Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ποια ειναι η γνωμη σας για τα ιδιωτικα σχολεια?
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 13:59
Για να κλείσω λοιπών προσωπικά δεν θα άλλαζα τίποτα παότ ην εκπαιδευσή μου αλλά άν κάποιος με ρωτούσε θα του έλεγα ότι καλό είναι λύκειο να το κάνει σε ιδιωτικό για΄τι η αδιαφορία των καθηγητών στα δημόσια έιναι τουλάχιστον εγκληματική και όχι μόνο στο επίπεδο μαθήματος αλλά και σε πολλά άλλα θέματα..............
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 14:13

Για τα ιδιωτικά, μπορώ να πω ότι δεν θα με ενδιέφερε να πάω. Εν πολλοίς αυτό ίσως οφείλεται στο ότι έχω πέσει σε πολύ καλό δημόσιο σχολείο και τα βρίσκω όλα ωραία. Αν ήμουν σε κανένα ακατάλληλο σχολείο και έβλεπα ότι δε γίνεται δουλειά φυσικά και θα κοιτούσα την περίπτωση ενός ιδιωτικού, ακόμα και με τα αρνητικά που αυτό έχει. Δεν είμαι αρκετά ρομαντικός για να κάτσω να ασχοληθώ με τις δημόσιες σχέσεις και την αποδοχή μου από τα παιδιά εκεί, τη στιγμή που ξέρω ότι δεν ταιριάζω ως άτομο. Θα κάτσω 2-3 χρόνια να δουλέψω σκληρά για να περάσω, διατηρώντας τις ήδη υπάρχουσες παρέες μου. Υποθετικά πάντα όλα αυτά, λέω αν τα πράγματα ήταν έτσι όπως πολλοί εδώ τα περιγράφουν και αν όντως υπήρχε ανάγκη να πάω εκεί. Αμφιβάλλω, πάντως, αν υπάρχουν περισσότεροι καθηγητές που ενδιαφέρονται για το μάθημά τους σε ένα ιδιωτικό απ'ότι πχ στο σχολείο μου. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί σε καμία περίπτωση.
Champloo_mastahh, ενδιαφέρον αυτό που λες πάντως. Στους πρόσφατους αγώνες επιχειρηματολογίας που ήμουν ήταν μαζί μας και άτομα από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στα οποία αναφέρεσαι, και θα έλεγα ότι ήταν μια χαρά παιδιά τα περισσότερα και κάναμε σχετικά και παρέα. Μήπως θα πρέπει να προσέχουμε όταν γενικεύουμε γιατί τελικά δημιουργούμε μύθους;
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 14:25
ελεάνας παπαϊωάννου.
φυσικά υπάρχουν και καλοί και κακοί. αλλα αυτό δεν βοηθάει στον κοινωνικό ρατσισμό.
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 14:44
Πως να αποτανθείς σε ένα παιδί και να του πείς ότι ένα αγαπημένο του πρόσωπο έφυγε παό την ζωή χωρίς να το τραυματίσεις; Αν ο δάσκαλος δεν έχει ιδέα από ψυχολογία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε μία τέτοια περίπτωση και δεν είναι λίγες δυστυχώς.
Ένα παιδί/έφηβος δεν πρέπει να κάθεται απλά να διαβάζει και να φορτώνεται μόνο με διάβασμα... Χρειάζεται και το παιχνίδι και την ελευθερία, και την έξοδο... Όλοι τα χρειάζονται.
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 15:36

Πήγαινα πάντοτε σε ιδιωτικό σχολείο. Δεν είμαι ιδιαίτερα ευκατάστατος, οπότε οι γονείς μου ζορίζονταν για να τα βγάλλουν πέρα, πιστεύοντας ότι στο ιδιωτικό υπάρχουν καλύτερες συνθήκες από τα δημόσια. Εκτός από το γεγονός ότι αυτό είναι μεγάλο παραμύθι, παρατήρησα οτι μάλλον το αντίθετο ισχύει τελικά. Ας τα πάρουμε από την αρχή...
Στο πανόραμα βρίσκεται ένα άσυλο παρανοϊκών, το οποίο καταλάθος ονομάζουνε σχολείο. Λέγεται *********. Ειλικρινά αν κάποιος ευθύνεται που πέρασα άσχημη παιδική ηλικία, τα ζώα που ήταν διευθύντριες εκεί έκαναν την αρχή. Μας υποχρεώναμε να φοράμε ποδιές και στολές, μας έβαζε της φωνές η άρρωστη ψυχικά διευθύντρια ονόματι ******** χωρίς λόγο ΠΟΛΛΕΣ φορές, μας βαρούσε δυνατές σφαλιάρες στα καλά καθούμενα (επειδή ένας συμμαθητής μου με κατηγόρησε ότι του έσπασα το ρολόι παίζοντας κουκουναροπόλεμο στη μέγαιρα αυτή, με βάρεσε με όλη τη δύναμή της και λιποθύμησα, 6 χρονών παιδάκι τώρα μιλάμε), μοίραζε αποβολές σε όποιον και όποτε της κάπνιζε, και από κει παν κι άλλοι. Τα παιδια αν και μικρά, ήταν και πολύ -λογοκρισία-, καθώς από τότε ήταν καρφιά καθηγητών (ο κολλητός μου ήταν "τσιράκι" της και της κάρφωνε οποιονδήποτε έκανε "σοβαρές παραβάσεις", όπως να φοράει πολύχρωμες μπλούζες κτλ, ΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ, MOY ΕΔΩΣΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΟΥΣA ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΚΕΤΗ ΓΡΙΖΑ ΦΟΡΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ, και σε ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΩΡΙΑΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΕΠΑΝΩ... που δεν ηταν παρα μονο ενα σκιτσο του BATMAN...

Ο ********* ήταν κάτι παραπάνω από τρελλοκομείο. Ήταν κάτι σαν τον Κορυδαλό με χρυσά κλουβλιά και χλιδάτα παλιόμουτρα. Ενδεικτικά στην τελευταία τάξη του δημοτικού, είχαμε για δάσκαλο τον γνωστό απατεώνα ****** (πρώην δημοσιογράφο και σύμβουλο υπουργού, που είχε καταχραστεί κάτι εκατομμύρια κι ακόμα κυκλοφοράει ασύλληπτος και σαν κύριος ανάμεσα μας κι όλοι τον ξεχάσανε), ο οποίος μας παρέδιδε πολύ κοινοφελή και ανθρωπιστικά μαθήματα, όπως να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας, πώς θα βρούμε σίγουρη δουλειά, πώς να βρούμε όμορφη γυναίκα και πώς να φοράμε ακριβές γραββάτες που από πίσω να έχουν φωτογραφίες με γυμνές (όχι μόνο μας τις έδειχνε, αλλά τις έδειχνε ακόμα και στα κορίτσια, και μιλάμε για παιδιά 6ης δημοτικού τώρα)...
Το αληθινό πανηγύρι ήταν στο γυμνάσιο. Ένας να πουλάει τσιγάρα στη ζούλα, άλλος να εκβιάζει και να φοβίζει τα μικρότερα παιδιά, άλλος να μοσχοπουλάει ακατάλληλα CDs, τουλάχιστον όσοι θέλανε να γίνουν επειχειρηματίες εκεί πήραν και MASTER! Τί να πρωτοθυμηθώ; Το λυκειάρχη μας που ήταν μασώνος, μας έκανε θρησκευτικά και όχι μόνο μας παρουσίαζε τη μασωνία ως καλό κίνημα με καλούς ανθρώπους, αλλά συνήθιζε να μας φέρνει σε επαφή με ορολογίες της KABBALAH και τις άλλες διαβολιές που ασχολούνται αυτοί (όσοι δεν ξέρετε τίποτα σχετικό με OCCULT, θα αδυνατείτε να καταλάβετε τον κίνδυνο και το μέγεθος της κατάστασης). Ή που το παιζε καλός σε όλους κι από πίσω τους έβριζε στην κυριολεξία; Ή μήπως που στο γραφείο του έκρυβε Ουίσκια και το χε κάνει AMERICAN BAR; Ο εντιμότατος κύριος ********** ήταν Βίος και Πολιτεία, αρκεί να ψηλάφιζες προσεκτικά κάτω από το χρυσό του προσωπείο.

Ο κοινονιολόγος μας πάλι, την έπεφτε στις ανήλικες συμμαθήτριες μου και κρίνοντας από κάποιες σκηνές που κατά λάθος και κατά τύχη είχα βρεθεί μπροστά, έκανε τις βρωμοδουλιές του ανενόχλητος κι είχε πάρει σχεδόν τα μισά κορίτσια της δικής μου τάξης μόνο. Το αποκορύφωμα ήταν στο λύκειο, όταν μπήκε στο κρατητήριο για 2 μέρες, επειδή οδηγώντας μεθυσμένος σκότωσε έναν άνθρωπο. Φυσικά 1 εβδομάδα αργότερα ξαναμπήκε στην τάξη, και συνέχισε να το παίζει Κορκολής (*********) σαν να μην συνέβη τίποτε απολύτως.

Η ομάδα BASKET δε, όταν πήρε το παγκόσμιο και μαζί με αυτό και τα μυαλά τους αέρα, όχι μόνο δεν άφησαν γκόμενα για γκόμενα για μας τους κοινούς θνητούς, αλλά μας πουλούσαν τρέλλα και ρίχνανε και ξύλο, προκειμένου να τους κάνουμε τα χατήρια, να το παίζουν σπουδαίοι κτλ ...
Θα ήταν άσκοπο ειλικρινά να κάτσω και να θυμηθώ περισσότερα βιώματα, άλλωστε νιώθω άσχημα όταν τα ξαναθυμάμαι.

Τέλος να σας ζητήσω συγγνώμη για το μέγεθος του post, αν έθιξα κάποιον ή αν σας δημιούργησα κάποιο πρόβλημα με κάτι που ανέφερα εδώ. Πριν βιαστείτε να σκευτείτε ότι όλα αυτά ήταν προϊόν φαντασίας ή εμπάθειας, θα ήθελα να πώ πως πολύ απλά θα μπορούσε να έτυχε και να έπεσα στην περίπτωση και να μου συνέβησαν όλα αυτά μαζεμένα. Ξέρω ότι τέτοια και τόσα συμβάντα δύσκολα τυχαίνουν στον καθένα ή/και καθημερινά, όμως σε καμμία περίπτωση δεν τα έβγαλλα από το κεφάλι μου. Αλλά μπορεί να φταίει και το ότι αναλύω ΠΑΡΑ πολύ κάποια πράγματα και ψαχουλεύω σε βάθος τις υποθέσεις που πέφτουν στην αντίληψή μου. Μακάριοι δε οι πτωχοί τώ πνεύματι. Αυτά. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 16:02
Όμως, υπάρχουν άλλες περιπτώσεις όπου το ιδιωτικό και το δημόσιο έχουν πολύ πιο ουσιαστική διαφορά, όπως τα ιδιωτικά και τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό είναι που με προβληματίζει εμένα περισσότερο. "Αν έχεις τα λεφτά, ζεις, αν δεν τα έχεις, ψοφάς."
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 16:09
Erisabetsu, τι ιδιωτικό σχολείο, τι δημόσιο, όποιος θέλει να μάθει θα μάθει, όποιος δεν θέλει να μάθει θα μείνει τούβλο.
Όμως, υπάρχουν άλλες περιπτώσεις όπου το ιδιωτικό και το δημόσιο έχουν πολύ πιο ουσιαστική διαφορά, όπως τα ιδιωτικά και τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό είναι που με προβληματίζει εμένα περισσότερο. "Αν έχεις τα λεφτά, ζεις, αν δεν τα έχεις, ψοφάς."
συμφωνώ στο πρώτο, ένα διαμάντι θα ξεχωρίσει είτε το έχεις με τις λάσπες είτε στον χρυσό.
anyway αν δεν ήταν τα πράγματα όπως είναι εγώ δεν θα είχα καταφέρει να σπουδάσω.
είμαι υπέρ τις ιδιωτικοποίσns του δημοσιου αλλα όχι τις παιδείας αλλα αυτό ανήκει σε άλλο θέμα.
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 16:22
DRAGONBALL1985 εισαι ελευθερος να γραψεις τις εμπειριες σου, απλα να μην αναφερεσαι σε ονοματα ειδικα οταν ισχυριζεσαι οτι καποιος φασωθηκε με τις μισες μαθητριες του...
Τωρα οσο με το οτι κακο-περασες και στα 2 σχολεια, μηπως εχει να κανει με το οτι ισως παραησουν αντιδραστικος μαθητης?

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 16:29
Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέο μέλος και παρ' όλο που ασχολούμαι με anime εδώ και πολύ καιρό, τώρα μόλις αποφάσισα να μπω σε κάποιο forum. Διάλεξα το δικό σας, γιατί μου φάνηκε αρκετά πλήρες από κάθε άποψη, φιλικά μέλη, γνωστοί από μέσα κτλ!
Διαβάζοντας συχνά διάφορα θέματα που συζητιούνται εδώ, παρατήρησα ότι οι εμπειρίες και οι προβληματισμοί σας παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Θα ήθελα να πάρω κι εγώ μέρος στις συζητήσεις σας, καθώς αυτά τα ζητήματα έχουν απασχολήσει κι εμένα. Αρκετά όμως με τις φιλοφρονήσεις...
Πήγαινα πάντοτε σε ιδιωτικό σχολείο. Δεν είμαι ιδιαίτερα ευκατάστατος, οπότε οι γονείς μου ζορίζονταν για να τα βγάλλο......................
.......................σε καμμία περίπτωση δεν τα έβγαλλα από το κεφάλι μου. Αλλά μπορεί να φταίει και το ότι αναλύω ΠΑΡΑ πολύ κάποια πράγματα και ψαχουλεύω σε βάθος τις υποθέσεις που πέφτουν στην αντίληψή μου. Μακάριοι δε οι πτωχοί τώ πνεύματι. Αυτά. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
OMG και νομιζα οτι αυτα τα πραγματα υπηρχαν μονο στο Monster! Παντως θα ελεγα να βγαλεις τα ονοματα, γιατι κι εσυ ανωνυμος εισαι εδω...
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 16:31
αν ήταν αντιδραστικός θα ήταν και bully
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 16:32

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 16:45
Ερχοντουσαν παιδια στο σχολειο λογου του υψους του και οχι λογου των ικανοτητων τους στα μαθηματα οι οποιοι υποκεινταν σε ενα καθεστος ειδικης μεταχειρισης εντελως αδικο απεναντι στα αλλα πιαδια.
Στο τελος εκτος το οτι ειχαν κανει πλουσιοπαροχα συμβολαια με ομαδες basket τους εδωσαν και το δικαιωμα να περασουν και στο πανεπιστημιο χωρις πανελληνιες.

Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 17:24
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 17:39
Ποτε δεν μπορουσα να φανταστω οτι μπορει να επικρατει κολαση σε τετοιο βαθμο μεσα σε ενα σχολειο.

Μηπως υπερβαλεις λιγο dragonball1985?
Τι να πω,αν οντως γινοταν τετοια πραγματα τοτε μονο ως μπ******ο μπορει να περιγραφει αυτη η κατασταση...
Εγω μονο ηξερα οτι σε μερικα ιδιωτικα στην Αθηνα επειδη οι μαθητες ηταν πολυ ευκαταστατοι τους πλησιαζαν πολλα ατομα με ναρκωτικα,αλλα αυτα που ειπες ξεπερνουν τα ορια της φαντασιας,χειροτερα και απο ταινια τρομου ειναι!

Δεν ξερω αν ολα αυτα αληθευουν αλλα αν ισχυουν ολα αυτα πως στο καλο συνεχισες να πηγαινεις σε αυτο το κολαστηριο???
Εγω θα ειχα φυγει τρεχοντας απο το δημοτικο,ή αν οχι απο το δημοτικο διοτι ισως να ημουν μικρη για να αντιδρασω σιγουρα στο γυμνασιο θα εριχνα μαυρη πετρα πισω μου.
Παντως να ξερεις οτι μαλλον το σχολειο σου εξαιρεση ειναι,δεν επικρατουν σε αλλα ιδιωτικα σχολεια τετοιες καταστασεις,το ακρως αντιθετο μαλλον...Στο δικο μου ηταν διαφορετικα.
Βεβαια εχουν οι ιδιοκτητες καποια κολληματα με τα κοντα μαλλια στα αγορια(κανουν παρατηρησεις οταν αρχιζει καποιος να μακραινει μαλλι) αλλα τπτ παραπανω. Γενικα ηταν υπερβολικα των σωστων αρχων και των καλων σχεσεων αν και μερικες φορες γινονταν λιγο υποκριτες οσον αφορα τη δικαιη μεταζειρηση,διοτι εκει οι ευνοουμενοι ηταν οι καλοι μαθητες και την πληρωναν παντα οι αδιαφοροι.
Ενας αν δεν εβγαζε 18,5+ θα επαιρνε αποβολη αν εφερνε κινητο,ενω αν ησουν το αστερι με τα 19-20 μπορουσες να κανεις ο,τι σου κατεβει(σε λογικα πλαισια παντα οχι κατι ανηθικο,πχ να χτυπησει το κινητο σου στο μαθημα και ο καθηγητης να κανει πως δεν καταλαβε).
Τι να πω...Αν αφηνατε τα ονοματα ο Μακης σιγουρα θα σας ειχε ανακαλυψει και μετα θα γινοταν χαμος!!!Θα ξεχναγανε τα dvd και το Ζαχοπουλο και θα σου εκαναν και αγαλμα dragonball1985 που τους βρηκες ενα θεμα να ασχοληθουν!

Αλλα απο που τοτε φυγαν τα ονοματα ο Μακης θα εχει πεσει σε καταθλιψη...

Παντως περα απο την πλακα αυτα που λες ειναι πολυ σοβαρα και αναρωτιεμαι πως δνε εχιε υπαρξει ακομη καταγγελια...
Καταχωρήθηκε 31 Ιανουάριος 2008 - 18:16
Το να έχουν κάποιες κοινωνικές ομάδες (εν προκειμένη περίπτωση οι οικονομικά αδύναμοι) λιγότερες δυνατότητες ως προς την μόρφωση που είναι και η κύρια μέθοδος κοινωνικής ανέλιξης είναι ρατσιστικό και μια κοινωνία δεν μπορεί να πάει μπροστά όταν αξιοποιεί και ενδιαφέρεται μόνο για ένα ποσοστό αυτής και παραμερίζει τους υπόλοιπους.
Πάντως το μόνο χειρότερο σύστημα από αυτό της παιδείας στην Ελλάδα είναι της υγείας.