Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 3 votes

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

#studies #japan #embasy

• Please log in to reply
232 replies to this topic

#121 HICARU

HICARU

SKULL SQUADRON PILOT

• Members
  • 41 posts

Posted 30 December 2008 - 18:45

Mη μασας ΑTANASHIOSU αφου το εχεις το πραγμα :riiight:
Πλακα πλακα σε εταιρεια που ειδικευται με ανταλλακτικα αυτοκινητων μια που ειναι και η δουλεια μου και εχω μια αλφα εμπειρια μπορει να βρει κανεις δουλεια;
Πες ναι, πες ναι :blingeye2:
Παντως εγω να σας πω οποια να ναι δουλεια που λεει ο λογος θα γουσταρα αρκει να ζουσα εκει(γενικα Ιαπωνια οχι μονο Τοκυο):emptyonexg1:
DON'T LOSE THE PROTOCULTURE

#122 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 30 December 2008 - 19:01

Υποθέτω πως αν γνωρίζεις Ιαπωνικά, Αγγλικά και μια τρίτη ξένη γλώσσα (Ελληνικά δηλαδή) και έχεις και κάποια εμπειρία στη συγκεκριμένη δουλειά, νομίζω πως μπορείς να βρεις άνετα εργασία στην Ιαπωνία. Οι περισσότερες επιχειρήσεις ζητάνε γνώση Ιαπωνικών, Αγγλικών και φυσικά προϋπηρεσία. Αν ξέρεις και τρίτη ξένη γλώσσα έχεις ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες. Φτάνει βέβαια να κινηθείς σωστά και να έχεις ορισμένα άτομα που να μπορούν να σε συστήσουν στις επιχειρήσεις.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#123 Sonic13

Sonic13

Anime Fan

• Members
  • 160 posts

Posted 31 December 2008 - 01:21

Υποθέτω πως αν γνωρίζεις Ιαπωνικά, Αγγλικά και μια τρίτη ξένη γλώσσα (Ελληνικά δηλαδή) και έχεις και κάποια εμπειρία στη συγκεκριμένη δουλειά, νομίζω πως μπορείς να βρεις άνετα εργασία στην Ιαπωνία. Οι περισσότερες επιχειρήσεις ζητάνε γνώση Ιαπωνικών, Αγγλικών και φυσικά προϋπηρεσία. Αν ξέρεις και τρίτη ξένη γλώσσα έχεις ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες. Φτάνει βέβαια να κινηθείς σωστά και να έχεις ορισμένα άτομα που να μπορούν να σε συστήσουν στις επιχειρήσεις.

Αυτο που λες εδω αντικρουει την αποψη που ειχα για την ευρεση δουλειας στην Ιαπωνια.
Καπου στο foroum ειχα διαβασει οτι δεν τους ενδιαφερει η προυπηρεσια γιατι θα σε εκπαιδευσουν εκει που θα πας να δουλεψεις.
Εαν τελικα μετρανε οι ξενες γλωσσες και η προυπηρεσια + καποια ατομα να σου κανουν τα κονε (αν ψαχτει καποιος πιστευω οτι δεν θα εχει προβλημα), τοτε ακουγεται ακομα πιο ευκολο να βρεις δουλεια στην Ιαπωνια.

Διορθωστε με αν κανω λαθος.

#124 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 31 December 2008 - 07:54

Ισχύουν και τα δύο. Οι Ιαπωνικές εταιρίες εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους τους (δηλαδή μπορείς να πας χωρίς να έχεις προϋπηρεσία), αλλά αν έχεις προϋπηρεσία ακόμα καλύτερα και σίγουρα με πιο πολλές δυνατότητες.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#125 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 31 December 2008 - 14:48

Είναι τελικά αλήθεια πως τα ωράρια είναι πολύ μακρά και δεν αξίζουν οι μισθοί;
Το ρωτάω αυτό από περιεργεια και μόνο, τώρα που μπήκαμε στο θέμα των εταιρειών.

Edited by FinalFantasyVII-XIII, 31 December 2008 - 14:56.

Posted Image
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#126 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 31 December 2008 - 15:41

Αυτό που θα πω εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δουλειά και δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες. Πάντως, τα ωράρια κανονικά είναι απλά αρκετές φορές υπάρχουν υπερωρίες. Γενικά οι μισθοί δε νομίζω ότι είναι κακοί. Δεν έχω δει κανένα Ιάπωνα που να δουλεύει κανονικά ο οποίος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.

#127 Akiresu

Akiresu

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 04 February 2009 - 05:07

Παιδιά βρήκα τυχαία το φόρουμ σας και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα.

με το παρθενικό μου πόστ στο φορουμ θα ήθελα να βάλω και γω το λιθαράκι μου σχετικά με τις σπουδές στην Ιαπωνία.

Καταρχάς να πω ότι και γω όπως ο Ατανασιόσου (χεχε λατρεύω την μεταγραφή ελληνικών ονομάτων στην κατακάνα) έχω την υποτροφία του Μονμπουσό και σπουδάζω στην Ιαπωνία εδω και ένα χρόνο.
Όποιος θέλει να έρθει εδώ καλό είναι να σκέφτεται τα καλά αλλά καλό θα ήταν και κάποιος να πει τα στραβά της υπόθεσης. Τα καλά είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι τα ξέρετε.

Μην έρθετε χωρίς την υποτροφία για σπουδές εκτός και αν ο μπαμπάς/μαμά έχουν πολλά λεφτά. Όχι ότι δεν γίνεται χωρίς την υποτροφία αλλά είναι που είναι δύσκολα στην αρχή άμα δεν έχεις και ένα σταθερό εισόδημα και πρέπει να βρείς και δουλειά τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα..

Μην έρθετε για σπουδές εαν δεν έχετε σκοπό να ειδικευτείτε πάνω σε κάτι σχετικό με την Ιαπωνία (λογοτεχνία, θεολογία, ιστορία κλπ κλπ). Θεωρώ έχοντας μιλήσει με πολλούς φοιτητές απο διάφορες ευρωπαΐκές χώρες ότι μόνο για τέτοια θέματα αξίζει η Ιαπωνία (λόγω πρόσβασης στις πηγές). Γενικά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα που γνωρίζουμε εμείς τα πράγματα δουλεύουν πολύ διαφορετικά εδω πέρα. Μεχρι να συνηθίσει κάποιος θέλει υπομονή και πολύ αγάπη για αυτό που κάνει.

Εαν είστε θετικής κατεύθυνσης τότε προτείνω ανεπιφύλακτα Ευρωπαΐκά και Αμερικάνικα μεταπτυχιακά.
Τα μεταπτυχιακά διαρκούν 2 χρόνια και πολλές φορές για να μπείς πρέπει να περάσεις ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο ώς ερευνητής (σύνολο 3 χρόνια για ένα μεταπτυχιακό δλδ).

Όπως και να έχει το πράμα, εαν είναι να επιλέξετε μεταξύ εργασίας και σπουδών στην Ιαπωνία καλό θα ήταν να προτιμήσετε σπουδές. Η δουλειά εδώ είναι αρκετά δύσκολο πράγμα εκτός και εαν θές να κάνεις τον καθηγητή των Αγγλίκών και ζείς εκτός Τόκιο. Στο Τόκιο να ξέρετε ότι προτιμούνται γενικά οι ξανθοί/ες έναντι των μελαχροινών...

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, όπως και να χει οι σπουδές/ δουλειά και γενικά η παραμονή στην Ιαπωνία είναι μια τρομερή εμπειρία που πραγματικά αξίζει τον κόπο. Απλά ζυγίστε προσεκτικά τι θέλετε απο τις σπουδές σας. Πολλοί ξένοι που ζούμε εδώ τις μισές μέρες λατρεύουμε την Ιαπωνία και τις άλλες μισές την μισούμε...

#128 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 04 February 2009 - 10:37

Πολλοί ξένοι που ζούμε εδώ τις μισές μέρες λατρεύουμε την Ιαπωνία και τις άλλες μισές την μισούμε...

αυτό γίνεται όπου και να είσαι

#129 FinalFantasyVII-XIII

FinalFantasyVII-XIII

Anime Amateur

• Members
  • 72 posts

Posted 04 February 2009 - 12:25

Παιδιά βρήκα τυχαία το φόρουμ σας και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα.

με το παρθενικό μου πόστ στο φορουμ θα ήθελα να βάλω και γω το λιθαράκι μου σχετικά με τις σπουδές στην Ιαπωνία.

Καταρχάς να πω ότι και γω όπως ο Ατανασιόσου (χεχε λατρεύω την μεταγραφή ελληνικών ονομάτων στην κατακάνα) έχω την υποτροφία του Μονμπουσό και σπουδάζω στην Ιαπωνία εδω και ένα χρόνο.
Όποιος θέλει να έρθει εδώ καλό είναι να σκέφτεται τα καλά αλλά καλό θα ήταν και κάποιος να πει τα στραβά της υπόθεσης. Τα καλά είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι τα ξέρετε.

Μην έρθετε χωρίς την υποτροφία για σπουδές εκτός και αν ο μπαμπάς/μαμά έχουν πολλά λεφτά. Όχι ότι δεν γίνεται χωρίς την υποτροφία αλλά είναι που είναι δύσκολα στην αρχή άμα δεν έχεις και ένα σταθερό εισόδημα και πρέπει να βρείς και δουλειά τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα..

Μην έρθετε για σπουδές εαν δεν έχετε σκοπό να ειδικευτείτε πάνω σε κάτι σχετικό με την Ιαπωνία (λογοτεχνία, θεολογία, ιστορία κλπ κλπ). Θεωρώ έχοντας μιλήσει με πολλούς φοιτητές απο διάφορες ευρωπαΐκές χώρες ότι μόνο για τέτοια θέματα αξίζει η Ιαπωνία (λόγω πρόσβασης στις πηγές). Γενικά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα που γνωρίζουμε εμείς τα πράγματα δουλεύουν πολύ διαφορετικά εδω πέρα. Μεχρι να συνηθίσει κάποιος θέλει υπομονή και πολύ αγάπη για αυτό που κάνει.

Εαν είστε θετικής κατεύθυνσης τότε προτείνω ανεπιφύλακτα Ευρωπαΐκά και Αμερικάνικα μεταπτυχιακά.
Τα μεταπτυχιακά διαρκούν 2 χρόνια και πολλές φορές για να μπείς πρέπει να περάσεις ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο ώς ερευνητής (σύνολο 3 χρόνια για ένα μεταπτυχιακό δλδ).

Όπως και να έχει το πράμα, εαν είναι να επιλέξετε μεταξύ εργασίας και σπουδών στην Ιαπωνία καλό θα ήταν να προτιμήσετε σπουδές. Η δουλειά εδώ είναι αρκετά δύσκολο πράγμα εκτός και εαν θές να κάνεις τον καθηγητή των Αγγλίκών και ζείς εκτός Τόκιο. Στο Τόκιο να ξέρετε ότι προτιμούνται γενικά οι ξανθοί/ες έναντι των μελαχροινών...

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, όπως και να χει οι σπουδές/ δουλειά και γενικά η παραμονή στην Ιαπωνία είναι μια τρομερή εμπειρία που πραγματικά αξίζει τον κόπο. Απλά ζυγίστε προσεκτικά τι θέλετε απο τις σπουδές σας. Πολλοί ξένοι που ζούμε εδώ τις μισές μέρες λατρεύουμε την Ιαπωνία και τις άλλες μισές την μισούμε...

πωπω, πραγμαρικά θα περνάς πολύ καλά εκεί!
Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις. Λες πως αν δεν έχει να κάνει με Ιαπωνία το αντικείμενο σπουδών, πχ ιστορία, Φιλολογία κλπ καλύτερα να πάμε αλλού, εύλογο από την μία, μα η Ιαπωνία είναι η χώρα της Τεχνολογίας. Μου φαίνεται παράξενο όσοι πάνε για θετική να μην πάνε στην Ιαπωνία. Γιατί; Τόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα εκεί;
Επίσης, πόσα παίρνουν οι καθηγητές Αγγλικών στην ιαπωνία κατα μέσο όρο: Μήπως ξέρεις;
Posted Image
http://www.youtube.com/watch?v=aJCL3WImCxM
Αυτος ο άνθρωπος είχε όλο το σύμπαν εναντίον του!!

#130 マノス

マノス

はじめまして よ

• Members
  • 22 posts

Posted 12 February 2009 - 21:32

Εχω να κανω μια απλη ισως ερωτηση τοσο για τον Atanashiosu οσο και για τον Akiresu. Θα’θελα να μαθω αν στα πανεπιστημια γενικα υπαρχουν ξενοι (εκτος ασιατων) και γενικα θα’θελα να μαθω για την ''ζωη'' τοσο μεσα στο πανεπιστημιο αλλα και γενικοτερα της καθημερινοτητας σας ως 外人.

Edited by マノス, 13 February 2009 - 00:41.

Posted Image

#131 Blue Samurai

Blue Samurai

직업 군인

• Members
  • 203 posts

Posted 12 February 2009 - 22:28

πωπω, πραγμαρικά θα περνάς πολύ καλά εκεί!
Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις. Λες πως αν δεν έχει να κάνει με Ιαπωνία το αντικείμενο σπουδών, πχ ιστορία, Φιλολογία κλπ καλύτερα να πάμε αλλού, εύλογο από την μία, μα η Ιαπωνία είναι η χώρα της Τεχνολογίας. Μου φαίνεται παράξενο όσοι πάνε για θετική να μην πάνε στην Ιαπωνία. Γιατί; Τόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα εκεί;
Επίσης, πόσα παίρνουν οι καθηγητές Αγγλικών στην ιαπωνία κατα μέσο όρο: Μήπως ξέρεις;

Συμφωνώ απόλυτα,αφού η Ιαπωνία είναι χώρα της τεχνολογίας γιατί για θετικές σπουδές να μην πάει κανεις εκεί?Ακόμα ξέρω οτι η Ιαπωνία είναι η δέυτερη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη μετά της ΗΠΑ,για οικονομικές σπουδές δεν μπορεί να πάει κάποιος εκεί?Δεν συμφέρει?
Ακόμα θέλω να πω οτι θα μου άρεσε να βρώ δουλειά και να ζήσω Ιαπωνία για κάποιο διάστημα και αν πέρναγα καλά να έμενα κι όλας εκει.

#132 Kris

Kris

Anime Amateur

• Members
  • 88 posts

Posted 12 February 2009 - 22:41

αχ σπουδές/ δουλειά στην Ιαπωνία!
σαν όνειρο θερινής νυκτός μου φαίνεται!
πολύ θαυμάζω όλους εσάς που είχατε τα κότσια/σθένος και το κυνηγήσατε!
Να ρωτήσω και εγώ κάτι: ποιο είναι το πιο δύσκολο στην όλη φάση; στις σπουδές όταν πάτε εκεί εννοω..
Posted Image

#133 Akiresu

Akiresu

Starting...

• Members
  • 2 posts

Posted 20 February 2009 - 19:57

Γενικά οι δυτικοί δεν είναι πολλοί στα ιαπωνικά πανεπιστήμια με εξαίρεση βέβαια το Πανεπιστημίο του Τόκιο και του Ουασέντα (και αυτό στο Τόκιο) τα οποία συγκεντρώνουν και τους περισσότερους δυτικούς φοιτητές. Στα περισσότερα Πανεπιστήμια της χώρας ζήτημα να υπάρχει 1-2 δυτικοί φοιτητές!

Όμως είναι γενικά καλό το πανεπιστήμιο σου να μην έχει πολλούς ξένους. Όταν ανήκεις σε μια μειοψηφία ξένων εισπράττεις και μια καλύτερη μεταχείριση όταν έχεις προβλήματα. Όταν το πανεπιστήμιο σου έχει πολλούς δυτικούς απλά δεν δίνουν δεκάρα για σένα και σε κατατάσσουν στο ίδιο επίπεδο με τους Γιαπωνέζους φοιτητές (δεν είναι καλό γιατί απλά δεν μπορείς να συναγωνιστείς επι ίσους όρους έναν ντόπιο όσο καλά και να ξέρεις την γλώσσα)

Τώρα σχετικά με το γιατί πρέπει κανείς να αποφύγει τις θετικές σπουδές στην Ιαπωνία θα προσπαθήσω να απαντήσω όταν θα έχω λίγο παραπάνω χρόνο γιατί πραγματικά το θέμα αυτό έχει ψωμί...

Όσο για το δύσκολο κομμάτι...σκέψου μια τελείως διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα από την ελληνική..τώρα πολλαπλασίασε επι 10. Όσο και να έχεις προετοιμαστεί για την Ιαπωνία τίποτα δεν σου δίνει την πραγματική εικόνα..για μένα αυτή η χώρα είναι μια ιστορία αγάπης και μίσους...τόσο πράγματα που μου αρέσουν εδώ και άλλα τόσα που με τσαντίζουν!
Τα μαθήματα γενικά σε σχέση με τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι αρκετά εύκολα αλλά το πρόβλημα είναι η γλώσσα...
Επίσης υπάρχει πάντα η πιθανότητα να πέσεις σε καθηγητές που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τους ξένους..αυτό βέβαια είναι αρκετά σπάνιο.
Θα μπορούσα να γράφω σελίδες αλλά ο χρόνος με πιέζει...θα ήθελα να δω και την άποψη του Ατανάσιοσου.

Edited by Akiresu, 20 February 2009 - 20:04.

#134 Kurisu

Kurisu

ⓢⓤⓟⓔⓡ(⌒_⌒)ⓚή

• Members
  • 100 posts

Posted 26 February 2009 - 16:46

Καταρχας να τονισω οτι ακομα ειμαι μαθητης 3ης Λυκειου οποτε η ερωτηση που ακολουθει ειναι στο πλαισια του προβληματισμου και προγραμματισμου. Σκεφτομαι να σπουδασω πληροφορικη στην Ελλαδα και μετα...? Μια ιδεα ηταν να σπουδασω τεχνολογια ή ρομποτικη στην Ιαπωνια (μεταπτυχιακο τελος παντων). Γινεται αυτο, ευκολα δυσκολα ειναι ονειρο θερινης νυκτος?? Υπαρχου δυνατοτητες επαγγελματικης αποκαταστασης? Μηπως να προτιμησω σπουδες σε Ευρωπη ή Αμερικη πανω στον τομεα τεχνολογιας?? Ευχαριστω προκαταβολικα!
Spoiler: ~The Door~

#135 mishto!

mishto!

Spirited away...

• Members
  • 13 posts

Posted 08 March 2009 - 21:57

Sti sunenteuksi gia tin ypotrofia ti rotane?