Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Gundam - Γενική συζήτηση

• Please log in to reply
409 replies to this topic

#271 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 09 June 2011 - 17:13

Καλά συγνώμη για το 0080 war in the pocket μιλάς?

Πια σχέση με το seed, οι δύο σειρές είναι τόσο αντίθετες μεταξύ τους λες και είναι από διαφορετικό fransiche. Το ένα δεν έχει καν πρωταγωνιστή πιλότο ενώ το άλλο έχει των jesus των newtypes.To ένα είναι ένα skirmish σε μία colony, το άλλο copy του one year war.Το ένα sad ending, το άλλο happy, τελίως διαφορετικοί χαρακτήρες κλπ κλπ.

Ακόμα και στη πλοκή, το ένα αναλώνει 6 30λεπτα στην κλοπή/σαμποτάρισμα/καταστροφή ενός gundam, το άλλο το κάνει σε μισό επισοδιο.

Μπας και εννοείς το 0079?

Edited by Mad_Hatter, 09 June 2011 - 17:40.

qzMHWHd.png

#272 ∀Gundam

∀Gundam

ヒゲの機械人形

• Members
  • 33 posts

Posted 10 June 2011 - 05:05

Ναι 0079, οτιναναι έγραψα.

#273 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 10 June 2011 - 14:26

Εμ πέστω έτσι και καθόμουν και έψαχνα τι εννοείς:hihi2:

Οκ καταλαβαίνω γιατί ξενέρωσες και εσύ και κάμποσοι άλλοι με το θέμα 0079-seed, έχουν ολόιδιο setting και μέχρι τη μέση της σειράς μόνο οι χαρακτήρες αλλάζουν (btw πήγαινα περισσότερο αυτούς του 0079) εκτός από μερικά περιστατικά πχ Garma-Iselina, η το θέματου kai με την κατάσκοπο κλπ.
Μετά τη μέση και μετά όμως αλλάζουν αρκετά τα πράγματα
Spoiler:

Δε περίμενα ότι θα μιλούσα για gundam πάντως ξανά σε αυτό το forum που είναι όλλοι mecha haters, ακόμα και στα getta/mazinger threads 2-3 άτομα μιλάμε μια στο τόσο xd
/whining

qzMHWHd.png

#274 ∀Gundam

∀Gundam

ヒゲの機械人形

• Members
  • 33 posts

Posted 10 June 2011 - 20:44

Εγώ γουστάρω τρελά να μιλάω οπότε μην ανησυχείς. Επειδή είδα τις ταινίες όπως σου είπα, δεν ξέρω την μορφή της αρχικής σειράς, αλλά οι ταινίες φυσικά και δεν θα είχαν recap, το δράμα είναι λίγο και οι σκηνές μάχης ικανοποιητικές για την εποχή τους. Από την άλλη αν φτιάχναν τριλογία για το seed+destiny πιστεύω ότι θα είχαν τέτοια μορφή. Εδώ το τελευταίο επεισόδιο του destiny ως "ταινία" ήταν κατά πολύ ανώτερο.

τεσπα, το cast του seed μου αρέσει σε μεγάλο βαθμό και για μένα ο Kira είναι πολύ ανώτερος από τον amuro μέχρι ο amuro να φτάσει στην CCA μορφή του. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Gai τον οποίο είχα για μεγάλο μλκ.

#275 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 22 June 2011 - 13:34

Και εκεί που η ξενέρα είχε φτάσει αξεπέραστα επίπεδα με το Gundam AGE, SUNRISE redeems themselves!!!

GUNDAM THE ORIGIN ANIME ADAPTION ANOUNCED

The August issue of Kadokawa Shoten's Monthly Gundam Ace magazine is announcing on Saturday that an anime project of Yoshikazu Yasuhiko's Mobile Suit Gundam: The Origin manga is launching. The manga is itself a re-imagining of Yoshiyuki Tomino and Sunrise's first Mobile Suit Gundam anime project by the anime's character designer. Yasuhiko is ending the manga in the same August issue of Gundam Ace.

yup μιλάμε για την πρώτη πρώτη σειρά, δε χρειάζετε να έχετε δει απολύτως τίποτα για να την παρακολουθήσετε

Τώρα η αλήθεια είναι θα προτιμούσα μια ολοκαίνουργια σειρά, σε καινούργιο timeline (που να μην έχει 10χρονα πρωταγωνιστές...), εντάξει λατρεύουμαι Universal Century και One Year War αλλά αυτό είναι lol η Τρίτη εκδοχή που δίνουν μετά το original και τις ταινίες, χτυπάνε το σίγουρο fanbase στην ιαπωνία, και το είδος χρειάζετε καινούργιες σειρές/προτοτυπία αλλά σαν κλασσικός UCfag κολοχαίρομαι.
Επίσης επιτέλους θα ψήσω και όλλο τον κόσμο που τα snobαρει να τα δει:if:
pics
Spoiler: manga cover

Spoiler: magazine pic

και ένα σχετικό Video με τον mangaka

Youtube Video

unconfirmed information:
Η μορφή του θα είναι ova μίας ώρας (άρα θα έχουμε τα καλά του unicorn, ένα επισόδιο κάθε εξάμηνο....)
Θα υπάρξουν νέοι voice actors (ντροπή και αίσχος)

επίσης!

Bandai Channel had revealed that another new Gundam project would be announced on Saturday

και 3ο?!?:oo:
Μόνο μην είναι Κάνα ZZ the new translation...

Edited by Mad_Hatter, 22 June 2011 - 21:50.

qzMHWHd.png

#276 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,136 posts

Posted 22 June 2011 - 13:56

And I'm DAMN fine with that.

LfNX0dh.png

#277 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 22 June 2011 - 21:52

^Έχεις διαβάσει το manga εσύ, ε?

Μπορείς να μου πεις πάνω κάτω αν υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές/ νεοι χαρακτήρες κλπ?
Γενικά θα δούμε τα ίδια πράγματα, ή ξέρω γω θα υπάρχει κάνα twist?

qzMHWHd.png

#278 Hajime_Saito

Hajime_Saito

ドS

• Moderators
  • 2,136 posts

Posted 22 June 2011 - 22:28

Υπάρχουν αρκετά καινούρια πράγματα και αλλαγές για να κρατήσουν το ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου, και εξηγούνται πολλά γεγονότα που είχαν μείνει στον αέρα στην πρώτη σειρά, όπως το backstory της οικογένειας του Char και η πιο εις βάθος ενασχόληση με μερικούς πιο minor χαρακτήρες.

Και στην τελική, καλύτερα αυτο, παρά ένα kiddie anime με μονάδικό σκοπό ύπαρξης το promotion των gunpla. :hahaha:

LfNX0dh.png

#279 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 25 June 2011 - 00:37

Posted Image

E5VV38U.jpg

#280 Warchief

Warchief

• Members
  • 2,042 posts

Posted 19 July 2011 - 20:45

Μιας και δεν υπάρχει ειδικό thread γι'αυτό...
Είδα το War in the Pocket, αφού μου το πρότειναν σαν ένα από τα καλύτερα Gundam. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τη σειρά.
Όσο το προχωρούσα, τόσο πιο αγγαρεία γινόταν. Χωρίς να έχει τραγικά λάθη, δεν έκανε και τίποτα τόσο σωστά όσο έπρεπε. Από το δεύτερο επεισόδιο και μέτα, αδιαφορούσα. Δε με ένοιαζε τι θα γίνει αργότερα ή τι θα απογίνουν οι χαρακτήρες. Πέρασε και δεν ακούμπησε.
Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ρόλο έπαιζαν τα πρώτα έξι λεπτά και δε σκοπεύω να τα ξαναδώ. Μάλλον δεν απευθύνονταν σε άτομα που δε γνωρίζουν τίποτα για το σύμπαν σαν εμένα, αλλά σαν πρώτη σκηνή ένος έργου, που υποτίθεται ότι πρέπει να εδραιώσει μια ατμόσφαιρα ή ένα θέμα, ήταν αποτυχία.
Γενικά μετριότατο και αδιάφορο.

Αν ξεπεράσω την απογοήτευση και αποφασίσω να ξαναδώ Gundam, θα δω το Turn A πάντως. Το έχω από καιρό στο πρόγραμμα.

#281 ∀Gundam

∀Gundam

ヒゲの機械人形

• Members
  • 33 posts

Posted 20 July 2011 - 11:18

Πολύ λογικό να σου προτείνουν να δεις side-story από το UC. Πως δεν σου είπαν να δεις και το ΖΖ με τη μία.

Πριν αρχίσεις να βλέπεις Gundam διάβασε αυτό το manga.

#282 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,785 posts

Posted 16 August 2011 - 01:39

Μόλις τελείωσα τα igloo, τι να πω πολύ θανατήλα, ρουθούνι δεν έμεινε. Ντάξει τα πρώτα κάπως μέτρια το 2 όμως ήταν πολύ καλύτερο, κυρίως για τους παλαβούς πρωταγωνιστές (καλά εξαιρείται η κοπελιά στο τελευταίο) Από τα καλύτερα μάλλον που έχω δει μέχρι στιγμής.
rsrGbGx.gif

#283 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 24 August 2011 - 03:04

http://www.animenewsnetwork.com/news/2011-08-23/gundam-manga-by-blame-nihei-gundam-age-manga-to-launch

Gundam manga από Nihei Tsutomu, έπος!

qzMHWHd.png

#284 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 posts

Posted 20 September 2011 - 06:36

Μόλις τελείωσα τα igloo, τι να πω πολύ θανατήλα, ρουθούνι δεν έμεινε. Ντάξει τα πρώτα κάπως μέτρια το 2 όμως ήταν πολύ καλύτερο, κυρίως για τους παλαβούς πρωταγωνιστές (καλά εξαιρείται η κοπελιά στο τελευταίο) Από τα καλύτερα μάλλον που έχω δει μέχρι στιγμής.

Θεικά τα Igloo, πολύ δυνατά.

Εγώ μετά από ανεξήγητα μεγάλο διάλειμμα, συνεχίζω επιτέλους το ZZ, και κοντεύω να το τελειώσω. Δεν ξέρω γιατί τόσος χαμός, είναι επάξιος συνεχιστής της Universal Century ιστορίας. Και όχι τόσο lighthearted όσο λέγετε. Far from it. Δυστυχώς μετά το μόνο που μένει είναι το char's counterattack κ μετά κλείνει αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας του UC κ μένουν μόνο οι υπόλοιπες (f91,victory,unicorn)που όσο καλές κ να είναι, δεν έχουν να κάνουν με τους κλασσικούς χαρακτήρες..

WE NEED MOAR UNIVERSAL CENTURY!!

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#285 Battlemage

Battlemage

Anime Freak

• Members
  • 376 posts

Posted 20 September 2011 - 10:21

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτή η ερώτηση κολλάει εδώ αλλά ας την ρωτήσω.

Απο Gundam έχω δεί μόνο Gundam Seed και Gundam Seed Destiny. Σαν πρώτη επαφή με άφησαν πολύ ικανοποιημένο οπότε θέλω κάποια στιγμή να δω και άλλα της σειράς.

Η ερώτηση είναι η εξής: Υπάρχει κάποια χρονική-λογική σειρά που πρέπει να τα δω ή μπορώ να τα δω με όποια σειρά θέλω? Επίσης έχετε να προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο?(αν είναι κοντά στο στυλ του Seed θα ήταν το καλύτερο)
Posted Image