Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

COSPLAY! Φάση ή Μπούρδα;

• Please log in to reply
100 replies to this topic

#76 Kon_Okami

Kon_Okami

TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

• Members
  • 562 posts

Posted 12 May 2008 - 17:06

*Η Μάνα του cosplayer, συμβουλευει ξανά...:drink: και απαντά σε πιθανές ερωτήσεις...

-"Μάνα του cosplayer", εξαρτώνται όλα από το κοστούμι?
-Το ιντερνετ θα δώσει τη λύση του κοστουμιού και των αξεσουάρ, σε αυτούς που βαριούνται να ψάχνουν σε εγχώρια μαγαζιά, θεωρούν ότι δεν έχουν κανένα ταλέντο στις χειροτεχνείες, δεν έχουν καμιά θείτσα ευκαιρη που να ξέρει να ράβει ή απλώς βαριούνται. Στο ιντερνετ λοιπόν βρίσκεις κοστούμια έτοιμα, και αξεσουάρ σε ανταγωνιστικές τιμές.
Εχοντας λοιπόν αγοράσει ένα ολοκληρωμένο, αψογο κοστούμι, ποιο θα μπορούσε να είναι το σημείο όπου θα έχουμε χάσει το στόχο μας?
Η Μάνα του cosplayer, υποστηρίζει μια θεωρία. Αφορά το χαρακτήρα και όχι τα ρουχα του...
Σαν ποιους χαρακτήρες διαλέγουμε να ντυθούμε? Φυσικά, σαν εκείνους που γουστάρουμε. Να λοιπόν το ένα κλου. Γουστάρουμε το χαρακτήρα. Αλλά αυτό πρεπει να το κάνουμε να φαίνεται με την πρώτη ματιά. Αρα ποντάρουμε και στην παρουσία μας κι όχι μόνο στο κοστούμι. Στο υφως και στις χειρονιομίες μας.
Ποιος είναι όμως ο πιο περιοριστικός παράγωντας που μας εμποδίζει να "μπουμε στο πετσι" του χαρακτήρα που γουστάρουμε?? Αν νομίζετε πως είναι το μάλλον δύσκολο κοστούμι του, κάνετε λάθος. Ο παράγωντας που μπορεί να μας δεσει τα χέρια σ' αυτή την περίπτωση λέγεται φυζίκ. Δεν εννοουμε μ' αυτό, πως πρεπει οι φάτσες μας να είναι copy/paste ο χαρακτήρας που θέλουμε, αλλά τουλάχιστον το φυσικό παρουσιαστικό μας να μη διαφέρει παρασάγκας απ αυτό που θέλουμε να υποδυθούμε (πχ. αν ήμουν 120κιλά, πως θα πήγαινα να ντυθώ Suzumiya Haruhi? Αν η φάτσα μου θυμίζε τον Κώστα Τσάκωνα, πως θα εκανα cosplay τον Cloud?) Ανάμεσα σ αυτούς που δεν εννοουν να το καταλάβουν αυτό, είναι ενας χρήστης του φορουμ (ονόματα δε λέω) που μου πέταξε στο msn ότι έχει τα τελεια προσόντα να ντυθεί Vincent Valentine. Κι εγώ (χωρίς να θέλω να τον αποθαρρύνω) του απάντησα "αν το κάνεις αυτό, θα γιομίσω το δίκανο με χοντράλατο και θα σ' αρχίσω στις μπαταριές!"
Για ν' ανακεφαλαιώσουμε, 3 είναι οι παραγωντες που κάνουν ένα cosplay επιτυχημένο. Αγάπη για το χαρακτήρα, σωστό φυζίκ, κοστούμι.

Περιμένω ερωτήσεις....

Not questions but disagreements....
Εγώ δε θεωρώ και τόσο ότι είναι το physique που παίζει τόσο ρόλο(εντάξει δε λέω συμβάλει οπςσδήποτε κι αυτό) αλλά αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι το να "γίνεσαι" ο χαρακτήρας αυτός όπως ανέφερες ελάχιστα στο προηγούμενο post σου. Αλλά καλύτερα αυτό να αναληθεί με ένα παραδειγματάκι(τα cosplay στα οποία θα αναφερθώ τα έχω δει σε video στο internet και είναι από το naruto ώστε το 99% των μελών να μπορούν να πιάσουν αυτό που λέω).
Λοιπόν εγώ έχει τύχει να δω μία τροφαντούλα Sakura cosplayer η οποία ναι μεν μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην είχε κάνει και την καλύτερη επιλογή
αλλά αν πρόσεχες πέρα από την απλή εμφάνιση θα έβλεπες ότι συμπεριφέρεται και κινείται(όσο γίνεται) σαν την ίδια τη Sakura. Από την άλλη έχω δει αρκετά Sasuke cosplay τα οποία εμφανισιακά είναι πολύ πετυχημένα αλλά είναι όλοι χαρωποί και ζωηροί. Γίνεται να κάνεις Sasuke cosplay με χαμόγελο??? δεν ταιριάζει όπως και να το δεις....
Οπότε αυτό που κάνει έναν cosplayer πετυχημένο κατά την δικιά μου άποψη είναι το "feeling" του χαρακτήρα στον οποίο "μεταμοφώνεται" όσο φοράει την εκάστοτε στολή.

Posted Image

#77 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 posts

Posted 12 May 2008 - 22:35

Κατα τη γνωμη μου πρεπει οντως να βρεις καποιον χαρακτηρα που να σου μοιαζει αν θελεις να κανεις ενα πραγματικα πετυχημενο cosplay. Ακομα κι αν εισαι παχουλος για παραδειγμα μπορεις να πετυχεις αν βρεις τον καταλληλο χαρακτηρα. Δειτε τον κυριο απο 'δω για παραδειγμα (απο το Dragon Quest VIII)

Spoiler:

Φαντασια πρεπει να υπαρχει πανω απ' ολα (και υλικα...) Το επομενο σημειο ειναι φυσικα ο χαρακτηρας. Σαφως και πρεπει να μπεις στο πετσι του ρολου, αλλα οταν χρειαζεται. Δεν ειμαστε κι ολοι ηθοποιοι, ουτε φανταζομαι κανεις να μπορει ολη μερα να ειναι μουρτζουφλης μονο και μονο επειδη ντυθηκε Sasuke.

Edited by Korkofilaki, 12 May 2008 - 22:41.

#78 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 12 May 2008 - 22:52

κrokofilaki βρίσκω το σχόλιο σου άκυρο
και τελείως προσβλητικό

το cosplay δεν το κάνεςι για να είναι πετυχημένο το κάνεις επειδή το έχεις μεράκι
και επειδή γουστάρεις αν εγώ γουστάρω να ντυθώ κονάτα θα το κάνω και ας
είμαι 300 κιλά και ας μην είμαι μικροκαμωμένη.

επειδή ειμαι χοντρή δεν σημαίνει οτι θα περιοριστώ σε χοντρούς ήρωες.
αλλά ίσως εσύ να θεωρείς το να είσαι χοντρός πολύ προσβλητικό
και να σου χαλάει την αισθητική.

#79 Korkofilaki

Korkofilaki

Anime Freak

• Members
  • 423 posts

Posted 12 May 2008 - 23:00

Ειπα ΑΝ θελεις να κανεις πετυχημενο cosplay. Οπου "πετυχημενο" = "στην τριχα". Για διαγωνισμους και τετοια, για να θελεις να ειναι τελειο. Αν απλα θελεις να περασεις καλα και να κανεις το κεφι σου φυσικα και δεν κολλας σε τετοια, ουτε σε νοιαζει τι θα λενε οι αλλοι. Ουτε και μενα θα με ενοιαζε εξ' αλλου. Μην το παιρνεις τοσο κατακαρδα, απλα πιστευω πως ειναι καλος συνδυασμος να εχεις ΚΑΙ την εμφανιση ΚΑΙ την ψυχολογια. Δεν ειμαι αντιθετη σε τιποτα, οπως ειπα φαντασια χρειαζεται.

#80 the_second_child

the_second_child

way cooler than you.

• Members
  • 325 posts

Posted 12 May 2008 - 23:03

Μα το πετυχημένο cosplay είναι αυτό ακριβώς, να κάνεις το κέφι σου. {there's no way να βρεiς καποιον που να είναι ιδιος με fictional character anyway, εκτός απο τον Gackt! XD}

Posted Image

#81 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 12 May 2008 - 23:07

το πετυχημένο??? ποιος θα το κρίνει;
για μένα πετυχημένο είναι να κάνεις την στολή εσύ
και όχι να την αγοράζεις έτοιμη.

για τους διαγωνισμούς θέλουν την επίσημη στολή που πωλείτε στα καταστήματα
(τουλάχιστον έτσι μου είπε η Queen of Hearts)

και δεν το πείρα κατάκαρδα καλή μου.

#82 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 12 May 2008 - 23:14

Βασικα εγω συμφωνω μ'αυτο που λεει η Korkofilaki(κοριτσι εισαι ετσι??)

Aν ειναι για το κεφι ντυσου οπως θες,χωρις να φοβασαι σχολια ή την εμφανιση σου...πραγματικα πιο πολυ η σκεψη και η ευχαριστηση/πλακα μετραει τοτε παρα το ποσο ιδιος εισαι...

Αν ομως θες να πας σε καναν διαγωνισμο ή πραγματικο το χεις αποθυμενο να βγεις "καλα" τοτε καλο ειναι να παρεις εναν χαρακτηρα που σου μοιαζει...

Δειτε ενα παραδειγμα..

Spoiler:

(σημειωστε οτι ποσταρα τις εικονες πιο πολυ για συγκριση ως προς την στολη και οχι ως προς την φυσικη τους εμφανιση/ομοιοτητα...και το αλλο ισχυει ομως)

Και ναι οπως ειπε και η Eri και να την κανεις home made ειναι πολυ ωραιο...ειναι ομως εξισου καλο να την αγορασεις ωστε να ναι τελεια(ok πρεπει να σαι λιγο καμενος ιαπωνας αλλα τεσπα..)

#83 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 12 May 2008 - 23:20

ναι υπάρχει διαφορά όμως στο ότι ... αυτοί ειναι α. καμένοι
και β. ζουν στο εξωτερικό.

και στην τελική που ειναι η φαντασία στο να αγοράζεις μια στολή έτοιμη;
στο αν μάντεψες σωστά το νουμερό σου;

και όπως λέει η βασίλισσα του ελληνικού coseplay tomodachi :

το σημαντικότερο, καλλιεργεί τη δημιουργικότητα! Εκεί που εμείς οι έλληνες cosplayers κερδίζουμε κατα κράτος τους ξένους, είναι στο ότι αυτοσχεδιάζουμε, αντί να παραγγείλουμε ετοιμες στολές.

#84 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 12 May 2008 - 23:25

ναι υπάρχει διαφορά όμως στο ότι ... αυτοί ειναι α. καμένοι
και β. ζουν στο εξωτερικό.

και στην τελική που ειναι η φαντασία στο να αγοράζεις μια στολή έτοιμη;
στο αν μάντεψες σωστά το νουμερό σου;

και όπως λέει η βασίλισσα του ελληνικού coseplay tomodachi :

Συμφωνω στην πρωτη φραση που ειπες...

Οσο για τα υπολοιπα,οσα εγραψα ειναι οτι οσο πρωοθω το home made αλλο τοσο δεν κατακρινω το ετοιμο...ειναι και τα 2 πολυ καλα..

Σκεψου πχ οσοι παιρνουν ετοιμες στολες το καρναβαλι και,επειδη τους πανε καλα,κανουν ωραια εμφανιση...δεν εχεις θαυμασει ποτε καποιον που ειχε ωραια(ετοιμη)στολη και του πηγαινε καλα??κι ας μην ειχε φαντασια(απο μονος του),αφου ηταν καλος σαν συνολο εγω εχω θαυμασει τετοια ατομα..

Και τα 2 ειναι ωραιες μορφες εκφρασης...

Παντως σιγουρα αν θες να ντυθεις σαν τον αγαπημενο σου χαρακτηρα και δεν του μοιαζεις ουτε στο δαχτυλακι,σιγουρα δεν δυσταζεις και προχωρας στην ευχη σου...

#85 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 12 May 2008 - 23:31

εντάξει την πέταξες την κοτσάνα σου
οκ επειδη ειμαι χοντρή λοιπόν δεν θα ντυθώ suiseiseki αλλά επειδή έχω μεγάλα βυζιά θα ντυθώ tsunade.

άσε μας ρε ζόρο τράβα να πιεις κάνα καφέ με τον άλλο ζορό, τον Ζωμιάδη και άσε το coseplay στις γυναίκες.

και έχω δει το πιο απλό και πετυχημένο cosplay στο δρόμο φέτος που ήταν δύο παιδιά ντυμένα ομάδα πυραυλος απο τα πόκεμον.

#86 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 12 May 2008 - 23:33

εντάξει την πέταξες την κοτσάνα σου
οκ επειδη ειμαι χοντρή λοιπόν δεν θα ντυθώ suiseiseki αλλά επειδή έχω μεγάλα βυζιά θα ντυθώ tsunade.

Μα οχι,το αναποδο,οτι σ'αρεσει ντυσου και μην σε νοιαζουν τα υπολοιπα(σχολια,ομοιοτητα κλπ)..

Απλα μην πας και κοροιδευεις τον τυπο που εσκασε 500 ευρω για να ντυθει ολοιδιος Ash Ketchum(λεμε τωρα)...αφου του αρεσε και το χε αποθυμενο...μην παμε απο το ενα ακρο στο αλλο...

#87 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 12 May 2008 - 23:36

με 200 ευρώ του έκανα πόλυ καλύτερη και tailor made στολή

#88 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 12 May 2008 - 23:42

με 200 ευρώ του έκανα πόλυ καλύτερη και tailor made στολή

(το χουμε διαλυσει ελαφρως...:P)

Ναι,αλλα αυτος μπορει να πιστευει οτι σαν τα ετοιμα κανενα(κι ας εχεις δικιο εσυ)...αυτο που θελω να πω ειναι οτι και τα 2 ειναι καλα κι οχι το 1 μονο..γιατι εχω δει και ατομα με πολυ καλες(ετοιμες) στολες και πραγματικα τους πηγαιναν καλα...μετα βλεπεις καποιον με μια στολη τοσο καλη,που οταν σου λεει οτι ειναι home made,σου πεταγονται τα ματια εξω...το σημαντικο ειναι η διασκεδαση..

Και τα 2 ειναι καλοι τροποι εκφρασης...

Να για να δεις οτι δεν κατακρινω καθολου το home made,ειδικα αν ειναι καλα(αλλα κι ας μην ειναι),εγω εμεινα οταν ειδα ποσο καλες στολες ειχαν κανει σε ενα ιταλικο site απο το One Piece...και δεν ηταν καν ιαπωνες και δεν τις αγορασαν καν...τις εκαναν μονοι τους και εκαναν φοβερη δουλεια(ειδικα αν εχεις δει One Piece θα καταλαβεις..εμοιαζαν και σαν εμφανιση και σαν στολες..το τελειο συνολο..):

RolonoaZoro Gallery :: Cosplay Nostri

Zητω τα Home Made!Zητω τα ετοιμα!

Παντως δεν σε κρινω...ειναι η τελεια αποδειξη πως συμφωνουμε οτι δεν συμφωνουμε(!):hihi2:

Edited by Zoro, 12 May 2008 - 23:51.

#89 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 13 May 2008 - 00:10

θεωρώ ότι ειναι ηλίθιο να λες οτι επειδά καποιος είανι χοντρός, αδύνατος, κοντός, ψηλός άσχημος δεν μπορεί να ντυθεί ότι θέλει επειδή μερικόι θα χαλαστούν να δουν τον ήρωά τους έτσι.

νομίζω ότι ειναι καιρός κάποια στερεότυπα και κομπλεξισμούς να τα βγάλουμε απο το κεφάλι μας.

#90 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 13 May 2008 - 00:21

θεωρώ ότι ειναι ηλίθιο να λες οτι επειδά καποιος είανι χοντρός, αδύνατος, κοντός, ψηλός άσχημος δεν μπορεί να ντυθεί ότι θέλει επειδή μερικόι θα χαλαστούν να δουν τον ήρωά τους έτσι.

νομίζω ότι ειναι καιρός κάποια στερεότυπα και κομπλεξισμούς να τα βγάλουμε απο το κεφάλι μας.

Αντε παλι...δειξε μου που το ειπα αυτο...εδω και μερικα ποστς σου λεω οτι μπορεις να ντυθεις οπως θες,ανεξαρτητα απο τι μπορει να νομιζουν οι αλλοι..εσυ να εισαι ευχαριστημενος κι ασε τα αλλα...

Δεν εχω πει αυτα που λες...

Αλλα τεσπα,φαινετε οτι δεν συμφωνουμε στο θεμα...εγω απλα θεωρω οτι και τα ετοιμα και home made ειναι καλα...εσυ λες μονο home made...οκ αποψη σου..

Αλλα δεν εχω πει ποτε να μην ντυθες αυτο που σ'αρεσει..(κι εγω μικρος ειχα ντυθει Ηρακλης και ημουν καμια σχεση..:stubborn:)