Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* - - - - 1 Ψήφοι

Manga στα ελληνικά από την Anubis

• Please log in to reply
873 replies to this topic

#76 Hatake Kakashi

Hatake Kakashi

Anime Professional

• Members
  • 985 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 15:05

Αφου ρε παιδια δεν εχει κυκλοφορησει ακομα
απο οτι μου ειπε ο seraph θα κυκλοφορησει στο τελος του μηνα η στα μεσα του επομενου

#77 bleach2black

bleach2black

playing the angel

• Members
  • 140 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 17:04

Κυκλοφόρησε το 1 Τεύχος του Naruto στα ελληνικά απο την Anubis.:nosey:Posted Image

Πρώτον. Διαβάζεις "9"?

Δεύτερον. Το άλλο Manga που θα βγει στα Ελληνικά είναι το Rurouni Kenshin.

Τρίτον. Σκοπεύω να τα αγοράσω και τα δύο, γιατί το Ultimate Spiderman είχε μια καρτέλα που ζητούσε τη γνώμη του κοινού για το ποια Manga να εκδόσει. Εγώ είχα βάλει τα δύο παραπάνω και το Full Metal Alchemist, (το οποίο δεν θα το χάσω με τίποτα.)
Δημοσιευμένη  εικόνα

#78 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 17:37

Ορίστε και η πρώτη κακοscanαρισμένη foto.

Επισυναπτόμενο Αρχείο

• Επισυναπτόμενο Αρχείο  kenshin.jpg   201,22Κ   55 Αριθμός downloads

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#79 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 20:20

Για κάποιο λόγο προβλέπω επική αποτυχία, αλλά απ' την άλλη, δεν βρίσκω λόγο να μην αγοράσω το Rurouni Kenshin έτσι για τη φάση και επειδή η Anubis φαίνεται ότι τουλάχιστον κάνει κάποιες προσπάθειες. Ελπίζω τουλάχιστον να έχει γίνει καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#80 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Μάρτιος 2008 - 21:41

πυραμίδα; το pincess Ai πάντως δεν ήταν καθόλου αποτυχία, ίσως μόνο η μετάφραση των στίχων του τραγουδιού της να ήταν μόνο αποτυχία αλλά μη γνωρίζοντας ιαπωνικά δεν μπόρω να ξέρω.
i have faith in Anubis

#81 Cougar

Cougar

Anime Freak

• Members
  • 325 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 11:54

Ερωτήσεις ενός ανίδεου όπως είμαι εγώ, quote me και χώστε μου freely....

1) Γιατί θέλουμε manga στα Ελληνικά αφού τα έχουμε ήδη στα Αγγλικά και σε φοβερές τιμές και είναι και η μετάφραση τους μια χαρά και τα βρίσκουμε και όποτε θέλουμε;

2) Τι είναι αυτά περί να έρθει η Ιαπωνική κουλτούρα στην Ελλάδα; Με τα manga θα μάθει ο άλλος για την κουλτούρα της Ιαπωνίας και την ιστορία τους; (την αντικειμενική μιλάω, όχι ότι κάποτε στο texas είχαν σαμουράι, σπαθιά, γκέισες, άλογα και οι Ninja τους σκότωναν όλους γιατί είχαν τηλεκατευθυνόμενα βελάκια με δηλητήριο εξωτικής καρύδας). Δηλαδή αν στέλναμε κι εμείς στην Ιαπωνία τον Μικρό Ήρωα, την Βαβούρα και την Φρουτοπία θα δίναμε λίγη Ελληνική κουλτούρα στους Ιάπωνες; (...lol δεν θέλω καν να το σκέφτομαι)

3) Κάπου πέτυχε το μάτι μου, "μην είστε αχάριστοι" και με έπιασε μία ζαλάδα αλλά πήρα depon και είμαι καλύτερα τώρα... Γιατί να είμαστε ευγνώμονες την στιγμή που ούτε που θα ασχοληθούμε μαζί του και λέμε μέσα μας "κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το έργο"; Τυχαία τα manga που θα έρθουν είναι best-seller και σε μικρότερες ηλικίες των 18 ετών; Νομίζεις ότι θα μεταφέρουν και το Lone Wolf and cub ας πούμε;

4) Γιατί να διαβάζουμε manga στην Ελληνική γλώσσα;

Με εκτίμηση Cougar...

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif

#82 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 12:47

Ερωτήσεις ενός ανίδεου όπως είμαι εγώ, quote me και χώστε μου freely....

1) Γιατί θέλουμε manga στα Ελληνικά αφού τα έχουμε ήδη στα Αγγλικά και σε φοβερές τιμές και είναι και η μετάφραση τους μια χαρά και τα βρίσκουμε και όποτε θέλουμε;

2) Τι είναι αυτά περί να έρθει η Ιαπωνική κουλτούρα στην Ελλάδα; Με τα manga θα μάθει ο άλλος για την κουλτούρα της Ιαπωνίας και την ιστορία τους; (την αντικειμενική μιλάω, όχι ότι κάποτε στο texas είχαν σαμουράι, σπαθιά, γκέισες, άλογα και οι Ninja τους σκότωναν όλους γιατί είχαν τηλεκατευθυνόμενα βελάκια με δηλητήριο εξωτικής καρύδας). Δηλαδή αν στέλναμε κι εμείς στην Ιαπωνία τον Μικρό Ήρωα, την Βαβούρα και την Φρουτοπία θα δίναμε λίγη Ελληνική κουλτούρα στους Ιάπωνες; (...lol δεν θέλω καν να το σκέφτομαι)

3) Κάπου πέτυχε το μάτι μου, "μην είστε αχάριστοι" και με έπιασε μία ζαλάδα αλλά πήρα depon και είμαι καλύτερα τώρα... Γιατί να είμαστε ευγνώμονες την στιγμή που ούτε που θα ασχοληθούμε μαζί του και λέμε μέσα μας "κάπου το έχω ξαναδεί αυτό το έργο"; Τυχαία τα manga που θα έρθουν είναι best-seller και σε μικρότερες ηλικίες των 18 ετών; Νομίζεις ότι θα μεταφέρουν και το Lone Wolf and cub ας πούμε;

Με εκτίμηση Cougar...

1) Γιατί δίνεται η ευκαιρία να τα γνωρίζουν και άνθρωποι που δεν ξέρουν ή δεν τους αρέσει να διαβάζουν στα αγγλικά. Και γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ μέσου ανθρώπου και otaku και καλό είναι να σκεφτόμαστε τον μέσο άνθρωπο που ούτε παντού τα βρίσκει ούτε σκοπεύει να ψάξει για αυτά.

2) Γιατί δεν θέλουμε να μάθουν την ιαπωνική κουλτούρα, μόνο την κουλτούρα των manga. Έστω και 10 άνθρωποι αρκούν. Και γιατί θα με ευχαριστούσε να ξυπνάω τα Σ/Κ και αντί να βλέπω του GIJoe να διαδίδουν την αμερικάνικη ελευθερία και δικαιοσύνη να έβλεπα naruto. Πως να το κάνουμε, είναι έτη φωτός μπροστά.. Και για να το πετύχουμε αυτό θέλουμε μεγαλύτερο κοινό και να βγούμε από την μιζέρια του περιθωριακού...

3)Αγνόησέ το αν σε αφήνει αδιάφορο. Εμένα με ευχαριστεί ιδιαίτερα και νιώθω ευγνώμων που κάποιος επιχειρηματίας ρισκάρει ένα σκασμό λεφτά σε μια χώρα χωρίς κρίσιμη μάζα αναγνωστών και με πολλές πιθανότητες να καταλήξει στην φυλακή αν πάει στραβά η δουλειά και το σνομπάρουν οι fans.

4) Γιατί σκεφτόμαστε στα ελληνικά. Αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε κοντά στην νοοτροπία του δημιουργού πρέπει να μάθουμε ιαπωνικά, όχι να θεοποιούμε τις αμερικανιές και να θάβουμε κάθε ελληνική προσπάθεια που στην τελική είναι πιο κοντά στην δική μας σκέψη από ότι η μετάφραση που θα κάνει το μυαλό μας από τα αγγλικά στα λίγα δευτερόλεπτα που θα διαβάσει το αγγλικό κείμενο.
Εσύ πες μου γιατί διαβάζεις αγγλικά αντί να μαθαίνεις ιαπωνικά και να παίρνεις την original δουλειά;

Ξαναδιαβάζω τα παραπάνω και ακούγονται κάπως επιθετικά. Δεν έχω αυτό το σκοπό, έχω στόχο να υπερασπίσω δυναμικά την θέση μου. Οπότε σου ζητώ από τώρα συγγνώμη, δεν απευθύνομαι σε εσένα αλλά σε όλους όσους σκέφτονται έτσι και θέλουν τα anime/manga να παραμείνουν υλικό για "ψαγμένους".
Το άνοιγμα της προσπάθειας είναι τεράστιο και μόνο θετικό μπορεί να είναι να βλέπουμε τέτοιες κινήσεις!!!

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#83 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 12:58

Νομίζω ότι την συγκεκριμένη συζήτηση την είχαμε και σε άλλο thread, Cougar, αλλά δεν θυμάμαι καν ποιο ήταν. :P

Anyway, manga στα ελληνικά θα εξυπηρετούν το ίδιο κοινό που ζητάει fansubs στα ελληνικά. Άτομα που είτε για τον xyz λόγο προτιμούν την ελληνική γλώσσα, είτε έχουν ανάγκη την ελληνική γλώσσα επειδή και δεν ξέρουν καλά αγγλικά.

Προσωπικά, είχα αποτύχει να εισάγω φίλο μου στα manga/anime επειδή οι υπότιτλοι ήταν στα αγγλικά και δεν καταλάβαινε τα περισσότερα. Αργότερα του έδωσα το Death Note από Animeclipse και του άρεσε.

It happens more often than you think. :P

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#84 vasilisk

vasilisk

Anime Professional

• Members
  • 670 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 16:38

το ιδιο θα μπορουσε να πει καποιος και για τα ανιμε... αν σκεφτονταν ετσι τοτε κανεις δεν θα κατεβαζε την καταπληκτικη δουλεια που γινεται στην animeclipse ...

θα μου πεις οτι οι μεν στοχευουν στο κερδος οι δε απλως κανουν αυτο που αγαπανε... συμφωνοι... το αποτελεσμα ομως ειναι σχετικα κοινο...

μονο ο καιρος θα δειξει αν θα πετυχει η προσπαθεια...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#85 Cougar

Cougar

Anime Freak

• Members
  • 325 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 18:51

Babba θα μπορούσα να απαντήσω σε όσα λες με 10-15 quotes αλλά δεν έχει σημασία γιατί όπως είπε και σωστά ο Kenny έχει ξαναγίνει η συζήτηση και καταντάει γραφική...

Απλά να σχολιάσω το: "Εμένα με ευχαριστεί ιδιαίτερα και νιώθω ευγνώμων που κάποιος επιχειρηματίας ρισκάρει ένα σκασμό λεφτά σε μια χώρα χωρίς κρίσιμη μάζα αναγνωστών και με πολλές πιθανότητες να καταλήξει στην φυλακή αν πάει στραβά η δουλειά και το σνομπάρουν οι fans"

σχολιασμός: Δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει επιχειρηματίας νομίζω... Και δεν θα πάνε οι FANS να πάρουνε naruto στα Ελληνικά, όλα τα παιδάκια που διαβάζουν μικυ μάους και Σαίνια θα πάνε.... Εκεί στοχεύει ο άνθρωπος!

Εσύ πες μου γιατί διαβάζεις αγγλικά αντί να μαθαίνεις ιαπωνικά και να παίρνεις την original δουλειά;

Την πάτησες, μαθαίνω και έχω και καμιά 10αριά ιαπωνικούς τόμους στην συλλογή μου, του Rurouni Kenshin συγκεκριμένα...

Υ.Γ. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να ξαναπώ ότι είναι τρελό να συγκρίνετε την AC με την κάθε anubis... Όταν βγάλει και η anubis manga με 0 euro κέρδος (επειδή μόνο και μόνο θέλει να φέρει την Ιαπωνική manga κουλτούρα στην Ελλάδα) κάντε μου ένα pm να πάω να πάρω κι εγώ 3-4 τεύχη...

#86 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1.433 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 19:23

σχολιασμός: Δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει επιχειρηματίας νομίζω... Και δεν θα πάνε οι FANS να πάρουνε naruto στα Ελληνικά, όλα τα παιδάκια που διαβάζουν μικυ μάους και Σαίνια θα πάνε.... Εκεί στοχεύει ο άνθρωπος!

Εδώ θα διαφωνίσω. Πιστεύω ότι ο κάθε επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να κάνει έρευνα αγοράς πρώτα πριν επενδύσει σε κάτι.
Ποιες ηλικίες θα το αγοράσουν, τι οικονομική δυναμική έχει η αγοραστική ηλικία ώστε να την προσθέσει στα υπόλοιπα οικονομικά δεδομένα για να θέσει και την τελική τιμή του προιόντος ,πόσο αρέσει το προιόν πριν βγει και πόσο θα αρέσει τον πρώτο καιρό κυκλοφορίας του στην αγορά κλπ.
Συγκεκριμένα αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν ξέρει τι γίνετε στην ελληνική anime/manga κοινότητα αφού υπάρχει ένα καλό δείγμα στο internet (anime.gr, animeplanet, animeclipse) από όπου μπορεί να δει τις αντιδράσεις του κοινού όσο αφορά το επιχειρηματικό του άνοιγμα. Και θα ήταν βλάκας να μην το κάνει! Προσωπικά πιστεύω ότι διαβάζει και το παρόν topic!
Δεδομένων των παραπάνω, το target group δεν θα είναι μικρής ηλικίας παιδιά που διαβάζουν μικυ μάους και Σαίνια αφού δεν έχουν ιδέα για το ναρούτο μιας και δεν έχει εμφανιστεί στην ελληνική τηλεόραση ή αγορά. Το shaman king και το Kenshin έχουν παιχτεί στην ελληνική τηλεόραση και οπότε ίσως έχει απήχηση (ιδιαιτέρως το shaman king) και στις μικρότερες ηλικίες.
Το target group θα είναι άτομα ηλικίας 15-25 κατά την προσωπική μου άποψη τα οποία ασχολούνται με το αντικείμενο έστω και λίγο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#87 Cougar

Cougar

Anime Freak

• Members
  • 325 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 19:26

Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις στο target group έναν 25άρι που έχει άπταιστη πλέον γνώση αγγλικών και μπορεί να προμηθευτεί το manga 6 euro από το internet... Να εύχεσαι να αγοράσει ναι, αλλά όχι target group, αυτά τα δύο απέχουν πολύ νομίζω...

#88 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 19:27

Γενικα, οντως, οι επιχειρησεις ειναι επιχειρησεις και καλες προθεσεις δεν υπαρχουν.-

Θα ηθελα να πω κατι αλλο: η επιχειρηση αυτη στοχευει και στο κοινο που ηδη εχει το Naruto manga και θα το παρει για λογους συλλογης (γιατι αλλιως δεν βρισκω λογο να μην προτιμησουν την eng εκδοση). Προσωπικα μιλωντας, θα ηθελα να αποθαρρυνω καποιον απο το να το κανει αυτο επειδη "επιτελους καποιος ανακαλυψε τα manga". Λεφτα στο πουγκι τους, και μηδεν εις το πηλικο. Σιγουρα ειχαν ηδη στο μυαλο τους οτι "και να μην υπαρχει ενδιαφερον, θα το παρουν οι fans και θα κανουμε μια αποσβεση". Ο fan ειναι μια χαρα θυμα για εμπορικη εκμεταλλευση, οποτε προτεινω να αφησει κανεις τους αμυητους να ασχοληθουν και να συνεχισει να τιμα τα scanslations, που ειναι και δωρεαν, εχουν και τη καλη προθεση πισω τους.

Υ.Γ. Και καμια απολυτως σχεση δεν υπαρχει μεταξυ του εμποριου και της [AC].

Δημοσιευμένη  εικόνα

#89 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1.409 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 19:42

Πιστεύω ότι ο κάθε επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να κάνει έρευνα αγοράς πρώτα πριν επενδύσει σε κάτι.

Γιαυτο κ πριν ανακοινωσουν τα παραπανω ειχαν βαλει σε ολα τα περιοδικα τους ερωτηματολογιο για ποια μανγκα θα τους ενδιαφεραν να εκδοθουν στα ελληνικα.
Ως εταιρια ειναι λογικο να εχει τον στοχο της στο κερδος,κ οχι στην "εξαπλοση της μάνγκα κουλτουρας". Φυσικα κ δεν υπαρχει συγκριση του ελληνικου φανσαμπ γκρουπ με την Ανουμπις,μιας κ η Ανουμπις πληρωσε για τα δικαιωματα των μανγκα αυτων οποτε ειναι παλι λογικο να θελει να κερδισει χρηματα . Ενω το φανσαμπ γκρουπ ειναι λογικο να μην πουλαει κατι που δεν του ανηκει μιας κ τα βρησκουν απο το ιντερνετ κ τα κατεβαζουν(εκτος αν αγοραζουν τα DVD,που παλι το ιδιο ισχυει ομως) .

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ

#90 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Μάρτιος 2008 - 19:46

[...]
Ενω το φανσαμπ γκρουπ ειναι λογικο να μην πουλαει κατι που δεν του ανηκει μιας κ τα βρησκουν απο το ιντερνετ κ τα κατεβαζουν .

[spam]Man δεν καταλαβαινω γιατι το θετεις ετσι. Piracy is communism:lovulovu::lovulovu::lovulovu:[/spam]

Δημοσιευμένη  εικόνα