εξαρταται ποιες αντιληψεις εκφραζει ο καθε ενας για το χριστιανισμο .
αναλογικα μετα απορριπτουμε ή οχι κατα βουλησιν οτι δεν μας παει προσωπικα .
Ομως τα πραγματα ειναι ετσι ωστε ή αποδεχεαι κατι ή οχι , δε μπορεις να απορριπτεις κατι γιατι δεν σου αρεσει .
Kazmir: Ερώτημα προς αυτούς που πιστεύουν στο θεό. Αν έχουμε πλαστεί κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση Του, γιατί δεν έχουμε κι εμείς τρεις φύσεις όπως κι Εκείνος (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα); Πάντα απορούσα και κανείς δεν μου έχει απαντήσει ως τώρα ικανοποιητικά.απαντηση : εμεις οι ανθρωποι ειμαστε φτιαγμενοι απο τον θεο και εχουμε τη δυνατοτητα να του μοιασουμε , να συμετεχουμε στη θεια χαρη και αποζηταμε ενωση με αυτον .εδω θα βρεις πιο συγκεκριμενα καποια απαντηση στο ερωτημα σου :Ξ*ΟΟσωπο «μη τα μπερδευουμε μερικα πραγματα : αν μιλας για ορθοδοξια ισχυουν αυτα :
Ο τριαδικός Θεός περιγράφεται ως
"Τρισυπόστατη Μονάδα" η οποία φανερώνεται με ενέργειες και έργα στην κτίση και την ιστορία. Έχει μεν τρία πρόσωπα, αλλά αυτά τα τρία πρόσωπα δεν αποτελούν τρεις χωριστούς Θεούς, αλλιώς ο Χριστιανισμός δε θα ήταν μονοθεϊστική αλλά τριθεϊστική θρησκεία. Κατά το δόγμα, ο λόγος που ο τριαδικός Θεός είναι ένας αν και με τρεις υποστάσεις είναι η απουσία χώρου και χρόνου. Ο χώρος και ο χρόνος διαφοροποιούν τις ανθρώπινες υποστάσεις μεταξύ τους, ώστε τα διαφορετικά πρόσωπα να αποτελούν διαφορετικούς ανθρώπους. Επειδή όμως ο χώρος και ο χρόνος είναι κτιστοί (δημιουργήματα του Θεού), ο Θεός δεν υπόκειται σε αυτούς. Έτσι έχουμε το μυστήριο (ακατάληπτο για τους ανθρώπους) της Τρισυπόστατης Μονάδας. Στην εκκλησιαστική ιστορία, η ταυτότητα της ουσίας και η διάκρισή της σε Τρία Πρόσωπα οδήγησε συχνά σε "αιρετικές" ερμηνείες.
Η τάξη αυτή όπου, πρώτος αναφέρεται ο Πατήρ, δεύτερος ο Υιός και τρίτο το Άγιο Πνεύμα, δεν ανταποκρίνεται σε αληθινή και ουσιαστική διαβάθμιση των Τριών Προσώπων (π.χ. υπεροχή του Πατέρα) αλλά σχετίζεται με τη φύση του ανθρώπινου λόγου.
Τα τρία πρόσωπα αυτά ή αλλιώς υποστάσεις, έχουν μοναδικές και αμεταβίβαστες ιδιότητες που προκύπτουν από τις αιώνιες (χωρίς χρονική αρχή) σχέσεις τους. Ταυτόχρονα τα τρία πρόσωπα έχουν μία ουσία ή φύση.
αν θελετε τα δεχεται καποιος αν οχι δεν τα δεχεται.
ακομα ομως δεν ειναι λογικη η αναιρεση του τριαδικου θεου εφ'οσων αναφερονται τα τρια προσωπα ξεχωριστα στην αγια γραφη , στο σημειο της βαπτισης, στο Ιορδανη , του χριστου : ενα περιστερι ως το Αγιο Πνευμα , η φωνη του Θεου Πατερα που ακουγεται και λεει :αυτος ειναι ο υιος μου , αυτον να ακουτε .
δηλαδη εν ολιγοις τα λεγομενα ''Θεοφανεια " , η φανερωση του θεου στον ανθρωπο .
δειτε εδω :
Τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χρηστού Αφού ο Υιός και Λόγος του Θεού ενδύθηκε τον παλαιό Αδάμ, δηλαδή έγινε άνθρωπος και αφού εκτέλεσε όλα τα επιβαλλόμενα από τον ιουδαϊκό Νόμο, πήγε στον Ιωάννη, για να βαπτισθεί. Όχι γιατί ο Ίδιος το είχε ανάγκη, αλλά για να ξεπλύνει την ανθρώπινη φύση από την ντροπή της αμαρτίας του Αδάμ και να ενδύσει τη γυμνότητά της με την πρώτη στολή που αστραποβολά τη Θεϊκή λάμψη. Ο Ιωάννης κήρυττε το βάπτισμα της μετάνοιας και έτρεχε προς αυτόν ολόκληρη η Ιουδαία. Ο Κύριος κηρύττει το βάπτισμα της υιοθεσίας και ποιος από αυτούς που έχουν ελπίσει σε Αυτόν δεν θα υπακούσει; Το βάπτισμα εκείνο (του Ιωάννου) ήταν η εισαγωγή, το βάπτισμα αυτό (του Κυρίου) είναι το τελειωτικό. Εκείνο ήταν η αποχώρηση από την αμαρτία, αυτό είναι η οικείωση με τον Θεό.
Με τη βάπτισή Του από τον Ιωάννη, ο Χριστός έδωσε ένα τέλος και στο τυπικό αυτό βάπτισμα, όπως τρώγοντας για τελευταία φορά το Ιουδαϊκό Πάσχα το κατάργησε και εγκαινίασε το Πάσχα της Καινής Διαθήκης. Κατά την βάπτιση του Κυρίου φάνηκε ο Υιός Θεός, αλλά αποκαλύφθηκε και η Αγία Τριάδα, όπως χαρακτηριστικά ψάλλει και ο υμνωδός στο απολυτίκιο της εορτής: «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου, Κύριε, η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις». Ο Υιός βαπτιζόταν, του Πατρός η φωνή ακουγόταν και το Άγιο Πνεύμα κατερχόταν «εν είδει περιστεράς». Έτσι ο Χριστός έγινε πρωτότοκος όλων εκείνων που αναγεννιούνται πνευματικά και ονομάζει αδελφούς όσους συμμετέχουν στην όμοια με Αυτόν γέννηση διά ύδατος και Πνεύματος. Μόλις ο Χριστός βαπτίσθηκε, αγίασε όλη την φύση των υδάτων και έθαψε μέσα στα ρείθρα του Ιορδάνη, κάθε αμαρτία των ανθρώπων. Έτσι λοιπόν ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ανακαίνισε και ανέπλασε τον παλαιωθέντα από την αμαρτία άνθρωπο και του χάρισε την ουράνια Βασιλεία. Αυτή η ενότητα ουρανού και γης, φανερώθηκε κατά την βάπτιση του Χριστού με το άνοιγμα των ουρανών. Ο κατερχόμενος στον Ιορδάνη Θεάνθρωπος συντρίβει τις κεφαλές των αοράτων δρακόντων και ελευθερώνει το ανθρώπινο γένος από την εξουσία τους. Με τη βάπτισή Του στον Ιορδάνη, ο Χριστός μας εξάγει από τη σκιά του νόμου και μας εισάγει στην καινή Χάρη. Ο Απόστολος Παύλος ομιλεί για την επιφάνεια της δόξας του Θεού. Αλλού τονίζει ότι διά Χριστού «επεφάνη η χάρις του Θεού η σωτήριος πάσιν ανθρώποις». Στην επιφάνεια των ψευδών θεών η Εκκλησία αντέταξε την επιφάνεια του Αληθινού Θεού και Βασιλέως Χριστού, την αληθινή Θεοφάνεια. «Γη Ζαβουλών και γη Νεφθαλείμ, οδόν θαλάσσης πέραν του Ιορδάνου, Γαλιλαία των εθνών, ο λαός ο καθήμενος εν σκότει και σκιά θανάτου, φως ανέτειλεν αυτοίς». Με αυτή την προφητεία του Ησαΐου, ο Ευαγγελιστής Ματθαίος αρχίζει να ομιλεί για την έναρξη της δημόσιας δράσεως του Κυρίου, της επιφανείας Του μεταξύ του λαού.
Απολυτίκιο. Ήχος α’. Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις, του γαρ Γεννήτορας η φωνή προσεμαρτύρει σοι, αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εβεβαίου του λόγου το ασφαλές. Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός, και τον κόσμον φωτίσας δόξα σοι.
Κοντάκιον. Ήχος δ’.
Επεφάνης σήμερον τη οικουμένη, και το φώς σου Κύριε, εσημειώθη εφ' ημάς, εν επιγνώσει υμνούντάς σε. Ήλθες εφάνης το Φως το απρόσιτον.
Agio Oros (Athos) - Τα ¶για Θεοφάνεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εγω θα συμβουλευα να μην ακουτε κυριως τα εδω λεγομενα απο μας , ο καθε ενας απο μας μπορει να λεει οτι θελει , προτεινω μερικες σελιδες :
Agio Oros (Athos) - Ορθοδοξία και κακοδοξία δεν συμβιβάζονται..Welcome to Ecclesia - The Web Site of the Church of GreeceARTOPOS - Κεντρική σελίδα το ολο προβλημα δημιουργειται αν δεν τα εχεις διαβασει οπως υποστηριζονται . αν δεν τα εχουμε μελετησει μονο λαθος αντιληψεις βγαζουμε .
πχ : γιατι υπαρχει το κακο : καποιος που δεν τα εχει μελετησει καθολου τα πραγματα θα πει : ο θεος ειναι κακος , μας κανει για να υποφερουμε . δε ειναι τελειος , αλλοι θα βαλλουν αποψεις ασχετων αυθεντιων , πχ φρουντ : το προτυπο του πατερα εκδικητη κτλ .
δηλαδη ενταξει μην τα ισπεδωνουμε και ολα .
δεν μπορει καποιος στα κουτουρου να εκφερει γνωμη αν δεν εχει αναλογα βιωματα απο την πιστη του , αν δεν εχει ασχοληθει πιο πολυ , περα απο τις οποιες συζητησεις .
διαβαστε πρωτα τι ισχυει , κατανηστε τα και μετα κρινετε, οχι να κρινετε χωρις να εχετε ιδεα για το συνολο . σε ολες τις ερωτησεις υπαρχει απαντηση .
πολλοι σκαλωνουν σε θεματα οπως '' την υπαρξη του κακου'' , αν ειχε διαβασει καποιος θα ηξερε πως σχετιζεται με την ελευθερια του ανθρωπου και τις αναλογες επιλογες του . αν ηθελε ο θεος θα σταματαγε το κακο , αλλα μας δινει τη ελευθρια μονοι μας να τον επιλεξουμε . αν εμφανιζοταν μπροστα μας ολοι θα πιστευαμε οσο δεν παει , αλλα μας αφηνει μονοι μας χωρις κολπακια να τον ακολουθησουμε , αλλιως αναγκαζομαστε να τον ακολουθησουμε , δεν τον επιλεγουμε .
παλι επαναλαμβανω : για τον ορθοδοξο χριστιανισμο απευθυνθειτε καπου υπευθυνα και οχι εδω , πχ σε εναν παπα , σε μια απο τις διευθυνσεις που εδωσα , σε θρησκευτικα βιβλια κτλ.