Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 1 votes

Βιβλία εκμάθησης ιαπωνικών

• Please log in to reply
145 replies to this topic

#76 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 27 August 2010 - 10:45

Πχ εγω δεν ενδιαφερω για τα Ιαπωνικα σαν γλωσσολογος αλλα πιο πολυ για επικοινωνια μιας και σκεφτομαι σοβαρα μεταπτυχιακες σπουδες στην Ιαπωνια για προγραμματισμο αν δεν καταληξω στην Αμερικη.Δλδ αξιζει να το αγορασω?

Αν καταλαβα καλα romanji ειναι το Arigatou ,kanji ειναι πχ το 漢 (δεν ξερω τι σημαινει copy paste apo to google ειναι) και hiragθεωρουνται τα -chan,-sensei,senpai suffixes στις λεξεις?
Posted Image

My 1st warn :hero: My 1st ban :riiight: 3rd Poster of the year:wis:

#77 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 27 August 2010 - 11:08

Για τις αλληλεπιδράσεις μέσα στο πανεπιστήμιο σε καλύπτει (θα πρέπει βέβαια να μάθεις και το ιαπωνικά terminology του κλάδου σου), αλλά πρέπει να έχεις ανοιχτά αφτιά για να ακούσεις και να πάρεις πράγματα από τον ανεπίσημο λόγο των γύρω σου.

漢字 -> kanji. Βλέπουμε ότι τα σινογράμματα έχουν και νόημα και προφορά.
ひらがな -> χιραγκάνα. απλά ήχοι
カタカナ -> κατακάνα, το ίδιο
Rōmaji -> ρομάτζι, απόδοση των ήχων.

Και ας πούμε, ένα ουσιαστικό όπως το "βιβλίο" γράφεται απλά σε κάντζι 本。Το ρήμα διαβάζω έχει την ρίζα του σε κάντζι αλλά την κλιτή κατάληξη σε χιραγκάνα yo-mu. Αλλάζει η κατάληξη πχ στην άρνηση, αλλά η ρίζα μένει ίδια まない yo-manai. Το ίδιο και τα επίθετα που είναι επίσης κλιτά.

Τα -chan κλπ που αναφέρεις είναι τα χονορίφιξ, δεν είναι κλιτά μέρη του λόγου. Κάποια από αυτά γράφονται σε χιραγκάνα ή κατακάνα (chan, san, tan κλπ) άλλα σε κάντζι (sama, senpai, sensei κλπ) και άλλα και με τους δτο τρόπους (το kun μου έρχεται στο μυαλό).

#78 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 27 August 2010 - 11:33

Κατι καταλαβα.Δλδ η ιαπωνικη γλωσσα με τα kanji της ειναι σημασιολογικη γλωσσα?Διοτι νομιζα μονο τα ελληνικα ειναι σημασιολογικα
Posted Image

#79 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 27 August 2010 - 12:00

Η σημασιολογία είναι κλάδος της γλωσσολογίας (εξετάζει την σημασία της λέξης και την διαχρονική εξέλιξη της) και όχι κάποιο χαρακτηριστικό γλώσσας.
Νομίζω ότι προσπαθείς να πεις αυτό που ακούγεται συχνά, ότι τάχα τα ελληνικά είναι η μόνη γλώσσα που οι λέξεις σημαίνουν αυτό που είναι και δεν είναι αυθαίρετα ονόματα. Μέρος του γνωστού hoax "Hellenic Quest".

Spoiler:

#80 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 27 August 2010 - 12:34

Η σημασιολογία είναι κλάδος της γλωσσολογίας (εξετάζει την σημασία της λέξης και την διαχρονική εξέλιξη της) και όχι κάποιο χαρακτηριστικό γλώσσας.
Νομίζω ότι προσπαθείς να πεις αυτό που ακούγεται συχνά, ότι τάχα τα ελληνικά είναι η μόνη γλώσσα που οι λέξεις σημαίνουν αυτό που είναι και δεν είναι αυθαίρετα ονόματα. Μέρος του γνωστού hoax "Hellenic Quest".

Spoiler:

Πες μου ότι δεν είσαι αυτοδιδακτος γιατί τρέχω να πάρω το παραπάνω βιβλίο.:sigh2:

#81 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 27 August 2010 - 12:36

Πες μου ότι δεν είσαι αυτοδιδακτος γιατί τρέχω να πάρω το παραπάνω βιβλίο.:sigh2:

Όσο αφορά τα ιαπωνικά ή την γλωσσολογία;

Πάντως με αυτό το βιβλίο ξεκίνησα και γενικά το προτείνω.

#82 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 28 August 2010 - 00:00

Παραγειλα το Colloquial πριν απολιγο σε κανα μηνα θα το εχω στα χερια μου :gotit:.Επεισης υπαρχουν μηπως λινκς για το audio book ή αμα το εχει καποιος ειναι ευκολο να το ανεβασει καπου?
Posted Image

#83 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 28 August 2010 - 02:05

Του Colloquial τα audio; Μπορώ να τα κάνω rip και να τα ανεβάσω.

#84 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 28 August 2010 - 08:09

Αμα μπορεις εισαι θεος. :gotit:
Posted Image

#85 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 28 August 2010 - 08:29

στην προηγουμενη σελιδα εχω λινκς για το Colloquial Japanese book-audio

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#86 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 28 August 2010 - 08:41

Καλα στραβος ειμαι.Πως δεν το ειδα .Αλλα 92 Mb δεν ειναι λιγο μικρο?
Posted Image

#87 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 939 posts

Posted 28 August 2010 - 08:50

ειναι mp3 128kbps γι' αυτο,
δεν βρηκα κατι καλυτερο αλλα την κανει τη δουλεια του!

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#88 shinigami94

shinigami94

wat

• Members
  • 893 posts

Posted 28 August 2010 - 08:57

Thank you soooo much!:if:
Τα έψαχνα.

3b2Ktcr.jpg

Spoiler:

#89 alxdjo

alxdjo

*Don't be like me*

• Banned
  • 788 posts

Posted 28 August 2010 - 10:18

ειναι mp3 128kbps γι' αυτο,
δεν βρηκα κατι καλυτερο αλλα την κανει τη δουλεια του!

ΕΙναι γιατι εχω συνηθισει τα flac xD
Posted Image

#90 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 28 August 2010 - 10:33

^ Το ανθρώπινο αυτί ένος μουσικού δεν μπορεί να ξεχωρίσει διαφορές αναμεσα σε ένα 320kb με ένα flac. Τα flac προτιμούνται επειδή δεν χάνετε η λεπτομέρια του cd (background sound) που περνάνε υποσυνήδειτα στον εγκέφαλο και αναγνωρίζουν καλύτερα το κομμάτι. Για μία τέτοια χρήση τα 192kb είναι more than enough. Εκεί που έχεις πιο κρυστάλλινο ήχο και μπορεί να το καταλάβει ένα σημαντικά εκπαιδευμένο αυτι είναι το βινύλιο που είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Άρα το έχω συνηθήσει στο flac δεν υπάρχει ειδικά αν δεν έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμο εστώ για να ποιάσεις αυτά τα background effects που λεω (δηλαδή αναγκαστικά amp και ακουστικά, ίσος και DAC για το pc)

more on head-fi[dot]com

meidei για τα ιαπωνικά μιλάω, δεν ήξερα την σχέση σου με την γλωσσολογία.