Λοιπόν... Αυτόν τον καιρό βλέπω τη σειρά(το παλιό παιδικό, βέβαια, με την ελληνική μάλιστα μεταγλώτισση, για να αυξάνεται η ρετρολαγνεία
) και θέλω να το σχολιάσω εδώ! Έχει φυσικά τα στραβά του, όπως μια μανία για monster of the week και αρκετές χαζούτσικες φάσεις, ιδίως στα σχετικά αρχικά επεισόδια, όπου η Usagi/Bunny δεν μπορεί να κάνει τίποτε μόνη της και την ξελασπώνουν ο μασκοφόρος και οι άλλες κοπέλες. Κατά τα άλλα όμως μου αρέσει πολύ: μου αρέσει που η ηρωίδα στην αρχή είναι απλώς ένα αδέξιο και κλαψιάρικο έφηβο κοριτσάκι και σιγά-σιγά καταλήγει να συνηθίσει τις ικανότητες της και να πάρει στα σοβαρά το ρόλο της, χωρίς ποτέ να πάψει να είναι ταυτόχρονα κάπως αδέξια και αρκετά κλαψιάρα(ως το επεισόδιο 93 που έχω δει ως τώρα, τουλάχιστο). Μου αρέσει επίσης που σε πολλούς κακούς βλέπουμε και άλλες πλευρές, ευαίσθητες ή λίγο αστείες, όπως και μερικές μεθόδους των κακών, που χρησιμοποιούσαν κάτι αγαπημένο των κοριτσιών(ή γενικά των παιδιών-εφήβων) και του αντίστρεφαν τις "δυνάμεις", ωστέ να γίνει κακό. Μου 'κανε εντύπωση ότι κάποια επεισόδια είναι πολύ creepy, πχ το επεισόδιο με τον Ρουμπεα(της οικογένειας του μαύρου φεγγαριού)
Διάλεξα Ρει, Σέιλορ Άρης, επειδή μου αρέσει ο χαρκατήρας της: κάπως αυστηρή, αλλά φλογερή και με ταμπεραμέντο, όπως το στοιχείο της η φωτιά. Έχει επίσης τις περισσότερες συνδέσεις με την παραδοσιακή κουλτούρα της Ιαπωνίας, εργάζεται σε βουδιστικό ή σιντοιστικό ναό, ξέρει από διαλογισμό και από ξόρκια και φοράει μερικές φορές παραδοσιακού στυλ ρούχα: το κόκκινο και άσπρο στυλ κιμονό ρούχο. Ωραίοι χαρακτήρες είναι και οι Haruka-Michiro, αλλά ακόμη μόλις εμφανίστηκαν, όπότε δεν τις έχω γνωρίσει ακόμη.
Την καινούρια σειρά ομολογώ ότι δεν μου πολυκάνει κέφι να τη δω, αφού η παλιά είναι, πώς να το κάνουμε, καλτ αξία και φοβάμαι ότι θα απογοητευώ με τις καινούριες σάιλορ!
Μια παράκληση: ξέρετε που μπορώ να βρω λεπτομέρειες για τους χαρακτήρες και την ιστορία; Γιατί δεν εχω βρει όλα τα επεισόδια και μερικά πράγματα με μπέρδεψαν κάπως.