Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 1 votes

Βιβλία εκμάθησης ιαπωνικών

• Please log in to reply
145 replies to this topic

#1 Kyuubi

Kyuubi

*Don't be like me*

• Banned
  • 148 posts

Posted 17 May 2008 - 20:46

Spoiler: Read Real Japanese: All You Need to Enjoy Eight Contemporary Writers

Spoiler: Oxford Japanese Grammar And Verbs

Spoiler: A History of Japanese Literature

Spoiler: Japanese Culture

Spoiler: An Ainu-English-Japanese Dictionary

Spoiler: Mangajin - Basic Japanese through Comics

Spoiler: Kanji De Manga Volume 1

Spoiler: A Guide to Learning Hiragana & Katakana

Spoiler: A Handbook of Japanese Grammar

Spoiler: Japanese Particle Workbook

Spoiler: Japanese Phrasebook

Spoiler: Reading Japanese

Spoiler: The Languages of East and Southeast Asia: An Introduction

Spoiler: Teach Yourself Beginner’s Japanese Script

Spoiler: Let’s Learn More Kanji: Family Groups, Learning Strategies and 300 Complex Kanji

Credits go to Boborion!!!!!!!!

Επίσης πολλά βιβλία (και άλλα) έχει εδώ.

http://www.4shared.com/dir/24604489/d92bddc5/Japanese.html

Edited by Nighteyes, 24 February 2010 - 15:29.
link added and post edited for ease of access

#2 Michalis

Michalis

Animaddiction!!!!

• Members
  • 30 posts

Posted 25 August 2008 - 04:15

Respect dude... simply respect:nod:
Posted Image
Berserk. Απλά το καλύτερο manga που έχω διαβάσει ποτέ.

#3 poldo

poldo

nani?nani?

• Members
  • 109 posts

Posted 30 August 2008 - 10:02

τι επιπεδο ειναι αυτα τα βιβλια? κανουν για ασχετους τελείως?
Posted Image

#4 Matu-san

Matu-san

aoi

• Members
  • 939 posts

Posted 30 August 2008 - 10:43

Ωραίος! Μπορώ όμως να τα βρω σε κάποιο βιβλιοπωλείο? Δεν μπορώ να διαβάσω βιβλία σε pdf..
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#5 Kallia

Kallia

漢字を勉強しなが

• Members
  • 85 posts

Posted 30 August 2008 - 21:12

Ειδικά το kanji de manga είναι καταπληκτικό. Μέσα σε 2 μέρες έκανα επανάληψη όλα τα kanji του JLPT4 με 音読み και 訓読み και ωραία κειμενάκια για εξάσκηση στην κατανόηση προτάσεων/κειμένου. Αλλά και τα υπόλοιπα είμαι σίγουρη ότι θα είναι πολύ χρήσιμα. :kawaii:
Japanese fiction books, here I come! :burningbe3:

#6 the goblin

the goblin

the 4th Espada

• Members
  • 155 posts

Posted 30 November 2008 - 22:22

καλα τελοια ετσι θα μαθω επιτελους ιαπωνικα:oo:
[SIGPIC][/SIGPICPosted Imagei can see you

#7 Hayato

Hayato

Shinigami

• Members
  • 13 posts

Posted 30 November 2008 - 23:19

Έχω το Japanese Phrasebook της Lonely Planet, το πήρα πριν μια βδομάδα από Ελευθερουδάκη (το παρήγγειλα και σε μία μέρα το φέρανε.) Πολύ καλό βιβλίο και χρήσιμο σε μέγεθος τσέπης με χρήσιμες φράσεις για οποιδήποτε χόρο μπορεί να φανταστείς. Υπάρχουν ορισμένα λαθάκια (hari-kiri για παράδειγμα) αλλά κατά τ΄άλλα για κάποιον που ασχολείται πρώτη φορά με τη γλώσσα ένα must. Θα checkάρω και τα υπόλοιπα..

隼人 Hayato 山口

mrp667.hi5.com

Posted Image

鉄拳

Iron Fist

#8 bigbill

bigbill

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 03 December 2008 - 22:06

Προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να μαθαίνει ιαπωνικά να αγοράσει το colloquial japanese (το οποίο μπορείτε να βρείτε σε pdf εδώ
http://nihongo-dekimasu.blogspot.com/search/label/Colloquial%20Japanese

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνετε και αυτό το βιβλίο αντί να σου μάθει στην αρχή μονορούφι τα kana , ξεκινάει ταυτόχρονα να σου μαθαίνει λίγο από όλα. Λεξιλόγιο,kana,λίγα kanji,grammar. Να αναφέρω οτί kana θα μαθαίνετε μέχρι σχεδόν την μέση του βιβλίου (το 7 κεφάλαιο). Πιστεύω έτσι δίνει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στους διαλόγους οι χαρακτήρες που δεν διδάχτηκαν εμφανίζονται με λατινικά ενώ από το 5 κεφάλαιο αρχίσουν σιγά σιγά να εμφανίζονται και τα kanji στους διαλόγους. Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με ένα διάλογο και έπειτα έχει το λεξιλόγιο, τη γραμματική που χρησιμοποιείται ,παρουσίαση χαρακτήρων και ασκήσεις. Στο τέλος του βιβλίου θα ξέρετε γύρω στα 250 kanji και τη βασική γραμματική.
Συμβουλή: Για να μάθετε τη γλώσσα θα πρέπει να αφιερώνετε αρκετό χρόνο σε καφέ ενότητα. Αν δεν κατανοήσετε 100% κάποιο κεφαλαίο μην πάτε στο επόμενο. Για να τελείωσετε το βιβλιό μπορεί να σας πάρει και 1 χρόνο, αλλά θα ξέρετε αρκετά πράγματα πιστευώ.
Παράλληλα πολύ καλή εξήγηση της γραμματικής μπορείτε να βρείτε εδώ:
Tae Kim's Japanese guide to Japanese grammar

Επίσης παραθέτω προτεινώμενα βιβλία που υπάρχουν για όλα τα επίπεδα
Spoiler:

Edited by bigbill, 03 December 2008 - 22:16.

#9 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 18 February 2010 - 20:24

μαθαινω ιαπωνικα με δασκαλο αλλα επειδη τα πρωινα στο αυτοκινητο ειναι απιστευτα εκνευριστηκα και σπαταλα απο αποψη χρονου σκεφτηκα να τα κανω πιο επικοδομητικα και να κατεβασω κανενα cdακι εκμαθησης ιαπωνικων να εχω να ακουω. εχει κανεις κατι να προτινει και απο που μπορω να το βρω;
Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#10 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 18 February 2010 - 23:57

εγώ βρήκα μερικά CD Drama....
αλλά είναι απο Yaoi....αν δεν σε χαλάει...

#11 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 19 February 2010 - 00:05

thx eri αλλα εννοω βιβλια εκμαθησης
οχι κανονικα
δυστυχως το επιπεδο μου δεν ειναι ακομα τοσο καλο (ουτε που πλησιαζει για να λεμε την αληθεια) για να μπορω να διαβασω βιβλιο στα ιαπωνικα, ποσο μαλλον audiobook
Because, when you are miserable you need someone ever more miserable...than yourself. The ones who aren't human ARE YOU [Lucy - Elfen Lied]
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece

#12 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 19 February 2010 - 00:06

εγώ βρήκα μερικά CD Drama....
αλλά είναι απο Yaoi....αν δεν σε χαλάει...

:kakaka:Ρε συ τρελή, audiobooks ψάχνει ο άνθρωπος, όχι audio drama και ειδικά yaoi.:hihi2:
Τα θέλω εγώ όμως.:hehehe:I' ll contact you for the details.

AndroGhost, υπήρχε παραπλήσιο thread οπότε το έκανα merge με το δικό σου. Στο πρώτο ποστ θα δεις ότι πρόσθεσα ένα link. Εκεί έχει πολλά βιβλία, listening και διάφορα. Ρίξε μια ματιά.
Mε πρόλαβες κατα ένα λεπτό.

To the rest.

Όποιος γνωρίζει άλλα site για κατέβασμα βιβλίων κτλ για εκμάθηση, ας ποστάρει εδώ και θα κάνουμε update το 1ο ποστ.

Posted Image

Posted Image

#13 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 19 February 2010 - 00:07

ποια η διαφορά με τα audio books?
τότε να κατεβάσω και εγώ.

#14 AndroGhost

AndroGhost

Wth do you think I am ?

• Members
  • 383 posts

Posted 19 February 2010 - 00:30

wow
nighteyes-san どもありがとう
με βοηθησε αρκετα πιστευω.
εχω βαλει ηδη ενα cd να κατεβαινει. απο οτι καταλαβα θα μου φτασουν για τουλαχιστον 1 χρονα τα cd π εχει μεσα

#15 Baka~No~Jutsu

Baka~No~Jutsu

Must Be User Error!

• Members
  • 106 posts

Posted 21 February 2010 - 10:49

μαθαινω ιαπωνικα με δασκαλο αλλα επειδη τα πρωινα στο αυτοκινητο ειναι απιστευτα εκνευριστηκα και σπαταλα απο αποψη χρονου σκεφτηκα να τα κανω πιο επικοδομητικα και να κατεβασω κανενα cdακι εκμαθησης ιαπωνικων να εχω να ακουω. εχει κανεις κατι να προτινει και απο που μπορω να το βρω;

Κάπου σε κάποιο σκληρό δίσκο έχω το Pimsleur's audio. Αν σε ενδιαφέρει και δεν το έχεις να δω αν μπορώ να το ανέβασω κάπου αυτές τις μέρες. Μετά έχω και κάτι audio files της προφοράς των kana αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερα κάτι τέτοιο.
Πάντως το pimsleurs παίζει πολύ και σε torrents αν το χρειάζεσαι άμεσα (είμαι στη φάση μετακόμισης τώρα οπότε μπορεί να μου πάρει μέρες να το ανεβάσω)