Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Κάμερες παρακολούθησης δημοσίων χώρων και δρόμων

• Please log in to reply
98 replies to this topic

#76 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 15 May 2008 - 00:27

Δεν συμφωνώ στο 2,3 και το 7. Και αυτό γιατί έχω μία μικρή εταιρεία και κάποια πράγματα τα γνωρίζω καλύτερα.
Για το 3:Δηλαδή εαν η εταιρεία μου έναν χρόνο βγάλει ένα σωρό λεφτά και τα πάρω σαν μερίσματα και η περιουσία μου ανέβει θα πρέπει να μου την πάρει το κράτος ή να την μοιράσω? Από την στιγμή που εγώ δουλεύω κατά κύριο λόγο; Οχι διαφωνώ. Αυτό το μέτρο θα καταρράκωνε κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις. Εαν είναι να πάιρνω τον ίδιο μισθό με έναν εργάτη που ξέρει μόνο φασόν και δεν μπορεί ή δεν θέλει να μάθει τίποτε άλλο, τότε ποιός ο λόγος να δουλεύω 8ωρο την ημέρα;
Διαφωνώ στην ελαχιστοποίηση του μέγιστου μισθού. Τότε δεν θα έχουμε ελεύθερη οικονομία, και δεν θα μπορεί κανείς να αγοράσει τίποτα. Εαν εγώ δεν μπορώ σαν εταιρεία να προσφέρω μεγαλύτερο μισθό και καλύτερη θέση σε κάποιον τότε ποιος ο λόγος του ανταγωνισμού; Εαν ένας γιατρός που έχει κα΄τσει και έχει τρελλαθεί στις βάρδιες και στο διάβασμα στο τέλος παίρνει σχεδόν όσο ένας εργάτης που δεν έχει ανοίξει βιβλίο στην ζωή του και που εκτός από μία δουλειά φασόν δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, αυτό είναι τεράστια αδικία.

Καλά είδαμε και τι σημαίνει ανταγωνισμός. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και μετά έχουμε μονοπώλιο και φιξαρισμένες τιμές σε επίπεδα αισχροκέρδειας. Δεν ξέρω τι λες για τα είδη πολυτελείας, αλλά ένα είναι σίγουρο, όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να έχουν πρόσβαση σε βασικά και πρωτεύοντα είδη ανάγκης χωρίς τα οποία δεν μπορεί να ζήσει κάποιος. Όσο για την λεγόμενη "ελεύθερη" οικονομία έτσι όπως τα λες είναι σα να ισχυρίζεσαι πως όλοι μπορούν να πάρουν τα πάντα. Λες και δεν υπάρχουν κάποιοι που ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.Λοιπόν για να μην θεωρητικολογούμε όμως μόνο, αυτό που λες ακούγονται πολύ λογικά και σωστά όμως στην υπάρχουσα αυτοδιαλυόμενη κοινωνία . Όμως μην ξεχνάς πρώτον ότι ποτέ δεν λειτουργούν τόσο ιδανικά αυτά που λες(ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί ποτέ προς όφελος της αγοράς σε βάθος χρόνου. ΠΟΤΕ! Τα παραδείγματα είναι πολλά και δεν θα τα αναφέρω τώρα διότι θα ξεφύγει η κουβέντα. Επίσης οι εργάτες δεν είναι πάντα σε θέση να επιλέξουν την δουλειά τους. Συνήθως βασικά δεν επιλέγουν, είναι η μοναδική τους λύση.) δεύτερον αυτά που λες είναι επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα κάποια όρθια βολεμένα ζω.. εχεμ βουλευτές ήθελα να πω. Τρίτον οι θέσεις σου έχουν μια αίσθηση δικαίου μέσα σε ένα άδικο σύστημα. Είναι σα να προσπαθείς με μπαλώματα, που ποτέ δεν θα σου εξασφαλίσουν με σιγουριά την αποτελεσματικότητά τους και ανά πάσα στιγμή μπορούν να αναιρεθούν, να εξανθρωπίσεις ένα απάνθρωπο σύστημα που διοικείται από αριθμούς και όχι από αίσθημα, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Τέλος πάντων θα μπορούσα να πω κι άλλα αλλά πάλι ξέφυγε η κουβέντα...

Edited by kazmir, 15 May 2008 - 00:56.

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image

#77 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 15 May 2008 - 07:16

Ναι είναι τεράστιο το θέμα, και δεν είναι ούτε εύκολο να πείς τι ακριβώς σκέφτεσαι ούτε το πως το σκέφτεσαι. Και δεν θέλω μία κοινωνία στην οποία ο κάθε πολίτης θα είναι αστυνόμος των υπολοίπων αλλά μία κοινωνία όπου ο καθένας είναι αρκετά ώριμος να σκεφτεί και να αποφασίσει. Πάντα θα υπάρχει ένα είδος αστυνομίας κλπ., αλλά εκείνο που σκέφτομαι και που θα έπρεπε να προχωράμε προς, είναι μία κοινωνία τύπου Star Trek, όπου και η δυναμική της οικονομίας είναι τελείως διαφορετική και η ίδια η κοινωνία εξελίχθηκε σε κάτι καλύτερο. Δεν είναι τέλεια, αλλά σε αυτό τον κόσμο του μέλλοντος όπως τον είχε φανταστεί ο Gene Roddenberry, όλος ο πλανήτης μας έχει μία κυβέρνηση, έχει εξαλειφθεί η πείνα και όλοι θεωρούνται ίσοι. (Όποιος έχει δεί τουλάχιστον το Next Generation καταλαβαίνει τι θέλω να πώ).

#78 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 18 May 2008 - 10:22

Μιας και το θεμα εχει φτασει στην εγκληματικοτητα και στα αιτια της,παραθετω ενα αποσπασμα αρθρου σημερινης εφημεριδας:

Επιδημικες διαστασεις παιρνει η εγκληματικοτητα μεταξυ των νεων στην Βρετανια καθως απο την αρχη του χρονου μονο στο Λονδινο εχουν χασει την ζωη τους 13 εφηβοι-θυματα επιθεσεων απο νεανικες συμμοριες αριθμος που αντιστοιχει σε εναν θανατο καθε 8 μερες.Χαρακτηριστικο της εξαρσης ειναι το γεγονος οτι μονο μεσα σε 72 ωρες την περασμενη βδομαδα εχασαν τη ζωη τους 4 παιδια.

Στη συνεχεια το αρθρο αναφερεται στα αιτια των παραπανω γεονοτων:

Οι ριζες του προβληματος συμφωνουν πολλοι κοινωνιολογοι βρισκεται στην βρετανικη κουλτουρα που δεν δειχνει μεγαλη συμπαθεια στα παιδια της.[...]Σημερα συμφωνα με προσφατη ερευνα του ΟΟΣΑ οι Βρετανοι γονεις περνουν τον λιγοτερο χρονο με τα παιδια τους σε σχεση με τους υπολοιπους Ευρωπαιους αφηνοντας τα ευαλωτα και απροστατευτα.Σημαντικο ρολο παιζει και η οικονομικη ανισοτητα που ειναι μεγαλυτερη μεταξυ των χωρων της Δ.Ευρωπης.

Απο οτι φαινεται ουτε οι καμερες βοηθανε,ουτε οι αυστηρες ποινες που επιβαλλονται-σχετικα με αυτο αναφερεται οτι η Βρετανια εχει τους περισσοτερους ανηλικους κρατουμενους απο ολες τις χωρες της Δ.Ευρωπης.

#79 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 18 May 2008 - 12:32

παλι ξεφυγε το θεμα απο τις καμερες στα τελευταια ποστ...

και οι αρχες του σοσιαλισμου, και η εγκληματικοτητα των νεων ειναι θεματα με πολυ ψωμι και ενδιαφεροντα μεν, off topic δε..
Posted Image

#80 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 18 May 2008 - 12:55

Εχμ,το point του παραπανω post δεν ηταν να αναδειξει την εγκληματικοτητα των νεων (θεμα οντως πολυ σοβαρο) αλλα να δειξει οτι οι καμερες δεν βοηθουν στην μειωση της εγκληματικοτητας,αν μη τι αλλο το ανεφερα καθαρα:

Απο οτι φαινεται ουτε οι καμερες βοηθανε,ουτε οι αυστηρες ποινες που επιβαλλονται-σχετικα με αυτο αναφερεται οτι η Βρετανια εχει τους περισσοτερους ανηλικους κρατουμενους απο ολες τις χωρες της Δ.Ευρωπης.

Αντιθετα η εγκληματικοτητα στο Λονδινο παραμενει σταθερη ή και αυξανεται (χαρακτηριστικα το δημοσιευμα του εθνους αναφερει αυξηση 37% στην εγκληματικοτητα των νεων κατω των 18 ετων τα τελευταια 3 χρονια).Και αν δεν κανω λαθος ηταν το δευτερο δημοσιευμα ελληνικης εφημεριδας που παρατεθηκε στο παρον θεμα το οποιο στηριζει με στοιχεια την εν λογο θεση,πραγμα που θα επρεπε τουλαχιστον να προβληματισει....

#81 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 18 May 2008 - 17:16

ναι αλλα οι καμερες δεν κανουν διακρισεις σε ηλικιες...

η αυξηση που λες εχει να κανει με την συγκεκριμενη ηλικιακη ομαδα, και οι παρουσια η οχι των καμερων δεν παιζει μεγαλο ρολο. Για τον απλουστατο λογο οτι στα σχολεια και στις γειτονιες απο τις οποιες προερχονται αυτοι οι νεοι δεν υπαρχουν καμερες.

Μιλαμε για μια εγκληματικοτητα η οποια κατα κυριο λογω οφειλεται στην αλογιστη εισροη μεταναστων απο τριτοκοσμικες χωρες, και στη γκετοποιηση και το μισος που υπαρχει μεταξυ των νεων απο διαφορετικες φυλετικες και θρησκευτικες ομαδες... Με λιγα λογια το χωνευτηρι του Λονδινου εχει παραβουλωσει και για αυτο οι ντοπιοι εγγλεζοι θελουν μεχρι και να βγουν απο την Ε.Ε. Ενας απο τους κυριους λογους που οι Εργατικοι βρισκονται 20 μοναδες πισω απο τους Συντηριτικους στις δημοσκοπησεις ειναι λογω της χαλαρης τους μεταναστευτικης τους πολιτικης.
Posted Image

#82 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 18 May 2008 - 22:06

ναι αλλα οι καμερες δεν κανουν διακρισεις

Και γιατί δεν κάνουν παρακαλώ?! Έχεις σκεφτεί μήπως ποτέ σου ότι τις χειρίζονται άνθρωποι?? Τι νομίζεις δηλαδή ότι είναι οι κάμερες? Ρομπότ?? Έλεος ρε Ayu, να δω τι άλλο θα πεις πια...

Όσο για τους μετανάστες, λες και έχουν κατώτερο DNA μας τα λες... Δηλαδή δεν παίζει ρόλο η γενικότερη άνιση αντιμετώπιση των μεταναστών για την ενδεχόμενη παραβατική-εγκληματική συμπεριφορά τους?

Posted Image

#83 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 19 May 2008 - 00:18

ναι αλλα οι καμερες δεν κανουν διακρισεις σε ηλικιες...

Και για αυτο ακριβως θα επρεπε να μειωσουν την εγκληματικοτητα απο οποια ηλικια και αν προερχεται αυτη.Απετυχαν.Διαφωνουμε καπου?

η αυξηση που λες εχει να κανει με την συγκεκριμενη ηλικιακη ομαδα, και οι παρουσια η οχι των καμερων δεν παιζει μεγαλο ρολο. Για τον απλουστατο λογο οτι στα σχολεια και στις γειτονιες απο τις οποιες προερχονται αυτοι οι νεοι δεν υπαρχουν καμερες.

Οι ερευνες που εχουν παρατεθει αναφερονται στο Λονδινο συνολκα και οχι σε μια ή δυο συγκεκριμενες γειτονιες.Ακομα και αυτο να ισχυε ομως,εχουμε επιθεσεις με μαχαιρια ακομα και στην Οξφορντ στριτ (πολυσυχναστος δρομος) και χαρακτηριστικα σε μια εφοδο της αστυνομιας στο παρκο του Λονδινου βρεθηκαν 7 μαχαιρια.

Μιλαμε για μια εγκληματικοτητα η οποια κατα κυριο λογω οφειλεται στην αλογιστη εισροη μεταναστων απο τριτοκοσμικες χωρες, και στη γκετοποιηση και το μισος που υπαρχει μεταξυ των νεων απο διαφορετικες φυλετικες και θρησκευτικες ομαδες...

Οχι δεν μιλαμε για τετοια εγκληματικοτητα.Η εγκληματικοτητα στην οποια αναφερομαστε εχει συγκεκριμενα αιτια τα οποια ανεφερα και στα οποια εχουν καταληξει ειδικοι και τα οποια παρεθεσα.Τα ξαναπαραθετω:

Οι ριζες του προβληματος συμφωνουν πολλοι κοινωνιολογοι βρισκεται στην βρετανικη κουλτουρα που δεν δειχνει μεγαλη συμπαθεια στα παιδια της.[...]Σημερα συμφωνα με προσφατη ερευνα του ΟΟΣΑ οι Βρετανοι γονεις περνουν τον λιγοτερο χρονο με τα παιδια τους σε σχεση με τους υπολοιπους Ευρωπαιους αφηνοντας τα ευαλωτα και απροστατευτα.Σημαντικο ρολο παιζει και η οικονομικη ανισοτητα που ειναι μεγαλυτερη μεταξυ των χωρων της Δ.Ευρωπης.

Τωρα αν εσυ θελεις οπωσδηποτε να φορτωσεις την εγκληματικοτητα στους μεταναστες ειναι δικο σου θεμα.Να σου θυμισω ομως οτι ακομα και αν παραδεχτουμε οτι οφειλεται εκει το συνολο της εγκληματικοτητας του Λονδινου (φορτωνοντας τα παντα στους ξενους και κλεινοντας τα ματια στα στραβα της βρετανικης κοινωνιας και οικονομιας) υπαρχουν μερικες σελιδες πισω και στοιχεια που δειχνουν οτι αυτη η εγκληματικοτητα δεν μειωθηκε με την χρηση καμερων.

#84 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 19 May 2008 - 09:59

Απλα πραγματα ειπα... Το δικτυο των καμερων ειναι απλωμενο στο κεντρικο Λονδινο, και δεν καλυπτει τις γειτονιες που προερχονται αυτοι οι νεοι. Τα περισσοτερα εγκληματα αυτου του τυπου, γινονται σε αυτες τις γειτονιες... Και μιλαμε για αρκετες γειτονιες αφου η πολη εχει απλα ξεχειλισει και εχει πλυθυσμο μεγαλυτερο ολης της Ελλαδας...

Οσο για την Oxford Street, δεν μπορεις να φτερνιστεις χωρις να σε παρει χαμπαρι η καμερα... Και να συμβει κατι σε αυτο το δρομο, ο δραστης δεν την γλιτωνει με τιποτα. Παντως τα περισσοτερα βιαια περιστατικα που γινονται στο κεντρο, ειναι αποτελεσμα της αγγλικης συνηθειας να μεθανε μεχρι αηδιας οποτε βγαινουν το βραδυ... Και μιλαμε για τεραστιο αριθμο περιστατικων... Ενας απο τους λογους που μπηκαν οι καμερες ηταν αυτος, και δεν μπορουσε να γινει αλλιως αφου εξω απο καθε pub παιζανε σουτια...

Ναι μεν ο θεσμος της οικογενειας εχει σχεδον εξαφανιστει απο την αγγλικη κοινωνια, αλλα πολλα απο τα νεανικα εγκληματα γινονται απο νεους συγκεκριμενων ταξεων, δηλαδη μαυρων και αραβων μεταναστων και αγγλων της εργατικης ταξης που εχουν πληγει οικονομικα λογω των μεταναστων... Δεν τιθεται θεμα κακομεταχειρισης των μεταναστων η ακομα και ρατσισμου. Απλα η παρουσια ανεξελεγκτου αριθμου ανθρωπων χωρις μορφωση, και με διαφορετικα ηθη και εθιμα εχει προκαλεσει αυτα τα φαινομενα, αφου βασικα σφαζονται μεταξυ τους.. (μαυροι εναντιων πακιστανων, λευκοι εναντιων ολων, κτλ). Η ιδια η κυβερνηση και οι διαφορες υπηρεσιες που κανουν αυτες τις ερευνες απλα δεν τολμανε να ριξουν ευθυνες στο φαινομενο της μεταναστευσης (για το οποιο δεχονται πυρα απο παντου). Δεν εχει νοημα παντως να αναπτυξουμε τα περι μεταναστευσης εδω αφου δεν εχει τιποτα να κανει με τις καμερες.

Ειδικα για την περιπτωση του Λονδινου στο οποιο εζησα και δουλεψα για τοσα πολλα χρονια, κατι παραπανω ξερω απο σας...
Posted Image

#85 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 19 May 2008 - 10:51

Ο Ayu πάντα ξέρει...
Κύριε Ayu όμως δεν αρκεί μόνο να "ξέρεις", πρέπει να έχεις και σωστά κριτήρια για να αξιολογήσεις σωστά αυτά που "ξέρεις". Αλλά τι λέω τώρα ο δύσμοιρος, είμαι σίγουρος πως και αυτό το ξέρεις.

Posted Image

#86 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 19 May 2008 - 14:19

Οσο για την Oxford Street, δεν μπορεις να φτερνιστεις χωρις να σε παρει χαμπαρι η καμερα... Και να συμβει κατι σε αυτο το δρομο, ο δραστης δεν την γλιτωνει με τιποτα. Παντως τα περισσοτερα βιαια περιστατικα που γινονται στο κεντρο, ειναι αποτελεσμα της αγγλικης συνηθειας να μεθανε μεχρι αηδιας οποτε βγαινουν το βραδυ... Και μιλαμε για τεραστιο αριθμο περιστατικων... Ενας απο τους λογους που μπηκαν οι καμερες ηταν αυτος, και δεν μπορουσε να γινει αλλιως αφου εξω απο καθε pub παιζανε σουτια...

Και ποιο ακριβως ειναι το αποτελεσμα του να πιασει η καμερα αυτον που τον εκανε?Η επιθεση εγινε,μετρησε ως ενα ακομα περιστατικο εγκληματικοτητας πραγμα που σημαινει οτι η εγκληματικοτητα συνεχιζει να αυξανεται αβαδιστα.Αν θεωρεις τοσο σπουδαιο το γεγονος οτι η καμερα θα βοηθησει στο να συλληφθει ο δραστης τοτε μαλλον δεν διαβασες το παραπανω:

Τωρα αν θεωρεις θετικο το οτι οι καμερες βοηθησαν στην καταστολη και οχι στην προληψη (γεμιζοντας τις φυλακες με κοσμο) τοτε δικαιωμα σου.Απλα να αναφερω οτι η καλυτερη αστυνομευση θα μπορουσε να ειχε επιφερει πολυ καλυτερα αποτελεσματα (προληψη της εγκληματικοτητας εκτος απο καταστολη) και θα ηταν πολυ πιο φθηνη.Οποτε παλι καταληγουμε στο οτι καμερες=fail.

Ενας απο τους λογους που μπηκαν οι καμερες ηταν αυτος, και δεν μπορουσε να γινει αλλιως αφου εξω απο καθε pub παιζανε σουτια...

Χαιρομαι που παραδεχτηκες εστω και οψιμα οτι ευθυνεται και η βρετανικη κουλτουρα για μερος της εγκληματικοτητας.

αλλα πολλα απο τα νεανικα εγκληματα γινονται απο νεους συγκεκριμενων ταξεων, δηλαδη μαυρων και αραβων μεταναστων και αγγλων της εργατικης ταξης που εχουν πληγει οικονομικα λογω των μεταναστων... Δεν τιθεται θεμα κακομεταχειρισης των μεταναστων η ακομα και ρατσισμου. Απλα η παρουσια ανεξελεγκτου αριθμου ανθρωπων χωρις μορφωση, και με διαφορετικα ηθη και εθιμα εχει προκαλεσει αυτα τα φαινομενα, αφου βασικα σφαζονται μεταξυ τους.. (μαυροι εναντιων πακιστανων, λευκοι εναντιων ολων, κτλ). Η ιδια η κυβερνηση και οι διαφορες υπηρεσιες που κανουν αυτες τις ερευνες απλα δεν τολμανε να ριξουν ευθυνες στο φαινομενο της μεταναστευσης (για το οποιο δεχονται πυρα απο παντου). Δεν εχει νοημα παντως να αναπτυξουμε τα περι μεταναστευσης εδω αφου δεν εχει τιποτα να κανει με τις καμερες.

Τωρα αν εσυ θελεις οπωσδηποτε να φορτωσεις την εγκληματικοτητα στους μεταναστες ειναι δικο σου θεμα.

Ειδικα για την περιπτωση του Λονδινου στο οποιο εζησα και δουλεψα για τοσα πολλα χρονια, κατι παραπανω ξερω απο σας...

Συγνωμη αλλα αυτο εμενα δεν μου λεει τιποτα.Ειδικα οταν εχω περισσοτερες της μιας ερευνες που μου δειχνουν το αντιθετο.

Και για να μην νομιζεις οτι το παραπανω το λεω υπεροπιτκα,ειναι σαν να λεω εγω οτι εφοσον πηγαινω δυο φορες την βδομαδα στα Εξαρχεια για καφε και για προβολες,εχοντας πειρα απο την περιοχη μπορω να πω οτι ειναι παραδεισος.Εσυ θα με πιστεψεις?

#87 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 19 May 2008 - 14:45

Θα συμφωνήσω με τον odin και θα συμπληρώσω ότι πρέπει να αρχίσει αν αλλάζει η ίδια η κοινωνία έστω με αργά βήματα. Να καλυτερεύσει το σύστημα υγείας και την παιδεία κατά κύριο λόγο. Και πολλά άλλα.
Οι κάμερες και όλες οι υπόλοιπες σαχλαμάρες δεν πρόκειται να βοηθήσουν, απλά μειώνουν την ελευθερία του καθενός. Οπως είπα και σε προηγούμενο post.

#88 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 19 May 2008 - 14:50

Και για να μην νομιζεις οτι το παραπανω το λεω υπεροπιτκα,ειναι σαν να λεω εγω οτι εφοσον πηγαινω δυο φορες την βδομαδα στα Εξαρχεια για καφε και για προβολες,εχοντας πειρα απο την περιοχη μπορω να πω οτι ειναι παραδεισος.Εσυ θα με πιστεψεις?

Οχι, αλλα απο τη στιγμη που δεν ξερω καν πια ειναι η ρημαδα η περιοχη που θεωρειται "Εξαρχεια" (παντα το ειχα απορια), το να πω οτι η συγκεκριμενη περιοχη ειναι πορνειο στερειται θεμελειωμενης βασης.

Αλλα τα αγγλακια και την συγκεκριμενη πολη την ξερω πολυ καλα... Την εχω ζησει απο την καλη της και την αναποδη της, και εχω το αναλογο confidence οτι τα σχολια μου εχουν σιγουρη βαση.

Τωρα το αν θα με πιστεψεις, it is up to you...

Σιγουρα η καταστολη δεν ειναι η καταληλοτερη λυση για την προληψη, αλλα χωρις την καταστολη η κατασταση θα ξεφευγε σε τρομαχτικα μεγεθη.
Posted Image

#89 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 19 May 2008 - 15:43

Ayu, η καταστολή είναι καταστολή αδύναμων τσαλαπατημένων ανθρώπων. Δεν κατέστειλαν ποτέ υπουργούς και τραπεζίτες. Ο λόγος που δεν κατεστάλθηκαν ποτέ αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων είναι επειδή οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Υπάρχουν δηλαδή για να συντηρήσουν απλά το status τους και την κοινωνική ανισότητα. Όσο ένας άνθρωπος ζει την αδικία στο πετσί του λογικό είναι να θέλει να ξεσπάσει και να αντιδράσει και λογικό είναι να καταφύγει στην αντιβία ως μέθοδο αντιμετώπισης του μονοπωλίου της "νόμιμης" βίας, που εφαρμόζεται με τη μορφή των βίαιων κρατικών καταστολών. Αν διαφωνείς σε αυτή μου τη θέση σε παρακαλώ πολύ να αντιπαρατεθείς με σοβαρά επιχειρήματα. Πες μου ας πούμε για ποιο λόγo πρέπει να συντηρείται αυτή η ανισότητα και να προστατεύεται με κατασταλτικούς μηχανισμούς. Πες σε παρακαλώ πολύ γιατί να μη διατεθούν τα ίδια χρήματα που θα πήγαιναν σε κάμερες σε κοινωφελείς σκοπούς. Θα σε παραδεχτώ δηλαδή αν πεις ας πούμε πρέπει να μην χρηματοδοτούμε την εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη των μεταναστών για τον δείνα λόγο και είναι προτιμότερο να χρηματοδοτούμε κάμερες, φακέλωμα, γκλόμπ κ.α. γιατί έτσι είναι καλύτερα για τον τάδε λόγο. Αν μπορέσεις να μου αποδείξεις με ωραία επιχειρήματα την προηγούμενη θέση. Ε τότε δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο.

Υ.Γ.1 Ο άνθρωπος πρέπει να είναι και ιδεολόγος, διαφορετικά μαύρο φίδι που μας έφαγε. Επειδή μίλησες για ιδεολογίες κλπ κάπου.
Υ.Γ.2 Όσο οι παρεμβάσεις σου είναι σαθρές τόσο θα δέχεσαι και "πυρά" όπως το έθεσες εσύ δηλαδή.
Υ.Γ.3 Σε παρακαλώ πολύ μη μου αρχίσεις με επιχειρήματα εγώ εκείνο, εγώ ετούτο, διότι πρώτων δεν θα είναι αντικειμενικά τα επιχειρήματα σου και δεύτερον θα χάσεις και το ενδεχόμενο δίκιο σου.

Edited by kazmir, 19 May 2008 - 15:49.

Posted Image

#90 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 19 May 2008 - 16:38

Ρε παιδια,η ανισοτητα πλουσιων και φτωχων ενδιαφερουν το παρον thread μονο στα πλαισια που ειναι αιτιο της εγκληματικοτητας και η αντιμετωπιση της θα επιφερει καλυτερα αποτελεσματα απο οτι η εγκατασταση καμερων.Δεν ειναι του παρονοτς ουτε η αναλυση των εν λογο ανισοτητων ουτε η ευρεση λυσης στο προβλημα αυτο.

Σιγουρα η καταστολη δεν ειναι η καταληλοτερη λυση για την προληψη, αλλα χωρις την καταστολη η κατασταση θα ξεφευγε σε τρομαχτικα μεγεθη.

Συμφωνα με τα στοιχεια που παρατεθηκαν η κατασταση εχει ηδη ξεφυγει σε τρομακτικο βαθμο.Το ζητημα ειναι το κατα ποσο εχουν βοηθησει οι καμερες σε αυτο.Και οταν ο υπευθυνος γραφειου οπτικων εικονων της Scotland Yard δηλωνει οτι δεν εχουν βοηθησει καθολου τοτε μαλλον κατι ξερει.