Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Υπαρχει θεος ;

• This topic is locked This topic is locked
617 replies to this topic

Poll: Υπαρχει θεος ; (168 member(s) have cast votes)

Υπαρχει θεος ;

1. ναι (666 votes [28.57%])

Percentage of vote: 28.57%

2. οχι (777 votes [33.33%])

Percentage of vote: 33.33%

3. δεν ξέρω (888 votes [38.10%])

Percentage of vote: 38.10%

Vote

#436 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 24 March 2008 - 20:30

προτεινα στον Οντιν (μοντερειτορ δεν ειναι ; )επειδη το τοπικ απλωνεται και αφορα πολλους τομεις να μετονομαστει και να παρει ονομα τετοιο που να αντικατοπτριζει τα θεματα που αγγιζουμε για να μην ειμαστε οφφ τοπικ.
προτεινω :'' θεματα θρησκειας , φιλοσοφιας και αναλογες προεκτασεις... ''
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#437 the_end

the_end

Μ.Ο.Ν.Κ.

• Members
  • 56 posts

Posted 24 March 2008 - 20:56

προτεινα στον Οντιν (μοντερειτορ δεν ειναι ; )επειδη το τοπικ απλωνεται και αφορα πολλους τομεις να μετονομαστει και να παρει ονομα τετοιο που να αντικατοπτριζει τα θεματα που αγγιζουμε για να μην ειμαστε οφφ τοπικ.
προτεινω :'' θεματα θρησκειας , φιλοσοφιας και αναλογες προεκτασεις... ''

αν γίνει αυτό το παρόν έχασε κάθε αξία. ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του για χιλιάδες θέματα.
σα ν'ανοίξει topic με τίτλο "πολιτική".
Posted Image

#438 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 24 March 2008 - 21:03

αν γίνει αυτό το παρόν έχασε κάθε αξία. ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του για χιλιάδες θέματα.
σα ν'ανοίξει topic με τίτλο "πολιτική".

τωρα απο το να κλεισει καλυτερ ετσι , και οποιος θελει συμμετεχει. που το κακο ;
αν δεν θελει καποιος να μιλαει για τετοια θεματα δεν σημαινει πως και οι αλλοι συμφωνουν .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#439 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,433 posts

Posted 24 March 2008 - 21:24

Δεν γίνεται κάθε φορά που βγαίνετε off topic να αλλάζουμε τον τίτλο του θέματος.
Αυτός δημιουργείτε για να οριστεί το θέμα συζήτησης. Αν βλέπετε ότι θέλετε να μιλήσετε για κάτι άλλο κάντε το ανάλογο τόπικ.
Επίσης είναι αρκετά χρονοβόρο και επίπονο στο παρόν τόπικ να κάνουμε split τα off topic posts σε νέο θέμα με τον τίτλο που προτείνεις laraska. Είναι και πολύ γενικός ο τίτλος που δεν μπορεί να οριοθετήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η συζήτηση. Είναι σαν να βάζαμε θέμα ''Anime σειρές''.
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#440 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 24 March 2008 - 21:31

Δεν γίνεται κάθε φορά που βγαίνετε off topic να αλλάζουμε τον τίτλο του θέματος.
Αυτός δημιουργείτε για να οριστεί το θέμα συζήτησης. Αν βλέπετε ότι θέλετε να μιλήσετε για κάτι άλλο κάντε το ανάλογο τόπικ.
Επίσης είναι αρκετά χρονοβόρο και επίπονο στο παρόν τόπικ να κάνουμε split τα off topic posts σε νέο θέμα με τον τίτλο που προτείνεις laraska. Είναι και πολύ γενικός ο τίτλος που δεν μπορεί να οριοθετήσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η συζήτηση. Είναι σαν να βάζαμε θέμα ''Anime σειρές''.

το θεμα χωρις τις αναλογες προεκτασεις δεν μπορει να αναπτυχθει .
αν οι προεκτασεις λεγονται οφφ τοπικ ειναι σαν να μιλαμε για τον σοσιαλισμο , αλλα χωρις να μπορουμε να κανουμε λογο για την αντιπολιτευση .
αν κατι απτεται του κυριως θεματος και εν τελει σχετιζεται με αυτο , τα αναλογα ποστ ας μην θεωρουνται ''οφφ τοπικ '' ή ας αλλαξει ο τιτλος .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

#441 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 24 March 2008 - 22:17

Ελπίζω να με συγχωρήσετε που θα κάνω κι εγώ την οφ γνώμη μου για την νηστεία. Τόσα είπα, δικαιούμε να το κάνω που και που…

Darkchilde: Μέσα στα τελευταία 4 χρόνια είδα τον παππού μου να λιώνει από Alzheimer, τον πατέρα μου από καρκίνο και η μικρή μου αδελφή να σκοτώνεται σε τροχαίο στα 26 της, 4 ημέρες πριν τα γενέθλιά μου στις 24 Ιουνίου 2007. Και δεν λέω τίποτε για κάποια άλλα προσωπικά ζητήματα που μου τύχανε. Λες να μπορώ να πιστέψω σε έναν καλό θεό μετά απ'όλα αυτά; Λες να μπροώ να πιστέψω ότι νοιάζεται ο θεός ή ότι υπάρχει; Προτιμώ την λογική λοιπόν. Προτιμώ να δώ αποδείξεις ότι υπάρχει πριν πιστέψω ότι αυτός ο σαδιστής υπάρχει. Επίσης δες τι γίνεται γύρω σου και έξω στον κόσμο. Δηλαδή όλα αυτά είναι θέλημα θεού; Δεν είναι ανθρώπων φταίξιμο; Δηλαδή θα'πρεπε όλοι στο τέλος να καταριώμαστε τον θεό και να τα ρίχνουμε επάνω του αντί να προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε τον κόσμο. Αλλά με οπισθοδρομικούς σαν τις θρησκείες, αυτό δεν είναι εύκολο.

Roriconfan: Για να το θέσω άκομψα… Αφού δεν πιστεύεις λοιπόν στον Θεό, τότε ποιος ο λόγος που ζεις; Αφού όλοι σου οι αγαπημένοι χαθήκανε. Αληθινά ή ψέματα, οι θρησκείες υπόσχονται να ξαναβρεθείς με τους αγαπημένους σου μετά θάνατο. Η λογική σου τι σου λέει να κάνεις αφού είσαι μόνη σου πλέον στον κόσμο;

Να ζεις απλά για να ζεις;
Να μην έχεις αισθήματα ή ελπίδα για κάτι καλύτερο;
Να καταριέσαι σε όλη σου την ζωή θεούς ή ανθρώπους με την πιθανότητα κάποτε να τους συγχωρέσεις και να συνεχίσεις την ζωή σου;

Matsu: εχω νηστεψει, και το μονο που καταφερα ηταν να κουρελιασω τον οργανισμο μου. Μεσα σε σαρακοστη, πληρης αβιταμινωση, μου επεφταν τα μαλλια, ειχα χλωμιασει, ειχα αδυνατισει, ειχα γινει αδυναμη...που θες να καταληξεις? η νηστεια απο συγκεκριμενες ομαδες τροφιμων, οπως κυρηττει η εκκλησια εβδομαδιαιως...τεταρτη παρασκευη νομιζω, ειναι καθαρα για εξισορροπηση της διατροφης..και ολοι οι γιατροι, ειναι καθετα αντιθετοι για την νηστεια της σαρακοστης...

Roriconfan: Νηστεία σημαίνει αποτοξίνωση.

Από διαιτολογικής πλευράς, είναι το να μειώνεις το πλεόνασμα των τροφών που τρως κανονικά για να έρθεις στα ίσια σου.

Ουδέποτε πρέπει να νηστεύεις σε σημείο λιμοκτονίας ή σωματικής βλάβης. Και κυρίως αν ακολουθεί αμέσως μετά την νηστεία ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ!!!

Για παράδειγμα, μου είπε τις προάλλες ένας γνωστός ότι η γιαγιά του νηστεύει ενώ ο γιατρός της είπε ότι έχει άμεση ανάγκη από ασβέστιο στα κόκαλα της. Είναι βλακεία και όχι πίστη να μη πίνει γάλα σε αυτήν την περίπτωση. Κανείς δεν απαιτεί να πεθάνεις παρά να σπάσεις την νηστεία σου. Κανείς δεν θα θεωρήσει την νηστεία πιο σπουδαία από την ζωή σου. Το να μη νηστεύεις δεν είναι αμαρτία. Είναι απλά στασιμότητα της ήδη υπάρχουσας πίστης σου.

Πνευματικά μιλώντας, οι άνθρωποι νηστεύουνε για να δείξουνε ότι μπορούνε να κάνουνε θυσίες αν χρειαστεί στο όνομα της πίστης τους. Η νηστεία αποτελεί και δοκιμασία αντοχής αλλά και σκληραγώγηση για την εσχάτη των περιπτώσεων που κανένας φανατικός αλλόθρησκος μας μαστιγώσει για να αλλαξοπιστήσουμε. Δεν είναι πραγματικός πιστός αυτός που λέει ότι «Ανήκω στην τάδε θρησκεία» αλλά με την πρώτη δυσκολία πει «Δεν μου αρέσει να κοπιάζω! Αλλαξοπιστώ! Είναι η εύκολη λύση!»

Επίσης, μια που το έφερε η συζήτηση, όλα αυτά τα υποκατάστατα των τροφών κατά την Σαρακοστή, είναι κοροϊδία. Τι κι αν τρως σόγια αντί για μπιφτέκι; Πάλι νόστιμη δεν είναι; (όχι τόσο, αλλά υποτίθεται ότι είναι υποκατάστατο) Πραγματική νηστεία δεν είναι απλά να μη τρως ζωικά προϊόντα. Πραγματική νηστεία είναι και να αντέχεις την πείνα. Δεν αποτοξινώνεσαι με το να συνεχίζεις να κορεύεις την πείνα σου με υποκατάστατα. Γιατί και το αίσθημα της πείνας είναι μέρος της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ νηστείας. Τι θα γίνει αν κάποιος σας πει «Έλα στην δικιά μου θρησκεία. Είναι μόνο ένα υποκατάστατο της δικιάς σου.» ;;;

#442 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 24 March 2008 - 22:52

Αυτή η πίστη στην μετά θάνατο ζωή είναι το μεγάλο ψέμα όλων των θρησκειών. Δεν χρειάζεται να ζείς για κάτι που θα γίνει μετά θάνατον, αλλά να ζείς για την ίδια την ζωή. Αν είναι να ζώ για την μετά θάνατο ζωή, τότε η ίδια η ζωή δεν έχει νόημα.
Ξέρω ότι δεν πρόκειται να τους ξαναδώ. Τέρμα. πεθάνανε. Δεν υπάρχει καμμία απόδειξη ότι υπάρχει αυτή η μετά θάνατον ζωή. Κανένας ποτέ δεν γύρισε έστω για να πεί, ξέρεις είμαι καλά, είμαι στον παράδεισο ή κάτι παρόμοιο. (Ναι χρειάζομαι αποδείξεις και γι'αυτό). Δεν πιστεύω στα Ευαγγέλια, άλλωστε έχουν τόσες τρύπες και μόνο ιστορίες μπορείς να τις πείς. Δεν πιστεύω στην ανάσταση του Χριστού ή οποιοδήποτε άλλο υποτιθέμενο θαύμα του. Πιστεύω απλά ότι υπήρξε ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Ιησούς Χριστός.

Το ότι σταμάτησα να πιστεύω έστω και σε έναν προσωπικό θεό, περισσότερο καλό μου έκανε. Σταμάτησα να έχω κάποιες αυταπάτες, που είχαν μείνει από τον δογματισμό της χριστιανικής θρησκείας που προσπάθησε να με ποτίσει η γιαγιά μου. Νοιώθω πολύ καλύτερα, και δεν έχω πρόβλημα να τα πώ χύμα για κάποια θρησκεία ή οτιδήποτε τέτοιο. [Όπως κάνω]

Δεν χρειαζόμαστε κανέναν θεό ή θεούς. Εγώ δεν χρειάζομαι και ούτε μ'ενδιαφέρει. Όπως είπα, εαν υπάρχει, είναι σαδιστής, μισάνθρωπος και κακός.

Εκείνο που σιχαινόμουνα από μικρή, ήταν όταν με κουβαλούσε με το ζόρι στην εκκλησία. Λυπάμαι τα μικρά παιδιά που τα ξυπνάνε νωρίς για να τα πάνε στην εκκλησία, ενώ θα έπρεπε να κοιμούνται ή να παίζουν ή να διαβάζουν, αντί να βαριούνται με ακαταλαβίστικους για τα παιδικά μυαλά ύμνους (και φριχτούς σαν άκουσμα). Έχω φριχτές αναμνήσεις από αυτό το πράγμα.

#443 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 24 March 2008 - 23:06

Αφού δεν πιστεύεις λοιπόν στον Θεό, τότε ποιος ο λόγος που ζεις; Αφού όλοι σου οι αγαπημένοι χαθήκανε. Αληθινά ή ψέματα, οι θρησκείες υπόσχονται να ξαναβρεθείς με τους αγαπημένους σου μετά θάνατο. Η λογική σου τι σου λέει να κάνεις αφού είσαι μόνη σου πλέον στον κόσμο;

Μου άρεσε που έλεγα ότι δεν θα ξαναγράψω εδώ μέσα...
Δηλαδή ζούμε για να πιστεύουμε?
Παίδες ηρεμήστε,είπαμε η πίστη είναι στήριγμα ή ότι άλλο θεωρεί ο καθένας,αλλά δεν θα πεθάνει κιόλας όποιος δεν πιστεύει.
Ξέρετε δεν είναι όλος ο κόσμος θρήσκος,αλλά όλοι ζουν κανονικά.

Και κάτι ακόμα που έτριβα τα μάτια μου...

Πως μπορείτε και κολλάτε τις λέξεις θρησκεία και λογική στην ίδια πρόταση..?

#444 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 25 March 2008 - 01:09

Οτι ειπε ο Fingo.
Δεν μπορει αν γινει split σε καθε off topic streak καθως τοτε θα γεμιζαμε με topic θρησκευτικου χαρακτηρα του τυπου:
  • Υπαρχει θεος?
  • ποια η γνωμη σας για τη νηστεια?
  • ποια η γνωμη σας για τον χριστιανισμο?
  • ποια ειναι κατα τη γνωμη σας τα χαρακτηριστικα του θεου? κλπ.
Ειμαστε μεν ανοιχτοι σε θεματα που απτονται της θρησκειας αλλα απο το anime.gr μεχρι το pisteye-kai-mh-ereyna.gr υπαρχει καποια αποσταση.
Επισης φυσικα και δεν μπορει να αλλαξει ο τιτλος.Αφ'ενος γιατι κατι τετοιο ακυρωνει την μεχρι τωρα πορεια του θεματος (πραγμα που ειναι το λιγοτερο χοντροκομμενο μετα απο 30 σελιδες και 400+ posts) και επιπλεον ακυρωνει την ιδια την λογικη λειτουργειας του forum (συγκεκριμενη θεματικη ανα thread-συζητηση).Εκτος και αν περιμενετε να αποκτησουμε καινουριο θεμα γενικου (εως και γενικοτατου) περιεχομενου του στυλ:Black hole:God's way
That ain't happening:uhh:

Οποτε η μονη σωτηρια του παροντος θεματος ειναι να θυμηθουμε το λογο δημιουργιας του.

για να μην κλειδωθεί...

Στο χερι σας ειναι.Εδω και 30 σελιδες.Μεχρι τωρα παμε ολοταχως προς λουκετο.

#445 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 25 March 2008 - 20:02

τελικά βγάλατε απόφαση ή να περιμένω άλλες 45 σελίδες;

#446 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 March 2008 - 23:42

Οι ιερεις οπως και οι στρατιωτικοι ειναι παναρχαια, παρασιτικη και βολεμενη ταξη, ιδιως στην Ελλαδα και θελοντας και μη τους ανεχομαστε για τις υπερφιαλες ιδεες τους ωστε να κονομησουν κανα φραγκο

δε νομιζω να ειμαστε εκτος θεματος μιας και ο Χριστιανισμος περασε απο σταδιο Θεοκρατιας. Καθε πτυχη της ζωης καθοριζεται απο το Θεο και ειναι ενδιαφερον να διαβασεις ποσο προχωρησε αυτο

#447 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 26 March 2008 - 23:15

Γιατί δεν λέμε όλοι ότι ο Θεός είναι η θετική σκέψη να βρούμε την υγειά μας; Πιστεύω ότι αυτός ο ορισμός καλύπτει όλες τις απόψεις που ειπώθηκαν.

#448 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 27 March 2008 - 11:05

Γιατί δεν λέμε όλοι ότι ο Θεός είναι η θετική σκέψη να βρούμε την υγειά μας; Πιστεύω ότι αυτός ο ορισμός καλύπτει όλες τις απόψεις που ειπώθηκαν.

Τι εννοείς..?:nosey:

#449 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 March 2008 - 12:34

γιατί μας έχει φάει ο υλισμός

#450 otakusan7

otakusan7

Anime Amateur

• Members
  • 82 posts

Posted 27 March 2008 - 12:44

γιατί μας έχει φάει ο υλισμός

L τι είναι ο υλισμός αγόρι μου????

ΥλισμΟΟ‚ - Βικιπαίδεια
αυτό εννοείς??? αν ναι τι λες????

Posted ImagePosted ImagePosted Image