Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Mononoke

• Please log in to reply
116 replies to this topic

#31 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 18:32

Να ρωτήσω λίγο...Το ayakashi έχει τόσο μεγάλη σχέση με το συγκεκριμένο anime που το κάνει λίγο clearer ως προς το νόημα?Επειδή στο ένα επ που είδα ψιλοχάθηκα αν και το συμπάθησα αρκετά μπορώ να πω...Τι θα προτείνατε οι γνώστες?Έχω δει 3 επ απο jigoky shoujo,1 mononoke και κανένα από ayakashi...Τι να πρωτοδώ?

Θα έλεγα, δες το JS να μπεις στο κλίμα των μύθων, μετά το Ayakashi και μετά το Mononoke!

Στο Ayakashi εμφανίζεται πρώτη φορά ο κυρίως ήρωας του Mononoke, οπότε έχει κάποιο νόημα να το δεις πρώτα, χωρίς όμως να είναι και απαραίτητο!

#32 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Ιούνιος 2008 - 19:56

Arigato kokoro no ojyou-sama!(queenofhearts περίπου το πέτυχα αν και κάποια στιγμη πρέπει να μάθω πραγματικά ιαπωνικά:uhh:)
Δημοσιευμένη  εικόνα

#33 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2008 - 12:26

@Me loves Neliel

:wooi2:Πρώτη φορά μου απευθύνοντε στα ιαπωνικά!! Kyuu!!!!:kawaii:

@Himawarinosekai
Μας βρήκα στο anime!!! :terror2:
Spoiler:

όλοι οι φαρμακοτρίφτες της εποχής έτσι ήταν? Τι τους δίναν? Μπορούμε να το δώσουμε και στους τωρινούς??

Την απάντηση την δίνει ο ίδιος!!
Spoiler:

Προτείνω να ξεκινήσουμε μποϊκοτάζ στις ασπιρίνες με απαίτηση:chigau: οι φαρμακοποιοί να κάνουν cosplay!

Σοβαρά τώρα, το τελείωσα χθες και, αν και λυπάμαι που δεν έχει άλλο, η άποψή μου γι'αυτό είναι πως είναι ένα απ'τα πιο καλοδουλεμένα και ολοκληρωμένα anime που έχω δει! Είναι όλα όσα περίμενα απ'το Otogizoshi και δεν ήταν! Μια πραγματική αφήγηση ιστοριών τρόμου. Καλοστημένες ιστορίες που σε συνεπαίρνουν, σε βάζουν μέσα στο "παιχνίδι" και με την κάθαρση να έρχεται χωρίς να σου μένει καμιά απορία! Έχει κερδίσει μια θέση στη καρδιά μου!

#34 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2008 - 12:44

Και γω το ψηνω να κανω Cosplay medicine seller καποτε..θα δουμε θα δουμε
Signature Removed

#35 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2008 - 12:50

Και γω το ψηνω να κανω Cosplay medicine seller καποτε..θα δουμε θα δουμε

Να δούμε, να δούμε!!!:wooi2:

#36 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούνιος 2008 - 16:04

Είδα το πρώτο επεισόδιο και πραγματικά το άνιμε είναι πακτωλός πληροφοριών της Ιαπωνικής μυθολογίας. Κατέβασα την shinsen subs έκδοση γιατί οι black ship αργούν στα τορρεντς και δεν βρήκα άκρη στο irc τους. Αν όντως υπάρχουν bots και κάποιος τα έχει, ας μου τα στείλει onegai γιατί η μετάφραση των shinsen subs δεν είναι ικανοποιητική:emptyonexg1:

Και μπαίνω στο ψητό. Ακολουθούν ενδεχόμενα spoilers του πρώτου επεισοδίου:

Edit: To πρόβλημα με τους black ship λύθηκε! Kenny arigatouououou!!!! Τα pdfs με τα cultural notes έχουν πολύ ζουμί μέσα!!

Spoiler:

Himawarinosekai
Μας βρήκα στο anime!!! :terror2:

Spoiler:

:orly:Θα επιμείνω ότι ο medicine seller είναι επίτηδες φτιαγμένος cool, και εξαιρετικά όμορφος, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους χαρακτήρες που έχουν εμφανιστεί μέχρις ώρας, οι οποίοι είναι εντλώς αντισυμβατικά ζωγραφισμένοι. Μιλάμε για κρυφο-bishounen και το bishie-ραντάρ μου δουλεύει μια χαρά!:hahaha::hahaha::hahaha:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από himawarinosekai: 26 Ιούνιος 2008 - 16:57

#37 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιούλιος 2008 - 14:02

Χμμ... Ναι, δε λέω είναι όμορφος χαρακτήρας αλλά ξεφεύγει απ'το στερεότυπο του τυπικού bish όσο μπορεί ένας χαρακτήρας να ξεφύγει! Τα bishies είναι συνήθως όμορφα αλλά με ένα βαθμό αγορίστικης συμπεριφοράς! Αυτός είναι η επιτομή του cool! Συγκροτημένος, ακριβής και απέριττος! Και άσχημος να ήταν, δεν νομίζω να μου άρεσε λιγότερο! Είναι αυτή η παγωμάρα στο μάτι όταν εκτιμά την κατάσταση, η σπίθα που πετά όταν είναι έτοιμος να λύσει το μυστήριο και αυτό το πολύ "αθόρυβο" χιούμορ του που το πιάνεις με διαφορά φάσης που φτιάχνουν αυτό το χαρακτήρα. Φυσικά προτιμώ το συγκεκριμένο του "περιτύλιγμα" απ'το να έμοιαζε με τον μυταρά τις τρίτης ιστορίας
Spoiler:
αλλά είναι πολύ χαμηλά στους λόγους που μ'αρέσει αυτός ο χαρακτήρας! Καλό το μωβ κραγιόν αλλά ακόμα καλύτερο το ξυράφι που έχει για μυαλό! Απ'την άλλη εγώ είμαι περίεργη...μέχρι και ο Gankutsuou μου άρεσε...

:tensai:Όπως και να έχει bishie ή όχι αυτό το anime θα μου άρεσε γιατί είναι τόσο πλούσιο και πλήρες όπως είπα και πιο πριν! Πάμε πουθενά αλλού να διαφωνήσουμε για bishies αν θες! Ο Kusuri Uri είναι so much more..!

Θέλω και τα cultural notes if you pleaaase.;έχω αποτύχει στο θέμα irc!
EDIT:Kenny-faster that the speed of light!!!Thank you!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από QueenofHearts: 04 Ιούλιος 2008 - 10:07

#38 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 26 Ιούλιος 2008 - 02:30

Χμμ... Ναι, δε λέω είναι όμορφος χαρακτήρας αλλά ξεφεύγει απ'το στερεότυπο του τυπικού bish όσο μπορεί ένας χαρακτήρας να ξεφύγει! Τα bishies είναι συνήθως όμορφα αλλά με ένα βαθμό αγορίστικης συμπεριφοράς! Αυτός είναι η επιτομή του cool! Συγκροτημένος, ακριβής και απέριττος!

Απέριττος;
Spoiler:

Λοιπόν κι εμένα μου άρεσε το άνιμε αλλά δεν κατάλαβα ακόμα γιατί έχετε λυσσάξει ότι είναι ιδιοφυής ο Κουσουριούρης. Ψύχραιμος ναι, λογικός ναι, υπομονετικός ναι, ακόμα ίσως και γενναίος (αν και δεν γνωρίζουμε την ακριβή φύση του) αλλά δεν προβάλλεται ως ιδιοφυία. Περισσότερο παρουσιάζεται ως υπομονετικός παρατηρητής των καταστάσεων, έτοιμος να δράσει την κατάλληλη στιγμή και έμπειρος εξορκιστής πνευμάτων. Δεν είναι όμως Ηρακλής Πουαρώ, δεν λύνει τα άλυτα μυστήρια Ο_ο Ε;:hmmm:

Αυτό που μ εντυπωσίασε στη σειρά πέρα από τα πρωτότυπα γραφικά και τα πολιτιστικά στοιχεία που προβάλλει, είναι η σύνδεση του υπερφυσικού κόσμου με τον φυσικό. Σε κάνει να πιστέψεις ότι η Ιαπωνική παράδοση δημιούργησε τους δαίμονες εφορμούμενη απ' την ανθρώπινη ψυχολογία. Προσωποποίησε δηλαδή τους δαίμονες της ψυχής. (το ίδιο ισχύει και στην αρχαία ελληνική παράδοση) Δεν την παρακολούθησα σαν horror σειρά, και ούτε νομίζω ότι ήταν προσανατολισμένη να μας φοβίσει.

Απορία. Το Ayakashi είναι προσανατολισμένο στο horror ή στο ψυχολογικό στοιχείο;

#39 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Αύγουστος 2008 - 14:07

Απέριττος;

Spoiler:

Spoiler:

Λοιπόν κι εμένα μου άρεσε το άνιμε αλλά δεν κατάλαβα ακόμα γιατί έχετε λυσσάξει ότι είναι ιδιοφυής ο Κουσουριούρης. Ψύχραιμος ναι, λογικός ναι, υπομονετικός ναι, ακόμα ίσως και γενναίος (αν και δεν γνωρίζουμε την ακριβή φύση του) αλλά δεν προβάλλεται ως ιδιοφυία.

Είναι ο Chuck Norris των anime.- :hahaha:(Yes, I am in a silly mood!)

Περισσότερο παρουσιάζεται ως υπομονετικός παρατηρητής των καταστάσεων, έτοιμος να δράσει την κατάλληλη στιγμή και έμπειρος εξορκιστής πνευμάτων. Δεν είναι όμως Ηρακλής Πουαρώ, δεν λύνει τα άλυτα μυστήρια Ο_ο Ε;:hmmm:

Πιο πολύ σαν ενεργητικός παρατηρητής μου μοιάζει εμένα...Ξέρω, ακούγετε οξύμωρο αλλά του πάει. Δεν περιμένει να δει κάτι, συμμετέχει και ταυτόχρονα παρατηρεί.

Αυτό που μ εντυπωσίασε στη σειρά πέρα από τα πρωτότυπα γραφικά και τα πολιτιστικά στοιχεία που προβάλλει, είναι η σύνδεση του υπερφυσικού κόσμου με τον φυσικό. Σε κάνει να πιστέψεις ότι η Ιαπωνική παράδοση δημιούργησε τους δαίμονες εφορμούμενη απ' την ανθρώπινη ψυχολογία. Προσωποποίησε δηλαδή τους δαίμονες της ψυχής. (το ίδιο ισχύει και στην αρχαία ελληνική παράδοση)

Agreed!!

Δεν την παρακολούθησα σαν horror σειρά, και ούτε νομίζω ότι ήταν προσανατολισμένη να μας φοβίσει.

Απορία. Το Ayakashi είναι προσανατολισμένο στο horror ή στο ψυχολογικό στοιχείο;

'Ηταν Asian horror, εντελώς ψυχλογικό δηλαδή, αλλά όχι έντονο! Το Ayakashi είναι πιο horror.

Eπίσης, I have a theory my friends!!
Spoiler:

#40 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 04 Αύγουστος 2008 - 00:28

Τα σπάει άγρια.

Kusuri Uri και άπλυτο σώβρακο.

HnH5aB0.jpg

#41 QueenofHearts

QueenofHearts

Royalty

• Members
  • 577 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Αύγουστος 2008 - 10:52

Τα σπάει άγρια.

Kusuri Uri και άπλυτο σώβρακο.

:frozen:

Thus the Cromartie High School av&sig are explained...:hahaha:

#42 sintar

sintar

*~_Ultra Baka_~*

• Members
  • 186 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Αύγουστος 2008 - 10:43

μολις το ξεκινησα το ανιμε και εχω να πω μονο respect στο σχεδιο!!!ειναι απιστευτο!!μου αρεσε παρα το ανιμε πολυ μεχρι τωρα (4ο επισοδειο)...μολις το τελειωσω θα επανελθω να πω τις εντυπωσεις μου...
Affected by "I~must~not~stop~watching~Anime" disease!

Spoiler:

#43 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2008 - 14:44

Τί έγραψα στο πρώτο μου ποστ στο παρόν thread?

μπλα μπλα μπλαααα your gracefulness!!!!!! Εμένα τότε γιατί μου μυρίζει bishouneniasma η όλη υπόθεση;

Και τότε η κατα τ άλλα αξιοσέβαστη βασίλισσα, βάλθηκε να με πείσει για το αντίθετο....

Λίγες εβδομάδες μετά έπεσες στην παγίδα μου σαν ανυποψίαστο λαγούδι, έρμαιο του πάθους σου για τον φαρμακοτρίφτη! *EVIL LAUGHS*
(αλλά κέρδισες μια πρόταση γάμου Ο_ο)
Η μύτη μου δε μ απατάει ποτέ!:hahaha::hahaha::hahaha:

#44 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2.491 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2008 - 15:57

Ας ρίξω κι εγώ τον οβολό μου.

Το anime είναι... πώς να το πω. Ελαφρύ και βαρύ μαζί. Μπορείς να το δεις και στο σκοτεινό δωμάτιό σου με μια εγκυκλοπαίδεια για την Ιαπωωική παράδοση και τους μύθους της αλλα και στο μπαλκόνι ένα απόγευμα με ένα χυμό από δίπλα για χαλάρωση. :drink:(Το δοκίμασα και το συμβουλεύω!) Χάρμα οφθαλμών το animation, χορταστικές οι ιστορίες (σε διάρκεια των ίδιων, το γεγονός ότι είναι λίγες με χαλάει τον χαλβά!!!:mad2:)

Ο πρωταγωνιστής είναι πρώτον και κυριότερον πρωτότυπος! Δόξα τη Μεγαλόχαρη, ένας eye-catching character που δε χρειάζεται αυτήν την ηλίθια παγωμάρα στον χαρακτήρα και την ξυνισμένη μούρη για να χαρακτηριστεί cool!!

Οι ίδιες οι ιστορίες είναι εξωπραγματικές και καθημερινές μαζί. Το anime Mononoke δείχνει το πόση σημασία έχουνε οι πράξεις και οι αποφάσεις των ανθρώπων σε σχέση με τις επιπτώσεις που προκαλούν. Η παραμικρή απόφασή μας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα συνέπειες που δε φανταστήκαμε ποτέ. Όλα είναι μια αλυσίδα.

Εναλακτικός τίτλος, "Το Φαινόμενο της Πεταλούδας".

Μαγεία.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#45 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Αύγουστος 2008 - 17:07

έρμαιο του πάθους σου για τον φαρμακοτρίφτη! *EVIL LAUGHS*

ΤΙ ΕΙΠΕ :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

btw το Φαρμακοτρίφτης να υποθέσω ότι ακολουθεί την μεταφραστική παράδοση του Godchild=Το Βαφτιστήρι???? :bath::bath::bath:

Δημοσιευμένη  εικόνα