Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo

Η νύχτα πέφτει... [γενική συζήτηση]

• Please log in to reply
5827 replies to this topic

#1201 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 14 January 2012 - 09:50

Α ναι φυσικά, συγχαρητήρια Tragic Prince. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.
Awaiting the Easter one.

#1202 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 14 January 2012 - 11:13

Καπου εδω θελω να προσθεσω τις αρκετες φορες που την χαρισα σε ατομα που δεν προλαβαιναν να ψηφησουν, δεν ειχαν pc, η αργουσα το game επειδη πηγαιναν εκδρομες για να μην πεθανουν λογο αποχης. και απο ολο αυτο απεκτησα μονο γκρινια. Thank you

Sorry απλά θα μπορούσες να το ανακοινώνεις όποτε υπήρχε ειδικός λόγος για να καθυστερεί το παιχνίδι.Ή τουλάχιστον απο τη στιγμή που είχε τελειώσει η μέρα να βάζεις το πινακάκι και να ανακοινώνεις τον εκτελεσθέντα πριν αρχίσει η διαδικασία της νύχτας.
I'm not in a position to speak though.
Το GMing ήταν μια χαρά, απο άποψη plot τουλάχιστον.
Απορώ πως κανείς δε σχολίασε το τέλος εν τω μεταξύ.
Δηλαδή, όσοι "επιβιώσαμε", ήταν ανάγκη να μείνουμε με το π**** στο χέρι?:hahaha:

Α και για να μην ξεχνιόμαστε, κρίνοντας απο τα θύματα, ελπίζω να καταλάβατε ποιος ήταν ο πραγματικός δολοφόνος, έτσι?
Spoiler:

Όσο για το θέμα με τη Zura ή απορία είναι μία πλέον.
Γιατί δε τη σκοτώσατε απο τον πρώτο γύρο αφού ξέρατε και για τις καλές επιδόσεις της και πως ήξερε το ρόλο του fandom?

O6rrvsU.jpg

#1203 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 14 January 2012 - 11:40

Και εγώ ευχαριστώ τον TP για την προσπάθεια του. Να αναφέρω πως όποτε αργούσε ο GM φταίμε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμείς. Αργούσαμε απελπιστικά να του στείλουμε pm γιατί πολύ απλά ήταν δύσκολο να συναντηθούμε και να συμφωνήσουμε.

Όσο για το θέμα με τη Zura ή απορία είναι μία πλέον.
Γιατί δε τη σκοτώσατε απο τον πρώτο γύρο αφού ξέρατε και για τις καλές επιδόσεις της και πως ήξερε το ρόλο του fandom?

Το είπα και πριν οταν το ανέφερε η Iristella. Σταμπάραμε πολύ νωρίς τους επιθεωρητές και είχαν αυτοί προτεραιότητα. Όσο καλή και να είναι η Zura ο λόγος της θα μπορούσε να αμφισβητηθεί με επιχειρήματα από το απλό γεγονός πως είναι αθώα και δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα. Αν όμως ο επιθεωρητής βρει και κατηγορίσει άτομο-δολοφόνο ή τον αφήσουμε να βρει περισσότερους και να το αναφέρει, αυτά τα άτομα είναι χαμένα.

Αν ήταν και ο Kubo-sensei ανάμεσα στους νεκρούς θα πρόδιδα την ομάδα μου και θα αυτοκτονούσα.

#1204 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

Aku soku zan

• Members
  • 1,889 posts

Posted 14 January 2012 - 11:48

Kaiser, don't be ridiculous...If Kubo is dead then automatically Aizen will be dead :kakaka:

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg

Set by Kai

#1205 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 14 January 2012 - 12:00

Το είπα και πριν οταν το ανέφερε η Iristella. Σταμπάραμε πολύ νωρίς τους επιθεωρητές και είχαν αυτοί προτεραιότητα. Όσο καλή και να είναι η Zura ο λόγος της θα μπορούσε να αμφισβητηθεί με επιχειρήματα από το απλό γεγονός πως είναι αθώα και δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα. Αν όμως ο επιθεωρητής βρει και κατηγορίσει άτομο-δολοφόνο ή τον αφήσουμε να βρει περισσότερους και να το αναφέρει, αυτά τα άτομα είναι χαμένα.

Η μία απορία που είχα αντικαταστάθηκε απο μία μεγαλύτερη.
Και δε σας πέρασε απο το μυαλό οτι μπορεί να είναι επιθεωρητής?
Δηλαδή ταυτίζετε τη zura με το κλέψιμο/απολυτο ένστικτο και βγάλατε έξω την πιθανότητα του επιθεωρητή?
Ή μήπως υπήρχε για εσας άλλος τρόπος για να ξέρετε εσείς πως εκείνη δεν είχε ρόλο?
Το σίγουρο πάντως ήταν πως άμα τη βγάζατε απο νωρίς θα είχατε ίσως αποφύγει κάποιες απώλιες.Οπότε μην κατηγορείτε τις συνθήκες άμα οι επιλογές σας δεν ήταν αρκετά καλές.

*Reviving the flame*Ε, νομίζω δε σφαχτήκαμε αρκετά, πρέπει να τηρούμε τις παραδόσεις...

O6rrvsU.jpg

#1206 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 14 January 2012 - 12:05

Δυστυχώς ό, τι και να κάνουμε το περσινό τζέρτζελο που οδήγησε και σε ban χρήστη δεν το ξεπρνάμε με τίποτα :hahaha:

Κάτι που θεωρώ βασικό για την επόμενη χρονιά. Λιγότεροι συμμετέχοντες. Δεν γίνεται σοβαρό παιχνίδι με 40 άτομα. Οι μισοί αυτοκτονούν, οι δολοφόνοι είναι πολλοί και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και πρέπει να έχεις το κοκαλάκι της νυχτερίδας για να τους βρεις. Αν φέτος δεν είχαμε την τύχη να διώξουμε 2-3 από την αρχή δεν θα τους βρίσκαμε ποτέ :P Τα καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια που κράτησαν πολλούς γύρους και είχαν αγωνία και ανατροπές ήταν αυτά με το πολύ 25 παίχτες.

xbJ3b2w.jpeg

#1207 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 14 January 2012 - 12:09

Δηλαδή ταυτίζετε τη zura με το κλέψιμο/απολυτο ένστικτο και βγάλατε έξω την πιθανότητα του επιθεωρητή?
Ή μήπως υπήρχε για εσας άλλος τρόπος για να ξέρετε εσείς πως εκείνη δεν είχε ρόλο?
Το σίγουρο πάντως ήταν πως άμα τη βγάζατε απο νωρίς θα είχατε ίσως αποφύγει κάποιες απώλιες.Οπότε μην κατηγορείτε τις συνθήκες άμα οι επιλογές σας δεν ήταν αρκετά καλές.

*Reviving the flame*Ε, νομίζω δε σφαχτήκαμε αρκετά, πρέπει να τηρούμε τις παραδόσεις...

Όχι περισσότερο απο όσο μας πέρασε και για σένα. Στον γύρο που έφυγα εγώ και έπειτα από το ποστ του Μatassou υποπτευόμασταν ήδη ποιοι είναι οι δύο εναπομείναντες επιθεωρητές. Και αν προσέξεις από εκεί και πέρα αρχίζει να παίζει τόσο καλά η Zura. Αν υπήρχε τέταρτος επιθεωρητής στο παιχνίδι θα είχε φύγει άκλαφτη αλλά γνωρίζοντας πως τελείωσαμε με τους επιθεωρητές στραφήκαμε να βρούμε τον vigilante. Και πράξαμε σοφά.

Ναι, φυσικα θα είχαμε λιγότερες απώλειες. Όπως και αν βγάζαμε την Mono στην αρχή όπως είχα προτίνει. Ή μπορεί και όχι. Αλλά όπως είπα είναι ασφαλές να βγάζεις συμπεράσματα μετά το παιχνίδι και με τα "αν" δεν κάνεις τίποτα.

#1208 Babba

Babba

AWMN member!

• Members
  • 548 posts

Posted 14 January 2012 - 12:15

Με την ευστοχία που είχαν οι επιθεωρητές, καλύτερα για σας να ζούσαν :D Θα αργούσε πολύ να τους πιστέψει άνθρωπος, αν έβρισκαν κάποιον δηλαδή που δεν τον είχαν ήδη ξετρυπώσει οι πολίτες. Μη σου πω ότι πρώτα θα τους λιντσάραμε και μετά θα τους πιστεύαμε.

Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.

#1209 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 14 January 2012 - 12:17

Όπως και αν βγάζαμε την Mono στην αρχή όπως είχα προτίνει.

Hidoi :blingeye2::nanana:

Πάντως έχει δίκιο ο Black Kaizer. Ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα στην κάνει τη ζημιά. Είναι υπερβολικά δύσκολος ο ρόλος του δολοφόνου. Αν δεν υπάρχει και καλή συνεννοήση μεταξύ τους και σχέδιο άστα κλάφτα.

xbJ3b2w.jpeg

#1210 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 14 January 2012 - 12:23

Δεν υπάρχει πιο δύσκολος ρόλος από αυτόν του επιθεωρητή. Ειδικά αν ρισκάρεις και δεν παίξεις πιόνι-για-πιόνι τακτική.

#1211 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 14 January 2012 - 12:29

Και πάλι ο επιθεωρητής έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα ότι νικάει με τους πολίτες. Πρέπει να έχει στρατηγική και ένας καλός επιθεωρητής μπορεί να "δώσει" το παιχνίδι στους αθώους αλλά ουσιαστικά το παιχνίδι από τους δολοφόνους καθορίζεται. Αυτοί συνεννοούνται μεταξυ τους, αυτοί "δολοπλοκούν" και αυτοί μπορούν να στρέψουν το παιχνίδι προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ουσιαστικά είναι η καρδιά του παιχνιδιού και κάνουν το παιχνίδι ενδιαφέρον ή βαρετό ανάλογα με τις κινήσεις τους.

xbJ3b2w.jpeg

#1212 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 14 January 2012 - 12:58

Με την ευστοχία που είχαν οι επιθεωρητές, καλύτερα για σας να ζούσαν :D Θα αργούσε πολύ να τους πιστέψει άνθρωπος, αν έβρισκαν κάποιον δηλαδή που δεν τον είχαν ήδη ξετρυπώσει οι πολίτες. Μη σου πω ότι πρώτα θα τους λιντσάραμε και μετά θα τους πιστεύαμε.

Γιατί ο Vigilante?:P
Γενικά στη συγκεκριμένη περίπτωση τους συνέφερε απλά να βγάλουν αυτούς που ψήφιζαν έγκυρα και με έξυπνα επιχειρήματα, το οτι κάποιος έχει ρόλο δε σημαίνει οτι είναι και πολύ δυνατότερος παίκτης απο κάποιον που δεν έχει.

Hidoi :blingeye2::nanana:

Πάντως έχει δίκιο ο Black Kaizer. Ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα στην κάνει τη ζημιά. Είναι υπερβολικά δύσκολος ο ρόλος του δολοφόνου. Αν δεν υπάρχει και καλή συνεννοήση μεταξύ τους και σχέδιο άστα κλάφτα.

Το λέω επειδή κι εγώ ήμουν δολοφόνος πέρυσι, και μάλιστα ηττηθήκαμε παταγοδώς, πως μπορεί να μην κάναμε κακές επιλογές και να μην είχαμε κακη συνενόηση, αλλά το οτι μας βρήκανε μας βρήκανε, και δεν ήταν ούτε τυχεροί, (εδώ ο Hanzo θα μπορούσε να με δώσει και σχεδόν θα σονώμουν αν δεν ήταν ο Prince) δεν θα μπαίναμε στη διαδικασία να κατηγορήσουμε τη zura ξέρω γω επειδή θα μπορούσε απλά να κλέψει, ενώ όλοι μας βρήκαν και μάλιστα σχεδόν άνετα.

O6rrvsU.jpg

#1213 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 14 January 2012 - 13:03

Καπου εδώ, να ξεκαθαρίσουμε και δυο τρία πραγματάκια αν επιτρέπονται ή αν θεωρουμε οτι χαλανε το παιχνιδι ή όχι;

1) Επιτρέπεται να αποκαλύπτουν οι παιχτες τον ρόλο τους εκτος παιχνιδιου; Ακομα και ΠΟΛΙΤΕΣ να ειναι;

Και πληζ μην αρχισουμε παλι τα "μπορει ομως ο αλλος να μπλοφαρει και να του γυρισει μπουμερανγκ" Ναι όλοι το ξερουμε αυτο. Και καποιοι ειναι καλυτεροι στις μπλόφες από άλλους. Εδώ ρωτάμε αν επιτρέπεται, και αν οχι ποια ειναι η ποινη.

2) Εν συνεχεία με το από πάνω, επιτρέπονται σχολια σχετικά με το παιχνιδι σε vms, black hole, γενικη συζητηση κτλ. ή επιτρέπεται μόνο το "καλη συνεχεια" όταν πεθάνεις και ολα τα υπολοιπα τα λες μονο με τον GM; Αν όλα τα υπόλοιπα θεωρουνται 2ο παιχνιδι, πάλι πρεπει να υπάρχει και σχετικη ποινη (ισως κιτρινη την πρωτη, και κοκκινη την δευτερη)

3)Από τη στιγμη που καποιος πεθανε μπορει να συμμετεχει μεσω άλλων (κυριως δολοφόνοι αλλά όχι μονο) ή ΠΑΠΑΛΑ; Γιατι αλλο ειναι το δεν εχω ψηφο και αλλα το δεν εχω λογο γενικότερα.

4) επιτρεπεται το editing;

Και δε ρωτάω για να αρχισουμε παλι με τη μονο. Μπροστά ήμουν, refresh πάταγα, και θυμαμαι οτι το άλλαξε σχεδον ταυτοχρονα με τον επόμενο (ζουρα νομιζω). Αυτο θεωρειται ληξαν.

Το λέω όμως διότι μπορει καποιος στο χαμό να παει στις 6 το απογευμα και να αλλαξει ποστ που γραφτηκε 10 το πρωι, επηρρεαζοντας την ψηφοφορια και ελπιζοντας οτι καποιος θα το προσπερασει. Και να γραψει στην αιτιολογηση "τypος".

5)Για των αριθμο των ατομων διαφωνω κάθετα με την αποψη που διατυπωθηκε πριν. Παρατηρησα οτι ο τενσι που κραταγε σταθερες τις ωρες ειχε λιγοτερες αυτοκτονιες απο εσενα Μονο, που τα δηλωνες την ιδια μερα, και πολυ λιγοτερες (αναλογικα παντα) απο τον ΤΡ που εγινε λιγο χαος η φαση με τα χριστουγεννα τις καθυστερησεις των δολοφονων κτλ.

Νομιζω οτι με σταθερες ωρες λυνεται το προβλημα της μαζικης αυτοκτονιας.
Επισης διαφωνω, και γιατι ο μεγαλος αριθμος ειναι δειγμα οτι πολυς κοσμος θελει να παιξει. Αν θελουμε να μειωσουμε τον αριθμο, ας παιζουμε πιο συχνα. αν δε μαζευονται ουτε 20 ας το αραιωσουμε κι αλλο. Τοσο απλό είναι.
"Το 30 ατομα και οποιος προλαβει" μια φορα το χρονο, ειναι αδικια οπως και να το δεις.
ας γινει πιο συχνα να εχουν ολοι ευκαιρια και να μην παιζουμε οι ιδιοι και οι ιδιοι μετατρεποντας τα παιχνιδια σε βεντετες...

that was an epic trollpost :P

stasou%2520mygdala.jpg

#1214 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 14 January 2012 - 13:19

Πάνω κάτω τα έχουμε ξαναπει και τις προηγούμενες φορές και έχουμε συμφωνήσει λίγο πολύ στα παρακάτω.

1) Δεν επιτρέπεται αλλά έτσι κι αλλιώς όλοι αθώοι δηλώνουν οπότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μου είχε τύχει την πρώτη φορά που παίξαμε να πάω σε ένα πάρτυ και να έχω 5-6 άτομα να με ρωτάνε τί είμαι στο παιχνίδι και έλεγα σε όλους "αθώα είμαι βρε παιδιά" γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.

2) Επίσης δεν επιτρέπονται για αυτό κλειδώνεται και το thread της γενικής συζήτησης αλλά τί να κάνεις όταν κάποιοι το κάνουν αυτό? Να τους "μπανάρεις" ? Είναι κάτι που ανεχόμαστε ουσιαστικά με τη λογική ότι ο καθένας παίρνει τα ρίσκα του και δεν χρειάζεται να πιστεύεις ό, τι σου λέει ο άλλος. Αλλά κατεμέ είναι κάτι που μπορεί να χαλάσει το παιχνίδι. Αλλά ακριβώς επειδή είναι παιχνίδι δεν παίρνονται και δραστικά μέτρα και εντάξει δεν θα έπρεπε να παίρνονται

3) Όλοι εκτός των δολοφόνων δεν συμμετέχουν. Τώρα αν κάποια άτομα είναι φιλαράκια και τα λένε εκτός φόρουμ ε δεν μπορείς να τους απαγορέψεις να ανταλάσσουν θεωρίες αν έχουν βγει από το παιχνίδι ή αν κάποιος είναι ακόμα μέσα. Και το κυριότερο δεν μπορείς να τους ελένξεις. Όσο για τους δολοφόνους αυτό που συνέβαινε εξαρχής ήταν ότι μιλούσανε μεταξύ τους ακόμα και αυτοί που "πέθαναν". Αυτό συνέβαινε γιατί όπως έχω ξαναπει ο ρόλος είναι δύσκολος και απαιτεί μια συνεργασία για να τα βάλεις με όλους που είναι και περισσότεροι. Βέβαια πάντα οι ζωντανοί έπαιρναν τις τελικές αποφάσεις και ο ρόλος των "πεθαμένων" ήταν απλά συμβουλευτικός και όχι κύριος.

4) Προφανώς δεν επιτρέπεται να αλλάζεις μετά από ώρα το ποστ σου όσον αφορά την ψήφο. Αν θες να αλλάξεις κάνεις νέο ποστ. Μετά από το μπέρδεμα που προκάλεσα άθελα μου φέτος θα πρότεινα ότι ακόμα και αν κάποιος θέλει να αλλάξει ψήφο στα καπάκια από το ποστ του ας κάνει καλύτερα double post για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

5) Όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων δεν το είπα μόνο για τις αυτοκτονίες αλλά γενικά για το παιχνίδι αλλά ναι θεωρώ ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να επιβληθεί γιατί θα αποκλείσει κάποια άτομα. Όσο για τις σταθερές ώρες αυτό δεν γίνεται γιατί ο GM μπορεί να έχει άλλες υποχρεώσεις εκείνη την ώρα, μπορεί κάποιοι να του ζητήσουν παράταση, μπορεί χίλια δύο πράγματα. Καλό θα ήταν να ανακοινώνεται όμως εξαρχής πόσο περίπου θα κρατήσει η μέρα για να έχουν όλοι μια ιδέα. (Νομίζω αυτό έκανα εγώ και απλά ανακοίνωνα προς το τέλος την ακριβή ώρα λήξης αλλά δεν είμαι και σίγουρη γιατί έχει περάσει καιρός).

xbJ3b2w.jpeg

#1215 Theodore :D

Theodore :D

Tonguepunch my fart box

• Members
  • 315 posts

Posted 14 January 2012 - 13:37

Ερώτηση:

Έπρεπε να γνωρίζονται εξ αρχής οι επιθεωρητές μεταξύ τους;
Γιατί αλληλοανακαλυφθήκαμε με την Shiro την νύχτα που πέθαινε, και μπόρεσε να μου πει μόνο ένα πράγμα πριν βγει από το παιχνίδι, ενώ είχαμε πολλές ερωτήσεις να κάνουμε ο ένας στον άλλον.
Α και ποτέ δεν έμαθα ποιοί ήταν οι άλλοι επιθεωρητές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
edit: εννοώ όσο ήταν εν ζωή XD
Πιστεύω θα έπρεπε να γνωριζόμασταν.