Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Υπαρχει θεος ;

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
617 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Υπαρχει θεος ; (168 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Υπαρχει θεος ;

1. ναι (666 ψήφοι [28.57%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 28.57%

2. οχι (777 ψήφοι [33.33%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 33.33%

3. δεν ξέρω (888 ψήφοι [38.10%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 38.10%

Ψήφισε

#421 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2008 - 21:47

Σόρρυ, αλλά αποδείχτηκε πως βγαίνει. Δεν θυμάμαι ακριβώς πως, αλλά είναι ένα φυσικό φαινόμενο ή κάποιο κόλπο και δεν χρειάζεται το Πάσχα για να γίνει...

Τέλος πάντων, ο καθένας πιστεύει ότι θέλει. Εγώ δεν πιστεύω στον θεό, δεν τον αποδέχομαι, και προτιμάω να ζήσω την ζωή μου με το εξής ρητό:
"Η δική μου ελευθερία τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου."

Ούτε θρησκείες ούτε τίποτε από αυτά.

λοιπον ,εδω το εψαξαν λιγο το θεμα . γραφει και για την αποδειξη του καλλοπουλου για την λεγομενη ''απατη'' (ετσι ξεκινησε η συζητηση ) .

δες την ολη την σελιδα με τις εικονες .

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=7&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=577
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#422 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Μάρτιος 2008 - 23:39

Εχασε ο Αρης 1-0 απο τα τυρογαλα στο 90' . ΔΕΝ υπαρχει θεος

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#423 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 10:16

τα θετεις ολα ως κοινωνικο και οικονομικο ελεγχο .
αν δεν εχεις νηστεψει δεν διακρινεις τη διαφορα , και δεν εννοω μονο την αποχη απο τα τροφιμα , τελικα δεν απαντησες...

Μη λαβς Νελιελ:
συγνωμη αλλα η αποκαλυψη ειναι μεσα στην αγια γραφη...

Δεν εθεσα τιποτε σε οικονομικο ελεγχο, απο κοινωνικη σκοπια ισως...αλλα στο κατω κατω, κοινωνικη δεν ειναι η θρησκεια?δεν λειτουργει βασει συνολου?η εκκλησια δεν προσπαθει να τιθασευσει την κοινωνια?...και αν διαβασεις το ποστ μου πιο προσεκτικα, θα καταλαβεις υπο ποια εννοια ειπα οτι ειπα...εχω νηστεψει, και το μονο που καταφερα ηταν να κουρελιασω τον οργανισμο μου. Μεσα σε σαρακοστη, πληρης αβιταμινωση, μου επεφταν τα μαλλια, ειχα χλωμιασει, ειχα αδυνατισει, ειχα γινει αδυναμη...που θες να καταληξεις? η νηστεια απο συγκεκριμενες ομαδες τροφιμων, οπως κυρηττει η εκκλησια εβδομαδιαιως...τεταρτη παρασκευη νομιζω, ειναι καθαρα για εξισορροπηση της διατροφης..και ολοι οι γιατροι, ειναι καθετα αντιθετοι για την νηστεια της σαρακοστης...
Δημοσιευμένη  εικόνα

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#424 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 16:23

Δεν εθεσα τιποτε σε οικονομικο ελεγχο, απο κοινωνικη σκοπια ισως...αλλα στο κατω κατω, κοινωνικη δεν ειναι η θρησκεια?δεν λειτουργει βασει συνολου?η εκκλησια δεν προσπαθει να τιθασευσει την κοινωνια?...και αν διαβασεις το ποστ μου πιο προσεκτικα, θα καταλαβεις υπο ποια εννοια ειπα οτι ειπα...εχω νηστεψει, και το μονο που καταφερα ηταν να κουρελιασω τον οργανισμο μου. Μεσα σε σαρακοστη, πληρης αβιταμινωση, μου επεφταν τα μαλλια, ειχα χλωμιασει, ειχα αδυνατισει, ειχα γινει αδυναμη...που θες να καταληξεις? η νηστεια απο συγκεκριμενες ομαδες τροφιμων, οπως κυρηττει η εκκλησια εβδομαδιαιως...τεταρτη παρασκευη νομιζω, ειναι καθαρα για εξισορροπηση της διατροφης..και ολοι οι γιατροι, ειναι καθετα αντιθετοι για την νηστεια της σαρακοστης...

ποιος τα ειπε αυτα ; ρωτα κανα γιατρο και πες μου μετα .
η εκκλησια δεν σε ''ελεγχει'', δεν ειναι εξουσια .
η εκκλησια δεν εχει κανονες , απλα εσυ τους θεωρεις κςνονες γιατι δεν ξερεις που εξυπηρετουν , για καποιον αλλον δεν υπαρχουν κανονες .
αν διαφωνεις πχ με την αποψη πως μπορεις να εχεις σεξουαλικες επαφες πριν παντρευτεις , χαιρω πολυ .
πες μου λοιπον αν εισαι υπερ της σεξουαλικης απελευθερωσης ποια ειναι τα καλα που εχει αποκομεισει στο συνολο της η κοινωνια .
ακομα, αν ξερεις τι ειναι τα παθη και σε τι σε εμποδιζουν ,δεν θα θεωρουσες πως υπαρχουν ''κανονες'' στην εκκλησια .
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#425 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 16:26

Odiiiiiiiin.... :nanana:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#426 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 16:30

Εχασε ο Αρης 1-0 απο τα τυρογαλα στο 90' . ΔΕΝ υπαρχει θεος

1 -1 ηρθαν τα αρειανα... αμεσως να κατηγορησεις τον θεο εσυ.. :hahaha:

428 posts και δεν βρηκατε μια κοινα αποδεκτη λυση στο θεμα... Να υποθεσω οτι ειναι μαλλον απιθανο να την βρειτε στα αμεσως επομενα??

Ο καθενας ας πιστευει οτι θελει μεσα του.. οταν θα κοιταμε τα ραδικια αναποδα τοτε μαλλον θα βρουμε την απαντηση στο θεμα αυτο.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#427 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 16:35

ποιος τα ειπε αυτα ; ρωτα κανα γιατρο και πες μου μετα .

irony is not a very good friend

η εκκλησια δεν σε ''ελεγχει'', δεν ειναι εξουσια .

Εχμ, δλδ η προσπάθεια της εκκλησίας να επιβάλει της απόψεις της στο κοινωνικό σύνολο και βέβαια να έχει και τους νόμους να λειτουργούνε με βάση την χριστιανική ηθική και νοοτροπία, δεν δείχνει απο την εκλησία διάθεση για ελενχο και εξουσία, έμμεση ή άμμεση?

πες μου λοιπον αν εισαι υπερ της σεξουαλικης απελευθερωσης ποια ειναι τα καλα που εχει αποκομεισει στο συνολο της η κοινωνια .

και μόνο η δυνατότητα να μπορείς να κάνεις σεξ πριν το γάμο είναι πολύ σημαντική. Αποδυναμώθηκαν αρκετά ταμπού της κοινωνίας μας. Θές πιο συγκεκριμένα παραδείγματα?

-δικαίομα ελεύθερης έκφτασης των ομοφυλόφιλων
-έλλεριψη στιγματισμού 2 άνθρωπων που θέλουν να ζήσουν τη σχέση τους και έξω απο τη χριστιανική λογική
-στο θέμα των εκτρώσεων, πριν την σεξουαλική απελευθέρωση γίνοταν έξω απο το νομικό πλαίσιο, σε απαράδεκτες συνθήκες. Μετά μπήκαν οι βάσεις ώστε τουλάχιστον αν κάποια θέλει να κάνει έκτρωση να μην χρειάζεται να ρισκάρει την ζωή της. Για να μην πούμε ότι έχει μειωθεί και ο στιγματισμός μιας τέτοιας κοπέλας, χωρίς να σημαίνει ότι έχει εξαφανιστεί εντελώς.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#428 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 16:48

Εχμ, δλδ η προσπάθεια της εκκλησίας να επιβάλει της απόψεις της στο κοινωνικό σύνολο και βέβαια να έχει και τους νόμους να λειτουργούνε με βάση την χριστιανική ηθική και νοοτροπία, δεν δείχνει απο την εκλησία διάθεση για ελενχο και εξουσία, έμμεση ή άμμεση?

και μόνο η δυνατότητα να μπορείς να κάνεις σεξ πριν το γάμο είναι πολύ σημαντική. Αποδυναμώθηκαν αρκετά ταμπού της κοινωνίας μας. Θές πιο συγκεκριμένα παραδείγματα?

-δικαίομα ελεύθερης έκφτασης των ομοφυλόφιλων
-έλλεριψη στιγματισμού 2 άνθρωπων που θέλουν να ζήσουν τη σχέση τους και έξω απο τη χριστιανική λογική
-στο θέμα των εκτρώσεων, πριν την σεξουαλική απελευθέρωση γίνοταν έξω απο το νομικό πλαίσιο, σε απαράδεκτες συνθήκες. Μετά μπήκαν οι βάσεις ώστε τουλάχιστον αν κάποια θέλει να κάνει έκτρωση να μην χρειάζεται να ρισκάρει την ζωή της. Για να μην πούμε ότι έχει μειωθεί και ο στιγματισμός μιας τέτοιας κοπέλας, χωρίς να σημαίνει ότι έχει εξαφανιστεί εντελώς.

τα θεματα της εκκλησιας και οσα διακυρηττει δεν ειναι ''πολιτικα ιδεωδη'' που αναλογα το συμφερον της τα αλλαζει . σε αυτο το θεμα ειναι καθετη .

η νηστεια υπαρχει για να εξαλειφει τα παθη και να μην ειναι ο προσκολλημενος με τα εγκοσμια ο ανθρωπος .
οσο μπορει ο καθε ενας νηστευει , δεν σε πιεζει κανεις .
τα ωφελη ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενα .

η εκκλησια δε σε υποχρεωνει να ακολουθησεις καμμια αποψη της . αν θες το κανεις .
οσοι το κανουν εχουν δικους τους λογους και το αντιθετο.

η εξαρση των ομοφ. ειναι συνεπεια αυτης .

οι'' εκτρωσεις ''και μονο ειναι συνεπεια της σεξουαλικης απελευθερωσης .
η σεξουαλικη απελευθερωση λεει : κανε ερωτα με οποιον γουσταρεις , δεν σε λεμε πορνη αλλα μια υπευθυνη γυναικα που εχεις παρει στα χερια σου τα ινια της ζωης σου . τερμα τα ψεμματα , μονο για την υδονη υπαρχει .
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

#429 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 17:07

τα θεματα της εκκλησιας και οσα διακυρηττει δεν ειναι ''πολιτικα ιδεωδη'' που αναλογα το συμφερον της τα αλλαζει . σε αυτο το θεμα ειναι καθετη .

ένας οποιοσδήποτε οργανισμός για να επιζήσει αλλάζει. Από κοινωνίες μέχρι κοινωνικά σύνολα, όλα αλλάζουν. Αν δεν αλλάξεις δεν μπορείς να επιβιώσεις. Αυτός είναι κανόνας που ισχύει παντού. Αν η εκκλησία, δεν αλλάξει, αν η εκκλησία παραμείνει προσκολλημένη στις οπισθοδρομικές της αντιλήψεις τότε μόνο ένας δεύτερος Μεσαίωνας την σώζει. Αλλιώς δεν πρόκειται να επιζήσει.

η νηστεια υπαρχει για να εξαλειφει τα παθη και να μην ειναι ο προσκολλημενος με τα εγκοσμια ο ανθρωπος .
οσο μπορει ο καθε ενας νηστευει , δεν σε πιεζει κανεις .
τα ωφελη ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενα .

Αντιθέτως, δεν είναι. Δεν υπάρχουν ωφέλη από την νηστεία μόνο πείνα. Εαν μία εβδομάδα δεν μου δώσεις εμένα κρέας, εγώ αρχίζω και καταβροχθίζω οτιδήποτε μπορώ να φάω, από ξηρούς καρπούς εως σοκολάτες κλπ. Πεινάω όλη την ώρα, και τίποτα δεν μπορεί να γεμίσει το στομάχι μου.
Η νηστεία είναι αποτέλεσμα του ελέγχου των λαών από την θρησκεία. "Ο λαός πεινάει", λέγανε οι κυβερνώντες. "Ε, τότε θα προκηρύξουμε την νηστεία του αγίου τάδε", έλεγε η θρησκεία. Και στο τέλος υπάρχουν τόσες πολλές νηστείες που αν τις ακολουθήσεις θα πεθάνεις από ασιτία. (Βάλε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, βάλε τις 40 μέρες πριν το Πάσχα, βάλε τις 40 μέρες πριν τα Χριστούγεννα,...)
Δεν έχω βρεί κανέναν γιατρό που να συμφωνεί με την νηστεία. Και ιδίως σε άρρώστους και εγκύους, συνιστάνε ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΑΝΕ ΝΗΣΤΕΙΕΣ.

η εκκλησια δε σε υποχρεωνει να ακολουθησεις καμμια αποψη της . αν θες το κανεις .
οσοι το κανουν εχουν δικους τους λογους και το αντιθετο.

Αρκεί να μην βγαίνουν στα κανάλια και να λένε ότι η νηστεία είναι καλό, και άλλες τέτοιες μπούρδες.

η εξαρση των ομοφ. ειναι συνεπεια αυτης .

οι'' εκτρωσεις ''και μονο ειναι συνεπεια της σεξουαλικης απελευθερωσης .
η σεξουαλικη απελευθερωση λεει : κανε ερωτα με οποιον γουσταρεις , δεν σε λεμε πορνη αλλα μια υπευθυνη γυναικα που εχεις παρει στα χερια σου τα ινι της ζωης σου . τερμα τα ψεμματα , μονο για την υδονη υπαρχει .

Κάνεις λάθος εδώ. Πάντα υπήρχαν ομοφυλόφιλοι. Αλλά πιο παλιά δεν μπορούσαν να πούνε τίποτα και αναγκαζόντουσαν να ζούνε δυστυχισμένοι υπό το πρίσμα της τυραννίας του θρησκευτικού δόγματος.

Συμφωνώ με κάποιες περιπτώσεις έκτρωσης, όπως όταν ξέρεις ότι το παιδί πάσχει από συγκεκριμένες παθήσεις, όπως σύνδρομο Down (κοινώς αυτό που ονομάζεται μονγκολισμός), όταν προέρχεται από βιασμό, όταν η κοπέλα είναι πολύ μικρή για να μπορέσει να το κρατήσει και να το μεγαλώσει.

Αν το σεξ, δεν ήταν ευχάριστο, τότε ποιος ο λόγος να το κάνει κανείς; Αν δεν ήταν ευχάριστο, δεν θα υπήρχε το ανθρώπινο είδος καν. Όταν δύο άνθρωποι ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον, για ποιό λόγο να περιμένουν; Να περιμένουν τι και πως; Άλλωστε το σεξ είναι μία σημαντική παράμετρος σε μία σχέση. Αν δεν ταιριάζεις στο σεξ, τότε στο τέλος και ο γάμος καταλήγει μία παρωδία, αφού ο ένας αρχίζει να σιχαίνεται τον άλλον. Το σεξ είναι και βιολογική ανάγκη, μην το ξεχνάς αυτό.

#430 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 17:19

Παιδιά, οι νηστείες, η σεξουαλική ηδονή, οι ομοφυλόφιλοι, οι εκτρώσεις και το τάδε εδάφιο της καινής διαθήκης δεν έχουν σχέση με το αν υπάρχει θεός ή όχι. Δείξτε λίγο έλεος και σταματήστε να παρεκτρέπεστε από το θέμα.

You make Mr. Onion cry foul.
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Think of Mr. Onion.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#431 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 17:24

ένας οποιοσδήποτε οργανισμός για να επιζήσει αλλάζει. Από κοινωνίες μέχρι κοινωνικά σύνολα, όλα αλλάζουν. Αν δεν αλλάξεις δεν μπορείς να επιβιώσεις. Αυτός είναι κανόνας που ισχύει παντού. Αν η εκκλησία, δεν αλλάξει, αν η εκκλησία παραμείνει προσκολλημένη στις οπισθοδρομικές της αντιλήψεις τότε μόνο ένας δεύτερος Μεσαίωνας την σώζει. Αλλιώς δεν πρόκειται να επιζήσει.

Αντιθέτως, δεν είναι. Δεν υπάρχουν ωφέλη από την νηστεία μόνο πείνα. Εαν μία εβδομάδα δεν μου δώσεις εμένα κρέας, εγώ αρχίζω και καταβροχθίζω οτιδήποτε μπορώ να φάω, από ξηρούς καρπούς εως σοκολάτες κλπ. Πεινάω όλη την ώρα, και τίποτα δεν μπορεί να γεμίσει το στομάχι μου.
Η νηστεία είναι αποτέλεσμα του ελέγχου των λαών από την θρησκεία. "Ο λαός πεινάει", λέγανε οι κυβερνώντες. "Ε, τότε θα προκηρύξουμε την νηστεία του αγίου τάδε", έλεγε η θρησκεία. Και στο τέλος υπάρχουν τόσες πολλές νηστείες που αν τις ακολουθήσεις θα πεθάνεις από ασιτία. (Βάλε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, βάλε τις 40 μέρες πριν το Πάσχα, βάλε τις 40 μέρες πριν τα Χριστούγεννα,...)
Δεν έχω βρεί κανέναν γιατρό που να συμφωνεί με την νηστεία. Και ιδίως σε άρρώστους και εγκύους, συνιστάνε ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΑΝΕ ΝΗΣΤΕΙΕΣ.

Αρκεί να μην βγαίνουν στα κανάλια και να λένε ότι η νηστεία είναι καλό, και άλλες τέτοιες μπούρδες.

Κάνεις λάθος εδώ. Πάντα υπήρχαν ομοφυλόφιλοι. Αλλά πιο παλιά δεν μπορούσαν να πούνε τίποτα και αναγκαζόντουσαν να ζούνε δυστυχισμένοι υπό το πρίσμα της τυραννίας του θρησκευτικού δόγματος.

Συμφωνώ με κάποιες περιπτώσεις έκτρωσης, όπως όταν ξέρεις ότι το παιδί πάσχει από συγκεκριμένες παθήσεις, όπως σύνδρομο Down (κοινώς αυτό που ονομάζεται μονγκολισμός), όταν προέρχεται από βιασμό, όταν η κοπέλα είναι πολύ μικρή για να μπορέσει να το κρατήσει και να το μεγαλώσει.

Αν το σεξ, δεν ήταν ευχάριστο, τότε ποιος ο λόγος να το κάνει κανείς; Αν δεν ήταν ευχάριστο, δεν θα υπήρχε το ανθρώπινο είδος καν. Όταν δύο άνθρωποι ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον, για ποιό λόγο να περιμένουν; Να περιμένουν τι και πως; Άλλωστε το σεξ είναι μία σημαντική παράμετρος σε μία σχέση. Αν δεν ταιριάζεις στο σεξ, τότε στο τέλος και ο γάμος καταλήγει μία παρωδία, αφού ο ένας αρχίζει να σιχαίνεται τον άλλον. Το σεξ είναι και βιολογική ανάγκη, μην το ξεχνάς αυτό.

οταν κατι ειναι σωστο δεν αλλαζει γιατι αυτοαναιρειται.
τι μας λες! δεν προκειται να επιζησει ; 2000 χρονια , μεχρι σημερα δηλαδη τι σου ειναι;περασε και 400 χρονια σκλαβιας .

νηστευουν μονο οσοι μπορουν . αν εχεις προβλημα υγειας φυσικα και εννοειται , οχι . ο μοναχος αν ειναι αρρωστος δεν νηστευει . εγγυος και να νηστευει δεν γινεται .
ειναι σαν να μου λες το τρεξιμο δεν κανει καλο . γιατι ; γιατι καποιος που εχει σπασμενο ποδι θα ποναει αμα τρεχει ...

οι εκτρωσεις εχουν ελαφρυντικο σε αυτες τις περιπτωσεις , αυτο εννοειται .
ο φιλος πριν μιλουσε για εκτρωσεις επειδη πχ η γκομενα του δεν ηθελε παιδι ουσα νεα ,σεξουλικες επαφες ομως ναι.

το σεξ ειναι για λογους αναπραγωγης κυριως και για να ευχαριστιεται το ζευγαρι με κατι προσωπικο , ετσι δινεται ο ενας στον αλλον .
αυτοι που μπορεσαν να βιωσουν την πνευματικη ηδονη δεν χρειατεικε να κανουν σεξ .
μην προσπαθησεις να πεις τιποτα περι αυτου , αν δεν το εχεις νοιωσει δεν μπορεις να μιλας για κατι αγνωστο.
αν ο γαμος γινεται μονο για τα ωραια μπουτια και βυθια .... τι να διαρκεσει ο γαμος .... η γυναικα ετσι νοειται μονο σαν σκευος ηδονης .

να θυμησω πως η εκκλησια δεν ''καταριεται'' την σεξουαλικη επαφη την ιδια , αλλα τα πλαισια στα οποια γινεται (δηλαδη εξω απο το γαμο ), μεσα στα πλαισια του γαμου ειναι ευλογια .
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

#432 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 17:26

Παιδιά, οι νηστείες, η σεξουαλική ηδονή, οι ομοφυλόφιλοι, οι εκτρώσεις και το τάδε εδάφιο της καινής διαθήκης δεν έχουν σχέση με το αν υπάρχει θεός ή όχι. Δείξτε λίγο έλεος και σταματήστε να παρεκτρέπεστε από το θέμα.

You make Mr. Onion cry foul.
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Think of Mr. Onion.

Δεύτερη φορά που κάνω repost. :wallbash:

2112.gif

#433 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 17:28

Οτι ειπε ο Κenny.Να συμπληρωσω οτι αυτη ειναι η πολλοστη προειδοποιηση που λαμβανει χωρα στο συγκεκριμενο αγροτεμαχιο απο καποιον moderator και καθε φορα ξεφευγετε ολο και περισσοτερο αγγιζοντας θεματα απο τη νηστεια μεχρι τη σεξουαλικη ηδονη (με αναφορες σε ζευγαρωμα κατοικιδιων και σοσιαλισμο:blurah5:)

Αν η συζητηση δεν κυλισει προς το αρχικο της θεμα (που θελω να πιστευω οτι ηταν η απορια για την υπαρξη ή οχι θεου και οχι η αποπειρα καποιου μελους για online κατηχηση και παραδοσης μαθηματων χριστιανικης θεολογιας) τοτε θα πεσει λουκετο.

You have been warned for the last time:df13952b:

#434 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 17:31

Edit : To post το εκανα πριν δω τα post περι του οτι ειμαστε off-topic (μου πηρε ~20 λεπτα να το γραψω)... δε θα συνεχισω περαιτερω... Παντως δυσκολα να μιλησεις για αυτο το θεμα και να μη βγεις off-topic, οποτε ισως να ειναι απαραιτητο εξ'ορισμου το λουκετο.

Πολλη παραπληροφορηση βλεπω οτι επικρατει σχετικα με τη νηστεια και πρεπει να πω δυο πραγματα (οπως εχω προαναφερει, δεχομαι απολυτα να μη συμφωνειτε με μερικα πραγματα ή και να μισειτε τη θρησκεια, αλλα οχι να πατε κοντρα σε επιστημες). Αρχικα οποιος σας ειπε οτι η νηστεια ειναι ανθυγειινη απλα δεν εχει ερευνησει αρκετα. Ο ανθρωπος δε χρειαζεται κρεας για να ζησει ουτε υπαρχει η παραμικρη θρεπτικη ουσια που δεν μπορει να βρεθει με το παραπανω στα λαχανικα κτλ. Αντιθετως πολλες αρνητικες συνεπειες στην υγεια μας προερχονται αποκλειστικα απο κρεατα (απο χοληστερινη μεχρι τρελη αγελαδα/νοσο πουλερικων) ενω για το αντιθετο ποτε δεν ακουσα τιποτα (πλην μεταλλαγμενων τροφων προφανως). Δε σας κανει εντυπωση που οι vegeterians ειναι παντα υγειεαστατοι; Παρτε και ενα αρθρο διατροφολογου :

(δημοσίευση: 10/08/2003)
Γράφει ο Διατροφολόγος Στέφανος Περτσεμλίδης
Η νηστεία, η περιοδική δηλαδή αποχή από ορισμένες τροφές που επιβάλλει η θρησκεία σε συγκεκριμένες ημέρες, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της θρησκευτικής μας παράδοσης. Η περιοδική αυτή αποχή, αφορά κυρίως τα τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης. Υπάρχουν όμως και πολλές ημέρες όπου οι κανόνες της θρησκείας δεν επιτρέπουν ούτε την κατανάλωση λαδιού. Η νηστεία αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για περιοδική αποχή από τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, με αποτέλεσμα να συνδυάζεται με όλες τις θετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η αποχή αυτή, στην υγεία μας. Εάν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που νηστεύουν, ίσως φέτος είναι μια καλή ευκαιρία να ωφεληθείτε και εσείς.

Πότε νηστεύουμε

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει σχεδόν 200 ημέρες νηστείας από τις 365 του έτους. Οι διατεταγμένες νηστείες που ορίζει η εκκλησία είναι η Μεγάλη Τεσσερακοστή, η Μεγάλη Εβδομάδα, η νηστεία των Χριστουγέννων, η νηστεία του 15αύγουστου και κάθε Τετάρτη και Παρασκευή.

Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες ημέρες όπως η 5η Ιανουαρίου, παραμονή των Θεοφανείων, η 29η Αυγούστου, Αποτομή της κεφαλής του Προδρόμου, και η 14η Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ποιά είναι τα οφέλη της νηστείας

Εφαρμόζοντας τις Ορθόδοξες Χριστιανικές παραδόσεις και στο τραπέζι μας, τα οφέλη είναι πολλά. Η, έστω και ολιγοήμερη, αποχή από τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, μπορεί να αποτελέσει μια πολύ ισορροπημένη διατροφή στην οποία λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η νηστεία αποτελεί μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ. Η έλλειψη των τροφίμων ζωικής προέλευσης από τη διατροφή, σημαίνει μείωση του προσλαμβανόμενου λίπους και βασικά του κορεσμένου λίπους, το οποίο είναι και το πιο επιβαρυντικό.

Η νηστεία μπορεί να 'ρίξει' κατά πολλές μονάδες τις τιμές της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, ιδιαίτερα σε αυτούς που οι τιμές τους, υπερβαίνουν τις φυσιολογικές. Η μείωση της χοληστερίνης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 40-50mg, εάν ακολουθηθεί σωστά η νηστεία για όλη την περίοδο της σαρακοστής.

Η μείωση της αρτηριακής πίεσης μπορεί επίσης να ενταχθεί στα οφέλη της νηστείας. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά, που αποτελούν τρόφιμα που καταναλώνονται σε μεγαλύτερη ποσότητα και συχνότητα κατά την περίοδο νηστείας, είναι τρόφιμα πλούσια σε κάλιο.

Η νηστεία μπορεί να βοηθήσει επίσης και στη μείωση και τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Η εγκράτεια, η οποία αποτελεί και βασική έννοια της νηστείας, σε συνδυασμό με τη μειωμένη πρόσληψη διατροφικού λίπους, μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην απώλεια μερικών περιττών κιλών.

Δεν αλλάζουν οι αρχές

Οι βασικές αρχές της σωστής διατροφής είναι λογικό να μην αλλάζουν κατά την περίοδο της νηστείας. Ετσι λοιπόν θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας την Ισορροπία, την Ποικιλία και το Μέτρο.

Η ισορροπία αφορά τη λήψη θρεπτικών συστατικών. Μην παραλείπετε να καταναλώνετε τις τροφές που σας παρέχουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες, όπως όσπρια και θαλασσινά.

Θα πρέπει να υπάρχει ποικιλία στο διαιτολόγιο. Η έλλειψη των ζωικών τροφών δε δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα, μια και η γεωγραφική θέση της χώρας μας, αλλά και η γαστρονομική μας παράδοση προσφέρουν απεριόριστες επιλογές σε τρόφιμα και φαγητά.

Το μέτρο, δε μπορεί να λείπει από τη νηστεία. Υπάρχουν νηστίσιμα τρόφιμα τα οποία είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπίδια και πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή όπως για παράδειγμα, η ταραμοσαλάτα, οι πίττες, οι ξηροί καρποί αλλά και ο χαλβάς. Επίσης βάλτε μέτρο και στην κατανάλωση θαλασσινών ώστε η ημερήσια πρόσληψη χoληστερίνης να μην ξεπερνά το 300mg.

Ακολουθώντας τις αρχές της σωστής διατροφής αλλά και της εκκλησίας μας κατά την περίοδο της νηστείας, μπορείτε να ωφεληθείτε τελικά σωματικά αλλά και ψυχικά

Η Εκκλησια αλλαζει πραγματα, αλλα προφανως δε θα παει κοντρα στη διδασκαλια του Χριστου, κι ας μην πιστευεις ελπιζω να το καταλαβαινεις αυτο.

H εννοια της νηστειας ειναι να μαθαινεις να συγκρατεις τον εαυτο σου (μεσα σε υγειινα πλαισια παντα). Εγω προσωπικα νηστευοντας και σταματοντας τον εαυτο μου απο το να "καταβροχθιζει οτιδηποτε μπορει" εχω μαθει να συγκρατω τον εαυτο και σε παμπολλες αλλες καταστασεις της ζωης μου. Αλλα αυτο ποικιλλει απο ανθρωπο σε ανθρωπο.

LOL? Η νηστεια υπηρχε τουλαχιστον 800 χρονια ΠΧ (Ο Ιωνας αφου βγηκε απο τη φαλαινα πηγε σε μια χωρα της οποιας το ονομα δε θυμαμαι της οποιας οι κατοικοι νηστεψαν ως αποτελεσμα του κηρυγματος του).

Και ιδίως σε άρρώστους και εγκύους, συνιστάνε ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΑΝΕ ΝΗΣΤΕΙΕΣ.

Ο Χριστιανισμος ο ιδιος απαγορευει τη νηστεια σε περιπτωσεις ιατρικων θεματων οπως η εγκυμοσυνη.

Γιατι να μη λενε μια γενικη αληθεια;

(1) Αν το σεξ, δεν ήταν ευχάριστο, τότε ποιος ο λόγος να το κάνει κανείς; Αν δεν ήταν ευχάριστο, δεν θα υπήρχε το ανθρώπινο είδος καν. (2)Όταν δύο άνθρωποι ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλον, για ποιό λόγο να περιμένουν; (3) Να περιμένουν τι και πως; (4) Άλλωστε το σεξ είναι μία σημαντική παράμετρος σε μία σχέση. Αν δεν ταιριάζεις στο σεξ, τότε στο τέλος και ο γάμος καταλήγει μία παρωδία, αφού ο ένας αρχίζει να σιχαίνεται τον άλλον. (5) Το σεξ είναι και βιολογική ανάγκη, μην το ξεχνάς αυτό.

(1) Για αναπαραγωγη.
(2) Γιατι μερικοι πιστευουμε οτι η σχεση δυο ανθρωπων ειναι κατι πολυ ανωτερο απο το φυσικο σεξ.
(3) Να σιγουρευτουν οτι οντως ταιριαζουν και δεν ισχυει απλα οτι ο ενας αρεσει σωματικα στον αλλον.
(4) Ετσι ακριβως γινεται οταν το σεξ θεωρειται η βαση μιας σχεσης (ή και ενος γαμου). Και επειδη ολο και περισσοτεροι (να μην πω ολοι) συμμεριζονται αυτην την αποψη, γι'αυτο βλεπεις τους μισους γαμους σημερα να γκρεμιζονται μεσα σε ενα χρονο. Δες ποσοι γαμοι θρησκων (οχι θρησκοληπτων) ανθρωπων εχουν καταληξει σε διαζυγιο και θα καταλαβεις τη διαφορα.
(5) Ε... οχι δεν ειναι;

Που την ειδες την ειρωνια; Απλα ζηταει επιστημονικη τεκμηριωση.

Ποια προσπαθεια να επιβαλλει; Η εκκλησια σου λεει τις αρχες τις και αν θελεις πιστευεις, αν θελεις δεν πιστευεις. Και οχι δε δειχνει διαθεση για εξουσια, δινει απλα εργαλεια για την πνευματικη βελτιωση αυτων που θελουν να την πιστευουν.

Συμφωνω οτι ισχυουν τα παραδειγματα που λες, θεωρω αυθαιρετο να λες οτι προερχονται απο τη "δυνατοτητα να κανεις σεξ πριν τον γαμο".
Δημοσιευμένη  εικόνα

#435 the_end

the_end

Μ.Ο.Ν.Κ.

• Members
  • 56 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 24 Μάρτιος 2008 - 20:03

δυο πραγματάκια.
α) αν η εκκλησία (ορθόδοξη για όσους ζουν στην Ελλάδα) δεν ήθελε να επιβληθεί τότε δε θα διδάσκονταν τα "θρησκευτικά" που διδασκόμαστε.
β) αρχίζουν και υποβόσκουν μερικές ρατσιστικές απόψεις κατά τη γνώμη μου.

on-topic, για να μην κλειδωθεί προτείνω split, έχει ψωμί ακόμα το θέμα. imo
Δημοσιευμένη  εικόνα