εγώ δεν έχω αρνητική στάση απέναντι στο cosplay απλά αυτός που το κάνει να μην ντύνεται και κάθε μέρα..
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
COSPLAY! Φάση ή Μπούρδα;
Posted 19 March 2008 - 15:44
εγώ δεν έχω αρνητική στάση απέναντι στο cosplay απλά αυτός που το κάνει να μην ντύνεται και κάθε μέρα..

I must be God.Because every time I pray to him I am talking to myself.
Posted 02 May 2008 - 16:24
Posted 02 May 2008 - 22:17
Posted 04 May 2008 - 07:03
Posted 04 May 2008 - 07:37
Posted 04 May 2008 - 11:42
Θέλω να διαβεβαιώσω αυτούς που δεν το γνωριζουν ακόμα, ότι πριν από το 2006 σε κανένα ελληνικό φόρουμ άνιμε-θεματολογίας δε συζητιώταν θέμα cosplay σ' αυτή τη χώρα, απλώς καποιοι καμαρώναμε ξένους cosplayers.
Μέχρι που ήρθαν οι απόκριες του 2006, όπου λίγα μέλη ενός ανιμε φόρουμ τόλμησαν να ξαμωληθούν στο Σύνταγμα ντυμένοι χαρακτήρες των Dragonball, haibane renmei, school rumble, cowboy bebop, ah! my goddess, για να λέμε πως έτσι έγινε μια σημαντική αρχή. Για να φτάσουμε στο 2008, όπου κατέβαινε τη σκάλα στο μετρό Συντάγματος ένα πλήθος 50 ατόμων-cosplayers...
Από το 2006 ως το 2008 σηνεβησαν εκπληκτικά πράγματα. Αρκετός κόσμος επαψε να είναι διστακτικός και ακολούθησε αυτούς που προηγήθηκαν και τόλμησαν cosplay. Οι συμμετοχές πολλαπλασιάστηκαν. Ακόμα περισσότερα φόρουμς μπήκαν το θέμα, με τα δικά τους μέλη να προσθέτουν δημιουργηκότητα και κέφι σ΄αυτό που έκαναν. Και κάτι σημαντικό, υπάρχουν πλεον χώροι στην Αθήνα όπου μπορούν να φιλοξενήσουν τη λόξα μας. Κι επιλέον δε χρειάζεται πλεον η αφορμή των Αποκρεών για να γίνει ένα cosplay party.
Το cosplay είναι κάτι που εγώ υποστηρίζω θερμά. (Όπως και το καραόκε στα ιαπωνικά).
Είναι κάτι εξαιρετικά διασκεδαστικό. Σε βγάζει από τον καθημερινό σου χαρακτήρα και διευκολύνει την επικοινωνία. Το σημαντικότερο, καλλιεργεί τη δημιουργικότητα! Εκεί που εμείς οι έλληνες cosplayers κερδίζουμε κατα κράτος τους ξένους, είναι στο ότι αυτοσχεδιάζουμε, αντί να παραγγείλουμε ετοιμες στολές.
Posted 04 May 2008 - 18:22
Posted 04 May 2008 - 18:41

Posted 04 May 2008 - 18:50
...Ας μιλήσει τώρα και "η Μάνα του Αθηναϊκου cosplay"...
Θέλω να διαβεβαιώσω αυτούς που δεν το γνωριζουν ακόμα, ότι πριν από το 2006 σε κανένα ελληνικό φόρουμ άνιμε-θεματολογίας δε συζητιώταν θέμα cosplay σ' αυτή τη χώρα, απλώς καποιοι καμαρώναμε ξένους cosplayers.
Μέχρι που ήρθαν οι απόκριες του 2006, όπου λίγα μέλη ενός ανιμε φόρουμ τόλμησαν να ξαμωληθούν στο Σύνταγμα ντυμένοι χαρακτήρες των Dragonball, haibane renmei, school rumble, cowboy bebop, ah! my goddess, για να λέμε πως έτσι έγινε μια σημαντική αρχή. Για να φτάσουμε στο 2008, όπου κατέβαινε τη σκάλα στο μετρό Συντάγματος ένα πλήθος 50 ατόμων-cosplayers...
Από το 2006 ως το 2008 σηνεβησαν εκπληκτικά πράγματα. Αρκετός κόσμος επαψε να είναι διστακτικός και ακολούθησε αυτούς που προηγήθηκαν και τόλμησαν cosplay. Οι συμμετοχές πολλαπλασιάστηκαν. Ακόμα περισσότερα φόρουμς μπήκαν το θέμα, με τα δικά τους μέλη να προσθέτουν δημιουργηκότητα και κέφι σ΄αυτό που έκαναν. Και κάτι σημαντικό, υπάρχουν πλεον χώροι στην Αθήνα όπου μπορούν να φιλοξενήσουν τη λόξα μας. Κι επιλέον δε χρειάζεται πλεον η αφορμή των Αποκρεών για να γίνει ένα cosplay party.
Το cosplay είναι κάτι που εγώ υποστηρίζω θερμά. (Όπως και το καραόκε στα ιαπωνικά).
Είναι κάτι εξαιρετικά διασκεδαστικό. Σε βγάζει από τον καθημερινό σου χαρακτήρα και διευκολύνει την επικοινωνία. Το σημαντικότερο, καλλιεργεί τη δημιουργικότητα! Εκεί που εμείς οι έλληνες cosplayers κερδίζουμε κατα κράτος τους ξένους, είναι στο ότι αυτοσχεδιάζουμε, αντί να παραγγείλουμε ετοιμες στολές.
*clap clap clap clap clap*
Προσκυνώ Tomodachi2!!!!
καλύτερα δεν πιστεύω ότι μπορεί να το θέσει κανείς!!!!
Ελπίζω μόνο στο επόμενο να μπορέσω να έρθω και φυσικά ως cosplayer(στο bios δε βρήκα ευκαιρία να κάνω κι εγώ ενώ στα άλλα δεν προλάβαινα να έρθω
Posted 04 May 2008 - 20:45
...Ας μιλήσει τώρα και "η Μάνα του Αθηναϊκου cosplay"...
Well said Μάνα... Να γίνω το παιδι σου Τ_Τ?
Ναι λοιπόν, υποστηρίζω θερμά το cosplay αν κ εχω κανει μόνο μια φορά στο 3ο jparty (Rinoa απο Final Fantasy
Είναι σαν να βλέπεις τους αγαπημένους σου χαρακτήρες να έρχονται στην κανονική ζωη *__* Πόσο μάλλον οταν ντυνεσαι ο ίδιος =)
Can't wait for the next cosplay party *_*
Και να συμπληρώσω ότι το να φτιάχνεις τις στολές μόνο σου είναι βέβαια μέρος του νόηματος του cosplay αλλά εδω στην ελλάδα υστερούμε απο πρώτες ύλες (ουτε εγώ δεν ξερω τι τράβηξα γ να βρώ ένα υφασμα που να πλησιάζει να μοιάσει στο original για το φόρεμα της Rinoa XD και είμαι κ perfectionist τρομάρα μου οποτε αυτό το περίπου δεν μου κανει -.-) κ γνωσεις ραπτικής κάποιοι heh
Posted 04 May 2008 - 21:14
Posted 08 May 2008 - 20:33
Posted 09 May 2008 - 13:13
Posted 09 May 2008 - 13:16
Δεν το κατηγορω σαν φαση και μπορω να καταλαβω γιατι αρεσει σε αρκετους
anime fan!!!
Posted 12 May 2008 - 16:46
-"Μάνα του cosplayer", εξαρτώνται όλα από το κοστούμι?
-Το ιντερνετ θα δώσει τη λύση του κοστουμιού και των αξεσουάρ, σε αυτούς που βαριούνται να ψάχνουν σε εγχώρια μαγαζιά, θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα ταλέντο στις χειροτεχνείες, δεν έχουν καμιά θείτσα ευκαιρη που να ξέρει να ράβει ή απλώς βαριούνται. Στο ιντερνετ λοιπόν βρίσκεις κοστούμια έτοιμα, και αξεσουάρ σε ανταγωνιστικές τιμές.
Εχοντας λοιπόν αγοράσει ένα ολοκληρωμένο, αψογο κοστούμι, ποιο θα μπορούσε να είναι το σημείο όπου θα έχουμε χάσει το στόχο μας?
Η Μάνα του cosplayer, υποστηρίζει μια θεωρία. Αφορά το χαρακτήρα και όχι τα ρουχα του...
Σαν ποιους χαρακτήρες διαλέγουμε να ντυθούμε? Φυσικά, σαν εκείνους που γουστάρουμε. Να λοιπόν το ένα κλου. Γουστάρουμε το χαρακτήρα. Αλλά αυτό πρεπει να το κάνουμε να φαίνεται με την πρώτη ματιά. Αρα ποντάρουμε και στην παρουσία μας κι όχι μόνο στο κοστούμι. Στο υφως και στις χειρονιομίες μας.
Ποιος είναι όμως ο πιο περιοριστικός παράγωντας που μας εμποδίζει να "μπουμε στο πετσι" του χαρακτήρα που γουστάρουμε?? Αν νομίζετε πως είναι το μάλλον δύσκολο κοστούμι του, κάνετε λάθος. Ο παράγωντας που μπορεί να μας δεσει τα χέρια σ' αυτή την περίπτωση λέγεται φυζίκ. Δεν εννοουμε μ' αυτό, πως πρεπει οι φάτσες μας να είναι copy/paste ο χαρακτήρας που θέλουμε, αλλά τουλάχιστον το φυσικό παρουσιαστικό μας να μη διαφέρει παρασάγκας απ αυτό που θέλουμε να υποδυθούμε (πχ. αν ήμουν 120κιλά, πως θα πήγαινα να ντυθώ Suzumiya Haruhi? Αν η φάτσα μου θυμίζε τον Κώστα Τσάκωνα, πως θα εκανα cosplay τον Cloud?) Ανάμεσα σ αυτούς που δεν εννοουν να το καταλάβουν αυτό, είναι ενας χρήστης του φορουμ (ονόματα δε λέω) που μου πέταξε στο msn ότι έχει τα τελεια προσόντα να ντυθεί Vincent Valentine. Κι εγώ (χωρίς να θέλω να τον αποθαρρύνω) του απάντησα "αν το κάνεις αυτό, θα γιομίσω το δίκανο με χοντράλατο και θα σ' αρχίσω στις μπαταριές!"
Για ν' ανακεφαλαιώσουμε, 3 είναι οι παραγωντες που κάνουν ένα cosplay επιτυχημένο. Αγάπη για το χαρακτήρα, σωστό φυζίκ, κοστούμι.
Περιμένω ερωτήσεις....