Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Υπαρχει θεος ;

• This topic is locked This topic is locked
617 replies to this topic

Poll: Υπαρχει θεος ; (168 member(s) have cast votes)

Υπαρχει θεος ;

1. ναι (666 votes [28.57%])

Percentage of vote: 28.57%

2. οχι (777 votes [33.33%])

Percentage of vote: 33.33%

3. δεν ξέρω (888 votes [38.10%])

Percentage of vote: 38.10%

Vote

#556 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 posts

Posted 21 July 2008 - 21:35

Eπειδη δεν βλεπω να συμφωνουμε στο αν υπαρχει ή δεν υπαρχει εγω λεω να βαλουμε ενα poll και να αποφασισουμε με δημοκρατικες διαδικασιες.

-Σε περιπτωση που βγει ΝΑΙ
τοτε Θα αρχισουμε τα παραπονα.

-Σε περιπτωση που βγει ΟΧΙ
τοτε αν υπαρχει πρεπει να σεβαστει την πλειοψηφια και να αυτοκτονησει.

Υ.Γ.
Εχει πλακα να σπαμαρεις !!

edit
Ελεος υπαρχει poll...τωρα το ειδα !!!

#557 s0litarius

s0litarius

Dattebayo

• Members
  • 10 posts

Posted 21 July 2008 - 22:54

Λοιπόν...υπάρχει θεός ή όχι..
Σε κάτι τέτοια ζητήματα καλύτερα είναι να κάνεις πλάκα όπως τα τυπάκια από πάνω (που έλιωσα όταν διάβασα το τι γράψανε...).
Αλλά επειδή έχω περάσει μερικές ώρες σκεφτόμενος το αν υπάρχει θεός η όχι, θέλω να πώ μερικά πράγματα....
Κατά αρχήν το σκέφτηκα ανθρωποκεντιρικά το θέμα. Δηλαδή όχι αν υπάρχει θεός, αλλά αν υπάρχει τι σημασία έχει για τον άνθρωπο. Αρχικά και όσον αφορά την δημιουργία του ανθρώπου, πιο πιθανόν μου φένεται να δημιουργηθεί κάπου στο σύμπαν ένα αλουμινένιο κουτάκι, να γεμίσει με μπύρα και να σφραγιστεί μόνο του, παρά να δημιουργηθεί ο άνθρωπος, που παρά της ομοιότητες του με τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη, έχει -δεν ξέρω και εγώ ποσες- παραπάνω χημικές ενώσεις στον οργανισμό του που του επιτρέπει να σκέφτεται με αυτό που λέμε λογική. Με άλλα λόγια πιστεύω πως χωρίς την παρέμβαση κάτι ανώτερου η δημιουργία του σκεπτόμενου ανθρώπου (homo sapiens)

-= SolitariuS =-

#558 MaSaKa

MaSaKa

Anime Freak

• Members
  • 342 posts

Posted 21 July 2008 - 23:01

οχι δεν υπαρχει. Εγω στο μονο θεο που πιστευω ειναι στο bob το μαστορα

#559 s0litarius

s0litarius

Dattebayo

• Members
  • 10 posts

Posted 21 July 2008 - 23:46

(συνέχεια) η δημιουργία του homosapiens δεν είναι εφυκτή.
Απο 'κει και πέρα δεν σημαίνει πως θεός είναι αυτο που περιγράφουν οι "γραφές" της κάθε θρησκείας. Κάθε θρησκεία έχει την φιλοσοφία της και καμία δεν είναι κατώτερη ή ανώτερη κάποιας άλλης. Όμως άλλο θρησκεία και άλλο θεός. Και μη σας ακούγεται παράξενο. Θεός είναι κάτι το τέλειο και αλλάνθαστο. Θρησκεία είναι κάτι τεχνητό από ανθρώπους, για τούς ανθρώπους και κάθε άνθρωπος την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Οι άνθρωποι -για την ακρίβεια- χρησημοποιούνε την θρησκεία διαφορετικα.
Ο Γιώργος Θάμνος :D ή George Bush που έτυχε να είναι και πρόεδρος των Πολιτειών της Αμερικής, χρησημοποιήσε την θρησκεία σαν αφορμή για πόλεμο -γιατί του το 'πε ο θεός- ενώ η μητέρα Τερέζα για να σώζει ζωές...
Δηλαδή η θρησκεία σε καλύπτει ψυχολογικά και αντικατροπτίζει κατ' εμε των κώδικα αξιών και αρχών που έχεις σαν άνρωπος...αν έχεις και αν δεν την χρησημοποιείς σαν κάλυψη όπως είπα προηγουμένως. Αν βλέπεις ότι δεν ταιριάζεις σε αυτά που λέει μια θρησκεία δεν υπάρχει και λόγος να πιστευεις σε αυτή.
Αφήνοντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του θέματος... πήγα και σε έναν άλλο συνηρμό...
Η επιστήμη δεν έχει πει οτι δεν υπάρχει θεός....
Αλήθεια. Η επιστήμη διαφωνεί με κάποια γεγονότα στις γραφές των θρησκειών....με άλλα λόγια η τεχνολογική/επιστημονική αντίληψη των ημερών μας διαφωνεί με την εξήγηση που έδωσαν κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ για κάποια γεγονότα πριν κάτι χιλιάδες χρόνια....Εγώ πάντως λογικό το βρίσκω...
Αλλά ποτέ η επιστήμη δεν αρνήθηκε την ύπαρξη κάποιας ανώτερης δύναμης του λεγόμενου "Θεού" με αποτέλεσμα όποιος προσπαθεί να το παίξει άθεος-ορθολογιστής να με συγχωρεί, αλλά πάνω στην επιστήμη δεν μπορεί να βασιστεί. Ακόμα και ο Άλμπερτ Αϊναστάιν είχε πεί: "θα θελά να ήξερα τις σκέψεις του θεού. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες."
Αυτό που κάνει η επιστημή είναι να δημιουργεί κάποιες θεωρίες και στη συνέχεια να ανακαλύπτει μέσω των εφαρμογών τους, στην πράξη, αν είναι ορθές. Αλλά μην νομίζετε ο,τι η επιστήμη είναι αλλάνθαστη γιατί και αυτή είναι μια σκοπιά ανθρώπινη και απλά ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από τον τρόπο που τον αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος.
Για παράδειγμα έχει ανακαλυφθεί ότι ο χρόνος είναι διάσταση αλλά ο άνθρωπος τον αντιλαμβάνεται μόνο με την κίνηση των δεικτών στο ρολόι.
Και για να τελειώνω με αυτό το !?μικρό?! πόστ να πώ το εξής:
Αν πείρε στον άνθρωπο (homo sapiens) 50.000 χρόνια να περπατήσει στο φεγγάρι, να εξερευνήσει κάποιους από τους βυθούς της θάλλασας του πλανήτη του και να "νοήσει" (ούτε καν "αντιληφθεί"), μια άλλη διάσταση όπως ο χρόνος, φαντάσου πόσο θα τοου πάρει για να ξεστομίσει με αποδεδειγμένη σιγουριά οτι υπάρχει θεός...
Μόνο με το ένστικτο λοιπόν απαντάω ότι για μένα υπάρχει κάτι ανώτερο από τα πάντα και απο κάθε σκοπιά, που το λένε Θεό. : ]

-= SolitariuS =-

#560 Ianus

Ianus

Anime Fan

• Members
  • 166 posts

Posted 22 July 2008 - 00:53

θεος δεν υπαρχει, εστω με την εννοια που φανταζομαστε εμεις, μπορει βεβαια καπου να υπαρχει ενα ον ανωτερο απ τον ανθρωπο -ολα ειναι πιθανα- -ποιος ξερει ομως τι σχεση εχει με μας για να μας δημιουργησε και επειτα πολυ βολικα να μας παρειχε υπαρξη για την αιωνιοτητα-, δεν μπορει να αποδειχθει ουτε η υπαρξη ουτε η ανυπαρξια του πληρως. δεν εχει νοημα να μετραμε πιθανοτητες, ειναι φιλοσοφικο ζητημα, βεβαια ο ανθρωπος που φοβαται τον θανατο μπορει να βρει καταφυγιο στη θρησκεια ειναι φυσικο κ επομενο, ειναι ενας απ τους σκοπους για τους οποιους δημιουργηθηκε η θρησκεια και εξυπηρετει, να δινει ελπιδα και να μας αφηνει να ζησουμε μια πληρη ζωη χωρις την διαρκη ανησυχια της ανυπαρξιας.

#561 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 22 July 2008 - 09:19

τα "αλλού πορτοκάλια" γιατί είναι κλειδωμένα roriconfan?

#562 Shikamaru

Shikamaru

So Troublesome

• Members
  • 912 posts

Posted 22 July 2008 - 09:45

θεος για μενα ειναι η μητερα φυση

#563 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 22 July 2008 - 09:47

Κοιτάξτε....ο ορος θεος ειναι διαφορετικος για τον καθενα...
Καποιος μπορει να θεωρει θεο την φυση...καποιος αλλος να φανταζεται σαν θεο ενα γερο με μουσαδα...κ.ο.κ
Προσωπικα εγω δεν πιστευω αν υπαρχει θεος αν και βαφτιστικα χριστιανος....Εχω την δικια μου αποψη για την θρησκεια και πιστευω πως το εχουν παρακανει καποιοι θρησκοληπτοι...
Θα ελεγα πως ειμαι απο τους ανθρωπους που υποστηριζουν την επιστημη...γιατι για μενα ολα μα ολα εξηγουνται επιστημονικα....Φυσικα και σεβομαι αυτους που πιστευουν...Απλα θα ελεγα πως οι θρησκειες φτιαχτηκαν για να χαλιναγωγισουν τους ανθρωπους....και καποιοι παπαδες ειναι αυτοι που σε κανουν να σιχαθεις η καλυτερα να απομακρυνθεις...(και οχι δεν μου συναιβει κατι απλα λεω απο αυτα που βλεπω)....για μενα η εκκλησια δεν ειναι παρα μονο "ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ"
Τεσπα δε θελω να πω περισσοτερα γιατι καποιος μπορει να ενοχληθει απο τις αποψεις που εχω πανω στο θεμα θρησκεια....
Ευχαριστω που διαβασατε το ποστ μου...

Tiger-stock-blog-header.jpg

#564 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 posts

Posted 22 July 2008 - 14:15

Θεός είναι ο συμφοιτητής μου ο Φώτης που βρήκε τι ανέβαζε το cpu usage και τις θερμοκρασίες στο pc μου.Τέλοζζ.
Spoiler:

Btw αν βρίσκετε ενοχλητικό αυτό το post μπορείτε να το σβήσετε...Και αν κάποιος user το βρίσκει ενοχλητικό sorry προκαταβολικά.Απλά δεν ξέρω γιατί δίνετε σημασία σε ένα πεθαμένο-εδώ-και-καιρό thread που δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση περι anime.
Btw,ευχαρίστως να δεχτώ ένα Thread στο "anime γενικά" με όνομα "θεός-θεοί-θρησκείες στα anime"!Για να μην πω ότι αν κρατούσαμε κάποιο επίπεδο θα ήταν ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα του forum τελευταία.
Τελειώνω με ένα quote από τη φιλοσοφία ενός φίλου μου:"Of course God exists.I need someone to blame!!"
Posted Image

#565 Tenshi

Tenshi

Murciélago

• Members
  • 1,256 posts
  • LocationEl Salonica

Posted 22 July 2008 - 14:29

Οχι ρε συ οταν μπηκα δεν ειχα εγω το τελευταιο ποστ και ηταν στα τοπ...οποτε που να το ξερω....
Μου επιτρεπεις να τελειωσω και εγω με ενα καλο...

God doesn't exist.I do. Και οποιος πιστευει οτι εχω αδικο ας μου το πει!!!

Tiger-stock-blog-header.jpg

#566 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 22 July 2008 - 21:15

τα "αλλού πορτοκάλια" γιατί είναι κλειδωμένα roriconfan?

Γιατί ο Aoshi έχει το προνόμιο του να είναι mod και να μη γουστάρει τον Θεό.

#567 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 22 July 2008 - 22:08

ααα, δλδ ήταν σε νορμάλ επίπεδα εκεί η συζήτηση και όχι υποβαθμισμένη όπως εδώ αλλά είναι κακός ο μοντ...

οκ

#568 TotalOblivion

TotalOblivion

Anime Amateur

• Members
  • 106 posts

Posted 22 July 2008 - 22:44

Έχω την αίσθηση πως αυτό το θέμα δεν θα είναι πάντα στο προσκήνιο... ( *sigh* )
Κατ'εμέ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Το παρακάτω video συνοψίζει πλήρως τισ απόψεις μου. Δεν νομίζω να έχει κάπου άδικο ο τύπος.
[media]http://youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o[/media]

Και για όλους τους άθεους και μη του forum EJOY!!!!
[URL="http://sig.anidb.net/redirect/18901/DuLLw/"]Posted Image[/URL]
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...

#569 j00ed

j00ed

Wikinforming the Internet

• Members
  • 1 posts

Posted 22 July 2008 - 22:44

Λίγο αργά το βρήκα αυτό το thread, αλλά θα εκθέσω την άποψή μου anyways. Πιστεύω πως υπάρχει Θεός, το θέμα βεβαίως είναι πως η λέξη "Θεός" μπορεί να διερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Μπορεί να είναι το σύνολο του σύμπαντος, ο δημιουργός του σύμπαντος, ή ένας οργανισμός με τόσο υψηλή τεχνολογία που μας φαίνεται σαν Θεός (και έχει κι άλλα πολλά η λίστα). Με όποιον τρόπο κι αν διερμηνεύσει κάποιος την λέξη, πιστεύω πως είναι λογικό συμπέρασμα πως υπάρχει τελικά Θεος. Προσωπικά δεν είμαι υποστηρικτής κάποιας θρησκείας, άλλα δεν είμαι άθεος (αυτό μπερδεύει πολύ κόσμο). Βεβαίως, έχω μια κλίση προς το Shinto, λόγω των Shrine Maiden (Miko) :nbleed:.
Μπορώ να πω πάντως, για ένα τόσο controversial θέμα, αυτό το thread καλά κρατεί. Congratulations. :kakashithumbup:

#570 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 23 July 2008 - 15:10

Νταξ...εσυ μπηκες απο το βελγιο και ποσταρες..το βλεπω στην ip σου...δλδ..ειμαι 100% σιγουρη....

που το ειδες ρε οτι το θεμα καλα κρατει?και δινεις και congrats κιολας?
ελεος...
οχι δεν υπαρχει...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm