Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 3 votes

If being otaku was trendy....


  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#91 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 20 June 2008 - 20:39

Δυστυχώς είναι μια ουτοπία που μόνο στο μυαλό μας υπάρχει. Ιδιαίτερα αφού έχοντας πάει Ιαπωνία με κλασσικούς Ελληναράδες, άκουσα φράσεις του τύπου
"Μικρό σπίτι στο λιβάδι" (για gothic lolita)
"Καλέ αυτός ο περιθωριακός ποιος είναι;" (για cosplayer του L στην Akiba)
"Τι αίσχος και άκυρη που είναι αυτή! Τακούνια και ψηλές κάλτσες;" (για Shibuya gal)
Και γω ανάμεσα στον κυκεώνα της ασχετοσύνης...
"Ρε παιδιά μόδες είναι! Και εδώ όλοι κυκλοφορούν όπως θέλουν!"

Καλά μόνο να με πνίξουν δεν έπεσαν! Ελλάς είσαι πολύ πίσω στο θέμα...

#92 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 20 June 2008 - 21:02

Ναι, και μετά όλοι όσοι με κοροϊδεύουν που τα βλέπω θα πέσουν με τα μούτρα και μετά θα μου το παίζουν κι έξυπνοι και θα θέλουν να μου πουν τι τεχνικές από Naruto είναι καλύτερες και δε θα ξέρουν την τύφλα τους πάνω στις πιο ψαγμένες σειρές. Άσε που μετά δε θα παραδέχονται καν ότι τα θεωρούσαν παιδικά. Κι όταν φύγουν από τη μόδα θα λένε "ακόμα ανιμέ βλέπεις? φίλε, έχεις μείνει πολύ πισω!".

Γι αυτό σας λέω καλύτερα λίγοι και καλοί. Ή αν είναι να έρθουν στη μόδα, να γίνουν σαν τα κανονικά κόμικς και της ταινίες δράσεις που δεν είναι τρέντι αλλά είναι αποδεκτά από όλο τον κόσμο. :drink:

15fkk04.jpg


#93 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 posts

Posted 22 June 2008 - 12:10

Θα σκότωνα για να συμβεί κάτι τέτοιο. Μόνο φαντάσου μία περιοχή στην οποία σε όλες τις βιτρίνες θα υπάρχουν Manga,φιγούρες, cosplay gears, pc software etc τα οποία θα τα χάζευες κάνοντας cosplay κάποιον χαρακτήρα και δε θα σε κοίταζαν σα να έχεις έρθει από άλλον πλανήτη. It would be heaven!!! Για να μην πω για maid/butler cafes. Άμα είναι να συμβεί τίποτα τέτοιο μακάρι να γίνουν mainstream τα anime!!!!!!
*Daydreaming mode off*


Κάποια από αυτά που λες θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά δεν ξέρω αν θα είχαν απήχηση στην αγορά. Μην ξεχνάς πως είμαστε μια μικρή χώρα, όπου τα άτομα που ασχολούνται με anime/manga είναι συγκριτικά λιγότερα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκες χώρες. Το cosplay και τα maid/butler cafes όμως δεν νομίζω ότι θα ταίριαζαν στην κοινωνία που ζούμε...
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#94 Kon_Okami

Kon_Okami

    TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

  • Members
  • 562 posts

Posted 22 June 2008 - 13:30

That is IF being an otaku would be a trend....
Κάτι δηλαδή ανέφικτο για μία χώρα σαν την Ελλάδα....
Αλλά πάντα μπορείς να ονειρεύεσαι εεεε?????

Posted Image


#95 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 27 June 2008 - 15:09

Δυστυχώς είναι μια ουτοπία που μόνο στο μυαλό μας υπάρχει. Ιδιαίτερα αφού έχοντας πάει Ιαπωνία με κλασσικούς Ελληναράδες, άκουσα φράσεις του τύπου
"Μικρό σπίτι στο λιβάδι" (για gothic lolita)

Κάποια φορά έπεισα δύο φίλους μου, που δεν έχουν ιδεά από άνιιμε να έρθουν καβάτζα. Εκείνο το βράδυ μια από τις κοπέλες που συχνάζουν εκεί (συγνώμη, δεν ξέρω το όνομα της, ούτε αν είναι στο φόρουμ) είχε ντυθεί κάπως σαν goth lolita (φούστα κόκκινη νομίζω, άσπρες καλτσούλες και κάτι κόκκινες γόβες που ανάγκαζαν το πόδι να είναι όλη την ώρα στις μύτες. Για μένα ήταν ωράιο αυτό το ντύσιμο. Ο ένας από τους φίλους μου πάλι γυρίζει σε μια φάση και μου λέει "πρώτη φορά βλέπω γυναίκα ντυμένη για σκυλάδικο σε κινέζικο πάρτυ". Ευτυχώς τα παιδία έφυγαν νωρίς, και δεν χρειάστηκε να ακούσω και άλλα παρόμοια:bahhh:

That is IF being an otaku would be a trend....
Κάτι δηλαδή ανέφικτο για μία χώρα σαν την Ελλάδα....
Αλλά πάντα μπορείς να ονειρεύεσαι εεεε?????

Πάντως αν κάποιος μου έλεγε πριν λίγο καιρό ότι θα έβλεπε cosplay στην Ελλάδα, θα του έλεγα ότι είναι ανέφικτο. Τίποτα τελικά δεν είναι ανέφικτο.

Και για να απαντήσω και στην κεντρική ερώτηση. Πριν κάποια χρόνια, είχαν γίνει μόδα εκείνα τα μπλουζάκια από άνιμε. Λοιπόν η αδερφή μου βρήκε την ευκαιρία και πήρε 4-5 (Dragonball, Ohh My Goddess, Nintama Randarou και 1-2 random), περίμενε να περάσει η μόδα, και μετά άρχισε να τα φοράει. Από την άλλη, αν κάτι τέτοιο γινόταν μόδα, πολλά μαγαζία θα το εκμεταλλεύονταν και θα έκαναν εισαγωγές μη αυθεντικών προϊόντων (Silver Media ή τις φιγούρες One Piece, που πωλούνται πλέον και στην Αθήνα), με αποτέλεμσα - συνολικά - να έχουμε πτώση της ποιότητας.

Γενικά δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες, και να μου βάζουν ταμπέλες οι άλλοι. Συνήθως ο καθένας έχει στο μυαλό του συνδέσει μια ιδιότητα (οτάκου, ίμο, μεταλλάς κλπ) με κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά, και περιμένει από τον άλλο, που του δηλώνει ότι έχει αυτή την ιδιότητα, και την ανάλογη συμπεριφορά. Έχω καταλήξει στο ότι δεν έχει σημασία ο τύπος, αλλά η ουσία.

Στην τελική δεν με ενδιαφέρει αν ο οτακισμός (η ιδιότητα του να είσαι ατάκου) γίνει τρέντυ ή όχι. Ότι κάνω και τώρα, θα συνεχίσω να το κάνω και τότε. Αλλά αν γίνει μόδα, ίσως και να βρεθεί και κανένας που θα κολλήσει πραγματικά με τα άνιμε.



#96 etellen

etellen

    Anime Newbie

  • Members
  • 56 posts

Posted 27 June 2008 - 17:59

Αν γινοταν ποτε trendy η ολη φάση θα ξενέρωνα άγρια. Οχι επειδή το παίζω αντιδραστική (εχω περάσει την εφηβεία...κάπως) αλλα μου τη σπάει οτιδήποτε γίνεται της μόδας και κάθε καρμύρης νομίζει ότι έχει γνώση και άποψη. Απο τη μια θα είναι πιο εύκολο να βρείς πράγματα που τωρα αναγκάζεσαι να τα χρυσοπληρώνεις στα κομιξάδικα ή να τα παραγγέλνεις απο το νετ. Απο την άλλη όμως δεν αντέχω άτομα που θα ασχολιόντουσαν με το άθλημα μόνο και μόνο επειδή είναι "της μόδας" και ότα θα περνούσε θα το έπαιζαν μπλαζε στους υπόλοιπους.

Κάτι ανάλογο αντιμετωπισα με τον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών που σε μια μέρα όλοι οι φοστίρες επειδη είχαν δει 3 λιψές ταινίες είχαν το θράσος να ξεκινήσουν συζήτηση πάνω στον κόσμο του Τολκιν. Ρε ουστ!!!!!!!!!!!!!

Edited by Phantom Duck, 27 June 2008 - 18:05.
Double post merged

"I'm the Law"
The Judge

#97 kyoshuke

kyoshuke

    Retrovertigo

  • Members
  • 155 posts

Posted 27 June 2008 - 20:47

Να γίνει trendy το να είσαι otaku στην χώρα μας είναι,αν όχι ακατόρθωτο,ΠΑΡΑ πολύ απίθανο.Αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τα anime,σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος.
Συνεπώς,μην περιμένετε φάσεις cosplay και συναφή για τα επόμενα τουλάχιστον χρόνια.

Πάντως,αν γινόταν δε θα με χάλαγε είναι η αλήθεια.Περισσότερα μαγαζιά,ευρύτερη γκάμα προιόντων που θα απευ8ύνονται σε otakus,χαμηλότερες τιμές κλπ.
Και όχι,δε θα με ενοχλούσαν τα θύματα του trend που βλέπoντας 2 eps Naruto θα νομίζανε πως αποκτήσανε γνώσεις επί του θέματος.Ευτυχώς ή δυστυχώς,τους "παντογνώστες της εβδομάδας" τους έχω συνηθίσει.

#98 Kon_Okami

Kon_Okami

    TYPE-MOON fanboy \(^_^)/

  • Members
  • 562 posts

Posted 27 June 2008 - 21:19

Συνεπώς,μην περιμένετε φάσεις cosplay και συναφή για τα επόμενα τουλάχιστον χρόνια.


Συμβαίνει ήδη αυτό. Και events διοργανώνονται και πολλές φορές στα party στο Καβάτζα βλέπεις cosplayers(we've got mama Tomodachi2 to thank for that....) ακόμα και karaoke κάποιες φορές. Αυτό που μας λείπει κυρίως είναι ένα anime convention που να τα συνδυάζει όλα......:emptyonexg1:

Posted Image


#99 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 28 June 2008 - 16:38

Και στη Θεσσαλονικη μεθαυριο Cosplay Party εχουμε, kyoshuke...

Αλλα ρε παιδια το θεμα δεν ειναι το κατα ποσο ειναι εφικτο να γινουν τα ανιμε trendy , η απαντηση ειναι προφανης σε αυτο. Το θεμα ειναι πως θα το βλεπατε ΑΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ γινοτανε trendy (αν θελετε πειτε το "σε ενα παραλληλο συμπαν" οπως η a2a).
Posted Image

#100 koukouroukou

koukouroukou

    Anime Newbie

  • Members
  • 52 posts

Posted 28 June 2008 - 21:39

Νομίζω πως το κάθε πράγμα που κάνει ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει για ποιο λόγο το κάνει.

Το να βλέπει κάποιος anime και να διαβάζει manga είναι κάτι εξιδεικευμένο θα έλεγα. Εγώ το βλέπω ως χόμπι ίσως και στάση ζωής για κάποιους. Το να γίνει μόδα και απλά ο καθένας να φοράει ένα μπλουζάκι που δεν θα ξέρει καν ποιος είναι ο ήρωας πάνω σε αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Αντίθετα αν κάποιος ασχοληθεί και στην πορεία ανακαλύψει ότι του αρέσει και τον εκφράζει πραγματικά θα ήταν ωραίο να αυξηθούν οι φαν του είδους.

Από εκεί και πέρα όμως να κάνουμε κάτι επειδή το κάνουν και άλλοι νομίζω ότι απλά είναι δείγμα ανωριμότητας από όσους το κάνουν. Δεν θεωρώ και απαραίτητο να είσαι γκουρού αλλά τουλάχιστον να σε εκφράζει αυτό το πράγμα και όχι να το κάνεις λόγω μόδας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς από τότε που ξεκίνησα να βλέπω anime προσπάθησα με τον ενθουσιασμό μου να βάλω κι άλλους στο κόλπο αλλά δεν έπιασε. Άρα τελικά κολλάνε αυτοί που βρίσκουν κάτι σε αυτό, οι υπόλοιποι απλώς το προσπερνάνε.

#101 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 04 July 2008 - 09:23

Συμφωνώ απόλυτα με την koukouroukou.

Αυτό που δεν ξέρω αν αναφέρθηκε είναι ότι υπάρχει ο ακόλουθος κίνδυνος ΑΝ κάποτε γινόταν κάτι τέτοιο.Το να γίνει κάτι trendy αυτομάτως σημαίνει ότι θα ασχολούνται με αυτό και πάρα πολλά μικρά παιδιά:terror2:.Έτσι προκύπτει μια κατάσταση όπου οι "μεγάλοι" ξινίζονται από αυτό και τα παρατάνε, γιατί πλέον το θεωρούν κάτι "παιδικό":frozen:.Καταλήγουμε οπότε στο σημείο από trendy να είμαστε "παιδικοί":emptyonexg1:.Αυτή είναι δυστυχώς η τροπή των πραγμάτων και χαίρομαι που δεν είναι trendy ακόμα.Άλλο διαδεδομένα σε όσους ξέρουν γι'αυτά και άλλο απλά ενασχόληση μαζί τους για φιγούρα.

Σχετικά με conventions είχε γίνει η πρώτη από το animeplanet πριν αρκετά χρόνια στην Θεσσαλονίκη και αν δεν κάνω λάθος αργότερα έγινε και μία στην Μυτιλίνη.Από εκεί και πέρα δεν άκουσα για κάποια άλλη πέρα από τα καθιερωμένα πλέον cosplay parties.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#102 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 06 July 2008 - 09:07

Αυτό που δεν ξέρω αν αναφέρθηκε είναι ότι υπάρχει ο ακόλουθος κίνδυνος ΑΝ κάποτε γινόταν κάτι τέτοιο.Το να γίνει κάτι trendy αυτομάτως σημαίνει ότι θα ασχολούνται με αυτό και πάρα πολλά μικρά παιδιά:terror2:.Έτσι προκύπτει μια κατάσταση όπου οι "μεγάλοι" ξινίζονται από αυτό και τα παρατάνε, γιατί πλέον το θεωρούν κάτι "παιδικό":frozen:.Καταλήγουμε οπότε στο σημείο από trendy να είμαστε "παιδικοί":emptyonexg1:.Αυτή είναι δυστυχώς η τροπή των πραγμάτων και χαίρομαι που δεν είναι trendy ακόμα.Άλλο διαδεδομένα σε όσους ξέρουν γι'αυτά και άλλο απλά ενασχόληση μαζί τους για φιγούρα.

Αν η αγάπη μου για τα anime εξαρτιόταν από αυτό θα τα είχα ήδη παρατήσει, γιατί ήδη μεγάλο μέρος του fandom είναι μικρά παιδιά που πορώνονται με Naruto ή/και One Piece, τα οποία, BTW, είναι παιδικά. :stubborn:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#103 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 06 July 2008 - 09:56

Για σένα και για μένα μπορεί να μην έχει σημασία κάτι τέτοιο, αλλά το ανέφερα επειδή έχω ακούσει πάρα πολλούς σε άλλες χώρες όπως στις ΗΠΑ όπου γίνετε κάτι τέτοιο σε πολλαπλές φορές μεγαλύτερο βαθμό από εδώ, να τα παίρνουν στο κρανίο και να παρατάνε σειρές γι'αυτό τον λόγο. Φυσικά εγώ δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο όπως και να το δει κανείς.


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#104 MaSaKa

MaSaKa

    Anime Freak

  • Members
  • 342 posts

Posted 06 July 2008 - 11:55

Οταν σαρεσει κατι, γινει δε γινει trendy δεν θα πρεπε να το σταματησεις. Δηλαδη επειδη θα βλεπεις παιδια να μιλανε παντου για naruto και one piece, θα τα παρεις στο κρανιο στην αρχη, αλλα δεν θα σταματισεις να κανεις αυτο που σαρεσει εξαιτιας τους. Ειναι σαν τη μουσικη που ακους ενα συγγροτημα πολλα χρονια και ξαφνικα το μαθαινουν ολοι και ακους κωμματια τους παντου, στο δρομο, στα μαγαζια, στην tv... Αυτο δε σημαινει πως πρεπει να σταματισεις να ακους αυτο το συγγροτημα επειδη εγινε γνωστο, και εφοσον σαρεσει πραγματικα ακομα. Πρεπει να αποδεχτεις αυτο που εγινε.

#105 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 15 July 2008 - 09:27

if being otaku was trendy some people of this forum might had the chance to have sex.