Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* - - - - 1 Ψήφοι

Manga στα ελληνικά από την Anubis

• Please log in to reply
873 replies to this topic

#166 Kain

Kain

♠️

• Members
  • 220 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Μάρτιος 2008 - 18:37

Όντως η τιμή της Anubis δείχνει να είναι φιξ στα 10 Ευρώ. Λογικά θα συμβαίνει το ίδιο και με τα καινούρια, και αν όχι αμφιβάλλω αν θα φτάσουν πάνω από 15.

Το μόνο που μένει να δούμε για να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα είναι και το κάθε πότε θα βγαίνει καινούριος τόμος, αλλά πιστεύω πως για να το κρίνουμε σωστά αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε κάθε πότε βγαίνουν νέοι τόμοι στην Ιαπωνία, Αγγλία ή Αμερική για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης.

Προσωπικές προτιμήσεις, Kenshin, Shaman King (δείχνει ενδιαφέρον) και Blade of the Immortal. Αν μου περισσεύουν λευτά θα πάρω και τα υπόλοιπα. Δεν πίστευα ποτέ βέβαια πως θα έβγαιναν τόσα ώστε να μην τα πάρω όλα, κάτι το οποίο είναι πολύ καλό.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png

#167 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Μάρτιος 2008 - 19:17

Το Blade of the Immortal απ'ότι είδα στη wikipedia άρχισε το 1994 και στην Ιαπωνία βγαίνουν 1-2 volume το χρόνο.Ωστόσο νομίζω πρέπει να βρίσκεται στο τελευταίο ark.Η Dark Horse πρόχειρα που κοίταξα άρχισε να το βγάζει το 1997 οπότε κι αυτή γύρω στα 2 volume το χρόνο βγάζει.Τώρα είναι στο 18.(από τα 22 που έχουν βγει)Το Naruto κτλ δε ξέρω κάθε πότε βγαίνουν αλλά δε νομίζω να καθυστερούν τόσο πολύ.(στη Viz που κοίταξα άλλοτε βγάζει 3-4 μαζί και άλλοτε μπορεί να πάρει και 2-3 μήνες για να βγάλει)

Δημοσιευμένη  εικόνα

#168 sas

sas

++Otaku-chan++

• Members
  • 398 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Μάρτιος 2008 - 20:01

1~2 volumes τον χρόνο??:oo::fromabove:
death guard πες στο γιο της καθηγητριας σου των ιαπωνικών να μεταφραζει πιο γρήγορα!!Εν ανάγκη ας βοηθάει και αυτη!!!:orly:
Όσο για το naruto μακάρι να βγαίνουν πολλά μαζι γιατί αλλιώς θα γεράσω πριν βγει το 20 volume...:emptyonexg1:

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα
Click the hatchlings and save them!!!

#169 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 31 Μάρτιος 2008 - 20:52

Λοιπόν σήμερα πήρα το Naruto αν και δυσκολεύτηκα λίγο να το βρω γιατί είναι κάπως αρχή. Και μου έκανε εντύπωση, πήγα σήμερα στην σπηλιά των comics και δεν είχε έρθει και μου λέγανε θα έρθει αυτές τις μέρες. Και τελικά το βρήκα σε ένα περίπτερο που φέρνει comics στην Εγνατία όπου αυτός μου πες πως έχουν έρθει πριν 2-3 μέρες :oo: Επίσης έχει και το Kenshin.

Τώρα όσο για το ίδιο το manga αν και το συμπάθησα δεν μπορώ να παραβλέψω ότι κάποια πράγματα έχουν μεταφραστεί με τρόπο που βγάζουν μάτι. Βασικά δεν το διάβασα ακόμη, μόνο λίγο στην αρχή.

Παρόλα αυτά μόνο από την περιγραφή στο εξώφυλλο πριν καν το ανοίξω μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Άκου εκεί χωριό του Κονοχαγκακούρε :terror2:
Σιγά μην είναι και ο Κάγκουρας του χωριού :erk: Δηλαδή δεδομένου ότι η μία μεταφράστρια είναι Γιαπωνέζα δεν νομίζω να επιτρέπονται τέτοια λάθη...

Επίσης τόσο με τα λίγα που δα, όσο και με αυτά postαραν άτομα ποιο πάνω, μάλλον δεν τους άρεσε η ιδέα να λένε πχ κάνω την τεχνική του τάδε (πχ τεχνική του χαρεμιού που αναφέρθηκε ποιο πάνω) αλλά χωρίς αυτό. Δεν με χαλάει ιδιαίτερα (το χαρέμι του Ninja αν και δεν είναι ακριβής μετάφραση, ακούγεται αστείο) αν και αναρωτιέμαι αν θα μεταφράζουν σωστά όλες τις τεχνικές. Πχ την τεχνική της μεταμόρφωσης, την είπαν αλλαγή και το kage bunhin το ονόμασαν τεχνική του ειδώλου. Όχι άσχημα μεν, αλλά δεν το διαχωρίζουν από το απλό bunshin...

Επίσης αναρωτιέμαι αν κάνουν κάποιες αυθαιρεσίες στην μετάφραση. Αν και δεν μπορώ να κάνω έτσι αντικειμενική σύγκριση, κοίταξα πως μετάφρασαν κάποια πράγματα ένα scanlation group και είχε σε κάποια σημεία μεγάλες διαφορές, σε σημείο που να υπάρχουν στο ελληνικό πράγματα που δεν υπήρχαν στο scanlation...

Τέλος πάντων, μάλλον το πολύ το ψύρισμα δεν κάνει και τόσο καλό, εκτός και αν πράκτορες της anubis διαβάζουν αυτό το thread :hahaha:
phmava.php

#170 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 31 Μάρτιος 2008 - 21:00

Το αστείο θα είναι να βγουν και να πουν "παιδιά, άκυροι οι πρώτοι τόμοι, θα βγει v2 με διορθώσεις". :hahaha:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#171 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3.707 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Μάρτιος 2008 - 21:06

Άκου εκεί χωριό του Κονοχαγκακούρε :terror2:

rofl..πως να το πει?;p Αφου Konohagakure λεγεται..:nosey:

Βlade of Immortal βλεπω...might try..

#172 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 31 Μάρτιος 2008 - 21:07

Το αστείο θα είναι να βγουν και να πουν "παιδιά, άκυροι οι πρώτοι τόμοι, θα βγει v2 με διορθώσεις". :hahaha:

Χαχαχαχα, ε ναι είπαμε αυτό μόνο σε freesubbing γίνεται :hahaha:

EDIT:

rofl..πως να το πει?;p Αφου Konohagakure λεγεται..:nosey:

Χμμ... Από ότι το έψαξα λιγάκι ίσως αυτό να ναι το full όνομα, απλά στα αγγλικά συνήθως τα groups το μεταφράζουν ως Hidden Village of Leaf ή κάτι τέτοιο. Απλά οι περισσότεροι το αναφέρουν ως Konoha σκέτο... Οκ, δεν ξέρω ιαπωνικά οπότε δεν μπορώ να μαι σίγουρος... Απλά μάλλον θέλει κάποιες βελτιώσεις. To ελάχιστο που δεν χρειάζεται να ξέρεις ιαπωνικά, είναι αυτό που λεγα με τον διαχωρισμό του bunshin και του kage bunshin. Για να μην πω και του tajuu kage bunshin :P
phmava.php

#173 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1.409 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Απρίλιος 2008 - 02:23

Χαχαχαχα, ε ναι είπαμε αυτό μόνο σε freesubbing γίνεται :hahaha:

EDIT:

Χμμ... Από ότι το έψαξα λιγάκι ίσως αυτό να ναι το full όνομα, απλά στα αγγλικά συνήθως τα groups το μεταφράζουν ως Hidden Village of Leaf ή κάτι τέτοιο. Απλά οι περισσότεροι το αναφέρουν ως Konoha σκέτο... Οκ, δεν ξέρω ιαπωνικά οπότε δεν μπορώ να μαι σίγουρος... Απλά μάλλον θέλει κάποιες βελτιώσεις. To ελάχιστο που δεν χρειάζεται να ξέρεις ιαπωνικά, είναι αυτό που λεγα με τον διαχωρισμό του bunshin και του kage bunshin. Για να μην πω και του tajuu kage bunshin :P

Γιαυτο κ στην εισαγωγη λεει [...] χωριο κρυμμενο στις φυλλωσιες[...] Φανταζεσε να το γραφανε συνεχεια ετσι? δεν θα χωρουσαν τα γραμματα στις φουσκες.... For the record,και στο αμερικανικο ναρουτο Konohagakure το λεει το χωριο...
Είχε που είχε λιγες κινησεις ο Ναρουτο ,χαρη σε εμας εχει ακομα λιγοτερες :hahaha:

Επισης,διαβαζοντας λιγο ακομα τον τομο,προσεξα 1-2 λαθακια στα redraws που εχουν γινει οταν αντικατεστησαν τα sfx...Amateurs :D εμενα επρεπε να ειχαν παρει για τα redraws...

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ

#174 Alexiel

Alexiel

Anime Freak

• Members
  • 475 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Απρίλιος 2008 - 08:47

Εγώ σίγουρα θα αγοράσω το Rurouni Kenshin. Είναι από τα μάνγκα που με ενδιαφέρουν.

Όσο για το Love Hina το έχω ήδη όλο στα αγγλικά, αλλά από ότι φαίνεται το οτάλου στοιχείου με καλεί να το αγοράσω και στα ελληνικά (που από ότι φαίνεται θα το αγοράσω:hahaha:)

Ακόμα το Blade of the Immortal, άμα το ακούγατε σαν η Λεπιδα του Αθάνατου πώς θα σας φαινόταν σαν τίτλος στα ελληνικά;;; Πάντως και αυτό θα το αγοράσω.

Αλλά περιμένω να δω και άλλα μάνγκα στα ελληνικά. Να βγει Angel Sanctuary στα ελληνικά και μετά ότι άλλο θες.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#175 LucyBR

LucyBR

宝塚歌劇団の歌姫

• Members
  • 1.559 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Απρίλιος 2008 - 08:50

Να βγει Angel Sanctuary στα ελληνικά και μετά ότι άλλο θες.

call me close-minded all you want but i definitely hope NOT :terror2:

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: &#33909

#176 Ptomahawk

Ptomahawk

Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

• Members
  • 701 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 01 Απρίλιος 2008 - 23:20

Αγόρασα το Rurouni Kenshin μάλλον από το περίπτερο που ανέφερε ο phm(αν λες αυτό κοντά στην Kaissa). Πολύ καλή ποιότητα χαρτιού. Τις τεχνικές όσο διάβασα απλώς τις έχουν γραμμένες με ελληνικούς χαρακτήρες αλλά έχουν κρατήσει το όνομά τους. Γενικά μου φάνηκε αρκετά καλό.Αναφέρω πως δεν έχω καθόλου πρόβλημα να είναι στα Ελληνικά αρκεί να μην χαλάει το νόημα. Από τα scanlations που έχω και με τα οποία το σύγκρινα δεν παρατήρησα κάτι ενοχλητικό. Η τιμή ήταν 9.90(call me 10) γενικά θα τιμήσω και τους άλλους τόμους.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#177 the_second_child

the_second_child

way cooler than you.

• Members
  • 325 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Απρίλιος 2008 - 00:14

And why's that?

Δημοσιευμένη  εικόνα

#178 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 02 Απρίλιος 2008 - 00:28

Me neither:oo:έχουμε που έχουμε όλες τις τρελές φανς του Rosiel, σκέψου πόσες θα βρίσκονται αφότου μεταφραστεί?:oo:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#179 the_second_child

the_second_child

way cooler than you.

• Members
  • 325 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Απρίλιος 2008 - 00:29

Στα περίπτερα και Παπασωτηριου στη Πατρα δε το έχει, ο Ελευθερουδάκης που άνοιξε προσφατα παιζει να το εχει?

Δημοσιευμένη  εικόνα

#180 LucyBR

LucyBR

宝塚歌劇団の歌姫

• Members
  • 1.559 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Απρίλιος 2008 - 00:36

And why's that?

i love that manga too much to see it violated in this way...

Spoiler:
:emptyonexg1:

Me neither:oo:έχουμε που έχουμε όλες τις τρελές φανς του Rosiel, σκέψου πόσες θα βρίσκονται αφότου μεταφραστεί?:oo:

αμεσως με τον καλο τον λογο! :P:P:P

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: &#33909