουν ανθρωποι που μηδενιζουν τοσο πολυ την προσωπικη τους υπαρξη και ζουν τοσο ασυναισθητα. Ο εγωισμος εχει και την καλη του πλευρα. Ειναι αυτο το οποιο εμποδιζει τον μεσο ανθρωπο απο το να μαζοποιειται και να γινεται αβουλο πιονι μιας πιο ισχυρης προσωπικοτητας απο αυτον. Θα ξαναπω οτι για μενα η Misa δεν ειναι μεσος χαρακτηρας. Μεσος χαρακτηρας πχ ηταν η Naomi, η Τakada, η ακολουθος του Near , oι υπολοιποι αστυνομικοι, η οικογενεια του Light κτλ.... H Misa ηταν το ακριβως αντιθετο απο Light και L και απειχε απο την μεση κατασταση στον ιδιο υπερβολικο βαθμο.

Και για να υπαρχει επικοινωνια δεν ειναι απαραιτητη η προυποθεση τα θεματα συζητησης να ειναι επιπεδου πυρινικης φυσικης και πανω.(Παλιοτερα ισως να συμφωνουσα μαζι σου αλλα απο προσωπικη εμπειρια εχω αλλαξει γνωμη :) )

Αnyway διακρινω μια μικρη προκαταληψη κατα της μισα , αλλα μην μπερδευεσε.Δεν αποτελει ουτε αντιπροσωπευτικο δειγμα γυναικας ,ουτε καποιος που τελειωσε το ανιμε ειπε μεσα του '' α ετσι ειναι ολες οι γυναικες''.
Eπομενως μπορεις να βαλεις το κατανα πισω στην θηκη ;););)

Και παλι η επικοινωνια ειναι επισης υποκειμενικο ζητημα αλλα ας παρουμε και παλι την μεση κατασταση. Καταρχας η επικοινωνια που θα εχει κανεις με μια Misa η εναν Miso νομιζω δεν παιζει μπαλα ουτε καν στην ιδια κατηγορια με την πυρηνικη φυσικη....η για την ακριβεια δεν μιλαμε καν για το ιδιο αθλημα. Αλλα ας το γενικευσουμε λιγο το ζητημα...Σιγουρα με τον ανθρωπο σου δεν μιλας (μονο) για τον τετραγωνισμο του κυκλου η για την πυρηνικη σχαση. Αναλυεις καθημερινα ζητηματα αναμεσα τους και το χρωμα του μανο το οποιο αγορασες σημερα. Οταν φτανεις ομως στο σημειο η μονη συζητηση να γινεται γυρα απο το μανο η να μην εχει γινει ποτε καποιου αλλου επιπεδου συζητηση τοτε πιστεψε με ειναι απιστευτα κουραστικο και σπαστικο. Ενδεχομενως απο οτι καταλαβαινω να ειμαστε τα ακριβως αντιθετα γιατι και εγω πιστευα καποια στιγμη οτι αρκει αυτο που λεμε να αγαπας τον αλλο για να επικοινωνεις μαζι του. Αλλα κατσε σκεψου το εξης...Οταν λεμε αγαπαω καποιον τι εννοουμε ακριβως? Σιγουρα και η εξωτερικη εμφανιση παιζει πολυ σημαντικο ρολο (για τις αλλες μορφες επικοινωνιας που λεμε:hahaha:), αλλα αν το καλοσκεφτεις αυτο το οποιο σε κρατα κοντα σε εναν ανθρωπο ειναι το μυαλο και η προσωπικοτητα του. Δεν ειναι αναγκη να ειναι καποιος πυρηνικος φυσικος για να ειναι εξυπνος. Αρκει να εχει την στοιχειωδη λογικη και κριτικη σκεψη ωστε να παιρνει τις σωστες αποφασεις οσον αφορουν το ζευγαρι, να κατανοει τον αλλον και να φερεται ωριμα.
Και οχι δεν εκνευριζομαι επειδη το anime προωθει την Misa ως το μοναδικο δειγμα γυναικας. Αν το καλοσκεφτεις ως παραδειγμα προς αποφυγη την παρουσιαζει. Αυτο το οποιο με εκνευριζει παρα μα παρα πολυ ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι βλεπουν στην Misa τον ιδανικο τυπο γυναικας και τον ιδανικο συντροφο (Zoro μ ακους?????????)... Η Misa δεν μου την σπαει επειδη ειναι ομορφη. Μου την σπαει επειδη ειναι τελειως κενη και θεωρω πραγματικα κριμα το μονο το οποιο να βλεπεις σε εναν ανθρωπο να ειναι το ποσο ομορφος ειναι και το ποσο αθωος μοιαζει και γλυκος και να αγνοεις την προσωπικοτητα του, που μπορει να εχει να προσφερει ακομη περισσοτερα.Και κατι τελευταιο. Δεν εχω κατανα καρδια μου. Η πενα ηταν ειναι και θα ειναι το ισχυροτερο οπλο (αν με πιανεις παντα:orly::hahaha:).......

#207 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 14 June 2008 - 19:48

Χεχε η πιο επικυνδηνη συζητηση του site ξανανοιξε!!:kill4u:

Βασικα χαιρομαι πολυ που ο Pretorian ανελυσε τις αποψεις του (και πιθανον να ερθει για εναν 2ο γυρο μολις δει τι του γραψε η "απο κατω";))γιατι με βρισκουν συμφωνο επι το πλειστον...

Η "απο κατω" ενω(no need for namesxD) να παρατηρησω αρχικα ποσο κοντα στα δικα μου posts ηρθε(χεχε)απο μεγεθος....το οποιο ειναι καλο!!
Επισης και οτι φυσικα δεν αντισταθηκε και με ανεφερε στην τελευταια παραγραφο,οπως και την τελευταια φραση της,που μας δειχνει ποσο επικυνδυνο ειναι να της πας κοντρα(αλλα Pretorian μην ανυσηχεις,δεν ξερει ονομα-φατσα,αρα προχωρα ησυχος;))...

Σοβαρα μιλοντας ομως,με τα τοσα σημαντικα πραγματα που εγραψε υπηρξαν στιγμες(θα παραδεχτω,ναι!!)που αναγκαστηκα να συμφωνησω μαζι της....οπως πχ οτι η Μisa δρουσε κυριως απο ενστικτο...οχι οτι δεν το πιστευα και πριν,απλα δεν ειχε τυχει να το αναφερω....

Οντως,η Misa δρουσε κυριως ετσι,χωρις να σκεφτεται επιπτωσεις...οπως και οτι εβλεπε κυριως τον Light ως Kira και ως ομορφια και δεν παρατηρουσε τα αλλα μειονεκτηματα...ναι,εχεις δικιο εδω!!

Δεν το αρνηθηκα ποτε οτι βρηκε λαθος ατομο να ακολουθησει και οτι ηταν "ελαφρομυαλη"...επρεπε να σκεφτεται περισσοτερο το τι εκανε...

Αν το συζηταμε απ αυτη την αποψη συμφωνω μαζι σου(πως γινετε αυτο??:hahaha:),αυτο που δεν συμφωνω ειναι η αποψη οτι η Μisa ηταν "πονηρη" ή "κακια" και οτι ηξερε πολυ καλα τι εκανε κλπ..

Θεωρω οτι το τραυμα απο το χασιμο των γονιων της+το οτι ο kira την βοηθησε+ηταν καπως χαζουλα+ερωτευτικε τον Κira και τον Light(τον μορφονιο) ηταν ολοι οι παραγοντες για τις πραξεις της....δεν ηταν σωστες,επρεπε να αναλογιστει τις επιπτωσεις,αλλα δεν την κατηγορω(οχι τελειως δλδ) γιατι ειχε μονο εκεινον στο μυαλο και θα εκανε τα παντα γι αυτον,ακομη και η ζωη της ηταν στην μεση...(αν δλδ φοβοταν για την ζωη της δεν θα την συγχωρουσα,αλλα αυτη η τρελη αφοσιωση με κινδυνο και την ζωη της με εκανε να καταλαβω οτι ηταν πραγματικα ερωτευμενη μαζι του,απλως δεν εβλεπε την κακη του μερια....δεν ειναι και τπτ το παραξενο,πολλοι λενε "ψεματα" στον εαυτο τους για πραγματα που δεν θελουν να δουν/ακουσουν....τα βλεπουν ολα πιο ομορφα απ οσο ειναι...μπορεις να το πεις και παθηση...)

Τελειωνω και λεγοντας οτι η Misa ειναι ενας χαρακτηρας μιας σειρας ανιμε και εννοειτε οτι ατομο σε τετοιο επιπεδο αφοσιομενο/χαζο/τουβλο οπως θελετε πειτε το δεν υπαρχει ουτε και στην πιο χαζη ξανθια(sorry,δεν το ειπα για ρατσισμο...σαν τροπο του λεγειν το λεω!!)...στις ιδιες περιστασεις αμφιβαλλω αν θα υπηρχε αλλο ατομο που θα δρουσε ετσι...(κι αν υπηρχε θα ηταν ενα-δυο σ'ολο τον κοσμο..)...

(αυτο το πα για να εξηγησω οτι θα ηθελα να γνωρισω τετοιο ατομο/να ειμαι ετσι κλπ,γιατι πολυ απλα αυτο το ατομο δεν υπαρχει...απλα μου εκανε εντυπωση στην σειρα..)

Αυτα,ελπιζω εκτος απο την iristella να δω και καμια απαντηση απο τον Radagast(guest star),απο τον Gaijin Bosozoku(αληθεια που χαθηκε αυτος...λες να ευθυνεται η iristella για τπτ??)και τον Pretorian...και οσους αλλους ενδιαφερονται φυσικα...

Edited by Zoro, 14 June 2008 - 20:40.

#208 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 14 June 2008 - 20:39

Zoro εχω και nick... please learn to use it,,,,,, με τα καταλληλα suffix (ξερεις εσυ)...:hahaha::hahaha:
Κατα τα αλλα ολο συμφωνω συμφωνω μου λες σε καθε Post και ολο την Misa συνεχιζεις να υποστηριζεις....Δλδ αν θυμαμαι καλα...Συμφωνουμε στο οτι ειναι ηλιθια, στο οτι σκοτωνε χωρις διακρισεις, οτι ο Light την εκανε οτι ηθελε σε απελπιστικο βαθμο, οτι ηταν κολλιτσιδα και σε καποια αλλα.... Αλλα παρολαυτα εσυ την συμπαθεις και δεν την θεωρεις κακο ανθρωπο επειδη κατ εσενα εχει το ακαταλογιστο...ΕΙναι και αυτο ενα απο τα μυστηρια του συμπαντος....Δλδ για να μην την συμπαθεις τι αλλο θα επρεπε να κανει σε αυτην την σειρα???? :kakaka:

#209 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 14 June 2008 - 20:52

Χεχε "συμφωνω συμφωνω" ειναι για οσα ειπα οτι συμφωνω,οχι για ολα!!

Τι αλλο θα πρεπε να χει κανει για να μου την σπασει??

Βασικα ενα παραδειγμα το πα ηδη,να σκοτωνει τους αλλους χωρις διακρισεις(οπως εκανε,κατ εντολην του Light βεβαια)αλλα να μην ειναι διατεθειμενη να κινδυνεψει την ζωη της...να σκοτωνει τους αλλους αλλα να θεωρει και τον εαυτο της "σημαντικο" για την "επιχειρηση"...ενω αυτη εβαλε τον εαυτο της σαν "expendable"...

(και γενικα αλλα παραδειγματα με μια πιο "εγωιστικη" Misa,οσον αφορα τον εαυτο της....μην ξεχνας οτι μπορουσε να χει καθαρισει τον Light αλλα δεν το κανε)

Επισης,ειπα 1002 πραγματα...οτι ηταν χαζη και δεν ακολουθησε το σωστο ατομο και οτι επρεπε να αναλογιστει πιο πολυ τις πραξεις της...κακια δεν ηταν ομως...

Οπως και ο "αρχικος" Light(τουλαχιστον),που anti-hero τον λες,αλλα κακος στην αρχη δεν ηταν,ειχε απλα δικο του αισθημα δικαιοσυνης..

Αυτα!:wis:

#210 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 14 June 2008 - 20:59

Δεν χρειαζεται να συμφωνησεις σε ολα....Σε αυτα που ηδη συμφωνεις ειναι υπεραρκετα.....(και σιγα μην καθαριζε η Misa τον Light.... αυτη και ποιος στρατος απο shinigami θες να πεις?)...Το εχω εντοπισει το κομβικο σημειο της διαφωνιας μας αλλα δεν μπορω να κανω κατι για να σου αλλαξω γνωμη,,,, Το μονο που θα πω για αλλη μια φορα ειναι οτι η βλακεια ειναι το χειροτερο εγκλημα το οποιο δεν μπορει κανεις να καταπολεμησει κιολας.....Και για να δανειστω και λογια απο την sig ενος αλλου μελους...Ο Αινσταιν 2 πραγματα θεωρουσε απεραντα...Το συμπαν και την ανθρωπινη βλακεια....και για το πρωτο δεν ηταν και τοσο σιγουρος....