Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Texhnolyze

spring 2003 Madhouse anime review action schi-fi dystopian psychological drama

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 sunday

sunday

    Anime Elite

  • Members
  • 1,087 posts

Posted 07 May 2008 - 01:28

Texhnolyze

TV Series, 22 episodes, 2003

Cyberpunk, Scifi, Dystopia, Seinen

texhnolyze.jpg


Περίληψη

Στην υπόγεια πόλη "Lux", "The City", όπως την αποκαλούν οι κάτοικοί της, παρουσιάζεται μια κοινωνία διαφορετική από τις άλλες. Ένας οβελίσκος που αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας της πόλης, δεσπόζει σαν μνημείο ή σημαία τρυπώντας τον αέρα της πόλης και περιμένει σιωπηλά το χάος που θα ξεκινήσει. Στην ήδη υπάρχουσα δυστοπία, όπου η εγκληματικότητα τη μαστίζει, οι οργανώσεις του υποκόσμου ακμάζουν και οι συρράξεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Αναμένεται μόνο το φυτίλι που θα πυροδοτήσει την έκρηξη.
 

thumb1.jpg


Μια λίγο πιο λεπτομερής ματιά

Η οργάνωση με τη μεγαλύτερη φανερή δράση στη Lux είναι η "Organo". Kυρίως, η δύναμή της κρύβεται πίσω από την τεχνολογία προσθετικών μελών που ονομάζεται "Texhnolyze" , η χρήση της οποίας είναι ευρέως διαδεδομένη. Κύριο συστατικό της αποτελεί η "Rafia" (ή "Lafia") που αποτρέπει την απόρριψη των προσθετικών μελών από το ανθρώπινο σώμα.
Κύρια αντίθετη οργάνωση στην Organo είναι η "Union", η οποία αντιδρά στη χρήση προσθετικών μελών υποστηρίζοντας πως αποτελεί βεβήλωση του ανθρώπινου σώματος. Η στάση της δεν έχει σχέση με θρησκευτικές ή θεολογικές πεποιθήσεις αλλά είναι καθαρά ιδεολογική.
Τη θρησκευτική ομάδα στη συγκεκριμένη σειρά θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να εκφράσει η κοινότητα "Gabe". Μια ομάδα ανθρώπων που αποφεύγει το προσκήνιο, είναι αρκετά αποκομμένη από το σύνολο παρακολουθώντας τα γεγονότα και περιμένοντας...
Όπως σε όλες τις κοινωνίες, έτσι κι εδώ δε θα μπορούσε να λείπει η ομάδα των νέων ανθρώπων, ονομαζόμενη "Racan". Οι μηχανόβιοι της υπόθεσης, με κύρια χαρακτηριστικά τους την αντίδραση, το θυμό, την εκδικητικότητα και τη διάθεση για συμπλοκή με όλους όσους τους αντιτίθενται. Ζουν λίγο-πολύ ανοργάνωτα με βάση ένα μπαρ της πόλης.
Τελευταία αλλά πολύ σημαντική η οργάνωση "Class". Η μόνη οργάνωση που έχει επαφή με την επιφάνεια, δρα εντελώς παρασκηνιακά και κρύβει τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά την Texhnolyze αλλά και την ίδια την πόλη της Lux.


thumb2.jpg


Μικρή παρουσίαση ορισμένων χαρακτήρων της σειράς





ichise.jpg










Ichise: Κεντρικός χαρακτήρας της σειράς. Ένας νέος σαν πολλούς άλλους της πόλης που δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Βγάζει τα προς το ζειν όντας boxer σε παράνομες διοργανώσεις πυγμαχίας ικανοποιώντας ταυτόχρονα τη μικρή του "μανία". "Θύμα" της τεχνολογίας...




onichi.jpg






Onishi Kaego: Στέλεχος της Organo. Φιλόδοξος, έξυπνος και δυνατός χαρακτήρας που καταφέρνει να διατηρεί μέρος της ανθρωπιάς του μπλεγμένος σε ένα βρώμικο σύστημα. Texhnolyzed ο ίδιος, ακούει τη Φωνή της Πόλης...






fytili.jpg






Yoshii Kazuho: Το "φυτίλι"...






ran.jpg






Ran: Το λιγομίλητο κορίτσι των λουλουδιών. Έρχεται από την Gabe εκτελώντας χρέη Προφήτη.






shinji.jpg






Shinji: Αρχηγός της Racan. Μεγάλες ομοιότητες με το χαρακτήρα του Onishi αλλά πολύ πιο εγωιστής. Κύριος εκφραστής της νεανικής σκοπιάς στα δρώμενα της κοινωνίας του.






doc.jpg






Kaneda Eriko / Doc: Ειδική σε θέματα προσθετικής μελών. Η γιατρός μελετάει και εφαρμόζει μεθόδους βελτίωσης Texhnolyze, τεχνολογία που αποτελεί για την ίδια την εξέλιξη της ανθρωπότητας. "Χαρισμένη" στην Organo από την Class. Μοναχικός χαρακτήρας που ενδιαφέρεται πάνω από όλα για τον εαυτό της.






gabeelder.jpg






Γηραιός της Gabe: Αρχηγός της κοινότητας, ασπαστής της ιδεολογίας πως κάποια πράγματα είναι μοιραίο να συμβούν και ο άνθρωπος δεν έχει καμία δύναμη στην αποφυγή τους.





Συντελεστές - Εντυπώσεις



Yπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Hamazaki Hirotsugu, o σεναριογράφος Konaka Chiaki ξετυλίγει στις οθόνες μας ένα πραγματικό διαμάντι. Μια προσέγγιση που μπορεί να εκφράσει σημεία της εποχής μέσα από την παρουσίαση της ιδιάζουσας κοινωνίας του Texhnolyze. Συναισθήματα, κοινωνικές εξελίξεις, ίντριγκες, επαναστάσεις μέσα από γεγονότα και χαρακτήρες που μπορούν να αντιστοιχηθούν σε καταστάσεις της καθημερινής μας ζωής. Σχεδιαστική τελειότητα από τον γνωστό και μη εξαιρεταίο ABe Yoshitoshi, πλαισιωμένη από την εκπληκτική δουλειά του studio MADHOUSE και το αποτέλεσμα, κάτι παραπάνω από τις ταμπέλες που του προσδίδονται (cyberpunk, scifi, Dystopia).


Μια κοινωνική αναπαράσταση


Υ.Γ. Μην το δείτε αν δε σας αρέσει να νιώθετε και να σκέφτεστε...
Υ.Γ. 2. Κατεβάστε από ΚΑΑ.


Edited by Kai, 15 June 2017 - 14:30.

Posted Image


#2 Ptomahawk

Ptomahawk

    Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

  • Members
  • 700 posts

Posted 07 May 2008 - 23:16

Αρκετά βαρύ,εμβαθύνει στην κατάρρευση της κοινωνίας και την ξέφρενη ορμή και τρέλα που τυλίγει τους ανθρώπους της πόλης. Μια πόλη με εύθραυστες ισορροπίες, έτοιμη να εκραγεί και να κυριευτεί από μια παρανοική συμπεριφορά που τρέφεται από τον πανικό και την απελπισίατων ανθρώπων. Άνθρωποι που έχουν φτάσει στον πνευματικό πάτο, ζουν σε μια ρουτίνα μέσα στην παραγωγική διαδικασία, τρέφοντας οργή για αυτούς που έχουν όσα αυτοί ονειρεύονται. Οι νέοι απελπισμένοι νιώθουν αβεβαιότητα για το μέλλον και προσπαθώντας να επιτύχουν κάτι καλύτερο και να προστατευτούν από από τους κινδύνους του δρόμου, μετατρέπονται και αυτοί σε στελέχη και παράγοντα υποβάθμισης.Άνθρωποι φοβούμενοι την τεχνολογία που πιστεύουν ότι αλλάζει τη ζωή τους και γίνονται έρμαιά της, σχηματίζουν ομάδες που την αποκυρήττουν και καταδιώκουν τους φορείς της με φανατικό τρόπο.

Και μέσα σε αυτό το καζάνι που βράζει έρχεται μία πρόταση για αλλαγή, με σύμμαχο την απελπισία των ανθρώπων και την ανάγκη τους για αλλαγή, τους δείχνει ένα όραμα για το μέλλον με το οποίο όσοι πεινούν για αλλαγή τρέφονται. Αυτή η δίψα τους για αλλαγή και η παράνοια που έχει κυριαρχήσει σε μια σύγχρονη κοινωνία πρωτόγονων -πλέον- αξιών δεν τους δίνει να καταλάβουν τη διαστροφή της επιλογής τους και αυτό οδηγεί στην ουσιαστική ανυπαρξία της θέλησής τους η οποία τρέφεται με ψευδαισθήσεις ικανοποίησης μικρών εγωιστικών αναγκών και παθών. Αυτό που ακολουθεί αυτή την επιλογή,.. το χάος, όπου ξεγυμνώνεται η αλήθεια της ύπαρξής τους, οι αιτίες της ηθικής φτήνιας τους και η μοναξιά τους. Και όλα αυτά για το όνειρο κάποιου με τη δύναμη να το υλοποιήσει.

Μέσα σε αυτό το χάος ένα παιδί που έχει βιώσει την ηθική πτώση, τον πόνο του δρόμου και την παράνοια στην οποία οδηγεί και που γίνεται μέλος και μέρος της απορριπτέας τεχνολογίας, βιώνει τις αλλαγές στις οργανώσεις καθώς ψάχνει να βρει τον δρόμο του και τον ρόλο του σε αυτή την ζωή ή μάλλον την ημιζωή αυτής της πόλης. Θα ταξιδέψει για να μάθει την αλήθεια και σε αυτό το ταξίδι θα βιώσει τα λεγόμενα των διάφορων ιδεολογιών. Θα απορρίψει και θα αποδεκτεί, θα κληθεί να πάρει αποφάσεις και τι είναι σημαντικό για αυτόν.

Από τα αγαπημένα μου.
Posted Image

#3 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 09 May 2008 - 02:56

Απλά αγαπημένο, μην το χάσετε...^^

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#4 MitHuNa

MitHuNa

    Annie-maki

  • Members
  • 327 posts

Posted 09 May 2008 - 10:16

Πολύ καλό anime! Απο τα αγαπημένα βεβαίως! Βγάζει πολλά μυνήματα, και θα έλεγα ένα μυστήριο (στην αρχή τουλάχιστον παιδεύτηκα πολύ μέχρι να καταλάβω τι γίνεται) Το τέλος είναι φοβερό!!!
Posted Image


Οταν οι σφουγγαρίστρες γίνονται pon pon :nosey:

#5 retsudo

retsudo

    Anime Freak

  • Members
  • 369 posts

Posted 10 May 2008 - 08:29

Aπλα τελειο!
Ασε που φαίνεται οτι η κοινωνια εκει παει να καταληξει!
Posted Image

#6 Rei Ayanami

Rei Ayanami

    Going MAD

  • Members
  • 28 posts

Posted 12 May 2008 - 20:39

Τρομακτικά αληθινή σειρά. Το πρώτο επισόδιο με ενθουσίασε, και με προετοίμασε για τη συνέχεια. Σκηνοθετικά απίστευτη -με μετρημένες λέξεις, διάσπαρτες σκηνές και αληθοφανή βία- μου θύμισε ταινία του ταραντίνο, ίσως με περισσότερο λυρισμό. Σε έναν κόσμο, κάτω ακριβώς από το δικό μας, σκαμμένο όμως όχι τόσο βαθιά που να μπορούμε να τον αγνοήσουμε
Animate my world..

#7 Pindrops

Pindrops

    tiny silver hammers

  • Members
  • 41 posts

Posted 14 May 2008 - 21:38

Άψογη σειρά με τρομερή ατμόσφαιρα και πραγματικά απόκοσμη σύλληψη και ιστορία. Αντάξιο του Lain, με παρόμοιο μοτίβο και προβληματισμούς αλλά πολύ καλύτερο τοπίο και σκηνικό. Επιστημονική φαντασία που κρατά ένα dark στοιχείο όλη την ώρα και στα τελευταία επεισόδια απογειώνεται. Must για όλους τους ανιμε φανς, καθώς είναι από τα καλύτερα δείγματα του κοινωνικού τρόμου που πιάνουν εύστοχα οι ιάπωνες φίλοι μας.
Posted Image
How do you like my swimming?:chigau:

#8 ambient

ambient

    sSsSs

  • Members
  • 131 posts

Posted 19 May 2008 - 01:21

Σειρά διαμάντι. Μια εξαιρετική ιστορία με φανταστική υλοποίηση σαν anime.
Το opening theme από Juno Reactor τα σπάει :bike:

#9 mhxninja

mhxninja

    MHXNINJA

  • Members
  • 3 posts

Posted 05 June 2008 - 22:20

it rules

#10 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 07 June 2008 - 21:06

Ένα απ'τα αγαπημένα μου σκοτεινά sci-fi series.
Ωραίο animation που δένει με το sci-fi setting.
Πολύ μοναδική και "λυρική" σκηνοθεσία, μοναδική χρήση κάμερας και μοντάζ που μόνο anime δεν θυμίζουν και ένας σάπιος κόσμος που όμοιός του δεν υπάρχει.
Πολύ έξυπνο concept και πραγματικά απ'τα καλύτερα endings που έχω δει σε anime γενικώς.
Soundtrack και ατμόσφαιρα φοβερά ταιριαστά(ειδικά το opening με "Guardian Angel"), που σε έκαναν να νιώθεις καλά τo καταθλιπτικό concept που πραγματεύεται.

Πάμε τώρα και στα "μικρά" μειονεκτήματα, τα οποία αν δε τα είχε θα μιλούσαμε για το καλύτερο sci-fi ever. Βέβαια ήταν τόσο μικρά που προσωπικά δεν μου αφαίρεσαν πολύ απ'το σύνολο.
Spoiler:


Πέρα απ'αυτά νομίζω πως είναι μια σειρά που όποιος έχει την υπομονή και θέλει να δει μια "κοινωνική αναπαράσταση" σε sci-fi setting γεμάτη σκοτεινιά και απαισιοδοξία, δεν πρέπει να την χάσει με τπτ.
Ειδικά το τέλος αξέχαστο, με αποζημείωσε πλήρως. :nod:
PS : Μαζί με το ergo proxy, είναι και τα καλύτερα στο genre, κατά την ταπεινή μου άποψη. Το SEL έρχεται μετά. Για μένα έστω.

Edited by Radagast, 15 May 2009 - 23:11.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#11 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 June 2008 - 17:53

να συμπληρώσω πως η αμερικάνικη έκδοση απο τη Geneon εχει τα μαυρα της τα χαλια. Ισως για αυτο δε μου αρεσε

AniPages Discussion Forum :: View topic - Texhnolyze Discussion Thread

The all-star team of up-and-coming co-writers need a special mention as well, helping to flesh out Konaka's obscure style. It is worth mentioning though, that the english subtitled DVD release is pure garbage- the translation is so poor as to lose the entire meaning and subtext of the series! The romanizations are all wrong too (e.g. Lukuss for Lux, Racan for Lacan, Organo for Organ) To be watched in Japanese only. The fansubs available are hardly better. However, the Japanese DVDs have extensive liner notes and were recently re-released at lower cost.


για να δουμε ομως:

I'm actually working with someone who is putting together an entirely new fansub version to put online, so that non-japanese speakers can get a second look at the show.

#12 BurZuM666

BurZuM666

    Krsnik

  • Members
  • 48 posts

Posted 12 August 2008 - 10:31

Magkes Antres Kai Magkiores Gunaikes auto to Anime einai ligo duskolo...An En exete sunh8hsei na vlepete perierga ma sovara anime mhn to deite..isws vare8hte..sovara twra..3erw gw..rwthste ton Dante88..
P.S. Dante eimai Filos Tou Luffy Kai Tou Igore Apo Palia... :P

#13 Guest-67807

Guest-67807

    Anime Freak

  • Members
  • 451 posts

Posted 09 October 2008 - 11:30

πολυ προσεγμενο anime, πρεπει να το καταλαβει κανεις για να το ευχαριστηθει.
πολυ καλο σε γενικες γραμες, αντιγραφη απο Ghost in the shell αλλα σου δινει αλλη αισθηση !
οσοι εχετε σκοπο να το δειτε αφηστε του περιθοριο 4-5 επισοδεια.

#14 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 15 May 2009 - 20:56

Από τις καλύτερες σειρές που έχω δει. Το πρώτο μισό της μου άρεσε αφάνταστα. Σε εκείνο δεκάρια θα έδινα αλλά σαν σύνολο κατέβασα λίγο την βαθμολογία. Αν σας αρέσει το καλό σινεμά, η σκοτεινή ατμόσφαιρα και τα καταθλιπτικά σενάρια, να το δείτε οπωσδήποτε. Τέτοια σκηνοθεσία/πλάνα δύσκολα βλέπει κανείς σε anime σειρά. Σε ταινία ναι. Η ιστορία τρομερή που σε βάζει σε σκέψεις, αν και κάνα δυο πραγματάκια δεν μου κάθισαν πολύ καλά.

Αν και σε κάποιους δεν άρεσε το αργό των πρώτων επεισοδίων, εμένα μου άρεσε πολύ και δεν βαρέθηκα καθόλου. Ίσα που μου άνοιξαν την όρεξη να δω τι θα γίνει παρακάτω, σε σημείο που δεν ήθελα να κοιμηθώ. Πάντως για όσους δεν αρέσκονται σε τέτοιου είδους animation να πω ότι δεν κρατάει πολύ αυτό. Τα περισσότερα επεισόδια κινούνται πολύ γρήγορα.

Γι αυτό πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα και χάσετε μια από τις πιο ποιοτικές σειρές που έχουν βγει, δες τε τουλάχιστον τα πρώτα 10 επεισόδια. Δεν υπόσχομαι ότι θα σας αρέσει, είναι πολύ καταθλιπτικό το θέμα που πραγματεύεται, αλλά σίγουρα αξίζει να την δείτε.

Posted Image

Posted Image


#15 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 May 2009 - 01:50

Η ομαδα που συμμετειχε κυριως στη σειρα Lain και Texhnolyze, ετοιμαζει μια νεα σειρα με τιτλο Despera

http://www.animenewsnetwork.com/news/2009-05-21/lain-yoshitoshi-abe-confirms-new-work-is-despera



Επιτελους! Απο τις σημαντικοτερες σειρες της δεκαετιας (και αυτης που περασε και αυτης που ερχεται) υπολογιζω να ειναι



Also tagged with one or more of these keywords: spring 2003, Madhouse, anime review, action, schi-fi, dystopian, psychological, drama