Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Κίνδυνος Mc'Donalds και KFC


  • Please log in to reply
86 replies to this topic

#46 SakuSuki

SakuSuki

    rabid fangirl

  • Members
  • 117 posts

Posted 30 January 2008 - 12:46

Ας γίνουμε όλοι χορτοφάγοι. . . .:terror2:. . . . - - -αστείο- - -

Πέρα άπο την πλάκα όμως τα πράγματα είναι άσχημα. . .δεν πιστεύω όμως οτί μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αύτο.
Μια μικρή ομάδα ανθρώπων που αντιδρούν δεν είναι τίποτα μπροστά στα εκατομμύρια ανθρώπων που καταναλώνουν καθημερίνα αυτές τις ανθυγιεινές τρόφες. . .

Τα Mc'Donalds είναι παγκόσμια δύναμη. . .

κατά την γνώμη μου το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να προστατεύσουμε την δικια μας χώρα ενημερώνοντάς την. . .από εκεί και πέρα είναι στην κρίση του καθενός αν θα θελήση να σταματήσει να τρώει ή όχι

έγω προσωπικά έχω πάρα πολλά χρόνια να φάω Mc'Donalds. Στην Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσα πολλά όσο στην Αθήνα, τουλάχιστον έγω δεν ξέρω που βρίσκονται ούτε τα έχω ψάξει ποτέ!

Δεν ξέρω βέβαια αν και τα Goodies ακολουθούν την ίδια τακτική!!!
Posted Image

#47 PreToRiaN

PreToRiaN

    Make love, NOT warcraft

  • Members
  • 81 posts

Posted 30 January 2008 - 12:50

Οπα παιζει να γινομαι λιγο σπαστικη που απανταω σε καθε post αλλα δεν μπορω!:P
Κοιτα Melkor δνε ειπα οτι τα μεταλλαγμενα ειναι απαραιτητα βλαβερα για την υγεια μας αλλα οτι η ανεξελεγκτη καταναλωση τους χωρις πρωτα να εχει γινει ερευνα πανω σε αυτα ειναι καταστροφικη.
Γιατι δνε εφαρμοζουν τη γονιδιακη θεραπεια αληθεια οσο ομορφα την περιεγραφε στο βιβλιο της τριτης λυκειου?Αφου ολα ακουγονται τελεια και φαινεται οτι μπορει να σωσει τον κοσμο.
Η απαντηση ειναι οτι ειναι σε πειραματικο σταδιο και για αγνωστους λογους προκαλει μερικες φορες καρκινο.Διοτι δεν ειναι σε θεση να γνωριζουν τα παντα για το γονιδιωμα ενος οργανισμου σε καμια περιπτωση,ουτε τον πιο απλο κυτταρο δεν εχουμε κατανοησει πληρως.
Και επισης ξερεις πως δημιουργουνται τα μεταλλαγμενα φυτα.Χρησιμοποιουν οιους των φυτων που μεταφερουν το συγκεκριμενο ποθητο γονιδιο της ανθεκτικοτητας πχ και εχουν και καλα απενεργοποιημενα τα γονιδια που βλαπτουν το φυτο.
Αλλα δεν εχουν ολα τα γονιδια τους απενεργοποιημενα!Και εδω ειναι το κακο!Δεν ξερει κανενας στα σιγουρα τι απιδραση θα εχουν τα προιοντα των αλλων γονιδιων στο φυτο.Στα τυφλα τα φτιαχνουν.

Και πιστευω οτι αν ηταν στε χερι του καθε επιστημονα που ασχολειται με αυτες τις ερευνες ποτε δνε θα εβγαζαν εξω προιοντα που δεν εχουν μελετηθει ολοκληρωμενα.Αλλα τη δυναμη την εχουν οι εταιριες που χρηματοδοτουν και διαφοροι ανθρωποι που πραγματικα ειτε δεν γνωριζουν τους κινδυνους ειτε δεν τους ενδιαφερουν.


Συμφωνω σε αυτο που λες για το οτι θα πρεπει μαλλον στο τελος να αναπτυξουμε ενα ειδος ανθεκτικοτητας σε αυτα τα πραγματα γιατι αλλιως δεν γινεται!Αλλο να ποτισεις τα παιδια της γενιας μας φυτοφαρμακα και αλλο τους γονεις μας.Τα αντεχουμε περισσοτερο!:P
Διοτι ναι ο οργανισμος ειναι ανθεκτικος στους οποιους κινδυνους αφου η ζωη καταφερε να επιβιωσει δημιουργουμενη απο ανοργανες ουσιες σε ενα πολυ εχθρικο περιβαλλον.Αν τα κυτταρα εχουν μηχανισμους να επιβιωνουν μεσα στι λαβα του ηφαιστιου καποτε θα βρουν και μηχανισμο για να επιβιωσουν απο τα καρκινογονο.Αλλα το ζητημα ειναι οτι ειναι λογικο να περιμενουμε εμεις να μεταλλαχθουμε μπας και δεν μας πειραξουν αυτα που τρωμε?:P
Eιναι μια λυση αλλα σκεψου melkor ποσα ατομα μπορει να θυσιαστουν στο βομο αυτο(μιλαω για καρκινους)




Να μια ωραια λογικη!Προβλημα σου τι τρως,αν θες λοιπον να φας σωστα πηγαινε στο μικροσκοπικο ραφι με τα βιολογικα και διαλεξε και παρε!Ή πηγαινε σε ενα απο τα μετρημενα στα δαχτυλα καταστηματα με βιολογικα και πληρωσε μια μικρη περιουσια για να φας μια ντοματα!Και σε καθε περιπτωση στα μισα προιοντα να μην εχεις καμια εγγυηση οτι ειναι πραγματικα βιολογικα!
Και να πας στο super market(το οποιο εχει τοσο περιορισμενα βιολογικα προιοντα) και να περιτριγυριζεσαι απο 98798798473 παγκους με διαφορα αλλα πραγματα αμφιβολου ποιοτητας αλλα εσυ να περιορισεις τη διατροφη σου σε 6-7 πραγματα επειδη μονο αυτα ειναι βιολογικα.

Και σαν καλη κυβερνηση ασε τον καθε μαλακα να βγαζει ο,τι θελει εξω και να το παιρνει ο καθε ανυποψιαστος καταναλωτης και μαλιστα να υπαρχουν και ατομα που να μην μπορουν και να θελουν να παρουν βιολογικα διοτι δεν εχουν καν την οικονομικη δυνατοτητα(ναι ειναι ειδος πολυτελειας)

Εγω δνε νοιωθω οτι ελυσα το προβλημα μου αν παρω 5 πακετα με βιολογικα μακαρονια και δημητριακα!

Ειναι σαν να μου λες να μην με νοιαζει ουτε για τη μολυνση.Επιλογη μου ειναι να παρω ενα χωραφακι να κλειστω σε μια γυαλα και να μην πεταω σκουπιδια στην περιοχη μου και να αφησω τους αλλους να κανουν οτι θελουν και να μη με νοιαζει...:wooi2:
Ok!

καταρχας δεν καταλαβαινω που ακριβως επηρεαζει η κυβερνηση(αυτη και ο ΟΤΕ πηγες καθε κακου στη γη) τις τιμες τον προιοντων.Υπαρχει συγκεκριμενη νομοθεσια οσον αφορα τις τιμες καθε προιοντων ωστε να προστατευονται τα δικαιωματα των αγροτων-παραγογων και των καταναλωτων παραλληλα .Δηλαδη εσυ τι θες ακριβως να μειοθουν οι τιμες ης βαρος τον παραγωγων? Αυτο θα ηταν καπως αδικο κατα την αποψη μου . Και σου επαναλαμβανω ειναι ΕΠΙΛΟΓΗ σου τι τρως ,και ακομα και αν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα στην πολη σου (που δεν νομιζω αλλα τεσπα) αμα ψαξεις θα βρεις , και εδω μιλαμε κυριως για λαχανικα, φρουτα και γενικα φυτικα προιοντα επομενως και παλι για φυτικα προιοντα ο αριθμος 6-7 ειναι ποικιλια με την εννοια οτι η διατροφη σου συμπληρωνεται και απο αλλων ειδων τροφιμα.Απο την στιγμη ομως που δεν μπορεις να ασκησεις βετο στον εαυτο σου για αλλους λογους οπως η λαιμαργια(δεν απευθηνομαι σε σενα συγκεκριμενα) κτλ κτλ , δεν μπορει να σου φταινε τα σουπερ μαρκετ η κυβερνηση, οι γεωργοι η οτιδιποτε αλλο.Ισα ισα που θα κοροιδεψεις τον εαυτο σου.Η μολυνση ειναι μια αποτυχημενη συγκριση γιατι οταν μολυνω εγω δημοσιο χωρο επηραζει την δικη σου ζωη , το τι παραγω ομως και πουλαω ειναι κατι που δεν σε επηραζει αφου καταρχας ΥΠΑΡΧΕΙ εναλλακτικη λυση και δεν σε αναγκαζω κιολας να το αγορασεις.Σε αυτο που ισως να εχεις δικιο ειναι το ποσο ειλικρινης ειναι μαζι σου οι πωλητες.
ΤΕΣΠΑ εγω θα σου προτεινα να ψαχτεις λιγο με το ολο θεμα στην πολη σου και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις μια ικανοποιητκη λυση(αρκει να το θελεις βεβαια)
Spoiler:
Αυτή η υπογραφή δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 250 pixels ύψος.( who am i kidding : :. my beautiful and intelligent sign is ruined ).

#48 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 30 January 2008 - 12:56

για τη Θεοδωρα:

Ο καρκινος ειναι παναρχαια αρρωστια και δεν σχετιζεται μονο με το φαγητο. Τον παθαινουν και ατομα που ποτε δεν εκαναν διατροφικες καταχρησεις και τρωγαν λιτα. Τωρα για το τσιγαρο δεν αντιλεγω αλλα για τα αλλα ειναι διαφοροι παραγοντες.

ειναι σα τη καταστροφολογια οτι θα λιωσουν οι παγοι και θα βουλιαξουν οι πολεις.


παντως για το KFC ενα εχω να πω. Δεν υπαρχει καλυτερο συνοδευτικο για αγωνα champions league η τελικου κυπελου Αγγλιας, απο ενα κουβα με κοτοπουλο και πατατες απο τα KFC. Αυτη η πετσα δεν παιζεται.. Ωρες ωρες μου τη σπαει που δεν εχουμε εδω στη Θεσσαλονικη..



ενα κουβα με κοτοπουλο και πατατες; :o

#49 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 30 January 2008 - 13:15

Προφανως το γνωριζω οτι ο καρκινος ειναι παναρχαια αρρωστια(αφου στην αρχαιοτητα ειχε γινει και προσπαθεια μαστεκτομης!)

Αλλα εγω καθαρα αναφερομαι στην αυξηση των καρκινων.Αλλο να εχουμε ποσοστο 5% και αλλο 30% και οι καρκινοι του παχεως εντερου να πανε και να ερχονται!
Αλλο να πασχουν 300 ατομα απο φυσιολογικες μεταλλαξεις που οφειλονται στον οργανισμο τους και μονο(δλδ τυχαια) και αλλο να προκαλλουνται απο χημικες ουσιες με μεθυλιωσεις και διμερη και ο,τι αλλη μαλακια συμβαινει στο dna απο καθαρα εξωγενεις παραγοντες.

Καλα μπορει να ειμαι λιγο δραματικη δνε λεω :P αλλα σε εκεινη τη φαση που εγραψα τα αρχικα πραγματα ηταν τσιτωμενα τα νευρα μου και ειχα υψιλα επιπεδα αδρεναλινης απο μια σειρα που εβλεπα και ισως να το παρακανα λιγο :P

Tωρα Pretorian τι να σου πω,ενταξει να ειναι η αναλογια βιολογικων και μεταλλαγμενων 1/19999.Αν εσενα σου αρεσει αποψη σου.-_-
Αλλα υποτιθεται οτι για τον πολιτη επρεπε να υπηρχαν και καποιοι αλλοι παργοντες προστασιας εκτος απο τον ιδιο.Για αυτο εχουμε κυβερνηση και δεν εχουμε αναρχια.Αλλα τωρα τι να πουμε μαλλον αναρχια εχουμε στην ουσια...
Και ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ SUPER MARKETS ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, μου φαινεται αδιανοητο να εισαι ενταξει με αυτο.
Ειναι οπως στην αμερικη με τα οπλα,ο καθενας εχει δικαιωμα να αγορασει την προσωπικη του καραμπινα και να παει βολτουλα στο σχολειο με αυτη για να κοκορευτει στους φιλους του!

#50 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 30 January 2008 - 13:31

SPD, δεν με ενόχλησε η παράγραφος περί κομουνισμού, απλά δεν βρήκα που κολλάει με το θέμα. Για την ακρίβεια, περίμενα πιο κάτω να αρχίσεις να λες και για τους παιδεραστές, τους αλκοολικούς κτλ. Λίγο άκυρο δηλαδή, και, υποψιάζομαι, αποτέλεσμα φοβίας.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#51 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 30 January 2008 - 13:33

ενα κουβα με κοτοπουλο και πατατες; :o


Posted Image
Posted Image

#52 PreToRiaN

PreToRiaN

    Make love, NOT warcraft

  • Members
  • 81 posts

Posted 30 January 2008 - 13:44

Προφανως το γνωριζω οτι ο καρκινος ειναι παναρχαια αρρωστια(αφου στην αρχαιοτητα ειχε γινει και προσπαθεια μαστεκτομης!)

Αλλα εγω καθαρα αναφερομαι στην αυξηση των καρκινων.Αλλο να εχουμε ποσοστο 5% και αλλο 30% και οι καρκινοι του παχεως εντερου να πανε και να ερχονται!
Αλλο να πασχουν 300 ατομα απο φυσιολογικες μεταλλαξεις που οφειλονται στον οργανισμο τους και μονο(δλδ τυχαια) και αλλο να προκαλλουνται απο χημικες ουσιες με μεθυλιωσεις και διμερη και ο,τι αλλη μαλακια συμβαινει στο dna απο καθαρα εξωγενεις παραγοντες.

Καλα μπορει να ειμαι λιγο δραματικη δνε λεω :P αλλα σε εκεινη τη φαση που εγραψα τα αρχικα πραγματα ηταν τσιτωμενα τα νευρα μου και ειχα υψιλα επιπεδα αδρεναλινης απο μια σειρα που εβλεπα και ισως να το παρακανα λιγο :P

Tωρα Pretorian τι να σου πω,ενταξει να ειναι η αναλογια βιολογικων και μεταλλαγμενων 1/19999.Αν εσενα σου αρεσει αποψη σου.-_-
Αλλα υποτιθεται οτι για τον πολιτη επρεπε να υπηρχαν και καποιοι αλλοι παργοντες προστασιας εκτος απο τον ιδιο.Για αυτο εχουμε κυβερνηση και δεν εχουμε αναρχια.Αλλα τωρα τι να πουμε μαλλον αναρχια εχουμε στην ουσια...
Και ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ SUPER MARKETS ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, μου φαινεται αδιανοητο να εισαι ενταξει με αυτο.
Ειναι οπως στην αμερικη με τα οπλα,ο καθενας εχει δικαιωμα να αγορασει την προσωπικη του καραμπινα και να παει βολτουλα στο σχολειο με αυτη για να κοκορευτει στους φιλους του!


Λοιπον , αν και σιχενομαι να επαναλαμβανομαι here i go. Οπως ειπα και πριν οχι η σημερινη κυβερνηση η η πριν 15 χρονια κυβερνηση αλλα η θεσπισμενη νομοθεσια του ελληνικου κρατους προστατευει τοσο τα δικαιωματα του καταναλωτη οσο και του γεωργου παραγωγου.Τωρα το ποσοστο βιολογικων προιοντων στις αγορες καθοριζεται απο την ΖΗΤΗΣΗ. Αμα απο τα 100 ατομα οι 98 αδιοφορουν γιατο τι αγοραζουν και οι αλλοι 2 το παιζουν επαναστατικο υφος περι σωστης διατροφης αλλα στην πραξη δεν προστατευουν ατομικα τον εαυτο τους προτιμοντας μη βιολογικα προιοντα , ε τοτε ο αλλος δεν ειναι χαζος να γεμισει το μαγαζι του με βιολογικα προιοντα και να αυτοκαταστραφει.Τις κλαψες περι κυβερνησης και κρατους δεν τις μπορω απο την στιγμη που υπαρχουν ατομικες λυσεις τις οποιες αποφευγουμαι εμεις οι ιδιοι(και δεν βγαζω τον εαυτο μου απο αυτο) λογω τεμπελιας και δις δικαιολογουμαστε με μπουρδες του στυλ δεν μας προστατευει το κρατος.Επομενως λυσεις υπαρχουν αρκει να εχεις το μερακι να ψαξεις να τις βρεις (τουλαχιστον αυτο λεει η προσωπικη μου εμπειρια).
Τωρα οσον αφορα το οτι τα μεταλαγμενα τροφιμα ( οπως και σε ΠΟΛΥ μεγαλυτερο βαθμο τα κινητα, τα καυσαερια, το τσιγαρο σε παθητικους καπνιστες) εχουν μια πιθανοτητα να προκαλεσουν καρκινο , δεν λεω οτι δεν με πειραζει η οτι αδιαφορω γιαυτο. Απλα καλως η κακως αυτα ειναι τα τεχνολογικα μεσα της εποχης μας οσον αφορα τις μεταλλαξεις .Οπως θα ξερεις σιγουρα καλυτερα απο μενα προσδιδουν καποια πλεονεκτηματα αλλα απο τι στιγμη που τα τεχνολογικα μεσα δεν εχουν τελειοποιηση τις μεταλλαξεις λογικο ειναι να εμφανιζουν καποια ελατωματα , κατι που συνβαινει σε καθε καινοτομια εποχης. Απλα ειμαι της αποψης , πρωτα βελτιωσε την κατασταση ατομικα και μετα απευθυνσου στο γενικο συνολο .
βασικα επειδη εχω διαβασμα (γραφω μαθηματικα 1 την τριτη : ) this is my last post for today :P
Spoiler:
Αυτή η υπογραφή δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 250 pixels ύψος.( who am i kidding : :. my beautiful and intelligent sign is ruined ).

#53 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 30 January 2008 - 13:45

btw, μια που ειπαμε και για τα λαδια, βρηκα και αυτο:

KFC formerly used partially hydrogenated oil in its fried foods. This oil contains relatively high levels of trans fat, which increases the risk of heart disease. The Center for Science in the Public Interest (CSPI) filed a court case against KFC, with the aim of making it use other types of oils or make sure customers know about trans fat content immediately before they buy food.
In October 2006, KFC announced that it would begin frying its chicken in trans fat-free oil. This would also apply to their potato wedges and other fried foods, however, the biscuits, macaroni and cheese, and mashed potatoes would still contain trans fat. Trans fat-free soybean oil was introduced in all KFC restaurants in the U.S. by 30 April 2007. CSPI announced that it would immediately drop its lawsuit against KFC and was hopeful that this would create a ripple effect on other restaurants or fast food chains that prepare food rich in trans fat. "If KFC, which deep-fries almost everything, can get the artificial trans fat out of its frying oil, anyone can," CSPI Executive Director Michael Jacobson said in a statement.[14


Posted Image

#54 the_second_child

the_second_child

    way cooler than you.

  • Members
  • 325 posts

Posted 30 January 2008 - 13:47

Το μεγαλύτερο ποσοστό που τρώνε απο αυτα τα "κολασμένα" μέρη, είναι απληροφόρητο, --απληροφόρητο όχι πως τρώει όντα χωρίς κεφάλι γιατί αυτά ειναι royal bullshit, αλλά εντάξει δε γνωρίζει και ακριβώς τι παίζει-- ή και να γνωρίζει πολύ που χέστηκε γιατί επικρατεί η λογική "έλα μωρέ θα είχαν πεθάνει όλοι τώρα!"
Προσωπικά δε τρώω συνέχεια "βρώμικο" αλλά παίζει μεγάλο ρόλο στο μενού μου. Ξέρω πως δεν είναι και τα πιο υγιεινά, αλλά πλέον τίποτα δεν έιναι τόσο καθαρό όσο πλασάρεται και υποτίθεται πως είναι.
Έτσι δε σκοπεύω να περάσω τη ζωή μου κάνοντας τον κυνηγό στους λόγγους για να εξακριβώνω αν η τροφή μου είναι αγνή σαν παρθένο ελαιόλαδο, ούτε σκοπεύω να τη περάσω μια ζωή με τραχανά και σουπίτσα! Απλά μπορώ να περιορίσω τα junk food.

p.s Βρε Dora δεν είμαστε όλοι γιατροί για να ξέρουμε τις μελέτες, γενετικές κλπ. Αν θέλετε και εμείς οι "άσχετοι" απο τις άλλες σχολές να γίνουμε informed, αρχίστε να κολλάτε αφίσες around the campus!! --no irony intended-- :wis:

Posted Image


#55 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

    Just do it!

  • Members
  • 774 posts

Posted 30 January 2008 - 14:03

Το μεγαλύτερο ποσοστό που τρώνε απο αυτα τα "κολασμένα" μέρη, είναι απληροφόρητο, --απληροφόρητο όχι πως τρώει όντα χωρίς κεφάλι γιατί αυτά ειναι royal bullshit, αλλά εντάξει δε γνωρίζει και ακριβώς τι παίζει-- ή και να γνωρίζει πολύ που χέστηκε γιατί επικρατεί η λογική "έλα μωρέ θα είχαν πεθάνει όλοι τώρα!"
Προσωπικά δε τρώω συνέχεια "βρώμικο" αλλά παίζει μεγάλο ρόλο στο μενού μου. Ξέρω πως δεν είναι και τα πιο υγιεινά, αλλά πλέον τίποτα δεν έιναι τόσο καθαρό όσο πλασάρεται και υποτίθεται πως είναι.
Έτσι δε σκοπεύω να περάσω τη ζωή μου κάνοντας τον κυνηγό στους λόγγους για να εξακριβώνω αν η τροφή μου είναι αγνή σαν παρθένο ελαιόλαδο, ούτε σκοπεύω να τη περάσω μια ζωή με τραχανά και σουπίτσα! Απλά μπορώ να περιορίσω τα junk food.

p.s Βρε Dora δεν είμαστε όλοι γιατροί για να ξέρουμε τις μελέτες, γενετικές κλπ. Αν θέλετε και εμείς οι "άσχετοι" απο τις άλλες σχολές να γίνουμε informed, αρχίστε να κολλάτε αφίσες around the campus!! --no irony intended-- :wis:


Οκ εχεις δικιο στο να λες οτι δνε μπορεις να περασεις την υπολοιπη ζωη σου με το να ασχολεισαι με το τι να φας-life is sooooo short!
Και αυτο επαληθευει αυτο που ειπα,και απανταει και στον Pretorian.
Οχι δεν μπορων α αφιερωσω την υπολοιπη ζωη μου προς αναζητηση βιολογικων εχω και αλλα πραγματα να κανω και ο καθενας μας πιστευω.
Αν πραγματικα κανεις βιοχημικο ελεγχο σε καθε σταγονα λαδι που θα βαλεις στο φαγητο σου τοτε εισαι πραγματικα δυστυχισμενος(ειχα γνωρισει μια τετοια γυναικα σε ενα ταξιδι που το μονο που την ενοιαζε ηταν το ποσο βιολογικο ηταν αυτο που ετρωγε,σηκωνε το εστιατορια στο αερα γιατι δεν ειχαν ανανα...το μισο group την κοροιδευε και δικοι ειχαν γιατι αυτη κυριολεκτικα δεν ζουσε...δεν ενιωθε...)

Επειδη λοιπον ο καθε ανθρωπος εχει περισσοτερα και πιο σημαντικα πραγματα να κανει ας μας προστατευσει καποιος.
Ναι βαριεμαι να ψαχνω για βιολογικα μαγαζια αφου δνε εχω ενα στη γειτονια μου,δεν θα χαλαω μια ωρα για να παρω ενα μαρουλι...

Και επαναλαμβανομαι και εγω τωρα,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ και να μην υπαρχει ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ???
Ναι δεν υπαρχει καμια ενημερωση εχετε δικιο.Ουτε εγω ξερω τπτ στην ουσια?(δεν ειμαι διατροφολογος) και βαριεμαι να ασχοληθω, δεν εβγαλα τον εαυτο μου ποτε εξω απο τους κατηγορουμενους.
Επισης πρεπει και εγω να ακολουθησω το παραδειγμα σου και να ανοιξω λιγο τη βιοχημεια γιατι με βλεπω να κοβομαι...


Αυτο που ειπες Γεωργια ειναι καλη ιδεα για την ενημερωση κλπ!!!
Θα το προτεινω στη συναντηση της Helmsic (γιατι να μοιραζουν μονο προφυλακτικα? :P)
Aλλα χλωμο το βλεπω διοτι κανεις δεν ειναι ενημερωμενος απο εμας.Εγω προσωπικα δνε μπορω να βοηθησω και πολυ ειμαι ομοιως "ασχετη".
Τωρα αν κανενας απο μεγαλυτερα ετη εχει καποιο μαθημα επιλογης σχετικο ή ξερει κατι παραπανω νταξ μπορει να βοηθησει




EDIT,προς Kenny(τελικα το εκανα το post,παει μονη μου θα μιλαω στο τελος...:P):

Κοιτα ποτε δεν ειπα οτι ειχε σχεση με το θεμα αυτο που ειχα για τον κομμουνισμο...(εγραψα σε παρενθεση οτι απλα επρεπε να το πω καπου αυτο)Δεν σε πειραξε νομιζω μια σελιδα απαντηση που βγηκα και off topic για 2 γραμμες.
Και τι σχεση εχει η φοβια με τις πεποιθησεις μου?Απλως εννοουσα οτι δεν ειναι αρκετο καποιος να ειναι συνειδητοποιημενος για μια ομαδα δικαιωματων του και μετα να ονομαζεται φιλελευθερος και αγωνιστης και δεν ξερω γω.Ειναι απαραιτητο να αναγνωριζεις ολα τα δικαιωματα σου και να μην απαρνεισαι μερικα απο αυτα θεωροντας τα γελοια.
Ετσι και αλλιως αν και δεν εχω διαβασει και κανενα βιβλιο ο κομμουνισμος μιλαει για την εννοια των "αναγκων".Βλεπω λοιπον οτι ποτε δεν θα συνειδειτοποιησουμε ολοι τις αναγκες μας αρα ποτε δεν θα εφαρμοστει ο κομμουνισμος και η οποια προσπαθεια ειναι ασκοπη,αρα καλυτερα ας κοιταξουμε να βελτιωσουμε αυτο που εχουμε.

#56 the_second_child

the_second_child

    way cooler than you.

  • Members
  • 325 posts

Posted 30 January 2008 - 14:15

Και επαναλαμβανομαι και εγω τωρα,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ και να μην υπαρχει ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ???


Because they simply can! Όπως είπες και εσύ αν πρόκειται να κουκουλωθεί κάτι, είναι το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο! Γιατί στα ****** τους αυτοί, τα λεφτά τους βγάζουν και κάνουν τη ζωούλα τους! Και αυτό δε νομίζω να αλλάξει! Και τα ωραιότατα μοσχομυριστά χρηματακιά τους, τα προσφέρουμε εμείς! Δηλ. ξέρουμε πως τρώμε σκατά, ξέρουμε πως κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να μας βλάψουν, αλλά έτσι έχουμε συνηθίσει και δε νομίζω να αλλάξει αυτό! Τη μια στιγμή παραπονιόμαστε και την άλλη σαμπουκώνουμε σαν κερατάδες! Επιλογή μας είναι.



Αυτο που ειπες Γεωργια ειναι καλη ιδεα για την ενημερωση κλπ!!!
Θα το προτεινω στη συναντηση της Helmsic (γιατι να μοιραζουν μονο προφυλακτικα? :P)


Αυτό πουλάει!!

Posted Image


#57 Darkchilde

Darkchilde

    Jedi Master

  • Members
  • 915 posts

Posted 30 January 2008 - 15:55

Αλλά γιατί όμως να τρώει κάποιος στα MacDonald's ή τα KFC? Εγώ έχω σταματήσει να τρώω σε τέτοια μέρη. Και πιο παλιά σπάνια έτρωγα, προτιμώ ένα σουβλάκι από τα McDonald's. Εαν σταματήσει ο κόσμος να τρώει εκεί είναι φυσικό ότι θα κλείσουν αυτά τα μαγαζιά ή θα αναγκαστούν να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα φαγητού.

#58 SakuSuki

SakuSuki

    rabid fangirl

  • Members
  • 117 posts

Posted 30 January 2008 - 16:29

Παρακαλώ προωθήστε το, είναι πολύ σημαντικό, για όλους & ειδικά για τους νέους & τα παιδιά......



Αν νομίζεις ότι αυτό που τρως στα McDonald's είναι «κιμάς σόγια»
ή κρέας αλόγου, αφού διαβάσεις αυτά που ακολουθούν, θα ευχόσουν να
είχες φάει τον υγιεινό «κιμά σόγιας» και το μη τοξικό κρέας αλόγου.

Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν,
προέκυψε πρόσφατα, ότι το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald's για

τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα, τα οποία τρέφονται μέσω συνδεδεμένων σωλήνων στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα, αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ.

Όποιοι τα έχουν δει, διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ αντιπαθή πράγματα, διότι πέρα από το ότι παραμένουν ακίνητα για όλη τους τη «ζωή», δεν έχουν μάτια, ούτε ουρά και σχεδόν δεν έχουν τρίχωμα (!), στην πραγματικότητα τα κεφάλια τους έχουν το μέγεθος της μπάλας του τένις και το μόνο που διαφαίνεται είναι αυτό που τους έχει
μείνει για «στόμα». Δηλαδή δεν έχουν αυτά τα οποία δεν μπορούν να μετατραπούν σε τροφή, τα άχρηστα για τις εταιρείες fast food.

Η γενετική παραποίηση την οποία έχουν υποστεί, τα έχει μετατρέψει σε άψυχα αντικείμενα με τρομακτική ζελατινώδη εμφάνιση.

Όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποσύρουν τις
ανακοινώσεις τους που λένε ότι τα χάμπουργκερ τους έχουν βάση βοδινό
κρέας, δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι στα λατινικά «βάση βοοειδών»
σημαίνει ΠΡΑΓΜΑ, και ότι παράγουν κρέας ΠΡΑΓΜΑ, οπότε ναι, μπορούν να
λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΩΝ.
Παρόλο που το επιχείρημά τους δεν στέκει και είναι αρκετά δόλιο, η Οικονομική
δύναμη είπε ότι το προσυπογράφει, αφού δωροδοκήθηκαν πολλοί άνθρωποι,
σε διαφορετικές θέσεις, σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Για αυτό
το λόγο, η McDonalds έχει την πολυτέλεια να ανακοινώνει ότι αυτό που
βάζουν στα χάμπουργκερ είναι 100% κρέας που έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΗ, δηλαδή
κρέας «ΠΡΑΓΜΑ», εκείνων των πραγμάτων που ξέρουν ότι αφήνουν να
μεγαλώνουν σε ψευδό-στάβλους και με Διαδικασίες αμφιβόλου ηθικής.

Αλλά ΠΟΤΕ δε θα δείτε να υπάρχει καμία επεξήγηση ή ανακοίνωση όπου τα
McDonald's να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν είναι «Βοοειδών»,
που είναι η κατάλληλη ονομασία για τον γενικό καθορισμό των ταύρων
και των αγελάδων. Το χειρότερο από όλα αυτά, δεν είναι ότι τα
McDonalds χρησιμοποιούν τη γενετική παραποίηση για να διατηρήσουν
μεγαλύτερη την παραγωγή, αλλά ότι αυτό το κρέας, έχει έμμεσες
επιπτώσεις στην υγεία.
Οι ουσίες και οι τοξίνες που αναπτύσσουν τα «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» που εκτρέφουν τα McDonald's, προκαλούν με το πέρασμα του χρόνου μη αναστρέψιμες ζημιές στην υγεία.

Αν νομίζατε ότι αυτό το κάνουν μόνο τα McDonalds, πρέπει να ξέρετε ότι τα χάμπουργκερ των
McNuggets και των McPollo, γίνονται από τα περισσεύματα της παραγωγής
των KFC (παρακάτω θα διαβάσετε το σημείωμα σχετικά με τα KFC, και θα
μάθετε την ποιότητα «φαγητού» που μας πουλάνε).Τα πρώτα αποτελέσματα
λοιπόν, φαίνονται την επομένη που έχετε φάει χάμπουργκερ των
McDonald's. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, υφίστανται δυσπεψία και
κολίτιδα. Αρχικά φαινόταν ότι αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν ύποπτα αλλά
με το πέρασμα του χρόνου, η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των έμμεσων επιπτώσεων είναι ευδιάκριτη.
Είναι ένα φαινόμενο παρεμφερές με αυτό του AIDS,Εφόσον επωάζεται και παραμένει κρυμμένο για πολλά χρόνια, μέχρι τη στιγμή που λίγο λίγο φανερώνει τις κακοήθεις επιπτώσεις του.

Παρόλο που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σε μέρη όπως τον
Καναδά, την Αυστραλία και φυσικά τις ΗΠΑ, έχει γνωστοποιηθεί από
επιστήμονες ειδικευμένους στο αντικείμενο, ότι η νόσος του Αλτσχαϊμερ
σχετίζεται με την κατανάλωση χάμπουργκερ των McDonald's, όπως και
άλλες ασθένειες των οποίων η προέλευση δε σχετίζεται με άλλες
αιτίες. Όπως διαπιστώνετε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, και
για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό όλοι να μάθουν, τι ποιότητα
«φαγητού» μας προσφέρουν σε αυτά τα μέρη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πουλάνε κάτι που δεν είναι αυτό που λένε. Μόνο με την πίεση θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε να χρησιμοποιούν τα McDonald's αληθινό κρέας βοδινού και όχι κρέας «ΠΡΑΓΜΑ».

Και το KENTUCKY; Τα KFC έχουν εδώ και χρόνια ξεφύγει από την παράδοση.
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τρώνε στα KFC με θρησκευτική ευλάβεια.
Δεν ξέρουν όμως τι πραγματικά τρώνε. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης
έρευνας για τα KFC που έγινε στο πανεπιστήμιο του Νέου Χαμσαϊρ,
ανακαλύφθηκαν ορισμένα ενοχλητικά γεγονότα. Πρώτα από όλα
παρατηρήθηκε ότι η εταιρεία άλλαξε το όνομά της. Από Kentucky Fried
Chicken (Τηγανιτά Κοτόπουλα Κεντάκι) έγινε KFC.
Μπορεί κάποιοι να πουν, Ε και; Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν λόγω του τρόπου παρασκευής «FRIED»(τηγανιτά). Δεν είναι όμως αυτό. Ο λόγος που μετονομάστηκε σε KFC είναι γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «CHICKEN». Γιατί; Τα KFC δε χρησιμοποιούν «αληθινά κοτόπουλα».

Χρησιμοποιούν γενετικά παραποιημένους οργανισμούς. Αυτά που αποκαλούν
«κοτόπουλα» διατηρούνται ζωντανά μέσω διασωληνώσεων στο σώμα τους που
διοχετεύουν αίμα και θρεπτικές ουσίες στη δομή τους. Δεν έχουν ράμφη,
φτερά ούτε πόδια. Η δομή τους έχει περιοριστεί δραματικά ώστε να
περιέχει μόνο κρέας. Αυτό είναι πολύ καλό για τα KFC εφόσον δεν έχουν
μεγάλο κόστος παραγωγής. Δεν χρειάζεται να τα ξεπουπουλιάζουν, ή να
αφαιρούν ράμφος ούτε πόδια.
Η κυβέρνηση τους υπέδειξε να αλλάξουν όλα τα μενού τους έτσι ώστε να μην αναφέρεται πουθενά η λέξη «κοτόπουλο».
Αν προσέξετε θα το παρατηρήσετε. Ακούστε και τις διαφημίσεις τους.
Εγγυώμαι ότι δε θα δείτε ή θα ακούσετε τη λέξη «κοτόπουλο». Είναι ένα
θέμα αρκετά ενοχλητικό.




Ελπίζω οι άνθρωποι να αρχίσουν να το συνειδητοποιούν και να το μεταφέρουν και σε άλλους.



Αυτές τις πληροφορίες που τις βρήκες???:hmmm:
Posted Image

#59 the_second_child

the_second_child

    way cooler than you.

  • Members
  • 325 posts

Posted 30 January 2008 - 16:47

Αλλά γιατί όμως να τρώει κάποιος στα MacDonald's ή τα KFC? Εγώ έχω σταματήσει να τρώω σε τέτοια μέρη. Και πιο παλιά σπάνια έτρωγα, προτιμώ ένα σουβλάκι από τα McDonald's. Εαν σταματήσει ο κόσμος να τρώει εκεί είναι φυσικό ότι θα κλείσουν αυτά τα μαγαζιά ή θα αναγκαστούν να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα φαγητού.

Προσωπικά δεν έχω φάει ποτέ McDonalds---ένα είχε ανοίξει κάποτε στα Ψηλά Αλώνια και δε πρόλαβα να το επισκεφθώ γιατί έκλεισε σε χρόνο ρεκορ!!-- ούτε KFC. Goody's και πάλι Goody's.

@SakuSuki--chain mail

Posted Image


#60 Megemele

Megemele

    Anime Amateur

  • Members
  • 74 posts

Posted 30 January 2008 - 18:12

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος σάλος :/ Τώρα καταλάβαμε ότι δεν τρώμε υγειινά? Επίσης για το ότι το κάθε λογής μεταλαγμένο η βιολογικό ή ότι θες προιιον προκαλέι καρκίνους και καρδιοπάθειες και χίλια δύο είναι urban legend όπως ακριβός το ότι το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει, δεν υπάρχουν σοβαρές μελέτες που να αποδεικνύουν τίποτα απο αυτά και το πιθανότερο είναι να μην υπάρξουν γιατί πολύ απλά παίζονται πολλά λεφτά στην μέση. Εν το μεταξύ ισχύει ή είναι εντύπωση μου πως διακρίνω φοβίες απο πολλούς για την υγεία τους? Ναι ζούμε σε μια εποχή που κάθε τρεις και λίγο γεννίεται και ένα καινούριο καρκίνομα αλλά σε πολλές περιπτώσεις η ιατρική επιστήμη απλά είναι υπερβολική γιατί και αυτή μέσα στο παιχνίδι είναι, εκαντοτάδες εκκατομύρια κερδίζονται καθημερινά πουλόντας άχρηστα φάρμακα που απλά αγοράζει ο κόσμος επειδή φοβάται για το παραμικρό.
Όσο για το πία μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα του ότι είναι ανθυγειινά αυτά που τρώμε και ότι η μακροχρόνια κατανάλωση τους επιφυλάσει κινδύνους δεν ξέρω. Σε ατομικό επίπεδο όμως τα πάντα είναι επιλογές και προτεραιότητες αν κάποιος θέλει να ζήσει μέχρι τα 90 και να χαίρει άκρας υγείας μέχρι να πεθάνει τότε ακόμη και το παράδειγμα που αναφέρθηκε πιο πάνω για την τύπισα που ήθελε να τρώει βιολογικά προιόντα πάση θυσία δεν μου φαίνεται υπερβολικό. Σέ όλες τις περιπτώσεις λοιπόν ό,τι και να κάνει η κάθε κυβέρνηση ή κοινονία ΕΣΥ επιλέγεις πώς θα ζήσεις και τί θα θυσιάσεις στον βωμό της ιδεολογίας σου η του τρόπου ζωής που έχεις επιλέξει αλλά προς θεού δεν μπορώ να ακούω γκρίνια απο επαναστάτες του καναπέ αν τόσο πολύ σας ενοχλεί η ύπαρξη φαστ φουντάδικων μην τρώτε εκεί, βρείτε και άλλους ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες με εσάς και κλέιστε τα ή βγείτε στα κανάλια, στους δρόμους και διακυρήξτε το πόσο ανθυγειινα είναι με το να πετάτε το μπαλάκι στις κυβερνήσεις, στους επιχειρηματίες και στα άτομα που απολαμβάνουν τέτοιυ είδους προιόντα δεν γίνεται κάτι :/
Ελπίζω να μην βγήκα πολύ οφ τοπικ η να μην παρεξήγησα κάτι απο αυτά που είπατε πιο πριν και ότι έγινα κατανοητός ;)