Δηλαδή; Σε χάνω λίγο εδώ. Εγώ να το δω, που έχω δει το hatchet και την θεωρώ μέγιστη πατάτα;
Btw, είδα εδώ και καιρό το The Devil Backbone και μου άρεσε πολύ. Ταινία με φαντασματάκι, αλλά με ωραία ατμόσφαιρα και πρωτότυπη ιστορία.
Επίσης, έχω κατεβασμένα τα ισπανικά Mientras Duermes and Tesis. Αναμένεται η θέασή τους.
Κ εμένα μου άρεσε πολύ το Devil's Backbone. Περιμένω να βρω όρεξη να δω και το Thesis, που το έχω κατεβασμένο από τη μέρα που το ανέφερε ο Zade.
To hatchet ήταν ένα έκτρωμα, it's true. Είναι όμως και από τις ταινίες που έχουν μερικούς από τους βασικούς κανόνες των αμερικάνικων ταινιών τρόμου, πάνω στους οποίους βασίζεται η ταινία. Δεν είναι απαραίτητο να το έχεις δει (καθώς δεν υπάρχει direct reference per ce), αλλά αν είναι ανάμεσα στις ταινίες που είχες τη δυστυχία να υποφέρεις, τότε αναγνωρίζεις ακόμα περισσότερο το μεγαλείο του Cabin in the Woods.
Παίρνει τους "κανόνες" των ταινιών τρόμου και τους αλλάζει τα φώτα. (Όχι όμως σε φάση Scream 4 ~it's time for new rules and shit~)
Δεν στους εξηγεί καν.
Παίρνει ως δεδομένο το ότι όλοι έχουν δει, έστω και άθελά τους, μιά-δυό ταινίες αυτού του είδους και χειρίζεται όλα τα κλισέ, ακόμα και τα ανεπαίσθητα του τύπου "γιατί αφού ο πρωταγωνιστής μαχαιρώνει το τέρας, πετάει κάτω το όπλο του και στην επόμενη επίθεση είναι αβοήθητος;" "γιατί υπάρχει πάντα μια ξανθιά που θέλει να πηδηχτεί;", με περίσσια δεξιοτεχνία.
Zade πραγματικά θα γουστάρεις (αυτό πάει και σε
BrainDeadAlive &
Sick0_Lick0 ). Ξεπερνάει ακόμα και το Feast, στο επίπεδο του σατιρισμού των κλισέ (αν και όχι στο gore), χωρίς όμως να φτάνει στα όρια της παρωδίας.
Για να μην αναφερθώ και στα references που υπάρχουν εκεί μέσα, τα οποία είναι mind-bogling.
Μερικές από τις ταινίες, που αν τις έχετε δει θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο αυτό το ΕΠΟΣ, είναι οι εξής πολύ γνωστές:
Evil Dead trilogy (έχουμε cameo του angry molesting tree FFS! )
Night of the Living Dead (το ασπρόμαυρο με αναφορά στο ζομποκόριτσο με το τσεκουράκι)
Hellraiser
Ring (και γενικά Japanese ghost movies)
Και οποιαδήποτε ταινία με εφήβους-20 somethings που σφαγιάζονται (scream κτλ), κατά προτίμηση στην εξοχή (wrong turn, creek, hatchet, the hills have eyes, texas chainsaw massacre etc)
Σήμερα θα πάω να τη δω και δεύτερη φορά στο σινεμά.
Me so happy!