Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 3 votes

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

#studies #japan #embasy

  • Please log in to reply
232 replies to this topic

#46 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 15 May 2008 - 08:17

First of all this goes to everybody.



Studying in Japan is relevant when it come to : Japanese Language, Seismology, Architecture, International aid, Government economics and of course Animal testing.



για Animation ενδείκνυται; Η' καλυτερα Αμερική;

#47 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 15 May 2008 - 09:10

Dammonar: if you have the money for Harvard then you have the money for visiting japan every year. Studies in japan is a way to see the country of japan.
Besides we are talking here about a way to go to japan with scholarship or with the lowest expense possible.

About studies in Romania, I won't even go there.

Usa might have the best universities, but that doesn't mean that all the people that go there will have a successful career or they are clever.
On daily basis I meet people who came back from the states and thought they could finish college their perception of the world is like a 5 year old.

and Zanatos... if I didn't know you I would have taken your opinion into consideration.
as for the misspelling try to write in Greek first and then judge the others.

and if you want us to be realistic Dammonar, some people can't afford to go for studies even in Greece. Not All of us have a rich daddy to support our studies. For me it was difficult even to go to Crete for my TEI

#48 jaken23

jaken23

    邪剣23

  • Members
  • 125 posts

Posted 15 May 2008 - 09:11

Please all of you first learn how to type and write correct greek/english. My eyes hurt with the mistakes you do. Who is going to hire when you cannot even create a normal text?


その台詞をそっくりそのまんま返させて貰うよ。英語では DO a mistake ではなく、MAKE a mistake と言うんだ。そんな基本中の基本のコロケーションも知らないくせに他人を馬鹿にするのは止めたほうがいい。っていうかなんでギリシャ語話者向けの掲示板でヘタな英語で書き込むんだよ。ギリシャ語がタイプできないなら、グリークリッシュでどうぞ。

#49 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 15 May 2008 - 17:30

καλη και η ιαπωνια δεν λεω...αλλα εγω που ειμαι ρουμανια και σπουδαζω φαρμακοποιος ζητημα να εχω ανοιξει μια φορα βιβλιο...εδω τα μαθηματα πληρωνοντα με πουστιες παιρνω τηλεφωνω τον ρουμανο καθηγητη του δινω 100 ευρο και με περναει το μαθημα...γιαυτο εχουμε και πολλους ελληνες εδω...επισης τα εξοδα μου εδω δεν υπερβαινουν τα 200 ευρο(με καθε μερα καφε και κανα 3 φορες την εβδομαδα club) χωρισ σπιτι με σπιτι καποιο 300.εγω θελω να μου πεις ποσα χρειαζοσουν περιπου εκει που εμενες εσυ...να μου πεις εναν αριθμο...


Λοιπόν για να μιλήσουμε τη γλώσσα των αριθμών.

Δίδακτρα δεν πληρώνω γιατί είμαι με υποτροφία.
Έξοδα σπιτιού, γκαζιού, ηλεκτρικού, νερού, τηλεφώνου περίπου 40.000 γιεν.
Έξοδα φαγητού περίπου 30.000 γιεν.
Σύνολο 70.000 γιεν.
Περίπου 500 ευρώ τον μήνα.

στην ιαπωνία τα έξοδα είναι τριπλάσια σε θέμα τιμών ενοικίου
γι αυτό ψάχνουμε υποτροφίες

από εκεί και πέρα εσύ να γίνεις λίγο πιο ευγενικός

και όταν γυρίσεις με το καλο μη γίνεις φαρμακοποιός και σκοτώσεις κανέναν επειδή ήσουν ανίκανος να περάσεις τα μαθήματα από μονος σου.


Στο Σαππόρο που είμαι εγώ δεν μπορώ να πω ότι τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά. Με 25.000γιεν το μήνα μπορείς να βολευτείς άνετα. Στο Τόκυο είναι όντος ακριβά πάντος.

conban wa nina-san....απλά...άλλο η λες σπούδασα στην ιαπωνία k άλλο στην ρουμανια...εξάλλου από μονο s είπε πως το επίπεδο είναι plu χαμηλό μιας k λαδώνεις...καλο ein δη λέω...επιλογή s είναι...σεβαστή...αλλα δη νομίζω ότι κάποιος άμα θέλει k μπορεί η πάει για σπουδές στην ιαπωνία και το γουστάρει αλήθεια θα πάει k δη θα κοιτάξει αριθμούς (αφού μπορεί οικονομικά πάντα).εγώ eim ακόμα 2a λυκείου k η σπουδάσω ιαπωνία είναι ένα όνειρο όπως k η μάθω ιαπωνικά... δηλαδή από τώρα προσπαθώ..απλά αν γίνεται ρε παιδιά θα ήθελα η ξέρω περίπου ποσο πάει ο προϋπολογισμός...για η αρχίσω οικονομίες XD....arigatou gozaimasu!

a!και "ατανασιοσου"..όταν λες ιαπωνική θρησκεία θα λες για το shindo e?....εμενα με ψιλομπερδεύει τόσο πολύ μυθολογία..δη το έχω ψάξει k plu αλλα από το λίγο p έχω διαβάσει ein κάπως πολύπλοκο(ίσως για μένα)..:P


Έχω πει πολλές φορές ότι ο προϋπολογισμός εξαρτάται από που θα πας. Στο Σαππόρο μπορείς να βολευτείς με 70.000 γιεν το μήνα, αλλά στο Τόκυο θέλεις τόσα μόνο για το ενοίκιο. Βέβαια στο Τόκυο οι μισθοί είναι υψηλότεροι.

Η Ιαπωνική θρησκεία είναι αρκετά περίπλοκη και δεν είναι μόνο το shinto.

Απλα το να σποθδασεισ σε μια χωρα που ολοι σπροχνωντε να μπουν στο τρενο και πακεταροντε σα ρεγκεσ, φαντασου τι 8α γινεται με τα πανεπιστημια.. + οτι αν 3ερεισ οι ιαπωνεσ ειναι κατ ε3ωχην ε8νικιστεσ.



Εγώ είμαι 3 χρόνια στην Ιαπωνία και ποτέ δεν έχω αισθανθεί το παραμικρό ίχνος ρατσισμού απέναντι μου. Δεν ξέρω ποιοι διαδίδουν τέτοιες φήμες, αλλά εγώ μπορώ να πιστοποιήσω το αντίθετο.

Τώρα σχετικά με τα τρένα. Δεν είναι όλη η Ιαπωνία το Τόκυο. Υπάρχουν άνετες περιοχές. Όσοι δε γουστάρετε στρίμωγμα, ελάτε στο Σαππόρο.

zanat0s, το θέμα έχει να κάνει με σπουδές στην Ιαπωνία. Με άλλα λόγια απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να σπουδάσουν Ιαπωνία, έχοντας ο καθένας τους λόγους τους.

Αν θέλεις να κάνεις θέμα σχετικά με τις χώρες που αξίζει να κάνεις σπουδές κατά τη γνώμη σου, σε παρακαλώ άνοιξε άλλο θέμα και ανέφερε εκεί τα επιχειρήματά σου.

Απλά θα σου πω ότι πιστεύω ότι το καλό πανεπιστήμιο το κάνουν οι καλοί φοιτητές και τίποτα πέρα από αυτό.
Και να γράφεις στα ελληνικά.

Edited by Kenny, 15 May 2008 - 18:05.
5 posts merged o.O

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#50 kostas no shinobi

kostas no shinobi

    Starting...

  • Members
  • 18 posts

Posted 15 May 2008 - 19:48

sorry η υποτροφία σου μηπως είναι απο το προγραμμα jet?

Edited by Kenny, 16 May 2008 - 12:43.
No greeklish, plz.


#51 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 16 May 2008 - 20:40

Όχι, είναι από το MEXT.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#52 Ioanna-chan

Ioanna-chan

    ελληνίδα σουτζότισσα

  • Members
  • 161 posts

Posted 28 August 2008 - 14:02

είμαι 16 χρονών και θέλω να σπουδασω δασκαλα για ατομα με ειδικες αναγκες και να κανω μεταπτυχιακο στην ιαπονια στα ειδικα ατομα.θα ηθελα να ρωτισω καποια πραματα,atanashiosou:
1.μπορεις να μου δωσεις link μιας ιστοσελιδας στο πανεπιστημιο που πρεπει να κανω μεταπτυχιακο(ελπιζω να ειναι στα αγγλικα).και πως μπορω να ενημεροθω για υποτροφια>?
2.οι ανθρωποι εκει ειναι κοινωνικοι?βρηκες καμια δυσκολια στο να κανεις φιλους?
3.οι ιαπωνες προτιμανε ιαπωνεζες ερωτικα απο ευρωπαιες?(η ερωτηση ειναι εντελως αθωα :bath:)
4.τα πανεπιστημια εχουν εστιες ή πρεπει να πληρωνεις ενικιο?(αυτην την ερωτηση την ξανακαναν αλλα δεν πολυκαταλαβα την απαντηση:emptyonexg1:)
5.ειναι ευκολο να χαθεις στην πολη που εισαι?
6.γενικως ποτε κλεινουν και ποτε ανοιγουν τα σχολεια λογων γιορτών(και ποιων γιορτων) και summer break?
ελπιζω να μη σε ζαλισα:uhh:
Posted Image

#53 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 28 August 2008 - 15:40

Ioanna-chan, από την αγαπημένη μου πατρίδα, απαντώ αμέσως στις ερωτήσεις σου.

Πρώτα-πρώτα να σου ευχηθώ καλή συνέχεια στην πορεία των σπουδών σου.

1. Δεν ξέρω ακριβώς τι θέλεις να σπουδάσεις και που μπορείς να το σπουδάσεις, αλλά μάλλον θα πρέπει να ψάξεις κάποια παιδαγωγική σχολή. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στείλεις κάποιο email σε διάφορους καθηγητές που μπορεί να σε δεχτουν, και να τους εξηγήσεις το πρόγραμμά σου.

Graduate School of Education, School of Education

Εδώ υπάρχουν πληροφορίες για το παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου μου. Υπάρχουν φυσικά και άλλα πανεπιστήμια.

Υπάρχουν πολλές υποτροφίες. Οι καλύτερη είναι αυτή που δίνει το Ιαπωνικό Υπ.Παιδείας. Για πληροφορίες ρώτησε στην Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα. Επίσης μπορείς να βρεις άλλη υποτροφία που δίνει το κάθε πανεπιστήμιο, αλλά για αυτό πρέπει να ρωτήσει το πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει.

2. Δεν μπορώ να μιλήσω γενικά. Υπάρχουν κοινωνικοί άνθρωποι, αλλά και μερικοί όχι και τόσο. Πιστεύω πως δε διαφέρει σε κάτι με την Έλλαδα. Προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα να βρω φίλους.

3. Δεν είμαι Ιάπωνας για να ξέρω τι προτιμούν. Πιστεύω πως ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά. Το σίγουρο είναι πως αν είσαι καλό άτομο θα έχεις πέραση. Πάντως στην Ιαπωνία Ευρωπαίες είναι σχετικά λίγες.

4. Υπάρχουν πανεπιστήμια που έχουν εστίες και πανεπιστήμια που δεν έχουν εστίες. Πάντως να ξέρεις ότι και για εστίες πληρώνεις, αλλά φτηνότερα από ενοίκιο σπιτιού.

5. Στο Σαππόρο που είμαι εγώ είναι δύσκολο να χαθείς. Για τις άλλεις πόλεις όμως νομίζω πως είναι ευκολότερο.

6. Για τα σχολεία δεν είμαι σίγουρος. Τα πανεπιστήμια αρχίζουν αρχές Απριλίου και πάει μέχρι αρχές Αυγούστου. Διακοπές μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου. Δυο βδομάδες διακοπές το χειμώνα και μετά εαρινές διακοπές το Μάρτιο.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#54 Ioanna-chan

Ioanna-chan

    ελληνίδα σουτζότισσα

  • Members
  • 161 posts

Posted 29 August 2008 - 13:53

honto ni arrigato!!:wooi2: (ελπιζω να το εγραψα σωστα...) αν και ειναι ακομα νωρις να σκεφτομαι για μεταπτυχιακα απλα ετσι ηθελα να τα μαθω!!!ευχαριστω πολυ,atanashiosou!!!επεισης ξέρω μια κοπελα που εχει μεινει εναν χρονο ιαπωνια και μου εχουν πει οτι το προσωπο της μοιαζει πολυ με ιαπωνεζας(δηλ.τα ματια της μοιαζουν λιγο με σχιστα).θα πρεπει να φοβαμαι ή απλα λενε βλακειες?
Posted Image

#55 ayaubu

ayaubu

    Anime Amateur

  • Members
  • 109 posts

Posted 29 August 2008 - 14:39

συγχαρητήρια στον Athanashiosu για την εγκυρότατη ενημέρωση... Η Πρεσβεία (το Προξενέιο συγκεκριμένα) δεν "δαγκώνει"! μπορείτε να πα΄ρετε τηλέφωνο να ενημερωθείτε απευθείας αν επιθυμείτε!

@Dammonar: θα συμφωνήσω ως ένα βαθμό οτι οι Ιάπωνες είναι εθνικιστές, όχι όμως λιγότεροι απο τους Έλληνες που συνέχεια λέμε "¨Η Ελλάδα είανι η καλύτερη , πιο όμρφη, πιο τέλεια κλπ χώρα του κόσμου)... Αναφορικά με την πολυκοσμία, επίσης θα συμφωνήσω (για το Τόκιο) αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το να επιθυμεί κανείς να κάνει σπουδές στην Ιαπωνία... είναι σαν να λεει κανείς να μην έρθει κανείς στην Ελλάδα να σπουδάσει επειδή π.χ. π.χ. γίνονται συνέχεια απεργείες...
τώρα που το σκέφτομαι, είναι καλός λόγος να μην έρθει κανείς Ελλάδα ιγα σπουδές..:ρ

anyway... ο καθένας έχει τη γνώμη του και είναι σεβαστή απλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι να την εκφράσεις...

#56 hyuga

hyuga

    hey hey ningen sucker

  • Members
  • 307 posts

Posted 29 August 2008 - 16:12

πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες..μπραβο για το τοπικ.μια φιλη μου απο ισπανια ειναι μεταφράστρια στην ιαπωνία .και μου λεει οτι ειναι πολύ φιλόξενος λαος και αρκετά φιλικοι...αχ!!!!θέλω κ εγω να παω ιαπωνία αλλα όχι σαν φοιτήτρια αλλα σαν τουρίστρια...αν ειχα την ευκαιρια για σπουδές δεν θα έλεγα οχι...:awww: πάντως είσαι πολύ τυχερός φίλε μου που ζεις στην Ιαπωνία..αληθέυει αυτο που λενε ότι δουλεύουν υπερβολικά πολλές ώρες???

#57 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 29 August 2008 - 16:29

3 posts deleted. Αν θέλετε να ξεμαλλιαστείτε, κάντε το εκτός forum. >.<

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#58 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 posts

Posted 30 August 2008 - 10:49

Η Ιαπωνία είναι καλή επιλογή για σπουδές πάνω στο marketing? Δεν ενδιαφέρομαι να πάω στην χώρα για σπουδές, απλά ρωτάω μιας και η χώρα έχει θέσει δικούς της κανόνες πάνω σε αυτό τον τομέα, οι οποίοι θεωρούνται αρκετά πρωτοποριακοί για τον χώρο.
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#59 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

    Anime Fan

  • Members
  • 306 posts
  • Location札幌

Posted 30 August 2008 - 12:00

@Ioanna :honto ni arrigato Σωστά είναι → 本当にありがとう。 Για μεταπτυχιακά ίσως. Για προπτυχιακά δεν το σκέφτεσαι; Την ερώτηση που μου κάνεις δεν την κατάλαβα, αλλά σίγουρα δε χρειάζεται να φοβάσαι.

@ayaubu :Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λένε ότι οι Ιάπωνες είναι εθνικιστές. Αυτό δεν ισχύει. Εκτός και αν αναφέρονται στην προπολεμική Ιαπωνία. Λίγο update δε βλάπτει.

@hyuga :Δεν ξέρω αν είμαι τυχερός. Απλά κυνηγάω τα όνειρά μου. Αν τύχει να έρθεις Ιαπωνία ποτέ, πέρνα μια βόλτα και από Σαππόρο.

Αυτό για τη δουλειά μάλλον ισχύει. Πιστεύω πως δουλεύουν περισσότερο. Τα εμπορικά μαγαζιά είναι ανοικτά και Σαββατοκύριακα και μερικά μαγαζιά επί 24ώρου βάσεως.

@Matu-san :ΦΥΣΙΚΑ! Η Ιαπωνία είναι η χώρα του καπιταλισμού και της υπερκατανάλωσης. Ισχύει το αγοράζω άρα υπάρχω. Στην πραγματικότητα είναι πολύ φτηνά να ζήσεις, αλλά λίγοι αντιστέκονται στους πειρασμούς.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.


#60 Ioanna-chan

Ioanna-chan

    ελληνίδα σουτζότισσα

  • Members
  • 161 posts

Posted 30 August 2008 - 12:58

ποια η διαφορα των μετα πτυχιακων και προπτυχιακων?
Posted Image