Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Υπαρχει θεος ;

• This topic is locked This topic is locked
617 replies to this topic

Poll: Υπαρχει θεος ; (168 member(s) have cast votes)

Υπαρχει θεος ;

1. ναι (666 votes [28.57%])

Percentage of vote: 28.57%

2. οχι (777 votes [33.33%])

Percentage of vote: 33.33%

3. δεν ξέρω (888 votes [38.10%])

Percentage of vote: 38.10%

Vote

#256 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 08 March 2008 - 08:48

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμαθείας. Οι βαβυλώνιοι είχαν ανακαλύψει σχεδόν όλους τους πλανήτες που είναι γνωστοί στο ηλιακό μας σύστημα σήμερα και ήταν άσσοι στην αστρονομία, την αστρολογία και άλλες πιο σκοτεινές τέχνες. Τα ζιγκουράτ εκτός από ναοί εκτελούσαν και χρέη "αστεροσκοπείων". Επίσης οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πλανήτες όπως τον Άρη, ο οποίος σε αρχαία Ελληνικά κείμενα ονομάζεται Ερυθραία και τα σημερινά ονόματα τον πλανητών, δόθηκαν τον καιρό εκείνο από Ρωμαίους (Jupiter, Venus, Mercury, Μars κτλ). Είναι κανείς τόσο υπερόπτης ή άσχετος, ώστε να πιστεύει πως οι αρχαίοι ήταν αμμόρφωτοι και όλα ανακαλύφτηκαν ξαφνικά ένα ωραίο πρωινό του 21ου αιώνα; Και κάτι ακόμα. Οι περισσότερες σημερινές επιστήμες όπως η χημεία είναι προϊόν εξέλιξης αρχαίων πρακτικών όπως η αλχημεία, η μεταλλουργεία, η βοτανολογία κτλ. Εξέλιξη και πρόοδος εννοείται πως υφίσταται, τίποτα όμως δεν βγαίνει από το μηδέν. Και πόσο μάλλον όταν από το μακρινό παρεθόν και την ιστορία δεν ξέρουμε τί μας γίνεται και χάφτουμε ότι μας λένε εν όψει της παγκοσμιοποίησης. Τον γκέη το Μεγαλέξανδρο, τη Μακεδονία των σκοπιανών, το ότι δεν είμαστε αυτόχθονες ώς λαός, ή ότι διδαχτήκαμε αλφάβητο από τους φοίνικες που δεν άφησαν ούτε ένα γραπτό στην ιστορία; Ή την κάθε μαλ...ία που αποφαίνεται ο τάδε ή ο δείνα ειδήμων κόπανος από το εξωτερικό; Το μόνο που ξέρει ο νεοέλληνας είναι καφέ, γήπεδο, γκομένιασμα και ψηλή κριτική για πράγματα που δεν κατανοεί ούτε γνωρίζει εις βάθος. Μακάρι να είχαμε και τις μισές από τις γνώσεις που είχαν οι αρχαίοι. Ή την διαλεκτική τους ικανότητα καλύτερα. :oo:

Επισης η ινκας χρησιμοποιουσαν την κοκα σαν τονωτικο τσαι...
Αυτο που παραληρημα που κολλαει με το αν υπαρχει θεος....:stubborn:

Θεος γενικα δεν με αποσχολει αν υπαρχει η καλυτερα ειναι στην επιλογη του καθενος να τον πιστευει οπως θετει κ να του δινει οτι μορφη θελει...
Εγω ειμαι πιο πολυ οπαδος τις λογικης σειρας πραγματων κ τις πρακτικης λογικης

Ο θεος που σιγουρα δεν υπαρχει ειναι αυτος που δημιουργησε ο ανθρωπος για να επιρεασει συνειδησεις μεσω των διαφορων θρησκειων. Καθως οι περισσοτερες θρησκειες εχουν ανακριβειες η αναφερονται σε καποια συγκεκριμενη εποχη κ η συγχρονη εφαρμογη τους γινετε μετα τροποιησεων κ καταργησεων, φαινετε καθαρα λοιπον οτι ειναι καθαρα ανθρωπινο δημιουργημα κ με μεγαλυτερο επιχειρημα οτι μια θρησκεια αποτελει κ αποτελουσε φορεας εξουσιας η οποια ειναι καθαρα "ανθρωπινο" κ "γηινο" προσον
Και εννοειτε οτι συγκεκριμενος θεος μου προκαλει απεχθεια ειτε λεγετε Αλλαχ Βουδας Τακης Μητσος Βασιλης...
u still fail to amuse me....

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#257 Saucegay

Saucegay

can't draw lol

• Members
  • 60 posts

Posted 10 March 2008 - 01:16

Out of topic most likely, αλλά εγώ προσωπικά θεωρώ τραγίκο το γεγονός ότι στα ελληνικά σχολεία διδάσκονται 2 ώρες θρησκευτικά, 6 ώρες αρχαία και 2 ώρες φυσική. Όλα τα άλλα τα έχουμε λύσει ο Θεός μας πείραξε...

Θρησκεία θα μπορούσε να θεωρηθεί το μεγαλύτερο δώρο και το μεγαλύτερο κακό του ανθρώπινου πολιτισμού. Άλλοι τη θεωρούν όπιο άλλοι τη θεωρούν στήριγμα και πηγή σωτηρίας. Είναι όμως παράνοια να σκοτώνουμε στο όνομα της Θρησκείας και του μηνύματος της αγάπης που ουσιαστικά προωθούσε. Σαν πολύ Light δεν την έχουμε δει? Πιστεύω ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τις απόψεις των άλλων σε τέτοια θέματα (I'd quote Clint Eastwood at this point, but I'm too bored to copy-paste). Αλλά βέβαια ποιος με χέζει εμένα. Ο Καρατζαφέρης είναι στη Βουλή και αυτό αποδεικνύει πόσο καλά ξέρουμε τι μας γίνεται. Όχι, ότι οι άλλοι πολιτικοί είναι καλύτεροι, αλλά τέλος πάντων. Μερικοί είναι καταδικασμένοι να τους έχει για πάντα στην απομόνωση ο Δαρβίνος. Τι να κάνουμε. Βγήκα εκτός θέματος πάλι. Κρίμα. -___-

I'll just quote Ghandi and try to appear pseudo-intellectual.
I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ.
That'd be the gist. Ας μην αφήνουμε απλές ιδέες και δικά μας δημιουργήματα όπως είναι η θρησκεία να μας κατακυριεύουν. Αν υπάρχει Θεός, σαφώς και δεν μας ζήτησε να τον προσκυνούμε ούτε να αφανίζουμε ολόκληρα έθνη στο ονομά του. Αφήστε τον στην ησυχία του και ας κοιτάξουμε να διορθώσουμε λίγο αυτόν τον σκατένιο πλανήτη.

Εγώ προσωπικά πιστεύω στα σωματίδια.

Posted Image

#258 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 10 March 2008 - 17:50

I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ.
That'd be the gist. Ας μην αφήνουμε απλές ιδέες και δικά μας δημιουργήματα όπως είναι η θρησκεία να μας κατακυριεύουν. Αν υπάρχει Θεός, σαφώς και δεν μας ζήτησε να τον προσκυνούμε ούτε να αφανίζουμε ολόκληρα έθνη στο ονομά του. Αφήστε τον στην ησυχία του και ας κοιτάξουμε να διορθώσουμε λίγο αυτόν τον σκατένιο πλανήτη.

:df13952b: So right!

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#259 zolitas

zolitas

Anime Amateur

• Members
  • 98 posts

Posted 11 March 2008 - 01:19

το Δεν εχω προβλημα με τον Χριστό, το φαν-κλαμπ του μου την δίνει ειναι πιο πικαντικο

#260 gpanos

gpanos

Eye Expert

• Members
  • 74 posts

Posted 11 March 2008 - 01:54

Τώρα το είδα αυτό το topic.
Και απορώ γιατί εδώ και 15 μέρες φτερνίζομαι συνεχώς.

#261 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 11 March 2008 - 10:25

μπρρρρ humour :colddd:

#262 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 11 March 2008 - 13:09

Ψόφησε το θέμα. Πάντως μπράβο σας που τις τρεις τελευταίες σελίδες δεν βρήκα τίποτα εξωφρενικό για να σχολιάσω. Μείνανε μόνο οι σοβαροί να ασχολούνται. Το τελευταίο μου θύμα είναι ο TheEnd.

TheEnd: αν ο θεός ξέρει τότε είναι προδιαγεγραμμένο. απλά δεν το ξέρεις (ο όποιος) εσύ. η ψευδαίσθηση της ελευθερίας. και παρεμπιπτόντως μιας και ο θεός είναι παντοδύναμος αυτός έφτιαξε το προδιαγεγραμμένο. α, και χάνουμε όλοι το χρόνο μας εκτός απ'το θεό που βλέπει ένα τεράστιο reality του οποίου το τέλος ξέρει. δε βαριέται?

Roroconfan: Πρώτον, διάβασε το προηγούμενο post μου που απαντά μια χαρά στην απορία σου. Δεύτερον, είναι λάθος να κρίνεις τον θεό λες και είναι άνθρωπος. Είναι σαν να έχεις πουλιά να αναρωτιούνται γιατί ο άνθρωπος δεν κάνει τσίου τσίου. Τρίτον, αν τόσο πια θέλεις να τον κρίνεις ανθρωπομορφικά, τότε το σοφό ρητό «Καλύτερα τζάμπα δούλευε παρά τζάμπα να κάθεσαι» είναι η απάντηση. Ο θεός ασχολείται για να μη βαριέται (υποτίθεται). Γιατί τι στον κόρακα έχει την απόλυτη δύναμη αν δεν κάνει και κάτι για να την αξιοποιήσει;

#263 Zoro

Zoro

escaping reality

• Members
  • 2,833 posts

Posted 11 March 2008 - 13:14

Το τελευταίο μου θύμα είναι ο TheEnd.

Roriconfan is...The Punisher!:lol:

#264 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 11 March 2008 - 13:20

Roriconfan is...The Punisher!:lol:

If you are wrong ... you are dead!

#265 clampman17

clampman17

Computer Psychologist

• Members
  • 662 posts

Posted 11 March 2008 - 15:29

Ας απαντησω φροντιζοντας να μην ειμαι off-topic...

Δεν θα εξεφραζα ποτε την γνωμη μου σε τετοιο ερωτημα γιατι το site λεγετε anime.gr και γραφτηκα σε αυτο για να συζητω ΚΥΡΙΩΣ για anime!

:bike::fromabove:

Posted Image
Courtesy of Kenny!

#266 the_end

the_end

Μ.Ο.Ν.Κ.

• Members
  • 56 posts

Posted 11 March 2008 - 16:50

Ψόφησε το θέμα. Πάντως μπράβο σας που τις τρεις τελευταίες σελίδες δεν βρήκα τίποτα εξωφρενικό για να σχολιάσω. Μείνανε μόνο οι σοβαροί να ασχολούνται. Το τελευταίο μου θύμα είναι ο TheEnd.

TheEnd: αν ο θεός ξέρει τότε είναι προδιαγεγραμμένο. απλά δεν το ξέρεις (ο όποιος) εσύ. η ψευδαίσθηση της ελευθερίας. και παρεμπιπτόντως μιας και ο θεός είναι παντοδύναμος αυτός έφτιαξε το προδιαγεγραμμένο. α, και χάνουμε όλοι το χρόνο μας εκτός απ'το θεό που βλέπει ένα τεράστιο reality του οποίου το τέλος ξέρει. δε βαριέται?

Roroconfan: Πρώτον, διάβασε το προηγούμενο post μου που απαντά μια χαρά στην απορία σου. Δεύτερον, είναι λάθος να κρίνεις τον θεό λες και είναι άνθρωπος. Είναι σαν να έχεις πουλιά να αναρωτιούνται γιατί ο άνθρωπος δεν κάνει τσίου τσίου. Τρίτον, αν τόσο πια θέλεις να τον κρίνεις ανθρωπομορφικά, τότε το σοφό ρητό «Καλύτερα τζάμπα δούλευε παρά τζάμπα να κάθεσαι» είναι η απάντηση. Ο θεός ασχολείται για να μη βαριέται (υποτίθεται). Γιατί τι στον κόρακα έχει την απόλυτη δύναμη αν δεν κάνει και κάτι για να την αξιοποιήσει;

αν εννοείς το ποστ όπου απαντάς στον L τότε όχι, δεν απαντά μια χαρά, όχι για μένα τουλάχιστον. η ύπαρξη παντογνώστη/παντοδύναμου θεού και η (πραγματική, αντικειμενική - όπως έλεγα σε προηγούμενο ποστ) ελεύθερη βούληση είναι ασύμβατες έννοιες.
και λάθος δεν είναι να κρίνω το θεό με τα μέτρα μου, έτσι κι αλλιώς είναι τα μόνα που έχω. εσύ κρίνεις το θεό με μέτρα μη-ανθρώπινα?
γενικά κάμποσα πράγματα δεν έχεις απαντήσει (ενώ λες το αντίθετο). δε με πειράζει και λογικά δε θα τα απαντήσεις ούτε και τώρα. είναι ο τρόπος που βλέπουμε/σκεφτόμαστε το θεό διαφορετικός. εσύ θεωρείς κάποια πράγματα δεδομένα ενώ εγώ τα αμφισβητώ.

ps: το τέλος δεν είναι θύμα κανενός:P

ps2: roriconfan, γιατί απαντάς τόσες μέρες μετά στο ποστ μου? το ποστ που κάνεις quote υπήρχε πριν απαντήσεις ότι δεν αναιρείται ούτε η ελεύθερη βούληση ούτε η παντοδυναμία. απλή περιέργεια:)
Posted Image

#267 Saucegay

Saucegay

can't draw lol

• Members
  • 60 posts

Posted 11 March 2008 - 17:22

Ας απαντησω φροντιζοντας να μην ειμαι off-topic...

Δεν θα εξεφραζα ποτε την γνωμη μου σε τετοιο ερωτημα γιατι το site λεγετε anime.gr και γραφτηκα σε αυτο για να συζητω ΚΥΡΙΩΣ για anime!

:bike::fromabove:

Τhis thread is off topic for a reason.
Posted Image

#268 Fingolfin

Fingolfin

High King of the Noldor

• Retired Staff
  • 1,433 posts

Posted 11 March 2008 - 20:53

Τhis thread is off topic for a reason.

This post is spam for a very good reason!
Το thread είναι off topic και γι' αυτό βρίσκετε στο off topic...
Καλά τα λέει ο clampman17 και εκφράζει την διαμαρτυρία του σε τέτοιου είδους θέματα καθώς αυτό το ποστ το έκανε σε όλα τα ''σοβαρού'' ύφους θέματα μπας και ξεκολλήσουν μερικοί και ασχοληθούν περισσότερο έστω και με το αν προτιμούν naruto-one piece ή bleach και όχι με το αν υπάρχει θεός ή όχι, ή το γάμος ή συμβίωση καθώς εδώ μπαίνουμε να μιλήσουμε για anime.
Παρακαλώ να μη ποστάρετε μηνύματα off topic και ας αφήσουμε το thread spam free για το 2-3-10 άτομα που θέλουν να το σχολιάσουν. Αν δεν σας ενδιαφέρει ή σας χαλάει ας μην μπείτε καν στον κόπ[ο να το διαβάσετε...it's that simple!!!:thatsit:
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#269 kazmir

kazmir

Clan of Malkavian

• Members
  • 184 posts

Posted 11 March 2008 - 21:44

Αφού έφερε εις πέρας την Ρωσική Επανάσταση, κατάργησε τις ταξικές διακρίσεις και αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον κομμουνισμό, ο Λένιν τελικά πεθαίνει. Επειδή είναι άθεος και είχε καταδιώξει τους θρησκευόμενους, καταδικάζεται να πάει στην Κόλαση.
Φθάνοντας εκεί διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη κι από τη Γη: οι καταδικασμένοι υποβάλλονται σε απίστευτα βασανιστήρια, τα τρόφιμα δεν επαρκούν για όλους, οι δαίμονες δεν είναι οργανωμένοι, ο Σατανάς συμπεριφέρεται ως απολυταρχικός μονάρχης – χωρίς να δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για τους υπαλλήλους του ή για τις ψυχές που υποφέρουν το αιώνιο μαρτύριο.
Αγανακτισμένος ο Λένιν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του: διοργανώνει πορείες και συλλαλητήρια, δημιουργεί συνδικάτα με δυσαρεστημένους δαίμονες, υποκινεί εξεγέρσεις. Σύντομα η Κόλαση είναι άνω-κάτω: κανείς δεν σέβεται πια το κύρος του Σατανά, οι δαίμονες απαιτούν αύξηση μισθού, οι αίθουσες βασανιστηρίων αδειάζουν, οι αρμόδιοι που συντηρούν τα καμίνια απεργούν.
Ο Σατανάς δεν ξέρει πια τι να κάνει: πώς να κυβερνήσει άλλο το βασίλειο του αν ο επαναστάτης αυτός ανατρέπει όλους τους νόμους; Επιδιώκει μια συνάντηση μαζί του, ο Λένιν όμως με το πρόσχημα ότι δεν συνομιλεί με καταπιεστές, του διαμηνύει με μια λαϊκή επιτροπή ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία του Ανώτατου Άρχοντα.
Απελπισμένος ο Σατανάς πηγαίνει στον Παράδεισο για να μιλήσει με τον Άγιο Πέτρο.
· Θυμάστε εκείνον τον τύπο που έκανε τη Ρωσική Επανάσταση; Λέει ο Σατανάς.
- Θυμόμαστε πολύ καλά, απαντά ο Άγιος Πέτρος. Κομμουνιστής. Μισούσε τη Θρησκεία.
· Καλός άνθρωπος, επιμένει ο Σατανάς. Παρ’ όλες τις αμαρτίες του, δεν του αξίζει η Κόλαση, στο κάτω κάτω, προσπάθησε να πολεμήσει για ένα πιο δίκαιο κόσμο. Σύμφωνα με τη γνώμη μου, θα έπρεπε να βρίσκεται στον Παράδεισο.
Ο Άγιος Πέτρος μένει για λίγο σκεπτικός.
- Νομίζω πως έχεις δίκαιο, λέει τελικά. Όλοι έχουμε τις αμαρτίες μας, εγώ ο ίδιος απαρνήθηκα τον Χριστό τρεις φορές. Στείλε μου τον εδώ.
Τρελός από τη χαρά του ο Σατανάς γυρίζει σπίτι και στέλνει τον Λένιν κατευθείαν στον Παράδεισο. Στην συνέχεια, με ανένδοτο και κάπως βίαιο τρόπο κλείνει τα συνδικάτα των δαιμόνων, διαλύει τις επιτροπές δυσαρεστημένων ψυχών απαγορεύει τις συνελεύσεις και τα συλλαλητήρια καταδικασμένων.
Η Κόλαση ξαναγίνεται το γνωστό μέρος των βασανιστηρίων που πάντα τρόμαζε τον άνθρωπο.
Περιχαρής ο Σατανάς φαντάζεται τι θα γίνεται στο μεταξύ στον Παράδεισο.
«Όπου να ‘ναι, ο Άγιος Πέτρος θα μας χτυπήσει την πόρτα ικετεύοντας να μας επιστρέψει τον Λένιν», κρυφογελά. «Εκείνος ο κομμουνιστής θα έχει μετατρέψει τον Παράδεισο σε ανυπόφορο μέρος».
Περνά ο πρώτος μήνας, ένας ολόκληρος χρόνος, κανένα νέο απ’ τον Παράδεισο. Με ασυγκράτητη περιέργεια ο Σατανάς αποφασίζει να πάει προς τα εκεί για να δει τι συμβαίνει.
Στην πόρτα του Παραδείσου συναντά τον Άγιο Πέτρο.
· Λοιπόν, πώς πάνε τα πράγματα εδώ; Ρωτά.
- Πολύ καλά! Απαντά ο Άγιος Πέτρος.
· Μα είναι στ’ αλήθεια όλα καλά;
- Φυσικά! Γιατί όχι;
«Αυτός ο μάγκας κάνει πως δεν καταλαβαίνει», σκέφτεται ο Σατανάς. «Πάει να μου φορτώσει πίσω τον Λένιν»
· Άκου, Άγιε Πέτρο, εκείνος ο κομουνιστής που σου έστειλα συμπεριφέρεται καλά;
- Πολύ καλά!
· Καμιά αναρχία;
- Ίσα-ίσα. Οι άγγελοι είναι πιο ελεύθεροι από ποτέ, οι ψυχές κάνουν ό,τι θέλουν, οι άγιοι μπορούν και μπαινοβγαίνουν χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
· Και ο Θεός δεν διαμαρτύρεται γι’ αυτήν την υπερβολική ελευθερία;
Ο Άγιος Πέτρος κοιτά λυπημένα τον κακόμοιρο δαίμονα που έχει μπροστά του.
- Ο Θεός; Σύντροφε, δεν υπάρχει Θεός.

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image

#270 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 12 March 2008 - 01:36

Αφού έφερε εις πέρας την Ρωσική Επανάσταση, κατάργησε τις ταξικές διακρίσεις και αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον κομμουνισμό, ο Λένιν τελικά πεθαίνει. Επειδή είναι άθεος και είχε καταδιώξει τους θρησκευόμενους, καταδικάζεται να πάει στην Κόλαση.
Φθάνοντας εκεί διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη κι από τη Γη: οι καταδικασμένοι υποβάλλονται σε απίστευτα βασανιστήρια, τα τρόφιμα δεν επαρκούν για όλους, οι δαίμονες δεν είναι οργανωμένοι, ο Σατανάς συμπεριφέρεται ως απολυταρχικός μονάρχης – χωρίς να δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για τους υπαλλήλους του ή για τις ψυχές που υποφέρουν το αιώνιο μαρτύριο.
Αγανακτισμένος ο Λένιν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του: διοργανώνει πορείες και συλλαλητήρια, δημιουργεί συνδικάτα με δυσαρεστημένους δαίμονες, υποκινεί εξεγέρσεις. Σύντομα η Κόλαση είναι άνω-κάτω: κανείς δεν σέβεται πια το κύρος του Σατανά, οι δαίμονες απαιτούν αύξηση μισθού, οι αίθουσες βασανιστηρίων αδειάζουν, οι αρμόδιοι που συντηρούν τα καμίνια απεργούν.
Ο Σατανάς δεν ξέρει πια τι να κάνει: πώς να κυβερνήσει άλλο το βασίλειο του αν ο επαναστάτης αυτός ανατρέπει όλους τους νόμους; Επιδιώκει μια συνάντηση μαζί του, ο Λένιν όμως με το πρόσχημα ότι δεν συνομιλεί με καταπιεστές, του διαμηνύει με μια λαϊκή επιτροπή ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία του Ανώτατου Άρχοντα.
Απελπισμένος ο Σατανάς πηγαίνει στον Παράδεισο για να μιλήσει με τον Άγιο Πέτρο.
· Θυμάστε εκείνον τον τύπο που έκανε τη Ρωσική Επανάσταση; Λέει ο Σατανάς.
- Θυμόμαστε πολύ καλά, απαντά ο Άγιος Πέτρος. Κομμουνιστής. Μισούσε τη Θρησκεία.
· Καλός άνθρωπος, επιμένει ο Σατανάς. Παρ’ όλες τις αμαρτίες του, δεν του αξίζει η Κόλαση, στο κάτω κάτω, προσπάθησε να πολεμήσει για ένα πιο δίκαιο κόσμο. Σύμφωνα με τη γνώμη μου, θα έπρεπε να βρίσκεται στον Παράδεισο.
Ο Άγιος Πέτρος μένει για λίγο σκεπτικός.
- Νομίζω πως έχεις δίκαιο, λέει τελικά. Όλοι έχουμε τις αμαρτίες μας, εγώ ο ίδιος απαρνήθηκα τον Χριστό τρεις φορές. Στείλε μου τον εδώ.
Τρελός από τη χαρά του ο Σατανάς γυρίζει σπίτι και στέλνει τον Λένιν κατευθείαν στον Παράδεισο. Στην συνέχεια, με ανένδοτο και κάπως βίαιο τρόπο κλείνει τα συνδικάτα των δαιμόνων, διαλύει τις επιτροπές δυσαρεστημένων ψυχών απαγορεύει τις συνελεύσεις και τα συλλαλητήρια καταδικασμένων.
Η Κόλαση ξαναγίνεται το γνωστό μέρος των βασανιστηρίων που πάντα τρόμαζε τον άνθρωπο.
Περιχαρής ο Σατανάς φαντάζεται τι θα γίνεται στο μεταξύ στον Παράδεισο.
«Όπου να ‘ναι, ο Άγιος Πέτρος θα μας χτυπήσει την πόρτα ικετεύοντας να μας επιστρέψει τον Λένιν», κρυφογελά. «Εκείνος ο κομμουνιστής θα έχει μετατρέψει τον Παράδεισο σε ανυπόφορο μέρος».
Περνά ο πρώτος μήνας, ένας ολόκληρος χρόνος, κανένα νέο απ’ τον Παράδεισο. Με ασυγκράτητη περιέργεια ο Σατανάς αποφασίζει να πάει προς τα εκεί για να δει τι συμβαίνει.
Στην πόρτα του Παραδείσου συναντά τον Άγιο Πέτρο.
· Λοιπόν, πώς πάνε τα πράγματα εδώ; Ρωτά.
- Πολύ καλά! Απαντά ο Άγιος Πέτρος.
· Μα είναι στ’ αλήθεια όλα καλά;
- Φυσικά! Γιατί όχι;
«Αυτός ο μάγκας κάνει πως δεν καταλαβαίνει», σκέφτεται ο Σατανάς. «Πάει να μου φορτώσει πίσω τον Λένιν»
· Άκου, Άγιε Πέτρο, εκείνος ο κομουνιστής που σου έστειλα συμπεριφέρεται καλά;
- Πολύ καλά!
· Καμιά αναρχία;
- Ίσα-ίσα. Οι άγγελοι είναι πιο ελεύθεροι από ποτέ, οι ψυχές κάνουν ό,τι θέλουν, οι άγιοι μπορούν και μπαινοβγαίνουν χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
· Και ο Θεός δεν διαμαρτύρεται γι’ αυτήν την υπερβολική ελευθερία;
Ο Άγιος Πέτρος κοιτά λυπημένα τον κακόμοιρο δαίμονα που έχει μπροστά του.
- Ο Θεός; Σύντροφε, δεν υπάρχει Θεός.

κλασσικο κ γ****ο

<3 Μρ Αγιου-Μανια