Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 3 votes

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

#studies #japan #embasy

• Please log in to reply
232 replies to this topic

#91 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 23 October 2008 - 13:45

Ναι, κατά κανόνα οι Ιάπωνες δε μιλάνε ξένες γλώσσες για αυτό οι Ιαπωνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να παίρνουν ξένους να κάνουν όλα τα σχετικές με ξένες γλώσσες.

Όσο καλύτερα Ιαπωνικά ξέρεις τόσο καλύτερη δουλειά βρήσκεις.
Με καλά αγγλικά και ιαπωνικά συν ακόμα μιά άλλη γλώσσα και φυσικά πτυχίο Α.Ε.Ι. δεν υπάρχει πιθανότητα να μη βρεις καλή δουλειά στην Ιαπωνία. Φτάνει φυσικά να ψάξεις έγκαιρα.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#92 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 posts

Posted 23 October 2008 - 13:59

οταν λες πτυχιο αει εννοεις ομως οποιοδηποτε,η κυριως οικονομικο???
[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]

#93 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 23 October 2008 - 14:20

Οποιοδήποτε πτυχίο Α.Ε.Ι. κάνει. Όπως σου είπα πιο πριν οι Ιαπωνικές επιχειρήσεις εκπαιδεύουν οι ίδιες τους υπαλλήλους του. Το πτυχίο Α.Ε.Ι. το ζητάνε κυρίως για λόγους γοήτρου και όχι για πρακτικούς λόγους. Σχεδόν ποτέ δε ρωτάνε για πανεπιστημιακές γνώσες. Αντίθετα ψάχνουν για άτομα με διάθεση, δυνατότητες επικοινωνίας και δημιουργικότητα.

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#94 nancy_neko

nancy_neko

Anime Fan

• Members
  • 233 posts

Posted 23 October 2008 - 14:52

αχου....μια χαρα τοτε!!!

σε 10000 ευχαριστω!!!!
[SIGPIC]Battousai_Blood_version copy.jpg[/SIGPIC]

#95 HaXBoX

HaXBoX

Cloacking Ninja

• Members
  • 7 posts

Posted 25 October 2008 - 01:21

Γουστάρω να παω εκει ρε φιλε
ψηνομαί παρα πολυ
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

:drink:

#96 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 25 October 2008 - 01:43

Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να διδάξω αυτά που έμαθα στην Ιαπωνία σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο:emptyonexg1:

Όχι λόγω γνώσεων κτλ,αλλά επειδή θέλει γνωριμίες για να διδάξεις.

Έχω μια γνωστή η οποία είχε σπουδάσει φιλολογία και είχε κάνει διδακτορικό στο Παρίσι όπου της είχαν ζητήσει να διδάξει και σε κάποιο πανεπιστήμιο.Αυτή όμως ήθελε να έρθει Ελλάδα.Παρόλα τα προσόντα που είχε,τις εργασίες που είχε κάνει κτλ αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 32-34 και ξέρεις τι δουλειά κάνει;Μεταφράσεις,γιατί όσο κι αν προσπάθησε δε κατάφερε να γίνει καθηγήτρια:deadga6:

Δε λέω ότι θα γίνει το ίδιο και σε σένα,απλά να είσαι προετοιμασμένος:knock-knock:

Ontopic:Σκέφτομαι μόλις τελειώσω τη σχολή μου(σε 3-5 χρόνια δυστυχώς:uhh:) να πάω στην Ιαπωνία για μεταπτυχιακό.Ξέρεις αν υπάρχουν καλά πανεπιστήμια σχετικά με πληροφορική ή ενέργεια;(δε ξέρω ακόμα τι κατεύθυνση θα επιλέξω:canthelp:)

Btw κάποιος που είπε πριν για το MIT,ξέρω για ένα παιδί που τελείωσε τη σχολή μου με 9.98 και δεν τον δέχτηκε:oo:Βέβαια εξαρτάται και με το τι θέλεις να ασχοληθείς,γενικά για computer science θέλουν πολύ υψηλό βαθμό(τουλάχιστον 9,8+) για τις άλλες ειδικότητες και με ένα 8 ή 9 μπορεί να σε πάρουν.

Posted Image

#97 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 25 October 2008 - 05:59

HaXBoX, κάνε παιχνίδι. Τι θέλεις να σπουδάσεις; Τώρα τι σπουδάζεις;

Jiraiya, ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου, αν και δε μου είναι πρωτάκουστο. Το ακαδημαϊκό περιβάλλον και ο τρόπος που λειτοργούν οι σχέσεις στην Ελλάδα μου είναι γνωστές από πολύ καιρό. Για αυτό έγραψα "Ελπίζω" και όχι "στοχεύω". Πιο πολύ σαν όνειρο δηλαδή, παρά σαν ουσιαστικός στόχος που τον επιδιώκω.

Η γνωστή σου πήγε για σπουδές, χαραμίζεται που γύρισε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Για μένη καλή χώρα που αξίζει να ζεις είναι η χώρα που σε τιμάει και σου δίνει ευκαιρίες. Η Ελλάδα είναι για μένα σαν τη μάνα που γεννάει μεν το παιδί, αλλά μετά το παρατάει.

Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια στην Ιαπωνία. Ειδικά πληροφορική δε χρειάζεται να ψάξεις πολύ. Πάντως το σημαντικό είναι να βρεις καθηγητή συνεργάσιμο, και να μη νοιάζεσαι τόσο για όνομα του πανεπιστημίου. Κάποιος καθηγητής διάσιμου πανεπιστημίου ίσως έχει περισσότερες υποχρεώσεις και έτσι λιγότερο χρόνο να αφιερώσει σε σένα σε σχέση με κάποιο καθηγητή όχι τόσο γνωστού πανεπιστημίου. Πάντως στην Ιαπωνία καλοί καθηγητές υπάρχουν σε όλα τα πανεπιστήμια, η διαφορά ανά πανεπιστήμιο βρήσκεται στο επίπεδο των φοιτητών.

Η βαθμολογία ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ για να σε δεχτούν στην Ιαπωνία. Δεν έχω δει πουθενά κάποια "βάση" του τύπου "θέλει 9 και πάνω". Τα Ιαπωνικά πανεπιστήμια δεν κολλάνε στο βαθμό πτυχίου τόσο, όσο στο πλάνο σπουδών και τις μελλοντικές δυνατότητες.

#98 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 25 October 2008 - 09:45

Όντως η βαθμολογία δεν παίζει ρόλο στα μεταπτυχιακά στην Ιαπωνία. Για να πάρεις στα σίγουρα την υποτροφία θες 3 πράγματα:
1. Γνώση της ιαπωνικής γλώσσας (αυτό παλιά δε μέτραγε αλλά παίζει όλο και πιο πολύ ρόλο)
2. Ενθουσιασμός (όσο πιο πωρωμένος με τη χώρα τόσο το καλύτερο)
3. Να ξέρεις τι θες να σπουδάσεις.
Πέρυσι είχα πάει στην Πρεσβεία και μας έδωσαν αυτά τα hint.
Εγώ θα κάνω την αίτηση το Μάιο γιατί τότε κατά 90% (αν περάσω αυτή την ηλίθια την ανάλυση) θα πάρω πτυχίο.
Το Δεκέμβριο δίνω το 2kyuu και έχω πολλές πιθανότητες να το πάρω οπότε το να πάω για μεταπτυχιακά εκεί δεν είναι άπιαστο όνειρο. Ξέρω περίπου και τι θέλω. Θα προτιμούσα να είμαι σε μια μεγάλη πόλη όμως γιατί δεν τις μπορώ τις επαρχίες (ποτέ δεν τις μπορούσα). Όσακα κυρίως (και να γυρίσω μιλώντας σε Osakaben: Nandeyanen!)...
Τώρα αν μου προέκυπτε να μείνω και να εργαστώ εκεί φυσικά και θα δεχόμουν. Όνειρο μου είναι να ζήσω και να δουλέψω στο εξωτερικό. Η Ελλάδα ποτέ δε μου γέμισε το μάτι. Την αγαπάω σα χώρα και είμαι περήφανη για την καταγωγή μου αλλά όπως λες ATANASIOSU τρώει τα παιδιά της. Γι αυτό και όλοι οι Έλληνες που έχουν διαπρέψει διεθνώς το έκαναν από το εξωτερικό.

Edited by a2a, 25 October 2008 - 09:50.

#99 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 25 October 2008 - 10:01

a2a, τι καλό θέλεις να σπουδάσεις στην Ιαπωνία;

Να ξέρεις ότι υποτροφίες δίνονται ευκολότερα αν δηλώσεις επαρχία. Όχι μόνο γιατί οι περισσότεροι ξένοι θέλουν να είναι σε κέντρο, αλλά δείχνει ότι ξέρεις και κάτι παραπάνω από το Τόκυο και την Όσακα. Έχω την εντύπωση ότι οι υποτροφίες δίδονται με το σκεπτικό να αυξήσουν τους ξένους φοιτητές σε όλη την Ιαπωνία. Στο Τόκυο και την Όσακα έχουν ήδη αρκετούς.

Επίσης νομίζω ότι σημαντικό είναι να δείξεις ότι θέλεις να σπουδάσεις κάτι που σπουδάζεται μόνο στην Ιαπωνία. Δε νομίζω να δίνουν υποτροφίες π.χ. για να σπουδάσεις Αγγλική φιλολογία στη Ιαπωνία. Αντίθετα αν πεις ότι θέλεις να σπουδάσεις Ιαπωνική κουλτούρα θέλουν δε θέλουν σου τι δίνουν την υποτροφία.

Σημαντικό είναι να έχεις συστατική επιστολή από καθηγητή Ιαπωνικού πανεπιστημίου. Οι περισσότεροι σκέφτονται τι θέλουν να σπουδάσουν, αλλά δεν ξέρουν που και με ποιον καθηγητή θα το σπουδάσουν.

Με αυτό που είπες για τις επαρχίες μας υποτιμάς πάρα πολύ...:thumbdown:

#100 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 25 October 2008 - 10:17

Απλά εγώ είμαι άνθρωπος των μεγάλων πόλεων. Παθαίνω κατάθλιψη στις εξοχές... Βέβαια θα το ψάξω. Αν καταλήξω επαρχία προτιμώ να είναι πολύ κοντά σε μεγάλω αστικό κέντρο.

Εγώ Πληροφορική είμαι και θέλω μεταπτυχιακό κάτι που να έχει σχέσει με Διδακτική της Πληροφορικής. Ξέρω πως οι Ιάπωνες είναι κορύφη σε αυτούς τους τομείς. Έχω και κάτι γνωστούς καθηγητές που συνεργάζονται με Ιαπωνικά πανεπιστήμια οπότε θα πάω να τους ρωτήσω. Waseda δεν θα ήταν καθόλου άσχημα αλλά ξέρω ότι είναι πολύ ψηλά (ένα από πιο ελίτ πανεπιστήμια). Ή Kansai University.
Βέβαια αν βάλω κάτι στο μυαλό μου δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πετύχω. Είμαι πεισματάρα σε αυτό τον τομέα.

#101 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 25 October 2008 - 10:18

Με αυτό που είπες για τις επαρχίες μας υποτιμάς πάρα πολύ...:thumbdown:

Δεν είναι ότι σας υποτιμάει.Και εγώ δε μπορώ την επαρχία.Είναι καλά για να πας μερικές μέρες διακοπές κτλ αλλά για μόνιμα δε θα μπορούσα.Πχ και στην Ελλάδα εκτός από την ΑΘήνα δε θα μπορούσα να μείνω σε άλλη πόλη.Δε βγαίνω πολύ συχνά από το σπίτι,αλλά όταν βγαίνω θέλω να μπορώ να κάνω ότι θέλω,να δω κόσμο κτλ:canthelp:

Posted Image

#102 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 25 October 2008 - 10:40

a2a, μάλιστα. Διδακτική της Πληροφορικής. Πρώτη φορά το ακούω. Ελπίζω να βρεις άκρη εφόσον έχεις και διασυνδέσεις με καθηγητές.

Και κάτι ακόμα... επαρχία είπα ρε παιδιά, όχι χωριό. Και το Σαππόρο που είμαι με τους ένα εκατομμύριο και βάλε κατοίκους επαρχία είναι...

Μιλάμε κάτι πρακτικό που να σου παρέχει ανέσεις αλλά να μην είναι μαζοποίηση.

Μια επαρχιακή πόλη μπορεί να είναι μεγάλη. Στην Ιαπωνία μια μεγάλη επαρχιακή πόλη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε σχέση με το Τόκυο ή την Όσακα. Φτηνότερα ενοίκια, λιγότερο μποτιλιάρισμα, ούτε έχουν το τρελό πάστωμα στα τρένα. Ειδικά αν είναι να πας για σπουδές καλύτερα να επιλέξεις επαρχιακή πόλη. Τα λεφτά της υποτροφίας δεν αλλάζουν. Σκέψου ότι για Τόκυο θα πληρώνεις γύρω στα 70.000 γιεν το μήνα για ενοίκιο, ενώ εγώ στο Σαππόρο τη βγάζω με 30.000 γιεν το μήνα.

Jiraya, η Ελλάδα διαφέρει αρκετά από την Ιαπωνία. Στην Ελλάδα εκτός από Αθήνα και ίσως Θεσσαλονίκη υπάρχουν μηδαμινές δυνατότητες. Στην Ιαπωνία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν αρκετές μεγάλες επαρχιακές πόλεις που προσφέρουν όσα βρήσκεις και στο Τόκυο.

#103 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 25 October 2008 - 10:46

η υποτροφία τι ποσοστό από τις μηνιαίες ανάγκες σου καλύπτει στο περίπου ?
Posted Image

#104 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 312 posts
  • Location札幌

Posted 25 October 2008 - 10:50

Εγώ στο Σαππόρο τη βγάζω άνετα. Στο Τόκυο λογικά θα σου έρχονται ακριβώς.

#105 Glaurung

Glaurung

Anime Fan

• Members
  • 234 posts

Posted 25 October 2008 - 10:59

Δηλαδή σου φτάνουν για να μην χρειάζεσαι να δουλεύεις καθόλου ? Απίθανο !
Μέσα σε 4-5 χρόνια που θα είμαι στο πανεπιστήμιο ( το ελπίζω :) θα προλάβω να μάθω την γλώσσα σε ικανοποιητικό επίπεδο για να μπορώ να καλύψω αυτή την προϋπόθεση ?
Posted Image