Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Ποια ειναι η γνωμη σας για τα ιδιωτικα σχολεια?

• Please log in to reply
119 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Αν σας δινόταν η δυνατότητα, θα σπουδάζατε σε ένα ιδιωτικό σχολείο; (74 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Αν σας δινόταν η δυνατότητα, θα σπουδάζατε σε ένα ιδιωτικό σχολείο;

1. Ναι (30 ψήφοι [40.54%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 40.54%

2. Όχι (44 ψήφοι [59.46%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 59.46%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#16 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 01:29

Η πλακα ειναι οτι ενω οι συζητητες Sophia, Ash εχουν την απολυτα αντιθετη θεωρηση, φαινεται να συμφωνουν σε ενα μονο πραγμα: οτι οι πανελληνιες ειναι το απολυτο κριτηριο της επιτυχιας (και μη αρχισετε να μου λετε, γιατι τις τραβηξα κι εγω, στην πληρη εκταση)

#17 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 01:58

Λοιπον, οντας κι εγω ατομο που φοιτησε τα 2 τελευταια χρονια του Λυκειου σε ιδιωτικο, και η πανεπιστημιακη μου εκπαιδευση επισης, εχω να παραθεσω τα εξης.
Πρωτον, το να βαζει ο οποιοσδηποτε ολα τα παιδια που φοιτουν σε ιδιωτικο σχολειο σε ενα τσουβαλι, ειναι αδικο. Εγω πηγα στο ιδιωτικο, παρα τη θεληση μου, γιατι πολυ απλα στο δημοσιο που ημουν οι συνθηκες διδασκαλειας, εκτος απο μερικες εξαιρεσεις, ηταν αθλιες. Στο δημοσιο σχολειο, οπως και σε ολες τις δημοσιες υπηρεσιες της Ελλαδας, οι περισσοτεροι καθηγητες, εχουν συμπαθειες και αντιπαθειες, και μπαινοβγαινουν απο την ταξη χωρις ουσιαστικα να ασχοληθουν με τους μαθητες τους. Η δικη μου εμπειρια αυτο μου εχει δειξει. Ειμαι δυσλεξικη, αλλα κανενας καθηγητης στο δημοσιο δεν μου εδωσε την ευκαιρια να δωσω καποιο διαγωνισμα προφορικα οπως θα επρεπε, παρα κοβομουν καθε φορα λογω συντακτικων λαθων. Απο την αλλη, ημουν ατομο το οποιο απο τη στιγμη που με εβαζαν στο περιθωριο λογω μαθησιακων δυσκολιων, εμενα εκει, χωρις να απαιτησω παραπανω πραγματα...αντιθετα στο ιδιωτικο, ειχα τους καθηγητες πανω απο το κεφαλι μου, να με ρωτανε αν καταλαβα, αν θελω βοηθεια σε κατι, και οτι αν εχω καποια απορια, οσο γελοια και να ειναι, αν ντρεπομαι να την εκφρασω στην ταξη,να παω να τους βρω κατ΄ιδιαν και να μου εξηγησουν.Αυτο σημαινει, οσο λυπηρο και να ειναι, οτι οι καθηγητες του ιδιωτικου σχολειου ειναι στην ουσια ιδιωτικοι υπαλληλοι. Εχουν τη χατζαρα της απολυσης πανω απο το κεφαλι τους, μιας και η αντικατασταση τους γινεται αμεσα, οποτε αναγκαζονται να κανουν καλα τη δουλεια τους. Αντιθετα, στο δημοσιο, εκτος απο τους καθηγητες που πραγματικα αγαπανε τη δουλεια τους- ειναι αυτοι που βρισκουν ενα σωρο τροπους να μεταδωσουν τις γνωσεις τους-ολοι οι υπολοιποι, μετα απο 5-10 χρονια διδασκαλειας, εχουν κουραστει, και βαριουνται που υπαρχουν..λενε απλα την υλη, και πανε στο σπιτακι τους..ειχα μαλιστα καθηγητη, που καθε πρωι τον ψαχναμε..που ηταν?στο αυτοκινητο του και κοιμοταν. (ο ανθρωπος αυτος, ηταν κινητη εγκυκλοπαιδια φιλολογικων γνωσεων...αλλα βαριοταν). Ποιο ειναι το προβλημα λοιπον εδω. Αν ενας καθηγητης σε ιδιωτικο σχολειο, δεν κανει καλα τη δουλεια του, αυτο περναει απο τους μαθητες στους γονεις, και απο τους γονεις στον διευθυντη/ιδιοκτητη του σχολειου. Αν μετα απο παρατηρησεις, ο καθηγητης συνεχιζει να μην κανει σωστα τη δουλεια του, παιρνει ποδι...στο δημοσιο γινεται αυτο?Οχι...γιατι αν γινοταν, ολοι αυτοι οι αχρηστοι που ειχα εγω, που ειχε η αδερφη μου και που ειχε ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΤΗΣ, θα ειχαν παρει ποδι...αλλα τρεχα γυρευε..

Απο την αλλη λοιπον, πηγα σε ιδιωτικη σχολη, οχι γιατι περασα τοσο καλα στο ιδιωτικο σχολειο που ηθελα η φοιτηση μου να συνεχιστει ετσι, αλλα επειδη πολυ απλα ο κλαδος που διαλεξα, δεν υπαρχει σε δημοσιο ανωτατο εκπαιδευτικο ιδρυμα.

Οσο για τις φιλιες, εδω εχουν δικιο και οι δυο πλευρες. Υπαρχουν στο ιδιωτικο τα πλουσιοπαιδα που δεν ξερουν τι τους γινεται, αλλα υπαρχουν και τα παιδια σαν εμενα, που ηταν απο μεση οικονομικη ταξη, η οικογενεια στερηθηκε για να παω εγω και να τελειωσω το λυκειο αξιοπρεπως. Το αν θα φορας την ταδε μαρκα ή οχι, δεν εχει σημασια, ουτε στο σχολειο, ουτε γενικα στις ανθρωπινες σχεσεις. Αν κανεις αιματηρες οικονομιες για να παρεις την ταδε μαρκα,και να γινεις αποδεκτος απο μια καστα ανθρωπων που περα απο την εμφανιση του αλλου δεν υπολογιζουν τιποτα, τοτε γινεσαι κι εσυ το ιδιο αξιολύπητος με αυτους. Εκανα παρεες, οι οποιες δε μου προσεφεραν κατι παραπανω οποτε σταδιακα χαθηκα. Αυτο εγινε και στο ιδιωτικο, και στο δημοσιο. Απο το σχολειο εχω κρατησει μονο μια φιλη η οποια ειχε παει κι εκεινη σε ιδιωτικο δημοτικο, αλλα γνωριστηκαμε στο δημοσιο γυμνασιο.Σημασια εχει το ατομο, και οχι απο ποιο σχολειο ειναι. Οσες παρεες εχω κανει, απ'οπου και να τις εχω κανει, δεν ηταν ουτε γιατι φοραγα dkny, ουτε επειδη ειχα μοδατο κινητο. Ηταν επειδη ειχα χαρακτηρα. Ο χαρακτηρας μου ξεπερασε ακομα και την εμφανιση μου, γιατι τοτε ημουν για τα μπαζα. Και στο κατω κατω, εμενα προσωπικα δε με ενδιεφερε αν ενα ατομο ανωτατης οικονομικης ταξης θα μου εδινε σημασια. Γιατι ουτως η αλλως, απο τη στιγμη που οικονομικα διαφεραμε, αυτοματα αποκλυονταν καποιες κοινες δραστηριοτητες οι οποιες χρειαζονταν χρηματα τα οποια εγω δεν ειχα.

Τελος, το αν καπνιζεις, καβαλας μηχανακι, μπλεκεις σε καυγαδες κτλ κτλ, ειναι καθαρα στο ατομο, και οχι στο σχολειο που φοιτεις. Γιατι εγω καπνιζω, και προερχομαι και απο τα δυο περιβαλλοντα, δεν μπλεκω σε καυγαδες, και γενικα δεν εχω τιποτα το μαγκικο που υποτιθεται οτι βγαινει απο δημοσια σχολεια. Η διαμορφωση του χαρακτηρα γινεται στο σπιτι, ουτως η αλλως. Τωρα αν επηρρεαστεις απο τις παρεες σου, αυτο ειναι παροδικο.

Αυτααα..
Δημοσιευμένη  εικόνα

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#18 Loke

Loke

~Moe Mio Moe~

• Channel Operators
  • 3.927 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 06:24

πραγματικα σοφια λιγο οι αποψεις σου ειναι λαθος. Στα ιδιωτικα οι καθηγητες επι το πλειστον ειναι καλοι εως πολλοι καλοι και ενδιαφερονται ( η τουλαχιστον ενδιαφερονται αμα δειξεις και συ καποιο ενδιαφερον ^^)

Για τα παιδια που πηγαινουν εκει θα βρεις πολλες κατηγοριες. Απο παιδια που φοιτουν δωρεαν λογω υποτροφιων, γιοι/κορες των δασκαλων, παιδια απο οικογενειες που παλευουν να πληρωσουν τα χρηματα, απο οικογενειες με μια Α οικονομικη ευχερεια που το επιλεγουν ως κατι καλυτερο απο τα δημοσια και φυσικα παιδια που δε ξερουν τι εχουν.
Κωλοπαιδα που το μονο που τους νοιαζει ειναι το image τους θα βρεις πολλα αλλα οχι απαραιτητα μονο απο τη τελευταια κατηγορια.
Επισης θα εκπλαγεις απο το ποσο συνοδητοποιειμενοι μπορουν να ειναι προς τη πραγματικοτητα κτλπ.

Ο γενικος κανονας ειναι το ιδιωτικο εχει παρα πολλα + που μπορει να σου προσφερει, το θεμα ειναι αμα θα κατσεις να δουλεψεις ωστε να τα αξιοποιησεις. Αμα προσπαθεις ολοι σχεδον θα κατσουν να σε υποστηριξουν σε αυτο, αμα το/ τους εχεις γραμμενους θα σε αγνοουν οσο μπορουν και απλως θα περνουν τα χρηματα σου.
Δυο γνωστοι μου παιδια με διακρισεις στον αθλητισμο ηταν παραλληλα φοβεροι στα μαθηματικα. Μπηκαν στη μαθηματικη σκεψη του σχολειο ( τμημα μετα απο το σχολειο για προχωρημενα μαθηματικα) και κατεληξαν να διακριθουν στη παγκοσμια μαθηματικη ολυμπιαδα ( μου φαινεται 2 φορες και ολας).
Οσο για τους βαθμους που μπαινουν στα παιδια των πλουσιων, ξερω απο σκηνικα που οντως κρατηθηκαν στο σχολει ενω ειχαν προβλημα απουσιων η διαγωγης αλλα βασικα δυσκολα εως καθολου δεν μπαινουν βαθμοι γιατι ο ταδε ειναι γιος του χ.
Εδω ειχαμε δασκαλους φοβερα μυαλα που σε ειχαν στη σουζα οποιος και να ησουν και αμα εγραφες <10αρια το πολυ σου βαζαν 15 δε πα να ηταν 3 λυκειου, γιατι τοσο εγραφες τοσο αξιζες οπως ελεγε ο μαθηματικος μας, παραπανω αδικουσε τους αλλους που διαβαζανε.

Για τους φιλους ειναι οπως παντου αμα θες εχεις. Εγω ως μεταλλας και πολυ κλειστος χαρακτηρας ειχα αρκετους φιλους ( πιο αντι τρεντυ-image κατηγορια βρες μου)

Απο το σχολειο μου μειναν αρκετοι φιλοι απο τους οποιους με 5 κανω τη βασικη παρεα, ενω οσο ημουν εκανα παρεα με παιδια απο ολες της κατηγοριες γιατι επελεξα να μην εχω αυτο τον ελιτισμο που αναφερθηκε.

Οσο για το ιb πολλοι ακομα και στα ιδιωτικα ετσι το θεωρουν, αλλα ελα που δεν ειναι τουλαχιστον στο δικο μας ειναι αρκετα δυσκολο. Εγω πηγα εννιαιο ο αδερφος μου ομως πηγε ib, εφτυσε κυριολεκτικα αιμα να το βγαλει επειδη παλιοτερα τα εξυνε περασε στην αγγλια στο essex και τωρα κανει το διδακτορικο του στη δανια με μισθο!!. Εκτος απο τη βοηθεια- πιεση που δεχτηκε για να διαβασει τα 2 χρονια του ib ( που τον βαλαν σε ενα ρυθμο και τωρα ριχνει 12ωρα στο πανεπιστημιο) δεν ειχε καμια αλλη βοηθεια απο το σχολειο.

Για την ιστορια εγω πηγαινα στο κολλεγιο αθηνων απο δημοτικο εως και το λυκειο.
Συγγνωμη για το χαοτικο γραψιμο απαντησα σε οτι θυμομουν διαβαζοντας το thread kαθως πριν 2 ωρες τρακαρα και ακομα δεν εχω ηρεμισει. Αντε τωρα το πρωι να τρεχω συνεργειο και να μιλαω με ασφαλιστικη...
Σιγουρα πολλα απο αυτα τα αρνητικα που ειπωθηκαν υπαρχουν αλλα οχι σε τετοιο βαθμο τουλαχιστον στο δικο μου σχολειο οπου μπορω να εχω αποψη. Σε οτι δε συμφωνεις πες μπας και μπορεσω να απαντησω καλυτερα, στοχος μου δεν ειναι να σου αλλαξω γνωμη αλλα να εχεις πραγματικα στοιχεια απο τα οποια να βγαινει η γνωμη σου.

Αυτο μου θυμιζει εκδρομη με το σχολειο καπου πελοπονησο οπου ειμασταν μια χαρα παρεα με κατι ντοπιους μεχρι που μαθαν απο πιο σχολειο ημασταν, και δεχτηκα τη φοβερη ερωτηση αν ισχυει οτι παμε με λιμουζινες και ελικοπτερα στο σχολειο ( αν και αρχικα νομιζα οτι με κοροιδευαν διαπιστωσα οτι το εννουσαν) και απαντησα οτι ναι τωρα μαλιστα προσπαθουμε να ριξουμε τις πολυκατοικιες τις γυρω περιοχης ωστε να φτιαξουμε αεροδιαδρομο για τα private liar jet ( η οπως λεγονται).....:bike: ε ρε παραπληροφορηση

#19 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 10:42

Μην κοιτατε το θεμα σαν γονεις δηλαδη σε ποιο σχολειο ειναι καλυτερα να πας και σε ποιο σου μαθαινουν περισσοτερα...

Ειμαι σιγουρος οτι αν καποιος περασε και απο τα δυο μπορει να δει οτι τα δημοτικα σχολεια ειναι πιο ελευθερα δεν εχουν το σοβαρο ηφος που εχουν τα ιδιωτικα και κανεις πιο ευκολα παρεες τουλαχιστον με παιδια που μενεις στην ιδια περιοχη εγω δεν πηγα ποτε σε ιδιωτικο αλλα ειχα γνωστους και εβλεπα πως περνουν τον χρονο τους

Πολλοι γονεις στελνουν τα παιδια στα ιδιωτικα σχολεια ειτε γιατι εχουν την οικονομικη ανεση ειτε γιατι γιατι ξερουν πως δουλεβουν οι δασκαλοι του δημοσιου αλλα πρωσοπικα πιστευω οτι για ενα παιδι το να εχει την παρεα,τους φιλους κωντα του ειναι πολυ σημαντικο γιατι ανα πασα στιγμη θα μπορει να ειναι μαζι τους στην βολτα στα παρκα κτλ κτλ
Ακους παιδια που λενε οταν τελειωνουν το σχολειο οτι τους λειπει εγω οταν το τελειωσα και περασα εκτως πολης καταλαβα οτι σου λειπει το να εισαι με τουσ φιλους σου ολη την μερα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: yarrr,yarrr

#20 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 10:52

Εγω μεχρι και το γυμνασιο πηγα σε ιδιωτικο, και στο λυκειο ημουν σε δημοσιο. Οποτε εχω ζησει και τα 2....

Συμφωνω με τα παιδια παραπανω.. Το ιδιωτικο δεν σημαινει οτι πηγαινεις σε ενα περιβαλλον μονο με πλουσιοπαιδα και παιρνεις καλους βαθμους οσο και να διαβαζεις... Μικρος δεν ημουν πολυ της μελετης και παντα εβγαζα γενικο γυρω στο 15μισυ. Τοσο διαβαζα, τοσο επαιρνα... Οσο για τα πλουσιοπαιδα ναι μεν υπηρχαν, αλλα προσεξα οτι ηταν αυτα που κρατουσαν το πιο low profile. Με καλει σε παρτυ γενεθλιων μια συνεσταλμενη συμαθητρια (απο αυτες που δεν προσεχεις οτι υπαρχουν) και φτανω σε μια σπιταρονα στο Πανοραμα με 4 οροφους, πισινες και γηπεδο τεννις...

Γενικα τα προτερηματα των ιδιωτικων οπως τα εζησα στο δικο μου:

- καλες εγκαταστασεις (εργαστηρια βιολογιας και χημειας, γηπεδα εσωτερικα και εξωτερικα, αιθουσες τελετων και θεατρου, κτλ)
- μικρες σε μεγεθος ταξεις (καθε τμημα μαξιμουμ 24 μαθητες)
- καθηγητες που ενδιαφερονται και δεν βαριουνται την ζωη τους
- τοποθεσια (μες το δασος και τρελα κυνηγητα και κρυφτα στο δημοτικο)
- καλη εκμαθηση ξενων γλωσσων
- απουσια καταληψεων, αποχων, καλες σχολικες εκδρομες

Λογω των βαθμων μου και του κοστους, στο λυκειο υποβιβαστηκα σε δημοσιο... Δεν με χαλασε, και δεν ειχα προβλημα προσαρμογης, αλλα σιγουρα μου ελειψαν τα καλα του ιδιωτικου. Εκει γνωρισα τα φαινομενα των καταληψεων, των βαριεστημενων καθηγητων, και καποιους γραφικους συμμαθητες που μεχρι προτινος εβλεπα μονο στη θυρα 4...

Βασικα αμα εχετε την δυνατοτητα και ειναι το παιδι σας καλος μαθητης, στειλτε τον σε καποιο καλο ιδιωτικο. Αν ομως δεν ειναι πολυ του διαβασματος, τοτε βρειτε ενα καλο δημοσιο και προσπαθειστε να σωσετε την κατασταση με ιδιαιτερα μαθηματα.

Σε μενα παντως η μεγαλη αλλαγη ηρθε οταν πηγα σε πανεπιστημιο του εξωτερικου. Το προβλημα ειναι γενικα με το ελληνικο συστημα παιδειας. Ακομα και στα ελληνικα ιδιωτικα σχολεια επικρατει η παπαγαλια.. Οποτε αγνοηστε τις πανελληνιες και στειλτε αν μπορειτε το παιδι εξω (σε χωρα της προκοπης εννοειται). Και η παιδεια ειναι καλυτερη, και το παιδι θα ζησει σε μια κοινωνια διαφορετικη και πιο σωστα οργανωμενη απο την ελληνικη.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#21 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 11:04

Σε μενα παντως η μεγαλη αλλαγη ηρθε οταν πηγα σε πανεπιστημιο του εξωτερικου. Το προβλημα ειναι γενικα με το ελληνικο συστημα παιδειας. Ακομα και στα ελληνικα ιδιωτικα σχολεια επικρατει η παπαγαλια.. Οποτε αγνοηστε τις πανελληνιες και στειλτε αν μπορειτε το παιδι εξω (σε χωρα της προκοπης εννοειται). Και η παιδεια ειναι καλυτερη, και το παιδι θα ζησει σε μια κοινωνια διαφορετικη και πιο σωστα οργανωμενη απο την ελληνικη.

Indeed αυτο ισχυει και καποιος θα περναγε καλυτερα στο εξωτερικο.Στο ελληνικο πανεπιστημιο ερχεται η απογοητευση.
Πραγματικα το συνειδητοποιησα αυτο στη δευτερα λυκειου αλλα τοτε ηταν αργα...Ειχα ηδη ταχθει στο ταγμα των πανελληνιων...:emptyonexg1:

#22 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 11:05

ex-ιδιωτικο σχολειο, νυν πολυτεχνειο.

Εχω να πω οτι για μενα τα ιδιωτικα σχολεια και οι περισσοτερες ιδιωτικες σχολες, εκτος απο ιδιωτικα ιεκ, υπαρχουν για να διαιωνιζουν το status των οικονομικα ανωτερων ταξεων, να δημιυργουν κοινωνικους κυκλους απο παιδια αυτων, και να εξασφαλιζουν ιδιαιτερα προνομια, .....

x 2

ενισχύουν τον κοινωνικό και ταξικό ρατσισμό

έχω συναντήσει άτομα από ιδιωτικά σχολεια που μπροστά τους η paris hilton ήταν μια καθημερινή κοπέλα.

το να στείλεις το παιδί σου στο εξωτερικό και να σου γυρίσει αμερικανάκι / γερμανάκι δεν το βλέπω σαν λύση.
καλύτερα στην ελλάδα με εθνική αυτογνωσία παρα ένα παιδί με ξένη εθνική ταυτότητα

#23 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 11:24

x 2

ενισχύουν τον κοινωνικό και ταξικό ρατσισμό

έχω συναντήσει άτομα από ιδιωτικά σχολεια που μπροστά τους η paris hilton ήταν μια καθημερινή κοπέλα.

το να στείλεις το παιδί σου στο εξωτερικό και να σου γυρίσει αμερικανάκι / γερμανάκι δεν το βλέπω σαν λύση.
καλύτερα στην ελλάδα με εθνική αυτογνωσία παρα ένα παιδί με ξένη εθνική ταυτότητα

Αχ, ποτε θα ξεφυγεις απο τα στερεοτυπα και το κυνηγι μαγισσων της ιδεολογιας σου????

Τα φαινομενα Paris Hilton δεν εχουν να κανουν με τα σχολεια, αλλα με το ποσο κακομαθαινουν καποιοι γονεις τις μονακριβες κορουλες τους...

Οσο για το εξωτερικο, η εθνικη αυτογνωσια αυξανεται και ξυπναει το παιδι απο το ληθαργο οταν βλεπει οτι τα χαλια της Ελλαδος δεν υπαρχουν αλλου. Ετσι εχει την βαση για να προσπαθησει αν θελει να αλλαξει την ελληνικη πραγματικοτητα..
Δημοσιευμένη  εικόνα

#24 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 12:11

Αχ, ποτε θα ξεφυγεις απο τα στερεοτυπα και το κυνηγι μαγισσων της ιδεολογιας σου????

Τα φαινομενα Paris Hilton δεν εχουν να κανουν με τα σχολεια, αλλα με το ποσο κακομαθαινουν καποιοι γονεις τις μονακριβες κορουλες τους...

Οσο για το εξωτερικο, η εθνικη αυτογνωσια αυξανεται και ξυπναει το παιδι απο το ληθαργο οταν βλεπει οτι τα χαλια της Ελλαδος δεν υπαρχουν αλλου. Ετσι εχει την βαση για να προσπαθησει αν θελει να αλλαξει την ελληνικη πραγματικοτητα..

το παιδί μου το θέλω να λειτουργεί σαν έλληνας όπως οι πρόγονοι του, όχι να το ευνουχίσουν στο εξωτερικό και να νόμιζεi ότι επειδή είναι όπως είναι έξω ότι θα είναι και στην ελλάδα, όπως κάνουν όσοι γύρισαν από σπουδές έξω.
αν θέλει να βελτιώσει την ελλάδα θα πρέπει να το κάνει σαν έλληνας και όχι σαν τον παπανδρέου που το κάνει σαν σουηδός.
οι γονείς μου δεν έφυγαν στην σούντια για να μη χάσουμε την ταυτότητα μας όπως τόσοι άλλοι
γιατί να το κάνω εγώ στο παιδί μου?
άσε που είδα και τα καμάρια του anatolia το ένα πιο αφελές από το άλλο είναι. καταδικασμένοι

#25 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 12:42

Εδω θα ερθω κι εγω να συμφωνησω με την Λιζα, Ayu. Δεν ειμαι αντιθετη αν καποιος εχει την οικονομικη ευχερια να στειλει τα παιδια του να σπουδασουν στο εξωτερικο.Ισα ισα, ξερω και απο την αδερφη μου που τη στειλαμε Γαλλια, οτι τα πραγματα ειναι πιο οργανωμενα, και οτι γινονται ΣΠΟΥΔΕΣ. Αλλα το μονο που καταφερνουμε, ειναι να γυρνανε αυτα τα παιδια, να απογοητευονται για την ελληνικη πραγματικοτητα και να γκρινιαζουν. Και το πιο σπαστικο, δεν ειναι οτι απογοητευονται,αλλα οτι γκρινιαζουν. Γιατι οπως κι εσυ πηγες σπουδασες αγγλια και γυρνας ελλαδα και γκρινιαζεις, ετσι γινεται και με ολα τα υπολοιπα παιδια. Αποτελεσμα, δεν κανετε τιποτε αλλο εκτος απο το να γκρινιαζετε, και εσυ, και η αδερφη μου, και ο κολλητος μου που βρισκεται τωρα στην αγγλια, και οποιος αλλος εχω γνωρισει και εχει σπουδασει στο εξωτερικο. Εσυ λυσσας για το ποσο πιο οργανωμενα ειναι εξω, και λυσσας στο φορουμ- μην το παρεις προσωπικα, παραδειγμα φερνω- η αδερφη μου λυσσαει σε μενα, και παει λεγοντας. Παρ'ολα αυτα, δουλευετε και οι δυο, και αποδεχεστε την ελληνικη πραγματικοτητα. Οποτε στην ουσια, η γκρινια δεν εχει κανενα αποτελεσμα. Ασε το ακομα πιο σπαστικο ολων...εχετε ολοι την καραμελα, οτι εξω ειναι πιο καλα, οτι εξω οι δουλειες πληρωνουν τοσο, και οτι επρεπε να εχετε κατσει να βρειτε δουλεια εκει. Ναι, επρεπε...γιατι δεν το κανετε?

Λοιπον, επειδη ξεφευγουμε πολυ, το θεμα οτι, απόπου και αν φοιτει καποιος, να μπορει αυτες τις γνωσεις, να τις εφαρμοσει στην καθημερινοτητα οπως ειναι εδω, με τα ελληνικα δεδομενα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#26 THe_Champloo_mastahh!

THe_Champloo_mastahh!

of DisAstaaAhhhH!

• Members
  • 254 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 13:14

ο κομπλεξισμός δεν έχει ορια....

τα ίδια ακριβός ελεγα οταν ημουν 6τη δημοτικού στους γονείς μου...γιατί δεν ήξερα...ημουν ένας ηλίθιος αμαθής που χωρις να έχει ζήσει κάτι ελεγα πος αυτο που ζω εγώ είναι το καλήτερο.

Αυτή η σύγκριση ειναι τουλάχιστον γελία για εμένα..
Σε πιο ιδιωτικό? Σε ποιο δημόσιο?
Υπάρχουν διάφορες κλίμακες και των 2
όσον αφορά Θεσσαλονίκη (για εκεί ξερω ) στα μόνα ιδιωτικά που θα βρείς μεγαλύτερο ποσοστό κολοπαίδων είναι Μαντουλίδης (κορυφη) και μετά Ανατόλια.
Που και παλι έχει και νορμαλ παιδιά
Στο δικό μου (Βασιλειάδη) ήταν το πολύ ένα 20% έτσι. Το οποίο ζουσε στον κόσμο του και το γράφαμε κανονικά. Οσο για καφρίλες αν εξερέσις οτι δεν κάναμε υλικές ζημιές ( οχι σαν κατι μαλακισμένα το δημοσίου που δεν ξέρουν που να βγάλουν τα ψυχολογικά τους προβληματα και σπάνε θρανία) κάναμε συνέχεια.
Για φιλίες δεν το συζητώ. Είναι ενα ακόμη ηλίθιο μετρο σηγκρισης. Εξαρτάτε εντελός απο το άτομο. Εγω προσοπικά εχω παρέα που ο ένας σπουδάζει κρητη ο αλλος γιαννενα 4 θεσ/νικη εγω κατερίνη και η παρέα μας ειναι μια χάρα. Αυτές τις μαλακ*** περι κολοπαίδων και γενικισμούς δεν τους ανέχομαι τουλάχιστον και οποίος ''μάγκας'' του δημοσίου θέλει ας έρθει να του μετρήσω εγώ το αγριλικη του και την μαγκία ΓΚΕ ΓΚΕ?

Ανοιχτά μυάλα
Και κοψτε λιγο απο το complex (κατωτερότητας?) σας.
Δημοσιευμένη  εικόνα
My blog http://cultureofaboy.blogspot.com για comic/movie informal reviews :P

#27 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 13:34

Εδω θα ερθω κι εγω να συμφωνησω με την Λιζα, Ayu. Δεν ειμαι αντιθετη αν καποιος εχει την οικονομικη ευχερια να στειλει τα παιδια του να σπουδασουν στο εξωτερικο.Ισα ισα, ξερω και απο την αδερφη μου που τη στειλαμε Γαλλια, οτι τα πραγματα ειναι πιο οργανωμενα, και οτι γινονται ΣΠΟΥΔΕΣ. Αλλα το μονο που καταφερνουμε, ειναι να γυρνανε αυτα τα παιδια, να απογοητευονται για την ελληνικη πραγματικοτητα και να γκρινιαζουν. Και το πιο σπαστικο, δεν ειναι οτι απογοητευονται,αλλα οτι γκρινιαζουν. Γιατι οπως κι εσυ πηγες σπουδασες αγγλια και γυρνας ελλαδα και γκρινιαζεις, ετσι γινεται και με ολα τα υπολοιπα παιδια. Αποτελεσμα, δεν κανετε τιποτε αλλο εκτος απο το να γκρινιαζετε, και εσυ, και η αδερφη μου, και ο κολλητος μου που βρισκεται τωρα στην αγγλια, και οποιος αλλος εχω γνωρισει και εχει σπουδασει στο εξωτερικο. Εσυ λυσσας για το ποσο πιο οργανωμενα ειναι εξω, και λυσσας στο φορουμ- μην το παρεις προσωπικα, παραδειγμα φερνω- η αδερφη μου λυσσαει σε μενα, και παει λεγοντας. Παρ'ολα αυτα, δουλευετε και οι δυο, και αποδεχεστε την ελληνικη πραγματικοτητα. Οποτε στην ουσια, η γκρινια δεν εχει κανενα αποτελεσμα. Ασε το ακομα πιο σπαστικο ολων...εχετε ολοι την καραμελα, οτι εξω ειναι πιο καλα, οτι εξω οι δουλειες πληρωνουν τοσο, και οτι επρεπε να εχετε κατσει να βρειτε δουλεια εκει. Ναι, επρεπε...γιατι δεν το κανετε?

Λοιπον, επειδη ξεφευγουμε πολυ, το θεμα οτι, απόπου και αν φοιτει καποιος, να μπορει αυτες τις γνωσεις, να τις εφαρμοσει στην καθημερινοτητα οπως ειναι εδω, με τα ελληνικα δεδομενα.

Το οτι γκρινιαζουμε ειναι γεγονος... Ρωτας γιατι δεν καθομαστε εκει? Μα και εγω τοσα χρονια καθησα και δουλεψα εκει, και αν δεν ητανε ο στρατος, ακομα εκει θα ημουν. Το οτι μετα τον στρατο εδωσα μια ευκαιρια στην Ελλαδα ειναι γιατι ελπιζα οτι κατι καλο θα εβρισκα.. Και κυριως γιατι οποτε ελεγα στους γονεις μου οτι θα μεινω μονιμα εξω με κοιτουσαν με ενα υφος σαν να τους ελεγα οτι πηγαινα σε αποστολη αυτοκτονιας...

Το ιδανικο θα ηταν να χρησιμοποιουσαμε τις εμπειριες απο το εξωτερικο για να κανουμε την Ελλαδα καλυτερο μερος, αλλα ρεαλιστικα για να γινει ποτε κατι τετοιο, πρεπει πρωτα να βαλουμε ταξη στη ζωη μας βρισκοντας μια καλη δουλεια, ενα καλο σπιτι, μια καλη κοπελα, κτλ.. Ελα ομως που δεν ειναι ευκολο αυτο σε αυτη τη χωρα.. Εγω το σκεφτομαι σοβαρα να ξαναφυγω. Τωρα αν θα ειναι για 10 χρονια η μονιμα, ενας θεος ξερει..
Δημοσιευμένη  εικόνα

#28 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 13:45

Το θέμα όμως είναι και άλλο. Μερικές φορές το ιδιωτικό είναι μονόδρομος. Επειδή δουλεύουν και οι δύο γονείς και δεν μπορεί η μητέρα να παίρνει το παιδί από τις 12 ή τις 1 που τελειώνουν τα δημόσια. Και υπάρχουν δημόσια που είναι αξιοπρεπέστατα και δημόσια που καλύτερα έιναι να τα αποφύγεις. Παράδειγμα σε μάς, το δημοτικό που είναι στον ίδιο δρόμο με το σπίτι μου είναι από τα χειρότερα. Το δημόσιο όμως πάνω από το σταθμό (μιλάμε για 10 λεπτά παραπάνω) είναι αξιοπρεπέστατο και δεν υπάρχουν σοβαρά παράπονα. Εαν όμως η αδελφή μου έστελνε το παιδί στο δημόσιο αναγκαστικά λόγω διαμονής θα πήγαινε στο δημόσιο εκεί κοντά. Τώρα, ποιος θα έπαιρνε το παιδί στις 12 ή στις 1; Ποιός θα το διάβαζε; (έχει και άλλα δύο ν'ασχοληθεί)... Ποιός θα το πάει κολυμβητήρια κλπ; Ενώ στο ιδιωτικό αυτά προσφέρονται. Και μελέτη και άλλες ασχολίες από αθλητισμό μέχρι μουσική. Και οι περισσότεροι είναι δάσκαλοι και καθηγητές και ενδιαφέρονται. Δεν πηγαίνουν να διδάξουν σε ιδιωτικό "για την θεσούλα" μόνο.

Και για όσους έχουν σπουδάσει έξω και γκρινιάζουν, το θέμα είναι ότι κι εγώ σπούδασα έξω και εαν δεν υπήρχαν κάποιες συγκυρίες την συγκεκριμένη στιγμή, ίσως να μην είχα επιστρέψει. Και ναι γκρινιάζω, αλλά λέω την γνώμη μου και προσπαθώ να εφαρμόσω ότι πιστεύω. Και ίσως όταν βγέις εξωτερικό να δείς αρκετά πιο σωστά πράγματα αλλά πρέπει και να τα εφαρμόσεις και να πείσεις και τους άλλους να τα εφαρμόσουν. Αν δεν αλλάξει ο Έλληνας σε μερικά πράγματα, το μόνο που θα καταφέρει είναι να γίνονται χειρότερα τα πράγματα από γενιά σε γενιά. Αντί να πάμε μπροστά, θα πάμε πίσω και μετά δεν θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Δεν λέω να γίνει η Ελλάδα όπως το εξωτερικό, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Ιδίως μερικές συμπεριφορές "Ελληνάρα" πρέπει να εκλείψουν. Αλλιώς θα γίνει η Ελλάδα μία τριτοκοσμική χώρα...

#29 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 13:49

....
Ανοιχτά μυάλα
Και κοψτε λιγο απο το complex (κατωτερότητας?) σας.

είπαμε εσύ είσαι εξαίρεση και εντάξει τι να κλάσει το βασιλειάδη μπροστά στα αλλα πανάκριβα ιδιωτικά σχολεια, το σχολειό που ήσουν είναι το πιο normal. δεν είναι θέμα κομπλεξισμού είναι θέμα διαιώνισης μιας διάκρισης που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

και ναι οι διακρίσεις προς σε αυτούς με το λιγότερο εισόδημα γίνετε, όχι προς το ανώτερο κάτι που εσύ δεν θα το μάθεις ποτε.
και σιγά τις καλύτερες φιλιες τις βρίσκεις και μέσα στα σκατά δεν έχει να κάνει με το σχολειό που πας.

και ναι δεν θα ήθελα το παιδί μου να βλέπει τους συμμαθητές να κάνουν διακοπές στην κουβα όταν το ίδιο πάει σε μια κατασκήνωση στην χαλκιδική επειδή δεν δύναται να κάνει διαφορετικά.

#30 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 13:50

Εγω Ayu μου, ξερω οτι οσο λυπηρο και αν ειναι αυτο, το να κυνηγαμε το ονειρο μας επαγγελματικα ειναι λιγο δυσκολο. Για να εχουμε ολα αυτα που προειπες, θα επρεπε να κοιταμε την επαγγελματικη μας αποκατασταση βασει του τι χρειαζεται η χωρα διαμονης, και οχι βασει του "τι θελουμε να γινουμε οταν μεγαλωσουμε"..και αν ποτε κανω παιδια, αυτο θα τους πω πρωτα, και το ονειρο ερχεται μετα. Αυτο το λεω, απο πειρας, γιατι αυτο που σπουδασα τελικα δεν εχει εφαρμογη στην ελλαδα, και τζαμπα το σπουδασα και τελικα η δουλεια μου ειναι τελειως ξεκαρφωτη απο αυτο που σπουδασα, οσο για το ονειρο μου ειναι να ζωγραφιζω μερα νυχτα, να εκδωσω κομικ, να πουλαω πινακες. Αν ακολουθουσα λοιπον το ονειρο μου, θα επρεπε να σκιστω να μπω καλων τεχνων, απ'οπου αν εμπαινα θα εβγαινα στην καλυτερη περιπτωση σε 5 χρονια, και τι θα καταφερνα? να πουλαω πινακες στην ερμου, μην βγαζοντας ουτε τα υλικα μου, για να μη συζητησω να ζησω απο το επαγγελμα μου. Η αδερφη μου, εχοντας εφεση στις ξενες γλωσσες, ξοδεψε 3 χρονια απο τη ζωη της να σπουδασει εδω, αλλα 5 στη γαλλια, και εγινε μεταφραστρια σε αγγλικα γαλλικα ισπανικα και ιταλικα. Τι καταφερε?Εκανε το ονειρο της πραγματικοτητα, εγινε μεταφραστρια, και τελικα δουλευει γραμματεας, γιατι?Γιατι η μεταφραστικη κοινοτητα της ελλαδας ειναι πληρης, και η δουλεια εχει πεσει. Λοιπον, τα παντα ειναι επιλογες, τις οποιες πρεπει να κανουμε προσεκτικα. Ναι, συμφωνω οτι αν δουλευεις πανω σε κατι που σου αρεσει, κανεις τη δουλεια σου πιο ευχαριστα, και αποδιδεις καλυτερα..αλλα ειναι παντα εφικτο? Τεσπα...
Δημοσιευμένη  εικόνα