Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Texhnolyze

spring 2003 Madhouse anime review action schi-fi dystopian psychological drama

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#16 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 27 May 2009 - 02:26

w00t!! thx for the heads up Petran

Posted Image


#17 Anakin Skywalker

Anakin Skywalker

    Dark Lord of the Sith

  • Members
  • 318 posts
  • LocationKamatero, Athens

Posted 22 February 2010 - 22:13

Σκοτεινή ατμόσφαιρα, sci-fi post apocalyptic κόσμος, η μαυρίλα της ανθρώπινης ψυχής και ο ξεπεσμός τις κοινωνίας εντυπώνονται σε ένα από τα αρτιότερα anime που είδα ποτέ!
Η σκηνοθεσία είναι εκπληκτική! Από το πρώτο επεισόδιο που παρά το ότι δεν μιλούν σχεδόν καθόλου σε κρατά μπροστά στην οθόνη, μέχρι το τελευταίο όπου και τελειώνει η ιστοριά κι έχεις δει την σήψη του ανθρώπου σε όλο της το μεγαλείο. Απογυμνώνει τον άνθρωπο και τον δείχνει στην κτηνώδη του μορφή. Φυσικά η σειρά δεν είναι για να την βάλει κάποιος σε μικρές ηλικίες καθώς ο σκηνοθέτης θέλωντας να τα δείξει όλα αυτά εκτός από την πολύ βία έχει βάλει και σεξουαλικό περιεχόμενο συμπεριλαμβανομένου ενός glimpse από παιδοφιλία και ομοφυλοφιλία και αυτοκαταστροφικές (εως αυτοκτονικές θα έλεγα) καταστάσεις!
Το σχέδιο λεπτομερές και πολύ σκοτεινό (όπως μου αρέσει) προσθέτοντας στην όλη ατμόσφαιρα και με τις φοβερές γωνίες που σου δείχνει διάφορες σκηνές. Ρεαλιστικότατοι χαρακτήρες και πάντρεμα του ρετρό με την τεχνολογία σε αυτόν τον ενδιαφέροντα κόσμο που μας παρουσιάζει η σειρά.
Η μουσική, απλά απίστευτη! Από το εναρκτήριο κομμάτι μέχρι και τις ενδιάμεσες μουσικές επενδύσεις έχουν κάνει τις κατάλληλες ενορχηστρώσεις! Το μόνο μου παράπονο είναι το κομμάτι που κλείνει το τελευταίο επεισόδιο και πέφτει η αυλαία της σειράς. Πιστεύω ότι δεν ταίριαζε να είναι στα αγγλικά και να μην κάνει ρίμα. Βέβαια αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό....
Οι χαρακτήρες είναι γκρί και δεν διακρίνεις καλούς ή κακούς με την γνωστή έννοια, αλλά έτσι είναι κι η ζωή φυσικά! Ο καθένας κάνει κάτι σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια και ιδιοσυγκρασία κι αυτά έχουν αντίκτυπο στην ζωή του, στην ζωή των άλλων και την κοινωνία γενικότερα. Πολλοί χαρακτήρες της σειράς νομίζεις ότι είναι τρόφιμοι κάποιου άσυλου ή σωφρονιστικού ιδρύματος αλλά κοιτώντας στα εσώψυχά σου και αναλογιζόμενος την κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι εκεί τι σου λέει ότι εσύ θα ήσουν υγειής;
Αν θα περιέγραφα κάπως πεζά την σειρά σε κάποιον που δεν την έχει δει θα έλεγα ότι η μαφιόζικη ιστορία του Gungrave συναντά τον σάπιο μετα-αποκαλυπτικό κόσμο και τα σκοτεινά γραφικά του Ergo Proxy ( άμα υπολογίσω και τα katana με τις δολοπλοκίες να βάλω και ολίγον τι από Shigurui; ).
All time favourite λοιπόν κι αυτό για μένα μαζί με τα 3 που προανέφερα.... Δεν απευθύνεται σε όλους και σίγουρα δεν είναι ευχάριστη σειρά. Αλλά για όποιον έχει την υπομονή και αντέχει στην μαύρη και καταθλιπτική ατμόσφαιρα το συνιστώ όσο τίποτε άλλο!

Posted Image

Posted Image



Also tagged with one or more of these keywords: spring 2003, Madhouse, anime review, action, schi-fi, dystopian, psychological, drama