*Η Μάνα του cosplayer, συμβουλευει ξανά...
και απαντά σε πιθανές ερωτήσεις...
-"Μάνα του cosplayer", εξαρτώνται όλα από το κοστούμι?
-Το ιντερνετ θα δώσει τη λύση του κοστουμιού και των αξεσουάρ, σε αυτούς που βαριούνται να ψάχνουν σε εγχώρια μαγαζιά, θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα ταλέντο στις χειροτεχνείες, δεν έχουν καμιά θείτσα ευκαιρη που να ξέρει να ράβει ή απλώς βαριούνται. Στο ιντερνετ λοιπόν βρίσκεις κοστούμια έτοιμα, και αξεσουάρ σε ανταγωνιστικές τιμές.
Εχοντας λοιπόν αγοράσει ένα ολοκληρωμένο, αψογο κοστούμι, ποιο θα μπορούσε να είναι το σημείο όπου θα έχουμε χάσει το στόχο μας?
Η Μάνα του cosplayer, υποστηρίζει μια θεωρία. Αφορά το χαρακτήρα και όχι τα ρουχα του...
Σαν ποιους χαρακτήρες διαλέγουμε να ντυθούμε? Φυσικά, σαν εκείνους που γουστάρουμε. Να λοιπόν το ένα κλου. Γουστάρουμε το χαρακτήρα. Αλλά αυτό πρεπει να το κάνουμε να φαίνεται με την πρώτη ματιά. Αρα ποντάρουμε και στην παρουσία μας κι όχι μόνο στο κοστούμι. Στο υφως και στις χειρονιομίες μας.
Ποιος είναι όμως ο πιο περιοριστικός παράγωντας που μας εμποδίζει να "μπουμε στο πετσι" του χαρακτήρα που γουστάρουμε?? Αν νομίζετε πως είναι το μάλλον δύσκολο κοστούμι του, κάνετε λάθος. Ο παράγωντας που μπορεί να μας δεσει τα χέρια σ' αυτή την περίπτωση λέγεται φυζίκ. Δεν εννοουμε μ' αυτό, πως πρεπει οι φάτσες μας να είναι copy/paste ο χαρακτήρας που θέλουμε, αλλά τουλάχιστον το φυσικό παρουσιαστικό μας να μη διαφέρει παρασάγκας απ αυτό που θέλουμε να υποδυθούμε (πχ. αν ήμουν 120κιλά, πως θα πήγαινα να ντυθώ Suzumiya Haruhi? Αν η φάτσα μου θυμίζε τον Κώστα Τσάκωνα, πως θα εκανα cosplay τον Cloud?) Ανάμεσα σ αυτούς που δεν εννοουν να το καταλάβουν αυτό, είναι ενας χρήστης του φορουμ (ονόματα δε λέω) που μου πέταξε στο msn ότι έχει τα τελεια προσόντα να ντυθεί Vincent Valentine. Κι εγώ (χωρίς να θέλω να τον αποθαρρύνω) του απάντησα "αν το κάνεις αυτό, θα γιομίσω το δίκανο με χοντράλατο και θα σ' αρχίσω στις μπαταριές!"
Για ν' ανακεφαλαιώσουμε, 3 είναι οι παραγωντες που κάνουν ένα cosplay επιτυχημένο. Αγάπη για το χαρακτήρα, σωστό φυζίκ, κοστούμι.
Περιμένω ερωτήσεις....
Not questions but disagreements....
Εγώ δε θεωρώ και τόσο ότι είναι το physique που παίζει τόσο ρόλο(εντάξει δε λέω συμβάλει οπςσδήποτε κι αυτό) αλλά αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι το να "γίνεσαι" ο χαρακτήρας αυτός όπως ανέφερες ελάχιστα στο προηγούμενο post σου. Αλλά καλύτερα αυτό να αναληθεί με ένα παραδειγματάκι(τα cosplay στα οποία θα αναφερθώ τα έχω δει σε video στο internet και είναι από το naruto ώστε το 99% των μελών να μπορούν να πιάσουν αυτό που λέω).
Λοιπόν εγώ έχει τύχει να δω μία τροφαντούλα Sakura cosplayer η οποία ναι μεν μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην είχε κάνει και την καλύτερη επιλογή
αλλά αν πρόσεχες πέρα από την απλή εμφάνιση θα έβλεπες ότι συμπεριφέρεται και κινείται(όσο γίνεται) σαν την ίδια τη Sakura. Από την άλλη έχω δει αρκετά Sasuke cosplay τα οποία εμφανισιακά είναι πολύ πετυχημένα αλλά είναι όλοι χαρωποί και ζωηροί. Γίνεται να κάνεις Sasuke cosplay με χαμόγελο??? δεν ταιριάζει όπως και να το δεις....
Οπότε αυτό που κάνει έναν cosplayer πετυχημένο κατά την δικιά μου άποψη είναι το "feeling" του χαρακτήρα στον οποίο "μεταμοφώνεται" όσο φοράει την εκάστοτε στολή.