δεν καταλαβες μου φαινεται...
η επιστημη αλλο θεμα αναζητα και βλακωδως μπερδευεται στα ποδια της θρησκειας .
Αντίθετα η θρησκεία μπερδεύεται στα πόδια της επιστήμης. Με την πίστη σε ένα βιβλίο, με την πίστη ότι ο δήθεν θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 7 ημέρες και όχι ότι ο κόσμος φτιάχτηκε σε εκαττομμύρια χρόνια μέσα από φυσικές διαδικασίες. Με θεωρίες τύπου "intelligent design", και παρόμοιες ιστορίες γι'αγρίους.
επιστημη = απο τι ειναι φτιαγμενο ενα τουβλο !
οχι ποιος το εφτιαξε !
αν εσυ νομιζεις πως το υλικο και το πως δινει την απαντηση αντι του κινητρου , τοτε δεν εχω να πω τιποτα.
Την επιστήμη δεν την ενδιαφέρει μόνο από τι είναι φτιαγμένο ένα τούβλο, αλλά και πως το τούβλο έχει την συνοχή που έχει και πολλά άλλα. Διάβασε λίγο μερικά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης όπως Carl Sagan, Bill Bryson, John Gribbin, Roger Penrose, και μπορώ να σου αναφέρω και ακόμα περισσότερους. Αν δεν έχεις διαβάσει επιστήμη, δεν μπορείς να μιλάς για την μεθοδολογία και τις ανακαλύψεις της επιστήμης.
η πιστη ειναι βιωματικη . αν ηταν να αποδυκνειοταν ολοι θα πιστευαν και ολα οσα περναμε δεν θα υπηρχαν . θα πιστευες ετσι αναγκαστικα και δεν θα ειχες ελευθερια επιλογης .
τελως παντων ειναι βιωματιο και προσωπικο το θεμα .
Τι εννοείς βιωματική; Εννοείς ότι πας στην εκκλησία και πονάνε τα μάτια σου από το λιβάνι; Εννοείς τα ακαταλαβίστηκα στην καθαρεύουσα κομμάτια της Βίβλου; Δώσε ένα παράδειγμα βιωματικής πίστης διότι δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο και ούτε γνωρίζω κάποιον που πραγματικά να έχει βιώσει την πίστη.
αλλα επαναλαμβανω : η επιστημη ειναι ασχετη με αυτα , αλλο που κρυβονται πολλοι πισω απο την ''αυθεντια'' της γιατι φοβουνται την πραγματικοτητα και δεν δεχονται τιποτα εκτος απο αυτα που μπορουν οι αισθησεις τους να συλλαβουν ,και αυτες περιορισμενα .
Αντίθετα είναι οι θρησκευόμενοι που δεν μπορούν κατά κανόνα να απαντήσουν. Δεν υπάρχει μεθοδολογία στην θρησκεία, παρά τυφλή πίστη. Όταν η θρησκεία δεν γνωρίζει κάτι, απαντά με το "Έτσι θέλει ο θεός', "Πίστευε και μη ερεύνα" και παρόμοιες φράσεις που δεν λένε τίποτε στην ουσία, που δεν απαντάνε. Όταν η επιστήμη κάνει λάθος το λέει ξεκάθαρα. Η θεωρία αυτή είναι λάθος, αυτό βρήκαμε, ερευνούμε να δούμε γιατί και πως. Οι θρησκευόμενοι δεν μπορούν ποτέ να απαντήσουν σε διάφορα θέματα, αντίθετα κάνουν αυτό που κάνεις κι εσύ: επιτίθενται στην επιστήμη. Η επιστήμη δεν είναι πίστη, δεν πιστεύω στην επιστήμη, δέχομαι τις θεωρίες και την μεθοδολογία και την απόδειξη των θεωριών αυτών.
κατα την αποψη σου δημιουργηθηκαμε τυχαια , ετσι ;
Εξελικτική βιολογία, η θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου. Αυτά έχουν δώσει τις απαντήσεις μέσα από χιλιάδες αποδείξεις.
ποιος ο λογος να μην αυτοκτονησεις ;
θα χασεις τιποτα ;
στο κενο , στην ανυπαρξια δεν θα πας και παλι ;
Το πως υπαρχεις δεν ειναι λογικο . πεισε με για το αντιθετο
Είμαι άνθρωπος, σκέφτομαι, υπάρχω για τώρα. Μου αρέσει η ζωή και θα'θελα να ζήσω όσο μπορώ περισσότερο, να μάθω όσο μπορώ περισσότερα, να έχω όσες περισσότερες εμπειρίες μπορώ. Αν είχα κάποιο τρόπο να επιμηκύνω την ζωή μου θα το έκανα επειδή μου αρέσει. Και ναι όταν πεθάνω θα σταματήσω να υπάρχω, και τέρμα.
Το πως υπάρχω : απλή βιολογία. Η μαμά και ο μπαμπάς είχαν σεξουαλική επαφή. Το σπερματοζωάριο του μπαμπά ενώθηκε με ένα ωάριο της μαμάς και η μαμά έμεινε έγκυος. 9 περίπου μήενς μετά γεννήθηκα. Τι περίπλοκο βρίσκεις σε αυτό;