Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Υπαρχει θεος ;

• This topic is locked This topic is locked
617 replies to this topic

Poll: Υπαρχει θεος ; (168 member(s) have cast votes)

Υπαρχει θεος ;

1. ναι (666 votes [28.57%])

Percentage of vote: 28.57%

2. οχι (777 votes [33.33%])

Percentage of vote: 33.33%

3. δεν ξέρω (888 votes [38.10%])

Percentage of vote: 38.10%

Vote

#226 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 06 March 2008 - 01:39

καλα ειστε βαθια νυχτωμενοι ! και για την κοσμικη επανασταση στρατολογησε μονο ''12 πρακτορες'' ; μονο 12 ατομα ;
τι θα κερδιζε ο αυτοκρατορας παραπανω; Δεν τα ειχε ολα υπο τον ελεγχο του ηδη μεσω της θρησκειας (ειδωλολατρικης); Ο ιδιος θεωρουταν θεος επι γης τοτε , και ξαφνικα αποφασιζει να θεσπισει μια αλλη θρησκεια και να παρει απο τα χερια του τον ελεγχο και να το δωσει αλλου ; δεν ξερετε τι λετε! διαβαστε ιστορια.

Σε ποια ακριβώς κοσμική επανάσταση αναφέρεσαι; Και ποιούς δώδεκα πράκτορες; δεν πιστεύω να δέχεσαι την Βίβλο ως ιστορική πηγή;
Εγώ είμαι πρόθυμος να διαβάσω ιστορία, εσυ ομως δείχνεις πως δεν είσαι. Αν ησουν, θα ήξερες οτι η αρχαία θρησκεία(παγανισμός οπως την απεκάλεσαν τότε) δεν είχε δόγμα, δεν είχε οργανωμένο ιερατείο, κι ούτε κρατικοδίαιτος λειτουργούς. Στην απορία σου τώρα. Μπορεί ο καίσαρας να θεωρούνταν θεάνθρωπος, το πίστευε ομως μια μικρή μερίδα του πληθυσμού, μιας αχανούς αυτοκρατορίας. Και οπου αυτοκρατορία, βλέπε δεκάδες διαφορετικοί λαοί με τις δικές τους παραδόσεις, δικά τους ηθη και έθιμα. Τί εκαναν λοιπόν οι Ρωμαίοι; Εφτιαξαν μια καινούρια θρησκεία, μέσω των Οικουμενικών Συνόδων, που ισοπέδωνε ο,τιδήποτε προηγήθηκε αυτής, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Έτσι ο αυτοκράτορας είχε στα χέρια του ενα ισχυρό εργαλείο, με το οποίο θα άμβλυνε τις διαφορές των λαών που απάρτιζαν την αυτοκρατορία του.
Συνοπτικά λοιπόν, ο Χριστιανισμός είναι ενα εργαλείο που χρησιμοποίησαν οι εξουσιαστές για να μετατρέψουν τους ελεύθερους πολίτες σε μάζα, που μέσω των δημαγωγών μπορούσαν να καθοδηγήσουν εύκολα. Αυτό που με τρομάζει περισσότερο ομως, είναι οτι καί σήμερα, οι μέθοδοι δεν έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο...

#227 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 06 March 2008 - 01:46

Σε ποια ακριβώς κοσμική επανάσταση αναφέρεσαι; Και ποιούς δώδεκα πράκτορες; δεν πιστεύω να δέχεσαι την Βίβλο ως ιστορική πηγή;
Εγώ είμαι πρόθυμος να διαβάσω ιστορία, εσυ ομως δείχνεις πως δεν είσαι. Αν ησουν, θα ήξερες οτι η αρχαία θρησκεία(παγανισμός οπως την απεκάλεσαν τότε) δεν είχε δόγμα, δεν είχε οργανωμένο ιερατείο, κι ούτε κρατικοδίαιτος λειτουργούς. Στην απορία σου τώρα. Μπορεί ο καίσαρας να θεωρούνταν θεάνθρωπος, το πίστευε ομως μια μικρή μερίδα του πληθυσμού, μιας αχανούς αυτοκρατορίας. Και οπου αυτοκρατορία, βλέπε δεκάδες διαφορετικοί λαοί με τις δικές τους παραδόσεις, δικά τους ηθη και έθιμα. Τί εκαναν λοιπόν οι Ρωμαίοι; Εφτιαξαν μια καινούρια θρησκεία, μέσω των Οικουμενικών Συνόδων, που ισοπέδωνε ο,τιδήποτε προηγήθηκε αυτής, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Έτσι ο αυτοκράτορας είχε στα χέρια του ενα ισχυρό εργαλείο, με το οποίο θα άμβλυνε τις διαφορές των λαών που απάρτιζαν την αυτοκρατορία του.
Συνοπτικά λοιπόν, ο Χριστιανισμός είναι ενα εργαλείο που χρησιμοποίησαν οι εξουσιαστές για να μετατρέψουν τους ελεύθερους πολίτες σε μάζα, που μέσω των δημαγωγών μπορούσαν να καθοδηγήσουν εύκολα. Αυτό που με τρομάζει περισσότερο ομως, είναι οτι καί σήμερα, οι μέθοδοι δεν έχουν αλλάξει ούτε στο ελάχιστο...

καλο!!!
Αναφεροαι στην κοσμικοτηητα που εσυ ενεδωσες στον χριστιανισμο , επανασταση κτλ , να λυτρωσει την πατριδα του, φαρισαιοι κτλ, τα οποα σε καμμια περιπτωση δεν ισχυουν.

#228 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 06 March 2008 - 05:25

Λοιπον,η αποδοχη του αυτοκρατορα ως θεανθρωπου ηταν παγια αποδεκτη απο ολες τις θρησκειες αναλογα, ηταν ο ανωτερος για καθε θρησκεια και τις στηριζε για την επιτευξη πολιτικης ομοιογενειας.Αν λοιπον ο χριστιανισμος ηταν ελεγχομενος πολιτικα γιατι εγιναν οι διωγμοι ; Ο καθορισμος του δογματος συνδεοταν αμεσα με την παραοληροφορηση της εποχης εκεινης και τις διαφορες αιρεσεις. Φυσικα ο αυτοκρατορας ειχε το δικαιωμα να συγκαλει συνοδους οποτε κρινεται απαραιτητο , ετσι πχ στην πρωτη συνοδο (νομιζω) εκφραστηκε το συμβολο της πιστεως για να μην υπαρχουν αναμιξεις με αιρετικες δοξασιες πχ του Αρειανισμου , των Μονοφυσιτων κτλ και σχετικο εναι πως ο αυτοκρατορας ηταν ο προστατης της εκκλησιας . Και βεβαια μην ξεχναμε την ανεξαρτησια της εκκλησιας , η οποια φαινεται απο το γεγονος πως πολλοι αυτοκρατορες ειχαν αφορισθει και τους ειχε απαγορευθει να εισερχονται στο ναο , παραδειγμα αποτελει ο Πατριαρχης Φωτειος που προεβη σε τετοιες ενεργειες .Αληθεια τετοια πραγματα θα γινονταν αν ο αυτοκρατορας ειχε υπο τον ελεγχο του την εκκλησια;
ακομη αυτοκρατορας καποιος δεν θεωρουνταν αν δεν ειχε στεφθει απο τον πατριαρχη.
Με λιγα λογια τοτε για τα πνευματικα πραγματα των ανθρωπων φροντιζε η εκκλησια και για τα κοσμικα ο αυτοκρατορας που θεωρουταν και προστατης της εκκλησιας.
Μην ανακατευις την καθολικη εκκλ. που εξελιχθηκε βασει κοσμικων κινητρων.

#229 merQree

merQree

Preacher Of Hate

• Members
  • 8 posts

Posted 06 March 2008 - 07:42

, δεν νομιζω να υπαρχει τιποτα πιο καλο απο αυτα που εχει διαμυνησει ο χριστιανισμος

ναι δε μπορω να πω, το ολοκαυτωμα με τις μαγισες ειδικα το μεσσαιωνα ηταν οτι καλυτερο θα μπορουσε να συμβει οπως και οι σταυροφοριες που πεθαινε κοσμοσ στο ονομα του θεου μεχρι και σημερα με τους πολεμους. οντως, πως μπορω να παω κοντρα σε αυτη την ονειρικη οαση?
Πες το ιδιο στο ιρακ στο 6 χρονο παιδακι που εχασε τους γονεις του για εναν θρησκευτικο πολεμο οτι ο θεος τον αγαπαει και θα τον φροντιζει..

Posted Image

#230 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 06 March 2008 - 09:59

Η πιο σωστη φραση ειναι: ''πιστευε και μη, ερευνα''...
Μου το ειχε πει καποιος πολυ σοφος...

Δεν ειναι απλα "πιο σωστο", ειναι το σωστο, ο χριστιανισμος αυτο ακριβως λεει... απλα οι περισσοτεροι το εχουν παρερμηνευσει βγαζοντας το κομμα (οπως και εχουν παρερμηνευσει απειρες φρασεις, η γνωστοτερη ειναι που αλλαξαν το "η γυναικα να σεβεται τον συζυγο της" σε "η γυναικα να φοβαται τον συζυγο της").

Αφού ο Θεός είναι παντοδύναμος και παντογνώστης, άρα ξέρει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Οπότε ξέρει και το αν κάποιος θα καταλήξει δολοφόνος, εγκληματίας, θα πεθανει νεος ή βασανισμένος κλπ Τότε ποιος ο λόγος να μετανοουμε και να πιστευουμε αν το μελλον μας ειναι προδιαγεγραμμένο;

Αν εσυ επιλεξεις να μετανοησεις, ο Θεος θα γνωριζει οτι στο μελλον θα μετανοησεις. Αν εσυ επιλεξεις να καταληξεις δολοφονος, ο Θεος θα γνωριζει οτι στο μελλον θα γινεις δολοφονος. Το γεγονος παραμενει οτι εσυ και μονο εσυ καθοριζεις το τι γνωριζει, το ποιο ειναι το μελλον σου. Κανενας αλλος.
Posted Image

#231 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 March 2008 - 11:30

πολλες φρασεις εχουν παρερμηνευθει, αλλες εχουν αλλαχθει για να ταιριαζουν στις εποχες και να λατρευονται οι αυτοκρατορες ως θεοι ή αντιπροσωποι του Θεου και αλλες τοσες εχουν αντιγραφει ή κλαπει από την Αρχαια Ελληνική φιλοσοφία (Πλατωνισμος, Στωικισμος κλπ)

Αν εσυ επιλεξεις να μετανοησεις, ο Θεος θα γνωριζει οτι στο μελλον θα μετανοησεις. Αν εσυ επιλεξεις να καταληξεις δολοφονος, ο Θεος θα γνωριζει οτι στο μελλον θα γινεις δολοφονος. Το γεγονος παραμενει οτι εσυ και μονο εσυ καθοριζεις το τι γνωριζει, το ποιο ειναι το μελλον σου. Κανενας αλλος.

μα αν εγω καθοριζω το μελλον μου, τοτε ακυρωνεται η εννοια του Θεου γιατι δρω αυτοβουλως και ο Θεος δεν ξερει απο την αρχη τη θα επιλεξω. Αρα ακυρωνεται η εννοια του Παντογνωστη

#232 Gaia

Gaia

マザーアース

• Members
  • 182 posts

Posted 06 March 2008 - 16:04

Δεν ειναι απλα "πιο σωστο", ειναι το σωστο, ο χριστιανισμος αυτο ακριβως λεει... απλα οι περισσοτεροι το εχουν παρερμηνευσει βγαζοντας το κομμα (οπως και εχουν παρερμηνευσει απειρες φρασεις, η γνωστοτερη ειναι που αλλαξαν το "η γυναικα να σεβεται τον συζυγο της" σε "η γυναικα να φοβαται τον συζυγο της").

Σωστα.

#233 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 06 March 2008 - 18:46

ναι δε μπορω να πω, το ολοκαυτωμα με τις μαγισες ειδικα το μεσσαιωνα ηταν οτι καλυτερο θα μπορουσε να συμβει οπως και οι σταυροφοριες που πεθαινε κοσμοσ στο ονομα του θεου μεχρι και σημερα με τους πολεμους. οντως, πως μπορω να παω κοντρα σε αυτη την ονειρικη οαση?
Πες το ιδιο στο ιρακ στο 6 χρονο παιδακι που εχασε τους γονεις του για εναν θρησκευτικο πολεμο οτι ο θεος τον αγαπαει και θα τον φροντιζει..

για να εκφερις γνωμη πρεπει να γνωριζεις τις αρχες του χριστιανισμου (ορθοδοξου μονο αναφερομαι εγω, οχι καθολικων που παρεκτραπησαν) , αλλα τις αγνοεις .Το παιδακι δεν εγινε θυμα εξ'αιτιας του θεου αλλα των ανθρωπων. Αν γινονται σφαγες φυσικα και ειναι κατακριταιες αλλα ο ανθρωπος που τις κανει ευθυνεται και κανεις αλλος.
Εχεις ζητησει βοηθεια απο το θεο και δεν σε εχει βοηθησει ; ουσιαστικα ομως

#234 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 06 March 2008 - 23:48

μα αν εγω καθοριζω το μελλον μου, τοτε ακυρωνεται η εννοια του Θεου γιατι δρω αυτοβουλως και ο Θεος δεν ξερει απο την αρχη τη θα επιλεξω. Αρα ακυρωνεται η εννοια του Παντογνωστη

Ειλικρινα πλεον δεν καταλαβαινω που σκαλωνεις:ill: Εσυ καθοριζεις το μελλον σου, εσυ δρας αυτοβουλως. Ο Θεος ξερει απο την αρχη το πως εσυ θα καθορισεις το μελλον σου και το πως εσυ θα δρασεις αυτοβουλως. Οποτε και εσυ ελευθερη βουληση εχεις, και το μελλον δεν ειναι προδιαγεγραμμενο, και ο Θεος ειναι παντογνωστης. Βλεπεις πουθενα κανενα ατοπο που εγω δεν βλεπω;
Posted Image

#235 the_end

the_end

Μ.Ο.Ν.Κ.

• Members
  • 56 posts

Posted 07 March 2008 - 01:24

αν ο θεός ξέρει τότε είναι προδιαγεγραμμένο. απλά δεν το ξέρεις (ο όποιος) εσύ.
η ψευδαίσθηση της ελευθερίας. και παρεμπιπτόντως μιας και ο θεός είναι παντοδύναμος αυτός έφτιαξε το προδιαγεγραμμένο.
α, και χάνουμε όλοι το χρόνο μας εκτός απ'το θεό που βλέπει ένα τεράστιο reality του οποίου το τέλος ξέρει. δε βαριέται?
Posted Image

#236 merQree

merQree

Preacher Of Hate

• Members
  • 8 posts

Posted 07 March 2008 - 05:59

για να εκφερις γνωμη πρεπει να γνωριζεις τις αρχες του χριστιανισμου (ορθοδοξου μονο αναφερομαι εγω, οχι καθολικων που παρεκτραπησαν) , αλλα τις αγνοεις .Το παιδακι δεν εγινε θυμα εξ'αιτιας του θεου αλλα των ανθρωπων. Αν γινονται σφαγες φυσικα και ειναι κατακριταιες αλλα ο ανθρωπος που τις κανει ευθυνεται και κανεις αλλος.
Εχεις ζητησει βοηθεια απο το θεο και δεν σε εχει βοηθησει ; ουσιαστικα ομως

Ημουν εκπαιδευομενος απο τα 7 μου εως και τα 15 μου στην εκκλησια του Χρυσοστομου, οποτε μη με ρωτας αν ξερω τις αρχες...
Θα σου πω ενα πραγμα ομως και αυτο μπορει να στο επιβεβαιωσει ο καθε μαθητευομενος η ακομα και ιερομενος αν ειναι αρκετα ειλικρηνης, οτι ακομα και μεσα στην εκκλησια, πολλοι απο τους πατεραδες εχουν φτασει στο σημειο να ζητανε κατι τοσο συμαντικο στη ζωη τους και απο το την αγνοια του "Θεου" οι προσευχες τους ηταν απλα αχρηστες. Κανεις δεν τις ακουσε ποτε, κανεις δε τις απαντησε. Με αποτελεσμα σημερα εν ετη 2008 να εχουμε μια εκκλησια με ιερεις που επαψαν να πιστευουν στην ιδια τους τη θρησκεια!
Εχεις ζητησει ποτε κατι εσυ και το πηρες? Ουσιαστικα ομως..γιατι αν μιλατε κ ολας εκει αλλαζει το πραγμα.
Οσο για την ορθοδοξη που λες, θες να μου πεις οτι οι σφαγες των βουλγαρων εις το ονομα του θεου δεν ειχαν να κανουν με την ορθοδοξη εκκλησια ε?
Τυχαινει να ξερω πολλους Βουλγαρους λογο δουλειας...για ρωτα ΕΝΑΝ να σου πει γιατι θελουν να φανε ζωντανους τους ελληνες και μετα ελα πες μου για θρησκεια και ιστορια που τα μισα απο οσα λενε τα βιβλια ειναι διαστρεβλομενα...Ρωτα και τους αρμενους να σου πουνε αυτοι τα λαθη των ορθοδοξων.
Μαλλον εσυ δεν ξερεις τπτ για την ορθοδοξη εκκλησια μου φαινετε και απλα καθεσαι σε ενα φορουμ να στηριξεις το τελευταιο πραγμα που ισως να σε βοηθησει σε κατι που ουτε ο ιδιοσ δε μπορεις να φτιαξεις. Ειναι καλο να εχεις μια ελπιδα...αλλα το να ζεις σε ενα ψεμα οικιοθελος λεγετε παρανοια!

Posted Image

#237 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 07 March 2008 - 07:47

Ημουν εκπαιδευομενος απο τα 7 μου εως και τα 15 μου στην εκκλησια του Χρυσοστομου, οποτε μη με ρωτας αν ξερω τις αρχες...
Θα σου πω ενα πραγμα ομως και αυτο μπορει να στο επιβεβαιωσει ο καθε μαθητευομενος η ακομα και ιερομενος αν ειναι αρκετα ειλικρηνης, οτι ακομα και μεσα στην εκκλησια, πολλοι απο τους πατεραδες εχουν φτασει στο σημειο να ζητανε κατι τοσο συμαντικο στη ζωη τους και απο το την αγνοια του "Θεου" οι προσευχες τους ηταν απλα αχρηστες. Κανεις δεν τις ακουσε ποτε, κανεις δε τις απαντησε. Με αποτελεσμα σημερα εν ετη 2008 να εχουμε μια εκκλησια με ιερεις που επαψαν να πιστευουν στην ιδια τους τη θρησκεια!
Εχεις ζητησει ποτε κατι εσυ και το πηρες? Ουσιαστικα ομως..γιατι αν μιλατε κ ολας εκει αλλαζει το πραγμα.
Οσο για την ορθοδοξη που λες, θες να μου πεις οτι οι σφαγες των βουλγαρων εις το ονομα του θεου δεν ειχαν να κανουν με την ορθοδοξη εκκλησια ε?
Τυχαινει να ξερω πολλους Βουλγαρους λογο δουλειας...για ρωτα ΕΝΑΝ να σου πει γιατι θελουν να φανε ζωντανους τους ελληνες και μετα ελα πες μου για θρησκεια και ιστορια που τα μισα απο οσα λενε τα βιβλια ειναι διαστρεβλομενα...Ρωτα και τους αρμενους να σου πουνε αυτοι τα λαθη των ορθοδοξων.
Μαλλον εσυ δεν ξερεις τπτ για την ορθοδοξη εκκλησια μου φαινετε και απλα καθεσαι σε ενα φορουμ να στηριξεις το τελευταιο πραγμα που ισως να σε βοηθησει σε κατι που ουτε ο ιδιοσ δε μπορεις να φτιαξεις. Ειναι καλο να εχεις μια ελπιδα...αλλα το να ζεις σε ενα ψεμα οικιοθελος λεγετε παρανοια!

Λοιπον ,
αυτα που εγιναν κατα των βαρβαρων (εννοια συμβατικη) , ηταν σφαγες , ολοι το εχουν αυτο στο μυαλο τους (αλλο που μπερδευεται η εκκλησια με το εθνος για ιστορικους λογους), οπως και αυτες του '21 .
Αν και ησουν σε αναλογο σχολειο ξεχνας πως πρεπει να υπαρχει μια καλη υψηλη πνευματικη διαβιωση (συνεχη προσευχη, εκκλησιασμος κτλ κτλ), οχι να πηγαινεις στην εκκλησια καθε πασχα , και χριστουγεννα να ζεις στην ανομια και υστερα να ζητας το οτιδηποτε, αυτο δεν εχει σημασια.
Προσευχη σημαινει επικοινωνια , κοινωνια με το θεο , το πνευμα σου εξυψωνεται . Αν ζητας κατι με αυτον τον τροπο περνας σε αλλο σταδιο , ακομα και πως δεν το χρειαζεσαι αυτο που ζητησες . Δεν σε αγγιζουν οι ανθρωπινοι νομοι , οι αρχες σου ειναι ανωτερες προς το συνανθρωπο σου.
Δεν στελνεις μυνημα και παιρνεις αλλο που να λεει πως το μυνημα σου παρεληφθηκε.
Αθεοι υπαρχουν ιερεις και αυτο δεν ειναι κατι νεο , οπως και πορνοι , εγωιστικες φιλοδοξιες κτλ .Επειδη καποιος βρηκε το ρασο ως μεσο οικονομικης αποκαταστασης και δεν εχει τον αναλογο βιο αυτο δεν παιζει κανεναν ρολο.Αν υπαρχει ενα ποσοστο πλανεμενων γενικευουμε και αναιρουμε τα παντα; Αυτοι απλοι ανθρωποι ειναι και τιποτα παραπανω, εχουν την δυνατοτητα απλα τους λειπει η ενεργεια.
Μην κρυβεσαι κατω απο το ενδυμα της αυθεντιας . Καποια πηγη -αποδειξη για τον ισχυρισμο των πατεραδων εχεις ;
Η πιστη ειναι αλλο πραγμα απο την λογικη του σχολαστικισμου που ''δημιουργησε '' κιολας την ιδεα των δυο κοσμων , κολαση και παραδεισος , ενω κολαση ή παραδεισος ειναι αυτο που ο καθε ανθρωπος νοιωθει μεσα του , ειναι μια κατασταση της ψυχης, δεν πηγαινει σε καποιο διαφορετικο μερος.

#238 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 07 March 2008 - 07:56

Παιδιά πάλι εκτός θέματος είμαστε...:if:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#239 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 07 March 2008 - 13:05

L: Αφού ο Θεός είναι παντοδύναμος και παντογνώστης, άρα ξέρει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Οπότε ξέρει και το αν κάποιος θα καταλήξει δολοφόνος, εγκληματίας, θα πεθανει νεος ή βασανισμένος κλπ Τότε ποιος ο λόγος να μετανοουμε και να πιστευουμε αν το μελλον μας ειναι προδιαγεγραμμένο; Η' θα μου πείτε πως ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο και τον παράτησε στην ησυχία του;

Roriconfan: Αυτοαναιρούμενη ερώτηση. Αν ο θεός είναι παντογνώστης, τότε ξέρει. Αλλά βλέπεις, ο άνθρωπός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Οπότε δεν ξέρουμε την ίδια μας την μοίρα ή το μέλλον μας ή την κατάντια μας. Μετανοούμε και πιστεύουμε γιατί ακριβώς ΔΕΝ ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον μας.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σίγουρα μοιρολατρικοί αλλά στις σημερινές θρησκείες αυτό δεν ισχύει. Καμία επίσημη θρησκεία δεν αποδέχεται την μαντεία ως θεόπνευστη. Ακόμα κι αν μας λένε ότι σίγουρα κάποτε η ανθρωπότητα θα σωθεί, αυτό δεν σημαίνει τίποτα γιατί δεν θα σωθούνε όλοι αλλά μόνο οι ενάρετοι. Υποτίθεται ότι επιλέγεις μόνος σου αν θέλεις ή όχι να ανήκεις στους ενάρετους.

Προσωπικά δεν πιστεύω στην μοίρα. Δεν είναι δυνατόν αυτά που γράφουνε οι κωλοφυλλάδες για ένα ζώδιο στην αστρολογία να είναι κοινά για το 1/12ο της ανθρωπότητας παγκοσμίως. Δεν είναι καν πιστευτό ότι θα ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον και δεν θα προσπαθήσω να το αλλάξω. Αν είναι κακό θα προσπαθήσω να το βελτιώσω, αν είναι καλό θα επαναπαυτώ και δεν θα το κάνω, αν είναι αδιάφορο θα το πειράξω από περιέργεια για να δω τι θα γίνει.

Γενικώς, πιστεύω ότι οι προφητείες είναι θρησκευτικές προπαγάνδες. Αλλιώς ακούγεται να λες «κάνε αυτά που λέει ο θεός και ΜΠΟΡΕΙ να σωθείς» και αλλιώς να λες «κάνε αυτά που λέει ο θεός και ΣΙΓΟΥΡΑ θα σωθείς». Έτσι προσελκύζουνε θύματα και οι ιερείς αλλά και πολλοί άλλοι επιτήδειοι. Εκμεταλλεύονται την ανησυχία του κόσμου και τον φλομώνουνε με κούφιες ελπίδες για να τον έχουνε του χεριού τους. Τραγικά παραδείγματα:

Μουζαχεντίν: Τιναχτείτε στον αέρα σκοτώνοντας εκατοντάδες και θα πάτε σίγουρα στον παράδεισο!
Τραπεζίτες: Πάρτε το δάνειο και θα είστε σίγουρα ευτυχισμένοι!
Πωλητές: Αγοράστε το τελευταίο μοντέλο κινητού και θα είστε σίγουρα κουλ!
Καθηγητές: Παπαγαλίστε ξερά και ανούσια, πάτε σε χίλιες σχολές και φάτε τα νιάτα σας στη θεωρία για να βρείτε σίγουρα δουλειά!

Kain: Λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά: "Ο Θεός είναι ένας ορολογοποιός. Έθεσε τους κανόνες στους οποίους θα υπακούει το σύμπαν, έπειτα το έθεσε σε λειτουργία, και έκατσε πίσω να παρακολουθήσει τι θα συμβεί. Κάπου, σε έναν μικρό κόσμο, αναπτύχθηκε μια μορφή ζωής που αντιλήφθηκε την ύπαρξή του. Παρόλο που ήταν ικανός να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό της, αποφάσισε πως θα είχε περισσότερη πλάκα απλά να τους προσεγγίσει. Είπε, λοιπόν, δυό λόγια, έκανε πέντε πράγματα, έστειλε το παιδί του για λίγο να διορθώσει κάποια πράγματα παρόλο που ο ίδιος ήταν δυνατότερος, και έπειτα είτε ξανάκατσε πίσω να δει τι θα γίνει είτε πήγε σε κάποιον άλλο μικρό κόσμο. Πριν από όλα αυτά έφτιαξε έναν κόσμο που θα ελέγχει πλήρως και θα κατοικείτο από τέλεια πλάσματα. Έτσι φτιάχτηκαν ο παράδεισος και οι άγγελοι, αλλά δεν είχε και πολλή πλάκα. Πέραν του οτι ένας άγγελος ονόματι Σατανάς προσπάθησε να πάρει τη θέση του Θεού (κάτι αδύνατον), και ο Θεός αντί να τον τιμωρήσει έφτιαξε έναν νέο κόσμο εντελώς δικό του (Κόλαση), δεν συνέβαινε τίποτα ενδιαφέρον. Ο Θεός, τώρα, είναι έξω από τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα παντού σε αυτόν. Με άλλα λόγια, είναι ένας προγραμματιστής μπροστά σε έναν υπολογιστή του οποίου το σύμπαν είναι ένα πρόγραμμα." Η βίβλος του Kain...

Roriconfan: Χαχαχα! Διασκεδαστική άποψη. Είναι ανθρωπομορφιστική αλλά πάνω κάτω τα ίδια κι εγώ πιστεύω. Ουδέν παρατήρηση σε αυτά που λες Kain.

Phm: Μάλιστα νομίζω κατάλαβα. Απλά εσύ όταν λες Θεός λες κάτι αρκετά γενικότερο από την συνηθισμένη έννοια. Δηλαδή εξαρτάται πως ορίζει κανείς την λέξη Θεός. Αν και δεν καταλαβαίνω ακόμη γιατί το λες Θεό και όχι πχ φύση, κόσμος, τελειότητα ή κι εγώ δεν ξέρω τι, αλλά τέλος πάντων. Απλά ως συνήθως όταν μιλάμε για Θεό, μάλλον εννοούμε τον Θεό όπως τον βλέπουν οι περισσότερες μεγάλες θρησκείες.

Roriconfan: Μα γιατί σου φαίνεται παράξενη η άποψη μου; Δέκα άτομα ρώτα, δέκα διαφορετικές απόψεις θα πάρεις. Που τις είδες τις γενικευμένες απόψεις στις μεγάλες θρησκείες; Όταν λες «θεός», ένας φαντάζεται ένα λυτρωτή, άλλος έναν σοφό παππούλη στον ουρανό, άλλος έναν χαιρέκακο δυνάστη, άλλος έναν ισχυρό εξωγήινο. Και αυτό ισχύει ΚΑΙ για τους θρήσκους. Μάλλον πρέπει να ανακαλέσεις.

L: τωρα το " από μόνος γνωριζω τί είναι σωστό αλλά μέσω της συνείδησης με κατευθυνει" μου φαινεται λίγο άτοπο και αφου δεν επηρρεαζει τα ανθρωπινα πραγματα τότε γιατί έστειλε το Γιο του; κατι τετοια με προβληματιζουν.

Roriconfan: Δεν σε «κατευθύνει» με την συνείδηση. Απλά σου υπενθυμίζει κάποια πράγματα σε φάση «μη ξεχνάς ότι ο φόνος είναι κακό πράγμα». Γιατί οι άνθρωποι έχουνε την κακιά συνήθεια να ξεχνάνε και να αδιαφορούνε. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ πάραυτα δεν μπορείς να σκοτώσεις. Να, εδώ τον Χριστό είχαμε να μας λέει να μη σκοτώνουμε και τελικά είδες τι ωραία που του ξηγηθήκαμε.

L: Για αυτό καλυτερα "πίστευε και μη ερεύνα".

Roriconfan: Τι άκυρη φράση! Πρώτα απ’όλα, πραγματικά είναι σωστά η φράση «πίστευε και μη (ΚΟΜΜΑ) ερεύνα» και δεύτερον, άνθρωποι που δεν ξέρουν ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλαμβάνουνε. Αν υπάρχει ακούσια μοιρολατρία, το όνομα της είναι αμάθεια και η αδελφή της είναι η αδιαλλαξία.

Nikos1451: Τώρα οσον αφορά τον Ιησού, ο άνθρωπος σαφώς και έζησε. Είναι αυτονόητο οτι δεν ηταν θεάνθρωπος οπως διατείνονται οι ταγοί των παρακλαδιών του αρχικού δόγματος. Ο τύπος ηταν ενας Εβραίος επαναστάτης που ήθελε να διώξει τους Ρωμαίους απο την πατρίδα του(και καλά έκανε). Ο λόγος που μια μερίδα Εβραίων(οι Φαρισαίοι αν δεν απατώμαι) ηταν εχθροί του, εύκολα γίνεται αντιληπτός, αν σκεφτούμε οτι είχαν αποκτήσεις πολλά προνόμια απο τους Ρωμαίους κατακτητές. Επομένως η πολυτέλεια που απολάμβαναν καθημερινά, απειλούνταν απο την εξέγερση που ετοίμαζαν οι Ζηλωτές(νομίζω). Απλά πράματα δηλαδή. Η εικόνα που έχουμε σήμερα για αυτή την προσωπικότητα είναι κατασκευασμένη. Οι Οικουμενικές Σύνοδοι στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καθόρισαν μέσα σε ποια πλαίσια θα κυμανθεί το δόγμα, σε συνεργασία βέβαια με τον αυτοκράτορα.

Roriconfan: Συμφωνώ μαζί σου. Απλά όταν τον αποκαλείς «επαναστάτη» να παραδεχόμαστε τουλάχιστον ότι ήταν όσο τι πασιφιστής και ουμανιστής παρά κάποιος τρελαμένος ζηλωτής που ήθελε να σφαγιάσει όλους τους μη-εβραίους. Μακάρι να υπήρχανε κι άλλοι πετυχημένοι σαν αυτόν για να μειώνανε το μίσος που χαρακτηρίζει τους λαούς ακόμα και σήμερα.

Όσο για τις υποτιθέμενες δυνάμεις του, διαφημιστικό κόλπο το θεωρώ παρά αλήθεια. Πήγαν οι καημένοι οι Απόστολοι να μεταδώσουνε το μήνυμα του και το μόνο που λαμβάνανε ήταν αδιαφορία και χλευασμό. Ποιος να νοιαστεί για ειρήνη, αγάπη και συγχώρεση σε έναν κόσμο που σε σκοτώνανε ή σε κάνανε σκλάβο για την πλάκα τους μέρα μεσημέρι; Οπότε, θεοποιήσανε τον κατά τ’άλλα ανθρώπινο Ιησού και ξαφνικά όλοι ενδιαφερθήκανε γι’αυτόν. Αντί να προσέχουνε τα κηρύγματα του για αγάπη και ομόνοια, οι άκυροι νοιάζονταν για τα θαύματα και την αιώνια ευτυχία που έταζε. Καθαρά συμφεροντολογικά δηλαδή ξεκίνησε ο Χριστιανισμός.

Αλλά ας παραδεχτούμε ότι τουλάχιστον ο Χριστιανισμός ήταν κατά πολύ καλύτερη θρησκεία από το Δωδεκάθεο. Και το Δωδεκάθεο είχε τα καλά του αλλά στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είχε υποβιβαστεί σε προσωπολατρία. Οι ψωνισμένοι και άκρως παράφρονες αυτοκράτορες το παίζανε θεοί και θέλανε να κατακτήσουνε τον κόσμο. Φυσικά και οι αδύναμοι «δεν το πηγαίνανε» πλέον το Δωδεκάθεο. Φανταστείτε σε τι σκατά κατάσταση θα ήμασταν ακόμα σήμερα αν συνεχιζόταν έτσι η κατάσταση.

Εντάξει, όχι ότι και ο Χριστιανισμός δεν είχε τις ακυρότητες του. Τι κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων, τι καταστροφές των ναών και των ιστορικών αρχείων, τι σταυροφορίες, Ιερές Εξετάσεις και κυνήγια μαγισσών και τα σχετικά συνέβησαν δεν λέγονται. Αλλά άποψη μου είναι ότι όλα αυτά θα συνέβαιναν ούτως ή άλλως γιατί τα υποκίνησαν η ανθρώπινη απληστία και βλακεία και όχι ο θεός. Η θρησκεία ήταν μια φθηνή δικαιολογία και όχι η πραγματική αιτία.

Laraska1: και για την κοσμικη επανασταση στρατολογησε μονο ''12 πρακτορες'' ; μονο 12 ατομα ;

Roriconfan: Όχι φυσικά… Μόνο ένας Απόστολος ήταν αρκετός (ο Παύλος ή ο Πέτρος). Γιατί μόνο ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ 12 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!!!!!! Οι υπόλοιποι απόστολοι παρουσιάζουνε τον Ιησού πολύ πιο φυσιολογικό.
Laraska1: τι θα κερδιζε ο αυτοκρατορας παραπανω; Δεν τα ειχε ολα υπο τον ελεγχο του ηδη μεσω της θρησκειας (ειδωλολατρικης); Ο ιδιος θεωρουταν θεος επι γης τοτε , και ξαφνικα αποφασιζει να θεσπισει μια αλλη θρησκεια και να παρει απο τα χερια του τον ελεγχο και να το δωσει αλλου ;

Roriconfan: Μου φαίνεται απολύτως φυσιολογικό να θέλει ο αυτοκράτορας μια ειρηνική θρησκεία για να καθησυχάζει τις εξοργισμένες μάζες. Ή μια θρησκεία που θα χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίο τράγο για κάθε χαζομάρα του (Νέρωνα κανείς;).

Εδώ ακόμα και οι Αμερικάνοι που πλέον είναι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του σήμερα θέλουνε κάποιον εχθρό για να κατηγορούνε ώστε να δικαιολογούνε τους πολέμους τους. Και τι επιλέξανε; Τους Άραβες και τον ακραίο Μωαμεθανισμό!!!! Θέλετε κι άλλες αποδείξεις; Ο Χίτλερ ποιους είχε σαν αποδιοπομπαίους τράγους; Τους Εβραίους και τον Σημιτισμό!!!! Ξέρετε ότι οι πρωτεργάτες της Γαλλικής Επανάστασης κατηγορήσανε τον Χριστιανισμό σαν αιτία της Γαλλικής απολυταρχίας και προσπαθήσανε να επιβάλουνε μια νέα θρησκεία; Ή ότι ο Ρωσικός Κομουνισμός αποκαλούσε κάθε θρησκεία «όποιο του λαού» και ήθελε να επιβάλει τον αθεϊσμό; Η θρησκεία ήταν ανέκαθεν η τέλεια δικαιολογία.

Laraska1: δεν ξερετε τι λετε! διαβαστε ιστορια.

Roriconfan: Τι μας λες;!!! Η ιστορία όπως την ξέρουμε είναι μόνο μια απλή και ρομαντική εκδοχή του τι πραγματικά συνέβη. Θέλεις να πας στην Τουρκία και να ρωτήσεις πως παρουσιάζουνε την Ελληνική Επανάσταση; Θέλεις να πας στα Σκόπια και να ακούσεις τι τους λένε για την Μακεδονία; Θέλεις να πας στην Αμερική και να δεις τι γράφουνε για την γενοκτονία των Ινδιάνων; Ή μήπως τι γράφουνε στην Γερμανία για το ολοκαύτωμα των Εβραίων; Στα ιστορικά βιβλία μόνο την αλήθεια δεν βρίσκεις. Πόσο λιγότερο στα θρησκευτικά!

Φιλοσοφία παιδιά! Διαβάστε φιλοσοφία και ίσως και λίγη ψυχολογία και θα ανοίξουνε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα μάτια σας. Η πίστη είναι τυφλή, η επιστήμη αστήριχτη θεωρία, η ιστορία αλλοιωμένα γεγονότα. Η ανθρώπινη φύση και ψυχολογία είναι που έχουνε πραγματική αξία. Γιατί βλέπεις πως νοιώθεις και καταλαβαίνεις ΕΣΥ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ και όχι απλά τι κάνανε και κάνουνε άλλοι. Πως προσπαθείς να καταλάβεις την ιστορία ή την θρησκεία ή την ιστορία ή τον κόσμο γύρω σου αν πρώτα δεν καταλαβαίνεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Η έρευνα ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Πολλές απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου, όχι στην άλλη πλευρά της υφηλίου, ούτε στα σύννεφα παρέα με τους αγγέλους. Δεν σας λέω να απορρίψετε την λογική ή την πίστη ή την ιστορία. Απλά μη κάθεστε να λέτε την γνώμη σας χωρίς να ξέρετε να συγκρίνετε πρώτα κάτι με τον εαυτό σας. Πολύ απλά, άνθρωποι χωρίς αυτογνωσία είναι φοβερά αχάριστοι.

Για παράδειγμα, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κατηγορούμε τον θεό ή την εκκλησία με το παραμικρό. Τι κάναμε εμείς παραπάνω που να έχουμε το δίκαιο να τους κατηγορούμε; Οι περισσότεροι μας απλά καθόμαστε άπραγοι και το παίζουμε «προπονητές του καναπέ». Η εκκλησία καλώς ή κακώς παράγει έργο. Ο θεός, αν υπάρχει, είναι ο άρχοντας του σύμπαντος. Εμείς με το να καθόμαστε και να κατηγορούμε τι καταλαβαίνουμε; Ή τέλος πάντων, είναι και εντελώς αχάριστο να μη δίνουμε και λίγα εύσημα κατά καιρούς. Εντάξει, η εκκλησία ρουφάει λεφτά σαν ηλεκτρική σκούπα και δεν πληρώνει καν φόρους. Αλλά λίγα ορφανοτροφεία και νοσοκομεία έχει χτίσει; Μόνο κακό προξενεί; Μόνο όταν κάτι κακό μας συμβαίνει πρέπει να στρεφόμαστε για να κατηγορήσουμε ή να ζητήσουμε βοήθεια στον θεό;

Χαλαρώστε λοιπόν. Αν υπάρχει ΕΝΑ πράγμα για το οποίο είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι αλήθεια, αυτό είναι ότι τίποτα στο σύμπαν δεν είναι μόνο κακό ή μόνο καλό. Οι αχάριστοι και οι ανίδεοι κρίνουνε τα πάντα μονόπλευρα και πάντα σε σχέση με το ατομικό τους συμφέρον. Και στο τέλος μάλιστα αυταπατούνται να νομίζουνε ότι έχουνε και δίκιο σε ότι κι αν κάνουνε. Οι συνειδητοί άνθρωποι ξεδιαλύνουνε τα καλά από τα κακά και μάλιστα δίνουνε προσοχή στα θετικά στοιχεία, αντί στα αρνητικά που κάνουνε οι ασυνείδητοι. Μια απλή διαφορά μεταξύ ανίδεων και συνειδητών είναι η ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. Προσπαθήστε λίγο από μέρους σας. Δεν είναι και τόσο δύσκολο.

L: πολλες φρασεις εχουν παρερμηνευθει, αλλες εχουν αλλαχθει για να ταιριαζουν στις εποχες

Roriconfan: Ο άνθρωπος συχνά ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ (πράσσειν άλογα!).

L: αν εγω καθοριζω το μελλον μου, τοτε ακυρωνεται η εννοια του Θεου γιατι δρω αυτοβουλως και ο Θεος δεν ξερει απο την αρχη τη θα επιλεξω. Αρα ακυρωνεται η εννοια του Παντογνωστη

Roriconfan: Κάνεις λάθος. Ο θεός δεν παύει να είναι Παντογνώστης έτσι. Απλά ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ. Θα σου υπενθυμίζει συνέχεια το πρέπον όπως ανέφερα παραπάνω αλλά δεν θα σε δείρει κι όλας που δεν κάνεις το πρέπον. Γιατί θα έχεις ελευθερία επιλογής. Το πολύ να σου πει αν καταλήξεις στην κόλαση ένα «Στα ‘λεγα. Δε στα ‘λεγα; Μη πεις ότι δε σε προειδοποίησα! Επιλογή σου ήταν.»

Αν θέλεις ένα πραγματικό ερώτημα, τότε απάντα στο εξής: «Ότι είναι καλό, είναι καλό γιατί ο θεός το όρισε έτσι ή γιατί ο θεός ήξερε κατά την δημιουργία τι είναι το καλό;» (προσοχή, είναι ερώτηση παγίδα.)

(ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ.)

#240 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 07 March 2008 - 13:37

Κάθε θρησκεία αποτελεί και εναν τρόπο ζωής, μια κοσμοαντίληψη. Γι αυτό οι αδούλωτοι Έλληνες είχαν το Δωδεκάθεο και ενα μυθολογικό Προμηθέα να χλευάζει τον άρχοντα-Δία. Και εναν ημίθεο-Ηρακλή, να τον ελευθερώνει απο τα δεσμά των Θεών. Τέτοια μυθολογία, τέτοια θρησκεία, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μόνο απο ελεύθερους πολίτες. Ναι στην πορεία ήρθε η παρακμή, οπως για κάθε τι φυσικό, ακόμα και τα άστρα "πεθαίνουν" και "γεννιούνται".
Και μετά, με την κυριαρχία των Ρωμαίων στη Μεσογείο, γεννήθηκε μια αλλη θρησκεία. Ενας θεός, τριαδικός(οπως οι τρείς εξουσίες που έχουμε σήμερα, εκτελεστική,δικαστική και νομοθετική.Στην ουσία είναι μόνο μια η εκτελεστική, αφου αυτή προέρχεται απο την πλειοψηφία της νομοθετικής και η δικαστική, που διοριζόμενη απο την εκτελεστική παραμένει αναξιόπιστη).Αποτέλεσμα; Μαζοποίηση, μηδενισμός της προσωπικότητας. Και πολίτευμα; Αρχικά φεουδαρχία και μετά, που οι εξουσιαστές κατάλαβαν πως δεν "τραβάει" αλλο, κοινοβουλευτισμός!
Για το αν ηταν μοιρολάτρες οι Έλληνες, ευτυχώς υπάρχουν οι Θερμοπύλες ακόμα, για να δείχνουν στον κόσμο πως οι μοιρολάτρες απέκρουσαν τους ανοιχτόμυαλους φωστήρες εξ ανατολών.