Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Υπαρχει θεος ;
Posted 21 July 2008 - 21:35
-Σε περιπτωση που βγει ΝΑΙ
τοτε Θα αρχισουμε τα παραπονα.
-Σε περιπτωση που βγει ΟΧΙ
τοτε αν υπαρχει πρεπει να σεβαστει την πλειοψηφια και να αυτοκτονησει.
Υ.Γ.
Εχει πλακα να σπαμαρεις !!
edit
Ελεος υπαρχει poll...τωρα το ειδα !!!
Posted 21 July 2008 - 22:54
Σε κάτι τέτοια ζητήματα καλύτερα είναι να κάνεις πλάκα όπως τα τυπάκια από πάνω (που έλιωσα όταν διάβασα το τι γράψανε...).
Αλλά επειδή έχω περάσει μερικές ώρες σκεφτόμενος το αν υπάρχει θεός η όχι, θέλω να πώ μερικά πράγματα....
Κατά αρχήν το σκέφτηκα ανθρωποκεντιρικά το θέμα. Δηλαδή όχι αν υπάρχει θεός, αλλά αν υπάρχει τι σημασία έχει για τον άνθρωπο. Αρχικά και όσον αφορά την δημιουργία του ανθρώπου, πιο πιθανόν μου φένεται να δημιουργηθεί κάπου στο σύμπαν ένα αλουμινένιο κουτάκι, να γεμίσει με μπύρα και να σφραγιστεί μόνο του, παρά να δημιουργηθεί ο άνθρωπος, που παρά της ομοιότητες του με τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη, έχει -δεν ξέρω και εγώ ποσες- παραπάνω χημικές ενώσεις στον οργανισμό του που του επιτρέπει να σκέφτεται με αυτό που λέμε λογική. Με άλλα λόγια πιστεύω πως χωρίς την παρέμβαση κάτι ανώτερου η δημιουργία του σκεπτόμενου ανθρώπου (homo sapiens)
-= SolitariuS =-
Posted 21 July 2008 - 23:01
Posted 21 July 2008 - 23:46
Απο 'κει και πέρα δεν σημαίνει πως θεός είναι αυτο που περιγράφουν οι "γραφές" της κάθε θρησκείας. Κάθε θρησκεία έχει την φιλοσοφία της και καμία δεν είναι κατώτερη ή ανώτερη κάποιας άλλης. Όμως άλλο θρησκεία και άλλο θεός. Και μη σας ακούγεται παράξενο. Θεός είναι κάτι το τέλειο και αλλάνθαστο. Θρησκεία είναι κάτι τεχνητό από ανθρώπους, για τούς ανθρώπους και κάθε άνθρωπος την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Οι άνθρωποι -για την ακρίβεια- χρησημοποιούνε την θρησκεία διαφορετικα.
Ο Γιώργος Θάμνος

Δηλαδή η θρησκεία σε καλύπτει ψυχολογικά και αντικατροπτίζει κατ' εμε των κώδικα αξιών και αρχών που έχεις σαν άνρωπος...αν έχεις και αν δεν την χρησημοποιείς σαν κάλυψη όπως είπα προηγουμένως. Αν βλέπεις ότι δεν ταιριάζεις σε αυτά που λέει μια θρησκεία δεν υπάρχει και λόγος να πιστευεις σε αυτή.
Αφήνοντας την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του θέματος... πήγα και σε έναν άλλο συνηρμό...
Η επιστήμη δεν έχει πει οτι δεν υπάρχει θεός....
Αλήθεια. Η επιστήμη διαφωνεί με κάποια γεγονότα στις γραφές των θρησκειών....με άλλα λόγια η τεχνολογική/επιστημονική αντίληψη των ημερών μας διαφωνεί με την εξήγηση που έδωσαν κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ για κάποια γεγονότα πριν κάτι χιλιάδες χρόνια....Εγώ πάντως λογικό το βρίσκω...
Αλλά ποτέ η επιστήμη δεν αρνήθηκε την ύπαρξη κάποιας ανώτερης δύναμης του λεγόμενου "Θεού" με αποτέλεσμα όποιος προσπαθεί να το παίξει άθεος-ορθολογιστής να με συγχωρεί, αλλά πάνω στην επιστήμη δεν μπορεί να βασιστεί. Ακόμα και ο Άλμπερτ Αϊναστάιν είχε πεί: "θα θελά να ήξερα τις σκέψεις του θεού. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες."
Αυτό που κάνει η επιστημή είναι να δημιουργεί κάποιες θεωρίες και στη συνέχεια να ανακαλύπτει μέσω των εφαρμογών τους, στην πράξη, αν είναι ορθές. Αλλά μην νομίζετε ο,τι η επιστήμη είναι αλλάνθαστη γιατί και αυτή είναι μια σκοπιά ανθρώπινη και απλά ανακαλύπτει τον κόσμο μέσα από τον τρόπο που τον αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος.
Για παράδειγμα έχει ανακαλυφθεί ότι ο χρόνος είναι διάσταση αλλά ο άνθρωπος τον αντιλαμβάνεται μόνο με την κίνηση των δεικτών στο ρολόι.
Και για να τελειώνω με αυτό το !?μικρό?! πόστ να πώ το εξής:
Αν πείρε στον άνθρωπο (homo sapiens) 50.000 χρόνια να περπατήσει στο φεγγάρι, να εξερευνήσει κάποιους από τους βυθούς της θάλλασας του πλανήτη του και να "νοήσει" (ούτε καν "αντιληφθεί"), μια άλλη διάσταση όπως ο χρόνος, φαντάσου πόσο θα τοου πάρει για να ξεστομίσει με αποδεδειγμένη σιγουριά οτι υπάρχει θεός...
Μόνο με το ένστικτο λοιπόν απαντάω ότι για μένα υπάρχει κάτι ανώτερο από τα πάντα και απο κάθε σκοπιά, που το λένε Θεό. : ]
-= SolitariuS =-
Posted 22 July 2008 - 00:53
Posted 22 July 2008 - 09:19
Posted 22 July 2008 - 09:45
Posted 22 July 2008 - 09:47
Καποιος μπορει να θεωρει θεο την φυση...καποιος αλλος να φανταζεται σαν θεο ενα γερο με μουσαδα...κ.ο.κ
Προσωπικα εγω δεν πιστευω αν υπαρχει θεος αν και βαφτιστικα χριστιανος....Εχω την δικια μου αποψη για την θρησκεια και πιστευω πως το εχουν παρακανει καποιοι θρησκοληπτοι...
Θα ελεγα πως ειμαι απο τους ανθρωπους που υποστηριζουν την επιστημη...γιατι για μενα ολα μα ολα εξηγουνται επιστημονικα....Φυσικα και σεβομαι αυτους που πιστευουν...Απλα θα ελεγα πως οι θρησκειες φτιαχτηκαν για να χαλιναγωγισουν τους ανθρωπους....και καποιοι παπαδες ειναι αυτοι που σε κανουν να σιχαθεις η καλυτερα να απομακρυνθεις...(και οχι δεν μου συναιβει κατι απλα λεω απο αυτα που βλεπω)....για μενα η εκκλησια δεν ειναι παρα μονο "ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ"
Τεσπα δε θελω να πω περισσοτερα γιατι καποιος μπορει να ενοχληθει απο τις αποψεις που εχω πανω στο θεμα θρησκεια....
Ευχαριστω που διαβασατε το ποστ μου...
Posted 22 July 2008 - 14:15
Btw αν βρίσκετε ενοχλητικό αυτό το post μπορείτε να το σβήσετε...Και αν κάποιος user το βρίσκει ενοχλητικό sorry προκαταβολικά.Απλά δεν ξέρω γιατί δίνετε σημασία σε ένα πεθαμένο-εδώ-και-καιρό thread που δεν προσφέρει τίποτα στη συζήτηση περι anime.
Btw,ευχαρίστως να δεχτώ ένα Thread στο "anime γενικά" με όνομα "θεός-θεοί-θρησκείες στα anime"!Για να μην πω ότι αν κρατούσαμε κάποιο επίπεδο θα ήταν ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα του forum τελευταία.
Τελειώνω με ένα quote από τη φιλοσοφία ενός φίλου μου:"Of course God exists.I need someone to blame!!"

Posted 22 July 2008 - 14:29
Μου επιτρεπεις να τελειωσω και εγω με ενα καλο...
God doesn't exist.I do. Και οποιος πιστευει οτι εχω αδικο ας μου το πει!!!
Posted 22 July 2008 - 21:15
τα "αλλού πορτοκάλια" γιατί είναι κλειδωμένα roriconfan?
Γιατί ο Aoshi έχει το προνόμιο του να είναι mod και να μη γουστάρει τον Θεό.
Posted 22 July 2008 - 22:08
οκ
Posted 22 July 2008 - 22:44
Κατ'εμέ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Το παρακάτω video συνοψίζει πλήρως τισ απόψεις μου. Δεν νομίζω να έχει κάπου άδικο ο τύπος.
[media]http://youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o[/media]
Και για όλους τους άθεους και μη του forum EJOY!!!!
There's no Success like Failure and Failure is no Sucess at all...
Posted 22 July 2008 - 22:44

Μπορώ να πω πάντως, για ένα τόσο controversial θέμα, αυτό το thread καλά κρατεί. Congratulations.

Posted 23 July 2008 - 15:10
που το ειδες ρε οτι το θεμα καλα κρατει?και δινεις και congrats κιολας?
ελεος...
οχι δεν υπαρχει...

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm