Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Υπαρχει θεος ;

• This topic is locked This topic is locked
617 replies to this topic

Poll: Υπαρχει θεος ; (168 member(s) have cast votes)

Υπαρχει θεος ;

1. ναι (666 votes [28.57%])

Percentage of vote: 28.57%

2. οχι (777 votes [33.33%])

Percentage of vote: 33.33%

3. δεν ξέρω (888 votes [38.10%])

Percentage of vote: 38.10%

Vote

#376 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 22 March 2008 - 12:33

· Δϊιστικό κοσμοείδωλο. Ότι δηλαδή τα πάντα αποτελούνται από δύο ισοδύναμες και αντίθετες δυνάμεις, το καλό και το κακό.
· Διθεϊσμό. Ότι δηλαδή υπάρχουνε δύο κυρίαρχοι θεοί, ο Θεός και ο εχθρός του ο Διάβολος.

Δεν μπορούσα να μην το quotαρω αυτό,φώναζε σαν τρελό:nosey:
Όταν θα έρθει εσένα ο άλλος και κλέψει/βιάσει/τραυματίσει/σκοτώσει κάποιον γνωστό σου,πες μου την αντίστοιχη σου ερμηνεία μέσω της πίστης σου.

Οπότε κύριε Darthnikolas, θέλω να μας ξεκαθαρίσεις το συντομότερο το εξής:
· Είσαι πράκτορας του Σατανά που θέλεις να δελεάσεις άτομα προς την αυτοκαταστροφή τους;
· Είσαι μέλος κάποιας μη-Αβραμικής θρησκείας;
· Είσαι απλά θρησκευτικά μπερδεμένος και άλλο ένα θύμα του Χόλιγουντ, το οποίο χρηματοδοτεί ο Σατανάς για να το παίζει Θεός;
· Είμαι για δέσιμο με αυτά που γράφω;
· Θα βρέξει;

Ανοίχτε κανένα σωστό βιβλίο που να πάρει ο διάολος! Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια! Και μην ακούσω κανέναν να πει «Η άγνοια είναι ευλογία» ή «Πίστευε και μη ερεύνα». Αυτά είναι στρουθοκαμηλισμοί.

Το λάθος σου είναι ότι δεν κατάλαβες τι εννοούσα.
Λες ότι ο διάβολος είναι το τάδε και δεν είναι το τάδε,παρομοιάζοντας μία αντίληψη με πρόσωπα και μεγέθη.
Δεν με ενδιαφέρει ούτε αν πιστεύεις πως ο διάβολος είναι ένας γίγαντας 20 μέτρα που θέλει να επιφέρει γενοκτονία,ούτε αν είναι ένα φτερωτό ξωτικό που βάζει λόγια στους ανθρώπους για να τους κάνει να επαναστατήσουν.
Αυτός είναι ο τρόπος που βλέπεις εσύ το θέμα.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε αν υπάρχει ο ένας,ούτε αν υπάρχει ο άλλος,ούτως ή άλλως δεν θα τους συναντήσω,είναι απλά κομμάτια του εαυτού μου κι αυτοί που τους δίνεις τον ανάλογο χαρακτήρα...
Πάντα άκουγα φράσεις τύπου "Σε φώτισε ο θεός" για κάτι καλό,"διαβόλου δουλειά" για κάτι κακό...
Δηλαδή ήταν μόνο ο θεός ή ο διάβολος στο γεγονός και έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν?
Έγω δεν υπήρχα καν?

Προφανώς δεν είμαι ο πιστός υπόδειγμα,αλλά δεν κάθομαι να προσωποποιώ τον ή τους θεούς μου(γιατί σε λίγο θα με βγάλεις και μάρτυρα του ιεχωβά >.>)αλλά προτιμώ να έχω τη δική μου σκέψη για το καλό το κακό,το τι αντιπροσωπεύουν κλπ κλπ.

Over and out,don't bother quotin me(εκτός αν θες να το πάμε σε flame thread :hahaha:)

ps.Ρε φίλε έχω βαρεθεί όταν σε κάνω quote να κάνω μία ώρα να ξεχωρίσω φράσεις με αυτά τα size/font/color...
Ήθελα να ξερα,δε βαριέσαι να τα βάζεις?

#377 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 22 March 2008 - 13:05

Darthnikolas: Ο διάβολος είναι για τον θεό ότι για εμένα ο 2ος μου εαυτός...Δεν υπάρχει λόγος να τους ξεχωρίσω, είναι απλά πλευρές του ίδιου νομίσματος... Αν πιστεύεις στο ένα, έμμεσα πιστεύεις και στο άλλο...

Ioanna: Παρα πολυ σωστη αποψη... Για να υπαρχει καλο πρεπει να υπαρχει κακο ειναι σα μια κλωστη και ο Θεος στη μια ακρη κ ο Σατανας στην αλλη και εμεις στη μεση να αποφασισουμε

Roriconfan: Ε!!! Στοπ! Παράφραση! Θρησκευτική μετάλλαξη! WARNING! RED ALERT! DEFCON 1!

Δεν ισχύει αυτό στις Αβραμικές θρησκείες (Χριστιανισμός, Μωαμεθανισμός, Ιουδαϊσμός). Αν και μας έχουνε κάνει πλύση εγκεφάλου να νομίζουμε ότι υπάρχει το ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, δυστυχώς στις πραγματικές θρησκευτικές διδαχές τα πράγματα δεν είναι έτσι.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!

Η τηλεόραση, ο κινηματογράφος και τα βιντεοπαιχνίδια λανθασμένα παρουσιάζουνε τις Αβραμικές θρησκείες σαν να έχουνε:
· Δϊιστικό κοσμοείδωλο. Ότι δηλαδή τα πάντα αποτελούνται από δύο ισοδύναμες και αντίθετες δυνάμεις, το καλό και το κακό.
· Διθεϊσμό. Ότι δηλαδή υπάρχουνε δύο κυρίαρχοι θεοί, ο Θεός και ο εχθρός του ο Διάβολος.

Αλλά αυτά είναι παγανιστικές ή Άπω Ανατολικές αντιλήψεις. Στην πραγματικότητα έχουμε στις Αβραμικές θρησκείες:
· Μονιστικό κοσμοείδωλο. Το Κακό δεν είναι ξεχωριστή δύναμη αλλά απλά η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ. Κάτι σαν το φως που υπάρχει (είναι φωτόνια) και το σκότος που αν και είναι το αντίθετο του, δεν υπάρχει (δεν αποτελείται από κάτι). Όποιον αποκαλούμε «κακό» δεν είναι γιατί έχει σκοτεινές δυνάμεις και άλλα σχετικά μαϊμουδίσματα που εφηύρε το Χόλιγουντ για να πουλάει εισιτήρια. Απλά δεν αποδέχεται το «καλό» και ότι κάνει, το κάνει για καθαρά εγωιστικούς (και συνήθως αυτοκαταστροφικούς) λόγους.
· Μονοθεϊσμό. Ο Διάβολος δεν είναι ισοδύναμος του Θεού (ασχέτως με το πόσο τον θεοποιούνε κάποιοι στις μέρες μας). Είναι κατώτερος και γι’ αυτό η θρησκεία κηρύσσει ότι αναγκαστικά κάποτε θα χάσει και το Κακό θα χαθεί μαζί του.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει ουσιαστικά επιλογή στις θρησκείες μας στο να διαλέξουμε μεταξύ του Καλού ή του Κακού. Αυτό με το διαβολάκι στο ένα πλευρό και το αγγελάκι στο άλλο είναι πιπεριές. Το κακό ως κατώτερο, είναι σαφέστατα μια βλακώδης επιλογή (σύμφωνα με τις Αβραμικές θρησκείες, πάντοτε). ‘Η θα είμαστε με τον Θεό και θα σωθούμε επειδή θα έχουμε το Καλό (την μοναδική δύναμη που υπάρχει) ή θα είμαστε με τον Διάβολο και θα χαθούμε από το κακό(το οποίο δεν είναι δύναμη αλλά κενότητα).

Επίσης ότι ο Διάβολος (σύμφωνα με τις Αβραμικές θρησκείες, πάντοτε) δεν είναι ένας καλοπροαίρετος επαναστάτης που επιθυμεί να μαζέψει πιστούς και να απελευθερώσει την ανθρωπότητα από τον αυταρχικό Θεό. Θέλει να στείλει την ανθρωπότητα στην αυτοκαταστροφή της για να ξαναγίνει αυτός ο Νο.2 στην πλάση. Γιατί (σύμφωνα με τις Αβραμικές θρησκείες, πάντοτε) ο άνθρωπος είναι το τελειότερο πλάσμα και όχι ο Σατανάς. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ! Δεν είναι αυτός ο πανίσχυρος και γιγάντιος γαμιάς, όλο φωτιές και κακό που τόσο έχει θεοποιήσει το Χόλιγουντ. Αν δείτε πως τον αναπαραστούνε στις θρησκευτικές εικόνες, ένα κοντοπίθαρο καλικαντζαράκι είναι.

Το ότι το κακό είναι ισοδύναμο του καλού, το λένε κάποιοι επιτήδειοι για να πασάρουνε τον Σατανά σαν ισοδύναμο του Θεού και σαν απλά «την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που ο οποιοσδήποτε μπορεί ελεύθερα να διαλέξει». Τρίχες!

Αν θέλετε να λέγεστε Ευθεϊστές, πρέπει να γνωρίζετε και να στηρίζετε το παραπάνω.

Αν θέλετε να λέγεστε Δυσθεϊστές, Μισοθεϊστές ή Σατανιστές, τουλάχιστον να πείτε ότι αυτά που λένε οι θρησκείες είναι επίσης τρίχες και ότι στην πραγματικότητα:
· Δεν υπάρχει Διάβολος. Τον εφηύρε ο Θεός ή/και ο άνθρωπος για να ρίχνουνε τα λάθη τους (είναι δηλαδή αποδιοπομπαίος τράγος).
· Διάβολος είναι απλά άλλος ένας θεός που πολεμάει τον δικό μας.
· Ο Διάβολος θέλει πραγματικά το καλό μας! Είναι ένας καλοπροαίρετος επαναστάτης! FUCK DA SYSTEM! SATAN RUUULES!!!
· Είστε συνειδητά ή ασυνείδητα (λόγω πλύσης εγκεφάλου από την τηλεόραση, τα βιντεοπαιχνίδια και τα ανιμέ) μέλη μιας μη-Αβραμικής θρησκείας… Δε το περιμένατε αυτό, έ;

Αν θέλετε να λέγεστε Αθεϊστές, απλά πείτε ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν και απλά χάνουμε την ώρα μας (μια υπερβολικά απλή λύση, μπορώ να πω).

Οπότε κύριε Darthnikolas, θέλω να μας ξεκαθαρίσεις το συντομότερο το εξής:
· Είσαι πράκτορας του Σατανά που θέλεις να δελεάσεις άτομα προς την αυτοκαταστροφή τους;
· Είσαι μέλος κάποιας μη-Αβραμικής θρησκείας;
· Είσαι απλά θρησκευτικά μπερδεμένος και άλλο ένα θύμα του Χόλιγουντ, το οποίο χρηματοδοτεί ο Σατανάς για να το παίζει Θεός;
· Είμαι για δέσιμο με αυτά που γράφω;
· Θα βρέξει;

Ανοίχτε κανένα σωστό βιβλίο που να πάρει ο διάολος! Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια! Και μην ακούσω κανέναν να πει «Η άγνοια είναι ευλογία» ή «Πίστευε και μη ερεύνα». Αυτά είναι στρουθοκαμηλισμοί.

κατα μια εννοια εχεις δικαιο . καλα ο αθρωπος μονος του χωρις την παρουσια του θεου ειναι αδυναμος μπροστα του . ο σατανας πριν την πτωση του ιδιου και του ταγματος του , λογω επαρσης , ηταν ο ανωτερος ολων των αγγελων αλλα μυριες φορες υπολειπομενος απο το θεο που τον δημιουργησε κιολας .
η ημιμαθεια ειναι κακη ειδικα αν συνοδευεται απο απορριψη με την χρηση καποιας ''αυθεντιας'' που ανηκει σε χωρο παντελως διαφορετκο αυτου που προσεγγιζουμε .
οσον αφορα '' το καλο και το κακο'' που το θεωρουν μερικοι πλευρες του ιδιου νομισματος δεν στεκει επι της ουσιας , γιατι ειναι αδυνατο κατι ανωτερο απο τον ανθρωπο να αυτοαναιρειται ετσι απλα και ο ανθρωπος οντας ενα ον περιορισμενο να τα γνωριζει καλυτερα αυτα τα θεματα . σαν να ξερει το νηπιο να πει στον γιατρο που κανει λαθος στην εγχειρηση . υπαρχουν και αλλοι που στεκονται στους κανονες . δηλαδη αν ο κανονας λεει ταπεινωση αυτο θεωρειται αμεσα κακο και υποτιμιση του ανθρωπου σε κατι κατωτερο .
οποιος το υποστηριζει αυτο εχει δει ποια ειναι τα αναλογα ωφελη ; ή η αποχη απο το σεξ ή νηστεια , μερικοι πιστευουν πως αυτα ειναι κακα και δεν προσφερουν τιποτα , αλλοι λενε η θρησκεια (ορθοδοξια εδω) δεν υποκειται σε κανονες , ωραια τοτε μπατε σκυλοι αλεστε , αν δεν εχει κανονες αυτοαναιρειται παραυτα γιατι ακομα πριν διακυρηχθει εννοειται πως υπηρχε ενοσω αφου εμφανιστηκε δεν προσεφερε τιποτα ουσιατικο , ομως τον ανθρωπο τον ειδα ακομα και στο σχολειο να υποκειται σε κανονες : το διαβασμα πρεπει να ειναι καλο και επιπονο για να εχει αποτελεσματα και μαλιστα καλα , ο γιατρος θα μας πονεσει με την ενεση , αλλα τελικα παρα τον στιγμιαιο πονο θα πετυχουμε το στοχο μας και θα γινουμε καλα .
αυτα τα πραγματα για το καλο αι συναμα κακο θεο τα υποστηριζουν επειδη βλεπου τους αλλους να πονουν . το θεμα ομως ποιο ειναι ;
μπαινεις σε ενα αλλο αξιακο συστημα . η ψυχη ειναι αυτη που αξιζει πιο πολυ απο το σωμα , που για μια μικρη περιοδο ειναι στην κατοχη μας και υστερα χανεται .
προκειμενου να ερθεις κοντα στο θεο απο το να χαθεις οριστικα δεν ειναι προτιμοτερο να ταρακουνηθεις λιγο και να πας κοντα του , να μετανοησεις κοκ ;
δηλαδη υποφερεις λιγο πονο ριχνεις ενα καλο '' διαβασμα '' , κανεις μια'' ενεση'' σε ενα ορισμενο διαστημα για να κερδισεις την ουσια των πραγματων .
ο γιατρος γιατι βγαζει με ενχειρηση το σκωληκοειδητη (οσοι εχουν κανει ξερουν) ; μαζοχας ειναι ή το κανει γα το καλο μας ;
για το συνολο θυσιαζεις ενα μικρο αμελητεο μεγεθος αλλιως με τα πολλα χανεις και τα ολιγα ή μπορει να σταθει στην κοινωνια ανθρωπος χωρις να εχει πονεσει ή μοχθησει στην ζωη του; αν θελετε κανετε τη συγκριση κοσμοθεωριας παιδευμενου και μη παιδευμενου να δειτε χασμα .

Δεν μπορούσα να μην το quotαρω αυτό,φώναζε σαν τρελό:nosey:
Όταν θα έρθει εσένα ο άλλος και κλέψει/βιάσει/τραυματίσει/σκοτώσει κάποιον γνωστό σου,πες μου την αντίστοιχη σου ερμηνεία μέσω της πίστης σου.

Το λάθος σου είναι ότι δεν κατάλαβες τι εννοούσα.
Λες ότι ο διάβολος είναι το τάδε και δεν είναι το τάδε,παρομοιάζοντας μία αντίληψη με πρόσωπα και μεγέθη.
Δεν με ενδιαφέρει ούτε αν πιστεύεις πως ο διάβολος είναι ένας γίγαντας 20 μέτρα που θέλει να επιφέρει γενοκτονία,ούτε αν είναι ένα φτερωτό ξωτικό που βάζει λόγια στους ανθρώπους για να τους κάνει να επαναστατήσουν.
Αυτός είναι ο τρόπος που βλέπεις εσύ το θέμα.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε αν υπάρχει ο ένας,ούτε αν υπάρχει ο άλλος,ούτως ή άλλως δεν θα τους συναντήσω,είναι απλά κομμάτια του εαυτού μου κι αυτοί που τους δίνεις τον ανάλογο χαρακτήρα...
Πάντα άκουγα φράσεις τύπου "Σε φώτισε ο θεός" για κάτι καλό,"διαβόλου δουλειά" για κάτι κακό...
Δηλαδή ήταν μόνο ο θεός ή ο διάβολος στο γεγονός και έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν?
Έγω δεν υπήρχα καν?

Προφανώς δεν είμαι ο πιστός υπόδειγμα,αλλά δεν κάθομαι να προσωποποιώ τον ή τους θεούς μου(γιατί σε λίγο θα με βγάλεις και μάρτυρα του ιεχωβά >.>)αλλά προτιμώ να έχω τη δική μου σκέψη για το καλό το κακό,το τι αντιπροσωπεύουν κλπ κλπ.

Over and out,don't bother quotin me(εκτός αν θες να το πάμε σε flame thread :hahaha:)

ps.Ρε φίλε έχω βαρεθεί όταν σε κάνω quote να κάνω μία ώρα να ξεχωρίσω φράσεις με αυτά τα size/font/color...
Ήθελα να ξερα,δε βαριέσαι να τα βάζεις?

συγνωμη ο θεος φταιει που γινονται ολα αυτα τα πραγματα ή ο ανθρωπος ; γιατι κατα τα αλλα ο θεος μας ελεγχει και εμεις δεν ελεγχουμε την μοιρα μας (!) . τωρα λες που ειναι ο θεος και μας εγκατελειψε κοκ .
ακουσες καποιον να επικροτει κινησεις εγκληματικες και ανηθικες ;
επειδη εγινε κατι φταιει ο θεος ;
η ελευθερια επιτρεπει στον καθενα να ακολουθησει το δρομο του και αναλογα υπαρχουν επιπτωσεις .
και σχετικα με την υπαρξη σου : υπαρχεις εσυ και επιλεγεις το θεο ή το διαβολο , αναλογα παντα τον τροπο ζωης σου .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#378 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 22 March 2008 - 13:55

συγνωμη ο θεος φταιει που γινονται ολα αυτα τα πραγματα ή ο ανθρωπος ; γιατι κατα τα αλλα ο θεος μας ελεγχει και εμεις δεν ελεγχουμε την μοιρα μας (!) . τωρα λες που ειναι ο θεος και μας εγκατελειψε κοκ .
ακουσες καποιον να επικροτει κινησεις εγκληματικες και ανηθικες ;
επειδη εγινε κατι φταιει ο θεος ;
η ελευθερια επιτρεπει στον καθενα να ακολουθησει το δρομο του και αναλογα υπαρχουν επιπτωσεις .

Αυτό ακριβώς λέω ότι ο θεός δεν έχει να κάνει με κάτι στη ζωή μου και τη ζωή σου και του οποιουδήποτε,ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του(άλλο αν δεν θέλει να είναι κι προτιμά να έχει κάτι ανώτερο για να στηρίζεται.

και σχετικα με την υπαρξη σου : υπαρχεις εσυ και επιλεγεις το θεο ή το διαβολο , αναλογα παντα τον τροπο ζωης σου .

Η διαφορά είναι πως δεν χρειάζεται να επιλέξεις κάτι από τα 2...(ή παραπάνω για όσους πιστεύουν σε περισσότερες θεότητες)
Μπορείς να τα έχεις όλα(if u get my drift..)

#379 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 22 March 2008 - 14:12

Αυτό ακριβώς λέω ότι ο θεός δεν έχει να κάνει με κάτι στη ζωή μου και τη ζωή σου και του οποιουδήποτε,ο καθένας είναι κύριος του εαυτού του(άλλο αν δεν θέλει να είναι κι προτιμά να έχει κάτι ανώτερο για να στηρίζεται.

Η διαφορά είναι πως δεν χρειάζεται να επιλέξεις κάτι από τα 2...(ή παραπάνω για όσους πιστεύουν σε περισσότερες θεότητες)
Μπορείς να τα έχεις όλα(if u get my drift..)

κοιταξε ,αλλο ο αγνωστικισμος , εκει πιστευεις τα παντα και τιποτα .
η θρησκεια δεν πολιτικη και ιδεολογια , ανθρωπο πας να ξεγελασεις ;

κοροιδα πας να βρεις ; αν θεωρεις ετσι τα πραγματα ... βγαινεις κουρεμενος .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#380 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 posts

Posted 22 March 2008 - 14:26

κοιταξε ,αλλο ο αγνωστικισμος , εκει πιστευεις τα παντα και τιποτα .
η θρησκεια δεν πολιτικη και ιδεολογια , ανθρωπο πας να ξεγελασεις ;

κοροιδα πας να βρεις ; αν θεωρεις ετσι τα πραγματα ... βγαινεις κουρεμενος .

Δεν πάω να ξεγελάσω κανέναν,απλά παραθέτω τη γνώμη μου...
Τόσο επιθετικός ακούγομαι..?

Και η θρησκεία δεν είναι κάτι το απόλυτο,αλλιώς θα είχαμε χούντα στο όνομα του θεού.
Όποιος θέλει πιστεύει ότι θέλει και αν θέλει,και μπορεί να ερμηνεύει το κάθετι με τον τρόπο που θέλει...

#381 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 22 March 2008 - 14:30

Δεν πάω να ξεγελάσω κανέναν,απλά παραθέτω τη γνώμη μου...
Τόσο επιθετικός ακούγομαι..?

Και η θρησκεία δεν είναι κάτι το απόλυτο,αλλιώς θα είχαμε χούντα στο όνομα του θεού.
Όποιος θέλει πιστεύει ότι θέλει και αν θέλει,και μπορεί να ερμηνεύει το κάθετι με τον τρόπο που θέλει...

συγνωμη αν ακουγομαι και εγω καπως , δεν ειμαι επιθετικος απλα θυμωνω γιατι αυτη αντικειμενικα ειναι μια διαστρεβλωμενη αντιληψη .
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

#382 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 posts

Posted 22 March 2008 - 15:07

κατα μια εννοια εχεις δικαιο . καλα ο αθρωπος μονος του χωρις την παρουσια του θεου ειναι αδυναμος μπροστα του . ο σατανας πριν την πτωση του ιδιου και του ταγματος του , λογω επαρσης , ηταν ο ανωτερος ολων των αγγελων αλλα μυριες φορες υπολειπομενος απο το θεο που τον δημιουργησε κιολας .
η ημιμαθεια ειναι κακη ειδικα αν συνοδευεται απο απορριψη με την χρηση καποιας ''αυθεντιας'' που ανηκει σε χωρο παντελως διαφορετκο αυτου που προσεγγιζουμε .
οσον αφορα '' το καλο και το κακο'' που το θεωρουν μερικοι πλευρες του ιδιου νομισματος δεν στεκει επι της ουσιας , γιατι ειναι αδυνατο κατι ανωτερο απο τον ανθρωπο να αυτοαναιρειται ετσι απλα και ο ανθρωπος οντας ενα ον περιορισμενο να τα γνωριζει καλυτερα αυτα τα θεματα . σαν να ξερει το νηπιο να πει στον γιατρο που κανει λαθος στην εγχειρηση . υπαρχουν και αλλοι που στεκονται στους κανονες . δηλαδη αν ο κανονας λεει ταπεινωση αυτο θεωρειται αμεσα κακο και υποτιμιση του ανθρωπου σε κατι κατωτερο .
οποιος το υποστηριζει αυτο εχει δει ποια ειναι τα αναλογα ωφελη ; ή η αποχη απο το σεξ ή νηστεια , μερικοι πιστευουν πως αυτα ειναι κακα και δεν προσφερουν τιποτα , αλλοι λενε η θρησκεια (ορθοδοξια εδω) δεν υποκειται σε κανονες , ωραια τοτε μπατε σκυλοι αλεστε , αν δεν εχει κανονες αυτοαναιρειται παραυτα γιατι ακομα πριν διακυρηχθει εννοειται πως υπηρχε ενοσω αφου εμφανιστηκε δεν προσεφερε τιποτα ουσιατικο , ομως τον ανθρωπο τον ειδα ακομα και στο σχολειο να υποκειται σε κανονες : το διαβασμα πρεπει να ειναι καλο και επιπονο για να εχει αποτελεσματα και μαλιστα καλα , ο γιατρος θα μας πονεσει με την ενεση , αλλα τελικα παρα τον στιγμιαιο πονο θα πετυχουμε το στοχο μας και θα γινουμε καλα .
αυτα τα πραγματα για το καλο αι συναμα κακο θεο τα υποστηριζουν επειδη βλεπου τους αλλους να πονουν . το θεμα ομως ποιο ειναι ;
μπαινεις σε ενα αλλο αξιακο συστημα . η ψυχη ειναι αυτη που αξιζει πιο πολυ απο το σωμα , που για μια μικρη περιοδο ειναι στην κατοχη μας και υστερα χανεται .
προκειμενου να ερθεις κοντα στο θεο απο το να χαθεις οριστικα δεν ειναι προτιμοτερο να ταρακουνηθεις λιγο και να πας κοντα του , να μετανοησεις κοκ ;
δηλαδη υποφερεις λιγο πονο ριχνεις ενα καλο '' διαβασμα '' , κανεις μια'' ενεση'' σε ενα ορισμενο διαστημα για να κερδισεις την ουσια των πραγματων .
ο γιατρος γιατι βγαζει με ενχειρηση το σκωληκοειδητη (οσοι εχουν κανει ξερουν) ; μαζοχας ειναι ή το κανει γα το καλο μας ;
για το συνολο θυσιαζεις ενα μικρο αμελητεο μεγεθος αλλιως με τα πολλα χανεις και τα ολιγα ή μπορει να σταθει στην κοινωνια ανθρωπος χωρις να εχει πονεσει ή μοχθησει στην ζωη του; αν θελετε κανετε τη συγκριση κοσμοθεωριας παιδευμενου και μη παιδευμενου να δειτε χασμα .

Συγχώρησε με αν κάνω λάθος αλλά λέει πουθενά στη βίβλο ότι ο Σατανάς ήταν ο "ταγματάρχης" του 13ου τάγματος των αγγέλων κτλ?Με αποτέλεσμα να θεωρείται απ'ευθείας πιο αδύναμος από το Θεό μεόλα τα παρελκόμενα.Δ λέω π.χ. η νηστεία συνάγεται άμεσα από την πορεία του Χριστού στην έρημο και τους πειρασμούς του διαβόλου.Επειδή κατηγορείς για ημιμάθεια τους υπόλοιπους θα ήθελα να μου πεις συγκεκριμένο εδάφιο για καταλαβαίνω γενικά τι παίζει.Εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν αναφέρεται πουθενά και είναι ένα απο τα πολλά δογματα που έχουν εμφανιστεί κατα καιρούς στην ιστορία του χριστιανισμού βάση της λογικής του "choose your destiny!We ARE the winning team" η οποία ηλιθιωδώς προβάλλεται σαν το καρότο στην πετονιά που θα δίνει κίνητρο στο άλογο να τρέχει.Απο την άλλη γιατί έχουμε το δικαίωμα(ή για την ακρίβεια γιατί μπαίνουμε στο κακό τρυπάκι) να ξεχωρίζουμε καλές αυθεντίες και κακές αυθεντίες από τη στιγμή που η ίδια η επίκληση της αυθεντίας είναι ανευ νοήματος?Και τι εννοώ...Μόνο με την τριβή και τη συλλογικότητα μπορεί κάποιος να καταλήξει σε ένα σαφές συμπέρασμα για τον κόσμο γύρω του.Το να βάζεις ως ανώτερα σωστό έναν εξωτερικό της συζητήσεως παράγοντα(δηλ. μια οιαδήποτε αυθεντία) γλυτώνεις τη σκοτούρα και τη σκέψη μα απο την άλλη στρεβλώνεις τη δυνατότητα μιας παραγωγικής συζήτησης.Επομένως γιατί να επικαλείσαι κακές και καλές αυθεντίες ενώ η ίδια η επίκληση της αυθεντίας είναι προβληματική για τη συζήτηση.
Απο την άλλη,στο θέμα των κανόνων,αν θεωρείς ότι οι κανόνες και η αυστηρότητα των σχολείων είναι αυτή που μας έκανε σκεπτόμενους και λογικούς ανθρώπους επέτρεψε μου να σου πω την αποψη μου και αυτή είναι ότι έχεις ένα μεγάλο λάθος.Οι κανόνες αυτοί έχουν μόνο ένα απώτερο σκοπό:να σε βάλουν στη λούπα του "ορισμένα πράματα δεν αλλάζουν και πρέπει να τα υποστώ γιατί τίποτε άλλο δε γίνεται".Δηλαδή θέλουν να σε κάνουν ένα ωραιότατο γρανάζι του συστήματος να δουλεύεις γι'αυτούς και να μη διαμαρτύρεσαι και η εκκλησία είναι άλλος ένας φορέας αυτών των ιδεών και μάλιστα με μεγαλύτερη επίδραση.Ο λογος:Τα Δογματα!Από σχολείο σε σχολείο υπάρχουν πολλές φορές μεγάλες διαφοροποιήσεις από εκκλησία σε εκκλησία ελάχιστες.
-Περι σκωληκοειδίτιδας:Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι οι κανόνες υγείας σε μια εγχείρηση είναι ατυχέστατο παράδειγμα.Έχω κουραστεί να γράφω και δεν θα πω γιατί.

Αυτά για την άποψη μου(αν και επιγραμματικά) για τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας και του σχολείου(όχι ακριβώς off topic το σχολείο αφού προαναφέρθηκε).Απο κει και πέρα στο Θεό δεν είναι κοινωνικά προβληματικό να πιστεύει κανείς,αλλά ούτε και να μην πιστεύει(και όταν λέω θεό εννοώ οποιαδήποτε θρησκεία,όντας σχετικά προς την αθειστική μερια...).Αυτό που προκαλεί το πρόβλημα είναι η εκμετάλλευση της πίστεως των ανθρώπων για ιδιοτελείς σκοπούς από τους ισχυρούς οικονομικά,ο απομονωτισμός και η μισσαλλοδοξία.Επομένως αν κάποιος πιστεύει με συνείδηση και κριτική ικανότητα μπορει να υπερβεί τους παραπάνω σκοπέλους.Η ύπαρξη η μη του θεου(κάτι που δε θα μάθουμε πιθανώς ποτέ) δεν έχει σημασία απο τι στιγμή που είσαι συνειδητοποιημένος άνθρωπος.
Spoiler:

Posted Image

#383 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 22 March 2008 - 15:56

Συγχώρησε με αν κάνω λάθος αλλά λέει πουθενά στη βίβλο ότι ο Σατανάς ήταν ο "ταγματάρχης" του 13ου τάγματος των αγγέλων κτλ?Με αποτέλεσμα να θεωρείται απ'ευθείας πιο αδύναμος από το Θεό μεόλα τα παρελκόμενα.Δ λέω π.χ. η νηστεία συνάγεται άμεσα από την πορεία του Χριστού στην έρημο και τους πειρασμούς του διαβόλου.Επειδή κατηγορείς για ημιμάθεια τους υπόλοιπους θα ήθελα να μου πεις συγκεκριμένο εδάφιο για καταλαβαίνω γενικά τι παίζει.Εγώ έχω την εντύπωση ότι δεν αναφέρεται πουθενά και είναι ένα απο τα πολλά δογματα που έχουν εμφανιστεί κατα καιρούς στην ιστορία του χριστιανισμού βάση της λογικής του "choose your destiny!We ARE the winning team" η οποία ηλιθιωδώς προβάλλεται σαν το καρότο στην πετονιά που θα δίνει κίνητρο στο άλογο να τρέχει.Απο την άλλη γιατί έχουμε το δικαίωμα(ή για την ακρίβεια γιατί μπαίνουμε στο κακό τρυπάκι) να ξεχωρίζουμε καλές αυθεντίες και κακές αυθεντίες από τη στιγμή που η ίδια η επίκληση της αυθεντίας είναι ανευ νοήματος?Και τι εννοώ...Μόνο με την τριβή και τη συλλογικότητα μπορεί κάποιος να καταλήξει σε ένα σαφές συμπέρασμα για τον κόσμο γύρω του.Το να βάζεις ως ανώτερα σωστό έναν εξωτερικό της συζητήσεως παράγοντα(δηλ. μια οιαδήποτε αυθεντία) γλυτώνεις τη σκοτούρα και τη σκέψη μα απο την άλλη στρεβλώνεις τη δυνατότητα μιας παραγωγικής συζήτησης.Επομένως γιατί να επικαλείσαι κακές και καλές αυθεντίες ενώ η ίδια η επίκληση της αυθεντίας είναι προβληματική για τη συζήτηση.
Απο την άλλη,στο θέμα των κανόνων,αν θεωρείς ότι οι κανόνες και η αυστηρότητα των σχολείων είναι αυτή που μας έκανε σκεπτόμενους και λογικούς ανθρώπους επέτρεψε μου να σου πω την αποψη μου και αυτή είναι ότι έχεις ένα μεγάλο λάθος.Οι κανόνες αυτοί έχουν μόνο ένα απώτερο σκοπό:να σε βάλουν στη λούπα του "ορισμένα πράματα δεν αλλάζουν και πρέπει να τα υποστώ γιατί τίποτε άλλο δε γίνεται".Δηλαδή θέλουν να σε κάνουν ένα ωραιότατο γρανάζι του συστήματος να δουλεύεις γι'αυτούς και να μη διαμαρτύρεσαι και η εκκλησία είναι άλλος ένας φορέας αυτών των ιδεών και μάλιστα με μεγαλύτερη επίδραση.Ο λογος:Τα Δογματα!Από σχολείο σε σχολείο υπάρχουν πολλές φορές μεγάλες διαφοροποιήσεις από εκκλησία σε εκκλησία ελάχιστες.
-Περι σκωληκοειδίτιδας:Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι οι κανόνες υγείας σε μια εγχείρηση είναι ατυχέστατο παράδειγμα.Έχω κουραστεί να γράφω και δεν θα πω γιατί.

Αυτά για την άποψη μου(αν και επιγραμματικά) για τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας και του σχολείου(όχι ακριβώς off topic το σχολείο αφού προαναφέρθηκε).Απο κει και πέρα στο Θεό δεν είναι κοινωνικά προβληματικό να πιστεύει κανείς,αλλά ούτε και να μην πιστεύει(και όταν λέω θεό εννοώ οποιαδήποτε θρησκεία,όντας σχετικά προς την αθειστική μερια...).Αυτό που προκαλεί το πρόβλημα είναι η εκμετάλλευση της πίστεως των ανθρώπων για ιδιοτελείς σκοπούς από τους ισχυρούς οικονομικά,ο απομονωτισμός και η μισσαλλοδοξία.Επομένως αν κάποιος πιστεύει με συνείδηση και κριτική ικανότητα μπορει να υπερβεί τους παραπάνω σκοπέλους.Η ύπαρξη η μη του θεου(κάτι που δε θα μάθουμε πιθανώς ποτέ) δεν έχει σημασία απο τι στιγμή που είσαι συνειδητοποιημένος άνθρωπος.

Spoiler:

ο χριστος που ηταν θεος νηστεψε , δεν θα το κανει ο κατωτερος ανθρωπος ;
λοιπον , περι νηστειας , που δεν νοειται απλα σε αποφυγη ορισμενων τροφων αλλα στην επιδιωξη της καθαροτητας της ψυχης , δες εδω :

Νηστεία είναι η αποχή από ορισμένα φαγητά για κάποιο χρονικό διάστημα. Η νηστεία είναι αρχαίος θεσμός της Εκκλησίας μας και όχι των ανθρώπων. Είναι η πρώτη εντολή του Θεού στους Πρωτόπλαστους μέσα στον Παράδεισο.

« Από όλα τα καλά του Παραδείσου θα τρώτε», τους είπε, « εκτός από τον καρπό αυτό ». Η παράβαση αυτής της εντολής έφερε τόσα κακά στην ανθρωπότητα και πρώτα απ’ όλα την εξορία από τον Παράδεισο και το θάνατο.
Ο ίδιος ο Κύριος νήστεψε 40 ημέρες, όταν μετά τη βάφτισή Του έμεινε στην έρημο. Το ίδιο κι ο Μωυσής πριν ανέβει στο όρος Σινά για να πάρει το νόμο. Το ίδιο κι ο προφήτης Ηλίας όταν απέκλεισε τον ουρανό τρία έτη και έξι μήνες, αλλά και όλοι οι άγιοι.
Η νηστεία μόνη της δεν είναι αρετή, αλλά είναι μέσον για την απόκτηση της αρετής.
Ο άνθρωπος που νηστεύει δυναμώνει τη θέλησή του, επιβάλλεται στον εαυτό του και υποτάσσει το σώμα του ατο πνεύμα. Δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο Χριστό και την υπακοή του σ ’όσα η Εκκλησία μας ορίζει. Έτσι ελκύει τη χάρη του Θεού.
Η έννοια της νηστείας, βέβαια, δεν περιορίζεται μόνο στην ποιότητα, αλλά και στην ποσότητα. Δεν είναι δηλαδή μόνο τι θα φάει κανείς, αλλά και πόσο θα φάει. Η λίγη και μετρημένη τροφή, είναι κι αυτό νηστεία Διαφορετικά, η λαιμαργία, απλούστατα αλλάζει υλικά για τον κορεσμό της.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι νηστεία δεν είναι μόνο το να απέχουμε από κάποιες τροφές, αλλά και να φυλαγόμαστε από παρεκτροπές. Γι’ αυτό και η Εκκλησία μας προτρέπει: « Νηστεύσωμεν, αδελφοί, σωματικώς, νηστεύσωμεν και πνευματικώς ». Αξία έχει όχι μόνο η νηστεία των τροφών, αλλά και των παθών.
Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει: « Δείξε μου την νμηστεία σου δια των έργων σου. Αν δεις πτωχό, ελέησέ τον. Αν δεις κάποιο εχθρό σου συμφιλιώσου. Αν δεις φίλο σου να προοδεύει, μην τον φθονήσεις. Διατήρησε τα χέρια σου, τα πόδια σου , τα μάτια σου, τα αυτιά σου καθαρά από αμαρτίες. Διότι ποιο το όφελος, όταν δεν τρώμε κρέας, όμως κατατρώμε τους αδελφούς μας; Εκείνος που κατηγορεί τον άλλο, είναι σαν να δάγκωσε τη σάρκα του “ πλησίον” …… Παρακαλώ, λοιπόν, όσοι μπορείτε να νηστεύετε, όσο είναι δυνατόν, και να αυξάνετε την καλή σας αυτή και αξιέπαινη προθυμία ».

για τον διαβολο στην αγια γραφη:
Ὅσον ἀφορᾶ στά δύο ἐρωτήματά σας σχετικά μέ τήν πτώση τοῦ διαβόλου καί τόν ἀντίχριστο σᾶς δίδω τίς κάτωθι ἀπαντήσεις:

Πρῶτον, τό θέμα τῆς πτώσεως τοῦ διαβόλου ἀναφέρεται στήν Ἀποκάλυψη τοῦ εὐαγγελιστοῦ Ἰωάννου, ὁ ὁποῖος περιγράφει τήν πτώση αὐτή ὡς ἑξῆς: «Καί ἡ οὐρά αὐτοῦ (τοῦ δράκοντος) σύρει τό τρίτον τῶν ἀστέρων τοῦ οὐρανοῦ, καί ἔβαλεν αὐτούς εἰς τήν γῆν...» (Ἀποκ. ιβ΄ 4). Ἡ οὐρά τοῦ δράκοντος ἔσυρε τό ἕνα τρίτο ἀπό τά ἀστέρια τοῦ οὐρανοῦ, δηλαδή τούς ἀγγέλους πού ἐπαναστάτησαν μαζί του ἐναντίον τοῦ Θεοῦ καί τούς ἔριξε κάτω στή γῆ. Καί συνεχίζει τό βιβλίο τῆς Ἀποκαλύψεως: «Καί ἐγένετο πόλεμος ἐν τῷ οὐρανῷ· ὁ Μιχαήλ καί οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ (ἦλθαν) τοῦ πολεμῆσαι μετά τοῦ δράκοντος· καί ὁ δράκων ἐπολέμησε καί οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ, καί οὐκ ἴσχυσεν, οὐδέ τόπος εὑρέθη αὐτῷ ἔτι ἐν τῷ οὐρανῷ. Καί ἐβλήθη ὁ δράκων, ὁ ὄφις ὁ μέγας... ἐβλήθη εἰς τήν γῆν, καί οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ μετ' αὐτοῦ ἐβλήθησαν» (7-9). Ἔχουμε δηλαδή πρό τῆς πτώσεως τοῦ ἀνθρώπου τήν πτώση τοῦ διαβόλου. «Πῶς ἐξέπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ὁ ἑωσφόρος ὁ πρωΐ ἀνατέλλων» ἐρωτᾶ μάλιστα ὁ προφήτης Ἡσαΐας (Ἡσ. 14, 12) καί ἀπαντᾶ ὅτι τοῦτο ὀφείλεται στήν ὑπερβολικήν του ἔπαρσιν: «Θά ἀναβῶ», διενοήθη, «εἰς τόν οὐρανόν, ἐπάνω εἰς τά ἀστέρια τοῦ οὐρανοῦ, θά στήσω τόν θρόνον μου... θά ἀναβῶ ἐπάνω ἀπό τά σύννεφα, θά γίνω ὅμοιος πρός τόν Ὕψιστον. Τώρα ἰδού, θά καταβῇς εἰς τόν Ἅδην καί εἰς τά θεμέλια τῆς γῆς!» (Ἡσ. 14, 13-15).

Ὁ ἴδιος ὁ Κύριος, βεβαίως, ἀνέφερεν στούς μαθητές Του: «Ἔβλεπα τόν Σατανᾶν νά πέφθῃ ὡς ἀστραπή ἀπό τόν οὐρανόν» (Λουκ. 10, 18).

Ὁ Μέγας Βασίλειος ἀναφέρει ὅτι: «Οὐκ ἐν τῇ κατασκευῇ ἔχοντες τό ἀκάθαρτον», «οὐδέ φύσει πονηροί γεγονότες, ἀλλ' ἀγαθοί ὄντες καί ἐπ' ἀγαθῷ γενόμενοι καί μηδόλως ἐν ἑαυτοῖς παρά τοῦ Δημιουργοῦ κακίας ἐσχηκότες ἴχνος». Ὅμως δέν «ἔμειναν ἐφ' οἷς αὐτούς ἐποίησε καί διέταξεν ὁ Θεός, ἀλλ' ἐνύβρισαν» «ἐκπεσόντες τῶν οὐρανῶν». Ἀκριβῶς γιατί ὡς ἐλεύθερα πλάσματα εἶχαν τήν ἐξουσία «ἤ παραμένειν τῷ Θεῷ ἤ ἀλλοτριωθῆναι τοῦ ἀγαθοῦ». Καί ὁ ἅγιος Κύριλλος Ἀλεξανδρείας σημειώνει, ὅτι τόσον αὐτός ὁ ἀποστάτης, ὅσον καί οἱ ἄλλες πονηρές δυνάμεις, ἀνῆκαν στίς ἀγγελικές δυνάμεις τοῦ οὐρανοῦ «διαπρέποντες ἐν δόξῃ» «καί ἀσύγκριτον ἔχοντες τήν ὑπεροχήν» σέ σχέση μέ μᾶς. «Κατώλισθε (κατέπεσε) δέ μεθ' ἑτέρων ὁ Σατανᾶς καί τῆς οἰκείας ἐστέρηται δόξης».

Αὐτό φανερώνουν, ὅπως παρατηρεῖ καί ὁ ἱερός Αὐγουστίνος, καί οἱ λόγοι τοῦ Κυρίου, ὅτι «ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν» (Ἰωάννου η΄ 44). Δηλαδή ὁ Σατανᾶς· ὑπῆρξε κάποτε στήν ἀλήθεια, ἀλλά δέν στάθηκε σ' αὐτήν. Δέν στάθηκε στήν ἀλήθεια. Δέν στάθηκε κοντά στόν Θεό. «Γαβριήλ ἄγγελος, καί παρέστηκε τῷ Θεῷ διηνεκῶς. Ὁ Σατανᾶς ἄγγελος, καί ἐξέπεσε τῆς οἰκείας τάξεως παντελῶς. Κἀκεῖνον (τόν Γαβριήλ) ἡ προαίρεσις διεφύλαξεν ἐν τοῖς ἄνω, καί τοῦτον (τόν Σατανᾶ) κατέρριψε τῆς γνώμης τό αὐτεξούσιον. Ἐδύνατο γάρ κακεῖνος ἀποστατῆσαι, καί οὗτος μή ἐκπεσεῖν. Ἀλλά τόν μέν διεσώσατο τῆς ἀγάπης τοῦ Θεοῦ τό ἀκόρεστον˙ τόν δέ ἀπόβλητον ἔδειξεν ἡ ἐκ Θεοῦ ἀναχώρησις. Τοῦτό ἐστι τό κακόν, ἡ τοῦ Θεοῦ ἀλλοτρίωσις».

Ἀλλά πρέπει νά ξέρουμε ὅτι προτοῦ νά ἔλθη ὁ Χριστός κυριαρχοῦσε καί τυραννοῦσε. Ἦταν ὁ ἰσχυρός. Μέ τήν ἐνανθρώπηση ὅμως τοῦ Θεοῦ ἔπεσε, θά λέγαμε, ὄχι ἀπό τόν οὐρανό, διότι ἀπό τή στιγμή πού ἔπεσε ἀπό ἐκεῖ δέν ξανανέβηκε. Ἔπεσε ἀπό τό ὕψος τῆς τυραννίας καί τῆς δυνάμεώς του. Ὁ Σατανᾶς πέφτει ἀπό τόν οὐρανό καί σήμερα καί σέ καθε ἐποχή, ὅταν πέφτει ἀπό τόν θρόνο τῆς καρδιᾶς τῶν ἀνθρώπων. Μέ τήν Σταύρωση καί τήν Ἀνάστασή Του ὁ Ἰησοῦς Χριστός νίκησε καί συνέτριψε τόν διάβολον καί οἱ πιστοί χριστιανοί ἔκτοτε δέν ἔχουν τίποτα νά φοβηθοῦν. Ὁ ἴδιος ὁ Κύριος εἶπε στούς μαθητές Του ἀλλά καί σέ ὅλους τούς διά μέσου τῶν αἰώνων πιστούς: «Ἰδού δίδωμι ὑμῖν τήν ἐξουσίαν τοῦ πατεῖν ἐπάνω ὄφεων καί σκορπίων καί ἐπί πᾶσαν τήν δύναμιν τοῦ ἐχθροῦ, καί οὐδέν ὑμᾶς οὐ μή ἀδικήσῃ» (ι΄ 19). Σᾶς δίνω τήν ἐξουσία νά νικᾶτε καί νά ποδοπατεῖτε ὅλα τά ὄργανα τοῦ Σατανᾶ, πού σάν φίδια καί σκορπιοί ἐπιβουλεύονται καί χύνουν τό δηλητήριο ὕπουλα στίς ψυχές τῶν ἀνθρώπων, γιά νά τίς θανατώσουν. Κανένας, λοιπόν, φόβος ἀλλά ἀγώνας πνευματικός συνεχής κατά τοῦ χαιρεκάκου καί πονηροῦ δαίμονος.

Σχετικά τώρα μέ τό δεύτερο ζήτημα πού σᾶς ἀπασχολεῖ θά σᾶς ὑπογραμμίσω ὅτι, βασικά, καλόν εἶναι περισσότερον νά ἀσχολεῖσθε μέ τόν Χριστόν καί ὄχι μέ τόν ἀντίχριστον. Μελετήσατε τό Πανάγιο Θεῖο Πρόσωπο τοῦ Χριστοῦ καί ἐμπνευσθεῖτε ἀπ' Αὐτό. Λάβατε δύναμιν καί προχωρήσατε στή ζωή σας. Ὡστόσο σᾶς ὑπογραμμίζω ὅτι ὁ ὅρος ἀντίχριστος στήν Ἁγία Γραφή σημαίνει τόν ἐχθρό καί ἀντίπαλο τοῦ Χριστοῦ, πού ἀντιμάχεται τό Χριστό καί τήν Ἐκκλησία Του. Σύμφωνα μέ τή διδασκαλία τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Ἰωάννου καί τοῦ Ἀποστόλου Παύλου, ἡ ἐμφάνισις τοῦ ἀντιχρίστου εἶναι ἕνα ἀπό τά προγνωστικά σημεῖα τῆς Δευτέρας Παρουσίας τοῦ Χριστοῦ. Ὁ Κύριος ὅμως, ὅταν ἔλθει, θά ἐξοντώσει τελικά καί ὁριστικά τόν ἀντίχριστο.

Ὁ τύπος τοῦ ἀντιχρίστου δέν ἀναφέρεται σέ κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο τῆς Ἱστορίας. Πρόκειται μᾶλλον γιά προσωποποίηση ὅλων τῶν ἀντιθέων δυνάμεων˙ ὅλων τῶν μέσων πού μεταχειρίζονται, κατά καιρούς, διάφορα πρόσωπα τῆς Ἱστορίας στήν προσπάθειά τους ν' ἀντιταχθοῦν στό Θεό καί τό ἔργο Του γιά τή σωτηρία τῶν ἀνθρώπων, τό δέ 666 εἶναι ἕνας ἀριθμός πού ἀναφέρεται στήν Ἀποκάλυψη καί μάλιστα στό κεφάλαιο δεκατρία καί στόν στίχο 18 καί θεωρεῖται ὡς ὁ ἀριθμός τοῦ ἀντιχρίστου. Ἀλλά μήν ἀνησυχεῖτε· ἐφόσον ἔχουμε βαπτισθεῖ στό ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καί διάγουμε χριστιανική πνευματική ζωή, μέ μετάνοια καί μέ συμμετοχή στή θεία Κοινωνία, κανένας δέν μπορεῖ νά μᾶς κατανικήσει.

Πάντοτε νά σκέπτεσθε τό τοῦ Ἀποστόλου Παύλου: «Εἰ ὁ Θεός ὑπέρ ἡμῶν, τίς καθ' ἡμῶν;» (Ρωμ. 8, 31).

Σᾶς εὔχομαι ὁ Ἀναστάς Κύριος νά σᾶς εὐλογεῖ, ἁγιάζει καί χαριτώνει «ἐν παντί».

εκπαιδευση - παιδευση στη ζωη:
στησε μια οικογενεια απο τα 15 σου.
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

#384 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 22 March 2008 - 16:10

Μην διαβαζω κουλαμαρες ρε παιδια...η νηστεια ηταν ενας τροπος για τους αμορφωτους ανθρωπους να αποφευγουν την παρατεταμενη καταναλωση βλαβερων για την υγεια τροφων...τοτε που ο κοσμος ηταν θρησκος, δεν ειχανε ουτε διαιτολογους, ουτε διατροφολογους, ουτε γιατρους της προκοπης να τους πουν, οτι το να τρωνε μονιμως κρεας δεν ειναι καλο για τον οργανισμο..πως θα το περνουσαν?και αν το περνουσαν με τα τοτε επιστημονικα δεδομενα ο κοσμος που αρμεγε γελαδια και οργωνε χωραφια τι θα καταλαβαινε?Ο μονος τροπος ηταν η εκκλησια, γιατι τοτε πιστευαν με τα ματια κλειστα...απ'οποια μερια και να το παρετε, θα δειτε οτι η νηστεια στην ουσια ειναι μια μεθοδος υγειηνης διατροφης, που περιελαμβανε αυτα που ο κοσμος μπορουσε να εχει, σε οποιαδηποτε οικονομικη ταξη και να ανηκε.
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#385 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 22 March 2008 - 16:22

Μην διαβαζω κουλαμαρες ρε παιδια...η νηστεια ηταν ενας τροπος για τους αμορφωτους ανθρωπους να αποφευγουν την παρατεταμενη καταναλωση βλαβερων για την υγεια τροφων...τοτε που ο κοσμος ηταν θρησκος, δεν ειχανε ουτε διαιτολογους, ουτε διατροφολογους, ουτε γιατρους της προκοπης να τους πουν, οτι το να τρωνε μονιμως κρεας δεν ειναι καλο για τον οργανισμο..πως θα το περνουσαν?και αν το περνουσαν με τα τοτε επιστημονικα δεδομενα ο κοσμος που αρμεγε γελαδια και οργωνε χωραφια τι θα καταλαβαινε?Ο μονος τροπος ηταν η εκκλησια, γιατι τοτε πιστευαν με τα ματια κλειστα...απ'οποια μερια και να το παρετε, θα δειτε οτι η νηστεια στην ουσια ειναι μια μεθοδος υγειηνης διατροφης, που περιελαμβανε αυτα που ο κοσμος μπορουσε να εχει, σε οποιαδηποτε οικονομικη ταξη και να ανηκε.

λες σε μια περιοδο σαν εκεινη να υπηρχαν τετοια κοληματα ;
οι ανθρωποι τοτε ηταν σκληροτραχηλοι , αυτο θα ενοιαζε τον αλλον ; αντιθετως αν ετρωγε πολυ ο αλλος θα ηταν πιο δυνατος .

να μαντεψω ... μονο ο Ματσου να το δει :hahaha: !!!
Spoiler:

Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

#386 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 22 March 2008 - 16:27

Εχμ...τι καταλαβες εσυ απο το ποστ μου, και σε παρακαλω εξηγησε μου πως κολλαει ο σοσιαλισμος με τη νηστεια....πριν μου φυγει το τσερβελο σε παρακαλω....
Posted Image

#387 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 22 March 2008 - 16:38

Ερώτημα προς αυτούς που πιστεύουν στο θεό. Αν έχουμε πλαστεί κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση Του, γιατί δεν έχουμε κι εμείς τρεις φύσεις όπως κι Εκείνος (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα); Πάντα απορούσα και κανείς δεν μου έχει απαντήσει ως τώρα ικανοποιητικά.

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image

#388 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 posts

Posted 22 March 2008 - 16:45

Φίλε laraska καταρχην το κείμενο που έκανες post παραπάνω δεν μου φαίνεται να είναι από την αγία γραφή γιατί πρώτον κάνει παραπομπή στην αποκάλυψη του Ιωάννη (το οποίο ήταν και το τελευταίο βιβλίο που γράφτηκε) και μιλάει γενικά σε τρίτο πρόσωπο για τα ευαγγέλια που σημαίνει ότι δανείστηκες ένα κείμενο από τους "πατέρες" της τωρινής μας εκκλησίας κατι που επιβεβαιώνει τα προηγούμενα που σου είπα όσον αφορά τις διάφορες προσθέσεις στα δόγματα κατα καιρούς που είναι μεταγενέστερες των ευαγγελίων που είναι τα μόνα κείμενα που έχουν,σύμφωνα με το λαό(!) αν θες να το θέσω έτσι αδιαμφισβήτητη(?!??!?!?!?!?!?!?) θεική προέλευση.Τα ερωτηματικά-θαυμαστικά είναι έκφραση προσωπικής αμφιβολίας τεραστίων διαστάσεων.
Τέλος θα σε παρακαλούσα και εγώ(φαντάζομαι και ο/η Matsu,νομίζω η έτσι δεν είναι?)να αφήσεις τα πολιτικά απ'έξω αφού είναι ζήτημα που δεν έχει θέση σ'ενα τέτοιο forum.(περι της αναφοράς για σοσιαλισμό)
Posted Image

#389 Gaia

Gaia

マザーアース

• Members
  • 182 posts

Posted 22 March 2008 - 16:49

Ερώτημα προς αυτούς που πιστεύουν στο θεό. Αν έχουμε πλαστεί κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση Του, γιατί δεν έχουμε κι εμείς τρεις φύσεις όπως κι Εκείνος (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα); Πάντα απορούσα και κανείς δεν μου έχει απαντήσει ως τώρα ικανοποιητικά.

Επειδη θα σου πει οτι ο Θεος ειναι ενας κι απολυτος.
Ο θεος ειναι θεος.
Αυτα.

#390 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 22 March 2008 - 16:50

Η Matsu...και αυτο που ηθελα εγω να αναφερω, ειναι οτι για μενα, πολιτικη και θρησκεια, ειναι δυο τελειως αντιθετα πραγματα, ασχετως με το τι εφαρμοζεται στην ελλαδα. Και αυτο γιατι υποτιθεται πως η πολιτικη προκυπτει απο την εφαρμογη επιστημων...ασχετα απο το τι εφαρμοζεται στην ελλαδα:hahaha:..ενω η θρησκεια ειναι κατι τελειως προσωπικο, αναποδεικτο, και συνηθως οποιαδηποτε κουβεντα γινεται πανω στο θεμα, κατανταει κουραστικη, οπως αυτη εδω παρεπιπτοντως, γιατι οι δυο πλευρες μενουν αμετακινητες, αφου μιλαμε για τα πιστευω τους και οχι για κατι που με επιχειρηματα μπορει να αλλαξει...
Posted Image